View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny
Pozwalam Ci żyć w tym przeświadczeniu, że jestem marnym kibicem i to, że nie jeżdżę na mecze nie jest spowodowane niczym innym, jak żałosną wymówką.
Dzisiaj bardzo fajnie Chelsea zagrała, Sedan, fajnie że gonią czołówkę, oby końcówka sezonu była taka sama jak początek. No i żeby dopadł Was kryzys w lidze mistrzów :D
Niech Terry zacznie trenować karne
Mam nadzieję, że jeżeli dojdzie do karnych to Ancelotti nie wystawi Mięciutkiego, który pokazał swoje umiejętności w finale LM 2008 roku i w niedawnym meczu FA CUP przeciwko Evertonowi.
A Sir Guma niech szykuję parę opakowań gum, by mógł co w mordzie trzymać : d
Prędzej to Podbeskidzie wejdzie zamiast was :)
A co do Legii znowu się wyjazd na wawe szykuje.Już trzeci w tym sezonie.Są do przejścia patrząc na to jak teraz grają
@down
No szkoda że aż tak prawda boli nie?
Kibicuje lechowi ,a do Bielska mam 15 km.Liczyłem ,że podbeskidzie trafi na lecha żebym mógł się wybrać na ten mecz.
Myślę ,że Bielsko ogra lecha chciałbym żeby Lechia ograła Legie i spotkali się z podbeskidziem w finale.
Wydaję mi się że finał będzie Lech - Legia było by dobre widowisko ;).
Finał będzie w Bydgoszczy.No chciałbym by był to mecz Lechia - Amika.Byłoby ciekawe widowisko i piłkarskie i kibicowskie :)
Znów finał w Bydgoszczy. Dziwi mnie że PZPN nam to dał.
I tak pewnie nie pójde bo cena bedzie taka że za nią bym mógł pojechac na wyjazd na sam koniec Polski.
Znów finał w Bydgoszczy. Dziwi mnie że PZPN nam to dał.
I tak pewnie nie pójde bo cena bedzie taka że za nią bym mógł pojechac na wyjazd na sam koniec Polski.Nie załamuj się :).Myślę że bilety będą po 2 dyszki także źle nie będzie.Bydgoszcz wybrali bo trzy czołowe ekipy mają blisko więc to najbardziej odpowiednie.Smaczku dodaje też to że kibice Lecha,Lechii i Legii to kosa z Zawiszą :)
Ps.
Celowo napisałem kibice Lecha no bo z tym się zgadzam.Klub to Amika ale kibice niekoniecznie ;)
Nie licz na to. W zeszłym roku były bilety po 40 i 80 zł a chyba wiesz jacy przeciwnicy byli.
Bardzo bym się zdziwił jakby zmniejszyli ceny, za to nie zdzwi mnie zwiększenie.
No z jednej strony trzeba pogratulowac PZPNowi takiej decyzji, bo Lech I Lechia maja troche ponad 100km , no Legia 200 ale to i tak mało więc każdy może się cieszyć.
Na mieście będzie interesująco jak przyjedzie Lechia lub Lech z Arka, lub Legia z Pogonią.
Każda ekipa interesująca i "mile widziana". Tylko żeby znów zarząd nie płakał że muszą ubezpieczać stadion i tą super bieżnie.
http://www.petycjeonline.pl/petycja/prosba-o-transmisje-meczu-chelsea-vs-manchester-united-w-tv-polsat-6-kwietnia/309
PODPISUJCIE SIĘ.
Żałosny jest ten polsat, wybierają chyba najmniej ciekawy mecz, ale to przecież Barcelona to trzeba ją puścić.
No przeciez oni wiedza ze Barsie kibicuje najwiecej osob chyba w Polsce (3/4 dzieci) wiec puszczaja to z czego maja najwiekszy zysk, a nie to czy spotkanie bedzie dobre czy nie :rolleyes:
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-20385_Video--fani-Arsenalu-przed-meczem-z-Barcelona.shtml
fajny filmik ;p
Jaka by to bitwa Anglii nie była i tak mecz Barca vs Shakhtar jest lepszy, ponieważ Chelsea vs ManU macie 2x w sezonie..
Nieźli goście, niedość , że piszą petycje i się żalą to jeszcze mecz oczerniają ;d
@Sedan
Rok temu Barca męczyła się z Shakhtarem w pucharze i dopiero w 115~ minucie wygrali po golu Pedro, dlatego uważam, że i tym razem mecz będzie ciekawy, co jak co jest to 1/4 a spotkania Anglia vs Anglia to codzienność.
Old Shidishi
24-03-2011, 19:41
@Sedan
Skąd wiesz, że ten mecz nie będzie ciekawy ? ;)
Może poprostu większość osób w Telewizji Polsat to kibice Barcy? xd
Jaka by to bitwa Anglii nie była i tak mecz Barca vs Shakhtar jest lepszy, ponieważ Chelsea vs ManU macie 2x w sezonie..
Nieźli goście, niedość , że piszą petycje i się żalą to jeszcze mecz oczerniają ;d
Ciekawszy? Nie wiem co pod tym rozumiesz. Nie lekceważę Shaktaru, bo to dobry zespół, ale Barca jest o klasę lepsza. Gra pewnie będzie się rozgrywała na jednej połowie. Ale w końcu w Polsce 4/5 to "fanatycy" Barcelony.
Swoją drogą jakbym miał wybierać to bym chciał mecz angielskich drużyn.Barca często leci na Polsacie więc jakaś odskocznia by była :)
Ale w końcu w Polsce 4/5 to "fanatycy" Barcelony.
Na czele z Wojciechem Kowalczykiem w krawacie barcy ;p
I Włodkiem Szaranowiczem z jego epickim CZY TO JEST TA AKCJA TAK TO JEST TA AKCJA TAK TO JEST INIESTA TAK TO JEST BARCA TAK TO JEST TEN CUD !!!
Nie widziałem jeszcze meczu w tym sezonie, gdzie Barcelona nie rozgrywałaby piłki i nie prowadziła gry. Nawet jeśli przegrywa, to ona prowadzi spotkanie, tylko traci po jednej, dwóch akcjach gole i czasami leci do domu z płaczem, albo włącza zraszacze. Pamiętny finał z 2009 - dopiero tam zobaczyłem, że Barcelona oddała całkowicie pole rywalowi. Było kilka minut do końca, United grało sześcioma napastnikami, poszła jedna kontra, kurdupel strzelił na 2:0 i się skończyło.
Ciekawszy? Nie wiem co pod tym rozumiesz. Nie lekceważę Shaktaru, bo to dobry zespół, ale Barca jest o klasę lepsza. Gra pewnie będzie się rozgrywała na jednej połowie. Ale w końcu w Polsce 4/5 to "fanatycy" Barcelony.
Sam nie wierzysz w to co piszesz. MU z Chelsea to beda szachy , oba zespoly nie beda chcialy przede wszystkim stracic bramki , i co ma byc w tym widowiskowego? Kopanie sie w srodku pola?
Wolę oglądać kopanie się w środku pola, walkę czwórki najlepszych stoperów w Anglii(Terry, Alex & Vidic, Ferdinand), rajdy skrzydłem Naniego i Valencii, twarde starcia Maloudy i Essiena ze Scholesem i Fletcherem niż obronę Częstochowy Szachtara, która im i tak nie wyjdzie
@down
Ta, ta, ta, idź paczeć na mecze sopcast barca krule fusballu
Taaaaaa i moze frytki do tego...
A pozniej wylaczysz Fife i zobaczysz ze bedzie tak jak mowie , bedzie jedna wielka kopanina bo nikt nie bedzie chcial stracic gola. Wole taka obrone czestochowy nic pojedynek 2 supersnajperow Torresa i Hernandeza/Berbatova
Ehh ta reprezentacja 2:0 w plecki do tej pory
I Włodkiem Szaranowiczem z jego epickim CZY TO JEST TA AKCJA TAK TO JEST TA AKCJA TAK TO JEST INIESTA TAK TO JEST BARCA TAK TO JEST TEN CUD !!!
HAHAHAHA, pamiętam to jak dziś.. TO JEST TA AKCJA (http://www.youtube.com/watch?v=9xYviutDxxA)
Wolę oglądać kopanie się w środku pola, walkę czwórki najlepszych stoperów w Anglii(Terry, Alex & Vidic, Ferdinand)
Teraz kudłaty dobrze się sprawuje.
100% PRAWDA
Taaaaaa i moze frytki do tego...
A pozniej wylaczysz Fife i zobaczysz ze bedzie tak jak mowie , bedzie jedna wielka kopanina bo nikt nie bedzie chcial stracic gola. Wole taka obrone czestochowy nic pojedynek 2 supersnajperow Torresa i Hernandeza/Berbatova
Nawet jeśli to przynajmniej będzie można się przypatrzeć ustawieniom taktycznym, pojedynkom w środku pola, i mecz powinien być wyrównany. A Barca - Shaktar? Chyba ułatwienie dla sezonowców barcelony, którzy ograniczają się do oglądania meczy na polsacie. No i do wiadomości w tvn.
Wiesz co mnie interesuje ustawienie taktyczne>? Myslisz ze chce mi sie patrzyc na kopanine w srodku pola i nie doposzuczanie przeciwnika do pola karnego? Tam przynajmniej jakies gole padna...
Τettmeier
26-03-2011, 09:21
Wiesz co mnie interesuje ustawienie taktyczne>? Myslisz ze chce mi sie patrzyc na kopanine w srodku pola i nie doposzuczanie przeciwnika do pola karnego? Tam przynajmniej jakies gole padna...
Wiadomo, że piłka to gole, ale każdy porządny człowiek interesujący się piłką nożną wie co znaczy zwrot ustawienie taktyczne i wie ile ono może zdziałać, bez goli(Mourinho vs Barca :):)). W Anglii czy Włoszech bez taktyki nigdy nie było gry i nie będzie, jesteś zbyt płytki by zrozumieć, że piłka może być piękna nawet bez wielu bramek!
Ta nasza reprezentacja to jest gówno w chuj. Jak ja widzę przygotowania na Euro. Przecież oni nawet 1pkt w grupie nie zdobędę. Oni powinni się skupiać na tych sparingach, a nie o Euro napierdalać o 4 lat. Litwa w pół rezerwowym składzie nas rozjebała. BRAWO bo jest czego po Euro będziemy przegrywać z San Marino.
We wtorek Grecy pewnie zagraja skladem rezerwowym lub 2 ligowym i nam pykna pare bramek. To juz nie te czasy kiedy siedzialo sie przed TV i przecieralo oczy jak Polska wygrywala 2:1 z Portugalia :/
Moze do Euro to sie jakos ustatkuje, zobaczy sie...
Maatinii
26-03-2011, 17:51
Up. Nadzieja matką głupich.
Żenada ; )
ps. Jutro Jeziorak gra ; ]
Ja gram w Jezioraku i nie będę chodził na jakąś marną Pogoń. Wolę kibicować Kaście i Jeziorakowi bo prezentują o dużo lepszy poziom niż Pogoń. ; )
up
ty lepiej idz na pogoń a nie na jakieś okregówki ; d
Propsy dla Litwinów , zresztą nie ma za co , bo polacy grali jak odbyty :(
Polska postawiła wysoki pressing rywalowi, Błaszczykowski poleciał po piłkę wybitą na pałę, a Lewandowski naciskał stoperów i bocznego obrońcę. To nie jest Polska reprezentacja, to jakiś ewenement! Czemu oni spinają się tylko jak ktoś kończy karierę? : D
Wyniki pozostawię bez komentarza.Marne piłkarzyki tylko by kasę brali nic od siebie nie dając.A gra z orzełkiem na piersi jednak do czegoś zobowiązuje
Swoją drogą znalazłem fajne zdjęcie :)
http://www.image-share.com/upload/577/214.jpg
Maatinii
30-03-2011, 17:17
Dzisiaj nie ma Ligi Mistrzów ?
Dzisiaj nie ma Ligi Mistrzów ?
Od 5 kwietnia :)
--------------------------
Ten karny dla Manchesteru to z rękawa, bo inaczej to pewnie Sir Guma by płakał po meczu, że to wszystko wina sędziego, że boisko krzywe...
Szybki jak szyba
02-04-2011, 18:34
amika 2:2 Śląsk
legia 2:3 ruch
Zajebiście się to potoczyło chociaż w końcówce Śląsk mógł podwyższyć na 2:3 (2 słupki w 30 sekund) Rywale do tytułu mistrza tracą punkty, jeśli tylko jutro Wisełka wygra z jagą to będzie kolejka prawie idealna ;dd
Real piznal ze Sportingiem u rekord Jose zrujnowany heheszki
Man Utd ladnie sie podnioslo , a Arsenal narazie remisuje :(
Chelsea juz sie chyba moze pozegnac z tytulem i Ancelotti z klubem , przynajmniej tak czytalem na necie :D
Ten karny dla Manchesteru to z rękawa, bo inaczej to pewnie Sir Guma by płakał po meczu, że to wszystko wina sędziego, że boisko krzywe...
A o karnych dla West Ham to już nic nie powiesz? W pierwszym moim zdaniem Evra podnosił ręce, że nie faulował, a ten go trafił, a ten drugi to był faul ale przed polem karnym jak dla mnie. Ja żadnego karnego bym nie gwizdał.
A co do meczu MU ładnie z 0-2 na 4-2. Druga połowa bdb.
@top
Ruch ładnie ograł Legie myślałem że będzie remis, ale porażka Legii bardziej cieszy(3 mecz z rzędu w dupę chyba po Skorży)
A co do Lecha to mieli przewagę ogromną ale jak 9 zawodników Śląska było w polu karnym to z autobusem łatwiej chyba byłoby. Śląsk miał 4-5 kontry i to tyle, a ten karny to znów był faul, ale przed polem karnym. Nic mówi się trudno teraz została tylko walka o podium.
Sraty taty, cud że zauważył nabitą rękę Da Costy w drugiej połowie, jak nie zauważył ewidentnego siatkarskiego zagrania pod koniec pierwszej. Za to wyciągnął karnego z kapelusza zamiast rzutu wolnego. Ty lepiej patrz tam na swoich niebieskich, którzy ZNOWU mają problem z klubem, którego polityka transferowa opiera się na podobnej do Oderki Wodzisław.
Mocno kurwowałem na United po pierwszej połowie, ale believe (http://stretfordenders.net/wp-content/uploads/2011/03/believe.jpg). Wyszli w drugiej połowie w 3-4-3 i pokazali jak się gra w piłkę.
WHU nic nie zagrało, ich ataki, jeśli tak to można nazwać, opierały się na piździe w przód jakby grało Wypizdów Wypizdówek i a nuż ktoś macnie piłkę jak Charlton Cole. Z taką grą w następnym sezonie mogą grać derby z Derby.
Całkowita dominacja Manchesteru, remis Arsenalu na plus, mamy 7 punktów przewagi bodaj, co daje nam przy ewentualnej wygranej Kanonierek w dwóch zaległych meczach - punkt na czysto : D
nanan
http://www.youtube.com/watch?v=5gDuRHEY6Xs&feature=player_embedded
Pass the ball you little shit!
HombreEduardo 1 godzinę temu 73
Ogólnie, robią krzywdę takim małym dzieciom, zakompleksieni rodzice. Ile ja widziałem takich filmików, new young Beckham, new Ronaldo, young Messi, young Cristiano Ronaldo, New, better Messi itd. Jeden filmik pokazywał, jak pięcio-sześcioletni synek potrafił podbijać piłkę lepiej niż ja i wiecie co jeszcze robił? Trenował szybkość startową, sam nie wierzyłem, ale specjalnie wróciłem filmik i obejrzałem to jeszcze raz - dzieciak miał elastyczną gumę przypiętą do pasa, drugi koniec do drzewa i na pełnej szybkości musiał startować do pachołka oddalonego kilkanaście metrów od niego. Tak się robi w profesjonalnych klubach piłkarskich i to tylko w okresie przygotowań do sezonu. Osobiście robiłem to tylko kilka razy i to przy okazji testów wydolnościowych. Robią krzywdę dzieciom, na większości takich nagrań dzieci trenują indywidualnie z zakompleksionym tatusiem. Pokażcie mi filmik dzieciaka mającego takie umiejętności w koszulce Barcelony trenującego w szkółce Blaugrany. Nie ma, bo nikt ich nie szkoli pod taką technikę. Oni w tym wieku mają poznawać zasady, oswajać się z piłką, cieszyć się grą. Za kilka lat, gdy ten dzieciak osiągnie wiek juniora nie będzie chciał grać. Bo nie będzie cieszył się grą, będzie pamiętał ciężkie treningi za sprawą ojca, któremu się nie udało. To aż przykre.
'Oxidosis'
02-04-2011, 22:44
Ogólnie to niesamowicie dziwne derby Mediolanu, w pierwszej połowie gra była wyrównana, w drugiej istniał tylko Milan, tym, którzy nie oglądali meczu polecam obejrzeć skróty, bo emocji było naprawdę wiele. Patrząc na sytuację Milanu, a raczej Robinho w drugiej połowie mogliśmy wbić z sześć bramek, ale trzy to też niesamowity wynik :D PO SCUDETTO!!
Lechia Gdańsk - GKS Bełchatów 0:0
Mecz jako tako mi się nawet podobał.Grać grali nawet ładnie tylko bramek nie było.Coś nie mamy szczęścia do tego Bełchatowa :).Kibicowsko to przeciwnik nudny i tyle.Było och około 100 a może i mniej nawet.Nie słyszałem ich ani razu.U nas doping niezły.Szczególnie starsza wiekiem przyśpiewka "Lechia to jest potęga..." fajnie zabrzmiała :).
Następny mecz to PP z Legią w środę a później wyjazd do Krakowa.Byle przejść krawaciarzy :).No i Craxe roznieść bo coś im dobrze idzie na wiosnę
Lewy wpadasz na PP do Bydgoszczy ? ;p
Lewy wpadasz na PP do Bydgoszczy ? ;p
skąd wiesz,że lechia bd w finale : C
Są to tylko i wyłacznie moje przypuszczenia
Τettmeier
03-04-2011, 15:21
Lechia Gdańsk - GKS Bełchatów 0:0
Mecz jako tako mi się nawet podobał.Grać grali nawet ładnie tylko bramek nie było.Coś nie mamy szczęścia do tego Bełchatowa :).Kibicowsko to przeciwnik nudny i tyle.Było och około 100 a może i mniej nawet.Nie słyszałem ich ani razu.U nas doping niezły.Szczególnie starsza wiekiem przyśpiewka "Lechia to jest potęga..." fajnie zabrzmiała :).
Następny mecz to PP z Legią w środę a później wyjazd do Krakowa.Byle przejść krawaciarzy :).No i Craxe roznieść bo coś im dobrze idzie na wiosnę
Ty się tak cały czas chwalisz ile to ludzi do Was przyjeżdża, a Gdańsk 400 tys. miasto i na meczu 6 tys.. Przecież to śmiech na sali, jak na Wartę Poznań przyszło 15 w II klasie rozgrywkowej...
Szybki jak szyba
03-04-2011, 15:41
@up
Na Wisłe Płock przyjdzie tysiąc?
@top
Wisła 1:0 jaga do przerwy, szkoda, że bilet na jage drogi w tym roku :(
Ty się tak cały czas chwalisz ile to ludzi do Was przyjeżdża, a Gdańsk 400 tys. miasto i na meczu 6 tys.. Przecież to śmiech na sali, jak na Wartę Poznań przyszło 15 w II klasie rozgrywkowej...
Tyle że na Warte bilety rozdawali za darmo więc nie wiem po co się tak napinasz ich frekwencją.Zajmij się swoim podwórkiem i frekwencją na Wiśle rzędu 500 osób a może nawet mniej.
Poza tym mniejsza ilość idzie w jakość dopingu.Wybudują nowy stadion to się frekwencja podniesie.A tak na marginesie mi leży to ile osób będzie chodzić.Ja będę bez względu na wyniki.
A co do finału PP jak awansujemy to będę napewno :).Na chwilę obecną trzymam dystans co do tej Bydgoszczy ponieważ już rok temu wszyscy mówili że jesteśmy w finale a tu psikus.
Poczekamy az na Warcie zrobią płatne bilety i wtedy się przekonamy, jaką bedą mieli frekwencje. Bo na wyjazdach to nie świecą , no chyba że kogoś podnieca liczba 30 osób w Łodzi (dla informacji dodam że z Poznania do Łodzi jest aż 200km)
Τettmeier
03-04-2011, 17:23
@up
Na Wisłe Płock przyjdzie tysiąc?
Zajmij się swoim podwórkiem i frekwencją na Wiśle rzędu 500 osób a może nawet mniej.
Na ręczną u nas 5,5 tys. przyszło, a porównaj sobie zapotrzebowanie na piłkę nożną a ręczną w Polsce. Kompletnie was nie rozumiem. Zauważam tylko obnoszenie się z wiernym kibicowaniem które jest nieadekwatne do frekwencji na trybunach w Gdańsku. Ja nie latam po forach i nie krzycze że jestem zajebistym kibicem bo nie jestem, po prostu zwracam uwagę na pewne paradoksy. Nie bronię Ci iść, ale mało Was tam trochu.
Zobaczcie co rok bez pilki moze zrobic z czlowiekiem :eek:
http://www.youtube.com/watch?v=q7CYDVLNhhA
Zobaczcie co rok bez pilki moze zrobic z czlowiekiem :eek:
http://www.youtube.com/watch?v=q7CYDVLNhhA
Hehe ładne jaja :p Żeby przez rok oduczyć się w piłkę trafiać to naprawdę mistrzostwo świata.:D
A co do tych waszych frekwencji to Lechia ma dobrych kibiców, ale frekwencja mała nawet bardzo mała z porównaniem że na MC było 44 tysiące kibiców to jest 7x więcej.
