Zaloguj się

View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny

Strony : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

Τettmeier
18-01-2010, 19:04
stanie się legendą jak Giggs, czy Roy Keane.
Czy Scholes

@topic
Nie sprzedadzą nigdzie Rooneya, a jak się tak stanie to będzie fail xd Gerrard też nie może być sprzedany!!

Co sądzicie na temat Roberto Manciniego ? 4 mecze z Man. City i komplet punktów, spoko.

Axelo .
18-01-2010, 19:25
Manu bez rooneya jest jak kiedyś barca bez Ronniego, podobno Real ma jakieś również problemy finansowe, więc wątpie że kupią Rooneya.

Crayon
18-01-2010, 19:46
Manu bez rooneya jest jak kiedyś barca bez Ronniego, podobno Real ma jakieś również problemy finansowe, więc wątpie że kupią Rooneya.
Dziwisz się? 300 milionów na nowych piłkarzy + nowy trener. Do tego poprzednie zadlużenia wyceniają ich na koło 690 milionów dolarów długu. Mimo to, zarząd Realu płacze coś o 290 milionach, co jest bzdurą kompletną ; d

Senshi
18-01-2010, 21:01
ale Real szybko spłaci dlug:D:D:D podobno jakis SZEJK ma im pomoc:D xD

'Oxidosis'
18-01-2010, 21:04
:D a pogłoski o rzekomym transferze Terry'ego? I Lamparda? Jakby mi ktoś powiedział, że chcą go kupić, to zbagatelizowałbym to śmiechem. To nie są piłkarze typu Cristiano Ronaldo, czy A. Pato, którzy widzą pieniądze, to już biegną. Bardzo mało zawodników gra dla klubu, a pieniądze, to tylko skutek uboczny, nie na odwrót.

To tak, jakby Raul'a z Realu chcieli sprzedać. Rzecz tak absurdalna, że aż śmieszna.

Słuchaj, to są takie brednie, jak sprzedaż Gerrarda z Liverpool'u. To są piłkarze - ikony i za cholerę nie odejdą z klubu. Rooney aktualnie nie prezentuje formy, na jaką go stać, ale jeśli będzie walczyć dla Red Devils jeszcze kilka sezonów, to stanie się legendą jak Giggs, czy Roy Keane.

down: nie sprzedadzą.

Pato ? a skąd takie info ? Na razie gra dla Milanu i jest to na razie jego jedyny wielki klub w którym miał okazję grać, dlatego nie możesz pisać, że widzi pieniądze. Co do Rooney'a, nie, nie sprzedadzą, przecież w otwartych oknach transferowych jest zawsze mnóstwo plotek, tak jak Milan miał kupić Torresa, Ville, Gerrarda itp. Głupie pogłoski a wy takie afery robicie. Każdy wielki klub jest zadłużony co najmniej 700 mln Euro, więc nie ma co się dziwić, aczkolwiek Rooney nie na sprzedaż :p

Crayon
19-01-2010, 15:13
Pato ? a skąd takie info ? Na razie gra dla Milanu i jest to na razie jego jedyny wielki klub w którym miał okazję grać, dlatego nie możesz pisać, że widzi pieniądze. Co do Rooney'a, nie, nie sprzedadzą, przecież w otwartych oknach transferowych jest zawsze mnóstwo plotek, tak jak Milan miał kupić Torresa, Ville, Gerrarda itp. Głupie pogłoski a wy takie afery robicie. Każdy wielki klub jest zadłużony co najmniej 700 mln Euro, więc nie ma co się dziwić, aczkolwiek Rooney nie na sprzedaż :p
Źle mu z oczu patrzy. Od razu widać, że gdy dostanie ofertę z innego klubu(większego od Milanu - tak, są takie ;d), to nawet opłaci samolot, żeby się wyrwać. A jeśli nie on, to klub, bo widziałem że ostatnimi czasy mają w zwyczaju sprzedawać młodych zawodników i zostawiać starych(vide Arsenal, który pozbył się znakomitego Hleba, a zatrudnił Sola Campbella. rotfl)

'Oxidosis'
19-01-2010, 18:07
Źle mu z oczu patrzy. Od razu widać, że gdy dostanie ofertę z innego klubu(większego od Milanu - tak, są takie ;d), to nawet opłaci samolot, żeby się wyrwać. A jeśli nie on, to klub, bo widziałem że ostatnimi czasy mają w zwyczaju sprzedawać młodych zawodników i zostawiać starych(vide Arsenal, który pozbył się znakomitego Hleba, a zatrudnił Sola Campbella. rotfl)

Od Milanu jest większy Real Madrid, patrząc na statystyki ( LM ) ale co racja co racja, nie ma co się oszukiwać że w tej chwili Barcelone można nazwać 'większym klubem'. Z tego co wiem na razie myśli tylko i włącznie o Milanie, dlatego nie ma co się przejmować.

Lord Morgan.
19-01-2010, 21:49
moze pogadamy o meczu Polska vs Dania ;)) to byl piekny mecz [ironia] polska pilka nozna nadaje sie do kopania wegla ; /

Mikiel Król Sedesów, ej!
19-01-2010, 21:54
Pawełek: Chciałem zagrać odważnie.
To wytłumacza jego błędy, dobry bramkarz, naprawde!

GodLike
21-01-2010, 16:50
Według Mnie Polska piłka to nie jest "piłka nożna", to jest żenada. Smuda żekomo będący trenerem Reprezentacij Polski popełnik jeden wielki błąd, a mianowicie chodzi o taki że powołał do kadry piłkarzy z Ekstraklasy. Cieszę się nie zmiernie, że mogę oglądac w Reprezentacij Sławomira Peszkę i Roberta Lewandowskiego, Oni jako jedyni z nie licznych potrafia pokazać klasę na boisku. Smuda to taki trener jak z koziej dupy trąba. Nie powołując podstawowych graczy do kadry, okazał sie złym przykładem dla PZPN, nawet mnie to zaskoczyło, że Smuda został trenerem tej beznadziejnej kadry zajmującą 37 miejsce w rankingu FIFA.

Mikiel Król Sedesów, ej!
21-01-2010, 17:48
Według Mnie Polska piłka to nie jest "piłka nożna", to jest żenada. Smuda żekomo będący trenerem Reprezentacij Polski popełnik jeden wielki błąd, a mianowicie chodzi o taki że powołał do kadry piłkarzy z Ekstraklasy. Cieszę się nie zmiernie, że mogę oglądac w Reprezentacij Sławomira Peszkę i Roberta Lewandowskiego, Oni jako jedyni z nie licznych potrafia pokazać klasę na boisku. Smuda to taki trener jak z koziej dupy trąba. Nie powołując podstawowych graczy do kadry, okazał sie złym przykładem dla PZPN, nawet mnie to zaskoczyło, że Smuda został trenerem tej beznadziejnej kadry zajmującą 37 miejsce w rankingu FIFA.

ty wiesz w ogóle o czym piszesz? Jak ma powołać zawodników nie z polskiej Ekstraklasy, jak tam ciągle trwa sezon (nie ma przerwy zimowej). Jadąc na ten turniej dał szanse zawodnikom słabszym, by ich sprawdzić. Dzieciak doucz się o piłce nożnej i GTFO

Crayon
21-01-2010, 17:51
Ale przepraszam GodLike, o czym ty rozprawiasz? Miał powołać piłkarzy z zagranicy, którzy albo grzeją ławkę rezerwową, albo siedzą na trybunach i spoglądają na boisko z profilu szarego kibica? Powołał na mało znaczący turniej w Tajlandii piłkarzy, którzy grają regularnie w swoich klubach. To nic, że są to kluby Ekstraklasy, bo i tam nie brakuje dobrych zawodników(vide Sadlok, Król, Peszko).
Smuda żekomo trenerem Polski? To znaczy, że nie jest wiadome, czy nim jest? Może jest, ale nic nie wiadomo? Zastanów się w jakim celu użyłeś tego słowa, bo w ogóle nie rozumiem o co Ci w tym momencie chodzi.
A żenada to nie jest. Żenadą możesz nazwać to, co robi PZPN z polską młodzieżą, czyli 0(nic, null, zero). Tak jak powiedział Beenhaaker - Polacy są bardzo zdolni, ale nie mają wpojone od początku, że trzeba się starać, by osiągnąć sukces. Od młodych lat uczą na treningach kantowania, oszukiwania, tylko by zarobić, a się nie narobić. Z taką postawą nie osiągnie się nic.

'Oxidosis'
21-01-2010, 18:15
Idealnie Crayon to ująłeś. Dla PZPN ważne są tylko PLN'y. Liczą na niewiadomo jakie sukcesy, nie dając się rozwinąć młodzieży, a potem się dziwią i szukają winowajców wszędzie, tylko nie u siebie. Bo jakby nie patrząc to Polska coś jeszcze grała za czasów Engela i Janasa, niestety większość kadry odeszła lub utraciła swoje najlepsze momenty w karierze, a to, że PZPN w dupie miało naszą młodzież idealnie pokazują terazniejsze wyniki.

Stronghold
23-01-2010, 23:39
273 Derby della Madonnina: zapowiedź
W niedzielę o godzinie 20:45, oczy całego piłkarskiego świata zwrócone będą na Mediolan, a konkretnie na Stadio Giuseppe Meazza. To właśnie tam dojdzie do najważniejszego meczu derbowego we Włoszech i jednego z najważniejszych na świecie, które jeszcze nigdy przedtem nie miało tak wielkiego znaczenia dla losów tytułu mistrzowskiego

YEA,FORZA INTER !!

Arcano
24-01-2010, 00:54
Ze sfery kibicowskiej...

Już na trybunach doszło do pokojowego zakłócenia oprawy meczu. Kiedy przed pierwszym gwizdkiem zgasły światła, a na trybunach pojawiła się iluminacja księżyca (zwyczaj na meczach City), fani United odpalili dwie race na trybunach, by zamiast niebieskiego światła na trybunach najjaśniej świeciło czerwone, wyrażając dominację United w Manchesterze. Akcja zakończyła się powodzeniem...

portalkibica.pl

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/01/19/article-1244503-07EDD66D000005DC-900_468x286.jpg

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2010/1/20/1263946983519/United-fans-light-flares-004.jpg

'Oxidosis'
24-01-2010, 15:28
ale jestem nie spokojny ;f

presja niesamowita...

'Oxidosis'
24-01-2010, 22:43
Gratuluje Interowi.

Tzn Julio Cesarowi, bo to on wygrał ten mecz. Inter pieerdolone farty tylko z kontraataków, gdyby nie Julio już by was tu nie było.

Stronghold
25-01-2010, 10:24
Inter Mediolan pokonał AC Milan 2-0. Gole zdobyli Milito i Pandev.

HAHAHAHAHAHA :D:D
NERAZURRICH GÓRĄ !

'Oxidosis'
25-01-2010, 13:40
Wydaje mi się, że przyszedłeś ze szkoły, spojrzałeś na wynik i zadowolony :/

Ciężko jest mi się z tym pogodzić tym bardziej, że Milan grał lepiej. No ale nie zawsze gra przekłada się na wynik.

Tak btw to Juve znowu wtopa. Ferrara out?

Arcano
25-01-2010, 14:07
Dzisiej na mieście widziałem kolesia z czapką Interu i szalem Barcy xDD hahaha

Bondi
26-01-2010, 20:45
Dzisiej na mieście widziałem kolesia z czapką Interu i szalem Barcy xDD hahaha

Przy mrozach dochodzących do -30 nie ma miejsca na sentymenty :D Chociaż ciekawiej wyglądałby przy zestawieniu Ruch - Górnik, Legia - Lech czy Lechia - Arka :D

Crayon
26-01-2010, 21:06
Chociaż ciekawiej wyglądałby przy zestawieniu Ruch - Górnik
Kiedyś widziałem takiego cwaniaka, co przyszedł ubrany w koszulce Ruchu na halę. Mój znajomy, znany szerszej społeczności jako tonowa szafa(taki chodzący tramwaj), zażądał zdjęcia jej. Gość trochę się opierał, ale postanowił bez 'rękoczynów' wykonać polecenie. Jakie było nasze zdumienie, gdy ściągając koszulkę Niebieskich, pojawił się w t-shircie Polonii Bytom(miał pod spodem)! Trochę poirytowana 'komoda' kazał mu to ściągać jak najszybciej. No to facet robi co do niego należy. Pod spodem miał jeszcze koszulkę Piasta Gliwice i GKSu Katowice. Gość okazał się wyjątkowo humorzastym fanem GieKsy, który bardzo szybko stał się naszym 'ziomkiem' : d

Arcano
26-01-2010, 22:22
Derby Mediolanu

http://www.boys-san.it/stagione/INTER-MILAN/inter-milan009.jpg

http://www.boys-san.it/stagione/INTER-MILAN/inter-milan003.jpg

http://www.boys-san.it/stagione/INTER-MILAN/inter-milan018.jpg

http://www.boys-san.it/stagione/INTER-MILAN/inter-milan019.jpg

http://www.boys-san.it/stagione/INTER-MILAN/inter-milan014.jpg

http://www.boys-san.it/stagione/INTER-MILAN/inter-milan010.jpg

http://www.boys-san.it/stagione/INTER-MILAN/inter-milan012.jpg

http://i48.tinypic.com/2nqv6ld.jpg

http://i46.tinypic.com/33395yx.jpg

Τettmeier
29-01-2010, 13:40
Alberto Zaccheroni został nowym trenerem piłkarzy Juventusu Turyn

Cieszycie się? Bo ja tak! Nareszcie to beztalencie straciło stanowisko! Juve Juve Forza! Forza Turyn, mamy dziś święto

Senshi
29-01-2010, 15:49
@up
dzieki za info...
dobrze ze tej cioty juz nie ma, moze juve zacznie grac:)

Crayon
02-02-2010, 11:53
Niespodzianka kibicowska - powrót piłkarzy gieksy z pruszkowa (http://www.gieksa-tv.pl/kibicowska-niespodzianka-czyli-powr%C3%B3t-pi%C5%82karzy-gieksy-z-pruszkowa.html)
Wiedział ktoś o tej akcji? Ogólnie miłe zaskoczenie, oby więcej takich w Polsce.

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
03-02-2010, 10:08
I to jest właśnie zajebiste. Klub który wywalono do bodaj IV ligi wraca i do tego ma wiernych kibiców... ech... gdyby u mnie coś takiego było. Ale z tego co wiem w Płocku klimatu na nożną nie ma. Prędzej na ręczną.
#edit
Reprezentacja Polski zanotowała minimalny awans w rankingu FIFA. W najnowszym notowaniu nasza kadra zajmuje 57 miejsce, jest o jedno oczko wyżej w porównaniu ze styczniowym rankingiem.
JEAAAAHH!

Arcano
09-02-2010, 21:07
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/ekstraklasa-kluby-beda-wzorowac-sie-na-realu-madry,1,3174824,wiadomosc.html

Kamor Wielki
11-02-2010, 13:51
Inter Mediolan zremisował wyjazdowe spotkanie z FC Parmą 1-1

Zawsze 1 ptk od milanu i romy xd

Arcano
15-02-2010, 00:37
ATLETICO 2:1 BARCELONA

Pozdro "duma katalonii".

'Oxidosis'
15-02-2010, 12:53
Inter Mediolan zremisował wyjazdowe spotkanie z FC Parmą 1-1

Zawsze 1 ptk od milanu i romy xd

fail, bo milan i roma wygraly swoje spotkania ;o pozatym wiadomo ze jak inter remis to milan ma mecz zalegly wiec ma raczej wieksza szanse na zblizenie niz na oddalenie sie do interu.

_woto_
15-02-2010, 13:30
No w srodek fajny meczyk sie zapowiada :P
Fc Porto- Arsenal Londyn
ofc licze na kanonierow

16-02-2010, 15:57
A ja za Porto bo jako zagorzaly fan Czelsi za Arsenalem nie przepadam. Mnie bardziej interesuje Lyon - R Madryt

Bondi
16-02-2010, 20:16
No to przerwę zimową w Lidze Mistrzów czas zakończyć. Już dziś pierwsze mecze ćwierćfinałowe. A oto pary:
http://i48.tinypic.com/1zziazs.jpg
Źródło: onet.pl

Według mnie najciekawsze pary to Manchester - Milan oraz Chelsea - Inter :)

'Oxidosis'
16-02-2010, 20:27
No to przerwę zimową w Lidze Mistrzów czas zakończyć. Już dziś pierwsze mecze ćwierćfinałowe. A oto pary:
http://i48.tinypic.com/1zziazs.jpg
Źródło: onet.pl

Według mnie najciekawsze pary to Manchester - Milan oraz Chelsea - Inter :)

tyle że dziś gra tylko manu z milanem i real z lyonem : ] co do najciekawszych par mam to samo zdanie co ty. no i nie moge doczekać się meczu fiory :D

Pampalini
16-02-2010, 20:48
Liczę na wygraną Milanu i Realu :) chociaż będzie ciężko.

Crayon
16-02-2010, 20:52
IMO Milan nie ma szans z Manchesterem United w dwumeczu. Stawiam, że w jednym spotkaniu będzie remis, a w drugim - minimalna wygrana Diabłów. United to mistrzowie koncówek, kto widział mecz fazy grupowej z CSKA Moskwa wie, o co mi chodzi ;)

Kamor Wielki
16-02-2010, 21:01
Inter MUSI wygrać z Czelsa.
Nie ma bata.

'Oxidosis'
16-02-2010, 22:22
wkurwiaja mnie sezonowce na smiesznych fanowskich stronach manchesteru, takie kozaczki, ile to nie wygraja a tak naprawde manchester nie gra duzo lepiej od Milanu. nie wykorzystane sytuacje sie mszcza.

