Zaloguj się

View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

Pitekk
31-10-2010, 19:09
i Było sie tak spuszczac?
2:1 dla Legii

Btw Lech po ładnym meczu 4:1
szkoda tylko Clebera

'Oxidosis'
31-10-2010, 19:34
Legia Warszawa - Górnik Zabrze 2:1 (0:0)
Miroslav Radović 88, Bruno Mezenga 90 - Daniel Sikorski 53

:rolleyes:

Crayon
31-10-2010, 19:40
Kurna no wymęczyli te zwycięstwo, taki jest futbol, byli gorsi, dostawali w dupsko, ale udało im się. Nic, gra wyglądała bardzo pozytywnie, powtarzam słowa prezesa Górnika - gramy o utrzymanie. Małymi kroczkami Górnik pokazuje, że znowu zaczyna liczyć się w Ekstraklasie.

Fajnie że Sikorski strzelił, nie miał wielkiego wejścia w Zabrzu, ale widać, że ma serce do gry. Do zobaczenia na Roosevelta! : D

@down
Rozeszły się bilety za prędko, a nie miałem czasu sobie zaklepać. Na Polonii Bytom prawdopodobnie będę na Roosevelta i na rewanżu Legii też

Lewy
01-11-2010, 11:36
Kurde skasował mi ktoś posta (może ty? :) ) ale żeby offtopa nie robić

Mecz z Koroną.Na trybunach jakieś 8 tys ludzi (W tym ze 150 przyjezdnych).Gra 1 połowa słaba druga już lepiej w wykonaniu Lechii.Brama ze spalonego + nie dany nam karny, który powinien być.Po raz 2 wynik wypaczył sędzia niestety...

Lechia Gdańsk - Korona Kielce 0:1

Za tydzień wyjazd do Wawy a za 2 tyg do Poznania.Trzeba coś ugrać pkt

Mikiel Gandzior Bandzior
01-11-2010, 13:53
wisła słaby mecz zagrała, a tshibamba powinien polecieć do pieca za to co zrobił cleberowi. Jak mu coś na serio się stało z szyją to będzie nie dobrze... :/ :/ :/ :(:(

/post od wawy ;p

Τettmeier
01-11-2010, 14:04
wisła słaby mecz zagrała, a tshibamba powinien polecieć do pieca za to co zrobił cleberowi. Jak mu coś na serio się stało z szyją to będzie nie dobrze... :/ :/ :/ :(:(

/post od wawy ;p

wizyta w piecu na pewno nie zmieni koloru jego skóry
CO ZA RASISTA

Zmiana trenera w Lechu Poznań nie ma według mnie najmniejszego sensu. Wyniki i styl w tej chwili zależą od tego co prezentują i co mają w głowach piłkarze.. Słuchałem Bosackiego i na początku nie chciało mi się wierzyć w jakąkolwiek odbudowę, ale po dwóch meczach oraz poznaniu ewentualnych kandydatów na nowego coacha (Bakero; Petrescu- którzy nie są oczywiście złymi trenerami :)) zmieniłem zdanie. Wierzę w nich i są moim faworytem w każdym meczu, piłkarze Lecha swoimi umiejętnościami przewyższają innych graczy Ekstraklasy. Liczę, że w meczu Wisłą nastąpiło te długo oczekiwane przełamanie i teraz w lidze będzie tylko lepiej. Tak z innej beczki. :)

Mikiel Gandzior Bandzior
01-11-2010, 14:13
Choć nie jestem kibicem Legii, Wisły czy Lecha to chcę by te kluby grały w europejskich pucharach, ponieważ jakoś się będą prezentować na arenie międzynarodowej. Ogólnie jeszcze Jagielonia może być, bo ładnie grają.

'Oxidosis'
01-11-2010, 14:16
A jaki obstawiacie wynik Milan - Real na San Siro ?

Rossoneri będą zmotywowani nieziemsko, gdyż w przypadku przegrania tego spotkania oraz wygranej Ajaxu z Auxerre szanse na wyjście z grupy naprawdę zmaleją. Ponadto po bardzo złym meczu na Santiago Bernabeu i ostatniej przegranej z Juventusem na pewno będą chcieli się w końcu pokazać z dobrej strony, dlatego ja typuje 2-1 dla czerwono - czarnych.

.Zikares.
01-11-2010, 15:08
Jeżeli Milan, nie da sobie wbić bramki, jak od 20 minuty poprzedniego spotkania z Realem, to będzie dobrze. Muszą grać dobrze w obronie, nie popełniać błędów, i uważać na Ronaldo i Ozila. Stawiam 1;0 dla Milanu. Pewnie teraz ćwiczą na treningach, jak dobrze ustawić mur XD!

_oxi

Wiesz może, czy nieobecni w spotkaniu z Juve i Napoli, tzn, Ronaldinho, Silva, Zambrotta będą grać w spotkaniu z Realem? Nie mogę nigdzie przeczytać.

Τettmeier
01-11-2010, 15:15
Niestety oglądałem tylko skróty spotkań z Juventusem i poprzedniego z Realem, więc nie mogę znacząco wypowiedzieć się na temat tego jak wygląda gra piłkarzy z Mediolanu. Od czasu kiedy Mourinho przejął Real wszyscy wiedzą, że nikt w tym klubie nie chce słyszeć o słowie 'remis' a co dopiero porażka. Na pewno jak Oxi wspomniałeś Milan będzie bardzo zdeterminowany, ma szanse na wygraną, ale nie ryzykowałbym z jakimkolwiek obstawianiem wyników, tam może się wszystko zdarzyć. Liczę na dobre widowisko.

'Oxidosis'
01-11-2010, 15:19
Jeżeli Milan, nie da sobie wbić bramki, jak od 20 minuty poprzedniego spotkania z Realem, to będzie dobrze. Muszą grać dobrze w obronie, nie popełniać błędów, i uważać na Ronaldo i Ozila. Stawiam 1;0 dla Milanu. Pewnie teraz ćwiczą na treningach, jak dobrze ustawić mur XD!

_oxi

Wiesz może, czy nieobecni w spotkaniu z Juve i Napoli, tzn, Ronaldinho, Silva, Zambrotta będą grać w spotkaniu z Realem? Nie mogę nigdzie przeczytać.

Silva i Zambrotta na 99 %, koń raczej też, choć czuje że Allegri w pierwszym składzie wystawi Robinho.

@Tett

Także licze na dobre widowisko i multum bramek, oczywiście ze strony Milanu : )

Krulowiec
01-11-2010, 19:31
Jak obstawiacie Real : Milan ? ( przypomnę 2 : 0 w pierwszym spotkaniu dla Realu ) Sądzę , że i w tym spotkaniu Real wygra 2 : 0

_woto_
01-11-2010, 19:51
Lider Ekstraklasy przetestuje wychowanka Realu

Alberto Bajo Del Hierro przyjechał na testy do Polski. 22-letni pomocnik będzie miał tydzień na przekonanie do siebie szkoleniowca Jagiellonii Białystok Michała Probierza - poinformowała oficjalna strona klubu.

@top
wedlug mnie bedzie dla nich za slaby i go nie przyjma, a kilka lat potem okaze sie ze to zajebisty talent :P

'Oxidosis'
01-11-2010, 20:06
@top
wedlug mnie bedzie dla nich za slaby i go nie przyjma, a kilka lat potem okaze sie ze to zajebisty talent :P

No chyba nie, ma już 22 lata więc jeżeli byłby jakiś naprawdę dobry zauważono by to teraz, bo mniej więcej w takim wieku talenty kwitną.

Crayon
01-11-2010, 20:20
Oj tam, a Daniel Sikorski? Miał tylko dwa gole mniej od Thomasa Mullera i przez te dwa trafienia nie dostał się do pierwszej drużyny Bayernu Monachium. Z tego powodu gra w Górniku, a nie w Bawarii.
Ale widać, że to talent, ma dużą chęć do gry i technikę. Jak wchodzi na boisko to walczy, szarpie, stara się. Niektórzy zrobią dwie przebieżki tam i z powrotem, i już zdychają. On ma sił na dwa mecze z rzędu!

Τettmeier
02-11-2010, 18:52
News z ostatniej chwili jeszcze ciepły, Jacek Zieliński został zwolniony z funkcji trenera drużyny Lecha Poznań. Jaki jest mój komentarz do tego zdarzenia? Nie podoba mi się to. Mentalność włodarzy klubów Ekstraklasy w dzisiejszych czasach w ogóle mi nie odpowiada. Wygrywa, jest dobrze, przegrywa(czego nie można powiedzieć w 100% o panu Zielińskim!) do piachu. Nie zgadzam się z tym! Słuchałem niejednokrotnie słów kapitana Poznaniaków, Bartka Bosackiego - cały czas powtarzał, że to piłkarze muszą wreszcie myśleć trzeźwo, poukładać sobie wszystko psychicznie w swoich głowach. Grają zawodnicy, wiadomo, że zależnie od woli trenera, ale po kilku porażkach nie oznacza to, ze nie będzie lepiej i się nie podniosą. Dwa efektowne zwycięstwa nie pomogły. Jeśli przyjdzie Bakero będę naprawdę zniesmaczony, gość wyrobił sobie w Polsce markę, ale o czym to świadczy? Że nie ma czego szukać w swoim kraju i ucieka za granicę? Naprawdę nie mam pojęcia. Z Polonii według mnie również został wyrzucony zbyt pochopnie, nie uważam go za kompletnego łacha, no ale nie przesadzajmy - dostanie pod skrzydła w środku sezonu klub (wszyscy doskonale pamiętają ile czasu zapoznawał się z sytuacją w Warszawie), który w czwartek ma walczyć o: punkty na arenie międzynarodowej; honor polskiej piłki na świecie. I co myśli pan Rutkowski? Przyjdzie poprowadzi 2 treningi przedłużone o półtorej godziny + stracą 3 butelki wody na napieprzającego bez przerwy językiem tłumacza. Nie, nie, nie. Nie tak to miało wyglądać... Zapraszam do dyskusji

.Zikares.
02-11-2010, 19:25
To ja może tak trochę z innej beczki.

Kadra Milanu na Real:

Abbiati, Amelia; Antonini, Jankulovski, Nesta, Papastathopoulos, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes; Abate, Ambrosini, Boateng, Flamini, Gattuso, Pirlo, Seedorf; Ibrahimovic, Inzaghi, Pato, Robinho, Ronaldinho.

Dobrze, że Milan ma już do dyspozycji Silve, Zambrotte i Roniego ;d

Kadra Realu na Milan:

Casillas, Dudek, Adan; Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Marcelo, Mateos, Carvalho; Khedira, Alonso, Ozil, Diarra, Canales, Granero, Pedro Leon, Di Maria; Benzema, Higuain, Cristiano Ronaldo.

Fajnie jakby Dudek na bramce stanął :D

Spotkanie będzie prowadzone przez Howarda Webba. Hard xDD

_Mikiel

No widzisz, dużo przegapiłeś. Na bramce w tych czasach stoi dwóch bramkarzy. Pamiętaj też o tym, że po boisku kopie się 2 piłki.

Mikiel Gimb Alert
02-11-2010, 19:31
od kiedy w pilke gra sie w 21 a nie 11? ;/;/ nie mialem kontaktu ze swiatem 4 lata i takie zmiany, co jest ;/;/

Τettmeier
02-11-2010, 19:52
skład = kadra pewnie, co?

Wiedziałem że nikt się nie podłączy do tematu o byłym już szkoleniowcu Lecha. Nie wiecie pewnie kto to. :/

Kosik Czarny 2v0
02-11-2010, 20:15
Jak coś to są kadry a nie skład:)
Weź to wgl ogarnij bo razi w oczy...

Ze strony realu... Ogarnięte.

Lista powołanych:
Bramkarze: Casillas, Dudek, Adán;
Obrońcy: Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Marcelo, Mateos, Carvalho;
Pomocnicy: Khedira, Alonso, Özil, Diarra, Canales, Granero, Pedro León, Di María;
Napastnicy: Benzema, Higuaín, Cristiano Ronaldo;

Kontuzjowani: Garay, Gago, Kaká;
Nieobecni decyzją szkoleniowca: Lassana Diarra

Przypuszczalny (prze zemnie skład)
Bramka:Casillas
Obrońcy:Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Carvalho.
Pomocnicy: Alonso,Khedira, Di Maria, Ozil.
Napastnicy: Higuain, Cristiano Ronaldo.

Wątpię, że mou da szansę Bezemie a szkoda;(

@topic

Co do lecha :) to pozostaje dol tabeli -10 miejsce tak przypuszczam może w next sezonie... Będzie tak jak z polonią :). Która się ledwo utrzymała.

@Real-Milan

Oczywiście jako kibic Realu jestem aby Real wygrał oczywiście mecz bd zacięty ale nie stawiam ze real pozwoli sobie wbić do 2 goli :) 1 jeszcze przejdzie :) Real można powiedzieć ze jest w czołówce najlepszy obrońców świata :) jeżeli każdy z obrońców zagra dobry mecz są prawie nie do przejścia :). Oczywiście można to zrobić i strzelić gola:) Ale stawiam ze bd kolo 1-1 0-1(real) 1-2 (real) te 3 wyniki są najbardziej prawdopodobne :)

Trudno jest stwierdzić, kto jest faworytem, ponieważ to jeden z tych meczów, w których piłkarze obu ekip dają z siebie wszystko i chcą wygrać. Jednak obecnie to Real Madryt jest w lepszym momencie, są pierwsi w Lidze i w grupie Ligi Mistrzów. Nie przegrali jeszcze meczu w tym sezonie i to sprawia, że są jeszcze silniejsi. Trudno będzie wygrać z Realem Madryt Mourinho.

http://i55.tinypic.com/2i87nus.jpg

Trochę się rozpisałem. Ale cóż rzadko piszę więc trzeba więcej :)

.Zikares.

Spotkanie będzie prowadzone przez Howarda Webba. Hard xDD

Może i hard ale jest to jeden z najlepszy sędziów Świata więc mecz mam nadzieje, że będzie na wysokim poziomie umiejętności obu drużyn jak i sędziowskich i nie będzie większy pretensji o jakieś faule itp. do sędziów :)

Crayon
02-11-2010, 20:23
No true, Webb ogarnięty, ale zawsze jak przychodzi mu sędziować mecz Chelsea z Manchesterem United to mam palpitacje serca, bo wyciąga prawie zawsze jakąś kartkę, albo karnego z dupy

Serenio?
03-11-2010, 13:32
Derby Krakowa za 2 dni, mam nadzieję, że Wisełka zrobi mi prezent na urodziny i wygra z pasiakami.

Meercan
03-11-2010, 16:38
Jak myślicie zwolnienie Jacka Zielińskiego i zatrudnienie Bakero pomoże Lechowi?
Bo moim zdaniem będzie gorzej bo nie podoba mi się Bakero jako trener.
No i jaki typujecie wynik Lecha z MC ? Moim zdaniem będzie 0-3

Rumix
03-11-2010, 16:48
Wydaje mi się , że wygra Real i będzie to dzień Mesuta Özil'a ;f
Zapowiada się ciekawy mecz.

Crayon
03-11-2010, 17:02
Bakero dobry trener, pokazał, że można ze średniaków jakimi są grajki Polonii Warszawa zrobić zespół, który nie dość że będzie grał ładnie, to jeszcze skutecznie. Jeśli nikt nie zrobi z nim tego, co zrobił Wojciechowski - Lech będzie się liczyć nie tylko na swoim podwórku, ale też za granicą.

Anyway, mój mentor 'Ninja' Hajto zakończył karierę i udzielił kapitalnego wywiadu, który polecam - ten człowiek się nie pierdoli i mówi prawdę, bolesną prawdę
http://www.1liga.com.pl/news,35442,hajto-taki-numer-tylko-w-polsce.htm

Τettmeier
03-11-2010, 17:34
Nie boi się gadać. Dużo racji. Wielki szacunek, super wywiad, przeczytam jeszcze zapewne kilka razy.

polecam naprawdę: http://sport.interia.pl/euro-2012/news/franz-smuda-czyli-a-zabije-ich-wszystkich,1552578,4324

kocham te felietony pana Romana! Mógłbym to czytać cały dzień xD Chociaż większość wniosków ujawnione już w niedzielnym Cafe Futbol, można sie dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy. Polecam!!

@down
No masz rację. Dla mnie to też taki beret był.. kojazyłem go zawsze za gościem z Schalke który jara fajki i ma przypał. XD Okazuje się że nie taki tępak za jakiego go miałem, wie o co chodzi. :D

Serenio?
03-11-2010, 18:09
Nigdy za Hajtem nie przepadałem, ale w tym wywiadzie nie gadał głupio ;o
Co do zmiany trenera Lecha Poznań, hmmm życzę Poznaniakom sukcesów w europie ale w lipnejklasie oby Wisły nie wyprzedzili. ;)

.Zikares.
03-11-2010, 22:46
Koniec! 2:2.

Na prawdę, to co dziś zobaczyłem u niektórych zawodników, wywarło na mnie duże wrażenie. Gattuso, jak on walczył... Inzaghi, wszedł i 2 brameczki, stary ale jary Xd!
Chociaż przy drugiej bramce spalony :D.
Zapomniałbym o Thiago Silvie, który na boisko wszedł po kontuzji. Świetny mecz w jego wykonaniu.

Gdyby nie ta bramka w ostatnich minutach dla Realu, Milan by cieszył się ze zwycięstwa... Lecz i tak jestem zadowolony z tego co pokazał Milan. Teraz wygrać z Ajaxem i Auxerre i awansik jest :D

Devixx
04-11-2010, 01:01
Żal mi tego Realu, farty w ostatniej minucie remisują.

