PDA

View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34

Simi
29-10-2012, 16:20
eh, tak fajnie się ogladało Premier League. nawet mecze 'średniaków' były ciekawe. se ciagle pomylki psuja troche wizerunek...

co do meczu to był zajebiscie ciekawy. od 0-2 do 2-2 i ciągły atak. pech Ivanovica, jeszcze większy Torresa, że trafił na ślepych sędziów (sprzedawczyków?)...

co do Chelsea to jestem pod wrażeniem nowych transferów. Hazard robił sobie z grajkami MU co chciał. Mata też sobie nieźle radzi w PL, choć to nie jego 1szy sezon.

SedaN*
29-10-2012, 18:36
Gdyby nie Luiz to Manchester nie prowadziłby tak szybko 1:0. : [

teraz obejrzałem sobie powtórki i ty chyba ślepy jesteś skoro mówisz, że ten samobój luiza to spokojnie by dobił Young, bo piłka leciała w zupełnie innym kierunku niż on stał

Liczy się cały mecz, a nie tylko jedna połowa. :confused:

Drugą The Blues też mieli lepszą dopóki sędzia wam nie pomógł :)

Szczególnie gdy Drogba strzela bramkę będąc na spalonym w 2010 roku, o tym pamiętasz/wiesz? Dziwne, nie wspomniałeś... :confused:

Chelsea wtedy prowadziła 1:0, i była końcówka meczu więc myślę, że spokojnie by dowieźli zwycięstwo do końca. Z niczym to się nie równa w porównaniu do tego, co ostatnio wyprawiają sędziowie na korzyść Mułów. (coraz bardziej przekonuje się do tego (http://podpressingiem.wordpress.com/2012/10/16/prawda-jest-na-wyciagniecie-reki/) artykułu.

Chciałeś chyba napisać:

Mówi to osoba, która wcześniej pisała, że taktyka nie ma znaczenia haha.

Obejrzyj sobie jeszcze raz kolego skrót meczu (tutaj link: http://www.myspace.com/video/vid/109061310#pm_cmp=vid_OEV_P_P) - trwa 20minut więc jest to obszerna powtórka i powiedz mi gdzie ten dominujący Manchester, bo od 12minuty do 60, w której Chelsea dostała drugą czerwoną kartkę United nie mieli żadnej sytuacji, ba nawet chyba strzału nie oddali. Po prostu zdominowani. I kto tu jest ślepy :) Ale z nieobiektywnym i głupio zapatrzonym w swój zespół "kibicem" tak się właśnie polemizuje...

Demon
29-10-2012, 18:54
dobra uspokójcie swoje wypowiedzi, bo zaczynacie się spinać, a nie dyskutować

a co do meczu to wielka szkoda Chelsea, wierzyłem mocno :(

Zarexoholik?
29-10-2012, 21:49
ty chyba ślepy jesteś skoro mówisz

powiedz mi gdzie ten dominujący Manchester

Wyjaśnij mi człowieku jak można mówić pisząc! Jesteś nienormalny, czy niedouczony?

teraz obejrzałem sobie powtórki i ty chyba ślepy jesteś skoro mówisz, że ten samobój luiza to spokojnie by dobił Young, bo piłka leciała w zupełnie innym kierunku niż on stał

Jak ta piłka po odbiciu się od pleców Luiza leciała prosto do bramki, Young 'wepchnął ją wzrokiem', a jakby się uparł to jeszcze by to wbił, ale nie chciał spalonego.

Drugą The Blues też mieli lepszą dopóki sędzia wam nie pomógł :)

Płaczesz o 'pomoc' sędziego, a przecież nikt o nią nie prosił. Moim zdaniem pomylił się tylko przy bramce Hernandeza, ale to liniowy, nie główny.

Chelsea wtedy prowadziła 1:0, i była końcówka meczu więc myślę, że spokojnie by dowieźli zwycięstwo do końca.

Nie myśl za dużo, pod koniec meczów pada najwięcej bramek. Dowody masz przy każdej kolejce typie...

Z niczym to się nie równa w porównaniu do tego, co ostatnio wyprawiają sędziowie na korzyść Mułów.

Raz pod wozem, raz na wozie?

A jakie znaczenie ma taktyka? Myślisz, że jak wchodzisz na boisko to bawisz się w taktyki? Trzymasz się swojej pozycji - tyle. Nie da się przewidzieć w 100%'ach tego jak zagra przeciwnik, ogarnij się.

Nie mam czasu ani chęci już więcej wdawać się w dyskusję z zarexoholikiem

Widzę właśnie! <facepalm>

dobra uspokójcie swoje wypowiedzi, bo zaczynacie się spinać, a nie dyskutować

Zero napinki, wymiana zdań!

#niżej

Dzięki za rady, wiem lepiej.

SedaN*
29-10-2012, 22:50
A jakie znaczenie ma taktyka? Myślisz, że jak wchodzisz na boisko to bawisz się w taktyki? Trzymasz się swojej pozycji - tyle. Nie da się przewidzieć w 100%'ach tego jak zagra przeciwnik, ogarnij się.
!

Po raz kolejny przekonujesz mnie, jak niska jest twoja wiedza, eh.. Dobra, wytłumaczę ci to ostatni raz. Ale czytaj uważnie, to może coś zrozumiesz. Taktyka to nie tylko ustawienie formacji, jak ty myślisz. To również indywidualne krycie każdego zawodnika, bo każdy zawodnik ma swój styl, w czymś jest lepszy w czymś gorszy i to można przewidzieć, bo stylu i umiejętności gry się nie zmienia w czasie tygodnia albo w ogóle się nie zmienia... Do tego czasu rozumiesz? To kontynuuje. Taktyka to również wszelkie podwojenie, potrojenia największego niebezpieczeństwa ze strony rywala. Przykład Messi w Barcelonie, najważniejsze aby nie dać mu się obrócić czy Ronaldo w Realu - nie dawać mu dużo pola do gry, zachować odpowiednie odległości, aby nie miał dobrej pozycji do strzału (a je ma wyśmienite) i, aby miał jak najmniejsze szanse wygrania pojedynku 1vs1. Taktyka to również ustawienie odpowiedniego gracza na dany mecz. Powiedzmy, dam Ci przykład: Polska - Anglia. Anglicy grają świetnie głową, dlatego trener Fornalik wystawia Glika zamiast Perquisa (który de facto też sobie w miarę dobrze radzi). Na tym skończę, bo nie chce mi się dalej wymieniać... Gdyby było jak ty mówisz, czyli "oo trzymajcie tutaj piłkę chłopaki i kopcie sobie" to piłka nożna nie była by tak wspaniała i nieprzewidywalna jak teraz.

[Eklerq] Nie karm trolla _/

'Oxidosis'
30-10-2012, 09:28
Wyjaśnij mi człowieku jak można mówić pisząc! Jesteś nienormalny, czy niedouczony?

Zawsze byłem przekonany, że pisanie i mówienie to czynności niezależne od siebie, tudzież można je czynić jednocześnie. W tym aspekcie, nienormalność działa chyba na moją korzyść...

To wytłumacz mi, po co w takim razie są trenerzy? Po co Real wypłaca grube miliony na pensję Mourinho, za co płaci Manchester Fergusonowi? No dawaj, wyjaśnij mi!

Do reszty wywodu nie mam zamiaru się odnosić, bo po co mam Ci dawać satysfakcję? Argumentacja z Tobą, to jak argumentacja z nescafé.

@Topic

Czekam, aż Boruc w końcu dostanie szanse na powrót do reprezentacji.

Zarexoholik?
30-10-2012, 12:14
Zawsze byłem przekonany, że pisanie i mówienie to czynności niezależne od siebie, tudzież można je czynić jednocześnie.

Czyli byłeś/jesteś w błędzie. Jeśli piszesz to piszesz, jeśli mówisz to mówisz. Tak ciężko to zrozumieć?

To wytłumacz mi, po co w takim razie są trenerzy? Po co Real wypłaca grube miliony na pensję Mourinho, za co płaci Manchester Fergusonowi? No dawaj, wyjaśnij mi!

Z tego co napisałeś nie zrozumiałeś mojego przesłania. Kiedyś napisałem, że to co ustalisz w szatni nigdy nie sprawdzi się w 100%'ach na boisku. Możesz mieć jakiś wstępny plan, ale to jak zagra np. obrona zależy od przebiegu gry, a nie rozpiski kto jak gra na kartce.

Argumentacja z Tobą, to jak argumentacja z nescafé.

Sucho, podlej tym kwiaty to zwiędną.

Czekam, aż Boruc w końcu dostanie szanse na powrót do reprezentacji.

Pomarzyć zawsze możesz.

_woto_
31-10-2012, 14:43
Nic dodac nic ujac. To co wczoraj ogladalem na pewno nie powtorzy sie juz nigdy w historii pilki noznej. Pozdrawiam

@down
to nie chuchaj pod nos ;p

Τettmeier
31-10-2012, 15:10
Śmierdzi bukmacherami

@up
nie jestem bukmacherem, chuchanie pod nos właśnie tak może być przeze mnie zrozumiane. ;d wg mnie wynik srednio mozliwy

True & Blue
31-10-2012, 19:08
No arsenal ladnie pocisnal wczoraj :0 przyjemnie sie ogladalo.Tylko pogratulowac walki do konca:)

Licze dzis ze w SPORTOWEJ walce Chelsea dzis pokona manchester i zaden sedzia tego nie popsuje tylko bedzie ladny i czysty mecz :)

Bondi
31-10-2012, 22:47
Jest tu ktoś kto chodzi na mecze ligowe zespołu ze swojego miasta czy same Barcelony i Manchestery United?

Mr$ Quean
31-10-2012, 22:52
Ja od czasu do czasu na Wisłe jezdze jak są jakieś mecze godne uwagi.

Bondi
31-10-2012, 22:53
@up
Kraków, Płock, Puławy, Sandomierz? :rolleyes:

Mr$ Quean
31-10-2012, 22:54
30 km od Krakowa :P

#edit

Nie trzeba było długo czekać na zemstę Chelsea na Man U ;] 11 na 11 + normalny sędzia i odrazu wynik inny.
Reasumując Chelsea w ćwierćfinale Pucharu Ligi

SedaN*
01-11-2012, 00:48
W sumie to fajny mecz, żałuje tylko, że zakończyło się wynikiem 5:4, bo spokojnie mogliśmy united wbić z 7 albo 8 ale cóż.. zwycięstwo to zwycięstwo :)

Zarexoholik?
01-11-2012, 01:06
Nie trzeba było długo czekać na zemstę Chelsea na Man U ;] 11 na 11 + normalny sędzia i odrazu wynik inny

No, teraz poczekajmy aż poprawisz się z ortografii!

od razu*

W sumie to fajny mecz, żałuje tylko, że zakończyło się wynikiem 5:4, bo spokojnie mogliśmy united wbić z 7 albo 8 ale cóż.. zwycięstwo to zwycięstwo :)

Gdyby nie kiwki Naniego to 3:2 i elo Chelsea no ale cóż. Bywa i tak.

Axelo .
01-11-2012, 12:02
Jest tu ktoś kto chodzi na mecze ligowe zespołu ze swojego miasta czy same Barcelony i Manchestery United?

Stal Rzeszów .

SedaN*
01-11-2012, 12:34
No, teraz poczekajmy aż poprawisz się z ortografii!

od razu*

Gdyby nie kiwki Naniego to 3:2 i elo Chelsea no ale cóż. Bywa i tak.