Crayon
16-02-2010, 22:26
To nie wchodź na śmieszne fanowskie strony Manchesteru typu manusite.pl. Obecnie najlepszą stroną o United jest devilpage.pl, gdzie spotkasz normalnych ludzi z normalnymi poglądami. I nie są to sezonowcy.
Tak samo jak z Chelsea London. Strona CFCpoland.com to zbiór normalnych kibiców Chelsea, a chelsea.pl, czy chelsealondyn.pl, to zerowe site'y.

W zasadzie każdy większy europejski klub ma sezonowców i temu nie zaprzeczysz Oxi :)

Senshi
17-02-2010, 00:05
Chelsea wygra z Interem:P
PS: umieściłby ktos wyniki:)

Pampalini
17-02-2010, 00:14
AC Milan – Manchester United 2:3
Bramki:
AC Milan: Ronaldinho 3’, Seedorf 85’
Manchester United : Scholes 36’, Rooney 66’, 74’

Olympique Lyon vs Real Madryt 1:0 (0:0)
1:0 Makoun 47'

no cóż szkoda.

Old Dzolo/Seba :)
17-02-2010, 00:21
Mourinho dobrze zna zespół Chelsea i na pewno będzie wiedział dokładnie jak zagrać : > Chociaż Inter nie zachwyca w tej edycji ligi mistrzów to myślę, że podoła. Co do innych zespołów to myślę też, że mecz Bayern - Fiorentina będzie ciekawy. Co do wyniku Milan-ManU, to jestem troszkę zdziwiony ; d Myślałem, że Milan na San Siro będzie lepszy.

'Oxidosis'
17-02-2010, 14:05
@Crayon

Mówiłem o devilpage.pl :) przeczytałem ponad 500 komentarzy kibiców manchesteru i tylko nieliczni posiadają jakiś respekt do przeciwnika :) Większość jest pewna siebie oraz bawiąca się w krytyków Milanu, tak naprawdę go nie znając. Dajmy przykład Dide, który w seriea broni niesamowicie, jednak kibice manchesteru mówią, że jest to zwykły lamus ponieważ podejrzewam, że swoim życiu widzieli Dide w jednej akcji ( w tej z Realem Madryt ) :). Co do sezonowców, masz racje. Najwięcej takich ludzi spotkamy w zespole galacticos lub Barcelony.

@Pampalini

SZKODA? Ja byłem załamany. Jednak dzięki bramce Seedorfa mam jeszcze nadzieję.

@UP
Mourinho zna zawodników Chelsea, zawodnicy Chelsea znają Mourinho oraz jego taktyki. Więc jeżeli o to chodzi, szanse są 50/50

Crayon
17-02-2010, 14:36
Oxi, no i vice versa. To jest walka z wiatrakami. Milan też ma sezonowców i tych, którzy gderają, że Van Der Sar to staruch, rudy Scholes nie umie grać(vide mecz z Fullham), a Ferguson przestraszy się Beckhama, bo ten już szykuje na niego swoje korki.

Ja opinie tych 'plebów' bez respektu pomijam i czytam tylko wartościowe komentarze ludzi, którzy coś wiedzą o United i sytuacji w Europejskiej piłce : ]

PacxKnight
17-02-2010, 15:56
@Crayon

Mówiłem o devilpage.pl :) przeczytałem ponad 500 komentarzy kibiców manchesteru i tylko nieliczni posiadają jakiś respekt do przeciwnika :) Większość jest pewna siebie oraz bawiąca się w krytyków Milanu, tak naprawdę go nie znając. Dajmy przykład Dide, który w seriea broni niesamowicie, jednak kibice manchesteru mówią, że jest to zwykły lamus ponieważ podejrzewam, że swoim życiu widzieli Dide w jednej akcji ( w tej z Realem Madryt ) :). Co do sezonowców, masz racje. Najwięcej takich ludzi spotkamy w zespole galacticos lub Barcelony.

@Pampalini

SZKODA? Ja byłem załamany. Jednak dzięki bramce Seedorfa mam jeszcze nadzieję.

@UP
Mourinho zna zawodników Chelsea, zawodnicy Chelsea znają Mourinho oraz jego taktyki. Więc jeżeli o to chodzi, szanse są 50/50

Wszędzie są sezonowcy, tylko co do Realu to się nie zgodzę. Najwięcej Barca i Chelsea, tak naprawdę, to ten drugi klub by nie istniał gdyby nie pieniądze, a ich logo to mi się płakać chce jak je widzę, tak zerżnęli od klubu któremu kibicuje od '99, ManU :*.
Swoją drogą, to wczoraj epicki mecz był. Gdyby nie Seedorf, to by Milan mógł się już pożegnać z 1/4, a tak będą emocje. :)

Τettmeier
17-02-2010, 16:11
Stwierdzam, że może się już pożegnać. Na obcym stadionie chyba 2bramkowa wygrana musi byc ew. dogrywka. Manchester się nie da makaroniarzom. Szkoda no ale cóż, takie są realia. cze milan!1

Co do Lyonu to mogłem się spodziewać takiego wyniku. W ostatnicch meczach LM o ile mnie pamięć nie myli chyba dwóch, też dostawali nieźle 'królewscy' - chociaż ja bym ich tak nigdy poważnie nie nazwał :(

Jutro Juve gra z Ajaxem w Holandii. Suarez będzie groźny, chociaż mam nadzieje że sobie poradzą. Forza

'Oxidosis'
17-02-2010, 16:18
Przypominam że w 2007 Manchester wygrał w pierwszym meczu z Milanem 3-2, a co w drugim się było to chyba wszyscy pamiętają ( Milan 3 - 0 )

Historia lubi się powtarzać, pozatym w składzie Manchesteru niewiele się zmieniło, to samo w Milanie, ba, mógłbym powiedzieć że nawet Milan się wzmocnił ( z tych lepszych zawodników to nie ma Gilardino i Kaki chyba, a doszedł Pato, Roni, Silva..).

Dzisiaj Bayern z Viola :DDDDDD ! liczę na wygraną Fiory :D

17-02-2010, 17:27
Inter MUSI wygrać z Czelsa.

Bo sie pogniewamy :s
#topic
Jeszcze ciekawie wyglada Bayern : Viola
#edit
333 POST - HALF SATAN

.Storm.
17-02-2010, 17:29
@up Viola musi wygrac !
Tak samo jak i czelsi :D !!!
Czelsi Gol !

'Oxidosis'
18-02-2010, 16:23
Arsenal 1 - 2 Porto

Widzieliscie jaka szopke fabianski odjebal? 2 gole dla porto i dwie MEGA SZMATY Fabianskiego : d

Crayon
18-02-2010, 16:33
Nie zapomnij o kilku mega dobrych obronach Fabiańskiego(m.in wolej Hulka). No, przytrafił się mu słabszy mecz, ale Sol Campbell nie jest bez winy. To nie był jego wyjątkowo dobry mecz. Nawet nie nazwałbym tego występu przeciętnym.

Τettmeier
18-02-2010, 17:10
Ta, Fabiański się nie popisał.
Co do innego meczu, Bayern nawet nieźle zagrał, bramka w końcówce.. Pozytywny meczyk.

o 19:00 Ajax -:- Juve, już nie mogę się doczekać. :)

.Storm.
18-02-2010, 18:04
Ta, Fabiański się nie popisał.
Co do innego meczu, Bayern nawet nieźle zagrał, bramka w końcówce.. Pozytywny meczyk.

o 19:00 Ajax -:- Juve, już nie mogę się doczekać. :)

Juventus musi wygrac niema innej opcji !!!

Crayon
18-02-2010, 18:23
I chyba wygra. Ajax nie ma szans ze Starą Damą. Mimo że mają Suareza, który strzela jak z ckmu, ale myślę że to normalne w Eredivise. Bo ta liga nie jest zbyt silna. Owszem - kiedyś była, ale teraz czasy się zmieniają. Po prostu Suarez jest na nią za dobry, a w lidze angielskiej, czy hiszpańskiej zredukowałby ilość goli do 15-20.

Senshi
18-02-2010, 18:24
porazka z Fabiańskim:)
Bayern 2:1 Fiorentina
tam tez 2 bramki Bayernu dziwne:O
1 zdobyta slusznie, ale odgwizdal karnego:O
2 z metrowego spalonego 5m od bramki... w 89m

Crayon
20-02-2010, 11:55
2 z metrowego spalonego 5m od bramki... w 89m
Sam trener Bayernu przyznał, że był spalony i Fiorentina została oszukana. Ale dodał też, że to sport, błędy się zdarzają i nie mogą się poddać. Więc czuję, że rewanżowe spotkanie będzie pełne emocji.
W ogóle, Robben gra jak zaczarowany. Odzyskał chyba formę i na MŚ będzie gotowy w 110 procentach. Trochę śmieszyły mnie nieporadne akcje Olic - Klose. Wybijają sobie nawzajem piłki, śmiech na sali.

Ktoś obeznany w Serie A orientuje się, co dzieje się z Lucą Tonim?

Kamor Wielki
20-02-2010, 12:26
Ktoś obeznany w Serie A orientuje się, co dzieje się z Lucą Tonim?

Luca narazie tylko 2 bramki strzelił o ile się nie mylę,w spotkaniu z Genoą,ponad miech temu,a teraz nic o nim nie słychać.

@top
Dziś Inter - Sampdoria.

Old Shidishi
20-02-2010, 18:09
Man U niezle baty dostal od Evertonu :D

Crayon
20-02-2010, 19:34
1:3 to jeszcze nie są baty, ale The Toffies nieźle się zebrali w sobie, żeby United nakopać. Zauważcie, że wszystkie zespoły z czołówki mają problemy z punktami.

Kamor Wielki
21-02-2010, 10:13
Inter zremisował z Sampdorią 0-0. Jest to trzeci remis Nerazzurrich z rzędu.

No szkoda KURW !

28-02-2010, 09:35
Coś ostatnio jest moda na łamanie nóg :\
http://www.youtube.com/watch?v=FEXJCxA1Nxg&feature=related

Bondi
28-02-2010, 11:38
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że dopadło to zaledwie 19 letniego piłkarza, przed którym kariera stała otworem. Cóż niestety zdarza się i tak.

Wolly
28-02-2010, 11:43
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że dopadło to zaledwie 19 letniego piłkarza, przed którym kariera stała otworem. Cóż niestety zdarza się i tak.

Obecnie złamanie nie oznacza koniec kariery. Gra w Arsenalu, gdzie zrobią wszystko, aby wrócił do swojej formy.

Tak, czy inaczej, to przeżył/przeżyje wielką traumę, która w psychice zakreśli swoje znamię.

Crayon
28-02-2010, 13:41
No, a Wy narzekacie na 'naszych' kilerów - Tomka Hajtę, czy Jacka Wiśniewskiego. Nawet Jacka Wasilewskiego! A czy oni faulują tak, żeby komuś karierę zniszczyć? Faulować można, ale z głową.

@Wolly
Fakt, to nie oznacza końca kariery, ale na pewno, gdy wróci do gry, nie będzie prezentować takiej formy, jaką pokazywał przed incydentem.

Bondi
28-02-2010, 19:19
Odra Wodzisław 0:0 Lechia Gdańsk
Cracovia Kraków 1:2 (1:0) Legia Warszawa
GKS Bełchatów 1:0 (1:0) Wisła Kraków
Polonia Bytom 0:0 Śląsk Wrocław
Arka Gdynia 0:3 (0:1) Ruch Chorzów
Korona Kielce 1:0 (1:0) Jagiellonia Białystok
Polonia Warszawa 0:3 (0:1) Lech Poznań
Zagłębie Lubin 1:1 (1:0) Piast Gliwice

Przegrana Wisły to chyba wydarzenie kolejki, wykorzystały to dopczące jej po piętach Legia, Lech i Ruch. Na dole raczej wyniki były do przewidzenia. Ogólnie to Lech zaczął z dużym impetem tą rundę, zobaczymy co przyniosą kolejne kolejki :)

Old Dzolo/Seba :)
28-02-2010, 19:24
Oglądałem mecz Wisły - porażka. Ale też zabrakło im trochę szczęścia, w sytuacji gdzie Kirm strzelił w słupek z wolnego, a Diaz nie umiał umieścić piłki z 2 metrów w bramce. Jeśli Wisła ma zamiar zdobyć lidera z taką grą to życzę im powodzenia. Reszta meczów mnie nie zszokowała aczkolwiek obstawiałem, że Jaga podoła Koronie ; )

Senshi
28-02-2010, 21:35
co do Ramsey'a to sluszna kara dla kolesia ale na filmiku na Youtube widac jak kosc przebila skore;/;/;/

Polska
Lech na szczescie pokonal i to wysoko Polonie:D:D:D, ktora gorowala przez 1 polowe Fajny meczyk:)
Wisla dobrze ze przegrala ale szkoda Cracovii ze nie wygrala z Legia;/

Sub Zero 2
05-03-2010, 20:05
W tym meczu Fiorentina:Bayern to nie jest pewny spalony.Na kanale NSport polski sędzia międzynarodowy powiedział,że to mógł być spalony,ale też obrońca "Violi" mógł dotknąć piłkę nogą.
Zajebist* był mecz Inter:Chelsea.Liderzy Serie A się popisali.Ale upadek Kalou w polu karnym to był faul.Tylko nie przegapcie rewanżu w LM!!!!!!

TuK!
05-03-2010, 21:12
Moim zdaniem "Czelsi" Dla niewiedzących ;D - Inter

Crayon
05-03-2010, 21:17
ale szkoda Cracovii ze nie wygrala z Legia;/
No właśnie dobrze. Niech Cracovia leci na dół, do pierwszej ligi, gdzie jej miejsce. Tak samo jak ta dziwna Odra Wodzisław i Zagłębie Lubin ; d

W niedzielę Śląski Klasyk. GKS Katowice : Górnik Zabrze. W pierwszym meczu było 2:0 dla Zabrzan, mam nadzieję że na Bukowej będzie powtórka : D

Sub Zero 2
06-03-2010, 08:02
Ja jakoś lubie Cracovie.A Zagłębie niech nie idzie do 1 ligi,bo blisko Lubina mieszkam to se może pojade kiedyś na meczyk w Ekstraklasie. ; p ;p
A Odra niech leci do 2 a nie 1. ; p
@edit
Arka Gdynia:Wisła Kraków 1:0 (Tshabamba(czy jakoś tak)'58)

TuK!
06-03-2010, 18:48
@top
U mnie w Częstochowie jest drużyna Raków, 2 liga teraz, wtedy 3 ;D - Przestałem chodzic 2 lata temu bo mecze sprzedają, 5 lat już w tej samej lidze..

Mikiel Król Sedesów, ej!
06-03-2010, 18:54
Podbeskidzie 0 - 0 Pogon Szczecin
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jaka kpina :mad:

Kamor Wielki
06-03-2010, 19:22
@up
ahhaahha xd

@top
W niedzielę o godzinie 20:45 arbiter z Livorno - Luca Banti, rozpocznie pierwszym gwizdkiem spotkanie pomiędzy Interem Mediolan a Genoą w ramach 27 kolejki Serie A sezonu 2009/2010.

Crayon
06-03-2010, 19:23
Mikiel, czyżby Twoja wielka Pogoń zatrzymała się na słabiutkim Podbeskidziu? Macie zamiar awansować w tym roku do ekstraklasy? :P

@down
Yhy. Remis dobry i dla Pogonii, i dla Górnika, który musi nadgonić czołówkę ; d

Mikiel Król Sedesów, ej!
06-03-2010, 21:53
Mikiel, czyżby Twoja wielka Pogoń zatrzymała się na słabiutkim Podbeskidziu? Macie zamiar awansować w tym roku do ekstraklasy? :P

Raczej nie inaczej, że będzie Ekstraklasa, zwykł wypadek przy pracy. W następnym meczu Marcin Klatt pokaże jak się gra w piłke!
Szczecin dał 3,4mln zł na klub, więc awans musi być, albo posypią się głowy. Dobrze że jutro derby Łodzi, to albo Widzew odskoczy, albo ŁKS awansuje na drugą lokate, najlepiej jakby był remis.

Τettmeier
07-03-2010, 08:03
Wisła Płock 3:1 Łęczna

Fiorentina 1:2 Juventus

Chyba nie muszę nic więcej dopisywać? :[

Kosik Czarny 2v0
07-03-2010, 08:41
Real Madryt - Sevilla

Mecz zapowiadał się ciekawie. Na początku żądnych większych akcji nie było.
Aż do 10 minuty gdy po składnej akcji Sevilli wpadł gol samobójczy wbity przez Xabi'ego. Wyglądało to jak gol Negredo ale niestety samobój. Po golu dominował Real do końca 1 połowy ale wspaniała forma Palop'a nie pozwoliła ustrzelić gola Real w 1 połowie. Druga połowa zaczęła się fatalnie dla Realu a szczęśliwie dla Sevilli. Po dośrodkowaniu Dragutinović'a fatalny błąd Ikera i gol. Casillas myślał, że ktoś piłkę muśnie ale jednak nie, zaspał no i gol.
Navas: Od wyniku 0:2 wszystko stało się trudniejsze. Tak jak powiedział J. Nasvas tak było non stop atakował real. Ale świetne interwencje Palop'a nie pozwalały Real'owi na wbicie gola. Aż do 59 minuty kiedy to gola kontaktowego zdobył Cristiano Ronaldo po składnej akcji. Po następnej akcji był rzut rożny dla realu. Rzut rożny egzekwował Van der Vaart, idealnie dorzucił na głowę wbiegającego Sergio, a ten głową pokonał Palopa! 2:2!
Nawałnica trwała, a gracze Sevilli bezradnie wybijali piłki. Pomiędzy siedemdziesiątą a siedemdziesiątą czwartą minutą trzykrotnie pokonać bramkarza przyjezdnych próbował Higuaín, za pierwszym razem uderzył w słupek, za drugim trafił w poprzeczkę, a przy trzeciej próbie huknął ponad bramką. Już w doliczonym czasie meczu wyborną, fantastyczną i niewiarygodną okazję zmarnował Ronaldo, który z kilku metrów nie potrafił zmieścić futbolówki w siatce.Jednak kilka sekund później chłopcy Manuela zdecydowali się na jeszcze jeden, ostatni atak. Z prawego skrzydła na dośrodkowanie zdecydował się Ramos, dograł piłkę wprost na głowę Pipity, strzał Argentyńczyka zdołał wybronić jeszcze Palop, ale przy dobitce Van der Vaarta nie miał już nic do powiedzenia! 3:2! Cud w Madrycie! Chwilę po tym arbiter zakończył mecz.Cudowna noc na Santiago Bernabéu, Królewscy zwyciężają po fantastycznym meczu i obejmują pozycję lidera w Primera División. Świetnie zagrał cały zespół, kapitalnych zmian dokonał Pellegrini, Guti, o którym mówiło się, że po kontuzji może nie grać jak wcześniej, znów pokazał klasę. Cudowna, niewiarygodna noc w Madrycie, cieszmy się tą chwilą, bo wielki Real Madryt dokonał dziś rzeczy niemożliwej.