A i na Wartę nie przyszło 15 tylko 20 tysięcy ludzi.
Nie porównuj meczów LM z meczu z średnią drużyną ekstraklasy. Bo gdyby Lechia miała nowy stadion i miała możliwość grać z MC to pewnie też byłby komplet. Bo kibiców sukcesu by się zleciało z całego Trójmiasta. Choć tez uważam że liczba w Gdańsku nie powala. Ale z czasem stadion się zapełni
A i na Wartę nie przyszło 15 tylko 20 tysięcy ludzi.
To jeszcze nie pobili rekordu 1 ligi Górnika Zabrze, gdzie na mecz z GKSem przyszło 21 tysięcy, a z niektórych źródeł, że nawet 22. No i kilka tysięcy za stadionem, bo nie dostali biletów.
Maatinii
04-04-2011, 12:29
Liga Okręgowa. Jeziorak Szczecin 2:1 Kasta majowe-Szczecin
http://i56.tinypic.com/149uvdj.jpg
http://i56.tinypic.com/9zx8ya.jpg
http://i54.tinypic.com/nwakip.jpg
Tyle na temat prawdziwych kibiców.
Mam rozumieć że to jest wasz...młyn? /Cray
Cryon tu cię zagnę bo to jest na wyjeździe ; )
Uff, bo już myślałem że macie stadion jak Pogoń : D /Cray
\\
Jeziorak ma lepsze "boisko" i większy wał od tego. To są derby prawobrzeża.
Na ręczną u nas 5,5 tys. przyszło, a porównaj sobie zapotrzebowanie na piłkę nożną a ręczną w Polsce. Kompletnie was nie rozumiem. Zauważam tylko obnoszenie się z wiernym kibicowaniem które jest nieadekwatne do frekwencji na trybunach w Gdańsku. Ja nie latam po forach i nie krzycze że jestem zajebistym kibicem bo nie jestem, po prostu zwracam uwagę na pewne paradoksy. Nie bronię Ci iść, ale mało Was tam trochu.Chłopie my mówimy tu o nożnej.Co mnie obchodzi frekwencja na ręcznej?.Podałeś liczbę z ręcznej bo nie masz argumentów albo dowodów że na nożną to chodzi nie więcej niż 500 osób?.Szkoda słów.
A co do latania po forach to może i tak robisz nie wiem nie interesuje mnie to.Ja tu wypisuje swoje opinie na dany temat a to że jeżdżę na wyjazdy to druga sprawa.Lepiej jeździć po Polsce niż zamulać przed kompem i Tibią jak to niektórzy mają w zwyczaju.
Uprzedzę twoje pytanie.Do Krakowa jadę i na rewanż PP z Legią najpewniej też.
@Maatinii
Fajnie się ogląda takie widoki bo w Ekstraklasie ze względu na zakazy to już niestety rzadkość ;).Chodzi oczywiście o piro.
Real 1:0 Tottenham -gol Adebayor 'a z główki w 5 minucie meczu.
Inter 1:0 Schalke =gol Dejana Stanovića w 1 minucie.-już 1:1
Wolałbym oglądać na polsacie real z tottenhamem niz barce.
@down
Ja licze na Real ,Inter,Chelsea ,Szachtar
inter 2:4 Schalke
Real 4:0 Tottenham /1:0-Adebayor/2:0-Adebayor/3:0-Angel Di Maria/4:0-C.Ronaldo
Wolałbym oglądać na polsacie real z tottenhamem niz barce.
A kto by nie chcial?
Ja licze na Real i Schalke ;p
Wstyd mi za Tottenham, który dostaje w dupsko w żenującym stylu, a jeszcze bardziej mi wstyd, jak mówiłem kumplowi (fanowi Realu), że się zdziwi, bo Tottenham gra bardzo fajną, angielską piłkę. Ż e n a d a.
A Inter z Schalke? Sprawiedliwości stało się zadość, nie powinni być w 1/4, bo awansowali w makabrycznym stylu.
Oby jutro Chelsea z Manchesterem było dobrym spotkaniem, niezależnie od wyniku.
Wstyd mi za Tottenham, który dostaje w dupsko w żenującym stylu, a jeszcze bardziej mi wstyd, jak mówiłem kumplowi (fanowi Realu), że się zdziwi, bo Tottenham gra bardzo fajną, angielską piłkę. Ż e n a d a.
A Inter z Schalke? Sprawiedliwości stało się zadość, nie powinni być w 1/4, bo awansowali w makabrycznym stylu.
Oby jutro Chelsea z Manchesterem było dobrym spotkaniem, niezależnie od wyniku.
Już 2:5 inter dostaje w dupe.To by było na tyle interu z lidze mistrzów.
Kamor VODKA
05-04-2011, 22:39
beka z interu
za to real bardzo fajnie grał,toten słabo,gareth bale nic nie pokazał,a szkoda
HEHE wyniki ładne :)
Real-Tottenham 4-0 wszyscy mówili, że Totten w finale będzie, a Real pokazał, że umie wygrywać nie tylko z słabszymi od siebie. Na mistrzostwo Hiszpanii już nie mają szans więc wszystkie siły na LM.
Inter-Schalke 2-5 Inter pożegnał się z LM bo musiałby wygrać na wyjeździe 4-0(chyba). Dwie porażki Interu w najważniejszych meczach sezonu i chyba Leonardo pożegna się.
wszyscy mówili, że Totten
Nie znam takiego osobnika, co mówił, że Tottenham będzie w finale. Spodziewano się po nich jedynie oporu, a oddali mecz jak Real kiedyś Barcy...
helios90
06-04-2011, 12:34
A Lech tymczasem znowu fatalnie. Jak tak dalej pójdzie to pucharów w tym roku w Poznaniu nie będzie.
Szybki jak szyba
06-04-2011, 13:24
@up
A czego spodziewałeś się po ty marnym klubie? Niech się kuchenki cieszą bo i tak wymęczyły korzystny rezultat.
Bd beka jak podbeskidzie zakwalifikuje się do finału bo za rok zobaczymy ten klub w Ekstraklasie ;d
Na planowane wiosną 2012 roku otwarcie Stadionu Śląskiego zostanie rozegrany mecz piłkarzy Górnika Zabrze z AS Romą.
Grubo
@up
A czego spodziewałeś się po ty marnym klubie? Niech się kuchenki cieszą bo i tak wymęczyły korzystny rezultat.
Bd beka jak podbeskidzie zakwalifikuje się do finału bo za rok zobaczymy ten klub w Ekstraklasie ;d
Popatrz może na swój klub ok? Bo marna Wisełka nic nie gra kompletne dno. Macie odpady z Lig Holenderskiej i Małeckiego który sam ciągnie tą drużynę. Oglądałem ostatnie 30mi waszego meczu z Jaga to nawet nie było akcji Wisły. Aa i popatrz może że Podbeskidzie wyeliminował was, a u nas jest jeszcze droga otwarta. I nie mów że marny klub, bo nie wiem co macie niby takiego extra...
Popatrz może na swój klub ok? Bo marna Wisełka nic nie gra kompletne dno. Macie odpady z Lig Holenderskiej i Małeckiego który sam ciągnie tą drużynę. Oglądałem ostatnie 30mi waszego meczu z Jaga to nawet nie było akcji Wisły. Aa i popatrz może że Podbeskidzie wyeliminował was, a u nas jest jeszcze droga otwarta. I nie mów że marny klub, bo nie wiem co macie niby takiego extra...
Jak Wisła jest marna to Lech powinien grać w 2 lidze. To Wisła jest liderem z 8pkt przewagi a nie Lech. Choc trzeba przyznac że Wisła z Podbeskidziem zjebała a Lech i tak pewnie awansuje, bo w lidze to aktualnie Wg. Mnie szybciej miejsca gwarantujące miejsce w lidze europejskiej zdobędzie Śląsk lub Lechia
Szybki jak szyba
06-04-2011, 15:59
Mamy extra murawe przy waszym pyrowisku.
Mamy extra zawodników przy waszym (?)
Mamy extra kibiców przy waszych (?)
Jak Wisła jest "marna" to amika jaka? Porównaj sobie sukcesy i historię tych dwóch klubów. Wisła nie gra nic? To co wy gracie? Popatrz w tabelę bo z beki mielone odgrzeje zaraz. Podbeskidzie wyeliminowało nas i z wami również to zrobi a potem przegra z Lechią w finale (oglądałem ten mecz jutro)
@down
Z tymi zawodnikami co dziś są w Wiśle "historia" będzie tworzyć się na nowo.
-Wisła
-Co?
-Karabach Agdam
Tyle mam do powiedzenia na temat tej marnej druzyny ktorej mozliwosci koncza sie na mistrzu Azerbejdzanu czy innych Czeczeni.
Zyjcie dalej historia.
up^^
Miejmy nadzieje , moze wkoncu ktos z polskiej ligi zagra w LM.
Dzisiaj liczę na ciekawe spotkania. Oglądać będę Chelsea-Manchester na internecie, bo nie mam eNki a Polsat woli transmitować Barce z Shaktarem.
Liczę na ciekawe widowisko i wygraną The Blues. Z niecierpliwością czekam na mecz.
Mamy extra murawe przy waszym pyrowisku.
Mamy extra zawodników przy waszym (?)
Mamy extra kibiców przy waszych (?)
Jak Wisła jest "marna" to amika jaka? Porównaj sobie sukcesy i historię tych dwóch klubów. Wisła nie gra nic? To co wy gracie? Popatrz w tabelę bo z beki mielone odgrzeje zaraz. Podbeskidzie wyeliminowało nas i z wami również to zrobi a potem przegra z Lechią w finale (oglądałem ten mecz jutro)
@down
Z tymi zawodnikami co dziś są w Wiśle "historia" będzie tworzyć się na nowo.
Extra murawę? Powiem że macie lepszą.
Dobrych zawodników? Ja znam tylko jednego dobrego Małeckiego
Extra kibiców? HAHAHAHAHHA tu mnie rozbawiłeś ostro jakoś nagrody dla najlepszych kibiców to nie pamiętam abyście dostali w tamtym sezonie wyżej byli kibice Lechii to po 6k ich na meczu jest.
I co mnie obchodzą sukcesy z tych lat co mnie nawet na świecie nie było?
Jakbyście wy grali w pucharach( a nie będziecie grać nigdy) to bylibyście za Cracovia. Pozdro...
Szybki jak szyba
06-04-2011, 20:42
@up
Największe pucharowe sukcesy Wisła miała nie tak dawno temu, jak masz 5 lat to nie wnikam. W tamtym sezonie Wisła nie grała na swoim stadionie? ;ooo Myśl trochę pyro zanim coś napiszesz i popatrz teraz na frekwencje bo w tamtym sezonie każdy mecz Wisły był "na wyjeździe" Pareiko, Melikson, Kirm, Małecki, ci piłkarze potrafią we 4 mecz wygrać i nie pierdol, że te szroty poznańskie są lepsze od Wiślaków.
@top
Lechia 0:1 legła...
@down
haha aż Cię na chwile polubiłem
Meercan Inter Baku pamiętasz? Czy to było już tak dawno, że nie ogarniasz, albo nie bierzesz sobie tego do wiadomości, że prawie odpadliście z jakimś miernym klubikiem z nie wiadomo skąd.
Teraz jeszcze Podbeskidzie Wam urwało remis, kilka tygodni temu w lidze byliście w strefie spadkowej. Ale i tak LECH LECH KOLEJORZ NAJLEPSZY KLUB W POLSCE
Andrzej Gołota
06-04-2011, 22:11
Masz racje,PRAWIE z NIMI odpadlismy. Pragnę Ci przypomniec,ze wyeliminowalismy Juventus,pokonaliśmy Manchester City,wygralismy 2 mecze z Salzburgiem. A śkisła w tym roku co? ODPADŁA (nie,nie prawie) z Qarabağ Ağdam.
Wygraliście z City, żeby kilka dni później dostać od miernego Ruchu Chorzów. A Sportingu Braga już nie wspominasz, co? Lech był tak słaby w meczu z Portugalczykami, że po 30 minutach wyłączyłem ten mecz, bo szkoda było mi prądu oglądać te łamagi. No ale przecież, zmęczeni Lechici, kto to pomyślał grać co trzy dni, dwa razy w tygodniu, co nie? Nie ma czasu na regenerację, nogi odmawiają posłuszeństwa, wszyscy na rezerwach, bo przez 90 minut wybiegali 8 kilometrów. Poza tym - boisko zbyt zielone, piłka za okrągła, kibiców za dużo, sędziowie źle ubrani, koszulki zbyt pstrokate, firma produkująca koszulki rywali konkurencyjna z Pumą. Wytłumaczeń jest wiele na tak dramatyczną i żałosną formę i styl.
Nadal myślicie, że 6 bramek na Camp Nou jest gorszym widowiskiem niż 1 bramka w Anglii?
Shakhtar ładnie zagrał ale za dużo okazji zmarnował, zresztą Barca też parę zmarnowała. Tyle bramek co to pada (2-5 Shalke, 4-0 Real i teraz 5-1) to bardziej wygląda jak spotkania ligowe niż Liga Mistrzów :P!
No to będzie 5 Gran Derbi przed nami :)
Beka jak Barca wygra wszystkie ;d
Meercan Inter Baku pamiętasz? Czy to było już tak dawno, że nie ogarniasz, albo nie bierzesz sobie tego do wiadomości, że prawie odpadliście z jakimś miernym klubikiem z nie wiadomo skąd.
Teraz jeszcze Podbeskidzie Wam urwało remis, kilka tygodni temu w lidze byliście w strefie spadkowej. Ale i tak LECH LECH KOLEJORZ NAJLEPSZY KLUB W POLSCE
Wiem, że tak było i pamiętam to bardzo dobrze. Ale mi chodzi o to, że mówi ze marny Lech, a Wisła wcale nie jest lepsza bo nie wiem w jakim niby aspekcie. A oni odpali z kim? Z gorszymi od Interu Baku więc mi nie pierdolcie, że Lech taki słaby tralala. Przez kolejne 5 lat mogę się założyć że inna drużyna oprócz Lecha nie wejdzie.
Xienus o.O
06-04-2011, 22:48
Nadal myślicie, że 6 bramek na Camp Nou jest gorszym widowiskiem niż 1 bramka w Anglii?
Shakhtar ładnie zagrał ale za dużo okazji zmarnował, zresztą Barca też parę zmarnowała. Tyle bramek co to pada (2-5 Shalke, 4-0 Real i teraz 5-1) to bardziej wygląda jak spotkania ligowe niż Liga Mistrzów :P!
No to będzie 5 Gran Derbi przed nami :)
Beka jak Barca wygra wszystkie ;d
nie będzie beki to nie wiem jak Barca mogła by nie wygrać wszystkich spotkań z Realem...
Brawo!!! meczyk bardzo ładny... Iniesta piękna bramka dla Córki ;DDD
marny Lech, a Wisła wcale nie jest lepsza bo nie wiem w jakim niby aspekcie.
http://i54.tinypic.com/2q2g3o6.jpg
Jasne. Mecz był kapitalny, emocjonujący, jak zwykle z kontrowersjami, akcje po obu stronach boiska, raz wyciągał się Cech i linia obrony Chelsea, żeby za chwile Van Der Sar ratować Manchester wspaniałą paradą. Pierwsza połowa kapitalna, druga pokazała twardą, angielską 'kopaninę' i nie każdemu mogła się podobać, ale widać było charakter i siłę obu zespołów. Bez problemu takie spotkanie mogłoby być finałem, jednak trochę szkoda, że taki mecz musi odbyć się już w ćwierćfinale, bo w finale zabraknie jednej z dwóch wspaniałych firm.
Spokojnie mógłby być remis bramkowy, który brałem w ciemno, wynik minimalnie po stronie Czerwonych Diabłów, jest dobrze. Evra faulował Ramiresa, sędzia nie gwiżdże karnego, mi serce prawie stanęło, ale taki jest futbol i spotkania The Blues z Red Devils - musi być jakaś kontrowersja, a nie pamiętam spotkania pomiędzy tymi ekipami, bez karnego, którego nie było, czerwonej kartki(albo tylko żółtej), spalonego, bramki strzelonej ręką itd. Co większe płaczki będą mówić, że JAK ZWYKLE FART UNITED, ale może i mamy szczęście, które sprzyja lepszym. Po drugie, to Diabelska drużyna, więc kto wie...? ]:->
Ogólnie, bardzo marnie wyszło to losowanie. 3 spotkania jednostronne, jedno godne Ligi Mistrzów.
1/2 PP Lechia Gdańsk - Legia Warszawa 0:1
Kurde szkoda tej bramy pod koniec bo mecz zły nie był.Mam nadzieję że odkują to w rewanżu w Warszawie.Legii cała klatka czyli ok. 500 osób.
@Meercan
Weź mnie chłopie już nie dobijaj.Jarasz się tą swoją Amiką a założę się że nawet na meczu z Podbeskidziem nie byłeś a najwięcej masz do powiedzenia.Bo jeżeli Wisła gra dno to co twój klubik gra?.Weź mnie nie rozśmieszaj.11 pkt. przewagi Wisły nad Amiką.Ale widać że ty żyjesz już powoli byłym mistrzostwem Polski.Na głupotę nie ma lekarstwa ale co tam, Tabela i tak pokazuje wszystko :)
Na Camp Nou widziałem tylko, że się rozstrzelali, bardziej skupilem sie na drugim meczu.
Pierwsza polowa ciekawa, szczegolnie koncowka. Szkoda słupka i dobitki Lamparda. W drugiej w sumie Manchester cofnal się i próbował tylko kontra atakami. Chelsea miała parę ciekawych okazji. Kapitalna interwecja Van der SMARA przy strzale Torresa, chyba parada LM. (szkoda, ze kuszczak nie bronil, bo smar powoli zaczyna mnie wkurwiac, niech juz idzie na emeryture. xd). Na koniec ten nieodgwizdany karny na Ramiresie. Wynik mogl być inny, zadecydowało szczescie (ktore im ostatnio nie dopisywalo w meczach z Chelsea) i skutecznosc. Ale jak to Crayon ladnie okresil - tutaj zawsze sa kontrowersje i szczegoly zadecydują. Liczę na ciekawe spotkanie na OT i awans Chelsea, o co bedzie naprawde ciezko.
No, mecz Man Utd z CFC niezly i emocjonujacy. Tylko beka jakby Barca stracila pierwsze trzy bramki ktore mogy pasc na poczatku meczu ze strony Szachtara :D Wtedy dopiero byloby ciekawie hehe
@edit
barca rosnie w sile, nowy kibic
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9Jyh8JAUU2s
'Oxidosis'
07-04-2011, 15:24
Tyle bramek co to pada (2-5 Shalke, 4-0 Real i teraz 5-1) to bardziej wygląda jak spotkania ligowe niż Liga Mistrzów :P!
To niestety jest przykre, że w ćwierćfinale, gdzie zostaje 8 najlepszych zespołów w europie, możemy powiedzieć kto awansuje do następnej rundy po pierwszym meczu. W tych spotkaniach co przedstawiłeś, mimo dużej ilości bramek towarzyszy brak emocji i napięcia, gdyż mecz jest jednostronny ( no, może po za wyjątkiem meczu Inter - Shalke, gdzie mimo pogromu Shalke tak naprawdę Inter nie zaslużył na porażkę ). Miałem nadzieję, że każdy mecz ćwierćfinałowy będzie zacięty i dopiero w drugiej połowie drugiego spotkania wszystko się rozstrzygnie, ale jak widać, mocno się zawiodłem. No bo jakby nie patrzeć, to szanse na awans do dalszej rundy z drużyn które przegrały w pierwszym spotkaniu ma tylko Chelsea, chociaż tych im zbyt dużo nie daje, patrząc na wyniki Manchesteru na Old Trafford w tym sezonie..
Andrzej Gołota
07-04-2011, 15:28
Wygraliście z City, żeby kilka dni później dostać od miernego Ruchu Chorzów. A Sportingu Braga już nie wspominasz, co? Lech był tak słaby w meczu z Portugalczykami, że po 30 minutach wyłączyłem ten mecz, bo szkoda było mi prądu oglądać te łamagi. No ale przecież, zmęczeni Lechici, kto to pomyślał grać co trzy dni, dwa razy w tygodniu, co nie? Nie ma czasu na regenerację, nogi odmawiają posłuszeństwa, wszyscy na rezerwach, bo przez 90 minut wybiegali 8 kilometrów. Poza tym - boisko zbyt zielone, piłka za okrągła, kibiców za dużo, sędziowie źle ubrani, koszulki zbyt pstrokate, firma produkująca koszulki rywali konkurencyjna z Pumą. Wytłumaczeń jest wiele na tak dramatyczną i żałosną formę i styl. Przegralismy z Bragą,tak to prawda,ale co jest większym osiagnieciem,dojscie do 3 rundy eliminacyjnej LM i przegranie z azerskim mistrzem,czy dojscie do 1/16 Ligi Europejskiej i odpadnięcie z wicemistrzem Portugalii? Odpowiedz nasuwa sie sama :)
A powiedz mi, co to jest 1/16 Ligi Europy? Wszystkie zespoły były do przejścia, bo trafiliście na Manchester City, które potrafi dostać do zera z trzecioligowcem, w którym trener mówi oficjalnie, że nie wie, dlaczego są słabi, który w czołówce tabeli jest tylko z powodu dobrego początku sezonu. O Juventusie i tym, co robi ten klub nie wypowiadam się, bo jeszcze Tettmeier się obrazi. Sporting Braga sprezentował mierny futbol a i tak Was sklepał jak psioków. Red Bull Salzburg średniak ze Szwajcarii, który liczy się tylko dlatego, że bogaty sponsor czasami zainwestuje w jakiegoś Freya.