Mocna strona United, czyli gra w końcówkach odwróciła się przeciwko nim. Ale racja Nani zamiast pójść z piłką do rogu, przetrzymać to ją stracił za błędy się płaci. A Chelsea coś w tym meczu o tym wie, dwa poważne błędy - dwa gole United. W sumie Manchester też, ogólnie gra błędów

Lewy
01-11-2012, 15:03
Na Wisła - Śląsk ktoś się wybiera?.Zahaczam o Wrocław dzień przed tzn. 17.11 więc można skoczyć na jakieś piwo :)

Devixx
02-11-2012, 17:29
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z-5GD8ENHDQ#!
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 piękne gole.

SedaN*
02-11-2012, 18:14
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z-5GD8ENHDQ#!
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 piękne gole.

piękne brameczki :)

Mr$ Quean
02-11-2012, 18:42
Nawet z Legii Ljuboja :O 1 bramka zajebista :D

Devixx
06-11-2012, 13:51
No to niedługo czeka mnie druga podróż na Camp Nou : ) 15-16 grudnia na FCB vs Atletico Madrid albo 5-6 stycznia na FCB vs Espanyol ;D
Fuck yeah!

Τettmeier
06-11-2012, 15:57
Bondi: Ja lecę na meczyk za 2 tyg, teraz nie byłem bo nie mogłem z Resovią graliśmy przyjechał łks itp ale psy za*ebały piro na które składalismy się przez miesiac .. Teraz wyjazd do Tarnobrzega a za 2 tyg przyjeżdża Garbania czy cos, nie wiem podobno kumple ; P W tym tygodniu jako ze noga wyjazd to idę na Kielce na ręczną (odwieczny rywal, je*ać Kielce je*ać !!!) :D

SedaN*
07-11-2012, 22:59
Oglądałem Chelsea - Szachtar i od czasu do czasu patrzyłem na TV Barcelona - Celtic. Szkoda, że The Blues nie dali w telewizji, bo mecz naprawdę jak na LM przystało :) Brawa dla Celticu.. Czuje, że w tej edycji LM czarnymi końmi mogą być: Szachtar, BVB, Celtic i Malaga. Gra Szacharu w chuj mi się podoba, grają bajeczną piłkę, mają świetnych technicznie, poukladanych taktycznie zawodników. Szkoda, że pewnie za niedługo z siebie zrobią market jak Arsenal, bo dla mnie aktualny Szachtar wraz z BVB są faworytami LM. Nie przesadzam... W tym roku może być ciekawa edycja i na to liczę.

A po bramce Mosesa w 93 minucie dla The Blues poczułem się jak po bramce w finale LM Drogby. Coś niesamowitego. Ile oni mi emocji dostarczają ;D ARCYWAŻNE 3pkt i to urwane w taki sposób, będzie ciekawie na koniec w tabeli, bo któryś z zespołów Chelsea, Szachtar, Juventus będzie musiał odpaść. Stawiam na Juve, a chciałbym ich dalej zobaczyć.

Zarexoholik?
09-11-2012, 01:22
Ciekawe ile jeszcze Chelsea będzie miało to szczęście. Mecz Barcelony z Celticiem to było coś, mega fart Celticu. Bayern to już w ogóle co zrobił. Juventus też ładnie. Ogólnie sporo bramek w tej kolejce padło - także świetnie się oglądało mecze.

SedaN*
09-11-2012, 15:31
Ciekawe ile jeszcze Chelsea będzie miało to szczęście. Mecz Barcelony z Celticiem to było coś, mega fart Celticu. Bayern to już w ogóle co zrobił. Juventus też ładnie. Ogólnie sporo bramek w tej kolejce padło - także świetnie się oglądało mecze.

szczęście? w sumie z przebiegu spotkania najsprawiedliwszym wynikiem byłby remis, ale gol w końcówce to akurat żadne szczęście ;D jeżeli tak to United byliby w tym mistrzami, bo tych goli chyba strzelają najwięcej. I nie wiem o jakiej kontynuacji szczęścia gadasz, bo ostatnio właśnie bywa odwrotnie :} (chyba, że do pecha nie zaliczasz błędy sędziowskie)

ManiQ
09-11-2012, 16:22
Szczescie, bo strzelaja w koncowce, LOL. To sie nazywa gra do konca, a nie szczescie.
Tez nie rozumiem co znaczy 'mega fart Celticu'. Kolejny raz potwierdza sie tylko to, ze posiadania pilki gowno daje (ps. to znaczy daje, ale tym meczu sie nie wygrywa) i wystarczy wykorzystac slabe punkty barcelony (np. rozny), a wtedy mozna pokusic sie o dobry wynik.

Mecz Chelsea mi sie strasznie podobal, moze nie tyle co Chelsea,a co gra Szachtaru. Przy niektorych akcjach kombinacyjnych przypominal mi sie Arsenal z tych dobrych lat, brawo, ladnie poukladali ta druzyne i bedzie milo jesli zajda jak najdalej.

Bramka Oscara to jak bramka Stankovica z tamtego roku, heh.

Simi
09-11-2012, 18:49
dobra, dobra, znowu się na flejm zanosi XD.

Jak myślicie, kto zdobędzie Złotą Piłkę? Myślę, że ktoś z trójki Casillas - Xavi - Iniesta. Wygrali Euro, Casillas z Realem na dodatek Ligę oraz SPH, a Xavi i Iniesta Puchar Króla. Bardziej zasługują na ZP niż Ronaldo czy Messi. No ale ...

... w pewnym wywiadzie, który prowadziła osoba (w poprzednim roku wręczał on ZP), przyznał, że kilku(nastu?) głosujących głosowało na Messiego, gdyż bardziej go lubią. Deja vu z 2010 roku?

ciekawy wywiad z CR7 (http://www.sport.pl/pilka/1,65082,12826027,Ronaldo__Byc_moze_jestem_nieco_ar ogancki.html)

SedaN*
09-11-2012, 19:50
dobra, dobra, znowu się na flejm zanosi XD.

Jak myślicie, kto zdobędzie Złotą Piłkę? Myślę, że ktoś z trójki Casillas - Xavi - Iniesta. Wygrali Euro, Casillas z Realem na dodatek Ligę oraz SPH, a Xavi i Iniesta Puchar Króla. Bardziej zasługują na ZP niż Ronaldo czy Messi. No ale ...

... w pewnym wywiadzie, który prowadziła osoba (w poprzednim roku wręczał on ZP), przyznał, że kilku(nastu?) głosujących głosowało na Messiego, gdyż bardziej go lubią. Deja vu z 2010 roku?

ciekawy wywiad z CR7 (http://www.sport.pl/pilka/1,65082,12826027,Ronaldo__Byc_moze_jestem_nieco_ar ogancki.html)

Fernando Torres - wygrał euro, król strzelców euro, wygrał Ligę Mistrzów i FA CUP. Czego chcieć więcej? haha :D:D:D:

Mario Trollotelli
09-11-2012, 20:15
Złotą piłkę dostanie Messi, bo najbardziej na nią zasługuję.

'Oxidosis'
09-11-2012, 21:10
Były napastnik takich klubów jak Milan, Inter, Barcelona czy Real Madryt - Ronaldo dla oficjalnej strony internetowej FIFA, postanowił otwarcie skrytykować kryteria przyznawania nagrody Złotej Piłki. Il Fenomeno przyznał, iż jego zdaniem są one po prostu niesprawiedliwe: "Złota Piłka to nagroda niesprawiedliwa. Paolo Maldini od początku do końca swojej kariery był najlepszym obrońcą na świecie, a nigdy jej nie otrzymał. Ten piłkarz zasłużył na nią jak nikt inny, ale grał na pozycji, która jest nie brana praktycznie pod uwagę. Teraz walka rozgrywa się pomiędzy Cristiano Ronaldo, Messim, Xavim a Iniestą. Ronaldo to utalentowany piłkarz, ale Messi potrafi robić nieoczekiwane rzeczy. Najlepszy trener? Mourinho".

Co tu dużo więcej mówić?

Simi
10-11-2012, 10:59
Złotą piłkę dostanie Messi, bo najbardziej na nią zasługuję.

od bramek i asyst jest złoty but XD

#top
wpierdol z Urugwajem? 4 brameczki Cavaniego w LE, pewnie zagra jeszcze Suarez, który ma potencjał na gre w Barcelonie i może być kiepsko.

Lagga v3
10-11-2012, 12:06
Według mnie złotą piłkę powinien otrzymac Casillas jako jeden z najlepszych ( wedlug mnie najlepszy) bramkarzy swiata , ew. Iniesta - Xavi dzięki którym messi dobijał bramki

Mario Trollotelli
10-11-2012, 12:22
Ile razy trzeba wam powtarzać, że Złota Piłka to nagroda dla najlepszego piłkarza świata, a nie dla piłkarza który zdobył największą ilość trofeów?

'Oxidosis'
10-11-2012, 12:44
Jeżeli uważasz, że na złotą piłkę zasługuje najlepszy piłkarz na świecie, to jesteś w błędzie, bo wtedy, dość cenna choć niesprawiedliwa nagroda byłaby bez sensu. Chociaż uważam podobnie jak Ronaldo, bramkarz/obrońca za wyjątkiem Cannavaro nigdy nie otrzymają tej piłki, gdyż najwięcej mówi się o napastnikach, są dużo bardziej wyceniani, zazwyczaj lepiej im płacą... obrońcy są w ich cieniu, co uważam za absurd, bo tak jak ktoś kiedyś powiedział, ''zespół buduję się od tyłu''..

Zarexoholik?
10-11-2012, 12:45
Szczescie, bo strzelaja w koncowce, LOL. To sie nazywa gra do konca, a nie szczescie.
Tez nie rozumiem co znaczy 'mega fart Celticu'. Kolejny raz potwierdza sie tylko to, ze posiadania pilki gowno daje (ps. to znaczy daje, ale tym meczu sie nie wygrywa) i wystarczy wykorzystac slabe punkty barcelony (np. rozny), a wtedy mozna pokusic sie o dobry wynik.

Mega fart Celticu? To błędy w kryciu, bo gol tego nastolatka to było darmowe sam na sam.

szczęście? w sumie z przebiegu spotkania najsprawiedliwszym wynikiem byłby remis, ale gol w końcówce to akurat żadne szczęście ;D jeżeli tak to United byliby w tym mistrzami, bo tych goli chyba strzelają najwięcej. I nie wiem o jakiej kontynuacji szczęścia gadasz, bo ostatnio właśnie bywa odwrotnie :} (chyba, że do pecha nie zaliczasz błędy sędziowskie)

Policz akcje, szanse, pracę w meczu. Nie róbmy z tego sensacji, bo w pierwszym meczu to Barcelona zdobyła 3pkt.

#topic

Złota piłka dla Messiego.

bo tak jak ktoś kiedyś powiedział, ''zespół buduję się od tyłu''..

Chyba BUDUJE.