Bramki:
0:1, Xabi Alonso (samobójcza), 10'
0:2, Dragutinović, 52'
1:2, Ronaldo, 60'
2:2, Ramos, 64'
3:2, Van der Vaart, 90'+2

Real Madryt: Casillas; Sergio Ramos, Albiol, Garay, Arbeloa (Van der Vaart, 55'); Lass (Guti, 55'), Xabi Alonso, Marcelo, Kaká (Raúl, 74'); Higuaín, Cristiano Ronaldo

Ławka rezerwowych: Dudek; Metzelder; Diarra; Van der Vaart, Granero, Guti; Raúl

Sevilla FC: Palop; Navarro, Dragutinovic, Stankevičius, Konko (Adriano, 21'); Fazio, Zokora, Perotti, Jesús Navas, Capel (Kanouté, 46'); Negredo (Duscher, 74')

Ławka rezerwowych: Varas; Escudé; Adriano, Lolo, Duscher; Acosta, Kanouté

Kartki: Garay, Arbeloa, Marcelo, Vaart - Dragutinović, Stankevičius, Capel, Navarro, Kanouté

Taka ciekawostka:
Real Madryt po ponad czterech miesiącach odzyskał fotel lidera ligi hiszpańskiej. Królewscy utracili pierwsze miejsce w tabeli po Gran Derbi, kiedy to jeden gol Ibrahimovicia zadecydował o zwycięstwie Barcelony. Po ponad dwunastu kolejkach oczekiwania drużynie Manuela Pellegriniego udało się odzyskać pierwszą lokatę, dzięki cudownej remontadzie w meczu z Sevillą oraz dzięki remisowi Barcelony w meczu z Almeríą.
W rozgrywkach Primera División, gdy dwie drużyny mają tyle samo punktów na koncie, o wyższej lokacie decyduje bezpośredni bilans rozegranych meczów pomiędzy obu ekipami. Jednak dotyczy to tylko sytuacji, gdy drużyny rozegrały ze sobą już dwa spotkania. Jeśli do rewanżu jeszcze nie doszło, o wyższej pozycji w tabeli decyduje bilans strzelonych i straconych bramek, a ten jest korzystniejszy dla Realu Madryt (+47 w porównaniu do +45 Barcelony.)

Teraz tylko tak trzeba Lyon rozgromić. :cool::cool:

tajemniczy
07-03-2010, 08:50
@mikiel

a wiesz ze w lipianach mieszka ten Gondor co sprzedal pogon ? XD

@topic

nie interesuje sie za bardzo pilka nozna, ogladam tylko jak sa godne ogladania zespoly, lub polska vs niemcy : ))))))))))

Keshuter
07-03-2010, 08:55
dzis derby lodzi :) dobrze ze kibicow widzewa nie wpuszcza na stadion XD

BanujomBecia!!11
07-03-2010, 18:39
http://ekstraklasa.wp.pl/tabela.html
Kolejorz na majstraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :DDDDDDDDDDDDD
Wyniki 19. kolejki Ekstraklasy:

Korona Kielce 1:0 Polonia Bytom
Wisła Kraków 0:1 Arka Gdynia
Śląsk Wrocław 1:2 Jagiellonia Białystok
Lech Poznań 3:1 Cracovia
Lechia Gdańsk 1:1 Polonia Warszawa
Ruch Chorzów 0:2 Zagłębie Lubin
Legia Warszawa 0:1 Odra Wodzisław
Piast Gliwice 1:2 GKS Bełchatów
Jakby to ująć - 3 najważniejsze mecze kolejki:
Legia - Odra
Odra Wodzisław sprawiła wielką sensację i w niedzielnym meczu pokonała na wyjeździe Legię Warszawa 1:0. "Wojskowi" nie wykorzystali szansy, by stać się liderem tabeli i wciąż mają dwa punkty straty do Wisły Kraków. Jedyny gol w meczu padł w 44. minucie. Po dośrodkowaniu Brasilli z rzutu wolnego z lewego skrzydła i podwójnym rykoszecie od Wawrzyniaka i Kiełbowicza piłka trafiła w polu karnym do Piotra Piechniaka, który strzałem głową pokonał Muchę. Do końca spotkania legioniści nie zdołali pokonać Arkadiusza Onyszki.

Lech - Cracovia
W 20. minucie "Pasy" niespodziewanie objęły prowadzenie. Akcja gości zakończyła się znakomitym strzałem Aleksandru Suworowa z 17 metrów - Burić nie miał w tej sytuacji nic do powiedzenia. Odpowiedź "Kolejorza" była niemal natychmiastowa. Trzy minuty po stracie bramki przez Lecha Lewandowski podał do Peszki, który dośrodkował z prawej strony w pole bramkowe. Tam z odległości kilku metrów piłkę do bramki Cabaja wpakował Siergiej Kriwiec. W 37. gospodarze objęli prowadzenie. Peszko oddał strzał w świetnej sytuacji, Cabaj odbił piłkę, a po rykoszecie w olbrzymim zamieszaniu w polu karnym odnalazł się Robert Lewandowski, który wpakował piłkę do bramki Cracovii. Kolejny gol dla Lecha padł w 64. minucie. Sławomir Peszko próbował dośrodkować z prawego skrzydła, ale po jego zagraniu piłka przeszła nad rozpaczliwie interweniującym Cabajem i wpadła do jego bramki.

Wisła - Arka
Sensacją zakończył się piątkowy mecz, w którym Wisła Kraków na stadionie Hutnika przegrała z Arką Gdynia 0:1. To druga z rzędu porażka mistrzów Polski z niżej notowanym rywalem. Jedyny gol w meczu padł w 34. minucie, gdy Joel Tshibamba wykorzystał błąd Marcelo, pobiegł w kierunku bramki Wisły i w świetnej sytuacji oddał groźny strzał. Pawełek odbił piłkę, ale wprost pod nogi napastnika Arki, którego dobitka okazała się skuteczna. Do końca meczu krakowianie nie zdołali doprowadzić choćby do remisu.

Od siebie - jeżeli Wisła nadal będzie bez bramkarza (Pawełek :D) grać, to powodzenia w obronie tytułu. ;d

Arcano
07-03-2010, 19:30
Jakby to ująć - 3 najważniejsze mecze kolejki:
Legia - Odra
Odra Wodzisław sprawiła wielką sensację i w niedzielnym meczu pokonała na wyjeździe Legię Warszawa 1:0. "Wojskowi" nie wykorzystali szansy, by stać się liderem tabeli i wciąż mają dwa punkty straty do Wisły Kraków. Jedyny gol w meczu padł w 44. minucie. Po dośrodkowaniu Brasilli z rzutu wolnego z lewego skrzydła i podwójnym rykoszecie od Wawrzyniaka i Kiełbowicza piłka trafiła w polu karnym do Piotra Piechniaka, który strzałem głową pokonał Muchę. Do końca spotkania legioniści nie zdołali pokonać Arkadiusza Onyszki.

Lech - Cracovia
W 20. minucie "Pasy" niespodziewanie objęły prowadzenie. Akcja gości zakończyła się znakomitym strzałem Aleksandru Suworowa z 17 metrów - Burić nie miał w tej sytuacji nic do powiedzenia. Odpowiedź "Kolejorza" była niemal natychmiastowa. Trzy minuty po stracie bramki przez Lecha Lewandowski podał do Peszki, który dośrodkował z prawej strony w pole bramkowe. Tam z odległości kilku metrów piłkę do bramki Cabaja wpakował Siergiej Kriwiec. W 37. gospodarze objęli prowadzenie. Peszko oddał strzał w świetnej sytuacji, Cabaj odbił piłkę, a po rykoszecie w olbrzymim zamieszaniu w polu karnym odnalazł się Robert Lewandowski, który wpakował piłkę do bramki Cracovii. Kolejny gol dla Lecha padł w 64. minucie. Sławomir Peszko próbował dośrodkować z prawego skrzydła, ale po jego zagraniu piłka przeszła nad rozpaczliwie interweniującym Cabajem i wpadła do jego bramki.

Wisła - Arka
Sensacją zakończył się piątkowy mecz, w którym Wisła Kraków na stadionie Hutnika przegrała z Arką Gdynia 0:1. To druga z rzędu porażka mistrzów Polski z niżej notowanym rywalem. Jedyny gol w meczu padł w 34. minucie, gdy Joel Tshibamba wykorzystał błąd Marcelo, pobiegł w kierunku bramki Wisły i w świetnej sytuacji oddał groźny strzał. Pawełek odbił piłkę, ale wprost pod nogi napastnika Arki, którego dobitka okazała się skuteczna. Do końca meczu krakowianie nie zdołali doprowadzić choćby do remisu.

Od siebie - jeżeli Wisła nadal będzie bez bramkarza (Pawełek :D) grać, to powodzenia w obronie tytułu. ;d

Co w tych meczach jest takiego szczególnego? Może Lech - Craxa ciekawsze bo mecz przyjaźni.

Kolejka dała wiele niespodzianek, szczególnie Wisła - Arka, Legia - Odra i Ruch - KGHM.

Jak kopiujesz to podawaj źródło...

Górnik remis z Gieksą... siara jak ch*j!

Łks 1:2 WIDZEW!

Eothar
08-03-2010, 16:03
Pozdrawiam galere! Wszystkiego najlepszego w dniu kobiet!

Kozackie wczorajsze derby, nawet bez swoich kibiców na al.chujni WIDZEW pokazał że jest najlepszym Łódźkim klubem!

DERBY DLA WIDZEWA!

Kamor Wielki
08-03-2010, 16:37
Inter Mediolan nie wykorzystał szansy na powiększenie przewagi w tabeli nad Ac Milanem i zaledwie zremisował z Genoą 0-0

:::::::\\\\\\\\

08-03-2010, 17:12
DERBY DLA WIDZEWA!
Trochę się zdziwiłem. Owszem, sądziłem że wygrają, ale nie aż tak. 4:1?! Przecież to wygląda na pogrom. Widać że mimo wszystko ŁKS jest rozbity problemami organizacyjnymi.

#edit
Legia : Odra 0:1
http://fc02.deviantart.net/fs46/f/2009/212/e/a/Faceplam_divided_by_0_by_MistyMiasma.jpg

Sub Zero 2
08-03-2010, 18:47
Uwaga!!Andrzej Niedzielan podczas jakiegoś tam meczu doznał poważnego urazu biodra (uda albo coś innego) i nie zagra do końca tego sezonu.Tak samo Petr Czech.Podczas meczu z Interem coś się stało z wiązadłami w kolanie i także nie zagra do końca sezonu.Mam nadzieje,że w Lidze Mistrzów przejdą:Ac Milan,Inter Mediolan,VfB Stuttgard (hihi),CSKA Moskwa,Real,Arsenal a reszta mało mnie obchodzi.
@Mikiel
Też kibicuje Pogoni. ; p

Arcano
08-03-2010, 19:41
Uwaga!!Andrzej Niedzielan podczas jakiegoś tam meczu doznał poważnego urazu biodra (uda albo coś innego) i nie zagra do końca tego sezonu.

http://brainshavings.com/images/facepalm.jpg

Jak już coś piszesz to sprawdzaj czy jest to aby prawda. Andrzej Niedzielan cierpi na wgniecenie kości jarzmowej, która, tak, podchodzi pod czaske, hmm dużo wspólnego z biodrem (udem czy czymś innym).

chodzi o ta białą kość

http://www.doctormed.pl/images/czaszka.jpg

Wiadomości że nie zagra do końca sezonu są kolejnym kłamstwem mediów

http://www.ruchchorzow.com.pl/?page=articles-news&article_id=7910&article_category=5&category=news

Jak coś chcesz pisać to zastanów sie a nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Crayon
08-03-2010, 19:48
To jednemu z piłkarzy GieKSy na meczu z Górnikiem dwa, czy trzy razy nastawiali bark, bo miał wybity.
Ogólnie kość jarzmowa to boląca sprawa, ale da się z tym przeżyć(chyba) i grać(również gdybam). Osobiście raz grałem ze złamanym żebrem, w przerwie napakowali we mnie tyle przeciwbólowych, że po meczu nie wiedziałem jaki jest wynik : D

Kamor Wielki
09-03-2010, 23:44
Dokładnie 9 marca 1908 roku założony został Inter Mediolan. Nasz klub obchodzi dzisiaj 102. urodziny!

FC Inter został założony 9 marca 1908 roku przez grupę działaczy innego zespołu z Mediolanu - "Milan Cricket and Football Club", dzisiaj zwanego AC Milan. Tego dnia kilku włoskich i szwajcarskich przedstawicieli AC Milanu postanowiło podczas spotkanie w jednej z restauracji zbuntować się przeciwko dominacji Włochów w ich zespole i złamać tą zasadę zakładając nowy, własny zespół, który nazwali Internazionale(tłum. międzynarodowy). Głównym założeniem nowo powstałej drużyny od początku jej istnienia była otwartość dla zagranicznych piłkarzy, którzy praktycznie każdego roku znajdowali się w kadrze Interu. Pierwszym przydomkiem drużyny założonej w 1908 roku w mediolańskim dialekcie był "La Beneamata" - "umiłowany". Warto zaznaczyć, iż w skład dzisiejszej kadry Interu wchodzi zaledwie kilku Włochów, są nimi Marco Materazzi, Francesco Toldo, Paolo Orlandoni, Mario Balotelli i Davide Santon. Tak więc otwartość dla zagranicznych piłkarzy z roku na rok jest coraz większa. Niestety FIFA ma zamiar wprowadzić limity mające na celu ograniczyć liczbę obcokrajowców w drużynach piłkarskich.

Najbardziej aktywnym malarzem w przygotowywaniu pierwszego herbu Interu był Giorgio Muggiani, który wykonał okrągły symbol klubu składający się z dwóch kół - niebieskiego, a w nim czarnego, obydwa kolory otoczone były barwą złotą. W środku także na złotym tle znajdowały się białe litery - FCIM, co znaczyło International Football Club Milan(Międzynarodowy Piłkarski Zespół Mediolan).

"Poniżej wymienieni gentelmani zebrali się dzisiejszego popołudnia w celu założenia nowego klubu. Na spotkaniu obecni byli: G.Muggianiego, Bossarda, Lany, Bertoloniego, De Olma, Hintermanna Enrico, Hintermann Arturo, Hintermann Carlo, Dell'Oro Pietro, Rietmanna Ugo, Hansa, Voelkela, Maner Wipfa, Ardussi Carlo. Po zakońćzeniu krótkiej dyskusji na temat nowej drużyny Pan Muggiani zaproponował skład tymczasowego zarządu klubowego, jaki miał rozpocząć swoją działalność na pierwszym posiedzeniu, które było zaplanowane na środę 11 marca, Zdecydowano się jednak odłożyć wybór Prezydenta i vice-Prezydenta. Propozycja tymczasowego zarządu wyglądała następująco: G.Muggiani - sekretarz; De Olma - dyrektor ds. finansów; Rietmann Hans - ekonomik; doradcami zostali Dell'Oro Pietro i Paramithiotti... Muggiani zaproponował także nazwisko honorowego członka zarządu - Bosisio, sekretarza Włoskiej Federacji Piłkarskiej. Członkowie spotkania zaakceptowali wybór zarządu tymczasowego, a za oficjalną nazwę klubu przyjęto Foot-Ball Club Internazionale Milano. Spotkanie zostało zakończone około godziny 23.30."

Początkowo nowy klub miał nosić nazwę "Milano", jednak ze względu na znaczące podobieństwo do nazwy już istniejącego Milanu działacze zdecydowali się nadać swojemu zespołowi nazwę zgodną z programem działania polegającym na otwartości do piłkarzy zagranicznych - Internazionale.

Pierwszym prezydentem Interu został Giovanni Paramithiotti, podczas gdy na trenera wybrano Virgillio Fossatiego - kapitana drużyny, który niestety zginął kilka lat później podczas I Wojny Światowej. Po stu latach prezydentem Interu jest Massimo Moratti, a trenerem Jose Mourinho.

Jednakże przez ten czas zespół z Mediolanu miał kilku prezydentów oraz bardzo wielu trenerów, których nie sposób byłoby wymienić tutaj z imienia i nazwiska.

Przy tej okazji należy również wspomnieć o dwóch szczególnych osobach - Peppino Prisco i Giacinto Facchettiego, którzy mieli znaczący wpływ na historię ekipy Nerazzurrich. Wszyscy żałujemy, iż nie ma ich już z nami.