No i te męczarnie ze Spartą Praga w Lidze Mistrzów, tylko pogratulować. Druga sprawa - prawdziwą siłę zespołu poznaje się po tym, jak gra na wszystkich frontach, a nie tylko w Lidze Europy. Bo jak tak dalej pójdzie, to Leszek w następnym sezonie wcale nie zagra w LE, ani w LM, bo pozycja w tabeli mu tego nie zagwarantuje. Fakt faktem, Karabach Agdam pokonał Wisłę i z tego też beka, bo takie klubiki powinno się bić do zera i pytać ile chcą bramek mieć w siatce. Ale wielkie wysławianie Lecha, którego jebie pół ligowej tabeli - przesada.
@Sedan
Ja myślę sobie tak już na spokojnie, że chyba zrozumiałem dlaczego sędzia nie odgwizdał karnego - bo kilka razy Wasz nowy nabytek za 50 milionów nurkował w naszym polu karnym, a w tej sytuacji sędzia główny był w niekomfortowej sytuacji i pewnie pomyślał, że znowu nurkują. Ale z drugiej strony - po co ten sędzia przy bramce, żeby sobie z golkiperem pogadać jak akcja na drugiej stronie boiska jest?
Zgadza się Crayon, też tak sobie pomyślałem. Ze jeżeli zawodnicy symulują to potem sędzia nawet jak jest karny to mają większe obawy przed jego podyktowaniem.
A powiedz mi, co to jest 1/16 Ligi Europy? Wszystkie zespoły były do przejścia, bo trafiliście na Manchester City, które potrafi dostać do zera z trzecioligowcem, w którym trener mówi oficjalnie, że nie wie, dlaczego są słabi, który w czołówce tabeli jest tylko z powodu dobrego początku sezonu. O Juventusie i tym, co robi ten klub nie wypowiadam się, bo jeszcze Tettmeier się obrazi. Sporting Braga sprezentował mierny futbol a i tak Was sklepał jak psioków. Red Bull Salzburg średniak ze Szwajcarii, który liczy się tylko dlatego, że bogaty sponsor czasami zainwestuje w jakiegoś Freya.
No i te męczarnie ze Spartą Praga w Lidze Mistrzów, tylko pogratulować. Druga sprawa - prawdziwą siłę zespołu poznaje się po tym, jak gra na wszystkich frontach, a nie tylko w Lidze Europy. Bo jak tak dalej pójdzie, to Leszek w następnym sezonie wcale nie zagra w LE, ani w LM, bo pozycja w tabeli mu tego nie zagwarantuje. Fakt faktem, Karabach Agdam pokonał Wisłę i z tego też beka, bo takie klubiki powinno się bić do zera i pytać ile chcą bramek mieć w siatce. Ale wielkie wysławianie Lecha, którego jebie pół ligowej tabeli - przesada.
AHA. Fajnie marny Lech itd. No to ***** jak jakaś inna polska drużyna dojdzie do 1/16 LE. Jak dla Ciebie to jest nic to pozdro. Mówisz że Lech słaby, a na 3 frontach ma chyba 1pkt czy 2pkt straty do Górnika w lidze. A Górnik gra tylko w Ekstraklasie. Trafili do grupy śmierci i nie można powiedzieć że MC grał źle czy coś. Tylko po prostu mieliśmy szczęście,a oni nie. I nie mów że mierny Ruch bo was rozjebali 3-0 i nie mieliście akcji przez cały mecz chuj że taka pogoda była, ale oni też mieli taką samą...
'Oxidosis'
07-04-2011, 18:44
Przegralismy z Bragą,tak to prawda,ale co jest większym osiagnieciem,dojscie do 3 rundy eliminacyjnej LM i przegranie z azerskim mistrzem,czy dojscie do 1/16 Ligi Europejskiej i odpadnięcie z wicemistrzem Portugalii? Odpowiedz nasuwa sie sama :)
Tak, doszliście do 1/16 ligi europejskiej, gratuluję, ale tak jak Crayon, prawdziwy zespół się poznaję po grze na wszystkich frontach. A jakby nie patrzeć w tym sezonie w ekstraklasie Lech się nie liczy, przecież o ile dobrze pamiętam to nie dawno byliście w strefie spadkowej. Poza tym nie ma co się oszukiwać - docierając do 1/16 ligi europy mieliście mnóstwo szczęścia, przegrana ze Spartą, męczarnie z Interem Baku, potem dwa bądź co bądź szczęśliwe gole z Juve ( później przez cały mecz to oni dominowali, zdołali wyjść na prowadzenie, ale znalazł się genialny Rudnevs który widząc bezradność swoich kolegów zdecydował się na strzał z dystansu w doliczonym czasie gry, dzięki czemu wy zdobyliście jeden pkt, a Juve straciło dwa, co mogłoby zupełnie odmienić losy w tabeli ). Potem wygrane mecze z Salzburgiem, z czego w jednym Lech grał totalną padakę, aż żal było patrzeć, nagle wpada bramka, Lech się troche cofa co wiąże się z kopaniną w środku pola przez reszte meczu. Przychodzi mecz z Manchesterem City, w którym Lech wygrywa 3-1, akurat to był dobry mecz Poznaniaków, ale tyle ile setek zmarnowali gracze Manchesteru City, to nie wiem, czy byłbym w stanie policzyć na palcach rąk i nóg. Aż w końcu nieszczęsna Braga, pierwszy mecz w fatalnych warunkach, oczywiście Lech nie zachwyca ale mimo to wygrywa. Drugi mecz już w normalnych warunkach, Braga gra swoje, a Lech oczywiście taką samą padakę jak w pierwszym meczu - przez co zasłużenie przegrywa 2:0 i odpada z pucharów.
W tym momencie to Wisła dominuje w tabeli, dlatego też uważam, że jest lepsza. Prawda jest taka, że Lechowi udało się dojść do 1/16 ligi europy i teraz każdy Poznaniak będzie się tym bronił, wyśmiewając inne polskie kluby. Ponadto polecam cofnąć się kilka lat wstecz, kiedy Wisła rzutem na taśme ogrywa Parmę bodajże 4:1 ( nie jestem pewien, ale pamiętam, że od 70 minuty Wiślacy strzelili kilka goli, dzięki czemu awansowali ) tak samo było z Shalke, aż w końcu odpali z Oslo, od którego w dwumeczu byli lepsi.. Mimo to były to mecze godne uwagi, w przeciwieństwie do meczów Lecha.
Nic tu jeszcze nie pisałem, często przeglądam ten temat i jak widzę głupoty jakie Meercan wygaduje, a raczej wypisuje to muszę tutaj posta napisać. Meercan jesteś z jakiejś wiochy koło Poznania i wielki fanatykiem się zrobiłeś jak Lech pewnie zaczął odnosić jakieś sukcesy. Chwalisz się frekwencją na meczu z City, ale powiedz mi ilu Was na mecze chodziło kilka lat wstecz, gdy jeszcze nawet nie było planów na nowy stadion ? Daruj sobie i skończ gadać jaki to Lech jest super.
#topic
W niedziele w Łodzi szykuje się szlagier pierwszej ligi, ŁKS - Podbeskidzie, obiektywnie patrząc na postawę naszych kopaczy w ostatnich meczach (w sumie to całej tej rundzie) jakoś trudno uwierzyć mi wygraną, ale jestem dobrej myśli. Awans jest nasz !
PEACE !
@up
To co ŁKS grał z Górnikiem Łęczna to była co najwyżej liga okręgowa. Nie wiem jakim cudem oni wyrwali punkt z tego spotkania, bo naprawdę, nie zasłużyli. Bramki magiczne, wpadały 'jakimś cudem'. Podbeskidzie jest na fali wnoszącej, albo będzie pogrom, albo remis.
@Meer, do Górnika, który jest beniaminkiem wyciągniętym z głębokiego kryzysu macie punkt straty. Wy z takimi wielkimi gwiazdami reprezentantami Polski nie potrafiliście sobie poradzić z Zabrzanami, którzy 'rozjebali' was 2:0. Nie daliście rady też GKSowi Bełchatów, Zagłębiowi Lubin, Ruchowi Chorzów i Koronie Kielce, z którą zremisowaliście. Zaznaczam, że wszystkie wyżej wymienione drużyny zostały pokonane przez Górnika w pierwszej rundzie ligowych zmagań. Dodatkowo - Górnik przegrał na własne życzenie z Legią, zremisował z Jagiellonią. A to kolejne pięć punktów. Gdybyśmy nie popełnili tych błędów, mielibyśmy oczek 35 i bylibyśmy vice liderami tabeli. Beniaminek!
A w ogóle, co to ma do rzeczy, że gracie na trzy fronty. Że zmęczenie? Tym ludziom płacą tyle pieniędzy, że powinni biegać przez 3 godziny na pełnym gazie po tym boisku. Inna sprawa - jak oni się potykają na schodach, to nad nimi stoi od razu sztab lekarzy i dwóch szamanów. A odnowa biologiczna? To wynalazek tak genialny, że powinni być w każdym momencie sezonu gotowi do zapierdalania na 110%
Xienus o.O
07-04-2011, 18:53
Tak, doszliście do 1/16 ligi europejskiej, gratuluję, ale tak jak Crayon, prawdziwy zespół się poznaję po grze na wszystkich frontach. A jakby nie patrzeć w tym sezonie w ekstraklasie Lech się nie liczy, przecież o ile dobrze pamiętam to nie dawno byliście w strefie spadkowej. Poza tym nie ma co się oszukiwać - docierając do 1/16 ligi europy mieliście mnóstwo szczęścia, przegrana ze Spartą, męczarnie z Interem Baku, potem dwa bądź co bądź szczęśliwe gole z Juve ( później przez cały mecz to oni dominowali, zdołali wyjść na prowadzenie, ale znalazł się genialny Rudnevs który widząc bezradność swoich kolegów zdecydował się na strzał z dystansu w doliczonym czasie gry, dzięki czemu wy zdobyliście jeden pkt, a Juve straciło dwa, co mogłoby zupełnie odmienić losy w tabeli ). Potem wygrane mecze z Salzburgiem, z czego w jednym Lech grał totalną padakę, aż żal było patrzeć, nagle wpada bramka, Lech się troche cofa co wiąże się z kopaniną w środku pola przez reszte meczu. Przychodzi mecz z Manchesterem City, w którym Lech wygrywa 3-1, akurat to był dobry mecz Poznaniaków, ale tyle ile setek zmarnowali gracze Manchesteru City, to nie wiem, czy byłbym w stanie policzyć na palcach rąk i nóg. Aż w końcu nieszczęsna Braga, pierwszy mecz w fatalnych warunkach, oczywiście Lech nie zachwyca ale mimo to wygrywa. Drugi mecz już w normalnych warunkach, Braga gra swoje, a Lech oczywiście taką samą padakę jak w pierwszym meczu - przez co zasłużenie przegrywa 2:0 i odpada z pucharów.
W tym momencie to Wisła dominuje w tabeli, dlatego też uważam, że jest lepsza. Prawda jest taka, że Lechowi udało się dojść do 1/16 ligi europy i teraz każdy Poznaniak będzie się tym bronił, wyśmiewając inne polskie kluby. Ponadto polecam cofnąć się kilka lat wstecz, kiedy Wisła rzutem na taśme ogrywa Parmę bodajże 4:1 ( nie jestem pewien, ale pamiętam, że od 70 minuty Wiślacy strzelili kilka goli, dzięki czemu awansowali ) tak samo było z Shalke, aż w końcu odpali z Oslo, od którego w dwumeczu byli lepsi.. Mimo to były to mecze godne uwagi, w przeciwieństwie do meczów Lecha.
sory ale ty naprawde jestes ograniczony...
Lech to jedyna polska drużyna która pokazała sie europie... i jest to bez wątpienia najleszy polski klub pilkarski... a co ma do rzeczy liga polska?? jak tu sie nie liczy wynik tylko kto ile zaplaci za mecz... ogarnij się troszkę i pomyśl czy lepiej dojsc do 1/16 le czy miec 1 miejsce w jakiejś polskiej lidze??
Szybki jak szyba
07-04-2011, 18:58
@któraś pyra up
Piszesz, że marny Górnik wyprzedza lecha o kilka pktów a prawda jest taka, że to Górnik jest 14-krotnym mistrzem Polski + teraz beniaminkiem ekstraklasy więc jego wyniki są bardzo dobre a tramwajorz mistrz Polski tamtego sezonu (fartownie zresztą, jop i wszystko jasne)... Żeby nie amika to by teraz lech kopał piłkę ale w 2 lidze a nie w LE.
@up
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Kiedy Wisła czy inne kluby grały w europie to ty na księdza zorro wołałeś kibicu... Sezony wiedzą tylko o amice bo najłatwiej kibicować tym, którzy odnoszą "sukcesy", każdy kto interesuje się piłką od dłuższego czasu nie powie, że amika ugrała w europie najwięcej (ja choć jestem jeszcze bardzo młody i nie pamiętam najlepszych czasów Wisły w europie wiem dużo na ten temat :) tata, starsi koledzy, zresztą lubię sobie poczytać) I wgle co to za klub ten "Lech"? Bo ja to znam tylko z Poznania Amike i Warte.
@down
Kilka stron wcześniej temat tego pana już poruszaliśmy, ja się Tobie dziwie, że nie masz pełnych gaci gdy on wgle jest na boisku... xdd
@
No ja wiem, wszedł na szczyt, filar Wiślackiej defensywy bez niego Wisła nie zdobyła by tylu pktów w tamtym sezonie i nie wywalczyłą wicemistrzostwa, on po prostu na koniec sezonu poczuł duszę snajpera.
ogarnij się troszkę i pomyśl czy lepiej dojsc do 1/16 le czy miec 1 miejsce w jakiejś polskiej lidze??
Mieć pierwsze miejsce w jakiejś polskiej lidze, najlepiej w ekstraklasie. Bo to pierwsze miejsce pokazuje, że jest się najlepszym klubem w Polsce i można wtedy grać w europejskich ligach. Spodziewałem się, że ktoś kiedyś nazwie Oxiego ograniczonym, ale nie że zrobi to człowiek, który uważa Barcelonę za najlepszy klub świata
@Szybki
Teraz Jopu u nas, dobrze że nie walczymy o utrzymanie, bo jakbyśmy mieli ostatni mecz w sezonie decydujący o spadku, czy nie, to widząc z tyłu tego łysola miałbym pełne gacie XD
@Zdziwiłbyś się - mam. On gra straszną padakę, jest mocno niepewny na swojej pozycji. Ile ja razy zawału dostawałem, jak na 11 metrze naciskany przez trzech napastników przekładał sobie piłkę między nogami bo nie umiał sobie jej ustawić na wprost siebie. Mimo tej niepewności, jednak reprezentantem Polski był i na wysokim poziomie gra cały czas, więc jakoś na ten szczyt musiał wejść. Ale to nie na moje nerwy
Andrzej Gołota
07-04-2011, 20:07
Krótko mowiac,zobaczymy 11 maja :)
Powiedzenie że Lech jest aktualnie dobry to jest obrazą dla innych drużyn.
Po odejściu Peszki , z Stiliciem który już tylko myśli gdzie będzie grać w przyszłym sezonie, zagubionym Wołakiewiczem, drewnianym Ślusarskim i Arboleda bez formy.
No i oczywiście z pseudo-trenerem Bakero. To wyższego miejsca niż 4 wam nie wróże. Tam musi ktoś pierdolnąć niektórym żeby się obudzili.
Są prawie tak samo słabi jak Legia.
Mógłbym rzec że grają podobnie do Zawiszy ,taka padaka że aż oglądać się tego nie da. Może ten żel trenerom odpierdala do głowy
W Sobote mecz ostatniej szansy dla Murawskiego.
'Oxidosis'
07-04-2011, 21:52
sory ale ty naprawde jestes ograniczony...
Lech to jedyna polska drużyna która pokazała sie europie... i jest to bez wątpienia najleszy polski klub pilkarski... a co ma do rzeczy liga polska?? jak tu sie nie liczy wynik tylko kto ile zaplaci za mecz... ogarnij się troszkę i pomyśl czy lepiej dojsc do 1/16 le czy miec 1 miejsce w jakiejś polskiej lidze??
Po Twojej krótkiej wypowiedzi stwierdzam, że nie masz kompletnie pojęcia o piłce nożnej. Wiesz czemu? Dla ludzi Twojego pokroju ( zazwyczaj sezonowców ) liczą się tylko osiągnięcia w Europie, a liga krajowa nie ma w ogóle znaczenia. Co z tego, że Lech pokazał się w Europie, skoro w ekstraklasie nie pokazuje się nic? Liga krajowa bardziej odzwierciedla umiejętności zespołu niż Liga Europejska, bo w lidze europejskiej grasz kilka meczów i może Ci się po prostu udać ( tak jak udało się Lechowi ), a w lidze krajowej masz tych meczy około 30. Z resztą Ty i tak tego nie zrozumiesz, bo Barcelona jest najlepsza.
Τettmeier
08-04-2011, 17:55
Odniosę się do tego Lecha, bo dawno nic nie pisałem. Ze swojej strony mogę powiedzieć, że ten klub przysporzył mi wiele emocji na jesieni i zajebiście oglądało się te mecze kiedy Poznaniacy dawali radę tak wielkim firmom jak Manchester City czy Juventus. Wygrane z tymi klubami są dla mnie sporym osiągnięciem, więc doceniam to co zrobił Lech. Za każdym razem kibicuję polskiemu przedstawicielowi w pucharach więc i tutaj nie obeszło się bez czekania na mecz i wreszcie oglądania go w napięciu. Na krajowym podwórku zwracam na nich uwagę dlatego, że interesuję się każdą drużyną która jest w Ekstraklasie i próbuję chociaż z grubsza ogarniać jakie sytuacje są w tych wszystkich klubach. Grali dobrze w tej edycji LE, tak samo grali dobrze wcześniej w Pucharze UEFA gdy Franz był trenerem. Dla wszystkich zawodników oraz kibiców przygoda wielka i nigdy nie będę lekceważył tych osiągnięć.
W tym momencie podoba mi się polityka prowadzenia Wisły Kraków i myślę, że mogą zawojować cokolwiek w Europie w najbliższym czasie. Oczywiście im, jak i daj Boże np. Legii również będę kibicował z całego serca, kiedy będą grać w Europie. Tyle ode mnie. :)
Odniosę się do tego Lecha, bo dawno nic nie pisałem. Ze swojej strony mogę powiedzieć, że ten klub przysporzył mi wiele emocji na jesieni i zajebiście oglądało się te mecze kiedy Poznaniacy dawali radę tak wielkim firmom jak Manchester City czy Juventus. Wygrane z tymi klubami są dla mnie sporym osiągnięciem, więc doceniam to co zrobił Lech. Za każdym razem kibicuję polskiemu przedstawicielowi w pucharach więc i tutaj nie obeszło się bez czekania na mecz i wreszcie oglądania go w napięciu. Na krajowym podwórku zwracam na nich uwagę dlatego, że interesuję się każdą drużyną która jest w Ekstraklasie i próbuję chociaż z grubsza ogarniać jakie sytuacje są w tych wszystkich klubach. Grali dobrze w tej edycji LE, tak samo grali dobrze wcześniej w Pucharze UEFA gdy Franz był trenerem. Dla wszystkich zawodników oraz kibiców przygoda wielka i nigdy nie będę lekceważył tych osiągnięć.
W tym momencie podoba mi się polityka prowadzenia Wisły Kraków i myślę, że mogą zawojować cokolwiek w Europie w najbliższym czasie. Oczywiście im, jak i daj Boże np. Legii również będę kibicował z całego serca, kiedy będą grać w Europie. Tyle ode mnie. :)
Ja również kibicuję każdemu polskiemu zespołowi w pucharach, bo chce aby ta nasza Ekstraklasa w końcu była lepsza i byli lepsi piłkarze. Ale nie lubię takiego czegoś, że przed Bragą wszyscy szanowali Lecha i mówili, że jest dobry itd, a jak przegrali to od razu słaby. Zobaczcie gdzie teraz Braga jest ma szanse na półfinał liczę że dojdą nawet do finału. Powiem jeszcze tyle, że jak Lech w przyszłym sezonie nie będzie grać w pucharach to mogę dać sobie rękę odciąć, że zdobędą mistrzostwo polski.
Powiem jeszcze tyle, że jak Lech w przyszłym sezonie nie będzie grać w pucharach to mogę dać sobie rękę odciąć, że zdobędą mistrzostwo polski.
8 Kwietnia 2011 godzina 20:43 - PAMIĘTAMY, NIE ZAPOMNIMY.
Prawda jest taka, że Lech po tych 'sukcesach' w Europie zyskał sobie dużą rzeszę fanów i teraz tylko czekać, aż przeniosą się na Krakowską Wisłę ; )
Kosik Czarny 2v0
08-04-2011, 21:12
8 Kwietnia 2011 godzina 20:43 - PAMIĘTAMY, NIE ZAPOMNIMY.
Prawda jest taka, że Lech po tych 'sukcesach' w Europie zyskał sobie dużą rzeszę fanów i teraz tylko czekać, aż przeniosą się na Krakowską Wisłę ; )
Oby nie...
Niech zostają tam gdzie ich miejsce ;]
Czyli w amice :) W klubiku, który ma "najlepszy" kibiców (z czego teraz 60% to sezonowcy), ponieważ Amika "wiele" osiągnęła w LE
Szybki jak szyba
08-04-2011, 21:37
Powiem jeszcze tyle, że jak Lech w przyszłym sezonie nie będzie grać w pucharach to mogę dać sobie rękę odciąć, że zdobędą mistrzostwo polski.