'Oxidosis'
10-11-2012, 13:45
Uważasz, że błędy w kryciu to "fart Celticu"? Z kim ja tu dyskutuję... równie dobrze można powiedzieć, że 70 % bramek z rzutów rożnych to fart, bo przecież w polu karnym jest zamieszanie i akurat ktoś miał tyle szczęścia, że stał w miejscu w którym dotarła do niego piłka, a on ją po prostu kopnął.. równie dobrze można powiedzieć, że gol z dystansu to fart, bo komuś wyszedł strzał, który nie wyjdzie przez następne sto kopnięć... równie dobrze można tak powiedzieć o każdej innej strzelonej bramce. Gość po prostu wykorzystał błąd w kryciu, urwał się i strzelił gola, tu zawiniła obrona Barcelony, a nie zdecydował fart. Fartem można nazwać gola strzelonego z przypadku, jak często to bywa rzut wolny > rikoszet, gdzie nikogo obwiniać nie można. Przy golu, którego można było uniknąć, tak, jak w tym wypadku, nie powinno doszukiwać się szczęścia...

Simi
15-11-2012, 10:22
10 nominacji fify do nagrody Puskasa (http://www.abc.es/20121114/deportes-futbol/abci-candidatos-premio-puskas-201211141658.html)

Bramkuje mi - http://www.youtube.com/watch?v=g0g74JixgNo

moi faworyci - Stoch, Falcao i Ben Arfa.

SedaN*
15-11-2012, 16:14
10 nominacji fify do nagrody Puskasa (http://www.abc.es/20121114/deportes-futbol/abci-candidatos-premio-puskas-201211141658.html)

Stoch albo Falcao. A za rok chyba wygra wczorajsza bramka IBRY ;O

_woto_
15-11-2012, 18:02
Szkoda, ze zrobili te nominacje dzien wczesniej bo gol Ibry by wygral

CumShotBG
16-11-2012, 12:58
HAHAH no ten gol ibry piekne, ale podobno na spalonym byl niewiem czy uto prawda czy nie

Τettmeier
16-11-2012, 17:14
Ibra to bez wątpienia jeden z najlepszych napastników świata a jak mówię to ludziom to próbują zaprzeczyć, nie wiem czemu, udowadnia to na kazdym kroku, jest jednym z zywych powodow dla ktorych nienawidze Barcelony (dzieki niemu poznalem cala prawde, polecam jego autobiografie) ELo

KaZeK
16-11-2012, 18:12
A za rok chyba wygra wczorajsza bramka IBRY ;O

Chyba że znów zrobi jakieś "Ibracadabra".

Citko7
16-11-2012, 21:04

Moim zdaniem Hassli albo Stoch.
Bramka Messiego jest tu chyba tylko dlatego, że to Messi.

Simi
17-11-2012, 11:39
Bramka Messiego jest tu chyba tylko dlatego, że to Messi.

Pierwszy raz trafił zza pola karnego, więc musiał się tam znaleźć. :D

_woto_
17-11-2012, 18:17
Powtorka z rozrywki i wygrana 5:2 Arsenalu. Bardzo mnie zdziwilo to jak Tottenham zaczal slabo grac po utracie Adebayora, ktory zasluzyl na czerwien.

Mario Trollotelli
17-11-2012, 19:08
I tak lepiej od twojego ulubieńca Ronaldo który połowe bramek strzela z karnych.

Simi
17-11-2012, 21:00
I tak lepiej od twojego ulubieńca Ronaldo który połowe bramek strzela z karnych.

Widze twój skill z matematyki jest zajebisty. Pewnie te karne to ta 'większa' połowa i to jeszcze z sezonu 12/13.

#
Chelsea 1-2. Troche lipa, zniżka formy i już lecą w tabeli.

Faamous
18-11-2012, 12:22

Co i tak jest lepszym osiągnięciem od twojego ulubieńca Messiego, który 75 % bramek strzela do pustej, bo dogrywają mu koledzy.

SedaN*
18-11-2012, 12:37
Chelsea liderem, potem lidera przejmuje United, a teraz City? kto następny? może WBA? ;D

Mario Trollotelli
18-11-2012, 13:44
Co i tak jest lepszym osiągnięciem od twojego ulubieńca Messiego, który 75 % bramek strzela do pustej, bo dogrywają mu koledzy.
Aha, a jak obliczyłeś te 75%? XD? http://youtu.be/EvB7gyb2KmU

'Oxidosis'
18-11-2012, 14:36
Dyskusja na poziomie uczniów ze szkoły podstawowej.. no, ale czego tutaj można się spodziewać..

Simi
18-11-2012, 15:39

wtf?

miałeś tutaj już nie zaglądać, a jednak to robisz hipokryto. bul

Faamous
18-11-2012, 15:50

Tak sam jak ty obliczyłes te 50 % :S

59 bramek - to pokaz mi 30 Karnych strzelonych przez Ronaldo kolego, skoro mówisz o połowie.

Mario Trollotelli
18-11-2012, 16:46
Tak sam jak ty obliczyłes te 50 % :S
Bo fakt jest taki, że Ronaldo strzela mniej od Messiego, ale karnych kilka razy więcej i nie przesadziłem pisząc, że połowa jego goli to karne, bo prawie tak jest (zwłaszcza, jeżeli chodzi o mecze ligowe). : [

2012

Messi: 78 bramek
Ronaldo: 59 bramek (niepotwierdzone info, nie mogłem znaleźć dokładnie)

A teraz wytłumacz swoje 75%, bo na filmiku ze wszystkimi golami Messiego z sezonu 11/12 nie ma nawet połowy strzelonych goli do pustej bramki. : [

miałeś tutaj już nie zaglądać
Rly? Gdzie tak napisałem? Chyba bierzesz mnie za kogoś innego.

#Lordzik#
18-11-2012, 18:52
Rly? Gdzie tak napisałem? Chyba bierzesz mnie za kogoś innego.

Odchodzę z forum, miałem zrobić to już dawno, ale wcześniej chciałem jeszcze trochę pokręcić beke z gimbów w Piłce Nożnej. xd Już raczej mnie tu nie zobaczycie, wbijam sobie bana na ostatnie moje konto, czejśc.
Ostatnio edytowane przez Karpek II : 23-06-2012

AHA!

Troszkę dziś śmiechowo z Kolejorza, niczym Barca z Celtickiem (posiadanie piłki).

Mario Trollotelli
18-11-2012, 20:38
AHA!
Bardzo fajnie detektywie, a teraz idź poexpić.

Jakby ktoś nie czytał:

Dziennik Mundo Deportivo zorganizował głosowanie, w którym 100 postaci ze świata piłki oddało swoje głosy na wzór tych, jakie przyznawane są w przypadku Złotej Piłki. 61 z tych 100 ekspertów umieściło Leo Messiego na pierwszym miejscu swojej listy. W głosowaniu wzięli udział piłkarze, byli piłkarze i trenerzy z 30 krajów z czterech różnych kontynentów. Messi zdobył 384 na 500 możliwych punktów, czyli wygrał z przytłaczającą przewagą, mając 76,8% głosów. Za Argentyńczykiem na podium znaleźli się Cristiano Ronaldo ze 180 punktami i Andrés Iniesta, który zgromadził 145 "oczek"
Kolejne miejsca zajęli Xavi Hernández (56 punktów), Radamel Falcao (48) i Iker Casillas (36). Za nimi uplasowali się Pirlo, Neymar, Ibrahimović, Silva, Benzema, Ramos, Di María, Özil, Drogba, Van Persie i Busquets. W głosowaniu wzięły udział znane postacie ze świata piłki. Wśród nich byli m.in. Urugwajczyk Alcides Ghiggia, Gary Lineker, Luis Suárez, Mario Kempes, Djalminha, Sotil, Overmars, Cabrini, Carrasco, Solsona, Lauridsen czy Popescu. Oni wszyscy umieścili nazwisko cracka Barcelony na pierwszym miejscu. Jeśli chodzi o aktywnych piłkarzy, na Messiego zagłosowali m.in. Touré Yaya, Klose, Luis Suárez, Forlán, van Bommel, Tymoszczuk i jego rodacy Agüero oraz Tevez. Iniesta otrzymał głosy m.in. Altintopa, Baptisty, Nasriego, Kuranyiego. Wśród aktualnych piłkarzy (głosowało 38 graczy z 9 lig) wygrał oczywiście Messi, a drugie miejsce zajął właśnie Iniesta zdobywając 67 punktów (Cristiano zebrał 58). Na Portugalczyka głos oddali m.in. Kevin Strootman (PSV) i Yohan Cabaye (Newcastle).

Źródło: fcbarca.com
Coś daleko ten wasz kasijas

Zarexoholik?
18-11-2012, 21:03

Ostatnio w meczu Realu z Barceloną 2:1 - trafił wolnego, a wolne są ZZA POLA KARNEGO, dokładnie tak.

miałeś tutaj już nie zaglądać, a jednak to robisz hipokryto. bul

Pogasił cię i szybko zmieniłeś temat - MOCNE!

Chelsea liderem, potem lidera przejmuje United, a teraz City? kto następny? może WBA? ;D

Tylko United, City lub Chelsea - reszta może namieszać, ale nie na tyle, żeby objąć prowadzenie.

Zarexoholik?, ale z Ciebie znawca. Rzuty wolne mogą być wykonywane w polu karnym.

Napisałem o konkretnym rzucie wolnym, którego Messi zamienił na gola? Przeczytaj to 10x, może zrozumiesz...

Eklerq
18-11-2012, 23:10
Zarexoholik?, ale z Ciebie znawca. Rzuty wolne mogą być wykonywane w polu karnym.

a wolne są ZZA POLA KARNEGO, dokładnie tak. = pisałeś ogólnikowo (o wszystkich rzutach wolnych) - twoja wiedza na temat zasad piłki nożnej jest na miernym poziomie, więc powinieneś przestać wypowiadać się w tym temacie. Jeśli chciałbyś napisać o konkretnym rzucie wolnym, to inaczej złożyłbyś zdanie, np. a wolny ten był wykonywany ZZA POLA KARNEGO. Zbłaźniłeś się i nawet nie potrafisz się do tego przyznać...

Simi
19-11-2012, 18:36
Dziennik Mundo Deportivo zorganizował głosowanie, w którym 100 postaci ze świata piłki oddało swoje głosy na wzór tych, jakie przyznawane są w przypadku Złotej Piłki. 61 z tych 100 ekspertów umieściło Leo Messiego na pierwszym miejscu swojej listy. W głosowaniu wzięli udział piłkarze, byli piłkarze i trenerzy z 30 krajów z czterech różnych kontynentów. Messi zdobył 384 na 500 możliwych punktów, czyli wygrał z przytłaczającą przewagą, mając 76,8% głosów. Za Argentyńczykiem na podium znaleźli się Cristiano Ronaldo ze 180 punktami i Andrés Iniesta, który zgromadził 145 "oczek"
Kolejne miejsca zajęli Xavi Hernández (56 punktów), Radamel Falcao (48) i Iker Casillas (36). Za nimi uplasowali się Pirlo, Neymar, Ibrahimović, Silva, Benzema, Ramos, Di María, Özil, Drogba, Van Persie i Busquets. W głosowaniu wzięły udział znane postacie ze świata piłki. Wśród nich byli m.in. Urugwajczyk Alcides Ghiggia, Gary Lineker, Luis Suárez, Mario Kempes, Djalminha, Sotil, Overmars, Cabrini, Carrasco, Solsona, Lauridsen czy Popescu. Oni wszyscy umieścili nazwisko cracka Barcelony na pierwszym miejscu. Jeśli chodzi o aktywnych piłkarzy, na Messiego zagłosowali m.in. Touré Yaya, Klose, Luis Suárez, Forlán, van Bommel, Tymoszczuk i jego rodacy Agüero oraz Tevez. Iniesta otrzymał głosy m.in. Altintopa, Baptisty, Nasriego, Kuranyiego. Wśród aktualnych piłkarzy (głosowało 38 graczy z 9 lig) wygrał oczywiście Messi, a drugie miejsce zajął właśnie Iniesta zdobywając 67 punktów (Cristiano zebrał 58). Na Portugalczyka głos oddali m.in. Kevin Strootman (PSV) i Yohan Cabaye (Newcastle).