SedaN*
04-11-2010, 12:16
Żal mi tego Realu, farty w ostatniej minucie remisują.

Z calym szacunkiem, ale gra się do końca i bramki w ostatnich minutach to nie fart : D

Byłem za Milanem i w zakładach postawiłem na remis i weszło.

'Oxidosis'
04-11-2010, 14:49
Co do samego meczu.. powiem tylko tyle, że Milan zagrał dobrze w defensywie ale fatalnie w ataku. Dziwny mecz, z jednej strony to Realowi należała się wygrana, z drugiej strzelają gola w 94 minucie. Mimo to Real był drużyną lepszą, grali większym pressingiem, szybciej i dynamicznej, wygrywali każdą piłkę w powietrzu z zawodnikami Milanu i to im się należała ta wygrana, dlatego jestem usatysfakcjonowany remisem. Chociaż oczywiście odczuwam pewien niedosyt.

Jednak większą uwage chciałbym zwrócić na Pippo Inzaghiego, jest to facet nie posiadający techniki oraz wielkich umiejętności piłkarskich. Zwykły facet, irytujący na boisku. Wiecznie na spalonym, przypychający się łokciami, kiksujący, tracący piłkę w grze jeden na jeden.

A mimo to trafia. W najważniejszym spotkaniach piłkarskich, przeciw najwspanialszym drużynom, przeciw najwspanialszym bramkarzom.

To niesamowite, 37 letni piłkarz trafiający do bramki i cieszący się jakby wygrał mistrzostwo świata. Tyle energii i zapału. Tyle radości z gry i serca. Best of the best.

Τettmeier
04-11-2010, 15:24
Na temat tego meczu powiem tak: Na piłkarzach Królewskich powoli zaczynam zauważać rękę pana Mourinho. To jak oni zapieprzają biegając w tą i z powrotem (bilans kilometrów na początku meczu tylko widziałem, gdzie mieli przebiegnięte więcej od Milanu).. Widać, że C. Ronaldo nie miał dobrego dnia, grał słabo, pajacował, płakał (czyli wszystko to, za co go nienawidzę..-.-). AC Milan nie zasługuje na niską notę ponieważ nie byli na pewno na pozycji przegranej nawet przez minutę tego meczu. Po mimo roszad w obronie mogliśmy zauważyć, że wszyscy na boisku się rozumieją. Ibrahimovic w swoim stylu potrafił się zastawić - przytrzymać piłkę. Ronaldinho nie podobał mi się, w sumie już od 2 lat mi się nie podoba - z tego samego powodu, jakim jest łażenie po boisku. ŁAŻENIE. Ja rozumiem, że ten człowiek może nie mieć siły biegać czy odczuwać uraz itp. Popisał się kilkoma dobrymi podaniami, ale to nie jest to czego oczekują kibice.. Słabo. Pan Boateng pierwsza połowa jak najbardziej na plus, nawet na notę 8 w skali 10, druga trochę zasrany w końcówce - od razu spadła(według goal.com chyba 6 dostał). No nic, nie będę ich po kolei wszystkich wypisywać. Zespół z Mediolanu zagrał dobry mecz i zasługuje na przejście do fazy pucharowej. Liczę na jakiegoś porządnego rywala w 1/8 finału. :)

Mikiel Gimb Alert
04-11-2010, 15:27
^
za krótkie

^top
Licze na 2:1 Lech

Τettmeier
04-11-2010, 15:43
^
za krótkie

^top
Licze na 2:1 Lech

Za długie, nie czytam.

Co do dzisiejszego meczu Lecha z Manchesterem City: Każdy wie, że były tam problemy organizacyjne po raz kolejny już, ale wszystko dobrze się ułożyło. Za jakikolwiek wynik dzisiejszego spotkania według mnie odpowiedzialny jest tylko i wyłącznie zarząd klubu, który zwalniając Zielińskiego + puszczając na głęboką wodę J.M. Bakero wiele ryzykuje. Oczywiście nie tylko ten mecz będzie wskaźnikiem ich błędu lub sukcesu, ale jestem pewien, że większość kibiców dziś o 21 będzie miała wyrobione zdanie o nowym szkoleniowcu Kolejorza, a większość tej większości zdania już nie zmieni... Atutem Poznaniaków jest wielki doping który zgromadzi się dzisiaj na stadionie, dzięki niemu pokazali jak się gra w piłkę panom spod Wawela. No nic, czekamy. O 19 siadam przed telewizor. :)

Przekliniak
04-11-2010, 15:49
No ja tez czekam na mecz : ] Stawiam na Lecha mam nadzieje ze , nie zawiada

Masstiv
04-11-2010, 16:11
3:0 dla ManC, lech padnie na kolana

Maatinii
04-11-2010, 17:02
"Oglądałem ten mecz 1;0 dla Lecha

Ps Mieszkam w chinach" ; d

_woto_
04-11-2010, 19:32
No i Lech prowadzi :D
Zobaczymy jak mecz potoczy sie dalej, oczywiscie mam pozytywne nastawienienie xD

@edit
no i wygrana ! gratulacje :d

Cleyu
04-11-2010, 20:47
lech 2:1 Brawo lech :) Piękna BRAMKA :D

Czekam na ostatni gwizdek sędziego !

lech 3:1 :DD brawo ! udany rewanż :D

Na to czekałem :D

Crayon
04-11-2010, 20:52
Uderzenie na 3:1 stadiony świata, brawo. Nie wierzę w to, co widzę. Daremne kuchenki leją Cipy City jak chcą. Bakero cudotwórca, przyszedł do klubu, bodaj jeden trening i już taka spektakularna wygrana. Coś niesamowitego

Krulowiec
04-11-2010, 20:54
Dokładnie brama Możdzona stadiony świata, zobaczymy co dalej trener zrobi.

Savater
04-11-2010, 20:55
Bramki: Injać (30'), Arboleda (86'), Możdżeń (90' + 1') - Adebayor (51') 3-1 kox

Kamor Wielki
lohoohhoho,dobra wygrana !

Ktos_
350mln < 20mln
1...........:3

Przekliniak
04-11-2010, 20:56
O ja pier***** 3:1 : OOOOO Co za wygrana ! LECH : ] nie no od razu nowy trener i widac : p Liga Europejska dla LECHA ! a Bakero na trenera reprezentacji ^^

Bondi
04-11-2010, 20:57
350mln < 20mln
1...........:3

Mln €? Lech bankowo nie ma 20 mln € budżetu ;)

WOLOLOL, co to było : D Końcówka genialna, brawo!

Maatinii
04-11-2010, 21:09
Beka 14miejsce w lidze a wygrywają z zespołem który ma największe gwiazdy i do tego z najlepszej Ligii na świecie. Wielkie gratulacje.

karol powrocil
04-11-2010, 21:11
Ok gratki za wygrana ale zauwazcie ze takie zespoly traktuje LE z pogarda i nie maja zamiaru sie specjalnie zabijac za pilke a lech owszem:rolleyes:

Serenio?
04-11-2010, 21:11
Gz od Wiślaka dla pyr... ;x

Lagga v3
04-11-2010, 21:17
omg taki cudowny mecz zakonczony bramka lecha a ja poszedlem na jakies zjebane przedstawienie w teatrze..

Crayon
04-11-2010, 21:21
Nie jedną, nie dwiema, a trzema trafieniami, z czego te ostatnie z 91 minuty palce lizać. Mecz walki, naprawdę, City nie pokazywało niczego ciekawego, a trzeba zaznaczyć że to zespół, który skarał srogo Sedanową Chelsea i opór w lidze stawia nieziemski

Show 2.9.1
04-11-2010, 21:25
Ok gratki za wygrana ale zauwazcie ze takie zespoly traktuje LE z pogarda i nie maja zamiaru sie specjalnie zabijac za pilke a lech owszem:rolleyes:

Pogarda czy pewnosc siebie ?
To nie Lech zabijał sie w polu karnym o to zeby zremisowac , to nie Lech spuscił głowy w 86 Minucie !!!
I to o Lechu pisza na uefa.com !!

SedaN*
04-11-2010, 21:27
Gratulację dla Lecha, dawno nie miałem takiej przyjemności z gry polskiego zespołu : D

Mikiel Gimb Alert
04-11-2010, 21:29
Nie ma to jak nie mieć prądu od 45 min i dostać dopiero 3 min po ostatnim gwizdku...

Keni
04-11-2010, 21:45

Wyjdz.

O ja pier***** 3:1 : OOOOO Co za wygrana ! LECH : ] nie no od razu nowy trener i widac : p Liga Europejska dla LECHA ! a Bakero na trenera reprezentacji ^^

Wyjdz

No zaluje tylko ze nie moglem byc na meczu z powodow finansowych :> Bajeczny wynik.

Woder (: !
04-11-2010, 22:00
Zajebiscie.
Jedyna Polska druzyna ktora osiagnela tak wielki sukces w Pucharach Miedzynarodowych.
Oby dalej trzymali taka swietna forme.

Crayon
04-11-2010, 22:26
Jedyna Polska druzyna ktora osiagnela tak wielki sukces w Pucharach Miedzynarodowych.

Jedyna Polska druzyna ktora osiagnela

Jedyna Polska druzyna

Jedyna Polska

Prawda, Gorole są słabi w piłkę, tylko Deyna ogarniał :D
Sukcesy Hanysów

29.04.1970 r. Finał Pucharu Zdobywców Pucharów
Manchester City 2:1 Górnik Zabrze

1964/1965 Puchar Intertoto - Polonia Bytom

1999 - Puchar Intertoto - finał - Ruch Chorzów

Morfeuxsz
04-11-2010, 22:58
Przejebana sprawa gol Możdżenia. Ogólnie to Lech zajebiście poprawił mi humor : ) Oby tak dalej, tylko smuci mnie fakt, ze Manchester ładuje gruba kasę w piłkę i chuj im to daje. Jednak chęć zwycięstwa, wiara, ambicja i wola walki mogą zdziałać więcej niż kasa.

zielony kwadracik.,
05-11-2010, 08:55
Mieszkam jakies 5-6KM od stadionu xd ale jak wyszedlem przed klatke mojego bloku to slyszalem doping kibicow :D nie ma co Lech jest najlepszy

karol powrocil
05-11-2010, 13:12
Wyjdz.

Wyjdz

No zaluje tylko ze nie moglem byc na meczu z powodow finansowych :> Bajeczny wynik.

Jestem ciekaw czy taki kibic wierny byles jak lech w lidze kazdy mecz przegrywal.

Keni
05-11-2010, 13:47
Jestem ciekaw czy taki kibic wierny byles jak lech w lidze kazdy mecz przegrywal.

Rozumiem ze jestes kibicem lecha od czasu mistrza,potem przestales nim byc i znowu jestes po meczu z wisła? Ja nie Ty.

Kamor Wielki
05-11-2010, 15:42
Ostatni rok "Il Fenomeno"

szkoda,genialny piłkarz

Τettmeier
05-11-2010, 15:47
3:0 dla ManC, lech padnie na kolana
Naprawdę?

Bakero cudotwórca, przyszedł do klubu, bodaj jeden trening i już taka spektakularna wygrana
Nie uznaję tego wyniku za sukces Bakero. Wierzysz w to, że zmotywował ich lepiej niż zrobiłby to Zieliński podczas tego jednego treningu? Bo mi się nie chce..

Fakt, mecz w wykonaniu polskiego zespołu był bardzo dobry. Pokazujemy często, że mamy predyspozycje do tego aby wygrywać na arenie międzynarodowej. Oby tak dalej. :)

PS. Komentarz pana Kołtonia do gola tego młodego, Możdżenia, bezcenny. Swoim super głosem 'goooooooool'. To jest właśnie ten klimat! :D

Mikiel Gimb Alert
05-11-2010, 16:00
Naprawdę?

Nie uznaję tego wyniku za sukces Bakero. Wierzysz w to, że zmotywował ich lepiej niż zrobiłby to Zieliński podczas tego jednego treningu? Bo mi się nie chce..

ironia to była c'nie lol ;/

^top
Dziś derby Krakowa. Wisła 3:0 Cracovia

Masstiv
05-11-2010, 16:12
***** wielkie mi podniecenie że raz lech wygrał

Wygrana lecha +1000 kibiców
Przegrana lecha -5000 kibiców

Derby dla craxy

Crayon
05-11-2010, 16:20
Szczerze mówiąc, to nawet przy bardzo słabej postawie Wisły, Cracovia na pewno strzeli bramkę, ale meczu nie wygra. Bądźmy szczerzy, oprócz Matusiaka i Ślusarskiego, nikt tam nie gra. No, może jeszcze Nitabazikonka się stara.

@Tettmeier na pewno ich tak nie zmotywował, ale tak wyjątkowa zwyżka formy - niesamowite. Przecież City karze u siebie w lidze Chelsea, Liverpoole i Tottenhamy, a dostaje w dupsko z Kuchenkami. Ja rozumiem, wygrana 1:0 i wszyscy się cieszą, bo mecz zamknięty, po zdobytej bramce Lech cofa się na linię 11 metra i przez resztę czasu wybija piłkę, ale popatrz - pierwsze 30 minut to cofanie się, potem poszła jedna kontra, strzał Iniaca, gol i spotkanie otworzyło się. Spodziewałem się, że to jest tylko leciutki przebłysk, bo poszła jedna akcja i się skończyło. A oni wyszli ze swojego pola karnego, poustawiali się tak jak mieli i to Manchester City się bronił, a jedyne co im wychodziło to indywidualne akcje Adebayora, trochę Silvy i Milner z boku.

@down
Ten łysy baran jest cholernie skutecznym defensorem, wystarczy popatrzeć na spotkania Górnika ;)

Serenio?
05-11-2010, 16:53
W tamtym sezonie Wisła grała "nieźle" (wicemistrzostwo to porażka) ale gdy przychodziły derby wynik był żałosny.... Aż mi serce zaczyna bić szybciej jak przypominam sobie samobója tego łysego barana Jopa w ostatnich minutach meczu... Teraz Wisła gra słabo z innymi to z Cracovią wygra.

SedaN*
05-11-2010, 16:58
PS. Komentarz pana Kołtonia do gola tego młodego, Możdżenia, bezcenny. Swoim super głosem 'goooooooool'. To jest właśnie ten klimat! :D

100% prawdy, kocham ten klimat : DDD

Crayon
05-11-2010, 18:26
W tamtym sezonie Wisła grała "nieźle" (wicemistrzostwo to porażka) ale gdy przychodziły derby wynik był żałosny..
Sposób na Cracovię na dzisiaj?

http://www.sports.pl/m/Repozytorium.Podglad.aspx/-496/-496/przegladsportowy/1256620082689.jpg

Jest w formie, pokazał to spotkaniem z Górnikiem i Lechią, którą rozklepano 5:2. Jeśli reszta drużyny będzie grać optymalnie i 'nie tak jak z Lechem'. to możemy być świadkami dobrej gry Białej Gwiazdy i obrony Częstochowy Kałuży. I nawet Jude Gang wbiegający na boisko im nie pomoże : D

marginesalnie, dziwactwa Śląskich klubów Klik (http://www.1liga.com.pl/news,35523,przesady-i-sposoby-na-farta-w-slaskiej-pilce.htm)

Τettmeier
05-11-2010, 20:17
Śledzę wynik derb(ów?) Krakowa oraz Widzewa i tak myślę, coś napiszę. Przeczytałem fajne dziwadztwa dotyczące śląskich klubów, ale nie ma jak za bardzo tego skomentować. :/ To tak w ramach bonusu, słyszałem w sumie, że Manuel Arboleda ma dzieci itp. A tu takie rzeczy? :D
http://img.interia.pl/sport/nimg/q/0/Manuel_Arboleda_twardo_4704335.jpg

Crayon
05-11-2010, 20:48
Najpierw Pawełek poza polem karnym wślizgiem tam wygraniał, teraz Cabaj interwencja życia. Ciekawy mecz muszę przyznać

karol powrocil
05-11-2010, 22:01
Rozumiem ze jestes kibicem lecha od czasu mistrza,potem przestales nim byc i znowu jestes po meczu z wisła? Ja nie Ty.

Mylisz sie nie interesuje mnie polska liga ani kluby ktore tutaj graja . Nie bylem kibicem lecha i nie bede chocby pokonali Barcelone 14:0

Serenio?
05-11-2010, 22:32
Dla takich chwil się żyje! Dla takich chwil się kibicuje!Cóż za nieopisana radość gdy to wreszcie do mego ukochanego klubu uśmiecha się szczęście <3 Szkoda, że Armia Białej Gwiazdy nie miała wstępu na stadion przy Kałuży.
http://img263.imageshack.us/img263/3619/wisay.jpg (http://img263.imageshack.us/i/wisay.jpg/)
Wynik tylko 0:1 ale jednak dla mnie to znaczy więcej niż 3:1 Lecha ^^ (bez napinki)

@down
Przyznam szczerze, że w zwycięstwo Wisły pod koniec meczu już nie wierzyłem... Ale sądzę, że jakieś 90% Wiślaków myślało tak samo ^^ Jednak najważniejsze jest zwycięstwo a Cracovia nie spadnie, Żydom zawsze się fartnie.

Crayon
05-11-2010, 22:36
Męczyli się strasznie, widać że zmiana trenera mocno wpłynęła na ambicje zawodników, którzy nagle zaczęli bardziej się starać, żeby pokazać szkoleniowcowi, że to właśnie na niego trzeba stawiać.
Wisła gra do końca, wynik niespodziewany. A Cracovia do pierwszej ligi, tam, gdzie jej miejsce. I tutaj nie ma złośliwości, Craxa powinna leżeć w niższej klasie rozgrywkowej, a nie ŁKS

Wnorekkk
06-11-2010, 09:24
15:45
Legia Warszawa - Jagiellonia Białystok

Ogląda ktoś mecz? Będzie transmitowany na TVP2.