Ręki Ci nie szkoda?
polonia 0:0 amika 75 minuta, oby polonia strzeliła na 1:0 to będzie po amice^^
@edit
haha mówiłem, że polonia strzeli! ;d
Johny
08.04.11, 22:11
LECH na pewno powinien wygrać KOLEJORZ
SF
08.04.11, 22:03
Smolarek **** Ewidentnie mecz powinien wygrać Lech statystycznie był o wiele lepszy
kibic
08.04.11, 22:11
BAKERO SPIERDALAJ !!!
looz, nie wnikam, pozdrawiam Meercana
Ktoś potrzebuje więcej dowodów na to że Lech jest aktualnie słaby?
Jestem ciekawy wytłumaczeń Meercana. Ligi już nie wygracie, a o LE będziecie walczyć z drugą słabą (wielką) drużyną czyli Legia.
Będzie to mecz dwóch przegranych tego sezonu.
Ktoś potrzebuje więcej dowodów na to że Lech jest aktualnie słaby?
Jestem ciekawy wytłumaczeń Meercana. Ligi już nie wygracie, a o LE będziecie walczyć z drugą słabą (wielką) drużyną czyli Legia.
Będzie to mecz dwóch przegranych tego sezonu.
Lech przegrał z polonia 0:1 Smolarek dostał czerwona za wyjebanie Arboledzie w łeb.
'Oxidosis'
09-04-2011, 15:22
http://www.youtube.com/watch?v=AtRA2lzGg8Q ;d
@up
Taa i zawsze PEPSI - reklama musi byc hehe
Zgadzam sie , Lech nie ugra nic w tym sezonie , nie bedzie gral w europejskich pucharach , zawodnicy tacy jak Stillic ktorzy chca sie wypromowac poprostu odejda.
Wisle juz chyba nikt nie wydrze majstra.
GKS Bełchatów - Górnik Zabrze
http://www.gornik.zabrze.net.pl/z2/transparent_allianz.jpg
"Allianz - Zniszczymy historię, kibiców, marzenia - liczy się tylko kasa i ubezpieczenia!"
Odwołali kretyni Mazura, pierwszego prezesa od ponad dziesięciu lat, który mówił jak jest i wyciągnął z mega dołka Zabrzański klub. Wyciągał na prostą Górnika zapożyczkowanego przez poprzednich właścicieli(duża suma, duży procent) na zakup pajaców pokroju Szczota, Strąka i Gorawskiego, ale musieli znaleźć kogoś, na kogo można zwalić winę sytuacji Górnika - dostało się Łukaszowi Mazurowi, bo zwykł tyrać Piasta Gliwice i Ruch Chorzów w swoich wypowiedziach - bardzo szczerych i prawdziwych.
Pięknie, Tetmajer uważaj, kuerwa, nadciągamy do Was do ligi!
Brawo GKS Tychy 1-0 z Zawiszą i juz po awansie ;)
Tiaa oby tylko Tyscy awansowali a nie Miedzianka. Czas zmienić trenera i łudzić się że w końcu ktoś wróci po rozum do głowy i wyjebie Burlikowskiego
Właśnie kilka minut, po zakończonym spotkaniu w Tychach z posadą trenera Zawiszy pożegnał się Maciej Murawski. W sześciu rozegranych na wiosnę spotkaniach Zawisza odniósł jedno zwycięstwo, trzy remisy oraz zaliczył dwie porażki zdobył zaledwie 5 punktów.
Borussia wyciagnela remis dzieki KUBIE i beka z cieszynki trenera
http://videa.hu/videok/sport/hamburger-1-dortmund-r8JRALmAoGjO2Y7e
Lord Szadi
09-04-2011, 18:20
Czy wiecie ze Stal Stalowa Wola nie ma już zgody z Rakowem ??
Szybki jak szyba
09-04-2011, 19:14
A co to jest stal stalowa wola?
@top
legła 1:1 zagłębie do przerwy
Lechii szkoda :( Może craxa nie spadnie.
Czy wiecie ze Stal Stalowa Wola nie ma już zgody z Rakowem ??
Why? Wazne ze ma z nami ;]
No Kuba ladna bramke strzelil , Borussia im blizej konca tym gra za bardzo nerwowo ale majstra dowioza do konca.
Co do Polski to nie spodziewalem sie tego po Lechii.
Cracovia walczy dzielnie, aż nie umiem uwierzyć. Ale ważne, że z nami przegrali dwukrotnie i nasze są trzy punkty. Teraz niech urywa punkty czołówce, a my na majstra hahahahah
No Cracovia wzięła sie w garsc moze wyjdą ze spadkowej, na to rowniez licze ;)
'Oxidosis'
09-04-2011, 21:57
Dziwnie brzmi, Śląsk fantastyczna passa, ale teraz z Widzewem im się udało. ;d
A Cracovia rzeczywiście, co raz lepiej, mimo to nie wierzę, że pozostaną w ekstraklasie.
Narazie Arsenal 2:0 ale jak oni nie bede wykorzystywac szans bez bramkarza na bramce to jeszcze przegraja xd. Lehman na bramie stoi i o dziwo nie wpuscil narazie nic. Fabregas ladne pilki gora wrzuca, chyba poogladal mecze
Barcy :)
Czas na małą relacje :)
Cracovia Kraków - Lechia Gdańsk 3:0
Jeszcze przed meczem obstawiałem że wygramy mecz ale w już jego trakcie mocno się zdziwiłem.Piłkarze nie grali praktycznie nic i dali sobie te bramki wpuścić.No ale wynik dla kibica jest mało ważny.Z Gdańska wyruszamy w nocy autokarami.Po 13h jazdy jesteśmy już w Krakowie pod stadionem Wisły.Do meczu czas sobie umilałem w pubie "U Wiślaków".Na 2h przed meczem wyruszamy pochodem na stadion przez błonia (tu muszę dodać że odległość między stadionami jest mała i będąc przy stadionie Wisły można zobaczyć kawałek dalej stadion Cracovii).Wejście dosyć sprawne ale te kamery skanujące oczy to trochę porażka ponieważ niektórym bilet zaskoczył dopiero po paru minutach (w tym i mnie).Ja na sektorze melduje się 1,5h przed meczem.Gdy my byliśmy w komplecie już na sektorze to powoli stadion zaczął się cały wypełniać.W trakcie meczu tylko do 15 minuty prowadzimy doping.Później mają miejsce takie sceny jak rzucanie petardami w nasz sektor,obustronne rzucanie butelkami a także bateriami w nas.Trzeba było się pilnować jednocześnie oglądać mecz i patrzeć czy nic nie leci nad głową :).Na sektorze brak przypadkowych ludzi, wszyscy "kumaci" ;) a także większość ubrana na czarno.Pod koniec meczu na murawę leci ketchup i musztarda z cateringu :).Warto wspomnieć jeszcze że spiker by zagłuszyć bluzgi z obu stron podawał wyniki ligi estońskiej czy chińskiej.Po meczu przy wyjściu z sektora kałuża wody, powyrywane rury, rozwalone grzejniki w toaletach.Po jakichś 30 minutach nas wypuszczają i udajemy się pod stadion Wisły.Około 22 udajemy się w podróż powrotną do Gdańska, która trwa niecałe 9h.
Podsumowując.Wyjazd ciekawy tylko szkoda wyniku ale nie o to chodzi przecież :).Wyjazd trwał 30h.Rozeszły się wszystkie bilety w Gdańsku a dostaliśmy ich zapewne 5% czyli 755 kibiców obecnych na sektorze w tym 340 Wisła Kraków, 31 Śląsk Wrocław i 5 osób z Czarnych Słupsk.
https://lh3.googleusercontent.com/_PYC7Z4fowlc/TaGQeDN9ilI/AAAAAAAATHI/RIrn5cqT8GU/DSC08039%20%5B1600x1200%5D.JPG
'Oxidosis'
10-04-2011, 17:15
No ale wynik dla kibica jest mało ważny.
Wybacz, że się czepiam, ale możesz to jakoś rozwinąć?
A co do Twoich podróży i zdawania relacji, owszem, nie każdego to interesuję, ale znajdą się takie osoby ( w tym ja ) które z chęcią to czytają, a więc nie przestawaj pisać, bo mimo, że nie jestem tam jakimś fanem ekstraklasy uważam, że takie wycieczki mogą być rzeczywiście ciekawe :P
Swoimi słowami powiem tak.Są po prostu ludzie m.in. Ja, których wynik nie zraża całkowicie do odpuszczania meczy.Wynik fakt to ważna sprawa z punktu widzenia sportowego ale z kibicowskiego liczy się doping i wspieranie drużyny a aspekty sportowe schodzą na dalszy plan :)
A dzięki to miło że moje opisy się podobają i postaram się zdawać relacje z każdego meczu, na którym będę :)
Szybki jak szyba
10-04-2011, 18:54
@Paweł
Ty jesteś na każdym meczu xd
@top
2:2 w ostatniej minucie z dupy ja pierdole zobacze tylko tego bambusa na mieście to od razu maczete z rękawa wyciągam.
@cray
rly? ;o dlatego tak napisałem... ;x Moja matka kotlety mieczem samurajskim sieka bo tu taka tradycja, jak nóż nie ma 14cm długości ostrza to nie nazywany jest nożem.
⊕ Cineczeq ⊕
10-04-2011, 20:10
Swoimi słowami powiem tak.Są po prostu ludzie m.in. Ja, których wynik nie zraża całkowicie do odpuszczania meczy.Wynik fakt to ważna sprawa z punktu widzenia sportowego ale z kibicowskiego liczy się doping i wspieranie drużyny a aspekty sportowe schodzą na dalszy plan :)
A dzięki to miło że moje opisy się podobają i postaram się zdawać relacje z każdego meczu, na którym będę :)
Też tak myślałem, sądziłem, że fajnie by było spaść, bo byłoby dużo nowych stadionów do odwiedzenia, gdyż w Ekstraklasie byłem na wszystkich po kilka razy. Obecnie jednak po Lidze Europejskiej tudzież wyjeździe do Salonik liczę na dobre miejsce w tabeli, żeby to powtórzyć. Aczkolwiek jak przegramy to trudno.
@Oxi: Jak chcesz też mogę zacząć pisać relacje, jak byliby chętni czytelnicy.
Są po prostu ludzie m.in. Ja, których wynik nie zraża całkowicie do odpuszczania meczy.
Powiem więcej - mój kumpel też taki jest, uważam to za idiotyzm, bo człowiek po Wielkich Derbach Śląska był w stanie mnie pobić, wieloletniego kumpla, bo powiedziałem że Górnik zagrał beznadziejnie i chujowo. I miałem rację, ale dla niego to nie było ważne, ważne że Górnik grał z Ruchem. Mogło być nawet 10:0, ale to nie ważne, że dostali w odbyt tak, że ledwo się zbierali z ziemi.
zobacze tylko tego bambusa na mieście to od razu maczete z rękawa wyciągam.
Podobno Kraków jest z tego znany ;)
Też tak myślałem, sądziłem, że fajnie by było spaść, bo byłoby dużo nowych stadionów do odwiedzenia, gdyż w Ekstraklasie byłem na wszystkich po kilka razy. Obecnie jednak po Lidze Europejskiej tudzież wyjeździe do Salonik liczę na dobre miejsce w tabeli, żeby to powtórzyć. Aczkolwiek jak przegramy to trudno.
@Oxi: Jak chcesz też mogę zacząć pisać relacje, jak byliby chętni czytelnicy.Pisz pisz.Ja też chętnie poczytam :).A tak apropo ja nie miałem okazji odwiedzić Białegostoku bo jest wiecznie sektor zamknięty.
@Crayon
To wtedy twój kumpel za przeproszeniem jest idiotą.Ja jestem człowiekiem spokojnym i nawet mnie nie zraża porażka 3:0 z ostatnim miejscem w tabeli.Co do derbów obecnie wszystkie wygrywamy także nie mam powodów do większych nerwów chociaż w 2 lidze jeszcze jak przegraliśmy to chodziłem wnerwiony cały dzień.Teraz się martwię czy nie dostaniemy zakazu na derby.Oby nie
⊕ Cineczeq ⊕
10-04-2011, 20:31
Pisz pisz.Ja też chętnie poczytam :).A tak apropo ja nie miałem okazji odwiedzić Białegostoku bo jest wiecznie sektor zamknięty.
Dla chcącego nic trudnego, dzisiaj w ok. 40 osób zagościła u nas Arka Gdynia. Niestety wy przez jakąś niepotrzebną propagandę i napinkę nie zostaliście wpuszczeni ostatnim razem.
Podobno Kraków jest z tego znany ;)
Kraków to miasto średniowiecza. Jakby mogli nakładali by zbroje i z maczug by się napierdalali. Niestety. Aczkolwiek zawsze do niego z miłą chęcią jadę, tak jak tydzień temu, gdzie zasiedliśmy wśród Wiślaków.
Down: Sorki, zapomniałem. Miałem na myśli przedostatnie spotkanie. Zapomniałem, że faktycznie już ze sobą graliśmy.
Dla chcącego nic trudnego, dzisiaj w ok. 40 osób zagościła u nas Arka Gdynia. Niestety wy przez jakąś niepotrzebną propagandę i napinkę nie zostaliście wpuszczeni ostatnim razem.
Kraków to miasto średniowiecza. Jakby mogli nakładali by zbroje i z maczug by się napierdalali. Niestety.My nie jesteśmy śledziami.Na ostatnim ligowym meczu w Białymstoku w marcu tego roku delegacja kibiców Lechii jest obecna.Także nie pisz bzdur :)
Lewy mówisz że wyniki są nie ważne ale na pewno nie powiesz że wolisz jeździć po stadionach a nie kurwnikach na 1-2 czy tym bardziej 3 ligowych boiskach gdzie trawa wygląda gorzej niż ta na Bułgarskiej xd. A krzesełka to nie krzesełka tylko ławki.
To samo tyczy się meczy u siebie ,ja zdecydowanie wole chodzić na mecze u siebie gdzie wiem że kibiców gości będzie tyle że można po rywalizować itp.
Bo patrząc na np bliską mi 2 ligę. I widzę ekipy przyjeżdżające w kilka osób lub w ogóle. Albo gdy jeździ się na wyjazdy i jest się w większej liczbie niż gospodarzy to fajnie nie jest.
Mam nadzieję, że jak otworzą/wyremontują/zbudują nowy stadion to zawitacie na Roosevelta. Chyba że spadniemy, bo widząc politykę Allianz, na serio wspierają nas w drodze na szczyt. Ale trzeba będzie odwrócić tabelę
Lewy mówisz że wyniki są nie ważne ale na pewno nie powiesz że wolisz jeździć po stadionach a nie kurwnikach na 1-2 czy tym bardziej 3 ligowych boiskach gdzie trawa wygląda gorzej niż ta na Bułgarskiej xd. A krzesełka to nie krzesełka tylko ławki.
To samo tyczy się meczy u siebie ,ja zdecydowanie wole chodzić na mecze u siebie gdzie wiem że kibiców gości będzie tyle że można po rywalizować itp.
Bo patrząc na np bliską mi 2 ligę. I widzę ekipy przyjeżdżające w kilka osób lub w ogóle. Albo gdy jeździ się na wyjazdy i jest się w większej liczbie niż gospodarzy to fajnie nie jest.Obojętne mi to gdzie jeżdżę :).Uwierz mi że stadiony Groclinu Warszawa,Ruchu Chorzów czy ŁKSu Łódź to kurniki i ruiny z widokiem na murawę gdzie chyba tylko teleskopem dostrzeżesz to co się dzieje na boisku ;)
@Up
Mnie ciekawi czemu zamknęli sektor skoro nie widać żadnych remontów.
@Down
Poprawione :)
⊕ Cineczeq ⊕
10-04-2011, 21:10
Miałem okazję odwiedzić już stadion Górnika. Ostatnia nasza podróż do Zabrza skończyła się dla jednego autokaru w rowie. Tak więc był wyjazd pełen atrakcji. :D
Polonii Wawa
EJ NIE PRZEKRACZAJ CZERWONEJ LINII!
Widzę Cineq prawda boli hahahahah
@Lewy
Zamknęli pół stadionu bo przygotowują trybuny do rozbiórki i postawienia nowych, lepszych, po drugie musieli ponumerować młyn i dołożyli kilkaset krzesełek ze starego stadionu Śląskiego
@down
Że Stadion Polonii Warszawa jest w opłakanym stanie
⊕ Cineczeq ⊕
10-04-2011, 21:51
Jaka prawda? Nie rozumiem. : x
Edit: Phi, jak wyremontują ich stadion to zniknie czerwona linia. I czego nie będzie można przekraczać się pytam?! xd
Kurde, a mi Bayern zwalił kupon, a moglem wygrac 400 zl -.-
@edit
czy to jest ta stacja? tak to jest ta stacja, to jest ta barca to jest ten real, to jest ten mecz
W środę (20 kwietnia) mecz między FC Barceloną a Realem Madryt będzie można obejrzeć na trzech antenach Telewizji Polskiej, a mianowicie TVP 1, TVP Sport oraz TVP HD. Spotkanie komentował będzie Dariusz Szpakowski.
Nie dziwię się, że Darek Szpaku będzie komentować mecz, ten mecz. Wielki fan Blaugrany znowu będzie mógł strzępić ryj i zakochiwać się od nowa w ich nietuzinkowych zagraniach, eh.
Btw - grają w moje urodziny : D
@Woto
Weź nie oglądaj się za Bayernami i nie sluchaj swojej intuicji, która jest chujowa, next time słuchaj mnie, ja zawsze (prawie) wygrywam
Kamor VODKA
11-04-2011, 21:14
http://drhtv.com.pl/transmisja-1684.html
Manc - liverfools
ogladac
Kosik Czarny 2v0
12-04-2011, 06:54
Surowe kary spotkały kibiców Lechii Gdańsk którzy zdewastowali sektor gości.
32 kibiców Lechii Gdańsk otrzymało 3 letni zakaz stadionowy za zdewastowanie sektora.
4 kibiców Wisły Kraków otrzymało 2 letni zakaz stadionowy za dewastacje.
1 kibic ze Słupska otrzymał 2 letni zakaz stadionowy.
1 kibic Lechii Gdańsk dostał 3 letni zakaz stadion...owy za rzucanie pirotechnika oraz 2 tysiące Kary grzywny.
Ponadto Lechia Gdańsk zapłaci blisko 100 Tysięcy zł za spowodowane straty w sektorze gości.
LEWY coś to robił :D?
Na szczęście Ja z reguły jestem spokojny.Nie niszczyłem sektora ani nie rzucałem niczym więc kary nie dostałem :).A petarda poleciała z sektora Craxy.U nas nie dostrzegłem żadnego piro (może było w przerwie ale wtedy stałem na zewnątrz przy gastronomicznym).
Bylebyśmy nie dostali zakazu na derby.
Kosik Czarny 2v0
12-04-2011, 07:42
No oby... :) Ale wiesz przez debili, którzy jadą rozdupcyć rozwalić coś na stadionie przeciwnika a nie kibicować to możliwe, że dostaniecie... No i dobrze, że jesteś spokojny :)) Przynajmniej problemów nie masz :)
Z niecierpliwością oczekuję dzisiaj pierwszych rewanżowych meczy LM :)
Old Shidishi
12-04-2011, 16:09
Jak dobrze ze na TVP1 puszcza Puchar Króla ahh! Szuje z Cyfry dopiero w maju wlacza mi tvp sport :(
Powiem wam jedno , Chelsea nie awansuje.
Wiecie gdzie mozna ten mecz ogladnac na necie?
@up
http://www.meczyki.pl/dzis,0,dzien.html
Powiem wam jedno , Chelsea nie awansuje.
Wiecie gdzie mozna ten mecz ogladnac na necie?
A ja jednak będę wierzył do ostatniej minuty :) nawet po stracie jednego gola, dwa gole awans jak to było w poprzednim sezonie na OT w lidze, gdzie prowadzili 1:0 a przegrali 2:1.
Liga to jedno, Liga Mistrzów to drugie. Ale i tak bez względu na wynik będę podziwiał te spotkanie - Chelsea nie ma kontuzjowanych graczy, a United tylko jęczy z Fletcherem mającym jakąś sraczkę(Grypę chyba) i Hargreavesem, który grał ostatnio akurat w finale LM przeciwko Chelsea. I każdy pamięta ile wtedy było :)
United - powtórzcie tę magię, believe
Kamor VODKA
12-04-2011, 20:03
Dziś chyba podziele ekran monitora i będe 2 mecze na raz ogladał XD
@up
po co ogladac barce w ktorej wszystko jasne
??
tu chelsea man utd
http://gol-tv.pl/kanal-1.html
Down
info od boga?
Xienus o.O
12-04-2011, 21:34
1:0 dla Barcy... Messi ;D
@up
nie z prilo tv
Messi akurat ładnie strzelił, podobało mi się. Ale bardziej się jaram meczem z Chelsea. Hernandez naprawdę genialnie wchodzi w te pole karne, już drugi raz na styk z obrońcami, dwie bramki w tym jedna nieuznana, bo sędziemu coś odbija liniowemu. Główny porażka, bo nie wie, że to jest mecz drużyn angielskich i dmucha i chucha na tych piłkarzy jakby to była co najmniej Barca. Hernandez na razie głównym człowiekiem meczu, ale przyznać trzeba, Giggsy świetna piłka.
