PDA

View Full Version : Nowe zastosowanie Draculi na rooku!!

H5N1
30-10-2009, 19:57
Witajcie,
zanim zacznę mówić co i jak przeczytajcie, wypowiedź pewniego
administratora:

Niestety, ale nie zostanie loot przywrócony. Specjalnie został zmieniony. Dajcie spokój, sca i dh na rooku? To już lekka przesada...
Owszem, potwór został tam dodany jedynie po to, że jak ktoś wpadnie, to padnie ;s
Nie był on robiony po to, abyście mogli sobie na nim expić itp.

Chcecie starego loota? A może całkiem usunę tamtą Dracule? I np dam "Zombie"?

Cieszcie się, że Dracula została, a loot z niej i tak nie jest zły. Royal Helmet, Boh, Bright Sword, Blue Robe, Ice Rapier itp.
Wszystkie itemy owszem są dostępne na rooku i tak ma być. Co za dużo, to nie zdrowo...

A przywracać loot i dawać choć jak najrzadziej ten dh i sca, to i tak dość często będzie leciało, ponieważ sporo osób zabija Dracule na Mainie...
Chyba, że zrobić nową "rookował" Draculę... Zobaczymy.

A zatem, aby ubić draculę potrzeba minimum 2 osoby z 250 lvl+ i przynajmniej 1 musi posiadać uha...
Ale można ją bić w większej grupie, jak na załączonym niżej obrazku:
http://i36.tinypic.com/2q99y1e.jpg
Ale...
Dlaczego gracze na mainie mają tracić na naszych wybrykach na rooku?
Wiem, że administracja nie przewidziała tego, że kiedyś znajdzie się taka
hmmm nazwijmy to zdrobniale: Banda oszołomówjak Elita Rookgardu, która ubije dracule.
Dodam jeszcze, że nasza gildia, jest zgrana i wiele osób jest gotowych do poświęceń ( patrz obrazek- blokam dracule).

Przejdę teraz do sedna:
Proponuję, aby zamiast draculi stał tam jakiś inny potworek, z którego leciały by rzeczy możliwe do zdobycia na rooku (np. Mutaded Mummy).
A dracuję postawić na queście druzynowym, gdzie np. ekipa dajmy na to
5 osób. ma przejść jakąś tam drogę a na końcu final room z ów draculą,
ale znikała by jak apocalypto na klapkach, więc nie dało by się zebrać loota.
Nagrodami byłyby rzeczy, o których wspomniał już Wiceps.

Pharaoh Sword - 43atk / 30def, jednoręczna

Twin Axe - 41atk / 25def, jednoręczna

Hammer of Wrath - 42atk / 18def, jednoręczna
Do wyboru :)

Zalety propozycji:
-Gracze na mainie nie będą płakać, że nie leci im sca i dh z draculi.
-Na rooku powstanie nowy quest (wiemy, ze i tak dużo już nam daliście, ale my się chcemy dalej rozwijać)
-Broń Hammer of Wrath jest clubem, więc więcej osób zdecyduje się na skillowanie cluba, zatem cena skull staffa wzrośnie.

P.S Mumia respiła by się tak jak dracula teraz- czyli co restart.

Sexy Blondi
30-10-2009, 20:09
Podoba mi się ale aby zwiększyc cenę skull staffa trzeba by było - sword 42 a mace 43 :) poza tym chyba wszystko Ok :p

Wściekle Pięsci Węża
30-10-2009, 20:15
Moim zdaniem bardzo fajna propozycja. ; D Szkoda, ze zabrali loot z draculi : ) Nie musi wszystko byc zgodne na 100%, ale jakaś cześć czy nowy quest mogłby wejść w zycie : D

Baniu
30-10-2009, 21:09
Jestem na tak.Dobry pomysl czemu maja odpowiadac osoby z maina za to co my robimy na rooku;p

Assassin Mateusz
30-10-2009, 21:12
Wg. mnie mogli by poprostu usunac stara dracule i w jej miejsce dodac "Drakule" ktora miala by tyle samo hp jak i expa, ale loot zawieralby itemy, ktore mozna zdobyc na rooku ;]

J e l o n e k
30-10-2009, 21:28
Fajna propozycja :D Jestem za. :)
Elita Rookgardu - banda oszołomów xd dobree

geboj pall
30-10-2009, 21:39
Zgodzę się ze wszystkim oprócz nagrody z questu .
Jak sam napisałeś

-Broń Hammer of Wrath jest clubem, więc więcej osób zdecyduje się na skillowanie cluba, zatem cena skull staffa wzrośnie.