Jaki wynik obstawiacie? Wg. mnie 0:1 dla Jagi.

Τettmeier
06-11-2010, 09:53
O, dzięki za informacje, że będzie transmisja. Oczywiście, że z chęcią obejrzę. Przez ten Cyfrowy Polsat to ja gówno mam a nie mecze. Raz na rok Ekstraklasa na żywo -.-.
Wisła Kraków farcik lekki co? Ale taki jest futbol, gra się do końca. Wszyscy, którzy mówili, że trener wystawia swojego człowieka na mecze zamiast innych, lepszych przekonali się, że się opłacało i ten Boukhari nie taki beret na jakiego wcześniej wyglądał. :)

@down
Ale mam zasrany, przedwojenny pakiet z Viva, TVNem i Polsatem News. -.- Futbol mi zabrali. Orange sport też. Chamy. XD

karol powrocil
06-11-2010, 12:36
O, dzięki za informacje, że będzie transmisja. Oczywiście, że z chęcią obejrzę. Przez ten Cyfrowy Polsat to ja gówno mam a nie mecze. Raz na rok Ekstraklasa na żywo -.-.
Wisła Kraków farcik lekki co? Ale taki jest futbol, gra się do końca. Wszyscy, którzy mówili, że trener wystawia swojego człowieka na mecze zamiast innych, lepszych przekonali się, że się opłacało i ten Boukhari nie taki beret na jakiego wcześniej wyglądał. :)

Tez mam cyfrowy polsat i nie jest przeciez az tak zle jest liga europejska 12 meczow w 1 dzien chyba od czasu do czasu na orange sport info leci liga francuska a na eurosport 2 liga niemiecka. Nigdy nie mozna miec wszystkiego w cyfrze masz angielska wloska i hiszpanska lige a w N lige mistrzow xd

Lesny Ludek
06-11-2010, 12:40
15:45
Legia Warszawa - Jagiellonia Białystok

Ogląda ktoś mecz? Będzie transmitowany na TVP2.

Jaki wynik obstawiacie? Wg. mnie 0:1 dla Jagi.

Oczywiscie ze bede oglądał, Legia wygra 2:0 z biełostocka ...

Crayon
06-11-2010, 13:36
Na rozluźnienie atmosfery spowodowanej Craxą i Wisłą, Legią i Jagą, oraz Górnikiem i Polonią Bytom - 3 Liga czeska http://www.youtube.com/watch?v=Ijd87x4v87g&feature=player_embedded

Serenio?
06-11-2010, 17:48
Legia 2:0 Jaga
Bardzo się z tego cieszę, ponieważ Wisła POWOLI zmniejsza stratę do czołówki, szkoda tylko, że teraz Legia wyprzedzi Wisłę o 2pkty. Oby Arka wygrała dziś z Koroną i będzie miód.
@down
Kilka sec byłem szybszy ^^

Τettmeier
06-11-2010, 17:48
Legia 2:0 Jagiellonia
Dobry mecz, spore widowisko. Pewnie inaczej by to się wszystko ułożyło, gdyby pierwsza bramka dla Białostocczan została zaliczona. No ale nic. Gratulacje!

Drunkus
06-11-2010, 17:57
Legia 2:0 Jagiellonia
Dobry mecz, spore widowisko. Pewnie inaczej by to się wszystko ułożyło, gdyby pierwsza bramka dla Białostocczan została zaliczona. No ale nic. Gratulacje!

Ja uwazam ze Legia wygra sezon bo wg. maja najlepszego trenera w polskiej ekstraklasie choc nowy hiszpanski trener Lecha Poznan stoi pod wielkim znakiem zapytania gdyz swietnie sie zaprezentowal przy meczu wygranym z Man. city w domu i to 3;1 Trener (Legii) Maciej Skorża ktorego media nie doceniaja od czasu jak doszedl do legii i przegrali sporo meczow ale teraz wkoncu znalazl droge do zwyciestw i mysle ze ciezko bd. komukolwiek go powstrzymac przed zdobyciem mistrzostwa.. Potafi on motywowac pilkarzy do gry robi dobre ransfery ustawia wysoko poprzeczke zawodnikom zeby grali w pierwszym skladzie A jesli nie w tym sezonie Legia zwyciezy to napewno w nastepnym

Serenio?
06-11-2010, 18:04
"Komukolwiek" pewnie będzie ciężko zatrzymać Legię ;) Wisła kimkolwiek nie jest i wierzę w zwycięstwo 12 listopada! Skorża jest dobry trenerem z tym się zgodzę a z Wisły wywalili go zbyt pochopnie :<

Lagga v3
06-11-2010, 18:39
13:15 ŁKS 3:1 Sandecja

ach co to byl za mecz. najpierw druzgocaca przewaga Lks i bramka na 1:0
pozniej wyrownanie na 1:1

Przepiekny gol z rzutu wolnego i rzut karny
Lks jest jedynym pewnym zespolem awansu do ekstraklasy!http://img221.imageshack.us/img221/5033/weec.pnghttp://img221.imageshack.us/img221/5033/weec.png

Canars kox
06-11-2010, 21:00
Jestem wielkim kibicem Jagi i mam nadzieje ze to tylko jedna mala potyczka na drodze do sukcesu wiedzialem ze wkoncu bedzie ten moment porazki ale ze tez musiala byc to Legia jak dla mnie najgorszy wrog Jagi!

Serenio?
06-11-2010, 21:22
GKS i Korona przegrały swoje mecze! Bardzo dobrze oby tak dalej, ale skoro Legia nadgoniła czołówkę to i może Lech da radę niesiony na fali zwycięstwa nad MC. Bardzo mnie ciekawi jutrzejszy mecz Ruchu z Lechem ;d

Mikiel Gimb Alert
07-11-2010, 09:49
Lech 3:0 Ruch

Brawo Pogoń, 1:3 z jakimiś waflami z wioski. 3 pkt od strefy spadkowej zamiast walczyć o awans to jest walka o utrzymanie. Brawo Stolarczyk.

Maatinii
07-11-2010, 12:55
Miki olej Pogoń, Jeziorak walczy o V lige

Jeziorak Szczecin - Światowid Łobez 5:0 Przypominając że Łobez był liderem przed tym meczem. Brawo Jeziorak.

SedaN*
07-11-2010, 15:43
Na rozluźnienie atmosfery spowodowanej Craxą i Wisłą, Legią i Jagą, oraz Górnikiem i Polonią Bytom - 3 Liga czeska http://www.youtube.com/watch?v=Ijd87x4v87g&feature=player_embedded

Hahaha, dobra beka i zajebiste zgranie : DDD

Mikiel Gimb Alert
07-11-2010, 16:23
Błąd Fabiańskiego i przegrana Arsenalu, szkoda, bo Łukasz ostatnio ładne mecze a tu taki kartofel.

E:
beka jak bramkarz Lechii obronił strarzał z całej pizdy z ~7m kogoś z Polonii. haha
Przeleciała mu przez ręce i dostał w czoło i leżał 5 min na ziemi, ale chociaż bramki nie puścił.

_woto_
07-11-2010, 16:41
Ale jestem wnerwiony po porazce Arsenalu -.-
Jedyny plus to ze narazie 3 miejsce bo ManCity 1 pkt straty jakby wygral bedzie mial

Sub Zero 2
07-11-2010, 18:43
Hehe , komandosi.Wygrali w ogóle , ci komandosi?

Τettmeier
07-11-2010, 18:47
Obsada obrony w Reprezentacji Polski czyli jak stać się Polakiem

Wszyscy doskonale wiemy, że Franciszek Smuda ma ogromne problemy z odpowiednią selekcją zawodników. Na poszczególnych pozycjach na pewno nie brakuje talentów, co potwierdza trener sprawdzeniem około dwudziestu obrońców, ale to chyba nie tutaj leży problem. Jak zwykle po czasie okazuje się, że - wydawałoby się - zawodnik w pełni zaufany, Michał Żewłakow łamie obowiązujący regulamin. I co? Odstrzelamy? Pamiętamy wypowiedzi z początków Franza, kiedy powtarzał, że będzie konsekwentny, jeśli naprawdę ma tak być, to odpowiedź jest jednoznaczna - tak odstrzelamy.
Kolejnym faktem, który udowadnia, że obrońców w Ekstraklasie nam nie brakuje jest liczba straconych bramek przez dane zespoły. Tutaj na "prowadzeniu" są zespoły z Gdyni oraz Białegostoku. Jednak wystarczy spojrzeć na kadrę jednego czy drugiego klubu, od razu nasuwa się stwierdzenie: "przecież oni nie są Polakami" . A no nie są. Więc może wypróbujemy inną drogę? Niekoniecznie zrobienie z nich Polaków na siłę - znamy już doskonale historię z panem Laurentem, ale po dobroci, również nie przesadzając, nie obiecywać. Nie na zasadzie "nie złapiesz się do składu reprezentacji, w której obecnie mieszkasz, to chodź do nas, u nas miejsce w pierwszym składzie jest gwarantowane" - co również mogliśmy zauważyć przy wyborze S. Boenischa. Tutaj jednak problem nie był na tyle zauważony, ponieważ kłopoty z lewą obroną Polcy mieli praktycznie od zawsze. Nie miał on kogo wygryźć, gdyby nie kontuzja od momentu pierwszego meczu raczej selekcjoner stawiałby na niego we wszystkich meczach i pełnym wymiarze czasowym.
Z pozycji stopera wyleciał wcześniej wspomniany Michał Żewłakow. Chciałem tutaj (po raz kolejny już!) przytoczyć kandydaturę "Polaka z odzysku", który z pewnością godnie mógłby zastąpić doświadczonego, aczkolwiek w ostatnim miesiącu niesfornego obrońcę Ankaragücü Ankara. Manuel Arboleda to 31-letni Kolumbijczyk, który od 4 lat występuje na boiskach Ekstraklasy z wielkim powodzeniem. Z Lechem Poznań systematycznie - chyba mogę to tak nazwać ze względu na realia polskiej piłki - walczy w europejskich pucharach. Sprawdza się, gra do końca. Gryzie trawę po to, aby jego zespół zwyciężał. W reprezentacji swojego kraju nie grał ani razu. Mówi po polsku(a tutaj wrócimy do Sebastiana B….), jego dzieci uczą się w Polsce. Na pierwszy rzut oka doskonale nadaje się do reprezentacji, w 2012 nie byłby przecież dziadkiem.. Sam piłkarz nie komentuje tego zbyt obszernie. Ale PZPN, może warto byłoby powalczyć o taki "diament", jeden z wielu, który mógłby pomóc nam na tym jakże prestiżowym turnieju? Naprawdę bardzo krótka, obcięta w połowie biografia tego zawodnika nie ma na celu nic przybliżać, bo każdy szanujący się kibic, dziennikarz, człowiek który interesuje się piłką nożną zapewne zna te okrojone fakty, ale ma pokazać ilu piłkarzy, którzy są na wyciągnięcie ręki mogłoby pomóc w rozwiązaniu wielu problemów. Przyspieszenie procesu dostania obywatelstwa, jak już przekonaliśmy się na przykładzie Rogera nie jest wielkim problemem. Trzeba tylko chcieć…

takie ode mnie 15 minutowe. Do bani pewnie... Muszę poćwiczyć. :P

Sub Zero 2
07-11-2010, 18:55
Obsada obrony w Reprezentacji Polski czyli jak stać się Polakiem

Wszyscy doskonale wiemy, że Franciszek Smuda ma ogromne problemy z odpowiednią selekcją zawodników. Na poszczególnych pozycjach na pewno nie brakuje talentów, co potwierdza trener sprawdzeniem około dwudziestu obrońców, ale to chyba nie tutaj leży problem. Jak zwykle po czasie okazuje się, że - wydawałoby się - zawodnik w pełni zaufany, Michał Żewłakow łamie obowiązujący regulamin. I co? Odstrzelamy? Pamiętamy wypowiedzi z początków Franza, kiedy powtarzał, że będzie konsekwentny, jeśli naprawdę ma tak być, to odpowiedź jest jednoznaczna - tak odstrzelamy.
Kolejnym faktem, który udowadnia, że obrońców w Ekstraklasie nam nie brakuje jest liczba straconych bramek przez dane zespoły. Tutaj na "prowadzeniu" są zespoły z Gdyni oraz Białegostoku. Jednak wystarczy spojrzeć na kadrę jednego czy drugiego klubu, od razu nasuwa się stwierdzenie: "przecież oni nie są Polakami" . A no nie są. Więc może wypróbujemy inną drogę? Niekoniecznie zrobienie z nich Polaków na siłę - znamy już doskonale historię z panem Laurentem, ale po dobroci, również nie przesadzając, nie obiecywać. Nie na zasadzie "nie złapiesz się do składu reprezentacji, w której obecnie mieszkasz, to chodź do nas, u nas miejsce w pierwszym składzie jest gwarantowane" - co również mogliśmy zauważyć przy wyborze S. Boenischa. Tutaj jednak problem nie był na tyle zauważony, ponieważ kłopoty z lewą obroną Polcy mieli praktycznie od zawsze. Nie miał on kogo wygryźć, gdyby nie kontuzja od momentu pierwszego meczu raczej selekcjoner stawiałby na niego we wszystkich meczach i pełnym wymiarze czasowym.
Z pozycji stopera wyleciał wcześniej wspomniany Michał Żewłakow. Chciałem tutaj (po raz kolejny już!) przytoczyć kandydaturę "Polaka z odzysku", który z pewnością godnie mógłby zastąpić doświadczonego, aczkolwiek w ostatnim miesiącu niesfornego obrońcę Ankaragücü Ankara. Manuel Arboleda to 31-letni Kolumbijczyk, który od 4 lat występuje na boiskach Ekstraklasy z wielkim powodzeniem. Z Lechem Poznań systematycznie - chyba mogę to tak nazwać ze względu na realia polskiej piłki - walczy w europejskich pucharach. Sprawdza się, gra do końca. Gryzie trawę po to, aby jego zespół zwyciężał. W reprezentacji swojego kraju nie grał ani razu. Mówi po polsku(a tutaj wrócimy do Sebastiana B….), jego dzieci uczą się w Polsce. Na pierwszy rzut oka doskonale nadaje się do reprezentacji, w 2012 nie byłby przecież dziadkiem.. Sam piłkarz nie komentuje tego zbyt obszernie. Ale PZPN, może warto byłoby powalczyć o taki "diament", jeden z wielu, który mógłby pomóc nam na tym jakże prestiżowym turnieju? Naprawdę bardzo krótka, obcięta w połowie biografia tego zawodnika nie ma na celu nic przybliżać, bo każdy szanujący się kibic, dziennikarz, człowiek który interesuje się piłką nożną zapewne zna te okrojone fakty, ale ma pokazać ilu piłkarzy, którzy są na wyciągnięcie ręki mogłoby pomóc w rozwiązaniu wielu problemów. Przyspieszenie procesu dostania obywatelstwa, jak już przekonaliśmy się na przykładzie Rogera nie jest wielkim problemem. Trzeba tylko chcieć…

takie ode mnie 15 minutowe. Do bani pewnie... Muszę poćwiczyć. :P
Troche jakoś dziwnie ułożone , ale ma racje.15 minut pisać coś tak dobrego , to trzeba być "wytrwały".A ja dalej się pytam , czy komandosi wygrali!!!