Niech mi teraz ktos powie ze mecz barcy jest lepszy niz liga angielska xd
Xienus o.O
12-04-2011, 22:24
Niech mi teraz ktos powie ze mecz barcy jest lepszy niz liga angielska xd
mecz Barcy jest lepszy niż liga angielska
wole oglądać wirtuozów piłki nożnej niż angielska kopaninę... kto mocniej
@down
ty po protu zazdrościsz ze nie ma i nie bedzie angielskiej drożyny która potrafi się bawić piłką ;/
@cray
jaka frajda oglądać mecz gdzie tylko się kopia i strzelają na hama byle dalej??
hahahahahah zlewam z ciebie Xienius nieogarze, idź tera patrzeć na tym tvp jak Szpaku komentuje tych wirtuozów piłki kopanej, a potem włącz se fife i swoja Barcelona kręć analogiem i na amatorze drybluj obrońcą przez całe boisko i właź do bramki, jak ma to w zwyczaju w tak bardzo słabej lidze robić realna Duma Katalonii.
Liga Angielska - 5 zespołów walczy o mistrza
Liga Hiszpańska - Barcelona
@Arsenal Londyn bawi się piłką. Gra najładniej ze wszystkich zespołów angielskich, dlatego nic nie wygrywa
@Xienius, srsly jesteś ograniczony, pokaż mi jakikolwiek mecz ligi angielskiej, gdzie się kopią i biją pały w przód, byle dalej. Chyba na poziomie 8 ligi. Pierdolisz takie głupoty, a nigdy nie oglądałeś chyba meczu ligi angielskiej. Kluby grające w Anglii grają po prostu twardo i nie odstawiają nóżki jak panienki z Hiszpanii. Nie bawią się również w specjalne kartkowanie jak chociażby Barca i Real ostatnimi czasy
'Oxidosis'
12-04-2011, 22:36
@down
ty po protu zazdrościsz ze nie ma i nie bedzie angielskiej drożyny która potrafi się bawić piłką ;/
We Włoszech także nie ma drużyny która potrafi się bawić piłką, a mimo to znalazł się zespół z tej ligi w zeszłym sezonie, który rozjechał Twoich wirtuozów :/
Pisałeś do mnie, że jestem ograniczony, a ja uważam, że jeżeli ktoś jest ograniczony, to co najwyżej tą osobą jesteś Ty. Jarasz się tylko i włącznie Barceloną oraz ich umiejętnościami, ale nie rozumiesz, że prócz zabawy piłką jest także twarda gra, rywalizacja, taktyki oraz inne aspekty powodujące, że wole oglądać mecz ligi angielskiej czy włoskiej niż Twojej Barcelonki :/
Mam nadzieję, że piłkarze jak i Ancelotti nie będą próbowali zganiać winy na inne czynniki. Po prostu Chelsea w tym sezonie jest słaba, i dlatego zapewne zostanie z niczym. Poprzedni sezon dobry, ten jest żałosny. Trudno, może za rok. Lamps już się wypalił, brakuję plejmejkera i dobrego trenera, który to wszystko ogarnie.
Szybki jak szyba
12-04-2011, 23:02
Arsenal Londyn bawi się piłką. Gra najładniej ze wszystkich zespołów angielskich, dlatego nic nie wygrywa
XDDDDDDDDDDDD
http://ekstraklasa.net/mecze-w-poznaniu-bez-kibicow-gosci,artykul.html?material_id=4da47f17b564da907b0 20000
amika nie może wywalczyć mistrzostwa umiejętnościami piłkarzy to chociaż na kibiców liczą xddd
Na budowie stadionu Wisły znaleziono pocisk przeciwlotniczy z IIWŚ (niewypał)
Przyjechali saperzy i nextów szukali dobrze, że nic nie znaleźli ; o
Xienus o.O
12-04-2011, 23:03
We Włoszech także nie ma drużyny która potrafi się bawić piłką, a mimo to znalazł się zespół z tej ligi w zeszłym sezonie, który rozjechał Twoich wirtuozów :/
Pisałeś do mnie, że jestem ograniczony, a ja uważam, że jeżeli ktoś jest ograniczony, to co najwyżej tą osobą jesteś Ty. Jarasz się tylko i włącznie Barceloną oraz ich umiejętnościami, ale nie rozumiesz, że prócz zabawy piłką jest także twarda gra, rywalizacja, taktyki oraz inne aspekty powodujące, że wole oglądać mecz ligi angielskiej czy włoskiej niż Twojej Barcelonki :/
jak chcesz zobaczyć twarda rywalizacje to idź na boks a nie piłkę nożną... to ma byc widowisko,zabawa,artyzm a nie jakieś kopanie z 40m na bramkę...
Właśnie zobaczyłem mecz Manchester vs. Chelsea i troszke skzoda, że Park strzelił bramkę na 2:1 :( Może byłby lepszy meczyk, gdyby Chalsea musiała strzelić bramkę na awans :]
Kaja a zobacz to haha :D
Wisła Kraków ma nowy kłopot ze stadionem
Jeszcze nieskończony stadion Wisły Kraków już jest okupowany i bombardowany. Nie przez pseudokibiców, ale eskadry gołębi. Klub chce sprowadzić sokoła, który rozprawi się z nieproszonymi gośćmi, w locie brudzącymi elewacje i krzesełka. Urządzenia odstraszające nie dają rady.
Problemu nie było dopóki na dwóch trybunach Wisły trwały prace budowlane. Stukot młotków i armia robotników przepędzała gołębie.
Czytaj także: Stadion Wisły Kraków prawie gotowy
- Wtedy było ich może 10. Wytrzymywały nawet hałas podczas meczów. Radziliśmy sobie - mówi Andrzej Mazur, menedżer ds. technicznych na Wiśle. Teraz wszystkie cztery trybuny są już gotowe. Prace wykończeniowe trwają tylko w podziemiach stadionu. Gołębie ruszyły więc do ataku.
- Siedzą
pod dachami wszystkich trybun. Brudzą elewacje i krzesełka - żali się Mazur. Mimo że nie wykupiły karnetów zakładają gniazda. Mycie zostawionych po nich śladów to gehenna.
Zobacz także: Wisła Kraków: stadion na sprzedaż. Kto sponsorem?
Na Wiśle najpierw próbowano pozbyć się szkodników za pomocą technologii. Zaczęto rozkładać siatki ochronne i szpikulce, które nie pozwalają ptakom zasiadać na stadionie. To jednak spore wydatki przy tak dużym obiekcie.
- Firma cateringowa, która nas obsługuje, wydała jakieś 50 tys. zł na urządzenia imitujące dźwięki drapieżników - opowiada Mazur. I nic. Ptaki zniknęły na parę tygodni, a później wróciły. Teraz bezczelnie siedzą na głośnikach, które miały je odstraszać. Wisła sięga po siły natury. Mazur wspomina jak jeszcze na starym stadionie Wisły żyła drapieżna pustułka. Za mała, aby walczyć z gołębiami, ale trochę odstraszała niechcianych gości. Teraz klub chce sięgnąc po ciężką artylerię - sokoła.
Rozmawia już z sokolnikiem Marcinem Bonczarem, pracującym na lotnisku w Balicach.
Stadion Wisły gotowy. A Euro tylko straci bez Krakowa
- Żeby pozbyć się problemu drapieżnik musiałby patrolować stadion codziennie, a to kosztuje - mówi Bonczar sceptycznie.
Jednakże sugeruje, że obecność sokoła na dwa dni przed meczem mogłaby zapewnić spokój i czystość trybun do spotkania. Co więcej, sokoła mógłby wspomóc jastrząb, a Bonczar w swojej hodowli ma cały arsenał drapieżców. Sokół jest panem większych przestrzeni i mógłby patrolować arenę przy ul. Reymonta z wysokości. Jastrząb z kolei jest zabójczo skuteczny przy atakach na krótkie dystanse. Może siać postrach między krzesełkami.
Drapieżniki w służbie miasta
Z pomocy drapieżnika korzystał już odwieczny przeciwnik Wisły Kraków - klub Cracovia. Panoszące się na jego hali hokejowej gołębie przepędziła samica krogulca. Po szkodnikach zostawało tylko pierze, łatwiejsze do posprzątania niż ptasie odchody. Ptak jednak został wypuszczony, gdyż ornitolodzy bali się, że utuczony nie poradzi sobie na wolności
Kilka lat temu również zamek na Wawelu zawezwał do pomocy przeciwko gołębiom drapieżnika.
Sokół mieszkał w Baszcie Złodziejskiej. Miał swojego opiekuna, który wypuszczał go na łowy. Teraz zamek królewski z pomocy sił natury nie korzysta, ale i gołębi jakoś mniej.
Szybki jak szyba
13-04-2011, 17:24
A ja się śmiałem jak Wisła przejebała z podbeskidziem i amika zremisowała.
Ostatni sparing legii :
http://img690.imageshack.us/img690/7874/dolcan.jpg (http://img690.imageshack.us/i/dolcan.jpg/)
Ja nie mam pytań XD
A jakby ktoś nie przeglądał mistrzów :
http://www.youtube.com/watch?v=NM4fzcU8xJE&feature=player_embedded
Kosik Czarny 2v0
14-04-2011, 06:13
Manchester United - Schalke 04
Real Madrid - Fc Barcelona
Real - Barca półfinał szykuje się zajebisty bardzo dobry...
ManU - Schalke też powinno być bardzo dobrym meczem to co pokazało Schalke w tej edycji ligi mistrzów to jest coś! :D
Meczem Będą Bardzo Ciekawe liczę na Finał:
Real - Manchester
Choć nie wiadomo jak będzie :) Ale oby była Bitwa Hiszpańsko - Angielska
Kamor VODKA
14-04-2011, 11:11
Niemcy po raz pierwszy w półfinale.
Mecz zapowiada się zajebiście
i chciałbym w finale zobaczyć real-manu
No to ja teraz jestem w tegorocznej LM za wszystkimi zespołami oprócz Barcelony (mam powody):
Real Madryt - Mourinho robi to co do niego należy, zdobywa LM i odchodzi do.. Chelsea.
Manchester - Honor ligii angielskiej.
Schalke - NIESPODZIANKA.
Τettmeier
14-04-2011, 19:49
Poszło do Bronka pismo ws obywatelstwa dla Arboledy.. Wszystkie dokumenty ogarnięte, zostały tylko duperele, które dopełnia prezydent. To teraz Manuel wraca do formy i w meczu z Francją wychodzi z Głowackim na stoperze w pierwszym składzie. :)
yyyyyyyyeeeeeeyyyyyyyyeyyyyyyy :confused::confused::confused:
http://soccerlens.com/shirts/barcelona-20112012-home-shirt/8412/
uuu
http://www.youtube.com/watch?v=36ZVRKKpv1o&feature=aso
Ta, z Głowackim na stoperze, jak ten człowiek wchodzi do samolotu i mu ścięgna puszczają. On nie powinien grać w piłkę, jak się non stop tak łamie. Ale co ja się tam będę znał, ja tylko marny grajek w niskiej klasie rozgrywkowej...
Finał na jaki liczyłem jest realny tzn. Manu-Real :)
Manu u siebie problemów powinno nie mieć, ale na wyjeździe wszystko jest możliwe.
Real będzie miał chyba dwa najważniejsze mecze dziesięciolecia. Będzie trudno, ale Barca nie wygra chyba 4 meczy z Realem w tak krótkim czasie. W lidze tam mogą przegrać bo to mnie już pierdoli. Ten śmieszny puchar mogliby remis zrobić i wierzyć w karne na Ikera. W lidze mistrzów to jest wszystko możliwe. Mourinho to jest człowiek na Ligę Mistrzów. Coś mi się wydaje że jak wyjdą 7/8 obrońcami to mnie to nie zdziwi.
@Crayon
W której grasz lidze? :D
Τettmeier
14-04-2011, 20:31
Ta, z Głowackim na stoperze, jak ten człowiek wchodzi do samolotu i mu ścięgna puszczają. On nie powinien grać w piłkę, jak się non stop tak łamie. Ale co ja się tam będę znał, ja tylko marny grajek w niskiej klasie rozgrywkowej...
Masz dużo racji, ale według mnie Arek Głowacki jest naprawdę dobrym obrońcą jeśli nie ma kontuzji. Mamy jeszcze alternatywy typu Jodłowiec, Wojtkowiak, czy Augustyn, chociaż co do tego ostatniego to nie orientuję się czy on na akurat w środku gra. Albo Perquis...
Masz dużo racji, ale według mnie Arek Głowacki jest naprawdę dobrym obrońcą jeśli nie ma kontuzji. Mamy jeszcze alternatywy typu Jodłowiec, Wojtkowiak, czy Augustyn, chociaż co do tego ostatniego to nie orientuję się czy on na akurat w środku gra. Albo Perquis...
Polska reprezentacja potrzebuje graczy perspektywicznych, ze stabilną formą, po których można sięgnąć w każdym momencie. Trochę racji ma Smuda, który irytuje się na Jelenia, który non stop jest kontuzjowany. Po co reprezentacji taki zawodnik, nawet jeśli jest dobry, jak cały czas łapie kontuzje? Już lepiej powołać do kadry seniorskiej reprezentacji Arka Milika wziąć. Chłopak niesamowicie szybki, przebojowy, piłka go szuka, a i ma niesamowitego farta być w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie. Kurna, ile bym dał, żebym się znajdował w takich sytuacjach jak on. Często stoję na 20 metrze i czekam na piłkę z pola karnego żeby posłać ładunek na bramkę. I na 20 rożnych dochodzi tych piłek 3-4. Jakby Arek stał na moim miejscu, dostałby 21 razy piłkę. I ma dopiero 17 lat, a gra na poziomie Ekstraklasy już teraz. I na pewno byłby lepszy niż Jeleń. Dlaczego? Bo jest. Bo nie łapie kontuzji jak schodzi po schodach, jak otwiera lodówkę to się nie przeziębia. I wiem co mówię.
@Crayon
W której grasz lidze? :D
Aktualnie A Klasa, w drużynie która w połowie rundy została nieźle przebudowana i 90% składu jest całkowicie nowa, w tym połowa to juniorzy. Radzimy sobie nieźle, remis i wygrana z dwoma potentatami do awansu. Jes siła, po sezonie nie wiem gdzie będę grał, a mam szeroki wybór ;)
@down
Akurat jutro wyjebane na ten mecz, chociaż zadzwonię do Zahorskiego i powiem żeby tam zaorał boisko. Mam ważniejsze sprawy niż ten mecz, naprawdę <3
Komisja Ligi ukarała Lechię, Cracovię, Koronę i Michniewicza
Komisja Ligi Ekstraklasy SA podjęła decyzje o ukaraniu Lechii Gdańsk, Cracovii i Korony Kielce oraz zdyskwalifikowaniu na dwa mecze trenera Widzewa Łódź Czesława Michniewicza.
Lechia Gdańsk została ukarana zakazem udziału zorganizowanej grupy kibiców w trzech wyjazdowych meczach Ekstraklasy. Dodatkowo Komisja Ligi nałożyła na klub karę finansową w wysokości 10 tysięcy złotych i zobowiązała do naprawienia szkód na stadionie Cracovii w związku z szeregiem incydentów i zakłóceniami porządku przez osoby zasiadające w sektorze kibiców gości w trakcie meczu 21. kolejki Ekstraklasy z Lechią Gdańsk (demolowanie sektora, rzucanie przedmiotami w kierunku sektorów zajmowanych przez kibiców gospodarzy).
Na Cracovię nałożono karę finansową w wysokości tysiąca złotych w związku z niewykonaniem polecenia delegata PZPN podczas meczu 21. kolejki Ekstraklasy z Lechią Gdańsk.
Na Koronę Kielce nałożono kare finansową w wysokości dwóch tysięcy złotych w związku ze szczególnym natężeniem wulgaryzmów oraz obraźliwymi okrzykami kibiców tego klubu kierowanych pod adresem jednego z piłkarzy gości podczas meczu 21. kolejki Ekstraklasy z Wisłą Kraków.
Zgodnie z Regulaminem Dyscyplinarnym PZPN trener Widzewa Łódź Czesław Michniewicz, który w 90. minucie meczu 21. kolejki Ekstraklasy ze Śląskiem Wrocław został usunięty przez sędziego z ławki rezerwowych, podlega automatycznej dyskwalifikacji w dwóch meczach Ekstraklasy.
źródło: Ekstraklasa SA
No to pięknie.I po derbach...
Jutro Górnik - Lechia.Crayon będzie mógł się ponapinać :).Albo ja jak będzie zły wynik hehehehe ;)
Lewy i tak źle nie jest Wy za zdemolowanie sektora na dosyć dużą sume dostaliście 3 mecze. A My za to że padł płot w Legnicy dostaliśmy 5 meczy.
Szybki jak szyba
15-04-2011, 22:37
Wisła 3:1 GKS
Bardzo mnie cieszy wynik meczu i również postawa naszych kopaczy, którzy rozegrali przyzwoite zawody, Melikson - długo w Polsce nie pogra, albo go połamią albo wykupi go jakaś większa drużyna, Genkov - zmarnowane setki ale dobrze, że coś strzelił, Kirm - niepotrzebne kiwki i głupie straty, Pareiko - nadal boję się jak obrońca podaje do bramkarza piłkę (syndrom Pawełka) ale tak solidnego bramkarza dawno na R22 nie było, mimo wpuszczonej bramki kolejny świetny mecz naszego golkipera. Szkoda Wilka, bo był chyba trochę spięty i zagrał słabo, nadrobił golem. ALE NAJLEPSZYM ZAWODNIKIEM MECZU BYŁ BEZKONKURENCYJNIE MAŁECKI! Czemu? Przyszedł na G i prowadził doping
-YEBANY! Niby to nam obiecał i można się było tego spodziewać ale nie sądziłem, że to będzie dziś xd Sędzia spisał się chujowo, 2 karne dla Wisły niepodyktowane i za trzecim razem też mógł podyktować jedenastkę... Czerwona kartka z dupy, max żółta za faul na Melim.
Szkoda Lechii, która dziś nie zyskała jednego punktu tylko straciła 2 :/
http://iv.pl/images/21321263010978742671.jpg
Dobry pomysł mieli nasi kibice, kiedy spiker miał wymówić imię "Wojciech!" a kibice mieli odpowiedzieć "Łobodziński!" chcieli krzyknąć tylko "Ł." za te korupcje haha, jednak zarząd co do sprzedawczyków ma 1 zasadę : "brałeś udział w aferze korupcyjnej - WYPIERDALAJ" i Łobokop został zawieszony.
Górnik Zabrze - Lechia Gdańsk 0:0
Mecze oglądane przeze mnie w tv to rzadkość :).Wyłącznie oglądam wtedy gdy sektory są zamknięte bądź jak już niedługo będziemy mieć zakaz (oczywiście poza derbami bo ich nie mam zamiaru oglądać w tv i mam nadzieję że do tego nie dojdzie).Jako że Górnik ma sektor zamknięty pozostało obejrzeć w pubie przy piwie ;).Mecz był Nudny przez duże N.Kilka ciekawych akcji i Lechia trochę przycisnęła w końcówce a poza tym to nic ciekawego się nie działo.1pkt nie jest zły ale to już któryś raz z rzędu nie ma wygranej bez przesady.
Jak najmniej takich meczy bez ładu i składu! :)
Mecz Górnika z Lechią agresywny. Zabrzanie czują się dobrze, jak mają piłkę przy nodze i może ona jeździć, wtedy fajnie to wygląda, jak rozgrywają i próbują jakiegoś bocznego grania po linii, albo wyrwania się szybkiego napastnika środkiem po takim podaniu jak zaprezentował w ostatnim meczu Sikorski. Boisko zaorane, dlatego nie wychodziło te klepanie. Ale Górnik pokazał charakter, nie bał się wsadzić nogi, zapomniał też o porażce 5:1 z pierwszej rundy. Jest dobrze, mogło być lepiej. Trochę mnie niedowierzanie ogarnia, jak patrzę na tabelę i widzę, że wystarczy nam jedna wygrana i przegrana tych przed Nami, żebyśmy byli vice liderami Ekstraklasy. Nie wierzę!
@@@ Wracając jeszcze do Małeckiego i jego dopingu, fajny filmik jak prowadzi młyn znalazł się w internecie.
http://www.youtube.com/watch?v=5xqwghYAiUg&feature=player_embedded
4:50+ epickie. Nie spoileruję, ale naprawdę warto obejrzeć te kilka sekund. Kapitalna synchronizacja : D
Krulowiec
16-04-2011, 12:59
Renomowany portal umieścił artykuł w którym dowiadujemy się dlaczego Smolarek uderzył Arbolede , czytajcie (http://www.pudelek.pl/artykul/31716/smolarek_uderzyl_arbolede_bo_wkladal_mu_palec_w_od byt/)
Old Shidishi
16-04-2011, 13:03
Marmoleda zająłby się w końcu grą, a nie pchaniem palców w dupe... -.-
Azbest on de tour
16-04-2011, 18:57
achh ta legła
Typujemy Gran Derbi
Real 3-1 Barca
@azbest
ja tez nie kibicuje zadnemu ;-0
Azbest on de tour
16-04-2011, 19:03
Typujemy Gran Derbi
Real 3-1 Barca
jak Barca nie wygra wszystkich czterech meczów z Realem, to robię temat w hyde parku, w którym cię przepraszam (i innych stawiających na Real także)
ps. nie kibicuję żadnemu z tych klubów
Τettmeier
16-04-2011, 19:26
Legła. Manu pokazał w dzisiejszym meczu 4 razy jak wielkim nieporozumieniem było sprowadzenie go na Łazienkowską. Na początku mecz szybki, z czasem jednak tempo spadło. Wielka ilość kibiców, przez co miło oglądało się spotkanie. Lech 2 strzały w światło bramki, dwie piły w siatce z czego 1 spalony.. W 65 minucie wątpliwa sytuacja - albo Manu żółta kartka za symulowanie, albo Kotorowski czerwona za faul przy sytuacji sam na sam, gdy ten pierwszy "wygrał" z nim pojedynek, golkiper Lecha dostał jednak żółtą, co było kolejnym nieporozumieniem....