Sub Zero 2
10-03-2010, 07:48
Arcano thx za poprawe.
@Liga Mistrzów
FC Porto-Arsenal Londyn:Tak na wstęp to powiem,że 2 mecz na Emirates to był festiwal bramek ;p.W 10 minucie piłke otrzymuje Nasri podaje do Arszawina (Nie wiem jak się pisze ;( ) ten oddaje piłkę do Bendtera (też niewiem dokładnie jak się pisze ) (przy podaniu Arszawina był upadek i Helton coś zrobił sobie w głowe)no i mamy gola.W 25 minucie przy linii końcowej 2 obrońców Porto walczy z 1 napastnikiem Arsenalu (nie wiem kto to był) obrońca Porto ma piłke i podaje wprost pod nogi Arszawina,ten świetnie dryblując podaje do Bendtnera i mamy kolejną brameczke wbitą przez Arsenal.Kolejną bramke około 55 minuty strzela Nasri.Świetnie dryblując przechodzi 3 obrońców Porto strzela piłka uderza w słupek i wpada do bramki.Po wybiciu cornera gracze Kanonierów podają do Arszawina ten robi długi rajd a przed 16 metrem podaje do Eboue,a ten strzela pięknego gola.W 90 minucie gracze The Gunners (;p) dostają prezencik w postaci karnego.Wykonuje Bendtner i ma na swoim koncie hat-tricka w Lidze Mistrzów.To by było na tyle ( stan 2-meczu 6-2 dla Arsenalu)
@Fiorentina-Bayern
3-2 (stan 2-meczu 4-4 ale do ćwierćfinału dostali się Bawarczycy)

Senshi
10-03-2010, 07:55
ARSENAL 5:0 Porto
Bendtner (9., 25., 90., karny), Nasri (63.), Eboue (66.)
Fabiański cały mecz oglądał z ławki:D

Fiorentina 3:2 BAYERN
Vargas (27.), Jovetic (54., 64.)-van Bommel (60.), Robben (65.)

Τettmeier
10-03-2010, 15:38
5:0 w tak zaawansowanej fazie turnieju najlepszych rozgrywek piłkarskich na świecie. Coś jest nie tak. Albo poziom jest tak niski, albo drużyna musi grać naprawdę zajebiście (pomijając fakt, że w pierwszym meczu wygrał przeciwnik). Dziwne, a może koledzy Fryzjera

Dziś ManU : Milan, trzeba będzie oglądnąć. Mam nadzieje, że piłkarze z Mediolanu strzelą bramkę pierwsi, wtedy będzie co oglądać, ponieważ angielski zespół może grać 'na remis'.
Wspomnę jeszcze o piłkarzy Realu. Jeśli wygrają, to dalej będą lepsze emocje, bo co taki Lyon sobie poradzi z angielską dużyną.. Albo jak by był Lyon Bayern tak wysoko, mecz bez powera? Ee

Μejger
10-03-2010, 22:37
Dziś ManU : Milan, trzeba będzie oglądnąć. Mam nadzieje, że piłkarze z Mediolanu strzelą bramkę pierwsi, wtedy będzie co oglądać, ponieważ angielski zespół może grać 'na remis'.

Właśnie ManU pokazał, jak się wygrywa w wielkim stylu. 4:0 - czego chcieć więcej?

Senshi
10-03-2010, 22:41
Real Madryt 1:1 OLYMPIQUE LYON
C. Ronaldo (6.)-Pjanic (75.)

MANCHESTER UNITED 4:0 AC Milan
W. Rooney (13., 46.), J.-S. Park (59.), Fletcher (87.)

Old Shidishi
11-03-2010, 06:34
Bye Bye Real :<.......

'Oxidosis'
11-03-2010, 15:58
...

kontuzje Milanu > Manchester United > Milan < szkoda gadać.

Może na początek o meczu. Manchester w 100 % zasłużył na wygraną. Zawodnicy Milanu w ogóle nie mieli pomysłu jak rozgryzc defensywe ManU, w sumie nie dziwie im się, ale o tym to za chwile. Manchester zagrał świetnie w ataku jak i w defensywie. Przykro mi było na to patrzeć, mecz oglądałem z niedowierzaniem, ze łzami w oczach. Dla mnie to jest niezwykle brutalne przeżycie, teraz w szkole/na podwórku/ na ulicy musze się chować ze wstydu. Wszystkiemu jest winien jeden pan o nazwisku nie innym jak Silvo Berlusconi. Wielki ***** pan i władca tego Milanu, który sępi przeznaczyć chociażby 50 mln euro na transfery. Czy on ***** myśli, że z takim składem coś osiągnie? Brak Pato i Nesty to był wielki cios. Jednak każda wielka marka powinna mieć 'kogoś' na ich miejsce. Niestety Milan nie posiada takich zawodników, kilka kontuzji i pojawiają się OGROMNE problemy kadrowe, po prostu byłem zrozpaczony jak widziałem gdy flamini mając rozgrywać piłkę gra w środku obrony razem z ambrosinim, który będąc pomocnikiem z przymusu został cofnięty na środek obrony. Jednak są korzyści tego blamażu. Może w końcu pan ''król'' Berlusconi przejrzy na oczy i wyda kilkadziesiąt milionów, by troche rozbudować drużyne. Szczególnie chodzi o napastnika, środkowego pomocnika, skrzydłowych oraz bocznych obrońców. Sprzedał ***** kake uśmiechnięty i kupił prywatny samolot, kpiny. Albo kogoś kupi i poświęci troche klubowi, albo niech go sprzedaje, bo nikt go nie chce. Ciekawe czy silvo ma zamiar obwiniać leonardo, bo jeśli tak to jest skończonym kretynem. Co leonardo mógł zrobić z tak wąską kadrą? Nic. Milan był skazany na porażke. Więc jeżeli jest ktoś winny to tylko on i tylko do siebie powinien mieć pretensje. Więc najlepiej będzie dla kibiców ( oraz podejrzewam że także dla niego ) żeby choć troche wrócił mu sentyment do klubu i wydał kilkadziesiąt milionów euro, albo żeby wypierdalał bo z taką drużyną niestety nic nie zdziała. Dziękuje, dobranoc.

Crayon
11-03-2010, 20:04
Manchester United kolejny raz pokazał, że jest wielki. Nie tylko na boisku, ale i na trybunach. Ogólnie od sezonu 08/09 grają dla Busby Babes, którzy zginęli w Monachium. Chcą zwyciężać i robią to. Odważę się stwierdzić, że aktualna kadra United jest równie silna, jak tamci piłkarze Matta Busbyiego.
Wracając do meczu - nie poznawałem Ronaldinho, który w pierwszym meczu był dobrze prezentującym sie zawodnikiem Milanu i bez problemu poruszał się po boisku. Nie poznawałem Milanu. Chyba lepiej zagraliby ludzie, których w południe zebranoby z londyńskiego metra. Milan nie istniał, a dzięki Oxiemu wiem dlaczego "staruszki" są tacy słabi. Liczę jednak że nadejdą jeszcze lepsze czasy dla Rossonerich bo nie wyobrażam sobie ówczesnego futbolu bez czerwono-czarnych.

'Oxidosis'
11-03-2010, 21:12
Manchester United kolejny raz pokazał, że jest wielki. Nie tylko na boisku, ale i na trybunach. Ogólnie od sezonu 08/09 grają dla Busby Babes, którzy zginęli w Monachium. Chcą zwyciężać i robią to. Odważę się stwierdzić, że aktualna kadra United jest równie silna, jak tamci piłkarze Matta Busbyiego.
Wracając do meczu - nie poznawałem Ronaldinho, który w pierwszym meczu był dobrze prezentującym sie zawodnikiem Milanu i bez problemu poruszał się po boisku. Nie poznawałem Milanu. Chyba lepiej zagraliby ludzie, których w południe zebranoby z londyńskiego metra. Milan nie istniał, a dzięki Oxiemu wiem dlaczego "staruszki" są tacy słabi. Liczę jednak że nadejdą jeszcze lepsze czasy dla Rossonerich bo nie wyobrażam sobie ówczesnego futbolu bez czerwono-czarnych.

z tymi staruszkami to troche historia a zarazem przesada, bo przecież w podstawowym składzie gra 7-8 zawodników poniżej 30. Co do samego meczu to można było tak przypuszczać, gdy zobaczyłem skład, od razu wiedziałem że będziemy bezradni.

Arcano
12-03-2010, 18:23
Pierwsze minuty i Odra już prowadzi nad Piastem 1:0. Oby do końca bo na taki wynik obstawialem!

Manchester vs. Milan

http://bi.gazeta.pl/im/3/7648/z7648653X.jpg

http://i44.tinypic.com/a5kv3q.jpg

Odeon
12-03-2010, 18:42
I Rangersi wygrali juz lige szkocka ...
Mam nadzieje ze w nastepnym sezonie Celtic pokaze klase ...

Moon Red
12-03-2010, 19:19
No pokaże tylko kiedy ....

Senshi
13-03-2010, 08:42
Wisła Kraków kolejny mecz nie potrafi wygrac
Tym Razem zremisowala na wyjezdzie z Jagą 0:0
Mam nadzieje ze Lech ktory gra z Belchatowem zwyciezy i awansuje na fotel lidera:)

Arcano
13-03-2010, 14:29
Wisła Kraków kolejny mecz nie potrafi wygrac
Tym Razem zremisowala na wyjezdzie z Jagą 0:0

I tym żegnamy pana Skorże.

Sub Zero 2
13-03-2010, 18:03
Manchester : Milan:
(nie opis meczu,ale opinia)
Dla mnie mecz był baaardzo jednostronny.Może Milan stworzył kilka tam sytuacji,ale Czerwone Diabły grały o wiele lepiej,a nawet lepiej.
Bohaterem tego meczu (nie w znaczeni goli,asyst i tak dalej)był Beckham.Podobno po meczu założył szalik z dawnymi barwami Manchesteru(żółto-zielone).
Fajne były też napisy "Kochamy Junajted,nienawidzimy braci Glejzers"(było po angielsku,przetłumaczyłem).Podobno bracia Glazers planują sprzedać Manchester.

Kamor Wielki
14-03-2010, 08:29
Bolesna wyprawa do Catanii
Inter przegrał na wyjeździe z Catanią Calcio 1:3 i w przypadku jutrzejszej wygranej Milanu pozostanie mu tylko punkt przewagi. Od samego początku to gospodarze mieli więcej z gry, stwarzali sytacje bramkowe, nie pozwalali Interowi wejść w ich pole karne. Pierwsza połowa to dobra gra Sneijdera, który biegał, walczył, starał się zdobyć bramkę.

No szkoda :((

Crayon
14-03-2010, 10:58
Samym bieganiem meczu się nie wygra. Ale patrzyłem tak wyrywkowo na ten mecz(zza monitora zerkałem) i powiem Ci, że gdyby na boisku był Żulio Cesar i 10 Sneiderów - mecz byłby wygrany.
Najbardziej mnie śmieszy Muntari, który genialnie przyblokował piłkę po strzale z rzutu wolnego. Może reprezentacja Ghany w siatkówce upomni się o tego ambitnego zawodnika? : D

Sub Zero 2
14-03-2010, 17:12
Uwaga!Trener Legii Warszawa,Jan Urban został zwolniony z posady trenera tego klubu.Zwolniony być może będzie także asystent Urbana i ktoś tam jeszcze.Zwolnienie nastąpiło po przegraną z Polonią Bytom 1:0.W jego miejsce pojawił się Białas.

Arcano
14-03-2010, 18:08
Najpierw Skorża, potem Urban. Czekamy jeszcze na Bakero :D Ogólnie to teraz drużyny z czołówki dostają w dupe a cieniasy wygrywają, jedynym wyjątkiem jest Lech.

We wtorek i środe pierwsze mecze półfinału pucharu polski, gdzie zobaczymy:

Wtorek 16.03
Ruch - Legia
Zagłębie - Pogoń

Środa 17.03
Lecha - Wisła
Korona - Jagiellonia

Może jakies typy?

Ruch - Legia 1
Zagłębie - Pogoń 2
Lechia - Wisła 2
Korona - Jagiellonia 2

Historia:

1 - zwycięstwo gospodarza
2 - zwycięstwo gościa
x - remis

Kamor Wielki
15-03-2010, 16:04
Chelsea FC - FC Internazionale Milano
We wtorek 16 marca o godzinie 20:45, oczy całego piłkarskiego świata zwrócone będą na zachodni Londyn, a kontretnie na stadion Stamford Bridge. Dojdzie tam do drugiego, rozstrzygającego etapu "bitwy" pomiędzy Interem Mediolan a Chelsea.

Sneijder nie zagra z Chelsea?

Pod dużym znakiem zapytania stoi występ Wesleya Sneijdera we wtorkowym spotkaniu 1/8 finału Ligi Mistrzów, w którym Inter zmierzy się w Londynie z Chelsea. Spowodowane jest to wysoką gorączką, z którą Holender zmaga się od kilku dni.

@top
Sznejder graj,plox,bez ciebie kicha.

Sub Zero 2
15-03-2010, 18:42
A mnie też bardzo ciekawią mecze:VfB Stuttgard-Fc Barcelona,Olimpiacos-Bordeux.
Drużyna Żewłakowa ma niewielkie szanse z klubem Laurent Blanca.Pojadą do Bordo ze stratą 1 gola.Myśle,że klub z Pireusu nie przejdzie do ćwierćfinału.
Barcelona po tym co pokazała w 1 meczu daje wiele do życzenia...Gdyby ekipa Grossa i Barca wykorzystała wszystkie sytuacje byłoby z 3:2 dla VfB.Miejmy nadzieje,że będą emocje w postaci "suprajsa".

Niech Inter wygra!!!

15-03-2010, 20:12
http://www.youtube.com/watch?v=eUsGFLaqM6s&feature=player_embedded
No to lipa :\ Coś ostatnio wszyscy robią sobie kuku. A najgorsze jest to ze on sobie sam to zrobil :<

Crayon
15-03-2010, 20:22
Wisła: Maciej Skorza - > Henryk Kasperczak
Legia: Jan Urban - > Stefan Białas
Kurczaki: Dariusz Fornalak - > Ryszard Wieczorek

Hehe, to się porobiło. Po jednej kolejce aż trzech ludzi straciło pracę. Nie wiem jeszcze dokładniej, co myśli o tym Kasperczak, że drugi raz wchodzi do tej samej rzeki, ale pewnie jest w pozytywnych emocjach. To dobry trener i nie 'spuści' Wisły do pierwszej ligi.

Arcano
15-03-2010, 20:57
Wisła: Maciej Skorza - > Henryk Kasperczak

Niby czemu go pogrubiłeś, co w tym takiego pasjonującego?

Zmiany w Legii i Wiśle mnie nie dziwią, bo żeby walczyć o majstra nie mogą sobie pozwolić na takie wpadki jak ostatnio.

Mikiel Król Sedesów, ej!
15-03-2010, 21:08
Niby czemu go pogrubiłeś, co w tym takiego pasjonującego?

Może dlatego że to bardzo dobry trener z dużym doświadczeniem, jak pamiętamy prawie Wisła awansowało do fazy grupowej LM za jego wodzy, gdyby nie błąd R. Majdana, który po wolnym zamiast wybić piłke na rożny, wybił do góry i mały Olisadebe wbił do brameczki.

^down
a jo, pomylka

16-03-2010, 16:02
Może dlatego że to bardzo dobry trener z dużym doświadczeniem, jak pamiętamy prawie Wisła awansowało do fazy grupowej LM za jego wodzy, gdyby nie błąd R. Majdana, który po wolnym zamiast wybić piłke na rożny, wybił do góry i mały Olisadebe wbił do brameczki.
Tylko, że to było za Engela, który wkrótce potem stracił pracę. W tamtym sezonie w Wiśle pracowało czterech trenerów.

Mikiel Król Sedesów, ej!
16-03-2010, 20:41
Sosnowiec 0 - 3 Pogon Szczecin

67' [0 - 1] M. Lebedynski
83' [0 - 2] M. Lebedynski
90' [0 - 3] Zawadzki

WIADOMO kto wygra PP, brawo Misiek Lebedyński.

Sub Zero 2
16-03-2010, 20:43
Widzieliście kontuzje Beckhama?No niezła.Szkoda mi go,a także Milanu który przegrał sromotnie z Manchesterem.
Ok lece,bo mecz Inter-Chelsea.
Niech INTER WYGRA

Arcano
16-03-2010, 21:17
RUCH 1:0 Legia
Noi wiadomo czyj puchar, będzie tak jak rok temu: final, ale skończy sie inaczej niż rok temu, puchar dla Ruchu!!

#down

my nie wy ; ]

Crayon
16-03-2010, 23:08
A kibicowsko też będziecie uciekać na Śląskim przed kibicami drużyny przeciwnej + zbierzecie się w sile pięciu - dziesięciu tysięcy?
Kamor, nie patrzyłem na Inter : Chelsea. Trochę mi szkoda Londyńczyków, bo gorąco im kibicuję w LM(dopóki nie grają przeciwko United ;dd) Jakaś relacja ze spotkania? Plx?

Sub Zero 2
17-03-2010, 08:02
Krajon specjalnie dla ciebie ^^.
A więc w pierwszej połowie nie padły bramki,ale Chelsea bardzo ostro nawalała na bramke Interu,choć oni też robili sytuacje.W drugiej połowie było tak jak w pierwszej.Chelsea nawalał,Inter mniej.Diego Milito miał z 3-4 100% sytuacje,ale żadnej z nich nie wykorzystał.Bramkowa sytuacja Eto'o wyglądała tak: otrzymuje podanie od kogoś tam,robi se rajd,Turnbull wyłazi z bramki a nasz Samuel (on tak ma na imie)wpakowuje piłke do siatki.W meczu posypały się kartki,Drogba dostał czerwoną!Właśnie w ten sposób The Special One przechodzi ze swoją drużyną do ćwierćfinału.
Prosto ze Stamford Bridge,Sub.
(daj reputka za relacje ;p)

Kamor Wielki
17-03-2010, 14:39
A kibicowsko też będziecie uciekać na Śląskim przed kibicami drużyny przeciwnej + zbierzecie się w sile pięciu - dziesięciu tysięcy?
Kamor, nie patrzyłem na Inter : Chelsea. Trochę mi szkoda Londyńczyków, bo gorąco im kibicuję w LM(dopóki nie grają przeciwko United ;dd) Jakaś relacja ze spotkania? Plx?