Źródło: fcbarca.com

Dziennik Mundo Deportivo
XD katalońskie gówno na poziomie polskiego faktu, gz.

Jakie są kryteria oceniania? Kiedyś gdzieś wyczytałem, że kolejność to zdobyte trofea (ranga owych trofeów), [...], postawa na boisku. Nie pamiętam co było pomiędzy.

Według tego ktoś z trójki Xavi - Iniesta - Casillas miałby największe szanse i powinien wygrać.

SedaN*
19-11-2012, 18:49

Jakie są kryteria oceniania? Kiedyś gdzieś wyczytałem, że kolejność to zdobyte trofea (ranga owych trofeów), [...], postawa na boisku. Nie pamiętam co było pomiędzy.

Według tego ktoś z trójki Xavi - Iniesta - Casillas miałby największe szanse i powinien wygrać.

A Fernando Torres? przecież więcej osiągnął, najwięcej w tym roku z Matą :D:D

Mario Trollotelli
20-11-2012, 10:19
To, że katalońskie, nie znaczy, że nieprawdziwe. Jeżeli by tak było, to nie podali by tylu znanych nazwisk i nie opublikowali tyle informacji. Jeżeli MD jest na poziomie polskiego Faktu, to czym jest madrycki AS, który co chwilę robi śmieszne prowokację w stronę Barcelony? Nie ma w Polsce takiej gazety do której mógłbym porównać ten syf z Madrytu.

Daj wiarygodny link do tych kryteriów, albo fantazjuj dalej.

Chyba według ciebie halowcu. :)

SedaN*
20-11-2012, 10:34

a co to jaka nowość, że zarexoholik zero wiedzy o piłce nożnej? ale mądrzy się tutaj najwięcej

Zarexoholik?
20-11-2012, 16:07
a wolne są ZZA POLA KARNEGO, dokładnie tak. = pisałeś ogólnikowo (o wszystkich rzutach wolnych) - twoja wiedza na temat zasad piłki nożnej jest na miernym poziomie, więc powinieneś przestać wypowiadać się w tym temacie. Jeśli chciałbyś napisać o konkretnym rzucie wolnym, to inaczej złożyłbyś zdanie, np. a wolny ten był wykonywany ZZA POLA KARNEGO. Zbłaźniłeś się i nawet nie potrafisz się do tego przyznać...

Napisałem ogólnikowo, bo od razu wspomniałem o rzucie wolnym Messiego, nie zauważyłeś pierwszych słów? Jak często masz rzuty wolne wykonywane z pola karnego? Chyba, że ty rzut karny zaliczasz do wolnych. Nie wiem jaki sens ma podawanie przypadku kiedy to wolny jest z pola karnego, pewnie szukasz spiny, bo olałem cie w grze. Przykro mi, ale nie byłem i nie będę twoim kolegą. : [

a co to jaka nowość, że zarexoholik zero wiedzy o piłce nożnej? ale mądrzy się tutaj najwięcej

Jesteś psychofanem, zresztą pewnie sam to zauważyłeś. Śmieszna sytuacja żeby jakiś no name wypowiadał się na mój temat, skoro mnie w ogóle nie zna. Powyzywaj na chatboxie, to ci najlepiej wychodzi dzieciaczku.

#topic

Dzisiaj Barca rozwala Spartak, Juventus Chelsea, a Manchester United Galatasaray!

Simi
20-11-2012, 18:05
To, że katalońskie, nie znaczy, że nieprawdziwe. Jeżeli by tak było, to nie podali by tylu znanych nazwisk i nie opublikowali tyle informacji. Jeżeli MD jest na poziomie polskiego Faktu, to czym jest madrycki AS, który co chwilę robi śmieszne prowokację w stronę Barcelony? Nie ma w Polsce takiej gazety do której mógłbym porównać ten syf z Madrytu.
AS jest jeszcze bardziej [...] niż Mundo. Są prowokacje w strone Barcelony, są też w strone Madrytu. Niestety nie ma poważnej gazety w Madrycie która stałaby za Realem, tak jak to jest w Katalonii.

Daj wiarygodny link do tych kryteriów, albo fantazjuj dalej.
Daj link do jakichkolwiek kryteriów, albo fantazjuj dalej, że za zdobyte bramki dobywa się ZPiłkę.

Chyba według ciebie halowcu. :)
No tak, bo Xavi i Iniesta są z Realu. Jesteś kibicem zespołu czy jednostki?

Mario Trollotelli
20-11-2012, 18:26
Daj link do jakichkolwiek kryteriów, albo fantazjuj dalej, że za zdobyte bramki dobywa się ZPiłkę.
Gdzie napisałem, że za zdobyte bramki zdobywa się ZP? o,o Nie ma to jak szukanie "argumentów" na siłę i wmawianie mi czegoś czego nie napisałem. To gdzie ten twój link?

No tak, bo Xavi i Iniesta są z Realu. Jesteś kibicem zespołu czy jednostki?
Xavi i Iniesta zasługują na ZP jak żaden piłkarz z Realu, ale niestety za ten rok jej nie dostaną, bo dostanie ją Messi. ZP to nagroda dla najlepszego piłkarza na świecie, a Messi jest najlepszym piłkarzem na świecie, ale wy kibice Realu nigdy tego nie przyznacie. : /

Τettmeier
20-11-2012, 18:53
Wolałbym czysta rozmowe na temat futbolu a nie Złotej Piłki. Kiedy zrozumiesz Mario Trolotelli że zdania dotyczące tego plebiscytu są częściowo podzielone i nie każdy musi zgadzać się z ważnością głosów większości teraźniejszej-piłkarskiej elity. Każdy ma jakieś tam swoje przekonania i zdanie którego nie zmieni nigdy. Do tej pory od początku tego tematu nie udało mi się przeczytać obiektywnego posta z Twojej strony co stawia Cię na pozycji przegranej. Próbowałem Cię uciszyć już wcześniej ale nadal nie dotarło. Zajmij się czymś ambitniejszym a nie ciągłymi próbami udowodnienia, ze wiesz więcej i Messi jest najlepszy dwóm czy trzem osobom, zrozum wreszcie że to do niczego do nie prowadzi a czas w którym spamowałeś tu 100 postów mógłbyś zamienić na lepsze zajęcie, chyba że forum to główny zawód. Każdy wie swoje a dyskusja na ten temat nie ma sensu, bo ZDANIA NIE ZMIENI.

TOP.
Słowa Guardioli które zostały umieszczone w jego ksiazce:
Wielu z panów mnie nie zna, dlatego w ciągu najbliższych dni będziemy się poznawać, żeby stworzyć rodzinę. Jeżeli ktokolwiek ma jakiś problem, zawsze jestem do dyspozycji. Nie tylko w kwestiach sportowych, ale także osobistych czy rodzinnych. Jesteśmy po to, żeby sobie pomagać. Między nami nie ma żadnych granic i żadnych różnic
Bzdury !!! Kto się interesuje piłką ten wie jak było :) IBRA !!

Simi
20-11-2012, 18:56
Gdzie napisałem, że za zdobyte bramki zdobywa się ZP? o,o Nie ma to jak szukanie "argumentów" na siłę i wmawianie mi czegoś czego nie napisałem.
A za co ma dostać? Za wygrane tytuły?

To gdzie ten twój link?
Jakbyś nie wiedział, istnieje taki coś jak pytanie ("Jakie są kryteria oceniania?").

Xavi i Iniesta zasługują na ZP jak żaden piłkarz z Realu, ale niestety za ten rok jej nie dostaną, bo dostanie ją Messi. ZP to nagroda dla najlepszego piłkarza na świecie, a Messi jest najlepszym piłkarzem na świecie, ale wy kibice Realu nigdy tego nie przyznacie. : /
Stwierdzę tak, jak wygra coś z reprezentacją i potwierdzi swoje umiejętności z innymi piłkarzami/innej lidze. Najlepszy/najlepsi już nie grają. Teraz grają jedni z najlepszych.
Łatwo tak oceniać bez regularnego oglądania meczy.

Mario Trollotelli
20-11-2012, 21:27
Kiedy zrozumiesz Mario Trolotelli że zdania dotyczące tego plebiscytu są częściowo podzielone i nie każdy musi zgadzać się z ważnością głosów większości teraźniejszej-piłkarskiej elity.
Masz rację, każdy ma prawo do swojego zdania, ale śmieszą mnie niektórzy kibice Realu, tacy jak ('.^)\/,,. Dzieciak dobrze wie, że mam rację co do Messiego i ZP, ale i tak próbuję na siłę szukać śmiesznych argumentów, tylko po to, żeby udowodnić, że tak nie jest, bo jest zazdrosnym kibicem Realu Madryt. Pamiętam jak Di Stefano powiedział, że Messi jest najlepszy na świecie ( ('.^)\/,, - sprawdź sobie na wikipedii kto to jest), to na stronie Realu leciały wyzwiska w jego stronę. I to są właśnie kibice Realu.

Do tej pory od początku tego tematu nie udało mi się przeczytać obiektywnego posta z Twojej strony
To widocznie nie wiesz co to "obiektywizm". Płaczesz na sędziów, obrażasz Barcelonę, a potem piszesz o obiektywiźmie? Sam pomyśl, czy to nie jest żałosne? : /

co stawia Cię na pozycji przegranej.
U kogo? U ciebie? (http://i46.tinypic.com/6gbuph.jpg)

Próbowałem Cię uciszyć już wcześniej
Próbuj dalej.

Zajmij się czymś ambitniejszym a nie ciągłymi próbami udowodnienia, ze wiesz więcej i Messi jest najlepszy dwóm czy trzem osobom
Nie muszę nic udowadniać, bo te osoby wiedzą, że mam rację, ale boją się to przyznać. Powody: zazdroszczą, kibicują Realowi, przegrali z Barceloną.

zrozum wreszcie że to do niczego do nie prowadzi
pl?

Słowa Guardioli które zostały umieszczone w jego ksiazce:
Bzdury !!! Kto się interesuje piłką ten wie jak było :) IBRA !!
No tak, bo ty na pewno wiesz lepiej jak było, nawet od Guardioli.

Zadziwiasz mnie swoją głupotą...

Jakbyś nie wiedział, istnieje taki coś jak pytanie ("Jakie są kryteria oceniania?").
Nie ma czegoś takiego jak "kryteria oceniania ZP", bo ludzie którzy wybierają zwycięzce to tylko dziennikarze którzy głosują na kogo chcą, głosują na tego, którego uważają za najlepszego. Tam nie ma żadnej grupy ekspertów która wybiera laureata według ustalonych kryteriów.