Kamor VODKA
16-04-2011, 20:13
Ojjojojo CryON Krajona
Citizens wygrali z Reds 1:0
Finał Pucharu Anglii Man C - Stoke City albo Bolton
Szybki jak szyba
16-04-2011, 20:31
Ja obstawiam 3:2 dla Barcelony i też nie kibicuję nikomu ;d Co do legły to trochę beka, oglądałem meczu a po meczu Skorża zamiast czekać na piłkarzy i przybijać im piątki popłakał się i poszedł jako pierwszy do szatni haha. To jest człowiek ze słabą psychiką, mam do niego szacunek i dziękuję za 2 mistrzostwa z rzędu ale nie jest on jakiś wspaniałym trenerem i cieszę się, bo za "Holenderskiej" Wisły wszystko jest poukładane.
Mysle ze bedzie remis w Gran Derbi 1-1 lub 2-2.
MU dostalo od MC ;/
Maatinii
16-04-2011, 20:50
Barcelona 4:1 Real
Krystynka nic nie pokaże jak zawsze w trudnych meczach. ;)
Τettmeier
16-04-2011, 20:54
Czerwono w Lubinie - jest 80 min, grają już w dziewięciu. :D 0:2 dla Jagiellonii.
Dudka przy*ebał bramę w ostatniej minucie i Auxerre wygrało!!! brawo
Podobno Wojciechowski już chce zwolnić Zielińskiego
Liczył na 10 punktów w trzech meczach
:D:D:D:D
@edit
kocham lob messiego i marnowanie setki
jak Barca nie wygra wszystkich czterech meczów z Realem, to robię temat w hyde parku, w którym cię przepraszam (i innych stawiających na Real także)
ps. nie kibicuję żadnemu z tych klubów
Możesz już robić temat.
1:1 no cóż liczyłem na wygraną realu.
http://www.youtube.com/watch?v=PGAnYrdOCL0
Zepsuty kupon :/
Azbest on de tour
17-04-2011, 10:34
Możesz już robić temat.
tylko się nie popłacz
⊕ Cineczeq ⊕
17-04-2011, 11:32
Zagłębie Lubin 0-2 Jagiellonia
Do zagłębia już po raz kolejny z rzędu postanowiłem wybrać się jako kierowca autem. Niestety nie mogłem trzymać się kordonu, gdyż kolega, który studiuje w Warszawie nie dojechał na czas, toteż musieliśmy zahaczyć o centrum W-wy. Niestety przez przypadki losowe, a także GPS'a, przez którego jechaliśmy przez takie wsie jak: Gola, Koryto, Podstołem. Ogólnie był szalony drift jak w grach typu Colin McRae, dużo piasku i przeszkody typu traktor bez możliwości wyminięcia go. Dalej już zaufałem tylko znakom i jakoś 40 min przed meczem dotarłem na stadion. Okazało się, że POlicja postanowiła trzy razy wszystkich spisać, aby... No właśnie, nie wiadomo po co. Wejście szybkie, bez problemów. Przez pierwszą połowę, dobry, głośny i regularny doping Zagłębia. Trzeba przyznać, że od czasu, gdy byłem tam rok temu bardzo się rozwinęli. 2 połowa z atrakcjami, tzn. protestem prawdziwych kibiców Zagłębia przeciwko zarządowi. Czemu napisałem prawdziwych? Zamiast się jednoczyć większość sympatyków po mojej lewej stronie wygwizdywała Ultrasów. Obie ekipy wywiesiły też transparent:"Niespełnione rządu obietnice = temat zastępczy kibice." Tu przypomniał mi się nasz transparent antyrządowy sprzed dwóch lat: "Pierdolimy rząd i politykę Tuska, Kosovo jest Serbskie krzyczy cała Polska". Dalej kibice Zagłębia rzucają pojedynczo serpentyny na bramkę przez 6 minut. Oczywiście mecz zostaje przerwany. Około 20 minut przed końcem gaśnie światło na stadionie. Oczywiście spotkało się to z aprobatą obu fanatyków. Zaczęły się piosenki z naszej strony takie jak: "Nie boje się, gdy ciemno jest, Ojciec za rękę prowadzi mnie", "Grajcie dla nas, nie dla światła" czy w końcu "Jaga my widzimy". Dalej nic ciekawego, koniec meczu i bezpieczny powrót do domu w wariatami. A matura zbliża się szerokimi krokami...
http://www.youtube.com/watch?v=XnU1YpgoQco
Mój pierwszy opis. :D
Kamor VODKA
17-04-2011, 12:42
Świetny mecz i wynik gorszy jednak dla realu bo stoją w tym samym miejscu.
Kosik Czarny 2v0
17-04-2011, 13:22
Świetny mecz i wynik gorszy jednak dla realu bo stoją w tym samym miejscu.
Jako iż jestem kibicem Realu pozwolę sobie skomentować...
Realowi na lidze nie zależy więc stać mogą ważne żeby to 2 miejsce nadal zostało ;] Real teraz skupia się na Pucharze jak i na Lidze Mistrzów i tam chcą osiągnąć jak najwięcej i oby im się to udało ;]
Powiem jedno Mecz w Lidze był inny, W Lidze Mistrzów będzie inny, a w Pucharze jeszcze bardziej inny... ;]
Może coś z tego wyjdzie jednak jednego jestem pewien Real w tym sezonie osiągnął bardzo wiele w porównaniu do poprzednich :)
Realowi na lidze nie zależy
Jak jednej z najlepszej druzyn na swiecie moze nie zalezec na mistrzostwie ligii? Chyba po to sa tam sprowadzani zawodnicy aby wygrywac wszystko co sie da :confused:
Jak jednej z najlepszej druzyn na swiecie moze nie zalezec na mistrzostwie ligii? Chyba po to sa tam sprowadzani zawodnicy aby wygrywac wszystko co sie da :confused:
Mu chodzi chyba o to że już nie zależy. Bo strata 8 punktów w tym momencie jest nie do odrobienia.
Co do meczu to powiem że podobał mi się :) W pierwszej połowie Real tylko się bronił i wyprowadzał kontry. W drugiej Real po bramce znacznie zaatakował. Liczyłem że może dojadą do 2:1, ale jednak się nie udało:( Piłkarze barcy jacy zdziwieni byli. Jakby może Albiol nie dostał czerwonej to mogłoby być jeszcze bardziej ciekawie. Moim zdaniem PEPE zagrał zajebisty mecz. To co on robił to dla niego wielki szacun.
Szybki jak szyba
17-04-2011, 15:38
@up
Czemu amiki nie wychwalasz? Przecież ograła jedną z najlepszych drużyn na świecie, która jest obecnie w formie, w okienku przeprowadziła milionowe transfery i sprowadziła zagraniczne talenty takie jak Manchester United (chodzi mi o ManU) Nadal dzielnie walczy o mistrzostwo ze słabą w tym sezonie Wisłą. Do tego wynik był pokaźny bo aż 1:0, grad goli przy Bułgarskiej wprawił najlepszych kibiców w Polsce w euforię i nieopisaną radość a oprawa na meczu była palce lizać! Ponadto najlepsza murawa w całej naszej buraczanej lidze była niczym dywan, po którym hasali zawodnicy RTV AGD Kuchenkorza Poznań.
@down
Ty się ciesz, że wgle Wam karnego podyktowali, Wiśle 3 karnych nie gwizdnął w meczu z GKSem.
Takie rzeczy tylko w Arsenalu
Doliczone 8 minut do regulaminowego czasu gry. Gol z karnego w 97 min dla The Gunners i w 99 minucie gol z karnego dla Lpoolu :eek:
Mistrzostwo sie juz oddala i jeszcze brakuje zeby CFC nas przegonilo xd
1-0
http://www.dailymotion.pl/video/xi9p79_liv104664_webcam#from=embed
1-1
http://www.dailymotion.pl/video/xi9p93_liv114676_travel#from=embed
Ale sedzia pojebany po karnym RvP powinien zakonczyc mecz bo 98 minuta byla, a ten 3 minuty pozwolil grac -.-
Ale niech mi teraz ktos (Xienus/inni kibice barcy) powie, ze BBVA jest lepsza niz PL
Remis Arsenalu mi jak najbardziej odpowiada :) Chelsea spokojnie może walczyć w tym sezonie o vice mistrza kraju, 2 pkt straty to nic. : dd
#up
to jest właśnie piłka nożna..
Arsenal co roku idzie na mistrza, podobnie jak Liverpool. Hehe. Niech Chelsea ogarnie tego pajaca co kosztował 50 milionów, niech Aston Villa się ogarnie, niech Tottenham ściągnie Forlana i spychamy te śmieszne pedofilskie kluby na środek tabeli. Tzn jeden już zepchnęliśmy, nawet przez chwilę do strefy spadkowej, ale ten drugi się trzyma, skubany.
@up
Czemu amiki nie wychwalasz? Przecież ograła jedną z najlepszych drużyn na świecie, która jest obecnie w formie, w okienku przeprowadziła milionowe transfery i sprowadziła zagraniczne talenty takie jak Manchester United (chodzi mi o ManU) Nadal dzielnie walczy o mistrzostwo ze słabą w tym sezonie Wisłą. Do tego wynik był pokaźny bo aż 1:0, grad goli przy Bułgarskiej wprawił najlepszych kibiców w Polsce w euforię i nieopisaną radość a oprawa na meczu była palce lizać! Ponadto najlepsza murawa w całej naszej buraczanej lidze była niczym dywan, po którym hasali zawodnicy RTV AGD Kuchenkorza Poznań.
Jakbym miał każdy mecz opisywać drużyny która lubię to nie wiem czy bym jutro do szkoły zdążył. Ale dobra opiszę specjalnie dla Ciebie.
Mecz ogólnie wiało nudą. Jakieś ***** długie piłki z jednej i drugiej strony.
Cieszą 3 punkty, ale styl nie. Legia nie zagrała jakiś cudów, ale była lepszym zespołem, ale Manu to powinien pomyśleć jaką dyscyplinę sportu ją uprawia, bo zjebał dwie 1000%. Co do tego faul Kotora to moim zdaniem faulu nie było. Ten cały Manu wypuścił sobie ta piłkę gdzieś na narożnik, Kotor chciał mu ją wybić a ten pustak podniósł nogi i leciutko go tylko drasnął. Co do bramki ze spalonego ja bym tego nie gwizdał, ponieważ Choto był pochylony, a Rudnevs stał prosto i obaj stali w linii.
Masz ten opis i się zesraj nim ok? I ty też jakoś nie opisujesz wszystkich meczy Twojej wisełki.
@Lewy
Jakbym był na meczu to na pewno bym o tym wspomniał, ale nie mogłem bo miałem akurat swój mecz.
Bo tam akurat wyniki mówią same za siebie ;)
Któryś ziom z Wrocławia ogarnia, jaki mecz odbędzie się na otwarcie stadionu Śląska, przyjedzie United, czy mogę kupować bilet na Sonnispiere : D
@Meercan
Ale ten opis to z perspektywy obejrzanego meczu w TV? :>.Bo trudno mi uwierzyć że byłeś na meczu.
Arsenal co roku idzie na mistrza, podobnie jak Liverpool. Hehe. Niech Chelsea ogarnie tego pajaca co kosztował 50 milionów, niech Aston Villa się ogarnie, niech Tottenham ściągnie Forlana i spychamy te śmieszne pedofilskie kluby na środek tabeli. Tzn jeden już zepchnęliśmy, nawet przez chwilę do strefy spadkowej, ale ten drugi się trzyma, skubany.
To drewno strzelło pierwszą bramkę, ale... jej nie uznali, a spalony kontrowersyjny. Zresztą sam oceń - link (http://www.youtube.com/watch?v=kxvMhX1QF-8&feature=player_embedded)
Bo tam akurat wyniki mówią same za siebie ;)
Któryś ziom z Wrocławia ogarnia, jaki mecz odbędzie się na otwarcie stadionu Śląska, przyjedzie United, czy mogę kupować bilet na Sonnispiere : D
Najprawdopodobniej któryś z klubów z Anglii, ale powoli zaczynam wątpić, że będzie to Chelsea albo Manchester :X zbyt piękne.. : d
Trochę kontrowersyjna sytuacja jeśli chodzi o tę sytuację. Podobnie było z bramką Chicharito w rewanżu LM, pamiętasz? Odgwizdali spalonego, bo głowa była wystawiona za linię spalonego. A arbitrzy mają promować ofensywną grę, więc nie rozumiem. Uważam, że spalonego być nie powinno i bramka jak najbardziej zdobyta prawidłowo, podobnie jak ta Hernandeza. Rzeczywistość jest jednak inna i Franek Torres łowca minut bez bramek przytaczając starą przyśpiewkę Franek Franek Łowca Minut Bez Bramek, haha
Amika Poznań pierwszym finalistą PP.Chociaż awans należał się Podbeskidziu za walkę a nie tym patałachom z pyrlandii.
Jutro mam nadzieję że Lechia będzie drugim finalistą i ciekawy kibicowsko finał :)
Kierunek - Warszawa!
Kurde troche jestem wnerwiony jak sobie pomysle
Mielismy tyle okazji do wyprzedzenia Man Utd, ze glowa mala. Gdyby Arsenal nie tracil punktow w glupich meczach z Sunderlandem itp to mieliby juz z 8 pkt przewagi :mad:
Kurde troche jestem wnerwiony jak sobie pomysle
Mielismy tyle okazji do wyprzedzenia Man Utd, ze glowa mala. Gdyby Arsenal nie tracil punktow w glupich meczach z Sunderlandem itp to mieliby juz z 8 pkt przewagi :mad:
Gdyby Manchester nie remisował tylu spotkań, a Chelsea obyła by się bez kryzysu... Właśnie, GDYBY.
Gdyby Manchester nie remisował tylu spotkań, a Chelsea obyła by się bez kryzysu... Właśnie, GDYBY.
Gdyby Chelsea nie miala kryzysu i grala na takim poziomie jakim wtedy grala mialaby praktycznie zapewnionego majstra . Niestety kibice Arsenalu sie rozczaruja ale Arsenal nie zdobedzie mistrza .
Szybki jak szyba
20-04-2011, 15:09
Polski Związek Piłki Nożnej zgodził się, aby mecze na poznańskim Stadionie Miejskiem Lecha i pierwszoligowej Warty do końca sezonu były rozgrywane bez udziału kibiców gości. Powodem są remonty wokół stadionu.
Crayon, oby ten Twój górnik wygrał dziś z jagą bo Śląsk Wiśle może postawić opór.
P.S. Dobrą maskotke macie ale i tak nic nie przebije bełchatowkisego mamuta.
Nie dał rady, piłkarzyki nie dostają pieniążków od grudnia i nie chce im się kopać piłki. Widać to było już w meczu z Ruchem, kiedy to wręcz odstawiali nogę. Marzyć można było o jakiejś lidze Europejskiej, albo coś, bo to zawsze fajnie takie marzenia mieć, ale jesteśmy za słabi. Ten sezon zakończymy w środku tabeli. Trzeba się przede wszystkim ogarnąć finansowo, a potem myśleć o jakiś pozytywach. Bo jak znowu się Górniczek napali jak wtedy, gdy Allianz przychodził ("Wspieramy najlepszych w drodze na szczyt, 2012 Mistrz Polski Górnik Zabrze") to wiadomo czym to się zakończyło ("Odwróć tabelę, Górnik na czele")
Nie, meczu nie widziałem, byłem w kinie z piękną na Sali Samobójców.
Sambo Rasta
21-04-2011, 01:41
Jagiellonia - Gornik 2;0 !
jutro wisla cudzoziemska porazka i 3 pkt a beda sie jeszcze z innymi bili a my mamy najciezsze za soba ;)
JAGA NA MAJSTRA
P.S @up nie masz czego zalowac 1 strzal celny gornika :D
a do podpisu szybki jak szyba ... chyba nie wyjdzie mistrzostwo w tym roku bo jaga znowu blyszczy ;)
Kosik Czarny 2v0
21-04-2011, 07:38
REAL MADRID 1 : 0 FC BARCELONA
Pozdrawiam wszystkich z tego forum, którzy twierdzili, że Barca wygra jak i moich kolegów od, których to non stop słyszałem :).
Mecz taki sobie Real zneutralizował Barce na początku wole nie było gry z ich strony :))) Taktyka Mourinho... Real grał dobrze pod koniec 2 połówki zaczęło powietrze z nich schodzić :/. Barca zaczęła robić akcje no ale dobrze, że bramka się to nie skończyło :)) ;] Real WYGRAŁ! :) Kryśka w meczu nie pokazała się zbytnio ale gdy dostała dobrą piłkę nie zawiodła ;)) :}
Real Mistrzem.
Teraz jedziemy po Finał Ligi Mistrzów Z ManUtd.
I bardzo dobrze ze Real wygral bo od Barcy juz mi sie niedobrze robi.
I jeszcze ten zalosny , stronniczy komentarz Szpakowskiego.
Τettmeier
21-04-2011, 08:31
Pierwsza połowa piękna. Taką grę uwielbiam oglądać.. Taktyka Mourinho zajebista, na to liczyłem. W drugiej Królewscy trochę przysiedli, bo przecież nie są robotami, wychodziło to już wtedy gorzej. Cieszę się jednak, że Real wygrał i oczekuję komentarzy od sezonowców kibicujących Barcelonie, jak płaczą, że niesprawiedliwie przegrali..
Blok obronny i druga linia w Interze zanim przyszedł Mourinho = no kogoś tam znam ale nie do końca, to chyba Lucio był czy Zanetti
Blok obronny i druga linia w Realu zanim przyszedł Mourinho = kto to ?????? nie znam tych baranów co przegrywają wszystko, chyba Ramos jest dobry w reprze
Blok obronny i druga linia w Interze po przyjściu Mourinho = Stankovic, Lucio, Zanetti, Maicon, Sneijder, Cambiasso, Chivu
Blok obronny i druga linia w Realu po przyjściu Mourinho = Marcelo, Carvalho, Pepe, Arbeloa, Xabi Alonso, Khedira, Ozil....
HALA MADRID
dobrze ze barcelona przegrala :)
Jeden ze szczesliwszych wieczorow ww tym roku xD.
Beke mialem jak Krolewscy tepili Barce chodzac im po nogach korkami, a potem podnoszac jak male dziecko Ville hahaahaha
http://www.youtube.com/watch?v=AXmFo813fU8&feature=channel_video_title
Drunkusik
21-04-2011, 09:16
To drewno strzelło pierwszą bramkę, ale... jej nie uznali, a spalony kontrowersyjny. Zresztą sam oceń - link (http://www.youtube.com/watch?v=kxvMhX1QF-8&feature=player_embedded)
.
No nie wiem czy Torres to drewno ...
Jak na napastnika dobrze sie kiwa ale poprostu nie ma formy mial bardzo dluga kontuzje i teraz zawsze brakuje mu gdzies w kazdej akcji wykonczenia ;/
Dobrze ,ze real wygral w koncu cos nowego moze sie zacznie w Premiera Division
Dobrze, że Real w końcu wygrał + b3ka z Ramosa. : d
Kamor VODKA
21-04-2011, 10:16
Nareszcie Real coś wygrał !
Myślę, że w pełni zasłużone zwycięstwo Realu . Kurcze jaki ten Murinio to geniusz, gdzie nie pójdzie to all tytuły zgarnia. Pierwsza połowa - mistrzostwo, świetny strzał z główki Pepe, ale niestety w słupek ;\, w drugiej barca zaczęła grać, ale nie umiała pokonać Casillasa. W dogrywce Real zaczął grać mniej więcej jak w pierwszej połowie.
Może ktoś podać mi filmik, z którego nie mogłem wyrobić, jak Messi strzelał wolnego i ktoś mu po mordzie jeździł zielonym blasterem? ;d
Szybki jak szyba
21-04-2011, 10:33
Pamiętacie jak Xienus napinał, że Barca to najlepszy klub świata, nie do ogrania, prezentujący futbol jaki każdy chce oglądać. Dosłownie czarodzieje! Teraz czekam na posta "Jebać barce, klub bez przyszłości, Real będzie mistrzem za rok to jest najlepszy klub świata!"
@Sambo
H@H@H@H jak ja już race 2 zamówiłem na fete XDDDD
No to skoro wiemy, że Barcelona jest do ogrania to w Lidze Mistrzów gdy na nich trafimy to 0 paniki tylko jazda z curvami!
Może ktoś podać mi filmik, z którego nie mogłem wyrobić, jak Messi strzelał wolnego i ktoś mu po mordzie jeździł zielonym blasterem? ;d
Haha tez z tego beke mialem
http://www.youtube.com/watch?v=LlEkGMx1lb8&feature=channel_video_title
Dementor
21-04-2011, 10:41
Jako zespół to bardziej chyba lubię Barcelone no i jeszcze Messi... :D Ale z kolei jako trenera bardzo cenię Murinho i z drugiej strony chciałbym, żeby wygrał znowu ligę mistrzów. :D Więc jak dla mnie nie było aż takiego problemu kto wygra. :) Lubię zarówno jednych jak i drugich. :D
Jedyne co uratowało Real to Casillas.
Cieszę się z tego, że Pep "dotrzymał obietnicy" i wystawił nadal Pinto na finał.