Sam nie oglądałem bo nie mam Telewizji N,ŻAL ***** !

Maatinii
17-03-2010, 16:02
Zagłębie Sosnowiec - Pogoń Szczecin 0:3

Nic więcej nie trzeba pisać ; )

Sub Zero 2
17-03-2010, 16:16
I bardzo dobrze moje największe sąsiednie miasto wygrywa oby tak dalej.Zachodniopomorskie rządzi!

Τettmeier
17-03-2010, 17:44
No no brawo Inter. Cieszę się bo będzie łatwiej wyeliminować Manchesterowi lub Barcy xDD

No właśnie dziś piłkarze z Katalonii grają. Trzeba obejrzeć :cool:

Old Shidishi
18-03-2010, 06:43
Barca, Barca, Barca ! <3 :) 4:0 :)

Sub Zero 2
18-03-2010, 15:36
A mógłby ktoś napisać relacje z meczu Stuttgard-Barcelona?

Bondi
18-03-2010, 15:44
A mógłby ktoś napisać relacje z meczu Stuttgard-Barcelona?

W rewanżowym spotkaniu 1/8 finału piłkarskiej Ligi Mistrzów FC Barcelona pokonała VfB Stuttgart 4:0 (2:0). Popis umiejętności dał najlepszy piłkarz świata, Lionel Messi, który sam strzelił dwie bramki, a przy trzeciej miał spory udział. W pierwszym meczu padł remis 1:1, więc to mistrzowie Hiszpanii znaleźli się w gronie ośmiu najlepszych drużyn Europy.

Obrońcy trofeum byli zdecydowanymi faworytami spotkania ze Stuttgartem, ale obaw przed pierwszym gwizdkiem nie krył Josep Guardiola. - W środę wieczorem możemy odpaść z dalszej rywalizacji, taki jest futbol. Lecz nie wyobrażam sobie, byśmy nie dali z siebie wszystkiego. Potrzebny będzie wyjątkowy wysiłek, by awansować do ćwierćfinału Ligi Mistrzów. Nie zlekceważymy Niemców - mówił. Zadanie miał o tyle utrudnione, że kontuzja mięśnia łydki wykluczyła z zawodów uznawanego za najlepszego rozgrywającego świata Xaviego Hernandeza. Jak się okazało, jego brak był zupełnie niewidoczny.

Już w 2. minucie problemy Jensowi Lehmannowi sprawił Thierry Henry, a chwilę później zza pola karnego spudłował Pedro Rodriguez.

Trzeciego ostrzeżenia już nie było, a gości za nieporadność w defensywie ukarał ten, który ostatnio nie zawodzi. Lionel Messi, bo o nim mowa, piłkę przejął kilkadziesiąt metrów od bramki rywala, po indywidualnym rajdzie przedostał się pod pole karne i mocnym strzałem pod poprzeczkę zapewnił Barcelonie prowadzenie.

Sytuacja Stuttgartu znacznie pogorszyła się w 22. minucie. Doskonałe podanie od Messiego otrzymał Yaya Toure, który wykorzystał niepotrzebne wyjście z bramki Lehmanna i wyłożył piłkę do pustej bramki Pedro Rodriguezowi. Takiej sytuacji młody Hiszpan nie mógł zmarnować i dwie rzeczy stały się jasne - na Camp Nou nie dojdzie do dogrywki, a goście chcąc awansować musieli się od tego momentu wspiąć ponad swoje możliwości.

Do końca pierwszej części gry niewiele jednak się już działo. Katalończycy w pełni kontrolowali boiskowe wydarzenia rozgrywając piłkę niemal przez cały czas na połowie rywala.

Jedynym założeniem, które mogło ocalić Niemców po przerwie było natychmiastowe zaatakowanie gospodarzy. Kiedy gra się na Camp Nou przeciwko Barcelonie, wszelkie założenia mogą zostać stłamszone w zarodku. Nie inaczej było tym razem. To Blaugrana zaatakowała zdecydowanie i po strzale Toure powinna prowadzić 3:0. Co nie udało się reprezentantowi Wybrzeża Kości Słoniowej, wyszło Lionelowi Messiemu. Argentyńczyk w 60. minucie znalazł się tuż przed polem karnym i płaskim strzałem zaniszczył wszelkie złudzenia kibiców VfB. Ten sam piłkarz mógł strzelić swoją trzecią bramkę w 68. minucie, ale tym razem na wysokości zadania stanął Jens Lehmann, który obronił "główkę" z najbliższej odległości. Były reprezentant Niemiec jeszcze lepiej spisał się broniąc uderzenie Andresa Iniesty. Tuż przed końcem meczu w sytuacji sam na sam przestrzelił natomiast Messi, ale niewiele później w swoim pierwszym kontakcie z piłką Bojan Krkic pokonał Lehmanna.

Gości nie było stać na przeprowadzenie jakiejś groźnej akcji, więc wynik już nie uległ zmianie i Barcelona, jako jedyna drużyna z Hiszpanii, awansowała do ćwierćfinału Ligi Mistrzów.

FC Barcelona - VfB Stuttgart 4:0 (2:0)
Bramki: Lionel Messi (13, 60), Pedro Rodriguez (22), Bojan Krkic (90).
Żółte kartki: Jens Lehmann, Pawieł Pogrbniak.
Sędziował: Alain Hamer (Luksemburg).
Pierwszy mecz: 1:1. Awans - Barcelona.

Barcelona: Victor Valdes - Daniel Alves, Gerard Pique, Carles Puyol, Maxwell - Sergio Busquets (66. Zlatan Ibrahimovic), Yaya Toure, Andres Iniesta (89. Bojan Krkic) - Lionel Messi, Thierry Henry (78. Gabriel Milito), Pedro Rodriguez.
Stuttgart: Jens Lehmann - Stefano Celozzi (46. Timo Gebhart), Georg Niedermeier, Matthieu Delpierre, Cristian Molinaro - Christian Traesch, Zdravko Kuzmanovic, Sami Khedira, Aleksander Hlieb, Cacau, Pawieł Pogrebniak (70. Ciprian Marica).
źródło: onet.pl (www.onet.pl)

Chyba o to Ci chodziło :)

Sub Zero 2
18-03-2010, 16:30
Tak chodziło o takie coś.

Thx Bondi.A może masz relacje z meczu Bordeaux-Olimpiacos? ;p

Bondi
18-03-2010, 18:22
Tak chodziło o takie coś.

Wie ktoś kiedy rewanże Ekstraklasy (ćwierćfinały) o ile takie będą.

Nie rewanże Ekstraklasy tylko rewanże Remes Pucharu Polski jak już : d

Legia Warszawa - Ruch Chorzów 23 marca, 14:00
Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 23 marca, 20:00
na Stadionie Suche Stawy
Jagiellonia Białystok - Korona Kielce 24 marca, 18:00
Pogoń Szczecin - Zagłębie Sosnowiec 24 marca, 20:00
źródło: 90minut.pl (http://90minut.pl)

Arcano
18-03-2010, 23:36
Żyjemy od weekendu do weekendu, jutro znów startuje kolejka! :D

Jutrzejsze mecze:

Arka -:- Cracovia

W tym meczu stawiam na Cracovie, ktora ostatnio pokazała klase rozgrywajac Koronie aż 3 - 0. Co więcej Arka nie gra w tym sezonie odbrej piłki (a grała kiedykolwiek?).

Ruch -:- GKS B.

Tutaj mogłbym stawiać spokojnie na zwycięstwo "Niebieskich", jednakże... W Ruchu jest dosyć kontuzji, nie ma Niedzialana, Straki. Fabus i Jakubowski też nie zagraja, ale trzeba być dobrej myśli! Myśle że będzie remis ze wskazaniem na GKS.

Tarapat
19-03-2010, 13:36
Pary ćwierćfinałowe Ligi Mistrzów
Olympique Lyon vs Girondins Bordeaux
Bayern Monachium vs Manchester United
Arsenal Londyn vs FC Barcelona
Inter Mediolan vs CSKA Moskwa

Drabinka finałowa Ligi Mistrzów
Bayern Monachium / Manchester United vs Olympique Lyon / Girondins Bordeaux
Inter Mediolan / CSKA Moskwa vs Arsenal Londyn / FC Barcelona

Kamor Wielki
19-03-2010, 13:52
Emocjonujące losowanie przy udziale ambasadora Ligi Mistrzów 2009/2010 Emilio Butrague&#241;o zakończyło się dosłownie przed chwilą. Nie obyło się bez szlagierów.

Lyon-Bordeaux

Emocjonujący francuski pojedynek. Oba zespoły wielce zadowolone z losowania. Kto nie chciałby się spotkać w drodze do półfinału z zespołem, który najlepiej się zna.

Bayern-Manchester

Wielki szlagier. Bayern najbardziej utytułowany zespół z pozostałej ósemki, ale w średniej formie. Choć jak wiadomo niemiecka drużyna może być nieobliczalna. Z drugiej strony Manchester, z fantastycznej formie Rooneyem. Przypomina nam się niesamowity finał LM z 1999 jak i też konfrontacja w tej samej fazie LM z 2001 kiedy to Bayern okazał się lepszy i ostatecznie wygrał Ligę Mistrzów.

Arsenal-Barcelona

Chyba w obecnej chwili dwa najpiękniej grające zespoły. Szkoda, że tak wcześnie ale równie dobrze można powiedzieć, lepiej wcześniej niż wcale. Z jednej strony najmłodsza ekipa grająca z finezją i polotem, której czasami zdarzają się wpadki, z drugiej Barcelona, która potrafi zagrać złe spotkanie, by później w rewanżu znokautować rywala. Moim zdaniem najciekawszy pojedynek.

Inter-CSKA

Inter bardzo dobrze poukładany taktycznie zespół przez Jose Murinho powinien poradzić się z mniej utytułowanym rywalem. Jednak przypominając sobie fazę grupową, to drużyny rosyjskie mimo mniejszej ilości gwiazd mogą każdemu pokrzyżować plany. Szczególnie trudne spotkanie czeka mistrzów Włoch w Moskwie.

Bardzo dobrze dla Nerazurrich :D

'Oxidosis'
19-03-2010, 13:55
teoretycznie bardzo dobre, ja jednak stawiam na CSKA ;] zobaczymy co Krasic pokaze :D licze także na arsenal i ManU, a co do francuskiego pojedynku jestem za Bordo mimo że Lyon też lubie.

Sub Zero 2
19-03-2010, 14:47
No to pełno szlagierów,choć mecz CSKA-Inter,może być troche nudny i jednostronny.Dla Arsenalu stało się źle i bardzo na nich licze.Manchester-Bayern też może być ciekawy,oby był karny dla Bayernu :).Francja też będzie świetna.
Kamor chyba nawet dam Ci reputa.

Bondi
19-03-2010, 15:22
Olympique Lyon - Girondins Bordeaux
Bayern Monachium - Manchester United
Arsenal Londyn - FC Barcelona
Inter Mediolan - CSKA Moskwa

To moje typy co do awansu do półfinału. Co do samych par to zaskakuje obecność CSKA czy Bordeaux. Jednak w tym zacnym gronie brakuje trochę tego Realu, ale taką grę jaką zaprezentowali w meczu z Lyonem chyba nie chcemy oglądać :P

Axelo .
19-03-2010, 19:50

To moje typy, wg. mnie ManU jest w stanie rozwalić Bayern ale zobaczymy 30/31 marca.

Lewy
20-03-2010, 18:09
Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 3:0 :/

'Oxidosis'
20-03-2010, 18:44

Bordo awans
ManU awans
Arsenal awans
CSKA awans

Bondi, jeżeli Cię zaskakuje obecność Bordo, to gratuluje znajomości na temat piłki nożnej.. przecież to mistrz Francji, na dodatek lajtowo przeszedł grupę w której były takie zespoły jak Bayern czy Juventus ( bodajże Bordo nie przegrało żadnego meczu ) no i mają znakomitych piłkarzy. Nie wiem jak wy, ale widze ich w finale :>

Sub Zero 2
20-03-2010, 19:30
Ja też ich widze,ale w półfinale.Olimique coś zawodzi w lidze francuskiej.A Bordo znowu się zbiera na mistrza.Gdyby trafiło na taki zespół jak Inter albo Arsenal i by pokazało klase.Ogólnie gra Bordo podoba mi się.

Senshi
20-03-2010, 19:44
Wg mnie do polfinalu dojdą:

a pary polfinalowe
Olympique Lyon - Inter Mediolan
Manchester United - FC Barcelona

ORANGE EKSTRAKLASA
Ruch odrobil straty (Ruch Chorzów 1:0 GKS Bełchatów) do Legii ktora nie awansowała na fotel vice lidera po remisie ze Śląskiem Wrocław 1:1
Wisła pozostaje do nastepnej kolejki na fotelu lidera po zwyciestwie z Lechią Gdańsk 3:0

1 Wisła Kraków 21 44 34-15
2 Lech Poznań 20 39 34-18
3 Legia Warszawa 21 39 21-11
4 Ruch Chorzów 21 39 28-19

Kamor Wielki
20-03-2010, 19:59
a pary polfinalowe
Olympique Lyon - Inter Mediolan
Manchester United - FC Barcelona

A para Finałowa Inter Milan - FC Barcelona
To moje wyśniony finał <coolface>

Sub Zero 2
21-03-2010, 11:07
Uwaga!Aresnal Londyn po zwycięstwie ze West Ham 2:0 jest nowym liderem ligi angielskiej.Oby nowy lider pokazał klase w ćwierćfinale Ligi Mistrzów.

Arcano
23-03-2010, 16:49
Legia 2:1 Ruch, ale i tak półfinał dla Ruchu !!!
Ruch w sumie strzelił 2 bramki, tak jak Legia, ale bramki strzelone na wyjeździe liczone są podwójnie co daje wynik 3:2 dla Ruchu! Trzymam teraz kciuki za Pogoń, Lechie i Korone :D

'Oxidosis'
23-03-2010, 18:09
A para Finałowa Inter Milan - FC Barcelona
To moje wyśniony finał <coolface>

Wg mnie do polfinalu dojdą:

Więc jak Inter może spotkać się w finale z Barcą, jeżeli wygrywając półfinał zagra z Arsenalem/Barceloną? To samo z Olympique, jak wygra to zagra z Bayernem/ManU..

SedaN*
23-03-2010, 20:49
Ja jestem wielkim fanem Chelsea londyn, ale niestety klub ten przechodzi teraz słaby okres, zresztą jak prawie zawsze pod koniec sezonu :< Inter w meczu z Chelsea zagrał dobrze taktycznie, Mourinho rozpracował zawodników Chelsea. Zresztą to on zbudował cały skład.. Będąc trenerem sprowadził do klubu aż 11 zawodników, wydał na nich 200 mln. Myślę, że LM wygra Barcelona, Man U albo Inter. Barcelona gra bardzo dobry football i jest w formie. Man U według mnie jedna z najlepszych drużyn w defensywie.. W końcu tymi samymi obrońcami grają od wielu lat, a na dodatek Rooney w formie. Inter teoretycznie najmniejsze szanse z tych trzech zespołów, ale ja jednak mam wielkie przekonanie co do Mourinho.

Horusek
23-03-2010, 21:00
No nie wiem, wieksze szanse ma menu i inter :)) , poniewaz barca ma trudnego przeciwnika jakim jest Arsenal , nie przekreslacie Arsenalu odrazu przeciez to dobry klub ma duze szanse z barca , a menu musi byc w finale ! ;)

@Oxi

No nie wiem :))
wieksze szanse według mnie ma Bordeaux, i duze szanse ma Arsenal w te dwa kluby wierze ze rozwala " teoretycznie lepsze zespoly " :) .

Crayon
23-03-2010, 21:25
Sedan a gdyby nie kontuzje Joe Cole'a, to mielibyście jednego z najlepszych skrzydłowych świata. Chelsea jest wielkie, gra staranny, taktyczny futbol. Mówią że to Anty-Futbol(vide CFC : Barca z poprzedniego sezonu), ale byłem zauroczony, gdy patrzyłem na te spotkanie. Londyński zespół jest genialny w destrukcji.

A United to mistrzowie końcówki. Do teraz nie potrafię ukryć zachwytu, jak w 93 minucie bodaj meczu z CSKA Moskwa(wygrywali 1:0) był rzut rożny. Każdy normalny gracz dośrodkowałby w pole karne. A co zrobili piłkarze United? Podali krótko do Neville'a, wycofali do Ferdinanda, potem do Van Der Sara i grali piłą na własnej połowie, gdy zaskoczeni zawodnicy CSKA wychodzili z własnego pola karnego.

Sub Zero 2
24-03-2010, 08:04
W tych półfinałach to do końca nie wszystko jest wyjaśnione.
Taki mecz Arsenal-Manchester w półfinale to byłby szlagier.Albo Inter-Bordo.
Ogólnie to licze na Arsenal i Inter.W meczu Chelsea-Inter to The Blues przeważali.No ale trener Interu (wiadomo kto) rozpracował Londyńczyków.Ogólnie LM jest dość nieprzewidywalne,i może "teoretyczny faworyt" przegrać.
Dziękuje,pozdrawiam,dobranoc.