Stwierdzę tak, jak wygra coś z reprezentacją
Czyli twierdzisz, że Messi nie jest najlepszy na świecie, bo nie wygrał jeszcze nic z reprezentacją? Dziwny masz tok rozumowania. W takim razie kto jest według ciebie obecnie najlepszym piłkarzem? Bo ktoś musi być. Ronaldo? Bo poza tą dwójką nikogo innego nie widzę. Pamiętaj, że on też nie wygrał nic z reprezentacją.

i potwierdzi swoje umiejętności z innymi piłkarzami/innej lidze.
Można być najlepszym piłkarzem na świecie/w historii grając w jednym klubie i Messi jest na to przykładem. Wielu ludzi mówi, że Paolo Maldini to najlepszy obrońca w historii, a całą swoją karierę spędził w Milanie. I co teraz mądralo? : / Wcześniej za argument przeciwko Messiemu podawaliście to, że nie gra nic w reprezentacji, a jak zaczął strzelać tak jak w Barcelonie, to wymyśliście kolejne bzdury o sukcesach w reprze i grze w innym klubie XD!

Najlepszy/najlepsi już nie grają. Teraz grają jedni z najlepszych.
Kolejny raz pokazałeś swoją głupotę.

Łatwo tak oceniać bez regularnego oglądania meczy.
Dokładnie, dlatego zacznij oglądać ich więcej.

KamilQ
21-11-2012, 11:21
Chelsea Londyn na oficjalnej stronie poinformowała, że rano Roberto Di Matteo przestał być menedżerem Chelsea.
Klub znalazl się w trudnym położeniu po porażce w Turynie i klub uznał, że zmiana jest konieczna by poprowadzić klub w dobrym kierunku.
Klub chce podziękować Roberto za wszystko co zrobił dla klubu gdy objął zespół w Marcu. Poprowadził nad do historycznego zwycięstwa w Lidze Mistrzów i zdobył Puchar Anglii. Nigdy nie zapomnimy co zrobił dla historii naszego klubu i zawsze będzie mile widziany na Stamford Bridge.
Źródło: chelseafc.com

Dzisiaj Arsenal - Montpellier. Juz nie moge sie doczekac :D

Mario Trollotelli
21-11-2012, 11:27
Chelsea - śmieszny klubik, nie ma to jak zmieniać trenera co sezon/pół sezonu. Di Matteo wygrał jako pierwszy trener w historii klubu CL, ogólnie radził sobie dobrze, a i tak wyjebali go przez jedną porażkę, beka.

SedaN*
21-11-2012, 12:16
Chelsea - śmieszny klubik, nie ma to jak zmieniać trenera co sezon/pół sezonu. Di Matteo wygrał jako pierwszy trener w historii klubu CL, ogólnie radził sobie dobrze, a i tak wyjebali go przez jedną porażkę, beka.

Przez jedną porażkę? Chelsea złapała kryzys jak zwykle w tym samym, najgorszym momencie w sezonie. Za niedługo Klubowe Mistrzostwa Świata a z taką formą to możemy szybko przestać się liczyć na wszystkich, trzech frontach. LM możliwe, że już stracone, w lidze idzie coraz gorzej a w ten weekend ważny mecz z City. Oczywiście ***** kryzys i takie zmiany w tak ważnym momencie : / Przed napisaniem posta, zastanowiłbyś się 10 razy, poczytał trochę (bo co ty możesz wiedzieć...) a wtedy brał się za pisanie posta i tych głupot. Co oczywiście nie zmienia faktu, że nie popieram decyzji zarządu o zwolnieniu RDM.

RDM to jedno, bo nie wiem jak on mógł wyjść na Juventus taktyką 5-5, przecież to w ogóle nie dawało żadnych efektów ani w obronie ani w ataku. Nie wiem co mu przyszło do głowy, tą taktyką jak to powiedział trener Juventusu Alessio tylko pomogliśmy Starej Damie. Wkurwił mnie strasznie, ale na pewno bym go nie zwalniał. Mecz koszmarny, okropny. Fatalna obrona, bez Terrego to nie to samo a on jeszcze trochę będzie pauzował. Brak lidera i doświadczenia na boisku a Terry i Lamps kontuzja. Dodatkowo prawdopodobnie LE wita, eh :/ nie wyobrażam sobie czwartkowych wieczorów z Chelsea. F.A.T.A.L.N.I.E. Dziwne jest kibicowanie The Blues.

A Roberto na pewno przejdzie do historii Chelsea. Zjednoczył zespół, wydobył z nich wszystko co się dało i wygrał wszystko co się dało. Wygrał jako pierwszy LM z Chelsea i za to ogromny szacunek i podziękowanie dla wielkiego Di Matteo! :)

aha, i kto teraz trenerem? Mam nadzieję, że nie Benitez.. Już wolałbym Redknappa albo nawet Guardiole. A moim marzeniem to Mourinho :)

Odeon
21-11-2012, 12:26
W sumie szkoda ze Di Matteo zostal zwolniony ale jestem pozytywnie nastawiony do przyszlosci Chelsea, tak jak napisal wyzej SeDaN* taktyka na wczorajszy mecz byla okropna, cech wykopuje pilke do przodu gdzie byl sam Hazard a on raczej pojedynkow glowkowych nie wygra ...Jednak wierze ze Chelsea wyjdzie z kryzysu, w listopadzie chelsea gra zawsze najgorzej, zreszta nie moge sie doczekac stycznia ciekawe kto przyjdzie do klubu.

Simi
21-11-2012, 12:42

Zadziwiasz mnie swoją głupotą...

Widze opuściles lekcje, na ktorej byla mowa o ironii.

#
Di Matteo wyleciał z Chelsea, dość szybko patrząc ile trzymali AVB.

SedaN*
21-11-2012, 12:55
Widze opuściles lekcje, na ktorej byla mowa o ironii.

#
Di Matteo wyleciał z Chelsea, dość szybko patrząc ile trzymali AVB.

No tak, ale weź pod uwagę, że Di Matteo to był tylko trener zastępczy do czerwca. Wtedy miał przyjść nowy trener, ale za to co osiągnął Roberto dostał kredyt zaufania, a miałem wrażenie, że Romek już wcześniej ustalał sobie trenera i tylko czekał kiedy Chelsea będzie źle szło, aby go zwolnić. :S aczkolwiek Wielki Di Matteo, na zawsze będę go pamiętał :) btw. Smuda i Gmoch wolni??????

Zarexoholik?
21-11-2012, 16:01
Co za zjeb.

ze zgarbionego mikiela, internetowego bojownika

#topic

Chelsea się rozpada! : [

SedaN*
21-11-2012, 20:22
ze zgarbionego mikiela, internetowego bojownika

#topic

Chelsea się rozpada! : [

Chelsea się rozpada? The Blues byli w 100razy gorszej "kondyncji" rok temu a wygrali LM i FA CUP. Pokazali charakter i pokażą go i teraz w ciężkich momentach. Czekam tylko na Franka i Terrego.

DZIĘKUJE i powodzenia Roberto. There's only one DI MATTEO! :(

T74rqebpr6A

JA PIERDOLE benitez trenerem Chelsea, no to super.. nie chce oglądać za rok The Blues w LE. ***** co za dzień chujowych informacji

qPch4HPr0CQ

ManiQ
21-11-2012, 20:45
Chelsea sie rozpada. Oni co pol roku zmieniaja trenera, wiec to nic nowego. Odszedl Mourinho i poradzili sobie, to teraz tez sobie poradza.

Dzis z kumplem Chelsea gadalem i powiedzialem mu, ze pewnie Benitez do nich dojdzie (zartobliwie to powiedzialem XD). Ciekawe co teraz, Torres pewnie sie cieszy.

Simi
22-11-2012, 09:09
Beka z Beniteza, beka z sędziego.

Devixx
23-11-2012, 11:49
http://www.101greatgoals.com/blog/after-mexes-zlatan-here-are-the-top-10-greatest-overhead-kick-goals-ever/

Wszystkie gole są piękne.

True & Blue
25-11-2012, 10:55
j8dvnk7y5DM

Czas wrócić do gry!

Simi
25-11-2012, 11:19
Żałosna gra i 0-1. Chyba tylko Ramos i Pepe grali na swoim poziomie. Czas się skupić na LM...

Ah ten minimalny spalony...
http://www.realmadrid.pl/fotki/_up/25439/otrorobo.jpg
...i przypadkowe zagranie.
http://www.realmadrid.pl/fotki/_up/54857/penalti1.jpg

#down
hehe, widzę, że tradycyjnie trzeba być zerem i podbudować ego w internetach

Mario Trollotelli
25-11-2012, 12:35
hehe, widzę, że tradycyjnie trzeba popłakać na sędziego, bo przecież Real przegrał

http://i45.tinypic.com/4sbtpg.png

Zarexoholik?
25-11-2012, 13:38
Wina sędziego? A skąd wiesz, czy by strzelili? Tego nie zmienisz, więc możesz tylko popłakać. Liczy się końcowy wynik, przegrali, lepiej żebyś się z tym pogodził. :confused:

Faamous
25-11-2012, 14:10
Wina sędziego? A skąd wiesz, czy by strzelili? Tego nie zmienisz, więc możesz tylko popłakać. Liczy się końcowy wynik, przegrali, lepiej żebyś się z tym pogodził. :confused:

Okej, przegrali. Ale ręka była ewidentna i 100 % ekspertów przyznaje rzut karny, real strzela gola, jak mecz układa się dalej ? Podpowiem, że strzelasz bramke na 1:1 i zupełenie inaczej się wtedy czujesz na boisku, co za tym idzie zaczynasz coraz lepiej grać. Skąd wiem, że by strzelił? Nie wiem, co nie zmienia faktu, że błędy sędziego były rażące w tym meczu.Można gdybać w nieskończoność ale człowiek któremu płaci się wielkie pieniądze za sędziowaniu meczu, powinien należycie się z tego wywiązywać :confused:

Simi
25-11-2012, 14:54

Benzema trafił. Od słupka piłka się odbiła i wpadła do siatki. Ta sytuacja była w ok. 60 minucie. Pół godziny gry i wszystko jest możliwe. Można tylko gdybać czy dalej ktoś by strzelił, czy Real wykorzystał by karnego, gdyby sędzia go przyznał.

#
zobaczymy co Benitez wymyśli z City. Pogrom dostaną i pożegna się?XD

Zarexoholik?
25-11-2012, 15:18
Okej, przegrali. Ale ręka była ewidentna i 100 % ekspertów przyznaje rzut karny, real strzela gola, jak mecz układa się dalej ? Podpowiem, że strzelasz bramke na 1:1 i zupełenie inaczej się wtedy czujesz na boisku, co za tym idzie zaczynasz coraz lepiej grać. Skąd wiem, że by strzelił? Nie wiem, co nie zmienia faktu, że błędy sędziego były rażące w tym meczu.Można gdybać w nieskończoność ale człowiek któremu płaci się wielkie pieniądze za sędziowaniu meczu, powinien należycie się z tego wywiązywać :confused:

Ręka była, zgadzam się. Karny moim zdaniem powinien być, ale co my na to poradzimy? Przy karnym nie masz pewności, że wpadnie gol... Jakby nie trafili to możliwe, że by grali jeszcze gorzej. Także gdybanie nie ma sensu. Przegrali i trzeba się z tym pogodzić.

Simi
25-11-2012, 16:36
Przy karnym nie masz pewności, że wpadnie gol... Jakby nie trafili to możliwe, że by grali jeszcze gorzej. Także gdybanie nie ma sensu. Przegrali i trzeba się z tym pogodzić.