Crayon
07-11-2010, 19:14
Ale powiedzcie mi, po co Arboleda polskiej piłce? Gdyby on miał 25 lat, to ja rozumiem, że można mu dać polskie obywatelstwo i jeśli zechce grać dla Polski - powołać go. Niemcy na tym nie tracą, a wręcz przeciwnie. Tyle że oni powołują nastolatków, a nie starych dziadków. Nie widzę powodu w stawianiu na Arboledę. Niech grają młodsi i równie ambitni. Nie róbmy z Polski drugiego Milanu(pozdrawiam Oxi).
Na środek obrony można wsadzić chociażby Glika z Palermo. W LE dał niezłego ostatnio babola, ale to nadal jest bardzo utalentowany, 22-letni obrońca

Τettmeier
07-11-2010, 19:27
Ale powiedzcie mi, po co Arboleda polskiej piłce? Gdyby on miał 25 lat, to ja rozumiem, że można mu dać polskie obywatelstwo i jeśli zechce grać dla Polski - powołać go. Niemcy na tym nie tracą, a wręcz przeciwnie. Tyle że oni powołują nastolatków, a nie starych dziadków. Nie widzę powodu w stawianiu na Arboledę. Niech grają młodsi i równie ambitni. Nie róbmy z Polski drugiego Milanu(pozdrawiam Oxi).
Na środek obrony można wsadzić chociażby Glika z Palermo. W LE dał niezłego ostatnio babola, ale to nadal jest bardzo utalentowany, 22-letni obrońca

Utalentowany, 22-letni obrońca, który przez ostatnie kilka meczy nawet nie siedzi na ławce rezerwowych swojej drużyny. Im mniej meczy, tym więcej takich baboli, vide kiedyś pan Fabiański. Rozumiem, widząc znakomitego Glika w jakiejś Lechii Gdańsk czy Polonii Bytom, który gra i się stara, owszem. Ale jeśli jego nie ma w składzie? Sam sobie wybrał perspektywy i podpisał ten kontrakt, powinien liczyć się, że jeśli tam przyjeżdża piłkarz z zagranicy i chce wygryźć z pozycji innego, grającego X czasu, lub Włocha, musi się zdrowo napocić. A treningi to nie jest mecz.
Ile lat ma Tomek Frankowski, a ile lat miałby Manuel w 2012.. Tyle ile on samą swoją obecnością wnosi zaangażowania do Lecha to się opisać nie da. Aż by się żartobliwie chciało napisać: 'Dziś nie grał to baty od Ruchu..' :)

Serenio?
07-11-2010, 20:13
Obrońca Lecha do reprezentacji... Hmm to mogłoby wypalić ale pamiętamy "rokera perejro", który błyszczał błyszczał aż wreszcie gdzieś go wcięło ;o
Wolałbym aby w Polskiej reprezentacji grali Polacy, przecież u nas talentów nie brakuje tylko znaleźć ich nie potrafią... :x

Z innej beczki, mówiłem, że Lech przegra i przegrał! Elegancko. Lechia (<3) pojechała Polonię i jestem mile zaskoczony tą kolejką, lepiej potoczyć się ona nie mogła. ;)

Arcano
07-11-2010, 22:02
I co parówy, Lech poległ, możecie mówić że 1:0 to słabo ale Ruch dzisiaj grał taką piłkę jakiej jeszcze nie grali w tej rundzie, zresztą gorole nigdy nie miały lekko w Chorzowie. :D

Crayon
07-11-2010, 22:13
Tettmeier, Glik wcale się nie stracił! Czytałem kilka wywiadów z nim, powiedział że myśl szkoleniowa we Włoszech jest całkowicie inna i uczy się zdecydowanie więcej tam, niż w Polsce. A Italia to raj dla obrońców, cattenacio i mocno defensywny styl gry, oni to lubią. Nie ma lepszego miejsca dla zawodników defensywnych, zwłaszcza środkowych, bo boczni tam nie mają jak pograć(dla Włochów obrońca to obrońca, Gareth Bale, Alves, Ramos nie wyszliby ze swojej połowy) agresywniej w przód. Babole zdarzają się każdemu, nawet najlepszym. Glik naprawdę może wnieść wiele ambicji i zaangażowania w Polską reprezentacje, a w przyszłości z Sadlokiem ma możliwość stworzyć wspaniały duet stoperów.

ale pamiętamy "rokera perejro", który błyszczał błyszczał aż wreszcie gdzieś go wcięło ;o
Roger przeszedł do AEK Ateny, zachorował na mononukleozę bodaj, potem mieli z nim problem finansowy, ale zmienił się trener i znowu zaczyna grać. Pokazuje się z bardzo dobrej strony, wystarczy poobserwować Grecką ligę.

Serenio?
07-11-2010, 22:33
@up
Oglądam tylko Polską ligę. Na Angielską, Hiszpańską czy Włoską nawet nie spojrzę a co powiedzieć o Greckiej.

Wiem wiem, tracę dużo, u nas jest chujowy poziom ale jakoś wolę tą naszą mierną ligę ;d

SedaN*
08-11-2010, 16:07
Tyle że oni powołują nastolatków, a nie starych dziadków. Nie widzę powodu w stawianiu na Arboledę. Niech grają młodsi i równie ambitni. Nie róbmy z Polski drugiego Milanu(pozdrawiam Oxi).

Associazione Calcio Milan – powstały 16 grudnia 1899 roku klub z założenia piłkarski, który zrzesza piłkarzy, których nie chcą w innych klubach z powodu zbyt wysokiego wieku i zbyt małych umiejętności. Stąd potocznie o Milanie mówi się dom starców.

RÓWNIEŻ POZDRAWIAM OXIEGO.

Τettmeier
08-11-2010, 16:08
Tettmeier, Glik wcale się nie stracił! Czytałem kilka wywiadów z nim, powiedział że myśl szkoleniowa we Włoszech jest całkowicie inna i uczy się zdecydowanie więcej tam, niż w Polsce. A Italia to raj dla obrońców, cattenacio i mocno defensywny styl gry, oni to lubią. Nie ma lepszego miejsca dla zawodników defensywnych, zwłaszcza środkowych, bo boczni tam nie mają jak pograć(dla Włochów obrońca to obrońca, Gareth Bale, Alves, Ramos nie wyszliby ze swojej połowy) agresywniej w przód. Babole zdarzają się każdemu, nawet najlepszym. Glik naprawdę może wnieść wiele ambicji i zaangażowania w Polską reprezentacje, a w przyszłości z Sadlokiem ma możliwość stworzyć wspaniały duet stoperów.

Nie skreślam od razu tego chłopaka, bo to co on pokazywał w Ekstraklasie kiedy Piasta "coś" ciągnęło w dół, naprawdę było godne podziwu. Systematyczna gra jest to jednak dla mnie wskaźnik tego czy on ma formę, potrafi grać, byłby lepszy w reprezentacji od Manuela. Zgadzam się oczywiście z tym, że Włochy to raj dla obrońców, ale powtarzam po raz kolejny - grać, grać, grać. Jeśli on ma skończyć tak jak dobrze zapowiadający się Kokoszka, który mimo wszystko grał, to nie uśmiecha mi się to. A, i nie wiem czy przykład Sadloka jest trafiony. W perspektywie Euro2012 na pewno, ale w innych przypadkach.. nie sądzę. Każdy wie o co chodzi. :)

'Oxidosis'
08-11-2010, 16:34
Dla mnie nazywanie Milanu '' domem starców '' jest już daremne. Kiedyś może i tak było ( Dida, Costacurta, Cafu, Serginho ) ale teraz przyszło dużo młodszych zawodników, typu Thiago Silva, Abate, Antonini, Pato, Robinho czy Boateng.

Dla porównania :

Milan ( Optymalny skład )

Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Pirlo, Boateng; Robinho; Pato, Ibrahimovic.

Abbiati - 33 lata
Abate - 24 lata
Nesta - 34 lata
Thiago Silva - 26 lat
Antonini - 27 lat
Gattuso - 31 lat
Pirlo - 31 lat
Boateng - 27 lat
Robinho - 26 lat
Pato - 21 lat
Ibrahimovic - 29 lat

Średnia - 28 lat

Manchester United ( tutaj nie jestem pewien, dlatego dałem skład z ostatniego spotkania )

Van der Sar, Rafael Da Silva , Ferdinand, Vidic, Evra, Nani, Fletcher, Carrick, Park, Hernandez , Berbatow .

Van der Sar - 40 lat
Rafael Da Silva - 20 lat
Ferdinand - 32 lata
Vidic - 29 lat
Evra - 29 lat
Nani - 24 lata
Fletcher - 26 lat
Carrick - 29 lat
Park - 29 lat
Hernandez - 22 lata
Berbatow - 29 lat

Średnia - również 28 lat.

Crayon
08-11-2010, 18:54
Twoje porównanie ze średnią wieku nie jest trafione, bo to nie jest taki optymalny skład United, który Sir Alex Ferguson chciałby wystawić. Brakuje Rooneya (25 lat, za Hernandeza lub Berbatowa, zważywszy na to, że ten drugi nie ma w ogóle formy, a Chicharito jest kapitalny. Jeszcze Macheda, 19 lat, albo Obertan - 21), Antonio Valencii (25 lat, za Parka), Andersona (22 lata, za bezformowego Carricka). Dodatkowo, w odwodzie 23 letni Darron Gibson, który jest znany z tego, że nie gra nic, tylko strzela z daleka. Dodatkowo, Van Der Sar psuje całą średnią, bo podwyższa wszystkim. Gdyby tam wrzucić Kuszczaka(28) to średnia wieku byłaby całkowicie inna.

Mikiel Gimb Alert
08-11-2010, 21:29
Jeziorak Szczecin, średnia wieku 21 lat

Τettmeier
09-11-2010, 15:26
Maatini zanizył 11 latek

Hmm przeglądałem sobie tabelę poszczególnych lig i ku mojemu zdzwieniu zobaczyłem, że Juventus jest najskuteczniejszą drużyną Serie A (21 bramek w 10 meczach). Miło :)

'Oxidosis'
09-11-2010, 16:01
Twoje porównanie ze średnią wieku nie jest trafione, bo to nie jest taki optymalny skład United, który Sir Alex Ferguson chciałby wystawić. Brakuje Rooneya (25 lat, za Hernandeza lub Berbatowa, zważywszy na to, że ten drugi nie ma w ogóle formy, a Chicharito jest kapitalny. Jeszcze Macheda, 19 lat, albo Obertan - 21), Antonio Valencii (25 lat, za Parka), Andersona (22 lata, za bezformowego Carricka). Dodatkowo, w odwodzie 23 letni Darron Gibson, który jest znany z tego, że nie gra nic, tylko strzela z daleka. Dodatkowo, Van Der Sar psuje całą średnią, bo podwyższa wszystkim. Gdyby tam wrzucić Kuszczaka(28) to średnia wieku byłaby całkowicie inna.

Nie no spoko, zdaje sobie z tego sprawe i wiem, że Manchester ma młodszą kadre od Milanu, ale z tym żeby ich nazywać domem starców to przesada, kiedyś bym się zgodził, ale z obecną kadrą nie.

Maatinii
09-11-2010, 16:56
Maatini zanizył 11 latek
:)

Yyyyyy ? Mikiel napisał o Seniorach a nie o Juniorach jak tego nie rozróżniasz to jesteś ograniczony. ; /

Mikiel Gimb Alert
09-11-2010, 16:59
Yyyyyy ? Mikiel napisał o Seniorach nie Juniorach jak tego nie rozróżniasz to jesteś ograniczony. ; /
ładnie go zjadłeś 1 wersem ziomeczku, co się będą gimby panoszyć co

Τettmeier
09-11-2010, 17:04
Nom.

Janczyk jakby wrócił do Legii byłoby zajebiście. xd

Crayon
09-11-2010, 17:08
Szkoda że go tak te CSKA zniszczyło, bo zapowiadał się fajnie. W tej Belgii też sympatycznie pogrywał na wypożyczeniach. Dziwię się, że go te KRC Genk nie kupiło, bo naprawdę, był wyróżniającym się kopaczem ; d

Lewy
10-11-2010, 22:27
Lech - Polonia 2:2

Pyrusy jak się nie wezmą do roboty to polecą z ligi.A szkoda bo dopiero co ładny stadion im wybudowali.Byłyby derby Poznania hehe ;).W sobotę gramy z nimi więc mam nadzieję że Lechia wywiezie 3pkt no i liczę na dobry wyjazd

Τettmeier
11-11-2010, 09:13
No, bramka Sobiecha na 3:0 i nawet punktu by nie mieli... xd
Dzisiaj Wisła -:- Legia, dobry szlagier, spróbuję w miarę możliwości śledzić wynik.. :)
Bonus jeszcze z wczorajszego dnia:
http://img.interia.pl/sport/nimg/s/m/Starcie_Michala_Gliwy_Fot_4718459.jpg
Peszko sie w każdym meczu pluje XD

Crayon
11-11-2010, 11:16
Ja oglądałem mecz Manchesteru United z Citizens. Mecz nie obfitował tam w jakieś emocjonujące gierki, a przez większość czasu goście prowadzili grę. W pewnych momentach United zaczęło klepać piłką i rozbroili Niebieskich trzema, czterema podaniami. Nie było źle, widać, że City jest dobrze zorganizowane. Tevez wrócił, nie pokazał niczego ciekawego. Szkoda kontuzji Evry.

@btw co sądzicie o "koszmarnym błędzie Artura Boruca" w meczu z AS Romą? Dla mnie, to on robił co mógł, to stoperzy Violi są daremni ; d

@down
Takie mecze nigdy nie są nudne. Pokazali bardzo fajną grę taktyczną, żelazną obronę i mądrość w rozgrywaniu akcji. City nie istniało, zastawiło się wszystkimi zawodnikami i grali na kontrę, która im nie wychodziła. Manchester United wiedział, że jest zdziesiątkowany i wystawia teoretycznie słabszy skład. Gdy City prowadziło akcje, dwie linie stawały na 16-20 metrze i przesuwały gospodarzy. Jeden napastnik poszedł na łącznik na 30 metr, a wysunięty stał na połowie. Taktyczne zwycięstwo Sir Alexa Fergusona.

Azonka
11-11-2010, 11:19
@up
Mecz byl taki nudny, ze po przerwie wylaczylem tv.

Druga polowa byla pewnie taka sama - 0:0.

Serenio?
11-11-2010, 17:30
Tak jak można było przypuszczać, ostatnie sto wejściówek na mecz z Legią, które były jeszcze dziś do sprzedania w sklepie Wiślacki Świat, rozeszły się w błyskawicznym tempie. Piątkowe spotkanie obejrzy więc przy Reymonta 22 komplet kibiców.

No na trybunach będzie ładnie ;)
Ktoś napisał wyżej, że dziś mecz Wisła : Legia, niestety ten mecz jest jutro =/

Jaki wynik meczu obstawiacie? Każdy kibic Wisły wie, że gdy Legia przyjeżdża do Krakowa to przegrać musi, stawiam na 2:0 ^^

Τettmeier
11-11-2010, 17:32
A, to moja pomyłka, przepraszam

Co do błędu Artura to każdemu się zdarza, miejsce w składzie ma zapewnione, mimo puszczenia tej bramki pokazał się z dobrej strony. Im więcej będzie grał, tym więcej nabierze doświadczenia, nabierze rytmu meczowego, co mam nadzieję zacznie skutkować coraz lepszymi interwencjami, vide Euro2008. :)

_woto_
12-11-2010, 14:44
Dziennikarze portalu internetowego Sky Sports sporządzili najlepszą jedenastkę zawodników 12. kolejki rozgrywek Premier League, oraz wybrali kilku zawodników, którzy wyróżnili się na boisku. Wśród nich znalazło się 2 graczy Arsenalu po meczu z Wolverhampton, który zakończył się wynikiem 2:0 dla Kanonierów.

Jedenastka kolejki:

Bramkarz: Łukasz Fabiański
Obrońcy: Brede Hangeland, Nemanja Vidic, Michael Turner
Pomocnicy: Scott Parker, Matt Phillips, Charles N'Zogbia, Stewart Downing, Morten Gamst Pedersen
Napastnicy: Jermaine Beckford, Marouane Chamakh

Spotkanie kolejki: Aston Villa - Blackpool 3-2
Zawodnik kolejki: Jermaine Beckford
Bramka kolejki: Ricardo Fuller
Asysta kolejki: Steven Gerrard
Kontrowersja kolejki: brutalne zachowanie Joey'a Bartona. 28-letni pomocnik uderzył pięścią Mortena Gamsta Pedersena w spotkaniu Newcastle - Blackburn.
Obrona kolejki: Łukasz Fabiański
Gafa kolejki: Cheick Tiote
Pudło kolejki: Salomon Kalou

Serenio?
12-11-2010, 22:32
http://img525.imageshack.us/img525/8498/wygranawisly.jpg (http://img525.imageshack.us/i/wygranawisly.jpg/)

Przepraszam, czy jeszcze jakiś Legionista chce coś dodać do tego JPG'a?

Brożek dostał powołanie do reprezentacji to od razu zaczął strzelać gole, szkoda tylko, że nie ustrzelił hat tricka ;> W bramce dobrze spisywał się Pawełek co mnie mile zaskoczyło. Na początku obrona Wisły kulała ale obeszło się bez straty gola. Pierwszy gol Brożka troszkę komiczny... Druga bramka to dosłowny popis Brożka i Małego, świetnie rozklepali Warszawską obronę. Trzeci gol nie powinien paść, ponieważ sędzia się pomylił, no ale nic taka jest piłka. Wspaniały rajd Małeckiego przy czwartej bramce, szkoda tylko, że nie zdobył gola tym strzałem bo mu się należało. Ogólnie mecz bardzo mi się podobał (nie ze względu na tak wysoką wygraną Wisły) W pierwszej połowie Legia wcale nie odstawała od Białej Gwiazdy lecz w drugiej połowie się to zmieniło.

Oby Lechia (<3) wygrała jutro z Lechem i Korona zremisowała w niedzielę z Jagą.
P.S.
Matusiak co zrobił w meczu Widzew : Craxa to stadiony świata.
1pkt Żydów to i tak świetny wynik, pierwsza liga czeka Pasy :)

@Edit
Znalazłem ciekawe zdanie na esktraklasa.net (gość napisał to przed meczem Wisły z Legią)

• Pomocnik Legii Warszawa Manu zapowiedział, że jak zdobędą mistrzostwo to zetnie włosy. Cóż, to mu nie grozi!
Podzielam opinię twórcy artykułu.

Crayon
13-11-2010, 11:27
Mnie tam ciekawi, jak Górnik sobie poradzi ze Śląskiem Wrocław. Wraca do składu 6 zawodników, którzy byli zawieszeni za kartki, albo mieli jakieś tam urazy. Będzie ciekawa rozgrywka.

Lechia gra bardzo ładny, otwarty futbol, Lech będzie mieć problemy, bramki padną na pewno. Wynik nie jest do przewidzenia, ale spoglądam przychylnie na Gdańszczan ; d

A Legia jest daremna, dziękuję.