'Oxidosis'
24-03-2010, 12:05
No nie wiem, wieksze szanse ma menu i inter :)) , poniewaz barca ma trudnego przeciwnika jakim jest Arsenal , nie przekreslacie Arsenalu odrazu przeciez to dobry klub ma duze szanse z barca , a menu musi byc w finale ! ;)

@Oxi

No nie wiem :))
wieksze szanse według mnie ma Bordeaux, i duze szanse ma Arsenal w te dwa kluby wierze ze rozwala " teoretycznie lepsze zespoly " :) .

zle mnie zrozumiales, ja tez uwazam ze bordo ogra olympique i wierze w arsenal, ale w poprzednim poscie skopiowalem kolesia wypowiedz, zeby mu pokazac ze zwyciezca meczu bordo/olympique zagra z ManU/Bayernem, a Arsenal/Barca zagra ze zwyciezca meczu Inter/Cska i udowodnic, ze Inter nie może zagrać z Barcelona w finale bo w przypadku wygranej obydwu zespolow w cwiercwinale spotkaja sie w polfinale ; ]

Mikiel Król Sedesów, ej!
24-03-2010, 13:46
Jak ktoś chce się pobawić w obstawienie wyników np. Piłki nożnej. Na początku mamy 10k punktów, obastawiając wygrywamy/przegrywamy, gdy mamy 0 to znów dostajemu 10k. Oczywiście są nagrody za dużą liczbe punktów np. 3mln pkt - iPod Nano 8gb.
Link -> http://beterz.com/?Referer=44636

Fajna zabawa.

^top
Dziś Pogoń awansuje to półfinału RPP. W lidze coś kiepsko w 3 meczach 2 pkt, to za mało, powinno być min, 7.

Kamor Wielki
24-03-2010, 14:55
40 mln + Mario za Fabregasa ?

Włoskie media, a konkretnie 'Sky Sport Italia' informuje, że Inter Mediolan jest poważnie zainteresowany pozyskaniem hiszpańskiego pomocnika Arsenalu - Cesca Fabregasa.

Podobno klub z Mediolanu podpisał umowę z firmą ubezpieczeniową w razie... kontuzji Fabregasa. Dziwne, bo Cesc jest jeszcze zawodnikiem Aresnalu a Inter ponoć jest już pewien jego zakupu w letnim okienku transferowym. Cena za Hiszpana to 40mln i karta... Mario Balotellego. Mówi się też, że po ostatnich "wybrykach" czarnoskórego Włocha, Jose Mourinho jest skłonny pójść na taki układ. Jedyny problem może być z prezydentem Interu - Massimo Morattim, który jest wielkim fanem talentu Mario... ale także trenera - Mourinho.

Jeśli to nie kolejna plotka transferowa, to Moratti będzie musiał jakoś pozytywnie wybrnąć z tej sytuacji...

'Oxidosis'
24-03-2010, 14:59
40 mln + Mario za Fabregasa ?

Włoskie media, a konkretnie 'Sky Sport Italia' informuje, że Inter Mediolan jest poważnie zainteresowany pozyskaniem hiszpańskiego pomocnika Arsenalu - Cesca Fabregasa.

Podobno klub z Mediolanu podpisał umowę z firmą ubezpieczeniową w razie... kontuzji Fabregasa. Dziwne, bo Cesc jest jeszcze zawodnikiem Aresnalu a Inter ponoć jest już pewien jego zakupu w letnim okienku transferowym. Cena za Hiszpana to 40mln i karta... Mario Balotellego. Mówi się też, że po ostatnich "wybrykach" czarnoskórego Włocha, Jose Mourinho jest skłonny pójść na taki układ. Jedyny problem może być z prezydentem Interu - Massimo Morattim, który jest wielkim fanem talentu Mario... ale także trenera - Mourinho.

Jeśli to nie kolejna plotka transferowa, to Moratti będzie musiał jakoś pozytywnie wybrnąć z tej sytuacji...

Arsenal za żadną cenę nie chce sprzedać Fabregasa, mimo że starają sie o niego takie klub jak Barca czy Real. Gdzieś czytalem, że kiedyś mówił że chciałby grać dla Barcy, tudzież wątpie że przejdzie do interu. Jednak pożyjemy zobaczymy, ale nie wyobrażam sobie go w SerieA.

Sub Zero 2
24-03-2010, 17:47
No to mamy dziwną sytuacje.Arsenal może mieć kupe kasy,ale Fabregas to niczego sobie zawodnik.Miejmy nadzieje,że to plotka.Po za tym nie dziwie się,że jak chcą kogoś jeszcze opchnąć to będzie to Balotelli.Jego "wyczyny" np.chodzenie na mecz Milanu i kibicowanie,to lekka przesada.Zresztą nie wyobrażam se gon w Serie A.Ma zostać tam gdzie jest!
@Kamor
Nawet dam Ci reputa za info.

'Oxidosis'
24-03-2010, 18:57
Sub Zero, ale jakie on Ci info dał? Przecież o Fabregasie piszą już pół roku, no ale nie ma to jak zainteresowanie..

Arsenal za wszelką cene chce go zatrzymać, ale zobaczymy co będzie. Podejrzewam, że od września będzie grał dla Barcy.

25-03-2010, 16:03
Szczer mówiąc, to wątpie, żeby przed MŚ Fabregas gdziekolwiek się ruszył. Z tym Interem to się wydaje mało prawdopodobne. Skoro jego ewentualnym celem jest Barca, to już prędzej powinien zostać w Arsenalu.

btw
http://www.weszlo.com/news/4722 <3

Crayon
25-03-2010, 16:11
Fabregas jest kapitanem Arsenalu i na pewno nie opuści w tym i przyszłym roku swojego zespołu. Dopóki ma gdzie grać, znaczy się - ma miejsce w składzie - nie będzie myśleć o zmianie. No chyba że zacznie go irytować, że Arsenal jest klubem słabym i nic nie grają, to inna sprawa już ; d

Kamor Wielki
25-03-2010, 16:40
Inter wygrywa i zwiększa przewagę w tabeli
Inter Mediolan wygrał z Livorno 3-0. Dwie bramki zdobył Samuel Eto'o, a trzecią dołożył Maicon.

Mecz w wykonaniu niebiesko - czarnych uważam za dobry.
Pokazali jak się gra.

http://i39.tinypic.com/xp605z.jpg

Bondi
25-03-2010, 19:16
^top
Dziś Pogoń awansuje to półfinału RPP. W lidze coś kiepsko w 3 meczach 2 pkt, to za mało, powinno być min, 7.

Przyjedziecie do Lublina już w następną sobotę to stracicie kolejne punkty. Baniak wszystkich tak wyszkolił, że w rundzie wiosennej już dwie wygrane pod rząd ]:->

Crayon
25-03-2010, 19:20
Hehe, bo jeszcze Górnika Zabrze nie spotkaliście na swojej drodze. Tam to Was rozjadą jak będą chcieli. Wsmarują was w murawę aż miło będzie mi patrzeć : D

@Kamor, a Genoa to jest ten magiczny klub, co pozbierał tych wszystkich niechcianych graczy i zmiażdżył wszystko?

Τettmeier
25-03-2010, 19:59
Ani dawnego ZKSu nie ma na waszej drodze! xDD

@Crayon
Ta, a z Juventusem dostal baty 3:2 :(

Arcano
25-03-2010, 20:09
Mamy pary do półfinału Puchar Polski ; ]

Lechia vs. Jagiellonia
Ruch vs. Pogoń

Zapowiada się ciekawie, pierwsze mecze półfinalu 6-7 kwietnia, rewanże 20-21 kwietnia. Finał 3 maja w Bydgoszczy.

Sub Zero 2
25-03-2010, 20:34
Pogoń pogoni Ruch!
Wygrają 100:0!!!
Nie no mają dobrego przeciwnika.Wiadomo kto jest faworyt.
Obstawiam finał :Jagiellonia:Pogoń.

Senshi
26-03-2010, 12:55

Lechia vs. Jagiellonia
Ruch vs. Pogoń

Zapowiada się ciekawie, pierwsze mecze półfinalu 6-7 kwietnia, rewanże 20-21 kwietnia. Finał 3 maja w Bydgoszczy.

w finale powinna sie znalezc Jaga i Ruch
Lechia i Pogoń nie powinny sprawic problemow:)

Crayon
26-03-2010, 13:13
Lechia zniszczyła Wisłę, a Pogoń goni tam w Pierwszej Lidze. Zdziwisz się, jak Ruch dostanie w dupe i odpadnie w półfinale.
Finał Lechia : Pogoń

A słyszeliście że Giggs, żywa legenda futbolu, ma wrócić do reprezentacji Walii? Na moje powinien grać i w United, i w reprezentacji. Pomógłby zaaklimatyzować się tym nowym.

Τettmeier
26-03-2010, 13:44
No niech gra w United i pobija wszystkie rekordy!

Pogoń w finale? <zaskoczony> :confused:

Kamor Wielki
26-03-2010, 14:39
Wczoraj mecz Juve - Napoli

Uśmiałem się nieźle,ta drużyna to ZERO...w tym sezonie.
Pozdro Tetti : D

@top

31 kolejka Serie A, Roma - Inter: zapowiedź
Sobota godzina 18:00, Stadio Olimpico w Rzymie. To właśnie jutro, 27 marca dojdzie do meczu sezonu 2009/2010 w Serie A. Naprzeciw siebie staną AS Roma, pragnąca przełamać dominację Interu we Włoszech i zdobyć czwarte mistrzostwo Włoch oraz Inter, obrońca tytułu oraz lider obecnych rozgrywek.

Crayon
26-03-2010, 18:42
No, faktycznie zero. I jeszcze w UEFA odpadli, bo dostali z Fullham bodaj 3:1. A Tetmajer to bagatelizował, że to zespół ZE ŚRODKA Fa Premier League i jest w stanie pokonać mistrza Włoch ; d

Górnik : Flota Świnoujście. Liczę na kolejne 3 punkty, bo awans musi być!

Bondi
26-03-2010, 18:51

Lechia vs. Jagiellonia
Ruch vs. Pogoń

Teoretycznie awansować powinny zespoły z Białegostoku i Chorzowa, ale ja obstawiam finał Pogoń v Lechia. Kto by pomyślał, że legenda (?) polskiego futbolu po kilku latach upokorzeń wróci w takim stylu! Tym bardziej życzę Pogoni zdobycia RPP i szybki powrót na piłkarskie salony. Ale tymczasem czekam na 3 punkty w meczu Motor v Pogoń ]:->

Τettmeier
26-03-2010, 19:02
No, faktycznie zero. I jeszcze w UEFA odpadli, bo dostali z Fullham bodaj 3:1. A Tetmajer to bagatelizował, że to zespół ZE ŚRODKA Fa Premier League i jest w stanie pokonać mistrza Włoch ; d

No bo wygrali raz. To znaczy, że mają możliwości i są w stanie. Ale powtarzam, w tym sezonie nie ma kto nimi zarządzać..

SedaN*
26-03-2010, 20:41
Sedan a gdyby nie kontuzje Joe Cole'a, to mielibyście jednego z najlepszych skrzydłowych świata. Chelsea jest wielkie, gra staranny, taktyczny futbol. Mówią że to Anty-Futbol(vide CFC : Barca z poprzedniego sezonu), ale byłem zauroczony, gdy patrzyłem na te spotkanie. Londyński zespół jest genialny w destrukcji.

Masz rację.. Gdyby nie kontuzje to pewnie byłby jednym z najlepszych skrzydłowych świata i na pewno Romek (oczywiście mowa tu o Abramovichu) za wszelką cenę chciałby go zatrzymać i płaciłby mu wysokie tygodniówki. Teraz wielu kibiców uważa, że Joe najlepsze czasy ma za sobą, a po za tym 3 tygodnie temu urodziło mu się dziecko. Przedłużenie z nim kontraktu przez Chelsea stoi pod wielkim znakiem zapytaniem, Joe domaga się większych pieniędzy, a Roman uważa, że nie należą mu się te pieniądze, patrząc na jego aktualną formę. Wiele klubów jest nim zainteresowanych, aczkolwiek myślę, że zostanie Chelsea ze względu na swoją żonę i dziecko.

@Topic
Chelsea po porażce z Interem remisuje z Blackburn Rovers i traci lidera PL. Natomiast w środę zagrali świetne spotkanie i rozgromili Portsmouth 5:0 (2 bramki Malouda, 2 Drogby i jedną przypieczętował Lampard). Ancelotti na konferencji prasowej bardzo chwalił Drogbe i Lamparda, aczkolwiek na moje uznanie najbardziej zasłużył Flo Malouda. Uważam, że to jego najlepszy sezon, zresztą sam tak powiedział w jakimś wywiadzie. Co wy o tym myślicie?

A co do LM to jestem za Man U. i Arsenalem. Dlaczego? Niech te kluby zajmą się Ligą Mistrzów, a Chelsea spokojnie wygra sobie PL : D

'Oxidosis'
26-03-2010, 21:19
kamor co raz bardziej mnie uświadamiasz, że ty nie masz pojęcia o piłce nożnej, albo te pojęcie jest minimalne. Co śmiesznego w tym, że Juve przegrało z Napoli? to jest świetny zespół który posiada nieprzeciętnych zawodników, np. Lavezzi, Quagiarella czy Hamsik, licze na to że zobaczymy ich w LM... co do jednego się zgodze - fatalny sezon Juve. Jednak mają jedną korzyść nad Milanem, która dołuje każdego kibica - nie sępią zielonych. Milan ma teraz ogromne kłopoty, w następnym meczu zagra chyba primavera, a na dodatek Leonardo chce opuścić Milan po sezonie - dlaczego? Ponieważ mimo swojego ogromnego wkładu oraz zaangażowania ciągle spotyka się z krytyką ze strony Berlusconiego, na dodatek władze nie są zainteresowane klubem, no i trzeci powód to fatalna polityka transferowa. Szkoda mi go, bo osiągnął naprawdę wiele ( 1/8 LM i wysokie miejsce w seriea ) z takim składem, to ogromny sukces.. Leonardo się stara, robi co może, poświęca się a Berlusconi mu się tak opłaca.. kpina.

Kamor Wielki
26-03-2010, 22:20
kamor co raz bardziej mnie uświadamiasz, że ty nie masz pojęcia o piłce nożnej, albo te pojęcie jest minimalne. Co śmiesznego w tym, że Juve przegrało z Napoli? to jest świetny zespół który posiada nieprzeciętnych zawodników, np. Lavezzi, Quagiarella czy Hamsik, licze na to że zobaczymy ich w LM... co do jednego się zgodze - fatalny sezon Juve. Jednak mają jedną korzyść nad Milanem, która dołuje każdego kibica - nie sępią zielonych. Milan ma teraz ogromne kłopoty, w następnym meczu zagra chyba primavera, a na dodatek Leonardo chce opuścić Milan po sezonie - dlaczego? Ponieważ mimo swojego ogromnego wkładu oraz zaangażowania ciągle spotyka się z krytyką ze strony Berlusconiego, na dodatek władze nie są zainteresowane klubem, no i trzeci powód to fatalna polityka transferowa. Szkoda mi go, bo osiągnął naprawdę wiele ( 1/8 LM i wysokie miejsce w seriea ) z takim składem, to ogromny sukces.. Leonardo się stara, robi co może, poświęca się a Berlusconi mu się tak opłaca.. kpina.

HAhahah,dobry jesteś !
Zabronisz śmiania się z drużyny której nie lubię ?
NIE

Juve przegrywa wszystko w tym sezonie,dlatego napisałem,że ta drużyna w tym SEZONIE to ZERO.
Tak jest to świetny klub włoski,najwięcej triumfów w Serie A,ale to co teraz pokazują to kpina.

Okażę się jeszcze,że nawet do Pucharu Europy się nie zakwalifikują.

PS. Akurat o piłce nożnej wiem wiele,a o serie a w szczególności.

Crayon
27-03-2010, 12:36
Ja o Seria A nie za dużo wiem, ale kojarzę, że Napoli jest takim ligowym średniakiem, jak w FA Premier League Everton, West Ham, czy Tottenham - są w stanie przegrać z każdym i z każdym mogą też wygrać. Juve jest w ogromnym kryzysie, tak samo jak Milan. Jedynie Inter się trzyma, chociaż z Ballotellim mają kłopoty ; d To smutne, że mocne kluby tak bardzo się stoczyły. I to nie jest tylko w Seria A. W naszej rodzimej ekstraklasie mamy Cracovie, która jest najstarszym klubem w Polsce(nie licząc 1F.C. Kattowitz i kilku innych), Górnik Zabrze, GKS Katowice. A w Premier Legaue Middlesbrough, Newcastle United, West Ham United. To są kluby bardzo ważne w Angielskiej Lidze, a radzą sobie fatalnie, że ich marne Hull City, czy Wolverhampton bije jak chce.

@Sedan
Nawet gdyby Chelsea grało bardzo słabo, to jedyny aspekt w ich grze się nie zmieni. Mam tu na myśli obronę, która jest jedną z najlepszych w Europie. "Czołg" Alex zmiecie wszystko co stoi na drodze, Terry wygra każdą górną piłkę, a Cole i Ivanovic wygarną skrzydłowym futbolówkę z każdej sytuacji. I teraz pomyśl, że wszystko to usłyszałeś od kibica Manchesteru United, który przyjaźni się z wiernym fanem Niebieskich ; d

@Fergie parę dobrych lat? Parenaście. On w United przetrwa 25 trenerów City, zobaczysz ; d

SedaN*
27-03-2010, 15:37
Ja w ogóle uważam, że w takich ligach jak Serie A albo PL każdemu klubowi się może noga podwinąć. Tam nawet drużyny z dolnej pułki prezentują dobry football : ).

@Crayon
Ty za Man U?! Ojj : D. Ja uważam, że Manchester ma dobrą obronę, bo chyba grają nią parę lat, jak się nie myle + Rooney w formie. To stawia Manchester faworytem tegorocznej LM. A na dodatek Ferguson, który jest menadżerem tego klubu dobre parę lat. I teraz pomyśl, że wszystko to usłyszałeś od kibica Chelsea Londyn, który przyjaźni się z wiernym fanem Czerwonych Diabłów ; d

Za 23 minuty mecz Chelsea z Aston Villa na wyjezdzie.. będzie ciężko.