Szkoda, że to były ostatnie sekundy meczu. Zaraz po zagraniu ręką, wybili piłke przed siebie i sędzia zakończył mecz.

#
Mam nadzieję, że sędzia w meczu Chelsea - City nie będzie chciał zostać pierwszoplanową postacią. Kto będzie sędziował ten mecz?

Zdzisiu Motyka
25-11-2012, 16:47
Ręka była, zgadzam się. Karny moim zdaniem powinien być, ale co my na to poradzimy? Przy karnym nie masz pewności, że wpadnie gol... Jakby nie trafili to możliwe, że by grali jeszcze gorzej. Także gdybanie nie ma sensu. Przegrali i trzeba się z tym pogodzić.

Rozumiem, oczywiste. Gdybanie nie ma sensu, ale zgodzisz się, że sędzia miał duży wpływ na losy tego meczu.

'Oxidosis'
25-11-2012, 18:05
Benzema trafił. Od słupka piłka się odbiła i wpadła do siatki. Ta sytuacja była w ok. 60 minucie. Pół godziny gry i wszystko jest możliwe. Można tylko gdybać czy dalej ktoś by strzelił, czy Real wykorzystał by karnego, gdyby sędzia go przyznał.

#
zobaczymy co Benitez wymyśli z City. Pogrom dostaną i pożegna się?XD

Nie ma co tłumaczyć temu pajacowi, udaje speca w tym dziale a oczywiście meczu, ba, nawet skrótu nie widział :D Ja pierdole, jak można być tak głupim i zbłaźnić się w ten sposób, najpierw gość gada " że nie wiadomo, co by było gdyby sędzia puścił grę " po czym okazuję się, że Benzema strzelił gola, a następnie pisze, że karnego mogliby nie strzelić i grać potem gorzej, kiedy to były ostatnie sekundy meczu... idź bij wardy bo niczego innego się nie nadajesz zarexoholik

Dzisiaj Milan - Juve, FOR THE WIN

Zarexoholik?
25-11-2012, 18:53
Nie ma co tłumaczyć temu pajacowi, udaje speca w tym dziale a oczywiście meczu, ba, nawet skrótu nie widział :D Ja pierdole, jak można być tak głupim i zbłaźnić się w ten sposób, najpierw gość gada " że nie wiadomo, co by było gdyby sędzia puścił grę " po czym okazuję się, że Benzema strzelił gola, a następnie pisze, że karnego mogliby nie strzelić i grać potem gorzej, kiedy to były ostatnie sekundy meczu... idź bij wardy bo niczego innego się nie nadajesz zarexoholik

Pajac to twoja ksywka napinatorze. Nie wiadomo jakby się mecz potoczył jakby odgwizdali tę rękę, zresztą najpierw naucz się liter, a dopiero napinaj, bo słabo ci to wychodzi noname. Aaaaaa i zapomniałbym napisać! Co ty noobie wiesz o wardach jak ty ich na oczy nie widziałeś. Jesteś 15 sorkiem z city, a mulisz na forum OTS'a. Beka, idź graj w lole i wypisuj o tym na forum serwera TIBII. Co za bezbekowiec. XD

#topic

Miejsce lidera, tak jak powinno być.

Mario Trollotelli
25-11-2012, 20:59
Pajac to twoja ksywka napinatorze. Nie wiadomo jakby się mecz potoczył jakby odgwizdali tę rękę, zresztą najpierw naucz się liter, a dopiero napinaj, bo słabo ci to wychodzi noname. Aaaaaa i zapomniałbym napisać! Co ty noobie wiesz o wardach jak ty ich na oczy nie widziałeś. Jesteś 15 sorkiem z city, a mulisz na forum OTS'a. Beka, idź graj w lole i wypisuj o tym na forum serwera TIBII. Co za bezbekowiec. XD
Podbijam. XD

#
Teraz tylko niech Barca utrzyma 11 punktową przewagę nad Realem i będzie pięknie.

Faamous
25-11-2012, 21:44
Podbijam. XD

#
Teraz tylko niech Barca utrzyma 11 punktową przewagę nad Realem i będzie pięknie.

Real teraz(czyt. w tym sezonie) zacznie się skupiać bardziej na Lm, bo to jest głównym priorytetem - tak postanowili przed rozpoczęciem sezonu działacze i trener, może w lidze też coś powalczymy.

Mario Trollotelli
25-11-2012, 22:23
Real teraz(czyt. w tym sezonie) zacznie się skupiać bardziej na Lm, bo to jest głównym priorytetem - tak postanowili przed rozpoczęciem sezonu działacze i trener, może w lidze też coś powalczymy.
Chyba tylko Mourinho tak postanowił (dla własnych korzyści), bo to on teraz rządzi całym klubem.

Baton
25-11-2012, 22:35
Chyba tylko Mourinho tak postanowił (dla własnych korzyści), bo to on teraz rządzi całym klubem.

Zgadzam się w 100% i dlatego właśnie Real osiąga w tym sezonie słabe rezultaty.

'Oxidosis'
26-11-2012, 00:14
@Zarexoholik

Nie zamierzam po raz enty gloryfikować oraz rozwijać myśli dotyczących słowa "no name". Zastanawia mnie tylko fakt, jak można odczuwać satysfakcję z bycia kojarzonym z robienia z siebie idioty, nescafe, oraz grania w grę po kilkanaście godzin dziennie, z której notabene w znacznej części korzystają dzieci z gimnazjum zasiadające do niej czym prędzej po skończonych zajęciach.

Jesteś dość śmieszną osobą, która buduję swoje ego w internecie. Od "XD" Ci się już chyba mózg zlasował, zastanawia mnie, jaki jest cel w ciągłym spamowaniu tej emotikony? Od Karpia różni Cię tylko, że tamten to chociaż śledzi poczynania tej swojej barcelony, ty z kolei błaźnisz się w tym temacie wypisując rzeczy, o których nie masz pojęcia.

@Topic

Milan 1:0 Juve. Fajną oprawę zrobiliśmy w pubie, jak zwykle trochę prowokacji po obydwu stronach, ale na szczęście po końcowym gwizdku obyło się bez poważniejszych spin. Można? Można.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/704096_3396200604262_332537735_o.jpg :D

Zarexoholik?
26-11-2012, 03:36
Nie zamierzam po raz enty gloryfikować

Ty wiesz w ogóle co to znaczy gloryfikować, typie? hahahaha

Zastanawia mnie tylko fakt

Dla kogo to jest fakt? Dla ciebie, czy innego gimba twojego pokroju? Wyjaśnij sobie czym jest fakt, bo właściwie od tego powinieneś zacząć.

bycia kojarzonym z robienia z siebie idioty

Taki już jesteś, nic na to nie poradzę.

grania w grę po kilkanaście godzin dziennie

Mit. Zreszta jesteś hipokrytą, bo sam całe dnie spędzasz na csie lub lolu.

Od "XD" Ci się już chyba mózg zlasował, zastanawia mnie, jaki jest cel w ciągłym spamowaniu tej emotikony?

Patrz na to:

:D

Hipokryta?

błaźnisz się w tym temacie wypisując rzeczy, o których nie masz pojęcia.

Twoim, czy innego dzieciaka zdaniem może i tak. Jednak mnie w ogóle nie interesuje twoje zdanie, jesteś liściem, który na siłę chce coś przekazać, a się tylko ośmiesza. Pisałem ci już, że nie grasz na apo, ale od forum tego ots'a nie możesz odejść. Wypowiedz się na ten temat, bo go ciągle omijasz. :confused:

#topic

Barcelona rozbiła Levante, bardzo ładnie.

Mikiel SZN
26-11-2012, 07:19
Główny argument Zarexa, pisanie 'chyba ty' oraz płacz że ktoś jest mądrzejszy i nie gra w tibie, ale siedzi na forum. Co za kurva nieudany dzieciak z wioski, smutne życie zjeba co nie zaliczył europeistyki na najsłabszej szkole wyższej w kraju, sad. Ale jak zaliczyć jak się gra po 15h i śpi po 3.

^top
Barca bardzo ładnie, po 1 połowie myślałem że nie da się przejść obrony, bo bronili się w 10, ale potem Iniesta i wszystko jasne.

Faamous
26-11-2012, 15:15
Ty wiesz w ogóle co to znaczy gloryfikować, typie? hahahaha

Akurat tutaj użył dobrego sformułowania.

btw, to jest temat do rozmowy o piłce nożnej - a nie do spinania się do tego kto jest mądrzejszy.

jak dla mnie to obaj jesteście sobie równi. Jeden uważa się za lepszego od innych, bo ma większy level i jest znany [?], drugi natomiast próbuje na siłę kłócić się z nim o to kto ma racje, wiedząc, że z nim i tak nie wygrasz.

Ludzie, *****! To temat do rozmowy o piłce nożnej, jak chcecie to powymieniajcie swoje uprzejmosci na Pw, a nie tutaj.

@topic.
Barcelona pogrom nad Levante, szkoda mi straconych punktów Realu. Zbliża się okres w sezonie gdzie barca najsłabiej gra, może real to wykorzysta.

'Oxidosis'
26-11-2012, 16:11
Trafne spostrzeżenie. Ciężko wygrać z kimś, kto nie widzi swoich błędów, bądź widzi by potem w żenujący sposób odwracać kota ogonem i argumentować na zasadzie "chyba ty". Najbardziej śmieszny jest argument, dlaczego siedzę na forum tibijskim, skoro nie gram w tą grę. Nie widzę potrzeby omijania tego tematu - siedze tutaj, bo jest to forum ogólnotematyczne, na którym mogę równie dobrze czytać oraz dyskutować na tematy nie związane z tibią ( ty masz chyba z tym problem, nie dziwie się ). Wytłumacz mi zatem, dlaczego odwiedzasz jakiekolwiek strony/fora w internecie skoro nic nie masz z nimi wspólnego? Nie sądzę także, bym się ośmieszał - ty już to zrobiłeś, najwięcej miałeś do powiedzenia w meczu, którego nie widziałeś ;)

Zarexoholik?
27-11-2012, 01:41
Główny argument Zarexa, pisanie 'chyba ty' oraz płacz że ktoś jest mądrzejszy i nie gra w tibie, ale siedzi na forum. Co za kurva nieudany dzieciak z wioski, smutne życie zjeba co nie zaliczył europeistyki na najsłabszej szkole wyższej w kraju, sad. Ale jak zaliczyć jak się gra po 15h i śpi po 3.

Fajną historię wymyśliłaś zgarbiona, niestety fikcja literacka.

Trafne spostrzeżenie. Ciężko wygrać z kimś, kto nie widzi swoich błędów, bądź widzi by potem w żenujący sposób odwracać kota ogonem i argumentować na zasadzie "chyba ty". Najbardziej śmieszny jest argument, dlaczego siedzę na forum tibijskim, skoro nie gram w tą grę. Nie widzę potrzeby omijania tego tematu - siedze tutaj, bo jest to forum ogólnotematyczne, na którym mogę równie dobrze czytać oraz dyskutować na tematy nie związane z tibią ( ty masz chyba z tym problem, nie dziwie się ). Wytłumacz mi zatem, dlaczego odwiedzasz jakiekolwiek strony/fora w internecie skoro nic nie masz z nimi wspólnego? Nie sądzę także, bym się ośmieszał - ty już to zrobiłeś, najwięcej miałeś do powiedzenia w meczu, którego nie widziałeś

Całego meczu nie widziałem, bo wiało nudą, ale skrót obejrzałem. Nie płacz już tak trollu, bo eksplodujesz z tej złości. Jaki ja błąd popełniłem, o czym ty w ogóle piszesz typie?! A argumentowanie na zasadzie 'chyba ty' jest co najwyżej śmieszne synku, bo nigdy czegoś takiego nie stosowałem. Sugeruj się dalej postami rumuna mikielewicza. Ośmieszasz się tibijczyku na emeryturze, który nie może oderwać się od forum OTS'a.