Τettmeier
13-11-2010, 11:57
Nom, jest daremna. Wystarczy, że w tej kolejce umoczą Jagiellonia/Korona i za tydzień Wisła może wrócić już do tej poważnej czołówki. :) Brożek podniecony, że został powołany to wyszedł na mecz z porządnym powerem, ciekawe na ile mu to wystarczy.. he :)
W środę 5 500 widzów na hale do nas na ręczną! Nie chce mi się robić zdjęcia, ale bilety są oki XD Będę! :X
http://www.sprwislaplock.pl/images/stories/zdjecia_250x200_news/bilet_sprwislaplock_front.jpg

Serenio?
13-11-2010, 17:07
10 minuta meczu 1:0 dla WKS'u, bardzo ładnie ;)
@edit omg już 2:0 :x

SedaN*
13-11-2010, 17:09
Śląsk 2, gurnik 0 HEHEH

Τettmeier
13-11-2010, 17:10
jak na razie Kaźmierczak, Sotirovic i spółka was rozklepują. Ale 25' dopiero :D

SedaN*
13-11-2010, 18:35
krajonowy gurnik chyba dostaje 4:0? tak, fryzjer maczał palce

#down
a gdzie napisałem, ze kibicuje? ekstraklasa mnie nie interesuję, ale lubię sobie popatrzeć w wyniki

POZDRAWIAM KRAJON

Serenio?
13-11-2010, 18:44
@UP
Ty podobno Śląskowi Wrocław nie kibicujesz....

4:0 z Górnikiem, takiego wyniku się nie spodziewałem, Lenczyk cudotwórca O_o
Oby Lechia tak z Amicą zagrała.

@edit
5 minut i 2 stracone gole, szkoda. Niestety Amica wygra.

Crote
13-11-2010, 18:59
u mnie dzisiaj przejebalismy 1:3 z jakims szczecinem marnym

Τettmeier
13-11-2010, 19:11
He, tego się nie spodziewałem.

FT Slask Wroclaw [4 - 0] Gornik Zabrze

10' [1 - 0] P. Kazmierczak

18' [2 - 0] V. Sotirovic

80' [3 - 0] P. Celeban

84' [4 - 0] P. Celeban
POZDRAWIAM KRAJON. `

Crayon
13-11-2010, 19:44
Krajon: Tomek, *****, co to było?
Tomarz Internaszynal Levur: Ja nie wiem, ale...
K: Przecież wy tam nie istnieliście, na tym boisku, gdzie byliście?
TIL: Kurna zero gry, nic nie szło, nie wiem, nie wiem dlaczego
K: Ale ładnie uderzyłeś w końcówce
TIL: No ja, ale wyciągnął gałgan

Wstyd mi za Górnika, ale kocham go - dumny po zwycięstwie, wierny po porażce. Drugi taki wielki wynik, bo już nas 'kiedyś' Lechia podobnie zmasakrowała. Trzeba usiąść, pomyśleć, co się zrobiło źle i wyeliminować te błędy. Boże, który nie istniejesz, dziękuję, że zaraz jest przerwa zimowa i Trójkolorowi będą mogli się ogarnąć.

@down
4 grudnia ostatni mecz, potem wraca Ekstraklasa 26 lutego.

Τettmeier
13-11-2010, 19:46
To już nie będzie Ekstraklasy?

Serenio?
13-11-2010, 20:01
@up xDD
Nie będzie bo koniec świata w zime ma być ; o 21.12.2012 jeszcze hen daleko ; d /Cray

Arcano
13-11-2010, 22:09
Japierdole jaka wiocha, wygrywać do przerwy 1:0, a po przerwie dać sobie spuścić wpie*dol 3:1... Gdzie ten Ruch z zeszłego sezonu... Licze że teraz ogarną to jakoś i zrobią wszystko żeby mieć pewne utrzymanie, a w następnym sezonie walczyć o wyższe cele.

Górnikowi też dzisiaj nie poszło, cóż, niezbyt dobra kolejka dla Śląskich klubów, jedynie Polonia B. coś ugrała...

Maatinii
13-11-2010, 22:19
MAMY LIDERA JEZIORAK MAMY LIDERA

Orzeł Łożnica 0:3 Jeziorak Szczecin (Seniorzy)
Orzeł Łożnica 1:3 Jeziorak Szczecin (Juniorzy)

Ps. Koniec rundy okręgowej.

Crayon
13-11-2010, 22:59
Japierdole jaka wiocha, wygrywać do przerwy 1:0, a po przerwie dać sobie spuścić wpie*dol 3:1...
Popatrz, że załatwił Was zawodnik, dzięki któremu mieliście okazję zagrać w Lidze Europy : D Tak to jest, jak sie sprzedaje wszystkich, wartych dwa razy tyle, ile się zapłaciło. Wszystkie bramki dla Polonii padły po rzutach rożnych, parodia w wykonaniu Niebieskich. O Trójkolorowych nie wspominam, bo aż szkoda było, bo strzelali jak chcieli. Zwłaszcza w drugiej połowie, jak kontuzji dostał Bemben i Banaś...

Crote
13-11-2010, 23:46
pilka nozna jedynie jest fajna pod wzgledem kibicow w malych miejscowosciach , moje zdanie.

Τettmeier
14-11-2010, 12:21
Kurde, Juventus znów remis, ale pamiętajmy, że Roma teraz na fali. Dużo strzelają i wygrywają. Tylko żebyśmy nie spadli znów na 7 miejsce bo potem nie będzie łatwo.. :s

.Zikares.
14-11-2010, 14:37
Dziś derby w Mediolanie (:

PRZEWIDYWANE SKŁADY

INTER: Julio Cesar; Cordoba, Lucio, Materazzi, Chivu; Zanetti, Stankovic, Obi; Sneijder; Eto'o, Milito.

AC MILAN: Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Seedorf, Ronaldinho; Ibrahimovic.

Strasznie boję się o atak Milanu. Brak Pato, aff ;c.

Forza Milan :D!

_woto_
14-11-2010, 15:19
Jak myslicie ile nam Drogba napyka bramek w Poznaniu?
Moze Fabianski bedzie mial dobry dzien i bedzie bronil jak natchniony :D ?

Mikiel Gimb Alert
14-11-2010, 18:56
Dobrze Czelsi 0:3 Sanderland

'Oxidosis'
14-11-2010, 18:59
Chelsea 0 - 3 Sunderland

POZDRAWIAM SEDANA.

Crayon
14-11-2010, 19:21
Ha, gnidy, wczoraj ja byłem targetem, bo mój kochany Górnik dostał 4:0, teraz Sedana karacie, bo 0:3 z daremnym Sunderlandem u siebie. Ale ja nie będę dzisiaj taki, nie będę pozdrawiał Sedanów

Τettmeier
14-11-2010, 19:23
Chelsea 0:3 Sunderland

POZDRAWIAM SEDANA.

@down
omnnomnom, najlepszą ligę świata nazywasz tadżykistańską? :<

W tej kolejce najlepiej skorzystała Wisła Kraków. xd W następnej kolejce jeszcze ze 3 remisy i będziemy przeżywać zimę w niepewności. :D

Serenio?
14-11-2010, 19:25
Nie będę pozdrawiał Sedana bo nie znam się na tej Waszej Tadżykistańskiej lidze, ważne że Korona zremisowała z Jagą <3

'Oxidosis'
14-11-2010, 20:07
Pamiętacie, jak pozdrowiłem Crayona po remisie Manchesteru i jeszcze w ten sam dzień zostałem pozdrowiony? Oby dzisiaj nie było tak samo z Sedanem, obym nie musiał zostać pozdrowiony po spotkaniu Inter - Milan..

SedaN*
14-11-2010, 20:47
Haha, krajon a skarcę Cię jeszcze bardziej, bo i tak Chelsea ma przewagę 3 pkt nad daremnym Manchesterem, który nie potrafi wygrywać z pozoru łatwych spotkać. W tej kolejce 2:2 z Aston Villą, a przegrywali 0:2 do 80 min chyba.

Chelsea i tak ogólnie ma lidera, nad Manchesterem 3 pkt przewagi, więc Ty Krajon dobrze robisz, ze trzymasz mordeczkę : D tetmajerowego juventusu i oxiego milanu nie będę ripostował, bo to zupełnie inna liga. Dodam tylko, że z tych wszystkich klubów tylko Chelsea ma lidera w swojej lidzie i gwarantowany awans z grupy LM. Niech emeryci i renciści zajmą się LM, bo nie wiadomo czy zobaczymy ich w następnej fazie rozgrywek, to samo ave Juventus, który ma problemy z wyjściem z grupy w lidze europejskiej.

A co do meczu to naprawdę dawno nie widziałem tak słabego występu The Blues. Nie wiem czemu Terrego nie było na boisku, Essien pauza na 3 rundy za czerwoną kartkę, która dla mnie była nie słuszna a Lamparda na boisku już nie ma z miesiąc i trochę zaczyna mnie to niepokoić. Carletto zrobił wielki błąd wystawiając dwóch bocznych obrońców na środek obrony, mowa tu o Ivanovicu i Ferreirze. A ten młody 'utalentowany', kosztujący 25 mln Remires to jakaś porażka. Dobre spotkanie jedynie rozegrał Cech i z jego występu można być dumny. Bardzo słabe spotkanie Chelsea, miałem wrażenie jakby chcieli wyrazić rozczarowanie odejściem Wilkinsa.

Crayon
14-11-2010, 20:55
Sunderland nie wydał w ciągu 10 lat na wzmocnienia tyle, ile w ciągu dwóch Aston Villa. Albo żyjesz w średniowieczu, albo nie zdajesz sobie sprawy, że klubik z Birmingham staje się potentatem na angielskim podwórku i będzie bił się niedługo o czołówkę. Czasy Scousersów, West Hamu i oporowego Evertonu minęły, teraz czas na The Villans.
A trzy punkty to nie tak dużo, potknie się nóżka raz, drugi i lidera będziecie oglądać na powtórkach, ewentualnie w internetowym archiwum :)

_woto_
14-11-2010, 21:20
U Chelsea cos zly dzien :D
0:2 z Lpoolem teraz 0:3 z Sunderlandem

Arsenal 2 : 1 Everton i powrot na 2 miejsce w tabeli :D
Come on You Gunners!!!!
Fabianski ladny mecz i o by tak bronil z WKS'em

@edit
Ta ale dobrze ze Arsenal jest znow na 2 miejscu. Lepsze to niz 4 lub 5

SedaN*
15-11-2010, 11:02
Hahah pozdro Sedna
0:2 z Lpoolem teraz 0:3 z Sunderlandem

Arsenal 2 : 1 Everton i powrot na 2 miejsce w tabeli :D
Come on You Gunners!!!!
Fabianski ladny mecz i o by tak bronil z WKS'em

Ta, a z Arsenalem 2:0, pozdro woto ;];];] Nie pamiętam, żeby Arsenal coś pokazał w meczach z The Blues, chyba, że mówisz o przechwalaniu i usprawiedliwianiu się Wengera to w tym The Gunners zawsze byli lepsi : D No i oczywiście przypominam, że leader ciągle należy do NIEBIESKICH.

#Krajonuwa
Tylko, że Ci "potentanci" dostali od The Blues 8:0 w poprzednim sezonie. Remisy ManU w tym sezonie w PL z Fulhamem, Boltonem, Evertonem, Sunderlandem, WBA, Aston Villą i Man City to też przez to, że drużyny stają się "potentantem na angielskim podwórku"? Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce, wkurwieni po remisie! - Tegoroczne powiedzenie kibiców Manchesteru. : DD

Fakty: Czerwoni w tym sezonie mają więcej remisów niż wygranych i są nadzwyczajnie w świecie mierni. Ale nie lekceważę Czerwonych Diabłów, do końca sezonu zostało jeszcze dużo meczy i tabela może się odwrócić do góry nogami. Ekipa Fergusona wiele razy udowadniała, że potrafi wygrywać ważne mecze (3 mistrzostwa pod rząd w PL, gdzie na koniec sezonu zawsze było gorąco).

_woto_
15-11-2010, 12:43
Lamparda na boisku już nie ma z miesiąc i trochę zaczyna mnie to niepokoić..

Do grudnia go nie bedzie. Wspolczucie dla typka ze malo pogra :rolleyes:

SedaN*
15-11-2010, 13:23
Do grudnia go nie bedzie. Wspolczucie dla typka ze malo pogra :rolleyes:

Ta, szkoda. Środek bez Essiena i Lamparda to nie jest to samo. Co z tego, że w meczu z Sunderlandem grał Anelka, Drogba, Malouda skoro nie miał kto im zagrać piłki choćby prostopadłej. Obawiam się jak to dalej będzie, bo Essien ma jeszcze zawieszenie na dwa mecze ;|

.Zikares.
15-11-2010, 14:27
Chelsea i tak ogólnie mła a lidera, nad Manchesterem 3 pkt przewagi, więc Ty Krajon dobrze robisz, ze trzymasz mordeczkę : D tetmajerowego juventusu i oxiego milanu nie będę ripostował, bo to zupełnie inna liga. Dodam tylko, że z tych wszystkich klubów tylko Chelsea ma lidera w swojej lidzie i gwarantowany awans z grupy LM. Niech emeryci i renciści zajmą się LM, bo nie wiadomo czy zobaczymy ich w następnej fazie rozgrywek, to samo ave Juventus, który ma problemy z wyjściem z grupy w lidze europejskiej.

1. AC MILAN 26 pkt
Słucham ? :/

Derby wygrane! Gol Ibry z karnego. Widowisko średniawe, ale ważne że Rossoneri zwyciężyli.
Inter nie mógł rozbić osłabionego Milanu, II połowa była lekcją defensywy :D

A ten komentarz, mnie całkowicie zabił na stronie fanów interu.

#4 Autor: MiRas. [14.11.2010 23:51]
Chcieliśmy wydymać szmatana, a tymczasem szmatan wydymał nas.

SedaN*
15-11-2010, 14:58
#up
teraz tak, BRAWO XD a komentarz rozjebał : DD

Crayon
15-11-2010, 15:08
Już niedługo, przypadkowe zwycięstwo, Milan jest znany ze swojego cattenacio, kiedyś im się odbije. Btw, 1/8 LM maksimum dla czerwono-czarnych : D

@down
zdaję sobię sprawę, że United w tym sezonie nie gra to, co by chciał, dlatego jestem przygotowany na zakończenie naszej przygody w 1/4

Mikiel Gimb Alert
15-11-2010, 15:13
Już niedługo, przypadkowe zwycięstwo, Milan jest znany ze swojego cattenacio, kiedyś im się odbije. Btw, 1/8 LM maksimum dla czerwono-czarnych : D

1/4 max dla MU, taka prawda.

SedaN*
15-11-2010, 15:49
Dla Chelsea w tym sezonie LM to priorytet i ja sam nie ukrywam, że liczę na chociaż finał, bo jak nie w tym sezonie to kiedy? Obawiam się tylko jakiegoś trudnego przeciwnika, słaba dyspozycja i bb LM.

'Oxidosis'
16-11-2010, 17:00
http://video.eurosport.pl/pilka-nozna/katar-uzbekistan_vid154516/video.shtml

hahaahaha

SedaN*
16-11-2010, 17:01

hahaahaha

HAHAHAHAHAHA przetyp. : DD

_woto_
16-11-2010, 17:31

hahaahaha

Takie rzeczy tylko w Erze.
Beka :D

Serenio?
16-11-2010, 20:59

hahaahaha

Jak on tego nie strzelił to nawet komisarz Zawada nie wie O_o

Crayon
16-11-2010, 23:46
Fifa Puskas Award, czyli najładniejszy gol 2010 roku. Głosujcie, który jest najfajniejszy. Ja zaznaczyłem uderzenie Van Bronkchorsta z Urugwajem. Piękne uderzenie, czysta poezja, kapitalnie zakończył swoją przygodę z kadrą i piłką nożną. I to jeszcze boczny obrońca : D

http://www.fifa.com/ballondor/puskasaward/index.html

Głosujcie, głosujcie, ja zmykam zmasakrować parę głów na dzielni

Kamor Wielki
17-11-2010, 14:39
Ja zaznaczyłem uderzenie Van Bronkchorsta z Urugwajem. Piękne uderzenie, czysta poezja, kapitalnie zakończył swoją przygodę z kadrą i piłką nożną. I to jeszcze boczny obrońca : D

oj tak zdecydowanie zajebisty gol,również zagłosowałem na niego : D

Τettmeier
17-11-2010, 15:19
Zestawienie na dzisiejszy mecz z WKS: Fabiański - Sadlok, Wojtkowiak, Jodłowiec, Piszczek - Matuszczyk, Murawski, Obraniak, Mierzejewski, Błaszczykowski - Lewandowski

Niestety jadę na ręczną o 20, ale może zdąże na końcówkę xd

SedaN*
17-11-2010, 15:30
Fifa Puskas Award, czyli najładniejszy gol 2010 roku. Głosujcie, który jest najfajniejszy. Ja zaznaczyłem uderzenie Van Bronkchorsta z Urugwajem. Piękne uderzenie, czysta poezja, kapitalnie zakończył swoją przygodę z kadrą i piłką nożną. I to jeszcze boczny obrońca : D

http://www.fifa.com/ballondor/puskasaward/index.html

Głosujcie, głosujcie, ja zmykam zmasakrować parę głów na dzielni

Jak mi będzie dobrze net chodził. tzn nie zamulał to chętnie zagłosuję ;d gol Van Bronkchorsta bardzo dobrze pamiętam, obrońca i to jeszcze w ważnym meczu : D

_woto_
17-11-2010, 16:27
@top
Mam nadzieje ze Fabian pokaze cos w spotkaniu z WKS'em, ale od obrony tez duzo zalezy czy upilnuja szybkich czarnoskorych

BTW.
Wbijac
http://www.forum.toproste.pl/group.php?groupid=381

Serenio?
17-11-2010, 17:53
Polska wygra 3:1 zobaczycie.