@Edit
Pragnę się pochwalić, że Chelsea w 15 minucie obejmuje prowadzenie po golu Franka Lamparda : D.

@Edit2
CHELSEA-ASTON VILLA 7:1, 4 gole Lamparda! A na dodatek Arsenal remisuje z Birmingham : ). BARDZO UDANA SOBOTA!

Sub Zero 2
27-03-2010, 19:37
Hehe Chelsea pokonało Aston Ville 7:1.
Strzelcy to :Lampard,Malouda i Kalou.

Kamor Wielki
27-03-2010, 21:02
Porażka w meczu na szczycie
Inter Mediolan przegrał z As Romą 1-2. Gola dla Nerazzurrich zdobył Milito, a dla gospodarzy trafili De Rossi i Toni. Jose Mourinho nie zaryzykował dzisiaj przy ustalaniu składu Interu i wystawił chyba najlepszą jedenastkę, w ustawieniu 4-4-2. Na boisku od pierwszych minut pojawił się Sneijder, a przed nim Milito i Eto'o.

Szkoda,teraz Roma ma Inter na wyciągnięcie ręki :(:(:(
Tylko 1 ptk przewagi...

'Oxidosis'
27-03-2010, 21:06
Napoli ligowym średniakiem - owszem, ale nie w tym sezonie. Prezentują niezłą piłkę z bardzo dobrymi piłkarzami i licze na to, że zagrają w LM, albo chociaż w kwalifikacjach.. a co do SerieA to się zgodze, niestety liga toczy się na dno, a wszystko przez skąpe włoskie główki..

Co do zwycięstwa Romy, sam nie wiem czy się cieszyć. Wolałbym aby był to remis.

Mikiel Król Sedesów, ej!
27-03-2010, 21:09
Przecież w Napoli gra Diego Armando Maradona

28-03-2010, 10:12
Chodzi ci o Lavezziego, czy jak mu tam?

#down
Też trzymam kciuki za Pogoń.

Sub Zero 2
28-03-2010, 11:17
Haha.Maradona to trener Argentyny.Szkoda Interu,że przegrał z TEORETYCZNIE słabszym rywalem.
Remes:Pogoń ma wygrać!!!

Mikiel Król Sedesów, ej!
28-03-2010, 11:54
Haha.Maradona to trener Argentyny.Szkoda Interu,że przegrał z TEORETYCZNIE słabszym rywalem.
Remes:Pogoń ma wygrać!!!

Będę na meczu Pogoni.

Maradon przecież gra w Napoli, lol. Sprawdź sobie na wikipedii :(

Τettmeier
28-03-2010, 12:19
Kamor muszę z przykrością stwierdzić, że twoje wypowiedzi są żałosne, i to nie jest riposta. Człowieku, czy ty czytasz swoje posty po napisaniu? Chyba nie.. To, że Juventus ma słaby sezon, bo porządnie nie może się odnaleźć od Calciopoli, to nie znaczy że masz wypisywać takie rzeczy. Juve to zero, juve to zero. Mam ci przypomnieć wynik z twoim kochanym Interem, nieudacznikami którzy fartem awansowali dalej do CL? Nie chce się kłócić w żaden sposób, ale poglądy kibica w stylu 'Lubię Inter, a jak Juventus go dogania, to są szmatami' to właśnie jest kpina, skończyłem

Sub Zero 2
28-03-2010, 17:00
Mikiel a Pogoń będzie gościem czy gospodarzem?
I w ogóle daj jakieś info,bo blisko Szczecina mieszkam.

Jakoś na Wikipedii nie widziałem,że gra w Napoli...

TuK!
28-03-2010, 17:05
Ostatnio na meczu, w Częstochowie, zaczęli rzucać racami na boisko, i policjanci odrazu z pistoletu, na kulki z farbą, zaczęli strzelać ;>.

Mikiel Król Sedesów, ej!
28-03-2010, 17:06
Mikiel a Pogoń będzie gościem czy gospodarzem?
I w ogóle daj jakieś info,bo blisko Szczecina mieszkam.

Jakoś na Wikipedii nie widziałem,że gram w Napoli...

21 kwietnia grają w Szczecinie.

Maradona grał w Napoli kiedyś, pisałem to dla beki :(

Sub Zero 2
28-03-2010, 21:09
Chyba się wybiore na meczyk.Na PW mógłbyś dać jakieś dokładne info?
Już za niedługo ćwierćfinały LM.No szlagierów będzie pełno.

.:Speed Fireman:.
29-03-2010, 16:43
# 21 kwietnia 2010
godz. 18:00, Pogoń Szczecin - Ruch Chorzów

# 20 kwietnia 2010
godz. 18:00, Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk

# 7 kwietnia 2010
godz. 18:00, Ruch Chorzów - Pogoń Szczecin

# 6 kwietnia 2010
godz. 18:00, Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok

Sub Zero 2
29-03-2010, 17:42
Dziś first runda ćwierćfinałów.Nie możecie tego przegapić.Na życzenie wykonam relacje z meczów środowych i wtorkowych.

Kiepski Ferdzio
29-03-2010, 18:49
nie jedziemy na mecz. Obejrze w telewizji.:)

Arcano
29-03-2010, 19:47
# 21 kwietnia 2010
godz. 18:00, Pogoń Szczecin - Ruch Chorzów

# 7 kwietnia 2010
godz. 18:00, Ruch Chorzów - Pogoń Szczecin

Tak dla scisłości,

# 21 kwietnia 2010
godz. 20:00, Pogoń Szczecin - Ruch Chorzów

# 7 kwietnia 2010
godz. 20:00, Ruch Chorzów - Pogoń Szczecin

_woto_
31-03-2010, 10:49
Bayern Monachium 2:1Manchester United
Olympique Lyon 3:1 Girondins Bordeaux

Ciekawie sie zaczyna :D

dzis czekam na mecz barca-arsenal

ARSENAL FTW

31-03-2010, 10:54
ARSENAL FTW
Też mam taką nadzieję.

#topic
Mam nadzieję, że Bordeaux odrobi straty w rewanżu. Od dwoch lat OL jest porpostu słabsze. Co do ManU - Bayern, to się trochę ździwiłem.

Senshi
31-03-2010, 14:12
Man Utd przegralo:o normalnie porazka:D ale znajac Man Utd zrobią powtórke z meczu z Milanem:)
Dziś mam nadzieje ze CSKA oraz Arsenal wygraja:D

Crayon
31-03-2010, 16:48
normalnie porazka:D
Porażką jest kontuzja Rooney'a, który źle stanął i skręcił kostkę.

Mecz Manchesteru United z Bayernem Monachium był genialny. Kto nie oglądał, niech żałuje. Mecz walki, sytuacje z jednej, drugiej strony. Scholes jak zwykle nie patyczkował się z rywalami, Nani trochę się poobijał, Berbatow bez polotu, Ferdinand i Vidic solidni, Evra jak zwykle, Fletcher waleczny. Giggs całkowicie niewidoczny, chyba że wspomnimy jego pierwszy kontakt z piłką(dośrodkowanie z rożnego i słupek Vidica).
Z Bayernu to podziwiam tego młodego lewego obrońcę, z 'wystraszonym' ryjem, Van Bommela, bo groźny był(ale całkowicie nie rozumiem dlaczego przy jego 50m wyjściach nikt go nie przechwycił), Olica za niesamowitą waleczność no i za gest Ebiego(vide Polska 37:0 San Marino). Człowiek w masce całkowicie mi się nie podobał, chociaż w końcówce odzyskał pewność siebie i już nie było problemów. No i Van Der Smar, który mimo upływu lat...

Wynik 2:1 jest nieważny, bo bramki bez problemu da się odrobić. Bardziej się zdenerwowałem, gdy zobaczyłem utykającego Rooney'a w 92 minucie meczu.

@Sedan, pewnie Wayne będzie pauzować do 4 tygodni, więc nie zagra i z Chelsea, i z Bayernem Monachium. Więc trochę do dupy. A do tego jeszcze Mundial. Ogromna strata. Ciekawe jak sobie poradzi po kontuzji na MŚ. Formę od nowa będzie musieć odbudowywać. Imo ma pograne w tym sezonie.

SedaN*
31-03-2010, 17:35
Lubie Rooneya i współczuje mu skręcenia kostki, ale po tym wydarzeniu mam mieszane uczucia. Z jednej strony jako kibic Chelsea ciesze się, bo przecież w sobotę grają ważny mecz z The Blues i kontuzja Rooneya będzie na pewno wielką stratą dla Man U, a z drugiej strony darze wielką sympatią tego zawodnika. Mam nadzieję, że po meczu z Chelsea szybko wróci do składu : )

bermen,
31-03-2010, 18:12
Witam nolajfy, !! 1
No coz ja jestem ogolnie za Barcelona ^.- kibicuje jej dobra pare lat, jednakze wygrana na Emirate bedzie bardzo ciezka... wszystko bedzie zalezec od dyspozycji Xaviego oraz Messiego, mam nadzieje rowniez ze Ibra pokaze skutecznosc napastnika. Obawiac sie moge rowniez obstawienia pozycji DM'a ciagle faworyzowany Basquets zajmuje miejsce w skladzie Toure... Rowniez ciekawa moze byc sytuacja Henrego, czy wyjdzie w pierwszym skladzie? Jak sie pokaze? Wielka nie wiadomo, niestety w tym meczu nie zagra Iniesta, ktory dla mnie jest genialnym zawodnikiem (drybling/przeglad pola).

Kiepski Ferdzio
31-03-2010, 20:32
Niestety Henry nie wyjdzie w pierwszym składzie. Poprosił trenera żeby go nie wpuszczał bo nie chce robic krzywdy Arsenalowi w którym kiedyś grał.

'Oxidosis'
31-03-2010, 20:37
@up

skąd masz takie info? Daj mi linka do tej strony. Osobiście w to nie wierze, bo jest to bardzo ważne spotkanie, a w takich meczach nie liczy się zespół z przeszłości tylko ten, w którym się gra.

KamilQ
31-03-2010, 20:56
Henry nie wyszedl na boisko w pierwszym składzie.
Barca ładnie ropoczęła ale i tak arsenal wygra ;D

@EDIT
To co almunia robi to magia. ;D

@Down
2:2

Walcott jedna strzelil a potem Fabregas z karnego (Puyol Czerw. Kartka) ;D
A w Barcelonie 2 bramki Zlatana I.

Sub Zero 2
01-04-2010, 07:39
Niestety Henry nie wyjdzie w pierwszym składzie. Poprosił trenera żeby go nie wpuszczał bo nie chce robic krzywdy Arsenalowi w którym kiedyś grał.
Nie tyle krzywdy Arsenalowi co sobie.Ja gdybym grał przeciwko dawnemu klubowi bym się nie cieszył.Ale pan Guardiola nie lubi The Gunners i go na przekór wpuścił.Wie ktoś ile było?Ja nie oglądałem,bo to by była dla mnie męczarnia.Kur** N'ka działa od 9.00.Relacja plax!!!

Τettmeier
01-04-2010, 08:36
http://www.youtube.com/watch?v=VC9r7NfdBuM
Karny oczywiście ewidentny oraz czerwona kartka w pełni zasłużona. I niech mi jakiś kibic Barcelony powie, że nie. :( Jeśli by już się nad nim zlitował i żółtą kartkę dał, to można zwrócić uwagę na to że to Fabregas i świeżo po kontuzji, tym bardziej się wypad należy.
Barcelona od 60 minuty nie istniała, co z tego że miała 50 akcji i 300 podań w pierwszej połowie, skoro nie potrafiła wygrać? Dużo akcji i strzałów, a dużo goli to wielka różnica, przykro mi.
Ars&#232;ne Wenger pokazał charakter, kontuzje przeszkodziły mu w dokonaniu zaplanowanych zapewne zmian. Mimo to potrafił się podnieść i dokonać bardzo trafnego ruchu jakim było wprowadzenie Walcotta (osobiście czuję do niego dziwny sentyment) który bardzo dobrze wszedł w spotkanie.
"przegrać wygrany mecz" to sztuka.

_woto_
01-04-2010, 09:08
Takiego meczu juz dawno nie ogladalem w wykonaniu Kanonierow. Kibicuje im od 2005 :) Takiej napinki dawno u mnie nie bylo jak Theo strzelil na 2:1

Axelo .
01-04-2010, 10:08
Co za fail że Rooney ma kontuzje. ,Runi' to gracz chyba najbardziej kojarzący się z tym zespołem. Mam nadzieje że chłopaki z Old Trafford dojdą do trofea. :)

'Oxidosis'
01-04-2010, 10:16
Nie tyle krzywdy Arsenalowi co sobie.Ja gdybym grał przeciwko dawnemu klubowi bym się nie cieszył.Ale pan Guardiola nie lubi The Gunners i go na przekór wpuścił.Wie ktoś ile było?Ja nie oglądałem,bo to by była dla mnie męczarnia.Kur** N'ka działa od 9.00.Relacja plax!!!

śmiech, taki napinacz na cb jakim on to kibicem arsenalu nie jest, a meczu nie oglądał...

@Topic

może i niezasłużenie, ale wynik 2 : 2 daje Arsenalowi minimalne szanse na awans.

SedaN*
01-04-2010, 11:16
@Oksi
Niezasłużenie, hmm.. zależy z jakiego punktu na to spojrzymy.

@Topic
W pierwszej połowie ewidentna dominacja Barcelony, zajebisty atak na pomocników Arsenalu i po stracie piłki przez któregoś zawodnika z Barcelony. Powinni nastrzelać więcej bramek, jednak skuteczność bardzo słaba. W drugiej połowie Katalończycy nie wytrzymali takiego tempa co w pierwszej połowie i dali trochę swobody Arsenalowi, a on to umiejętnie wykorzystał. : )

_woto_
01-04-2010, 11:28
Ej a rewanz Barc-Arsenal bedzie we wtorek czy w srode? Bo jak we wtorek to moga byc klopoty z ogladnieciem. Znacie moze gdzie na necie bede mogl ogladnac rewanz za free??

'Oxidosis'
01-04-2010, 13:45
@Up

owszem. Jest sporo stron internetowych na których będziesz mógł obejrzeć spotkanie, np. bet365.com ( wymagana rejstracja ). Nie ma lagów i dobra jakość. Prócz tego jest sporo programów ( sopcast, tvuplayer ). Także bez lagów oraz nie ma problemów z obsługą, po prostu wchodzisz na meczyki.pl/meczenażywo.pl odszukujesz meczu Barcelona - Arsenal i tam masz wszystkie strony oraz programy które obsługują ten mecz. Gdy znajdziesz napis sopcast, klikasz i automatycznie otwiera Ci się program oraz okienko z transmisją. To samo w przypadku innych programów.

01-04-2010, 15:38
Te pierwsze 10 minut to byla swietna gra Barcy, ale jeszcze lepsza Almunii. Ogólnie to fajnie się ten mecz oglądało. Wkurzał lekko Kołtoń ze swoimi docinkami, ale było super :P

Sub Zero 2
01-04-2010, 19:05
@Oxi
Mecz oglądałem,ale nie cały.Bałem się Ibrahimovića,że strzeli 3 gola.
@top
Almunia pięknie grał,ale te 2 strzały Pana z Krzywymi Nogami...W sumie to samo.Hurra Puyola nie będzie w rewnżu!Fabregas pro.

Kiepski Ferdzio
02-04-2010, 09:03
Oglądałem mecz i nawet wynik trafiłem ale szkoda Puyola że czerwoną kartkę dostał i nie zagra w rewanżu, ale też szkoda Fabregasa że kontuzjowany po tym strzale karnego.

Sub Zero 2
02-04-2010, 12:08
A mi nie jest szkoda Puyola.Dobrze,że dostał kartke,bo na 100% wiedział,że Fabregas ma kontuzje.A powikłania w tym stanie są bardzo niebezpieczne.
@Pan up
Fabregas nie wystąpi też z tego powodu,bo dostał żółtą kartke,a takową już miał na swoim koncie.
@Pan Down
Omg człowieku wiem,że Fabregas może nie grać w tym sezonie.Myślisz,że podporządkujesz wszystkich do siebie?Grubo się mylisz!

'Oxidosis'
02-04-2010, 12:36
@up

Widze, że nie wiesz kibicu Arsenalu, że Fabregas może się już pożegnać z tym sezonem, więc w kontekście tego to że nie wystąpi z Barcą, jest mało ważne.

SedaN*
03-04-2010, 10:54
Dzisiaj bardzo ważny mecz dla kibiców Chelsea i Manchasteru na Old Trafford. Kto będzie oglądał? Jaki wynik stawiacie? Dodam, że Manchaster bez najlepszego strzelca w PL, czyli Rooneya. Według mnie dużo bramek nie wpadnie. Obstawiam remis lub 1:0 dla Chelsea : ).

Sub Zero 2
03-04-2010, 10:58
A możesz powiedzieć na jakim kanale?Manchester bardzo będzie osłabiony,a Chelsea napewno już zbiera się w sobie po porażce z Interem na 100% wygra.Obstawiam wynik 1:0 jak kolega up.

Crayon
03-04-2010, 11:06
Sedan no nie gadaj. Będzie albo 1:0 dla United, albo 0:1 dla Chelsea, albo remis 1:1 lub bezbramkowy ; d
Sam mecz będzie pokazywać dobra grę w obronie, mistrzów końcówki, kruluw stałych fragmentów. Liczę że mecz będzie żywy, zwłaszcza ze strony Manchesteru(Valencia, Nani). Od Chelsea oczekuję żelaznej obrony. Bo nie może być nudno!
A po meczu? Niesamowity płacz. Że nie ma 5 karnych, sędzia ślepy, widzi spalone, których nie ma, czerwonych kartek za mało rozdali, faworyzowali United, bo grają u siebie itd.