#topic

1. Manchester United 13 30 +14
2. Manchester City 13 29 +15
3. West Bromwich 13 26 +8

Na tym możemy zakończyć naszą dyskusję, bo Twoje IQ mnie przerosło

Pomyliłeś się przy odmianie JA/ty, więc cię poprawiłem. Moje IQ już na samym starcie było ponad twoim... Niepotrzebnie zaczynałeś dyskusję, popracuj jeszcze liściu.

'Oxidosis'
27-11-2012, 17:36
bycia kojarzonym z robienia z siebie idioty

Taki już jesteś, nic na to nie poradzę.

A argumentowanie na zasadzie 'chyba ty' jest co najwyżej śmieszne synku, bo nigdy czegoś takiego nie stosowałem.

Na tym możemy zakończyć naszą dyskusję, bo Twoje IQ mnie przerosło :( ( i tak zapewne odpiszesz szukając dziury w całym i znajdziesz jakiś debilny argument, to w Twoim stylu )

@topic

Milan prawdopodobnie żegna się z Pato w styczniu, całe szczęście

Mr Cwelcarz
28-11-2012, 16:06
Na tym możemy zakończyć naszą dyskusję, bo Twoje IQ mnie przerosło :( ( i tak zapewne odpiszesz szukając dziury w całym i znajdziesz jakiś debilny argument, to w Twoim stylu )

@topic

Milan prawdopodobnie żegna się z Pato w styczniu, całe szczęście

no milan bardzo slabo, jedyne co z ich gry lubie to moc pomocnikow bardzo silnie utytuowana druzyna jednak nie radzi sobie w terazniejszych czasach w lidze A, jest wiele silniejszych przeciwnikow, jak pato odejdzie to milan spadnie do 2 ligi. ewentalnie utrzyma sie w koncowej tabeli

'Oxidosis'
28-11-2012, 17:37
pato odejdzie to milan spadnie do 2 ligi. ewentalnie utrzyma sie w koncowej tabeli

Póki co gość jest tylko obciążeniem finansowym, 3/4 sezonu leczy kontuzję, ale wciąż jest w drużynie bo ma poparcie Berlusconiego ( w końcu jest z jego córką ), więc nie wydaję mi się, aby Pato miał jakikolwiek wpływ na drużyne. Ale farmazona walnąłeś, gdybyś napisał tak o Shaarawym to wszystko byłoby w porządku, ale nie o Pato, który na dzień dzisiejszy jest bezużyteczny i nawet gdy nie jest kontuzjowany, wchodzi z ławki rezerwowych.

Simi
01-12-2012, 10:13
18~ Borussia - Bayern
22 Derby Madrytu - Real vs. Atletico.

Jest co oglądać.

Faamous
01-12-2012, 13:06
Derby madrytu ;). Zapowiada się ciekawy mecz, oby z korzyścia dla królewskich, bo nie można już tracić punktów, barca odjechała na 11.. :mad:

SoniQ
01-12-2012, 15:52
widać Rafa wziął sie ostro do roboty, jeszcze z 2 takie mecze i mogą zacząć zbroić sie na Carling Cup!

Zarexoholik?
01-12-2012, 22:58
1. Manchester United 36
2. Manchester City 33
3. Chelsea 26

Simi
02-12-2012, 10:50
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/75897_10151252173759178_481725603_n.jpg
jebnął dzide

Faamous
02-12-2012, 11:37
Real Madrid 2 -0 Atletico Madrid.

Ronaldo zajebista bramka z wolnego, derby wygrane ;>

#Zarex
Tu się zgodzę, choć było kilka fajnych momentów, parę fajnych kontr z obu stron i dwie ładne bramki ze strony królewskich, to ogólnie mecz wiał nudą.

Simi
02-12-2012, 11:43
troche potwierdza się moja myśl, że nie potrafią się zmotywować na mecz ze 'słabszym' przeciwnikiem.

Zarexoholik?
02-12-2012, 20:40
Real Madrid 2 -0 Atletico Madrid.

Ronaldo zajebista bramka z wolnego, derby wygrane ;>

No bramka z wolnego ładna, ale ogólnie nudny mecz. Za dużo aktorstwa jak dla mnie.

Simi
03-12-2012, 15:47
No bramka z wolnego ładna, ale ogólnie nudny mecz. Za dużo aktorstwa jak dla mnie.

Tak, nudny czasami był, tak samo Bayern - Borussia. Pilkarze Atletico ładny cyrk wyprawiali na boisku...

Faamous
03-12-2012, 19:31
Hiszpański dziennik „Marca” na swojej oficjalnej stronie internetowej poinformował, iż Jose Mourinho po zakończeniu obecnego sezonu Primera Division odejdzie z Realu Madryt. Zakończenie współpracy miałoby być efektem słabych wyników drużyny oraz problemów, jakie stwarza sam szkoleniowiec.

Co myślicie ? Kto następny ?

Devixx
03-12-2012, 20:37
Ciekawe kto pójdzie za Mourinho z zawodników? Jak będzie Real wyglądał bez Mourinho (przed nim słabo szło innym trenerom), gdzie wyląduje Mourinho - back to Chelsea? Kto przejmie Real? Najpierw Pep odszedł z Barcy, teraz Mourinho odchodzi z Realu, interesujące.

_woto_
03-12-2012, 22:11
Moja propozycja Team of The Year
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/414746_461750417222676_758187723_o.jpg

Wnorekkk
03-12-2012, 22:32
woto, na lewo od Iniesty to Chuck Norris?

Faamous
03-12-2012, 23:13
Wyrzuciłbym Van Persiego z tej drużyny roku :mad:

Sciex
04-12-2012, 15:29
Moj skladzik :)
http://i45.tinypic.com/2zgya78.jpg

SedaN*
04-12-2012, 15:34
mój.. zmieniłbym trochę, bo zagrałbym 3 napastnikami i tam zmieścił Falcao jeszcze, ale było już za późno :) mate za silve bym dał w tym sezonie, ale w poprzednim david o trochę lepszy

http://en.toty.uefa.com/images/teams/3175D260410733E0993AC28EE5791BFE.jpg

SoniQ
04-12-2012, 15:46
mój:
http://i49.tinypic.com/t68r5v.jpg

Mario Trollotelli
04-12-2012, 16:28
Mój skład:
http://i45.tinypic.com/5xrwn.png

Baton
05-12-2012, 00:37
Mój skład:
http://i48.tinypic.com/16m1zle.jpg

#Moje najszczersze gratulacje dla Cwelsi która jako 1 w historii po tym jak wygrała ligę mistrzów(na totalnym farcie)w kolejnej edycji nie wyszła nawet z grupy.

Daroo :(
06-12-2012, 15:01
http://en.toty.uefa.com/images/teams/F1A43DA39E495FD022AB449CF3BA340F.jpg
moj sklad ;];]

True & Blue
06-12-2012, 16:40
#Moje najszczersze gratulacje dla Cwelsi która jako 1 w historii po tym jak wygrała ligę mistrzów(na totalnym farcie)w kolejnej edycji nie wyszła nawet z grupy.

widac ze jestes maloletnim kibicem barcelony ktory potrafi tylko obrazac i nic sensownego nie powie;] zreszta jak wiekszosc typow zwiazanych z tym klubem.

szkoda ze po polfinale poprzedniej edycji CL nie byles taki wyszczekany:) 3:2 :*
@
Gratuluje Juve i Szachtarowi.Po prostu byli lepsi.Na pocieszenie pozegnalismy sie w dobrym stylu z CL i szanse teraz na LE sa.Chociaz nie licze na to nawet bo po co to;]

SedaN*
06-12-2012, 17:09
Chelsea będzie 1 zespołem w historii co wygra LM a potem LE. XDD

A Ty Baton dalej chyba się nie pogodziłeś z porażką z zeszłego roku ;[ z szacunkiem, bo ta Cwelsi wielokrotnie okazywała się lepsza od Barcelony :))

Mario Trollotelli
06-12-2012, 17:19
bo ta Cwelsi wielokrotnie okazywała się lepsza od Barcelony :))
Chyba w Fifie xdxdxdxdxdxd

True & Blue
06-12-2012, 17:21

Jestes nienormalny.Zapatrzony w ten klubik i kompletnie nie zwracasz uwagi na fakty.Zalosne naprawde.Chelsea jest jedynym zespolem z ktorym sobie barca nie poradzila w CL..nie wygrali z nimi od 7 meczy.. dokladnie od 21 lutego 2006 roku (1:2) a Messi nie strzelil im ani 1 bramki.Wiec mordeczka plx :)

SedaN*
06-12-2012, 17:23

no, chelsea ma lepsze statystki z meczy z barcą i zazwyczaj wygrywali (chyba, że sędzia pomagał :):))

Devixx
06-12-2012, 17:28
Real nie mógł przejść Lyonu i do 1/8 przez jakieś parę sezonów lecz wkońcu się im udało, więc i na Chelsea przyjdzie kolej..

@Down
No czyli Barca jest w swoim 6 roku, w następnym spotkaniu pokonają Beniressa ;d

SedaN*
06-12-2012, 17:30
Real nie mógł przejść Lyonu i do 1/8 przez jakieś parę sezonów lecz wkońcu się im udało, więc i na Chelsea przyjdzie kolej..

oni do 1/8 chyba przez 7 czy 8 lat nie doszli akurat ;D

'Oxidosis'
06-12-2012, 18:14
po co na nowo zaczynac dyskusje z pajacem, ktory nawet o swoim klubie ktoremu rzekomo kibicuje gowno wie? marny polaczek, zainteresowal sie barcelona by miec jakis pretekst do napinki ze swoimi rowiesnikami z gimbazy, so sad. mysli ze ta jego barcelona byla, jest i bedzie najlepsza hehe, koles nawet nie wie ze na przelomie calej LM jest sporo zespolow ktorym Barca ssala i to ostro.

Azonka Banned v.2
06-12-2012, 19:08
po co na nowo zaczynac dyskusje z pajacem, ktory nawet o swoim klubie ktoremu rzekomo kibicuje gowno wie? marny polaczek, zainteresowal sie barcelona by miec jakis pretekst do napinki ze swoimi rowiesnikami z gimbazy, so sad. mysli ze ta jego barcelona byla, jest i bedzie najlepsza hehe, koles nawet nie wie ze na przelomie calej LM jest sporo zespolow ktorym Barca ssala i to ostro.

Jestes tak irytujacy, ze szkoda gadac.

#topic
9.12 - starcie dwoch manchesterow ; )

Zarexoholik?
06-12-2012, 22:11

Oby to było ciekawe spotkanie. Sporo ciekawych akcji, kilka goli - żeby było widać walkę!

'Oxidosis'
06-12-2012, 22:46
Jestes tak irytujacy, ze szkoda gadac.