SedaN*
17-11-2010, 18:47
Szkoda, że Kalou i Drogba nie zagrają : D

Krulowiec
17-11-2010, 19:44
Szkoda, że Kalou i Drogba nie zagrają : D

Boją się polskich kiboli ! XD

# topic

Polska 2 : 0 WKS

Maatinii
17-11-2010, 22:27
I po meczu gratuluję 3:1 dla Polski.

Mikiel Gimb Alert
17-11-2010, 22:29
Polska wygra 3:1 zobaczycie.

*****, prorok.................

karol powrocil
17-11-2010, 22:32
Brawo za wygrana chociaz tera bedzie wielka propaganda sukcesu jak to polacy swietnie graja itp jak to zawsze zreszta jest.Juz nawet komentator powiedzial ze polacy sa potega i zawsze slyneli z szybkiego ataku normalnie zal sie robi ciekawe od kiedy polska szybko atakuje zawsze podania do tylu ida.:eek: A wybrzeze slabo gralo chociaz po co mieli sie w meczu towarzyskim meczyc :rolleyes: .

Crayon
17-11-2010, 22:54
Oj nie przesadzaj. Przody zagrały bardzo fajnie jeśli mieliśmy piłkę przy nodze, w grze defensywnej masakra, a najbardziej mnie wkurwiał irytował brak jakiegokolwiek pressingu ze strony napastników. Piszczek fajny mecz, Sadlok na boku obrony tragedia, kiedy on jest królem środka, musi biegać sprintami po linii. Obraniak kapitalnie, Błaszczykowski też. Wyeliminować błędy, poustawiać linię obrony tak, jak należy i można coś tam ugrać. Czemu nie powołują Darka Dudki? On by się nadał na bok obrony, ale ten pajac prostak na siłę chce ze stopera zrobić bocznego obrońcę. To tak, jak z Ronaldo bramkarza by zrobić

karol powrocil
17-11-2010, 23:04
No wiem ladnie i graty ze tak zagrali ale nie lubie jak sie z tego robi sukces jakby euro wygrali.
Zalezy jaki Ronaldo bo dla mnie jest tylko 1:) i to nie jest ta Krystyna z portugalii

Serenio?
17-11-2010, 23:23
Haha powiedziałem, że Polska wygra 3:1 ! Wcześniej powiedziałem, że Górnik wygra z Lechem i wygrał ;d Ja ten mecz już oglądałem wczoraj i dlatego zgadłem wynik ;p Teraz przepowiem 3 wojnę światową uwaga :
Polska zacznie wygrywać wszystkie mecze i niektóre remisować, do euro zbudujemy piękne autostrady, Smuda stanie się najlepszym trenerem świata - cudotwórcą, Polska po łatwych wygranych w grupie przejdzie dalej z 1 miejsca, do półfinałów będzie łatwo, w półfinale zmierzą się z Hiszpanią i wygrają "tylko" 2:0. W finale spotkamy niemców i pokonamy ich! Jednak drużyna niemiecka wracająca do domu ze srebrnym medalem w trakcie drogi powrotnej wpadnie w dziurę na drodze autobus przekoziołkuje 2 razy i wszyscy zawodnicy niemieccy zginą, kanclerz Niemiec będzie wkurwiona za to, że Polacy wszystko to zaplanowali i specjalnie na tej jednej drodze (którą będę wracać Niemcy) zostawią niezałataną dziurę. Angela Merkel przefarbuje włosy na czarno, zapuści wąsik i wojska niemieckie zaatakują Polskę, jednak nasz naród zjednoczy się a na czele armii stanie Mateusz Soprano (tak tak ten patriota) Pokona on Niemców i udowodni wszystkim internetowym spinaczom, że jest Wielki i on serio chciałby się urodzić w okupowanej Polsce. Po porażce Niemców nasza armia będzie osłabiona i zaatakują nas Rosjanie, amerykanie tym razem pomogą lecz dużo nie ugrają ponieważ chinole zaleją ich rynek podrobionymi śrubkami do czołgów i samolotów i cała zmechanizowana armia USA się rozpadnie, Francja jak zawsze się podda (czyt. da dupy) jednak wierni Anglicy nam pomogą, cała Europa zacznie się bić jednak to by wyjdziemy z tej walki zwycięsko. Na koniec mama zrobi mi kanapkę a Polska stanie się światową potęgą. (moderatorze proszę o nieusuwanie tego jakże wartościowego dla świata posta, poświęciłem na napisanie go kilka minutek i nie skopiowałem go dlatego proszę o nieusuwanie)

SedaN*
18-11-2010, 11:40
. Czemu nie powołują Darka Dudki?

NIE TYLKO NIE ON! Może nie gra najgorzej, ale źle mi się kojarzy ten facet.

_woto_
18-11-2010, 12:50
Graty dla Polakow

Tutaj ladnie krystnka jebnal ale nie uznali
http://www.mysoccerplace.net/video/cristiano-ronaldo-disallowed

p.s tutaj macie stronki ze skrotami wszystkich meczy towarzyskich
http://www.mysoccerplace.net/

Krulowiec
18-11-2010, 14:42
Zobaczymy czy ' Smuda czyni cuda ' niedługo mecz z Turcja ( bodajże 7 grudnia ) gdy przegramy znów będzie, że Polacy grali świetnie lecz Turcja miała farta.Co do meczu Ludowi świetna bramka .

Τettmeier
18-11-2010, 15:25
Darek Dudka dobry opór stawiał swojego czasu w Axuerre, w reprezentacji z resztą też, więc Crayon ma rację, np po bramce w 80' wpuścić takiego cleanera, nie byłoby na pewno złym posunięciem.
Widziałem dziś bramki z wczorajszego meczu, nie spodziewałem się tak kapitalnego uderzenia po Obraniaku. Ogólnie obstawiałem 2:1, a moi koledzy 1:5, więc jestem i tak na plus. xd

Mikiel Gimb Alert
18-11-2010, 15:26
Zobaczymy czy ' Smuda czyni cuda ' niedługo mecz z Turcja ( bodajże 7 grudnia ) gdy przegramy znów będzie, że Polacy grali świetnie lecz Turcja miała farta.Co do meczu Ludowi świetna bramka .
z Bośnią i Hercegowiną w Turcji, takie sprostowanie.

^top
Dobry mecz, powróci Boenish, wezmąPerquisa i obrona będzie oki doki.

Kamor Wielki
18-11-2010, 17:37
jednorazowy wypad po bramki

dalej bedzie gorzej

Τettmeier
18-11-2010, 20:06
Ej ja nie mam nic do Pogodni Szczecin, ale w 10 min na swoim stadionie z 1:3 w dupe 4:3 dostać to trzeba naprawdę lekko w obronie srać

Crayon
18-11-2010, 21:36
GieKSa gra do końca, hehe. Pozdrawiam Mikiela, gimbusa. Jak się czujesz po porażce na koniec roku? :)

Lewy
18-11-2010, 22:31
Może zdam małą relacje z Poznania.

2000 Lechistów na sektorze gości.Jedziemy 2 pociągami specjalnymi.Doping momentami bardzo dobry i przebijaliśmy się przez kocioł (nawet w tv było słychać).Wszyscy na sektor wbili w 1.5h czyli w miarę sprawnie.Wynik niestety nie dopisał ale prawdziwy kibic ma to gdzieś :).Podróż spokojna.

Teraz Widzew a później znowu 2 wyjazdy do Lubina i Chorzowa :)

Nie polecam w Poznaniu jeść tego czegoś co kryje się pod nazwą Kiełbasa.Chyba że chcecie dostać niestrawności.

Arcano
19-11-2010, 01:13
Może zdam małą relacje z Poznania.

2000 Lechistów na sektorze gości.Jedziemy 2 pociągami specjalnymi.Doping momentami bardzo dobry i przebijaliśmy się przez kocioł (nawet w tv było słychać).Wszyscy na sektor wbili w 1.5h czyli w miarę sprawnie.Wynik niestety nie dopisał ale prawdziwy kibic ma to gdzieś :).Podróż spokojna.

Teraz Widzew a później znowu 2 wyjazdy do Lubina i Chorzowa :)

Nie polecam w Poznaniu jeść tego czegoś co kryje się pod nazwą Kiełbasa.Chyba że chcecie dostać niestrawności.

Poznań? A powiedz mi jak tam wygląda dokładnie z tym wchodzeniem na stadion, ile jest bramek, itd, bo chce sie tam wybrać ale patrząc na inne stadiony np. Kielce czy Lubin to wygląda fatalnie, w Lubinie na Zagłębiu mimo że przyjechałem pół godziny przed meczem to weszłem pod koniec 1 połowy...

#

a tu macie watache Pogonii Szczecin, teraz zagadka, który z tych gimbusów to Mikiel ?? :D

http://i56.tinypic.com/zwhjci.jpg

Lewy
19-11-2010, 01:53
@Arcano
Powiem ci tak.Na początku są płotki rozstawione i były 2 wejścia na lewo i na prawo.Wpuszczali po 50 osób około tak co 3-4 min. Dalej są już bramofurty to już idzie sprawnie.Przechodzisz trzepie Cię ochrona i idziesz do góry.Ale zaznaczam że nie sprawdzali listy wyjazdowej ani nie brali w alkomaty dlatego to tak szybko szło.2 koła osób w 1,5h to i tak jest dobry czas bo porównując Polonie Wawa to w 1,5h wchodziło 300 osób ;).Radzę nie brać żadnych napojów w butelkach bo wyrzucają do kosza z miejsca.Ale skoro Cię tak ciekawi to dam Ci zdjęcie jak to mniej więcej wyglądało ;)

http://img713.imageshack.us/img713/6108/14112010247.jpg

Także jak chcesz jechać to się nie obawiaj.Pod stadionem byliśmy koło 15:30 na sektorze wszyscy byliśmy już o 17:30 czyli 45min przed meczem.

Opowiedz mi w zamian Lubin bo za tydzień tam się wybieram ;).Jak u nich z wejściem wygląda

PS
Ten stadion w Poznaniu masakra z zewnątrz co Nie?.Widać murowane schody dosłownie wnętrze.A na sektorze też nie jest zasłonięte metalowe pręty itp.

Arcano
19-11-2010, 02:44
Wejście na Lubin wygląda szczerze mówiąc nieciekawie. To też zależy ilu Was przyjedzie, nas tam było troche więcej niż 1000. Na początku masz bramke, gdzie stoi ochrona i tam wpuszczają gdzieś po 10-50 osób (nie wiem dokładnie ale to szło naprawde mozolnie, może akurat przy nas tak wpuszczali bo było nas dużo), wkońcu wyłamaliśmy tą brame i weszli wszyscy. Za ową bramą znajduje sie placyk, gdzie już są bramki i wejście na stadion. Bramek jak dobrze pamiętam to 4, ale co to 4 bramki na 1000+ osób? Wejście 1 osoby zajmuje ok. 2 minuty. zanim tam podejdziesz, sprawdzą Ci bilet, dowód, liste i uruchomią ten kołowrotek, jak juz mowilem wchodzilem tam grubo ponad godzine, chociaz 3/4 ekipy juz dawno była na sektorze. Po bramkach masz standardowe trzepanie i wejście na sektor. Widok z klatki powiem szczerze jest średniawy, ja stałem zaraz przy końcu z lewej storny, tam przy sektorze Zagłębia i nie widziałem zbyt dobrze przeciwległej części boiska.

Mikiel Gimb Alert
19-11-2010, 07:30
P

#

a tu macie watache Pogonii Szczecin, teraz zagadka, który z tych gimbusów to Mikiel ?? :D

hahaa pajacu, gdybyś tam wszedł to byś odrazu dostał wpierdol. W Szczecinie najlepsi kibice, ale nikt nie chodzi na mecze bo nie warto dla tak marnej gry oraz pogoda nie dopisuje np. wczoraj.

Stracić 3 gole w 7min, bezcenne.

Lewy
19-11-2010, 13:40
Wejście na Lubin wygląda szczerze mówiąc nieciekawie. To też zależy ilu Was przyjedzie, nas tam było troche więcej niż 1000. Na początku masz bramke, gdzie stoi ochrona i tam wpuszczają gdzieś po 10-50 osób (nie wiem dokładnie ale to szło naprawde mozolnie, może akurat przy nas tak wpuszczali bo było nas dużo), wkońcu wyłamaliśmy tą brame i weszli wszyscy. Za ową bramą znajduje sie placyk, gdzie już są bramki i wejście na stadion. Bramek jak dobrze pamiętam to 4, ale co to 4 bramki na 1000+ osób? Wejście 1 osoby zajmuje ok. 2 minuty. zanim tam podejdziesz, sprawdzą Ci bilet, dowód, liste i uruchomią ten kołowrotek, jak juz mowilem wchodzilem tam grubo ponad godzine, chociaz 3/4 ekipy juz dawno była na sektorze. Po bramkach masz standardowe trzepanie i wejście na sektor. Widok z klatki powiem szczerze jest średniawy, ja stałem zaraz przy końcu z lewej storny, tam przy sektorze Zagłębia i nie widziałem zbyt dobrze przeciwległej części boiska.Dostaliśmy ok. 500 biletów i więcej najpewniej nie będzie.Dla Śląska i Lechii Zagłębie daje najmniej zawsze bo "wroga" ekipa ;).Fakt nasze stowarzyszenie próbuje działać jeszcze o przyznanie więcej biletów ale wątpię byśmy dostali.Będzie pół sektora puste niestety (a oni mają sektor na 1100 osób chyba)

Arcano
19-11-2010, 14:05
hahaa pajacu, gdybyś tam wszedł to byś odrazu dostał wpierdol. W Szczecinie najlepsi kibice, ale nikt nie chodzi na mecze bo nie warto dla tak marnej gry oraz pogoda nie dopisuje np. wczoraj.

wpierdol? haha może jeszcze od ciebie ? :D Jeśli u was ci "najlepsi kibice" to kibice sukcesu którzy chodzą dla wyników to naprawde strach wejść na ten wasz młyn, no ale cóż "nieliczni ale fanatyczni" :D

Τettmeier
19-11-2010, 15:15
U nas w mieście jest podobnie, wygrywali to chodziło po 10k ludzi, teraz nie ma co oglądać to nie kibicuje. Taka prawda, każdy jakoś śledzi te wyniki ale jaka radość jest z kibicowania skoro te mecze praktycznie nie nadają się do oglądania. Będą walczyć porządnie o Ekstraklasę - pójdę. Teraz wolę na ręczna gdzie emocje naprawdę są wielkie.:D

Mikiel Gimb Alert
19-11-2010, 15:28
Typy na weekend:
Birmingham - Chelsea 2 1.65
Man Utd - Wigan 1 1.20
Fulham - Man City 2 2.30
Bolton - Newcastle 2 3.00
Freiburg - Borussia Dort 2 1.65
Chievo - Inter M. 2 1.90

do wygranai 188.5zł xd

no najgorzej Bolton z Newcastle, myślałem że Bolton dalej w tabeli jest

Crayon
19-11-2010, 15:41
Bolton z Newcastle będzie trudno, tak samo jak Fulham - City. Manchester MOŻE nie zremisuje : D

O 20:00 Górnik gra, będę Roosevelta 81, jak chętni jacyś kibole z Zabrza mnie dopaść, to przyjadę w 30-40 z Piekarami Śląskimi.

Serenio?
19-11-2010, 16:37
@diss

Stracić 3 gole w 7min, bezcenne.
U Was najlepsi kibice?
Lepszy doping na Piaście Gliwice. ; )

@top
Mam nadzieję, że Wisła znów pokaże ładną postawę tylko w meczu z Zagłębiem.

@down
Byłem jak u kumpla Wisłą grałem w PES'ie.

Mikiel Gimb Alert
19-11-2010, 16:43
@diss

U Was najlepsi kibice?
Lepszy doping na Piaście Gliwice. ; )

@top
Mam nadzieję, że Wisła znów pokaże ładną postawę tylko w meczu z Zagłębiem.

Co ty się odzywasz jak nigdy na meczu nie byłes, byłem w tamtym sezonie jak graliśmy z Widzewem i było 13k, to na ekstraklasie tyle nie przychodzi.

_woto_
19-11-2010, 16:49
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2012/swiatowe-potegi-zagraja-w-polsce-imponujacy-kalend,1,3790263,wiadomosc.html

No, no fajne mecze sie szykuja. Mozemy przegrac tylko zeby nie bylo upokozenia, ze na otwarciu dostajemy 5+ bramek

Arcano
19-11-2010, 23:49
Lewy, właśnie sie dowiedziałem żę jade jutro na wyjazd do Wrocławia, w ciemno i bez biletu, bedzie jazda :D Jak tylko wróce zdam relacje z wyprawy.

Lewy
20-11-2010, 00:33
Lewy, właśnie sie dowiedziałem żę jade jutro na wyjazd do Wrocławia, w ciemno i bez biletu, bedzie jazda :D Jak tylko wróce zdam relacje z wyprawy.A nie ma problemu :).Miłego wyjazdu i bądź dobrej myśli że na miejscu się dopiszesz na listę :).

Odnośnie kolejki jutro mamy mecz z Widzewem.Byleby wygrać :)

Serenio?
20-11-2010, 00:39
Górnik 2:1 Korona elegancko
Oby teraz Wisła wygrała to będzie wicelider.
Bardzo interesuje mnie również spotkanie Jagi z Craxą, wątpię że Żydzi postawią jakiś opór ale po cichu na to liczę.

Maatinii
20-11-2010, 12:44
Dzisiaj ciekawy mecz na Kasztanach Jeziorak Szczecin podejmuję u siebie Arkonie Szczecin. Obstawiam 3:1 dla Jezioraka. 2 bramy Kwiatek 1 Kusa ; ]

Dobra lecę na mecz bo za 30min się zaczyna !