Mikiel Król Sedesów, ej!
03-04-2010, 11:12
Będę oglądał, ale też czekam na Legia : Lech. Moim zdaniem wygra lech.
Co do meczu w Anglii, oby wygrało MU, bo Czelzi to cioty

SedaN*
03-04-2010, 11:16
Nie no przepraszam Krajonku : *

Masz rację, obawiam się wyniku 0:1 dla Man U, ale wolę nie zapeszać. Jeżeli Chelsea chce wygrać tegoroczną ligę nie może takich meczy przegrywać, zwłaszcza gdy przeciwnik jest osłabiony. W 100% zgadzam się z wypowiedzią Crayona.

'Oxidosis'
03-04-2010, 13:27
Też szykuję się na ten mecz, podejrzewam, że wpadną minimum 3 bramki.

03-04-2010, 13:37
Nie no, ja ofc za Chelsea jestem. Jak ManU wygra, to z mistrzostwem w tym sezonie może być cienko...

#edit
CZELSI ŁINS!

SedaN*
03-04-2010, 14:09
19 minuta - Chelsea obejmuje prowadzenie! Po podaniu Flo, Joe Cole piętką umieszcza piłkę w siatce! THE BLUES!

78 minuta - po golu Drogby Chelsea prowadzi 2:0 i nic się nie zanosi, aby Chelsea przegrała ten mecz! : )

@Edit
A jednak.. będzie nerwowa końcówka.

@Edit2
Chelsea wygrywa 2:1 i obejmuję prowadzenie w PL.

_woto_
03-04-2010, 19:15
A po meczu? Niesamowity płacz. Że nie ma 5 karnych, sędzia ślepy, widzi spalone, których nie ma, czerwonych kartek za mało rozdali, faworyzowali United, bo grają u siebie itd.

"Bitwa o Anglię" dla Chelsea, zadecydował fatalny błąd sędziego ONET.pl

chyba jestes jasnowidzem ^Crayon :D

Rodowity ^^
03-04-2010, 21:32
Man UTD. bez Rooneya to nie ten Man Utd : D

Arsenal jazda szkoda że bez Cesca : /

04-04-2010, 12:38
No... trochę głupio złamał tą nogę :f

#Lech - Legia

Ech, po tym meczu Legia spadła na 4 miejsce. W ogóle coś stołeczne drużyny w tym sezonie nic nie grają.

http://www.youtube.com/watch?v=UzSrryhfniU

Coś mi się wydaje, że Polonia spadnie, a Wojciechowski zdąży jeszcze zwolnić dwóch trenerów. Ale Przyrowski ładnie się po tej akcji wkurwił. Żeby przez murawę w ostatniej chwili stracić punkt...

Goku Mastah
04-04-2010, 12:52
Final to Manchester vs. Barcelona.
Osobiscie obstawiam wynik 1:2.

SedaN*
04-04-2010, 13:07
Ja coś czuje, że Bayern w tym sezonie może wyeliminować Czerwone Diabły. Myślę, że finał może być Inter - Barcelona. : )

Orlen Ochrona
04-04-2010, 13:20
II Ligowy Zawisza Zremisował na wyjezdzie z Miedzią Legnica (0-0)

10 kwietnia Zawisza będzie przyjmowac u siebie lidera czyli ruch radzionków jest to bardzo wazny mecz. Pełna mobilizacja gdańska 163 ;)

Arcano
04-04-2010, 13:45
Pozwole sobie skomentować wszystkie wielkosobotnie mecze 23 kolejki Ekstraklasy.

Piast 1:0 Korona - mecz iście słaby piłkarsko, Piast był moim faworytem w tym meczu, chociaż liczyłem na większą ilość bramek

Polonia 0:1 Wisła - oglądalem w telewizji pierwszą połowę, z drugiej oglądalem tylko skrót, ten mecz także nie byl jakimś większym widowiskiem, chociaż msuze pochwalić Polonie, bo gdyby niektóre sytuacje zostały wykorzystane to wynik byłby inny

Zagłębie 2:2 Lechia - nie oglądałem, stawiałem tutaj na Lechię

Lech 1:0 Legia - również nie oglądałem, jak na hit kolejki to szału nie było, stawialem tutaj na 2:3 dla Lecha

Ruch 0:0 Śląsk - mecz piłkarsko dobry, chociaż żadna z druzyn nie umiała się przełamać, remis ze wskazaniem na Ruch

Mikiel Król Sedesów, ej!
04-04-2010, 13:52
Lech 1:0 Legia - również nie oglądałem, jak na hit kolejki to szału nie było, stawialem tutaj na 2:3 dla Lecha

Skąd wiesz że szału nie było jak nie oglądałeś? Oglądałem meczu i był na wysokim poziomie, co chwile akcje przenosiły się spod bramki Lecha do Legii i odwrotnie. Mogło paść dużo goli, lecz Mucha dobrze bronił a Buricia ratowali obrońcy jak np. Bosacki wybił piłke z lini bramkowej po strzale Radovića.

Sub Zero 2
04-04-2010, 18:38
Jestem oburzony postawą sędziego w meczu Legia:Lech.Przecież faul na Lewandowskim był ewidentny.Ogólnie to Lech zasłużył na zwycięstwo tego meczu,jak i bycie mistrzem kraju.
@Polonia:Wisła
Mecz ogólnie słaby,Polonia nie pokazała dobrego futbolu.Wisła zasłużyła na zwycięstwo.

Senshi
04-04-2010, 19:55
Moje 2 kluby wygraly z klubami na ich poziomie:D
Chelsea i Lech
Oczywiscie Man Utd przegral dlatego ze Rooney nie gral:o
Lech marnowal duzo akcji, ale na szczescie wygral odskakujac Legii na 4pkt. jednoczesnie tracac tyle samo do prowadzacej Wisły, ktora wygrala po przepieknym golu samobojczym w ostatnich sekundach meczu:||:

Old Shidishi
04-04-2010, 20:03
Jestem oburzony postawą sędziego w meczu Legia:Lech.Przecież faul na Lewandowskim był ewidentny.Ogólnie to Lech zasłużył na zwycięstwo tego meczu,jak i bycie mistrzem kraju.
@Polonia:Wisła
Mecz ogólnie słaby,Polonia nie pokazała dobrego futbolu.Wisła zasłużyła na zwycięstwo.

Co do meczu Lecha z Legia, to Siejewicz przyznal sie w wywiadzie dla Canal +, ze popelnil blad. Dokladnie TU (http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,title,Siejewicz-przyznaje-popelnilem-blad,wid,12139997,wiadomosc.html?ticaid=19ee4)

SedaN*
04-04-2010, 20:23
Oczywiscie Man Utd przegral dlatego ze Rooney nie gral:o

To chyba nie jest dobrze, jeżeli drużyna bez jednego zawodnika jest niczym? Uważam, że Ferguson popełnił błąd, zostawiając Naniego na ławce. Chelsea również grała bez swojego najlepszego snajpera, oczywiście mowa tu o Drogbie. Dopiero pod koniec meczu wszedł.

Arcano
04-04-2010, 21:17
Skąd wiesz że szału nie było jak nie oglądałeś?

Chodzi o wynik.

#

Dzisiaj półfinały Pucharu Polski: Ruch - Pogoń i Lechia - Jaga, będzie ciekawie :D

Senshi
07-04-2010, 09:03
Jak oceniacie wczorajszy mecz Barcelona-Arsenal (4:1)
wg mnie bez Messiego Barca nie wygralaby tego meczu...Strzelil 4 bramki, majac juz w tej edycji 8 bramek... Czy ustanowi rekord jakim jest 12 goli zdobydych przez Ruuda van Nistelrooya:o

Ikki
07-04-2010, 22:52
@Up

W tym sezonie mówicie, że Barcelona nie istnieje bez Messiego a w tamtym mówiliście, że Messi nie istnieje bez Xaviego i Iniesty.

@Topic

A dzisiaj popłynął Manchester :)

Sub Zero 2
08-04-2010, 08:36
@Senshi
Ku*wa jak śmiesz mówić o tym meczu!
Jak ktoś wspomni o meczu Barca - Arsenal,to naśle na niego Azbesta,Karliego,Krajona,Mortiisa ( z zapasem banów) i innych furiatów.
@top
No Manchester chciał mieć dobry mecz z Bayernem to go miał.Świetna gra Naniego PRAWIE przesądziła o losach meczu.Ale Robben...to jest naprawde najlepsza gwiazda Bawrczyków.Piękny gol,a także świetna gra Olića pomogła drużynie van Gaala przejść do pólfinałów.Obstawiam finał Bayern-Inter (Barcelona to banda niedorozwiniętych dzieci)(oprócz Messiego i Henrego).

Bondi
08-04-2010, 14:12
No to za nami ćwierćfinały, oprócz tego, że stawiałem na awans Arsenalu, to wszystko potoczyło się po mojej myśli :) Finał Bayern - Inter.

Crayon
08-04-2010, 14:18
Robben by nic nie wygrał, gdyby nie ten Rafael, który ma w zwyczaju dostawać czerwone kartki za faule taktyczne(vide dawno temu z Wolverhampton). Manchester United nie miał szans na nie stracenie bramki grając w dziesięciu na tym poziomie gry.

Mam nadzieję, że Inter Mediolan pokaże anty-futbol jak Chelsea i może awansuje do Finału. Lucio musiałby tylko zniszczyć Messiego.

SedaN*
08-04-2010, 14:49
Według mnie Nani najlepszy zawodnik na boisku. Robben fakt, jest mistrzem od strzelania takich bramek. Manchesterowi teraz pozostaje walczyć o Premier League.

Axelo .
08-04-2010, 15:03
Gdyby nie to że ManU grał w 10-ciu pewnie by zagrali defensywnie to 15 minut do końca.
Naprawdę szkoda bo chciałbym zobaczyć mój ulubiony klub w finale.

08-04-2010, 15:16
Mi też jest ich szkoda. W końcu zagraliby 3 mecze w sezonie więcej, a to by oznaczało większą szansę na urazy/zmęczenie kluczowych graczy* Mecz ogólnie był fajny. (Achh ta piętka Naniego <mniam>)

*Jestem za Chelsea, dlatego tak piszę :f

'Oxidosis'
08-04-2010, 15:45
@Senshi
Ku*wa jak śmiesz mówić o tym meczu!
Jak ktoś wspomni o meczu Barca - Arsenal,to naśle na niego Azbesta,Karliego,Krajona,Mortiisa ( z zapasem banów) i innych furiatów.
@top
No Manchester chciał mieć dobry mecz z Bayernem to go miał.Świetna gra Naniego PRAWIE przesądziła o losach meczu.Ale Robben...to jest naprawde najlepsza gwiazda Bawrczyków.Piękny gol,a także świetna gra Olića pomogła drużynie van Gaala przejść do pólfinałów.Obstawiam finał Bayern-Inter (Barcelona to banda niedorozwiniętych dzieci)(oprócz Messiego i Henrego).

Ja Cie koleś naprawdę nie rozumiem..czemu uważasz że Barca to banda niedorozwiniętych dzieci? Ty wiesz w ogóle co piszesz? W sumie to oni mogą mówić tak do Ciebie, bo założe się że każdy gracz Barcelony jest starszy od Ciebie ;)

a mi bardziej szkoda Bordo, bo zagrali dobry mecz jednak to nie wystarczyło.. marze o finale Olympique - Inter.

Mikiel Król Sedesów, ej!
08-04-2010, 15:59
Jaracie się tym Robbenem, a zagrał marne zawody. Raz ładnie strzelił (Van Der Sar obronił) no i z volleya to strzał stadiony świata ale to koniec. Nic nie grał wspaniałego. Myślałem że awans MU to kwestia czasu po tym jak było 2:0, lecz Rafael bez sensu faul w środku pola i wypadł z boiska, młody głupi.

^down
<cweli pizdziocha>

Seba Master Knight
08-04-2010, 16:23
Za bardzo uwierzyli w swoje możliwośći po wyniku 2:0, błąd Fergusona, że wprowadził Rafaela, który jest nieodpowiedzialnym dzieckiem. Może grać w meczach typu z Portsmouth czy z Wilkami, ale na takie mecze powinno się wypuszczać bardziej opanowanych piłkarzy. Rooney niestety został poobijany przez Van Buytena, który bezczelnie wchodził w kostkę Wayne'owi. Podsumowując, w pierwszej połowie świetna gra MUFC, w drugiej nastawienie na "przetrzymanie wyniku"

PacxKnight
08-04-2010, 17:33
Za bardzo uwierzyli w swoje możliwośći po wyniku 2:0, błąd Fergusona, że wprowadził Rafaela, który jest nieodpowiedzialnym dzieckiem. Może grać w meczach typu z Portsmouth czy z Wilkami, ale na takie mecze powinno się wypuszczać bardziej opanowanych piłkarzy. Rooney niestety został poobijany przez Van Buytena, który bezczelnie wchodził w kostkę Wayne'owi. Podsumowując, w pierwszej połowie świetna gra MUFC, w drugiej nastawienie na "przetrzymanie wyniku"

Ferguson wystawił Rafaela ze względu na to, że bał się, że Ribery będzie uciekał Nevillowi, bo już w meczu z Chelsea Garry nie dawał rady.. W pierwszej połowie Rafael grał genialnie, a Ribery nie wiedział co się dzieje. Ta pierwsza żółta kartka była spowodowana tym, że wcześniej on był i to wyraźne faulowany, nie powinien co prawda tak odpłacać Van Bommelovi, ale cóż.
Poza tym Van Der Sar nie owijając w bawełnę dał dupy przy golu Olicia, taki kąt, a ten popełnił bardzo prosty błąd, położył się do tyłu przed strzałem... Gdyby nie ten gol, to myślę, że by dali radę no cóż. Porażki z Barcą rok tak nie przeżywałem, bo tutaj ManU było lepsze, Bayern strzelał gole szczęśliwe, prócz tego Robbena, gdzie i tak był błąd obrońców, nie asekurowali krótkiego słupka przy rożnym WTF?...
Pozostaje pogratulowac Bayernowi kolejnej szczęśliwej wygranej.
Ja mam nadzieję, że ManU jeszcze powalczy w tym sezonie o wygranie ligi i drugie moje życzenie to to żeby Barca nie wygrała LM 2 raz z rzędu D:.
W przerwie letniej czas najwyższy na zmiany choć i tak pewnie Glazerowi kasy nie dadzą, tylko jeszcze bardziej będą zadłużać klub...

SedaN*
08-04-2010, 18:04
Ferguson wystawiając Rafaela, postawił na młodego zawodnika z brakiem doświadczenia. Myślę, że Neville by takiego błędu nie popełnił. Ferguson i Ferdinand w wywiadzie powiedzieli, że czerwona kartka była wymuszona przez Niemców.

Sub Zero 2
08-04-2010, 20:39
Ja Cie koleś naprawdę nie rozumiem..czemu uważasz że Barca to banda niedorozwiniętych dzieci? Ty wiesz w ogóle co piszesz? W sumie to oni mogą mówić tak do Ciebie, bo założe się że każdy gracz Barcelony jest starszy od Ciebie ;)

a mi bardziej szkoda Bordo, bo zagrali dobry mecz jednak to nie wystarczyło.. marze o finale Olympique - Inter.

Omg,co za...po prostu bronie mojego ulubionego klubu.A przeczytałeś cały post?czy mama Ci pomagała?Na końcu napisałem,że Messi i Henry są spoko. Co do meczu Lyon-Bordo,uważam,że Lyon był spokojny o awans i dał się wyszaleć Bordo.Mecz Bayern-Manchester był taki sobie.To było jak w pierwszym meczu Stuttgard-Barca (omg,co za...),Stuttgard cisnął z całej siły w pierwszej połowie,a na drugą nie starczyło im sił.Czerwona kartka dla Rafaela bardzo osłabiła linie obrony Czerwonych Diabłów,i Ferguson musiał uzupełnić szyk Johnem O'Shea.Manchester na koniec już nic nie mógł zrobić z Riberim,który mocna wydłużał ten mecz,atakując.Jak nie którzy mówią duet Roberi (wiecie o co chodzi?) sprawdził się.Bez van Bommela w półfinale może być im ciężko.

'Oxidosis'
08-04-2010, 21:07
Bez obrazy, ale uważam że Ciebie można nazwać maksymalnie sezonowcem ( chodz to i tak sporo ) bo wyżywasz się na zespole, który pokonał Twój ulubiony klub ( lol ). Dziwne, że nazywasz to ''bronieniem klubu''. Nie wiesz jak bardzo byłem rozgoryczony porażką Milanu z ManU, oraz także przez chwile ich znienawidziłem, jednak gdy opadły emocje po prostu pogratulowałem kibicom Manchesteru oraz zyskałem do nich jeszcze większy szacunek. To, że Barca pokonała Twoją ulubioną drużyne to nie znaczy, że masz ich wyzywać, bo po prostu w tym sezonie zagrali lepiej i zasłużyli na wygraną więc nie wiń ich za te zwycięstwo.

Crayon
08-04-2010, 21:20
duet Roberi (wiecie o co chodzi?)
yyyy.....jajko?

Manchester United rozegrał dobre zawody, gdyby nie zasada bramek na wyjeździe - gralibyśmy dalej, doprowadzilibyśmy do karnych i gdybać można, że Diabły wygrałyby, bo nie miałby kto pudłować(Krysia już w Realu ; d).
Ogólnie trochę żalu mam do Rafaela za te jego faule, ale jest fantastycznym zawodnikiem i będą z niego ludzie. Taka jest piłka, czasami się wygrywa wygrany mecz i leci do domu, a czasami przegrywa i świętuje zwycięstwo.