Niestety cena skullstafa by nie wzrosła ,ponieważ z questa wszyscy brali by pharaoh sworda ,gdyż posiada więcej ataku i defa od pozostałych broni.

Dlatego najlepszym rozwiązaniem była by losowa nagroda z questu (losowało by jedna z wymienionych przez Ciebie broni).

Spaślak
30-10-2009, 21:43
Jestem na NIE, ponieważ za dużo już macie wszystkiego na rooku... Teraz rook to przesada, anhi, ihy, dracula... sl'e itp. Chyba zapominacie jakie jest główne założenie "rooka", nauka gry, wbicie 15 lvla i wyjście na main, tam się rozwija, a nie na wyspie dla początkujących. ;)

H5N1
30-10-2009, 22:07
Zgodzę się ze wszystkim oprócz nagrody z questu .
Jak sam napisałeś

Niestety cena skullstafa by nie wzrosła ,ponieważ z questa wszyscy brali by pharaoh sworda ,gdyż posiada więcej ataku i defa od pozostałych broni.

Dlatego najlepszym rozwiązaniem była by losowa nagroda z questu (losowało by jedna z wymienionych przez Ciebie broni).
Też dobre rozwiązanie :)

@
Muflon
Ale nasz rook to nie rook tylko Dyskoteka :D

pogromcaszczurow II
30-10-2009, 22:09
Jestem na nie. Według mnie macie już stanowczo za dużo na rooku... Może jeszcze hero,demony prawdziwe, zaklęcia typu ue i exori max? hm? -.-

Dareg
30-10-2009, 22:47
A ja proponuje zamiast tej draculi dać kilka zombie i będzie spox a nie że tak sobie będziecie expić -.- jak by co to niech nowego zrobia a nie na rooku na draculach expic lol to nie jest już rook..

Sexy Blondi
30-10-2009, 23:12
@up: expic? lol hahahahahahahha jak już to itemy locic drakula daje za mało expa by było to opłacalne ... i jeszcze zabijamy (zabijaliśmy) ją co restart szybciej na darkach się expi...

H5N1
31-10-2009, 07:21
Ludzie, pomyślcie o sensie tematu.
Priorytetem nie jest dodawanie kolejnych zmian na rooku,
tylko rozwiązanie problemu z dracula.

Marcelllo
31-10-2009, 11:21
Wg. mnie mogli by poprostu usunac stara dracule i w jej miejsce dodac "Drakule" ktora miala by tyle samo hp jak i expa, ale loot zawieralby itemy, ktore mozna zdobyc na rooku ;]
Chyba, że leciałyby dosyć często bo inaczej nie opłacało by się tam nawet wchodzić...

Jestem na NIE, ponieważ za dużo już macie wszystkiego na rooku... Teraz rook to przesada, anhi, ihy, dracula... sl'e itp. Chyba zapominacie jakie jest główne założenie "rooka", nauka gry, wbicie 15 lvla i wyjście na main, tam się rozwija, a nie na wyspie dla początkujących. ;)
Jak chcesz to graj na mainie z samymi botami :) Tutaj może jest z 10%, na mainie 90% botów ;) Tu zawsze jest trochę trudniej ;) Tu chodzi o dobrą zabawę, a nie, że to za dobre... To za mocne... ;d Tak samo powinno być na mainie - najsilniejszy potwór to orshabaal i nie ma nic lepszego :) W końcu jak przykład rookgardu brać z rl to czemu niby maina też nie?

Jestem na nie. Według mnie macie już stanowczo za dużo na rooku... Może jeszcze hero,demony prawdziwe, zaklęcia typu ue i exori max? hm? -.-
Hero - były
Demon - może i podróbka ale jest
UE i E max? Czemu nie! - Idź na rl jak coś Ci nie pasi. Jak napisał kiedyś Tygrys - nikt Cię tu nie zmusza do gry... OFC czary na nie, jak już to utevo vis lux albo utani hur :D

A ja proponuje zamiast tej draculi dać kilka zombie i będzie spox a nie że tak sobie będziecie expić -.- jak by co to niech nowego zrobia a nie na rooku na draculach expic lol to nie jest już rook..
No to u was zamiast omena,devil atoma,apocalypto itp dać po 10 zombie i nie będziecie wtedy expić jeśli tak można to nazwać... Resp co restart to rzeczywiście zajefajny exp...

Można i tak, ale nie mutated mummy tylko jakieś coś nowego... Mumia niech na najazd zostanie...

noe89
01-11-2009, 08:41
Przysto wpadles na zajebisty pomysl ze az tak sie wyraze, pomysl jest swietny i ogarniety ;p, jestes w 1000000000000% za ;p
3maj sie i oby wiecej takich pomyslow