SedaN*
20-11-2010, 13:47
Typy na weekend:
Birmingham - Chelsea 2 1.65
Man Utd - Wigan 1 1.20
Fulham - Man City 2 2.30
Bolton - Newcastle 2 3.00
Freiburg - Borussia Dort 2 1.65
Chievo - Inter M. 2 1.90

do wygranai 188.5zł xd

no najgorzej Bolton z Newcastle, myślałem że Bolton dalej w tabeli jest

a za ile obstawiłeś? też zaraz sobie coś jebne w totomixie

Z chelsea trochę ryzyko, strasznie osłabiona, tzn bez terrego, cola, ivanovica, essiena, lamparda. Środek pomocy bez lamparda i essiena to wielkie nieporozumienie tak samo jak środek obrony z ferreira i ivanovicem. Na szczęście zagra Alex i mam nadzieję, że razem z nim młodziutki Bruma. Szczerzę? Obawiam się tego meczu.

Mikiel Gimb Alert
20-11-2010, 14:36
a za ile obstawiłeś? też zaraz sobie coś jebne w totomixie

Z chelsea trochę ryzyko, strasznie osłabiona, tzn bez terrego, cola, ivanovica, essiena, lamparda. Środek pomocy bez lamparda i essiena to wielkie nieporozumienie tak samo jak środek obrony z ferreira i ivanovicem. Na szczęście zagra Alex i mam nadzieję, że razem z nim młodziutki Bruma. Szczerzę? Obawiam się tego meczu.

za 5zł, nie miałem więcej hajsu, mama nie dała, musiałem ukraść : /

'Oxidosis'
20-11-2010, 14:38
Nie warto zapomnieć o dzisiejszym meczu Milanu z Fiorentiną. Czy Boruc zdoła zatrzymać Rossonerich? Życze mu aby zagrał dobry mecz bez błędów, ale żeby to ekipa czerwono-czarnych wyszła zwycięsko : D

SedaN*
20-11-2010, 17:55
Gramy słabo - przegrywamy, gramy nieźle też przegrywamy. Żałosne, bramka przeciwnika zaczarowana. Trzecia porażka w ostatnich czterech meczach, super *****, brak mi słów

Crayon
20-11-2010, 18:54
Ktoś stronę temu śmiał się, że to i tak Chelsea jest na pierwszym miejscu. Teraz ratują Was tylko strzelone bramki, których macie więcej ;)

Byłem na Górniku, w meczu z Koroną - nie wierzyłem, że Kielce miały vice lidera. Nie pokazali nic, co udowodniłoby ich wyższość. W pierwszej połowie całkowita dominacja Zabrzan, nie przyznali karnego, jak faulowali Internaszynal Levura, ale drewno jak drewno - zawsze wsadzi nogę w odpowiednim momencie, co pokazał przy bramce na 1:0. Bramka Sikorskiego całkowicie zasłużona, to jest mistrz, on walczy, ma ambicje, technikę, siłę, umiejętności. Takiego motorka nam potrzeba w Zabrzu. Danch bardzo fajny meczyk, swoimi wślizgami robił wszystko. Jop chyba nie wiedział gdzie jest, bo wychodziły mu tylko lufy w przód. Dopiero w drugiej połowie Kielce pokazały, że są groźne, ale to było po wejściu Niedzielana i czasu mieli za mało, żeby cokolwiek zrobić. Ogólnie na plus, bardzo na plus.
I beka z Wodeckiego, jak po meczu dziewczyna przyniosła mu wielką bułkę z serem i sałatą, a on w stroju to wpierdalał XD

SedaN*
20-11-2010, 19:02
Ta, pierdolone kontuzje i pauzy.

Nota SkySport:
Ben Foster - 10

To zdarza się niezwykle rzadko, ale ten bramkarz czynił cuda.

Arcano
20-11-2010, 21:03
A nie ma problemu :).Miłego wyjazdu i bądź dobrej myśli że na miejscu się dopiszesz na listę :).

Odnośnie kolejki jutro mamy mecz z Widzewem.Byleby wygrać :)

Ok. godzine temu wróciłem z Wrocławia. Szału nie było odnośnie samego meczu, co do wyjazdu to bez większych przygód. Z wejściem problemu nie było, wszyscy weszli, chociaz przez to że mnie nei było na liście musiałem czekać, pod stadion przyjechalismy 3 godz przed emczem a ja wszedlem 5 min przed meczem :eek: Kiełbacha dobra była, noi ciepła herbata :D Mecz przegrany, ale kolejny wyjazd zaliczony :D Teraz 2 u siebie. przerwa zimowa i wyjazd na Wisłe, będzie gruubo :D

Mam zdjęcia ale nie chce fona czytać, jak coś pokombinuje to wstawie.

04.12.2010 Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk

Zapraszam do Chorzowa!

Lewy
20-11-2010, 23:00
W Chorzowie będę także o to się nie martw :)

Co do meczu dzisiejszego to cóż.Widzewa cała klatka prawie 600 głów.1 połowa cienka 2 już o wiele lepiej.I wynik pozytywny

Lechia Gdańsk - Widzew Łódź 3:1

Serenio?
20-11-2010, 23:41
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/discovery_odkrywa_historie_wisly/

Bardzo ciekawy program, będę musiał oglądać i polecam oglądać innym, prócz Wisły będą też materiały o 3 innych klubach ;>

_woto_
21-11-2010, 13:08
Mozna powiedziec ze Arsenal przegral wygrany mecz.
Wygrywal 2:0 po czym 3:2 przegral. Gdyby nie to, mieliby teraz lidera PL

Τettmeier
21-11-2010, 15:05
Hmm, takie 15-minutowe kolejne ode mnie. Podyskutuje ktoś? :)

Problem goni problem – jak zatroszczyć się o środek defensywy w reprezentacji Polski
Po meczu z Wybrzeżem Kości Słoniowej, gdzie dobrze funkcjonował atak, akcje były skuteczne, nadal w kierunku selekcjonera naszej reprezentacji pada wiele pytań. Prawdziwy szkielet drużyny, o którym mówił Zibi Boniek, powoli się zgrywa, selekcja dobiega końca. Mówi się, że od tej pory powinniśmy tylko dobierać kandydatów na poszczególne pozycje, lub stosować należyte zmiany, które mają w przyszłości przyczynić się do pielęgnowania „pewniaków” w kadrze. Mam tutaj na myśli panów takich jak Kuba Błaszczykowski czy Ludo Obraniak, dla których odpoczynek w kolejnych meczach na pewno byłby wskazany, a nazwiska alternatyw aż same cisną się na usta. Strzelający bramki Grosicki czy odsuwany niedawno Sławek Peszko na pewno nie są zawodnikami z łapanki, a musimy pamiętać o tym, że na Euro2012 trzeba „zabrać” 23 piłkarzy. Przejdę jednak do sedna. Zachowanie obrońców przy utraconej bramce w środowym meczu nie było godne oklasków. Zaufanie na pozycji stoperów otrzymali: Grzegorz Wojtkowiak – który nie wystąpił w ostatnim spotkaniu klubowym, a w dodatku przez miesiąc leczył kontuzję. Przez Franza nazywany „urodzonym środkowym obrońcą” (teza ta, jak i kilka innych, uległa jednak zmianie z biegiem czasu), przez Jacka Zielińskiego od zawsze stawiany na prawym boku, oraz Tomek Jodłowiec, który pauzował przez 5 miesięcy również z powodu kontuzji. Co zauważyłem? Grzegorz nie doszedł jeszcze do pełni formy fizycznej, aczkolwiek podołał wyzwaniu, walczył z całych sił. Jednak czy środkowy obrońca to jest dla niego nominalna pozycja? Czy potrafi on pogodzić występy w klubie na prawej stronie przez półtora roku, a w reprezentacji w środku obrony? Nie sądzę, żeby pan Bakero brał pod uwagę jakiekolwiek zmiany mając bardzo doświadczonych stoperów w Lechu – Arboledę oraz Bosackiego.. Tomkowi z kolei uciekło ogranie meczowe, jego pewność, którą ukazywał w meczach Ekstraklasy. Dzięki jego walce mogliśmy dostrzec konsekwencję Smudy, który od początku powtarza, że zaszczyt grania z godłem na piersi powinien motywować do jak największych starań i ciężkiej pracy. Michał Żewłakow, który po incydencie w samolocie nie dostał powołania na mecz w Gdańsku, a wokół którego budowana była formacja obronna również raczej nie zagra na długo przez nas oczekiwanym turnieju. Kolejny raz więc dziennikarze i ludzie z zewnątrz mówią: „trzeba szukać”. Krótkie przewertowanie formacji obronnych klubów rodzimej ligi pokazało mi, że trener ma bardzo trudne zadanie. Piłkarze zagraniczni, którzy często przewyższają umiejętnościami technicznymi i są po prostu tańsi, zajmują miejsce Polaków. Warunki fizyczne chyba nie są kłopotem. Nasz naród nie należy przecież do niskich, nie jesteśmy też z reguły słabi. Kamil Glik, zawodnik w którym selekcjoner pokłada duże nadzieje, nie zagrał do tej pory ani jednego meczu w Serie A. Arek Głowacki, który był bliski występu w kadrze doznał kontuzji (z czego jest w sumie powszechnie znany…) i do tej pory nie wybiega na boisko. Z czego tu wybierać? Zanim Perquis dostanie paszport do czerwca, znów przetestujemy 3 czy 4 rozwiązania na środku, a potem – gdy już dostanie powołanie, wyrzucimy je do kosza.. Sprawa na pewno nie jest łatwa, a czy Franciszkowi Smudzie uda się ją rozwiązać w najbliższym czasie? Wkrótce na pewno się o tym przekonamy.

Crayon
21-11-2010, 15:57
Może Danch? Zabrzmi to śmiesznie, ale to, co wyprawia od pewnego czasu ten defensywny pomocnik na środku obrony Górnika Zabrze jest niesamowite. Wystarczy spojrzeć na mecz chociażby z Koroną Kielce, kiedy on będąc w formie był prawdziwym destruktorem akcji przeciwnika. Jeśli nie był szybki, to ratował się wślizgiem, bardzo czystym wślizgiem. A w dodatku, prywatnie, to bardzo spokojny chłopak jest. No i pamiętam te kapitalne występy na młodzieżowych MŚ gdzie walczyliśmy jak równy z równym z Brazylią. Kojarzy ktoś te chwile? Dancha nikt nie mógł przejść, to był najlepszy zawodnik meczu.
Powoływanie Głowackiego, Żewłakowa mija się z celem. Jeśli Smuda chce zrobić zespół na Euro to po co ma powoływać starego dziadka, który z meczu na mecz jest coraz gorszy i zawodnika, który "wchodzi do samolotu i już mu ścięgna puszczają". Do teraz się dziwię, o co chodziło Frankowi, kiedy mając na boisku Sadloka i Wojtkowiaka, tego pierwszego(nominalnego stopera, który w Ruchu jest genialny i przejść go jest niesamowicie trudno) stawia na boku obrony, a drugiego(nominalnego bocznego obrońcę, który radzi sobie tam fantastycznie) na środku. Gdzie jest sens? To tak, jakby Hansa-Jorga Butta postawić na środku ataku tylko dlatego, że strzela bramki z karnych. Tyły mamy dobre, tylko ich nie powołujemy, albo ustawiamy zespół tak, żeby sam się rozstrzelał.

_woto_
21-11-2010, 18:44
Powtorka z rozrywki
http://www.youtube.com/watch?v=C8sqSpQxbPM&feature=player_embedded

Serenio?
21-11-2010, 19:35
Znów wygrana Wisły w ostatnich minutach mecz ;d Oby w następnym gole wpadały do siatki przeciwnika szybciej i częściej.

Mikiel Gimb Alert
22-11-2010, 14:54
Typy:
Nadal - Roddick 1 1.32
Czelsi - Żilina 1 1.13
Auxere - Milan 2 2.10
Ajax - Real Madryt 2 2.25
Glasgow - MU 2 1.85
Valencia - Buraspor 1 1.2
Panatinajkos - Barca 2 1.4

Kurs 21.90

podkreśliłem niepewne ;o

Crote
22-11-2010, 15:02
ile stoi oryginalna pilka z mistrzostw swiata 2008?

@down

: /

Τettmeier
22-11-2010, 15:21
ile stoi oryginalna pilka z mistrzostw swiata 2008?

Nie było mistrzostw świata w 2008.

Serenio?
22-11-2010, 20:03
Był ktoś może na nowym stadionie Legii? Chcę pojechać w tym sezonie bo nigdy nie byłem w stolicy a chciałbym mecz Legia : Wisła zobaczyć na żywo ;s
@down
No to elegancko, "wypytam" Cię na pw ;d (Jeśli nie będziesz miał nic przeciwko temu;) )

Lewy
22-11-2010, 21:06
Pewnie że byłem na swoim wyjeździe na Legii także odpowiem z chęcią na pytania co i jak :)

Crayon
24-11-2010, 18:51
Bardzo fajnie grało Auxere z Milanem, przy bramce Ibry błąd całej defensywy(nie zwalajmy winy tylko na Dudkę, który zrobił co mógł) no i zdarza się.

Basel - Cluj fajny mecz, nie tylko z powodu ławki rezerwowych i impulsywnego trenera. Mecz akcji, błędów, ale i fajnych zagrań. Dużo fartu po stronie Cluj, ze nie dostali 3:0, 4:0. Inaczej Chelsea, dużo pecha, dwa słupki, bramkarz Żyliny epicki koleś łapał dobre uderzenia.

I beka z Ramosa i Alonso, wyczyścili sobie konto przed pucharową : DDD

Kamor Wielki
24-11-2010, 19:47
dzis dobry mecz,trzeba oglądać !

Τettmeier
24-11-2010, 20:07
Ja sobie Manchester obejrzę lajtowo, ale z góry zakładam, że nie będzie wielkiego widowiska.. :x

Tak Crayon, niezły trick z tymi kartkami. Takie coś może wymyślić tylko pan Mourinho. I dziwić się, że Inter coraz niżej w tabeli jest... :)

Crayon
24-11-2010, 20:09
Widowisko czy nie, Manchester United zagra jak zwykle mądrą piłkę i pokaże, że jest najlepszy - powinien to wygrać bez problemów, Rangersi są daremni, w ostatnim meczu pokazywali, że ich skuteczność jest równa zeru, strzelając większość piłek w kosmos

Gruba Impra z Mikielem
24-11-2010, 22:38
Ale emocje, jak rooney strzelił to się tak podjarałem, bo kupon wszedł i hajs wygrałem.

'Oxidosis'
25-11-2010, 16:16
Ale emocje, jak rooney strzelił to się tak podjarałem, bo kupon wszedł i hajs wygrałem.

a mi wszystkie mecze weszły prócz tej daremnej Benfici, 0:3 z Hapoelem elo.

Τettmeier
25-11-2010, 16:18
Hahaahaa! Brawo dla Benfici. Szkoda, że nikt stąd im nie kibicuje bo bym pozdrowił. Przegrać z żydami

@@@@@EDIT
Nominacje do 11 Fifa poszły. Moja 11 się robi, ustawienie jakie preferuje to 4-3-3 oczywiście
http://i52.tinypic.com/de21q0.jpg

1, bramkarz- Iker Casillas - pewny punkt drużyny Królewskich przez cały sezon, zachowana forma podczas Mistrzostw Świata, magia która powtarza się po raz kolejny, zdecydowanie najlepszy ze wszystkich nominowanych
2 obrońca- Sergio Ramos - potwierdza swoją formę w każdym meczu ligowym, pucharowym, reprezentacyjnym, nie ma lepszego na to miejsce
3, środkowy obrońca- Carles Puyol - Po zmianie. Korekta dzięki dopiskom Oxiego, powaliłem że Zanetti to środkowy obr. Dałem go na pomoc gdzie będzie czyścicielem, wydaje się, lepszym od Schweinsteigera. Puyol znakomity sezon, chce się napisać to samu co u pana Casillasa. Super głowa chyba w półfinale MŚ
4, środkowy obrońca- Walter Samuel - do pary z wyżej wymienionym zawodnikiem - jeden z niewielu ludzi 'nie do przejścia' + potrafi znaleźć się doskonale w polu karnym przeciwnika.
5, obrońca- Gareth Bale - ten 21 latek, którego 'zauważyłem' dopiero po znakomitym meczu Champions League przeciwko Interowi zainspirował mnie do czytania i oglądania naprawdę masy artykułów oraz videosów. Do tamtej pory niedoceniany, według mnie bardzo źle
6- środek pomocy - Cesc Fabregas. 15 goli i 13 asyst w rozgrywkach klubowych robi swoje. On już dawno zmienił oblicze gry swojego zespołu, a Andreas Iniesta w finale Mistrzostw Świata zdobył bramke z podania.. właśnie tego młodego, utalentowanego piłkarzyka : )))
7- Mesut Ozil - i znów to powtórzę. To co ten człowiek robił i robi... mógłbym tak przy każdym. Wykorzystał szansę wypromowania się na wielkiej imprezie. Bardzo inteligentny. Do pary z Fabregasem? Zniszczą wszystko
8 - Javier Zanetti - To, jakie catenaccio ten człowiek pokazał w finale Ligi Mistrzów.. Nie da się opisać.
Atak:
9 - Cristiano Ronaldo - W mistorzstwach świata nie królował zbytnio, ale może to partnerzy po prostu na niego 'nie stawiali'? Ilość bramek w klubie odpowiada sama na pytanie, dlaczego się tutaj znalazł
10 - Lionel Messi - No, ten podobnie. Na wielkiej imprezie zbytnio nie błysnął, ale nie wyobrażam sobie 11 FIFA bez niego. Ktoś powie a dobry bo gra w Barcelonie i ma tam dobrych kumpli. A dobrze niech ma! Jeśli dalej ma tak zajebiście grać!
11 - szpica - Diego Forlan. Jeśli on miałby w drużynie ludzi wymienionych wyżej to.... Nie wyobrażam sobie ile bramek potrafiłby strzelić w jednym sezonie. Majster, nie da się tego inaczej określić

Jak widać "tyły" zostawiłem dla dwóch czołgów, a reszcie kazałem strzelać bramki. Ale chyba o to chodzi w piłce nożnej? Chętnie przeczytałbym inną 11stkę roku jeszcze. Może ktoś by machnął?