MVP totalna klapa w tym meczu...
Cóż gratulacje Mourinho w końcu jakiś puchar z Realem, niestety więcej w tym sezonie nie będzie :(
Mecz lepiej się oglądało po zjaraniu wiadra ;d
Visca i do przodu
@alldown
Real nie wygra LM. I się tak nie spinajcie :( W tym sezonie miał Real pokazać, wygrywając ligę a to, że udało im się Puchar zdobyć to tylko pocieszenie i wymigiwanie się od bbva.
Spinajcie się dalej :)
Hehuwa Ramos upuscil puchar z autobusu xd
http://www.youtube.com/watch?v=0a2daKrudbU
'Oxidosis'
21-04-2011, 11:42
Cieszę się z tego, że Pep "dotrzymał obietnicy" i wystawił nadal Pinto na finał.
Cóż gratulacje Mourinho w końcu jakiś puchar z Realem, niestety więcej w tym sezonie nie będzie :(
Visca i do przodu
No wiadomo, na początku Real nie miał mieć nic, teraz gdy wygrywa Puchar Króla, ma być to ich jedyne trofeum, ahh Ci kibice Barcy :( Casillas uratował Real? Casillas się przyczynił, Real wygrał dzięki geniuszowi Mourinho.
Czekam na komentarz wąsa.
Hehe, bo na szczęśliwe wieczory z tym twoim śmiesznym Arsenalem który już kolejny rok z rzędu gówno zdobędzie nie masz co liczyć. Jaraj się dalej porażkami Barçy. Haha xD!
#
Mecz Barçy z Realem wyrównany, ale niestety to biali zdobyli jedyną bramkę. Tak bardzo mi na tym Pucharze nie zależało, w przeciwieństwie do CL i PD. : >
Niech się Real cieszy ze swojego pierwszego i ostatniego trofeum w tym sezonie. xdd Liga jest już praktycznie nasza, a w LM jestem pewien, że Barça nie popełni tych samych błędów co w ostatnim meczu. VeB!
Oprocz wygrania LM to nie bedzie. Boli porazka , nie?
No gratulacje dla Realu za zdobycie pucharu. Szkoda, że Barca tak słabo grała w pierwszej połowie i Villa dalej nie znalazł formy. Licze na rewanż w LM i wygraną ligi hiszpańskiej ;)
Beke mialem jak Krolewscy tepili Barce chodzac im po nogach korkami, a potem podnoszac jak male dziecko Ville hahaahaha
http://www.youtube.com/watch?v=AXmFo813fU8&feature=channel_video_title
Jak masz beke jak Barca przegrywa jakieś trofeum to jaką każdy ma beke z Arsenalu, który nie wygrywa nic od 6 lat, smutne nie ?
@up
KTO TY?
Jak masz beke jak Barca przegrywa
Jaraj się dalej porażkami Barçy!
Ogarniacie czytanie ze zrozumieniem?
Spinajcie sie dalej, tez mam beke hehes
1/2 PP Legia Warszawa - Lechia Gdańsk 4:0
Znowu była szansa na finał.Szansa pojechania do niedalekiej Bydgoszczy.I znowu piłkarze spierdolili to jak przed rokiem.Szkoda słów na wkłady do koszulek bez ambicji.
Jeszcze przed wyjazdem byłem pełen nadziei na awans.Myślałem że będą gryźć trawę i wywalczą awans.Prawda okazała się jednak inna.Wyruszamy z Gdańska z godzinnym opóźnieniem spowodowanym przyjazdem autokarów.Około 10:00 zaczyna się jazda w kierunku Warszawy.Jeszcze w Gdańsku zajazd na stacje by autokar mógł zatankować (swoją drogą to ktoś w firmie przewoźnika ma chyba coś nie tak w głowie by puszczać autokar z pustym bakiem).Dalsza podróż już bez większych przygód.Wjazd do Warszawy to jeden wielki korek ale jakoś się przebijamy na czerwonych światłach itp. :).Pod stadionem jesteśmy na 2 godziny przed meczem.Wejście dosyć szybkie i na 1,5h przed pierwszym gwizdkiem melduję się na sektorze.Co warto wspomnieć wzięli mnie na alkomat na bramkach haha :).Do czasu meczu nic specjalnego się nie dzieje po za zapełnianiem się stadionu i napinką miejscowych.Catering jak zwykle drogi także ja odpuściłem sobie cokolwiek branie z niego (Hot-Dog taki mały jak w budkach za 1zł z colą 0,33 za 15zł).Mecz się rozpoczyna więc ruszamy z dopingiem.Niestety słabnie on wraz z ilością zdobywanych bramek dla gospodarzy.O samych wydarzeniach "piłkarskich" nie warto wspominać tylko określić to jednym słowem - Żenada.Legia rozklepała nas jak chciała.Wynik 4:0 to jest pogrom (z tego jedna samobójcza).Piłkarze kompletnie odpuścili ten mecz."Po co Wy gracie, jak wy ambicji nie macie" niosło się po meczu jak biegali jeszcze na murawie.Były hasła "Co Wy robicie, Wy naszą Lechię hańbicie".Daliśmy im krótko do zrozumienia naszą opinie na ten temat "Jak na derbach tak zagracie, to po meczu wpierdol macie" co jest bardzo trafionym zdaniem biorąc pod uwagę ich grę w ostatnich meczach.Z tego co słyszałem to mieli aż łzy w oczach.I bardzo dobrze.Powinni przemyśleć to że takie odpuszczanie meczy będzie się wiązało odzewem ze strony kibiców, którzy jeżdżą przez całą Polskę i patrzą na tą kompromitację.Po meczu jesteśmy trzymani jeszcze 40 minut po czym udajemy się do autokarów.Droga powrotna to 10 minut po wyjeździe spod stadionu to znów problemy z autokarem.Podczas przymusowego postoju umilamy sobie czas odpalaniem stroboskopów i achtungów.Po 30 minutach ruszamy dalej.W międzyczasie można było zobaczyć jak to pewien warszawiak przywalił z niezłą prędkością w łosia.Auto do kasacji a śmierć zwierzaka na miejscu (swoją drogą to nieźle musiał zasuwać).Godzinę później zajazd na stacje.Kto co chce to kupuje i po 40 minutach zwijamy się.Droga do Gdańska mija spokojnie i o 4:10 jestem na miejscu.W domu melduje się koło 5 rano.
Najlepiej już nie będę komentować wyczynów naszych "gwiazdek" bo to szkoda słów.Wszystko okaże się na ligowym meczu z Legią w sobotę.
Podsumowując.Poza wynikiem wyjazd należy uznać za pozytywny.Nasza liczba na sektorze to 471 osób w tym 2 Wisła i 5 Śląsk co jak na środę nie jest aż tak źle.
Następny wyjazd to Łódź na Widzew ale dopiero za miesiąc z powodu zakazu.Trzeba niestety to przeboleć.
http://legionisci.com/photos11w/11lechia3_PG_f10.jpg
Visca i do przodu
Oglądałeś w ogóle te dwa ostatnie mecze? Bo w lidze to Real grając w 10 przez 40mi miał więcej sytuacji niż barca( z czego słynie). W LM Real w pierwszy połowie i drugiej połowie dogrywki kompletnie wyłączył z gry Messiego,Xaviego i Iniesta. Otwarta piłką się z barcelona nie wygra, więc trzeba grać jak to nazwali dziennikarze antyfutbol. Więc nie bądź taki pewny, bo pewnie myślałeś, że barca wygra wszystkie mecze po 5-0, a na razie Real lepiej wypadł. Szanse na finał Realu są już bardziej prawdopodobne niż przed tymi 2 meczami. Ja wierzę że przejdzie Real;) Interowi nikt nie dawał szans, a jednak przeszli dalej.
//Devixx
Ochłoń bo się trochę plączesz. W finale 1 połowa Realu, 2ga Barcy oraz dogrywka Barcy z czego 1 akcja Realu, która się skończyła golem. Fakt faktem, Barca nie zagrała iściezajebiście ale Real tak samo. Tak 15-0 chciałem, żeby było. Nauczcie się trochę obiektywizmu bo widzę co się nie napisze o Barcy to spinka max volume
Azbest on de tour
21-04-2011, 19:47
Spinajcie się dalej :)
spinać, to ty się spinasz prowokując wszystkich
udowodnij mi że się mylę
z Ramosa beka potężna, no ale % robią swoje
Τettmeier
21-04-2011, 19:50
Dobrze, emocje chociaż jakiekolwiek. Będzie miał co wspominać. Za każdym razem pokazując puchar każdemu będzie żartował z siebie w stylu "tu rozjebany, to ja opuściłem XD". :D:D:D
Sambo Rasta
21-04-2011, 20:20
Slask z wisłą prowadzi 1-0 ;) oby tak do konca i jaga bedzie tracic juz tylko 3 punkty ! :)
JAGA
NA
MAJSTRA
To było o 4 rano, więc wiecie.. Ramos już musiał być nieźle po %. : d
btw. MOURINHO WYGRYWAJ TĄ LM I WRACAJ DO CHELSEA - TAM GDZIE TWOJE MIEJSCE XD
#edit
A Śląsk ładnie ciśnie ; )
Hehe, bo na szczęśliwe wieczory z tym twoim śmiesznym Arsenalem który już kolejny rok z rzędu gówno zdobędzie nie masz co liczyć. Jaraj się dalej porażkami Barçy. Haha xD!
#
Mecz Barçy z Realem wyrównany, ale niestety to biali zdobyli jedyną bramkę. Tak bardzo mi na tym Pucharze nie zależało, w przeciwieństwie do CL i PD. : >
Niech się Real cieszy ze swojego pierwszego i ostatniego trofeum w tym sezonie. xdd Liga jest już praktycznie nasza, a w LM jestem pewien, że Barça nie popełni tych samych błędów co w ostatnim meczu. VeB!
byles chociaz na jednym meczu barcelony\??
"real juz nic nie zdobedzie w tym sezonie" - nie lubię tej pewności i braku szacunku do innych klubów "kibiców" barcelony, bo kibic ma szacunek do innych drużyn.
Beksa z Ciebie Devvix, który uważasz, że w dwumeczu Barcelona ma szansę z Realem. Akurat Bozia dała mi popatrzeć na oba spotkania i dochodzę do wniosku, że Mourinho i Real znalazł sposób na te tiki taka i pach pach pach pach brama Barcelony. Katalończycy dalej mają swoje 97% posiadania piłki, ale to Real jest skuteczniejszy i najpierw remisuje w dziesiątkę, a teraz wygrywa na równych zasadach. Portugalczyk ma sposób na Barcę, zrobił to, pokazał że się da. Liczę na niego, że skurwi tych pajaców w Lidze Mistrzów i na Wembley będą mogli walczyć z Manchesterem United, którego czeka ciekawe spotkanie z nieobliczalnym Schalke. Campeones campeones aejaejaooo
//Devixx
Ty się najpierw naucz czytać i pisać kogoś nick, bo "beksa" ci nie wychodzi.
Poczekajmy do dwumeczu i elo elo
Slask z wisłą prowadzi 1-0 ;) oby tak do konca i jaga bedzie tracic juz tylko 3 punkty ! :)
JAGA
NA
MAJSTRA
Wisła z dużej litery.Już Shifta nie starczyło?
A co do meczu no cóż.Olewanie przeciwnika właśnie powoduje takie wyniki.Ale wierzę że Wisełka zdobędzie mistrzostwo na koniec a nie jakieś Amiki czy Jagiellonie
#crayon
Typowy 'kibic' ManU z kompleksem Barcelony, którego boli jeszcze porażka z 09r. Pozderko.
byles chociaz na jednym meczu barcelony\??
Może byłem może nie. Na pewno będę jeszcze nie raz, a tobie uj do tego. : )
#down
To, że wyrażam swoje zdanie znaczy, że się "spinam i nie mogę się pogodzić z porażką"? Z porażką już się pogodziłem, pisałem już, że ten Puchar nie jest dla mnie najważniejszy - na 1 miejscu jest PD i CL. Gratuluję Realowi zdobytego tytułu. Coś jeszcze?
#crayon
Typowy 'kibic' ManU z kompleksem Barcelony, którego boli jeszcze porażka z 09r. Pozderko.
Może byłem może nie. Na pewno będę jeszcze nie raz, a tobie uj do tego. : )
Typowy kibic Barcelony, który nie potrafi się pogodzić z porażką :( Przegrać jeszcze trzeba umieć z klasą, a 3/4 "WIELKICH" kibiców Barcelony, po przegranej spina się jakby im się życie zawaliło.
Typowy kibic Barcelony, który nie potrafi się pogodzić z porażką :( Przegrać jeszcze trzeba umieć z klasą, a 3/4 "WIELKICH" kibiców Barcelony, po przegranej spina się jakby im się życie zawaliło.
Co prawda to prawda i jeszcze tacy wnerwieni, ze czytac nie umieja ze zrozumieniem :)
Pado kibic ManU - to nie ja jestem takim ultrasem, żeby pisać, że jestem Deep inside Barça. Swoją drogą - nieźle musi być w środku (odbytu) katalońskiego klubu. Ciepło, przyjemnie, co?
Druga sprawa - nie ma czegoś takiego jak ManU. Nie wierz TVNowi 24, który używa tego sformułowania. Jest to obraźliwe, przynajmniej dla tych 'prawdziwych'.
Trzecia sprawa - w dupie byłeś, gówno widziałeś. Nie mam kompleksu Barcelony, nie lubię tego klubu za to, że wszyscy się nim podniecają. I wszyscy go faworyzują. Nad tym kurduplem, który nam strzelił bramkę głową w finale(tak, pamiętam to) wszyscy skaczą, dmuchają i chuchają. Od dwóch spotkań z Realem widać jego prawdziwą twarz. Wybija piłkę w tłum kibiców, potem utrudnia grę, prowokuje, zaczepia, popycha. Bóg futbolu, który nie potrafi sobie poradzić z Pepe i Carvalho, który z Paulo Ferreirą tworzyli duet najlepszych obrońców świata. Teraz Paulo jest sam, ale to taki defensywny joker Ancelottiego, wchodzi w najtrudniejszych momentach i z opresji ratuje Chelsea, wiadomka, taki piłkarz to skarb. Bezcenny, jego nogi ubezpieczone na 200 milionów jenów. Ale wracając.
Boli mnie jedynie to, że 'typowi kibice' Barcelony to takie narcystyczne pleby, które widzą w swojej blaugranie najgenialniejszy klub świata, który przy 97% posiadania piłki powoduje, że Shakira dostaje orgazmu.
A ten najgenialniejszy klub świata nie daje rady Realowi, który gra fajną piłkę i ma sposób na wasze pach pach pach pach pach gol. Bo wyeliminował gol i teraz zostaje Wam tylko pach pach pach pach pach. Na swojej połowie, jak to było w finale Pucharu Króla. I nie daliście rady, bo na bramce stał Casillas, a po to on jest, żeby nie puszczać bramek. No i bardzo się zdziwiliście, Guardiola Wasz geniusz nie wiedział co się na boisku dzieje, pozostało mu tylko pokrzykiwać na swoich piłkarzy, żeby jakimś cudem wyrwali bramkę ze swojego pach pach pach pach.
PS: Nie będę Ci przypominał, kto (http://www.youtube.com/watch?v=ix92AUoPbJk&feature=related) wydupczył Barcelonę w 2008 roku :)
Kamor VODKA
21-04-2011, 23:09
Barcelonie wystarczy narzucic własny styl gry,wtedy blaugrana wypada z rytmu i jest po prostu przeciętna.
Tak wczoraj zrobił Real
Sambo Rasta
22-04-2011, 00:54
Wisła z dużej litery.Już Shifta nie starczyło?
A co do meczu no cóż.Olewanie przeciwnika właśnie powoduje takie wyniki.Ale wierzę że Wisełka zdobędzie mistrzostwo na koniec a nie jakieś Amiki czy Jagiellonie
wez nie spinaj dupska... jakas Jagiellonia? to wisla jest jakas... wisla(z malej) cudzoziemska sobie moze...niech chociaz 3-4 polakow w skladzie wstawia ...
o jakiejs lechii to nie bede wspominal...
wez nie spinaj dupska... jakas Jagiellonia? to wisla jest jakas... wisla(z malej) cudzoziemska sobie moze...niech chociaz 3-4 polakow w skladzie wstawia ...
o jakiejs lechii to nie bede wspominal...Sezonowiec! Ole :).A na mecze chociaż chodzisz?.Zapewne nie tylko spina wielka w necie.Brak pisania nazw klubów z małej litery znaczy brak szacunku i utwierdza mnie w przekonaniu że kreujesz się na wielkiego chuligana ale jedynie w sieci :).Co do Lechii to nie chce nic mówić ale to ona wygrała z Jagą na jej terenie gdzie nikt od 2 lat nie wygrał, to Lechia wywaliła ich z PP.A to że Białystok jest tak wysoko to jedynie czysty przypadek :)
Rób z siebie dalej kretyna koloryzując na pół ekranu tekst "Jaga na Mistrza".Ale jak zauważyłeś tylko ty się tak dowartościowujesz bo reszta osób jest normalna.Aż mi trochę szkoda Cinka że musi patrzeć na pierdoły jakie wypisujesz.
Sambo Rasta
22-04-2011, 11:16
wez sie ogarnij troszeczke . mozliwe ze ty nie chodzisz na mecze a wielki hools z ciebie . Przypadek ze Jagiellonia jest tak wysoko hahaha :D powodzenia stary kazdy ekspert mowi ze to nie przypadek ale oczywiscie to przypadek ;) kiedy lechia wygrala ? jak Jaga miala najgorszy kryzys? cala 2 polowe sie bronila lechia i w pp to samo obrona czestochowy... fart z karnym w pp ... a zapomnialo sie juz o 1;2 w gdansku ? o 1;2 w pp w gdansku ? heuheuhue wiadomo lechia gdansk k... sz... ;) sami nic nie graja to sie sapa do innych wiselka cudzoziemska z 1-2 polakami w skladzie ...
aa co do napisu to bede go pisal kiedy chce i bede to robil bo wielka Jagiellonia zasluguje na wielkie napisy a lechia szajs co najwyzej na czcionke 1 ;)
i juz nie sap okej?? lechia jest cienka wiec sie zazdrosci dla Białegostoku że mają świetną drużynę ;)
P.S BKS JEST TYLKO 1 ! TEN BIAŁOSTOCKI :)
Azbest on de tour
22-04-2011, 11:54
aa co do napisu to bede go pisal kiedy chce i bede to robil bo wielka Jagiellonia zasluguje na wielkie napisy a lechia szajs co najwyzej na czcionke 1 ;)
popłakałeś? to wypierdalaj ewentualnie idź ćpać
katastrofalnie ostatnio grająca Jaga ma już tylko 3 pkt straty, boże co to za liga
Trzecia sprawa - w dupie byłeś, gówno widziałeś. Nie mam kompleksu Barcelony, nie lubię tego klubu za to, że wszyscy się nim podniecają. I wszyscy go faworyzują. Nad tym kurduplem, który nam strzelił bramkę głową w finale(tak, pamiętam to) wszyscy skaczą, dmuchają i chuchają. Od dwóch spotkań z Realem widać jego prawdziwą twarz. Wybija piłkę w tłum kibiców, potem utrudnia grę, prowokuje, zaczepia, popycha. Bóg futbolu, który nie potrafi sobie poradzić z Pepe i Carvalho, który z Paulo Ferreirą tworzyli duet najlepszych obrońców świata. Teraz Paulo jest sam, ale to taki defensywny joker Ancelottiego, wchodzi w najtrudniejszych momentach i z opresji ratuje Chelsea, wiadomka, taki piłkarz to skarb. Bezcenny, jego nogi ubezpieczone na 200 milionów jenów. Ale wracając.
Boli mnie jedynie to, że 'typowi kibice' Barcelony to takie narcystyczne pleby, które widzą w swojej blaugranie najgenialniejszy klub świata, który przy 97% posiadania piłki powoduje, że Shakira dostaje orgazmu.
A ten najgenialniejszy klub świata nie daje rady Realowi, który gra fajną piłkę i ma sposób na wasze pach pach pach pach pach gol. Bo wyeliminował gol i teraz zostaje Wam tylko pach pach pach pach pach. Na swojej połowie, jak to było w finale Pucharu Króla. I nie daliście rady, bo na bramce stał Casillas, a po to on jest, żeby nie puszczać bramek. No i bardzo się zdziwiliście, Guardiola Wasz geniusz nie wiedział co się na boisku dzieje, pozostało mu tylko pokrzykiwać na swoich piłkarzy, żeby jakimś cudem wyrwali bramkę ze swojego pach pach pach pach.
Barça nie daje rady Realowi? Aha. Chyba nie muszę ci przypominać kto wygrał ostatnie 5 meczów stosunkiem bramkowym 16:2 (nie licząc tych 2 meczy z ostatnich dni). Każdego meczu nie da się wygrać. Wiadomo, że Blancos chcieli się jakoś pokazać po takim wpierdolu jaki dostali w ostatnich meczach. Tylko teraz zrobił się wielki szum, że Real z 'geniuszem' Mourinho ograł Barcelone jednym golem w dogrywce. Jeżeli dla ciebie 'fajna piłka' to bronienie się przez cały mecz 7-8 zawodnikami i wybijanie piłki gdy już się ją odbierze do 2 napastników którzy tylko stoją i czekają na podanie, żeby szybko zaatakować z kontry (CR7 i Di Maria) to gratuluję. Po prostu to jest jedyny sposób na Barcelone, z którą nie da się grać otwartej piłki. Bo gdyby Real tak grał to wynik mógłby być podobny jak ten z listopada. Cały Madryt się teraz jara tym Pucharem Hiszpanii, jakby wygrali Lige Mistrzów. Ramos nawet tak się podniecił, że go upuścił pod koła autobusu. Nic do tego nie mam, niech się cieszą póki mogą, w końcu to pierwsze trofeum od 3 lat.
btw. lepiej mieć '97%' posiadania piłki i grać ofensywnie niż bronić się jak cioty przez cały mecz i atakować tylko z kontr. : ) Śmieszy mnie właśnie teraz taki styl gry Realu, który gra tak po to, żeby nie dostać kolejnej manity.