Gruba Impra z Mikielem
25-11-2010, 18:57
Bramkarz: Iker Casillas
Prawa Obrona: Daniel Alves
Środek Obrony: Nemanja Vidić, Carles Puyol
Lewa Obrona: Gareth Bale
Prawa Pomoc: Arjen Robben
Lewa Pomoc: Cristiano Ronaldo
Środek Pomocy: Xavi, Andreas Iniesta
Napastnicy: Leo Messi, David Villa

Crayon
25-11-2010, 19:33
Przypominam, że typujemy do Jedenastki FIFA tylko nominowanych, którzy są tutaj (http://hacker.salon24.pl/253734,fifa-podala-nominacje-do-11-roku-2010)

Petr Cech - kapitalny od zawsze na zawsze. Nie licząc spotkania z Turcją na EURO 2008 trzyma formę w każdym momencie. Nie ważne, czy to mecz towarzyski, czy finał Ligi Mistrzów. Z kaskiem czy bez - wspaniały
Gareth Bale - jest w życiowej formie, na dzień dzisiejszy(oprócz mnie) nikt nie gra lepiej od niego na lewej obronie
Gerard Pique - oprócz miziania się ze Shakirą(waka waka?) ma technikę, szybkość, umiejętności, talent i wymiary idealne, żeby być najlepszym obrońcą świata. Do tego ma niesamowite poczucie humoru i mam mu za złe, że bał się rywalizacji z Vidicem i spierdolił uciekł do Farselony.
Nemanja Vidic - Serbski czołg, jest w wysokiej formie, bardzo ambitny zawodnik, wojownik, a i bramkę potrafi strzelić.
Daniel Alves - prawa obrona jest jego. Z całym szacunkiem do Sergio Ramosa, ale to Alves prezentuje futbol zdecydowanie lepszy i świeższy, niż Galaktyczny. No i nie zapomnijmy, że to od Daniego zaczęło się wypychanie bocznych obrońców na skrzydło. On ma więcej goli niż nie jeden napastnik, a do tego technika, siła, szybkość - miód
Bastian Schweinsteiger - na lewą pomoc, bo ma fajne zejścia do środka i pierdolnięcie. Kapitalny w lidze, chociaż Bayernowi nie idzie, kapitalny na MŚ - siła, szybkość, uderzenie, styl, technika. Takich piłkarzy aż chce się oglądać.
Cristiano Ronaldo - żeluś bez pozycji, po prostu postawiłbym go na boisku. Jest wszędzie, czasami na prawej pomocy, czasami na lewym ataku, to nie trener wybiera mu pozycję. Najlepszy piłkarz świata, bezapelacyjnie.
Xabi Alonso - tego człowieka przedstawiać chyba nie trzeba. Serce do gry, wielkie ambicje, siła i technika. No i żelazna klata :D (http://www.youtube.com/watch?v=gAn6x6hMqUo&feature=related)
Arjen Robben - mimo że to podobno napastnik, stawiłbym go na prawej pomocy, bo nadal mam w pamięci to, co wyprawiał na MŚ i w finale LM przy linii boiska. Zaangażowanie, ambicja, technika, szybkość, siła, zejście do środka i dupnięcie z lewej. Za to go kocham i nienawidzę (http://www.youtube.com/watch?v=3hxD-sMm03g). Oby Bóg Futbolu pozwolił mu po wyleczeniu kontuzji grać tak jak kiedyś.
Zlatan Ibrahimovic - wielkie serce do gry, walczy, stara się, podaje, szarżuje, strzela nogami, głową. Wyciągnie akcje z niczego, czasami walnie z nieprawdopodobnej sytuacji. Przeżywa drugą młodość
Gonzalo Higuain - do pary ze Zlatanem, bo każda drużyna powinna mieć w swojej ekipie jakieś drewno, które potrafi odnaleźć się w polu karnym i po kopaninie z rzutu rożnego przywalić do pustej bramki/kopnąć z kapy metr od bramkarza

Dlaczego nie Leo Messi? Bo imo on bez swoich kumpli z Barcelony nie zrobi nic ciekawego, vide MŚ.

SedaN*
26-11-2010, 17:05
http://www.youtube.com/watch?v=8miF6hspq-o&feature=related

Serenio?
26-11-2010, 18:02
Craxa 0:1 GKS Bełchatów
7 minuta i już Żydzi przegrywają ;o

1 LIGA 1 LIGA CRA-CO-VIA!!!

_woto_
26-11-2010, 18:16
Ten 1 mecz z Interem Bale'a dal mu takiego kopa ze :eek::eek::eek:
Fajnie by bylo zobaczyc Bale'a i Walcotta w jednej druzynie jak zapierdzielaja na skrzydlach :D

Ale Bale mowil ostatnio, ze gdy gral z Walcottem w 1 klubie to gdy scigali sie na czas, Theo byl szybszy :p

Serenio?
26-11-2010, 20:52
Craxa 3:2GKS
No nie wierzę, że w 4 minuty strzelili 3 gole ja pierdole... ;o
I tak pierwsza liga już na pasiaków czeka,zaklepali sobie tam miejsce już w tej rundzie.

@Cray
BOŻE DROGI! Co się stało? Co skłoniło Cię do tego posunięcia Crayon? Nie wiem załamałeś się czy dziewczyna Cię rzuciła? Nigdy bym się czegoś takiego po Tobie nie spodziewał =/ Zmieniłeś się koleszko ;<

Crayon
26-11-2010, 20:58
@Up
ŁKS zajął wtedy 6 miejsce, a spuścili go, bo niby mieli problemy finansowe. No i Cracovia, daremna Cracovia została.

@top
Zaklepali w tej rundzie, a zasłużyli już rok temu. Tylko wtedy zrzucili ŁKS, biedny ŁKS, który w przyszłym sezonie znowu będzie grać w Ekstraklasie i pokaże, że to jest jego miejsce.

Widzew gra z Górnikiem. Ciekawe, czy pozwoli wejśc kibicom z Zabrza na stadion, bo ostatnio nie chciał, co spotkało się z dezaprobatą zarządu, który ostatni mecz 1 ligi określił mianem sparingu : D

'Oxidosis'
26-11-2010, 22:17
BOŻE DROGI! Co się stało? Co skłoniło Cię do tego posunięcia Crayon? Nie wiem załamałeś się czy dziewczyna Cię rzuciła? Nigdy bym się czegoś takiego po Tobie nie spodziewał =/ Zmieniłeś się koleszko ;<

??

3 gole w ciągu kilku minut w ekstraklasie to nie lada wyczyn, gratuluje Cracovii.

Serenio?
26-11-2010, 22:31
@Up
ŁKS zajął wtedy 6 miejsce, a spuścili go, bo niby mieli problemy finansowe. No i Cracovia, daremna Cracovia została.

Mi nie chodziło o Twój pogląd na temat ŁKSu tylko o Twój avatar O_O Stare dobre czasy, nie? :cool: /Cray

@top
Legła 1:0 Polonia B. ;<

Arcano
27-11-2010, 14:54
Widzew gra z Górnikiem. Ciekawe, czy pozwoli wejśc kibicom z Zabrza na stadion, bo ostatnio nie chciał, co spotkało się z dezaprobatą zarządu, który ostatni mecz 1 ligi określił mianem sparingu : D

Na jakiejśtam Widzewskiej stronie wyczytałem że ma być Was 800.
Ciekawe jak Widzew zagra z Górnikiem, jak mnie pamięć nie myli Górnik miał zawsze problemy z Widzewem, ale tabela wygląda jak wygląda i dlatego może być ciekawe :D

Szkoda, bo miałem być na tym meczu, ale z racji niespodziewanego wyjazdu na Wrocław zabrakło mi pieniążków.

_woto_
27-11-2010, 15:23
Do przerwy Arsenal prowadzil 2:0, teraz 78 minuta i wygrywa 3:2 ale jak to przegra / zremisuje to nie wiem co zrobie.

@edit
ggooooooll Arsenal 4:2 Aston V. ale zajebista akcja

1 minuta do konca doliczonego
dwaj kibice wbiegli na boisko i cieszyli sie z gola xd

@edit2
A Manchester United sobie 7:1 wygrywa i Berbatov 5 brameczek strzela :D

Serenio?
27-11-2010, 21:21
Korona 0:0 Lech
Bardzo ładnie
Pozdrowiłbym jeszcze Crayona ale mecz Wisły dopiero jutro ;/

Arcano
27-11-2010, 21:33
WIDZEW 4:0 GÓRNIK

Skoro Ruch jest niewiadomą do skopania dupy Górnikowi, to kto miałby być jego ewentualnym zmiennikiem jak nie Widzew :D Naprawde bardzo ładny mecz, cieszy zwycięstwo przyjaciół z odwiecznym wrogiem.

Zoabczymy jak jutro sie potoczy mecz Ruchu, muszą być 3 punkty bo inaczej będzie nieciekawie. :D

Masstiv
28-11-2010, 08:54
Pozdrawiam kibiców Górnika.
AVE RTS&HKS

'Oxidosis'
28-11-2010, 12:09
Widzieliście co Boruc bronił w meczu z Juventusem? Zaliczył kilka fenomenalnych interwencji.

Serenio?
28-11-2010, 16:52
Polonia 0:1 Wisła!!! ave
Poloniści lubią strzelać swojaki gdy grają z Wisełką ;)

Crayon
28-11-2010, 17:33
Sedan, czy mógłbyś mi przypomnieć, kto jest akutalnym liderem FA Premier League? :)

Τettmeier
28-11-2010, 17:34
A kto mógł nim być przed dwoma kolejkami gdyby się nie zesrał? Szkoda mi najbardziej Arsenalu w tym wszystkim... :D

Dzisiaj w Cafe Futbol znakomite wywiady oraz informacje dotyczące Wisły Kraków. Pstryknąłem i 1,5 godziny minęło. :)

_woto_
28-11-2010, 17:36
kto jest akutalnym liderem FA Premier League? :)

Gdyby nie przegrana Arsenal z kogutami to bylby to Arsenal, a tak to diabelki, a szkoda :<

SedaN*
28-11-2010, 18:04
Sedan, czy mógłbyś mi przypomnieć, kto jest akutalnym liderem FA Premier League? :)

***** MAĆ, chyba się zabiję nie wiem co jest tego powodem. MEGA KRYZYS, kontuzje. Brak Terrego w obronie to chyba największa strata. W dodatku piłkarze Chelsea są źle przygotowani psychicznie i już w szatni przegrywają, Carlo chyba nie jest zbyt dobrym psychologiem i nie potrafi ich odpowiednio zmotywować. Brawo, tak Manchester jest liderem Premier League, jednak pamiętaj, że losy zwycięstwa zazwyczaj rozgrywają się na koniec sezonu. Priorytetem w tym sezonie dla Chelsea jest Liga Mistrzów, ale jak się patrzy na taką formę w lidze i głupio nie wygrywane mecze to aż boli. Brak mi słów.. naprawdę. Zobaczymy następne mecze, mam nadzieję, że będzie lepiej, eh.. ;x

#edit
W dodatku takie pierdolone błędy.

Coś znalazłem na wp (beka z takich ludzi)

"i jeszcze Arsenal wyprzedzi pieprzoną Chelsea i tak będzie wyglądała tabela czasy Chelsea minęły"

A właśnie o to chodzi, że czasy Chelsea się rozpoczęły. Ta, czasy kiedy Chelsea znajdzie się obok Liverpoolu w tabeli :) /Cray

Lewy
28-11-2010, 18:17
W Lubinie w sektorze gości 1000 osób co stanowiło chyba 1/3 stadionu :D.Jechaliśmy 10h w jedną stronę i tyle samo w drugą.Droga upłynęła spokojnie w fajnej atmosferze :).Wejście na stadion w miarę (oporne sprawdzanie listy wyjazdowej ta ochroniarka co ją sprawdzała to flegmatycznie się uwijała z tym) efekt taki że 1,5h dotarliśmy na miejsce przed meczem a wszedłem dopiero 30 min przed gwizdkiem co i tak jest dobrym wynikiem.Sektor gości w komplecie przed pierwszym gwizdkiem.Piłkarze zagrali tak jakby olali ten mecz więc ten wątek przemilcze.Nasz doping miazga mimo niekorzystnego wyniku zabawa trwa cały mecz bo na wyjazdy nie jeździ się dla wyników.Po meczu dosyć szybko wyszliśmy z sektora i po rozmowach z wrocławianami (tak Śląsk też był obecny na meczu) udajemy się w drogę powrotną.W domu byłem w godzinach porannych ;).Pora na Chorzów

Zagłębie Lubin - Lechia Gdańsk 3:1

Kosik Czarny 2v0
28-11-2010, 19:25
José Mourinho powołał dwudziestu zawodników na poniedziałkowe spotkanie z Barceloną (Camp Nou, godzina 21:00). Walkę z czasem wygrali Sami Khedira i Gonzalo Higuaín, których na szczęście nie zabrakło w meczowej kadrze.

Decyzją portugalskiego szkoleniowca spotkanie z trybun obejrzą Ezequiel Garay, David Mateos i Sergio Canales. Kontuzje nadal leczą natomiast Fernando Gago i Kaká. Jeśli chodzi o rywala, Pep Guardiola kadrę ogłosi o godzinie 20:00.

Bramkarze: Casillas, Adán, Dudek;
Obrońcy: Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Carvalho, Marcelo;
Pomocnicy: Lass, Diarra, Khedira, Granero, Alonso, Özil, Di María, Pedro León;
Napastnicy: Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuaín

Kontuzjowani: Gago, Kaká;
Nieobecni z innych powodów: Garay, Mateos, Canales

Aha. Czekam na kadre Barcwelony

Gruba Impra z Mikielem
28-11-2010, 19:35
Aha. Czekam na kadre Barcwelony

i po co ta agresja gimbusie. nie możesz się z tym pogodzić że Real od dawna nie wygrał z Barcą i w LM przegrywa ciągle?

_woto_
28-11-2010, 19:53
Wszystkie pary 3 rundy Pucharu Anglii :

1 Burnley v Port Vale
2 Coventry City v Crystal Palace
3 Bristol City v Sheffield Wednesday
4 Fulham v Peterborough United
5 Doncaster Rovers v Wolverhampton Wanderers
6 Brighton & Hove Albion or FC United of Manchester v Portsmouth
7 Huddersfield Town v Dover Athletic
8 Crawley Town or Swindon Town v Derby County
9 West Ham United v Barnsley
10 Reading v West Bromwich Albion
11 Arsenal v Leeds United
12 Sheffield United v Aston Villa
13 Leicester City v Manchester City
14 Bolton Wanderers v York City
15 Blackburn Rovers v Queens Park Rangers
16 Swansea City v Colchester United
17 Wycombe Wanderers v Hereford United or Lincoln City
18 Stevenage v Newcastle United
19 Burton Albion v Middlesbrough
20 Millwall v Birmingham City
21 Southampton v Blackpool
22 Watford v Hartlepool United or Yeovil Town
23 Chelsea v Ipswich Town
24 Sunderland v Notts County or AFC Bournemouth
25 Scunthorpe United v Everton
26 Manchester United v Liverpool
27 Hull City v Wigan Athletic
28 Stoke City v Cardiff City
29 Tottenham Hotspur v Charlton Athletic or Luton Town
30 Preston North End v Nottingham Forest
31 Norwich City v Droylsden or Leyton Orient
32 Torquay United v Carlisle United TheFA.com

'Oxidosis'
01-12-2010, 14:49
Jak wrażenia po El Clasico?

Real w tym meczu nie istniał. Wyszedł na boisko jak laleczki, którym uginały się nogi. Piłkarze byli bardzo przestraszeni, panikowali, stąd też każde rozpoczęcie akcji kończyło się stratą. Nie stworzyli ani jednej groźnej akcji. Biorąc to wszystko w kupe, można rzecz, że po prostu nie wytrzymali presji tego spotkania...

W przeciwieństwie do Barcelony, która zagrała bajecznie. Przy każdej akcji Barcelony łapałem się za głowę, nie mogąc uwierzyć w to co robią. Messi mijał zawodników Realu jak tyczki na treningach, i mimo że nie strzelił bramki to przedewszystkim dzięki niemu Barcelona zagrała genialnie. Przy wyniku 4:0 Barcelona spuściła z tonu i postanowiła pobawić się w środku pola, gdzie przez prawie 10 minut ośmieszali Los Blancos, klepiąc między sobą w przeróżny sposób. Mam wrażenie, że wynik 5:0 to najmniejszy wymiar kary jaki mógł spotkać Galacticos. Mourinho już w przerwie wiedział, że tego spotkania nie wygra zmieniając ofensywnego pomocnika za defensywnego.

_woto_
01-12-2010, 15:10
@up
No ladnie pograla Barca ten mecz mimo ze nie przepadam za nimi to musze przyznac ze grali "magicznie" :D

Zanim zdobyli bramke potrafili wymienic 20 podan, a nastepnie piznac gola