Co do Messiego.
Nad tym kurduplem, który nam strzelił bramkę głową w finale
Taki 'kurdupel', tylko 1,70 wzrostu, a strzelił Manchesterowi bramkę głową. Dziwne, nie?
Od dwóch spotkań z Realem widać jego prawdziwą twarz. Wybija piłkę w tłum kibiców
A skąd wiesz, że specjalnie wybił piłkę w kibiców? Może chciał kopnąć inaczej, żeby nie było autu i tylko tak mu wyszło. Nie wiesz, jak było, więc nie pierdol.
utrudnia grę, prowokuje, zaczepia, popycha
Nomnomonom. I co jeszcze? Ja nie mówię, że Messi jest święty, bo każdemu czasem puszczają nerwy, ale w ostatnich meczach nie widziałem, żadnych 'spinek' z jego strony.
Bóg futbolu, który nie potrafi sobie poradzić z Pepe i Carvalho
Nie potrafił sobie poradzić, bo np. Pepe to bardziej skupiał się na nogach Messiego niż na piłce.
http://i52.tinypic.com/2livntt.jpg
Taka 'taktyka' 'geniusza' Mou.
Piszesz, że to Messi prowokuje, zaczepia itd. Ale spójrz na Pepe, który prawie w każdym meczu z Barceloną, powinien dostawać czerwoną kartkę. Najbardziej rozśmieszył mnie, jak się burzył do Messiego po tym wybiciu piłki 'w kibiców', jak sam wcześniej robił gorsze rzeczy łysy pajac. Albo np. Arbeloa, jak specjalnie nadepnął na noge Villi i potem podnosił go razem z Carvalho, udając, że Villa symuluję i nic nie było. O zachowaniu Ramosa co robił pod koniec meczu (listopad) wkurwiony, że jego drużynka dostaję w pupe 5:0, nie wspomnę.
No i bardzo się zdziwiliście, Guardiola Wasz geniusz nie wiedział co się na boisku dzieje, pozostało mu tylko pokrzykiwać na swoich piłkarzy, żeby jakimś cudem wyrwali bramkę ze swojego pach pach pach pach.
Ja bym ci radził, martwić się o swój Manchester. Jesteś taki pewny awansu do finału... Ciekawe co napiszesz, jak dostaniecie w dupe od Schalke. ;)
PS: Nie będę Ci przypominał, kto (http://www.youtube.com/watch?v=ix92AUoPbJk&feature=related) wydupczył Barcelonę w 2008 roku :)
Lepiej przegrać jedną bramką w dwóch meczach niż dwoma w jednym. :)
P.S. Nie będę komentował tego tekstu o 'odbycie'. Nie wiem skąd masz takie skojarzenia i nie wnikam, ale zachowaj to dla siebie.
Szybki jak szyba
22-04-2011, 12:21
wez sie ogarnij troszeczke . mozliwe ze ty nie chodzisz na mecze a wielki hools z ciebie . Przypadek ze Jagiellonia jest tak wysoko hahaha :D powodzenia stary kazdy ekspert mowi ze to nie przypadek ale oczywiscie to przypadek ;) kiedy lechia wygrala ? jak Jaga miala najgorszy kryzys? cala 2 polowe sie bronila lechia i w pp to samo obrona czestochowy... fart z karnym w pp ... a zapomnialo sie juz o 1;2 w gdansku ? o 1;2 w pp w gdansku ? heuheuhue wiadomo lechia gdansk k... sz... ;) sami nic nie graja to sie sapa do innych wiselka cudzoziemska z 1-2 polakami w skladzie ...
i juz nie sap okej?? lechia jest cienka wiec sie zazdrosci dla Białegostoku że mają świetną drużynę ;)
P.S BKS JEST TYLKO 1 ! TEN BIAŁOSTOCKI :)
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Takie typki mnie utwierdzają w przekonaniu, że decyzja o zerwaniu zgody była w 100% prawidłowa. Najwięcej forumowych hejterów ma amika i to nie podlega dyskusji ale zaszczytne 2 miejsce na podium zajmuje Jagiellonia. Co nie lookam jakiegoś filmiku na yt (np. doping Małego w meczu z GKSem) to zaraz 100 komentarzy "JEBAĆ WISŁE MILICYJNY KLUB TYLKO JAGA". No ***** Samba ćpunku ciebie to mi nawet nie żal. Mówisz, że Lewy się robi na wielkiego hoolsa? XD No kurva jego nie ma na meczu tylko jak sektor gości jest zamknięty i to, że opisuje każdy wyjazd to jest "robienie się na hoolsa"? Byś z nim pogadał to byś zmienił zdanie ale przecież ty wolisz wypisywać Jaga na majstra. I wgle jacy eksperci mówią, że Jaga jest zajebista? Wczoraj jak Wisła dostawała 2:0 to se pewno konia waliłeś przed TV, że już tylko 3 pkty. I jaki kryzys w Jagielloni :confused: Przecież tam nie ma żadnego kryzysu i nigdy nie było, brak Grosika - nie ma gry. Zaraz będziesz pisał posty na 3 strony, że boli mnie porażka ze Śląskiem 2:0. Oczywiście, boli mnie i to bardzo ale to nie powód żeby zaraz spinać na Sedana czy Oxiego "jebać sląsk kurwy mają zgode a nie dadzą nam meczu wygrać :(:(:(:(" Ten mecz można spokojnie porównać do meczu Barcelony z Realem gdzie Wisła miała chyba posiadania piłki 80% ale co z tego jak nie potrafili przejść 10 obrońców. Fartowny samobój chyba w 2 minucie ustalił wynik meczu a potem co kolejna kontra to już pełno w gaciach miałem.
I bez spuszczania się, że to TYLKO 3 pkty straty bo to są AŻ 3 pkty straty do Wisły, dziękuję.
@down
To znaczy, że mam z ciebie nieziemską beke. Oglądałem mecz Jagi 0:2 z Wisłą, pokazała klase masz rację.
Sambo Rasta
22-04-2011, 12:36
dobra daj na luz.. i o co ci chodzi z XXXXXXXXXXDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ??
xD <-- to buzka a te twoje to raczej buzki nie przypomina...
widac ze nie ogaldales zadnego meczu Jagi w rundzie wiosennej ;) grala duzo lepiej od amiki lechii itp od wisly gorzej nie grala... a teraz juz po kryzysie i oby wisla cudzoziemska mistrzostwa nie zdobyla bo bylaby to parodia ligi ze obcokrajowcy wygrywaja lige .. tak jak uwajaj uwajaj do kadry...
a tak btw. to jak zwykle zgode rozbila lechia wiec o tym to lepiej nie mowic mam kumpli w krakowie bylem na meczu w krakowie prawie rok temu i nikt do mnie za to pretensji nie mial wrecz przeciwnie normalni kibice dalej maja zgode tylko jakies patalachy z lechii probuja mącić...jak zwykle z reszta
a co do "az" 3 pkt do wisly to nie ;p bo wisla ma duzo ciezsze mecze przed soba ;)
Jaga - Bytom(W) - Widzew (D) - Polonia (w) - legia (d) - korona (d) - craxa (w) - ruch (d)
Wisła - gornik (d) Lechia (w)- Lech (d) - cracovia (d) derby wiec zawsze cos sie moze zdarzyc na przyklad jop II haha - Legia (w) - Lubin (W) - Polonia (d)
napewno latwiej bedzie miala Jagiellonia ;)
i uwierz mi ja mam szacunek dla kibiców Wisły ale do obecnej druzyny to nie bardzo ;)
Tej (do kibiców barcy) nie płaczcie już bo przegraliście w pucharze króla i zremisowaliście w lidze. Piszecie że Real cały mecz się bronił a w pierwszej połowie to Barcelona miała w ogóle strzał? Nie przypominam sobie więc nie pierdolcie mi że się cały mecz bronią. A ta wasze wielka Barcelona umiał pach pach pach zagrać tylko przy linii środkowej. Bo dalej to od razu była strata. To że grali z kontry taka taktyka=skuteczna. Wolisz aby barca miała 97% posiadania piłki i jedno trofeum? Niż czy grać tak jak Real który w LM teraz ma większe szanse. Bo ja bym wolał aby moja drużyna(którą lubię) zdobywała trofea nie ważne w jakim stylu i po jakich okolicznościach. Więc nie płaczcie już że przegraliście. A co do Messiego to Ronaldo był już w ogóle nie widoczny, ale chyba lepiej grał od niego. Messi po piłkę aby ją dostać musiał na własną połowę się cofać. Real pokazał że wystarczy pokryć 3 zawodników Xaviego, Inieste i Messiego i Barcelona to jest zeroooooo.
I nie spinajcie już o tą Jagę, bo to że wcześniej nie mogli wygrać 6 meczy? A teraz wygrali 3 to na majstra idą to jest lekka przesada. Wiem że mają 3pkt straty do Wisły, ale nie wydaje mi się aby zdobyli mistrzostwo.
btw. lepiej mieć '97%' posiadania piłki i grać ofensywnie niż bronić się jak cioty przez cały mecz i atakować tylko z kontr. : ) Śmieszy mnie właśnie teraz taki styl gry Realu, który gra tak po to, żeby nie dostać kolejnej manity.
No, lepiej mieć 97% posiadania piłki i zasypiać na tym meczu, bo podają sobie jakby grali w Fifę, gdzie zabrali im przycisk wysokiego podania. Do dupy z takim futbolem. To jest męska gra, tutaj trzeba zrobić jakiś sprint, popchnąć, kopnąć, wdać się w pojedynek, a nie uciekać z piłką, jak podchodzi do Ciebie zawodnik. Pach pach pach pach pach bramka. MAESTRIA FUTBOLU <orgazm> ! Bardziej mi się podobał mecz Sunderlandu z Blackpool, mimo że to angielscy średniacy, niż kapitalny futbol pokazany przez Barcelonę w starciu z Realem w listopadzie. I to nie ze względu na moją sympatię do FA Premier League - to był mecz, a nie pokaz.
Taki 'kurdupel', tylko 1,70 wzrostu, a strzelił Manchesterowi bramkę głową. Dziwne, nie?
No, zmieścił się między dwóch graczy po sto dziewięćdziesiąt centymetrów, akurat był na idealnej wysokości, żeby piłka przeleciała przez Vidica i spadła na jego głowę, a nie Ferdinanda, który był za plecami Lionela.
A skąd wiesz, że specjalnie wybił piłkę w kibiców? Może chciał kopnąć inaczej, żeby nie było autu i tylko tak mu wyszło. Nie wiesz, jak było, więc nie pierdol.
Ferdinand (http://www.youtube.com/watch?v=ub842qIfVZQ) też nie chciał kopać piłki w kibiców, po prostu chciał żeby piłka trafiła w bandę i wróciła na miejsce, z którego trzeba wznowić grę po faulu
http://i52.tinypic.com/2livntt.jpg
Taka 'taktyka' 'geniusza' Mou.
Jak widać - skuteczna :)
Piszesz, że to Messi prowokuje, zaczepia itd. Ale spójrz na Pepe, który prawie w każdym meczu z Barceloną, powinien dostawać czerwoną kartkę. Najbardziej rozśmieszył mnie, jak się burzył do Messiego po tym wybiciu piłki 'w kibiców', jak sam wcześniej robił gorsze rzeczy łysy pajac. Albo np. Arbeloa, jak specjalnie nadepnął na noge Villi i potem podnosił go razem z Carvalho, udając, że Villa symuluję i nic nie było. O zachowaniu Ramosa co robił pod koniec meczu (listopad) wkurwiony, że jego drużynka dostaję w pupe 5:0, nie wspomnę.
Bo Pepe to obrońca, jeden z najlepszych na świecie? On się nie pierdoli z przeciwnikiem, gra twardo, bezprecedensowo, nie obchodzi go, czy to Messi, Nani, czy Rooney. Jest w stanie zatrzymać każdego, wystarczy znaleźć odpowiedni sposób. Nie jest tak szybki jak Messi, który posiada niesamowitą kontrolę nad piłką, dlatego znalazł na niego sposób. Poszukaj sobie statystyk z tego spotkania, gdzie Messi nie istniał przy Pepe, który przechwycił prawie wszystkie jego piłki. Taka jest rola obrońcy, ma zatrzymać akcję. To nie jest sport dla panienek, tutaj trzeba pierdolnąć. Nie ma że boli, a jak Ci to przeszkadza, to zacznij grać w szachy. Arbeloa i Carvalho zachowali się podobnie jak Ferdinand, gdy Torres upadał w polu karnym Manchesteru. Zabrali go za szmaty i podnieśli z wrzaskiem, żeby nie symulował gówniarz. Bo to sport dla prawdziwych facetów, a nie dla nażelowanych lalusiów.
I nie wtaczaj tutaj przykładu Ronaldo, czy Naniego którzy przy tym, co robią im obrońcy drużyn przeciwnych są naprawdę twardzi.
A Ramos Ramosowi nierówny. To jest typ zawodnika, jak któremu nie idzie to zaczyna kopać po nogach, za to go nie lubię. Może być genialny, żeby na drugi dzień wylecieć za żenujący wślizg od tyłu prosto w nogi.
Ja bym ci radził, martwić się o swój Manchester. Jesteś taki pewny awansu do finału... Ciekawe co napiszesz, jak dostaniecie w dupe od Schalke. ;)
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Na podstawie GENIALNEJ formy Schalke, które cały czas sra w gacie, czy nie spadnie z Bundesligi? Akurat spoglądam na mecze tego zespołu na Eurosporcie i dochodzę do wniosku, że to bardzo fajny zespół wybieganych, młodych zawodników, ale brak im tam indywiduum i myślenia. Nie grają na swoich najlepszych zawodników, którzy naprawdę - robią różnicę. Mają Raula, mają Huntelaara, mają Farfana, mają Uchidę, a mimo wszystko remisują z żenującym Werderem, męczą się z tragicznie grającym Wolfsburgiem, w miarę pewnie wyjeżdżają z St. Pauli, które jest w takim kryzysie, że na ławce rezerwowych stawia rzecznika klubu, notabene amatora i dostaje mocny oklep od Leverkusen, które jest jak Jagiellonia, czy Lechia w Ekstraklasie. Są żenujący, a Ty swoją wiedzę na ich temat pewnie opierasz na dwumeczu z równie kalecznym Interem, które swoją grę w defensywie opierała na Cordobie, który gra podobną padakę co Jop i było to widać. Inter genialna forma, przyjechałyby Bruk-Bety Nieciecze i sklepałyby do zera Nerażurrki.
Lepiej przegrać jedną bramką w dwóch meczach niż dwoma w jednym. :)
Ale dupa boli, że wielka Barca przegrywa w półfinale Ligi Mistrzów, nie?
P.S. Nie będę komentował tego tekstu o 'odbycie'. Nie wiem skąd masz takie skojarzenia i nie wnikam, ale zachowaj to dla siebie.
Ostatnimi czasy mam wrażenie, że wszyscy w nim siedzą. Faworyzowanie Barcelony jest kuriozalne. Iniesta zagra w półfinale z Realem, mimo że wymuszał żółtą kartkę, cwaniak. Opoka i wzór cnót, fair playu futbolu. Rooney musi pięć meczy pauzować, bo przeklinał do kamery, a Ferguson siedzi na trybunach, bo powiedział prawdę o pracy arbitrów.
boli mnie i to bardzo
"(...)jeżeli wielkiego Mourinho stać na wstawienie autobusu do bramki, to my wstawimy przegubowiec" - Orest Lenczyk
No, lepiej mieć 97% posiadania piłki i zasypiać na tym meczu, bo podają sobie jakby grali w Fifę, gdzie zabrali im przycisk wysokiego podania. Do dupy z takim futbolem. To jest męska gra, tutaj trzeba zrobić jakiś sprint, popchnąć, kopnąć, wdać się w pojedynek, a nie uciekać z piłką, jak podchodzi do Ciebie zawodnik. Pach pach pach pach pach bramka. MAESTRIA FUTBOLU <orgazm> ! Bardziej mi się podobał mecz Sunderlandu z Blackpool, mimo że to angielscy średniacy, niż kapitalny futbol pokazany przez Barcelonę w starciu z Realem w listopadzie. I to nie ze względu na moją sympatię do FA Premier League - to był mecz, a nie pokaz.
No widzisz tobie się podoba taka gra. Mi się bardzo podoba styl Barçy i właśnie m.in. dlatego jej kibicuję.
Bo Pepe to obrońca, jeden z najlepszych na świecie? On się nie pierdoli z przeciwnikiem, gra twardo, bezprecedensowo, nie obchodzi go, czy to Messi, Nani, czy Rooney. Jest w stanie zatrzymać każdego, wystarczy znaleźć odpowiedni sposób. Nie jest tak szybki jak Messi, który posiada niesamowitą kontrolę nad piłką, dlatego znalazł na niego sposób. Poszukaj sobie statystyk z tego spotkania, gdzie Messi nie istniał przy Pepe, który przechwycił prawie wszystkie jego piłki. Taka jest rola obrońcy, ma zatrzymać akcję. To nie jest sport dla panienek, tutaj trzeba pierdolnąć. Nie ma że boli, a jak Ci to przeszkadza, to zacznij grać w szachy. Arbeloa i Carvalho zachowali się podobnie jak Ferdinand, gdy Torres upadał w polu karnym Manchesteru. Zabrali go za szmaty i podnieśli z wrzaskiem, żeby nie symulował gówniarz. Bo to sport dla prawdziwych facetów, a nie dla nażelowanych lalusiów.
I nie wtaczaj tutaj przykładu Ronaldo, czy Naniego którzy przy tym, co robią im obrońcy drużyn przeciwnych są naprawdę twardzi.
Nie mówie, że Pepe nie jest dobry. Można grać agresywnie i nieraz nawet trzeba, ale bez przesady. To co on robi w meczach z Barceloną (i nie tylko (http://www.youtube.com/watch?v=fy8yG9fLOfY)), nadaje się prawie zawsze na czerwo. Dla mnie Pepe jest zwykłym chamskim śmieciem. Ale widzę, że ty bardzo lubisz taką gre, jak kopią się, chodzą po sobie itp.
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Na podstawie GENIALNEJ formy Schalke, które cały czas sra w gacie, czy nie spadnie z Bundesligi? Akurat spoglądam na mecze tego zespołu na Eurosporcie i dochodzę do wniosku, że to bardzo fajny zespół wybieganych, młodych zawodników, ale brak im tam indywiduum i myślenia. Nie grają na swoich najlepszych zawodników, którzy naprawdę - robią różnicę. Mają Raula, mają Huntelaara, mają Farfana, mają Uchidę, a mimo wszystko remisują z żenującym Werderem, męczą się z tragicznie grającym Wolfsburgiem, w miarę pewnie wyjeżdżają z St. Pauli, które jest w takim kryzysie, że na ławce rezerwowych stawia rzecznika klubu, notabene amatora i dostaje mocny oklep od Leverkusen, które jest jak Jagiellonia, czy Lechia w Ekstraklasie. Są żenujący, a Ty swoją wiedzę na ich temat pewnie opierasz na dwumeczu z równie kalecznym Interem, które swoją grę w defensywie opierała na Cordobie, który gra podobną padakę co Jop i było to widać. Inter genialna forma, przyjechałyby Bruk-Bety Nieciecze i sklepałyby do zera Nerażurrki.
A napisałem tylko tak, bo widzę, że trochę lekceważysz Schalke. Nie interesuję się za bardzo niemiecką ligą i wcale nie sądze, że Manchester z nimi odpadnie.
Ale dupa boli, że wielka Barca przegrywa w półfinale Ligi Mistrzów, nie?
Już się za ten półfinał zrewanżowali 2 lata temu, więc OK. : )
Ostatnimi czasy mam wrażenie, że wszyscy w nim siedzą. Faworyzowanie Barcelony jest kuriozalne. Iniesta zagra w półfinale z Realem, mimo że wymuszał żółtą kartkę, cwaniak. Opoka i wzór cnót, fair playu futbolu. Rooney musi pięć meczy pauzować, bo przeklinał do kamery, a Ferguson siedzi na trybunach, bo powiedział prawdę o pracy arbitrów.
Iniesta już odbył kare za te kartki, więc nie wiem o co ci chodzi. A tak w ogóle to nie było żadne wymuszenie. Jeżeli już ktoś wymuszał kartki to Valdes i Busquets w meczu ligowym. Rooney jest sam sobie winien i nie porównuj tego do 'wymuszenia' kartki przez Inieste, lol. I za to co zrobił Roony to każdy inny piłkarz, też zapewne dostałby taką samą kare. O Fergusonie nic nie napiszę, bo nie znam sytuacji.
Faworyzowanie Barcelony jest kuriozalne.
<śmiech> Zajebiste faworyzowanie. Ciekawe w takim razie jak wytłumaczysz regularne kontrole antydopingowe przez UEFA (http://www.sport.pl/pilka/1,65082,9275635,Primera_Division__Zaskakujaca_kont rola_antydopingowa.html), które pojawiają się coraz częściej, wyrywkowo na piłkarzach Barcelony? To jest dopiero faworyzowanie!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.