#topic

Swój swojego popiera. Mnie też irytuje wiele rzeczy, użytkowników, postów, zazwyczaj staram się dojść do porozumienia. Dlatego też, wytłumacz mi myszko z carrefour'a, co Cie tak we mnie irytuje? To, że mówię szczerą prawdę o niektórych użytkownikach? Uwierz mi, znam multum osób, którzy kibicują przeróżnym zespołom, m.in Barcelony, są to osoby zazwyczaj starsze, i ani razu nie spotkałem się z tak prymitywną osobą, jaką jest ten zadufany w sobie, oraz w Barcelonie koleś. Prawdziwego kibica bardzo łatwo rozpoznać. Jest to zazwyczaj osoba krytycznie nastawiona do swojego zespołu, nieprzechwalająca się na prawo i lewo, zawsze twierdząca, że może być lepiej, że czegoś brakuje. Cechuje się skromnością, ale potrafi dostrzegać pozytywne jak i negatywne rzeczy. Znam takiego jednego kolesia, nigdy, ale to nigdy nie powiedział, że Barcelona jest najlepsza, zawsze podchodzi z szacunkiem do innych drużyn, obawia się, gdy Barcelonie przychodzi grać z inną europejską drużyną. Powiedz mi, czy Karpek kiedykolwiek napisał o jakieś innej drużynie cokolwiek dobrego? Zazwyczaj jak już odwiedza ten temat, to albo powychwalać Barcelone, albo włączyć się do napinki, albo napisać ile to nie dostaną następni przeciwnicy bądź jaki Messi nie jest genialny. Dlatego, od pewnego czasu nie traktuje gościa poważnie ( chociaż przyznam, że kiedyś próbowałem z nim dyskutować, jednak żadne argumenty do niego nie trafiały - zrezygnowałem ). Poza tym cieszy mnie, że podałeś date derbów Manchesteru - nigdy bym na to nie wpadł.

@Topic

Co do samych derbów liczę na jakiś niekonwencjonalny wynik, jak to w ostatnich derbach się zdarzało, ale przede wszystkim liczę na ogromną walkę obydwu zespołów, niech pokażą, która liga króluje jeżeli chodzi o waleczność i grę za klub.

ManiQ
06-12-2012, 23:03
Swój swojego popiera. Mnie też irytuje wiele rzeczy, użytkowników, postów, zazwyczaj staram się dojść do porozumienia. Dlatego też, wytłumacz mi myszko z carrefour'a, co Cie tak we mnie irytuje? To, że mówię szczerą prawdę o niektórych użytkownikach? Uwierz mi, znam multum osób, którzy kibicują przeróżnym zespołom, m.in Barcelony, są to osoby zazwyczaj starsze, i ani razu nie spotkałem się z tak prymitywną osobą, jaką jest ten zadufany w sobie, oraz w Barcelonie koleś. Prawdziwego kibica bardzo łatwo rozpoznać. Jest to zazwyczaj osoba krytycznie nastawiona do swojego zespołu, nieprzechwalająca się na prawo i lewo, zawsze twierdząca, że może być lepiej, że czegoś brakuje. Cechuje się skromnością, ale potrafi dostrzegać pozytywne jak i negatywne rzeczy. Znam takiego jednego kolesia, nigdy, ale to nigdy nie powiedział, że Barcelona jest najlepsza, zawsze podchodzi z szacunkiem do innych drużyn, obawia się, gdy Barcelonie przychodzi grać z inną europejską drużyną. Powiedz mi, czy Karpek kiedykolwiek napisał o jakieś innej drużynie cokolwiek dobrego? Zazwyczaj jak już odwiedza ten temat, to albo powychwalać Barcelone, albo włączyć się do napinki, albo napisać ile to nie dostaną następni przeciwnicy bądź jaki Messi nie jest genialny. Dlatego, od pewnego czasu nie traktuje gościa poważnie ( chociaż przyznam, że kiedyś próbowałem z nim dyskutować, jednak żadne argumenty do niego nie trafiały - zrezygnowałem ). Poza tym cieszy mnie, że podałeś date derbów Manchesteru - nigdy bym na to nie wpadł

Dokladnie. Jeszcze brakuje tutaj jego zajebistego argumentu ''obrazasz barcelone, bo wygrala z twoim klubem''.

Topic
O ktorej sa te derby, bo nie wiem czy 9.12 bede o tej porze w domu.
[Eklerq] 14:30

Dziekuje Bardzo za odpowiedz.

Baton
06-12-2012, 23:09
W pojedynku City z United stawiam na tych pierwszych.

Mario Trollotelli
07-12-2012, 11:21
Jestes nienormalny.Zapatrzony w ten klubik i kompletnie nie zwracasz uwagi na fakty.Zalosne naprawde.Chelsea jest jedynym zespolem z ktorym sobie barca nie poradzila w CL..nie wygrali z nimi od 7 meczy.. dokladnie od 21 lutego 2006 roku (1:2) a Messi nie strzelil im ani 1 bramki.Wiec mordeczka plx :)
Z dwójki Barcelona - Chelsea, to bardziej Chelsea można nazwać "klubikiem". A teraz zadaj sobie pytanie - co dało Chelsea te 7 nieprzegranych meczów, skoro w tym czasie to Barcelona zdobyła więcej trofeów (w tym 3x LM)? Co z tego, że nie wygrali z nimi od 7 meczy jak i tak wiadomo kto w tym czasie był lepszy? A nie, sorki, raz wygrali LM, ale kto to będzie pamiętał ten farciarski autobus, który w następnej edycji nie wyszedł nawet z fazy grupowej? To też są fakty. Co ludzie widzą w klubach w których na pierwszym miejscu są pieniądze? : / Powodzenia w Lidze Europy!

Piszesz o napince, a z całego tego tematu, to właśnie ty najbardziej spinasz dupe. :) Kolejny raz piszesz o niezaczynaniu dyskusji ze mną (przy okazji mnie wyzywając itp.), chociaż później i tak mi odpiszesz. :) Za kogo ty się tutaj w ogóle masz? Taki z ciebie wielki fan piłki nożnej, a jedyne miejsce gdzie o niej piszesz to tibijskie forum OTS'a. Jak nie chcesz ze mną dyskutować to nie dyskutuj i przestań się w końcu tak spinać... Ja mam swoje racje, ty masz swoje. Chyba za wszelką cenę starasz się udowodnić, że to właśnie ty wiesz najwięcej o piłce nożnej na tibijskim forum OTS'a!

Znam takiego jednego kolesia, nigdy, ale to nigdy nie powiedział, że Barcelona jest najlepsza, zawsze podchodzi z szacunkiem do innych drużyn, obawia się, gdy Barcelonie przychodzi grać z inną europejską drużyną. Powiedz mi, czy Karpek kiedykolwiek napisał o jakieś innej drużynie cokolwiek dobrego?
Czyli według ciebie pisanie/mówienie w stylu, że Barcelona jest najlepsza to coś bardzo złego i prawdziwy fan tej drużyny nigdy nie powinien tak pisać/mówić, bo to brak szacunku do innych klubów, tak? XDDD Dlaczego mam tak nie pisać, skoro to prawda? Może przez zazdrość kibiców innych drużyn, które nigdy nie będą najlepsze na świecie? XD

btw - w drugim twoim poście na tej stronie wydaję się jakbyś był jakiś spokojniejszy? Może dlatego, że ktoś ci zwrócił uwagę i przypomniałeś sobie, że znowu nie wypiłeś meliski przed kolejnym wejściem na forum i kolejny raz się ośmieszyłeś?

Zazwyczaj jak już odwiedza ten temat, to albo powychwalać Barcelone, albo włączyć się do napinki, albo napisać ile to nie dostaną następni przeciwnicy bądź jaki Messi nie jest genialny.
W głównej mierze wchodzę tu, żeby pośmiać się z takich spinających zazdrośników jak ty. :)

Dokladnie. Jeszcze brakuje tutaj jego zajebistego argumentu ''obrazasz barcelone, bo wygrala z twoim klubem''.
Szkoda, że ty nigdy żadnych nie masz, kiedy ja zasypuję cię moimi. Jedyne co umiesz to popierać wypowiedź innej tak samo żałosnej osoby jak ty.

'Oxidosis'
07-12-2012, 15:12
Mówisz, że ja się najbardziej spinam, a nie dostrzegasz faktu, że to najwięcej ludzi ma z Tobą problem, nie ze mną. Twierdzisz, że dzieje się dlatego, że wszyscy zazdroszczą Barcelonie itp itd... dzieje się dlatego, że swoim podejściem prowokujesz innych, nie wiem, jeżeli robisz to celowo, to gratuluje - jesteś trollem na dość niezłym poziomie. A i owszem, miałem nie dyskutować z Tobą, w sumie dość długo mi się to udawało, i masz racje - żałuje trochę tamtego posta, ale w zasadzie odwiedzam tylko ten temat na forum, więc co mi szkodzi od czasu do czasu napisać nieco prawdy. Jeżeli chodzi o słowa, w których piszesz, że jedyne miejsce na którym piszę o piłce nożnej to to forum, to się grubo mylisz. Wciąż mam redaktora na najpopularniejszej stronie dla Milanistów w Polsce, przeszło 3 lata notorycznie wypowiadam się na innej polskiej stronie dla Milanistów, przeszło 4 lata mam konto na goal.pl ( tutaj pisze od czasu do czasu ), no i czasami dyskutuję na największym angielskim forum dla Milanistów. Wp i inne onety oczywiście pomijam, wg mnie. goal.pl to najlepsza strona związana z piłką nożną w Polsce. Nie chce udowadniać, że wiem najwięcej - ja po prostu odpowiadam na farmazony, które nie raz ludzie piszą... gdyby tak rzeczywiście było, to pisałbym tutaj co najmniej eseje, ale, że nie chce nic udowadniać - nie pisze.

"Czyli według ciebie pisanie/mówienie w stylu, że Barcelona jest najlepsza to coś bardzo złego i prawdziwy fan tej drużyny nigdy nie powinien tak pisać/mówić, bo to brak szacunku do innych klubów, tak? XDDD"

Oczywiście, że nie. Nie jest to nic złego, ale jak już pisałem, prawdziwy fan cechuje się skromnością, a jeżeli chodzi o szacunek do innych drużyn, chodziło mi raczej o to, że gdy przykładowo Barcelonie przychodzi grać z Valencią, Manchesterem, czy np BVB powinien dostrzec argumenty jakie posiadają przeciwnicy, a nie pisać na prawo na lewo ile to ich nie zlejemy i jacy to lepsi nie jesteśmy. Pytasz się, dlaczego masz tak nie pisać... a dlaczego miałbyś niby tak pisać? Myślę, że każdy na świecie zna wartość Barcelony i sam potrafi to określić, więc uważam, że gdy starasz się wmówić komuś "że Barcelona jest najlepsza" to w pewien sposób się ośmieszasz.

"W głównej mierze wchodzę tu, żeby pośmiać się z takich spinających zazdrośników jak ty. "

Fakt, masz racje - zazdroszcze prawdziwym kibicom Barcelony sukcesów w ostatnich latach, nie Tobie. :)

SedaN*
07-12-2012, 16:33
#Karpek
Fajnie, że nazywasz obronę Chelsea autobusem. Myślę, że to spory komplement. Ciekawe jak nazwiesz za to atak, bo w dwumeczu strzelili więcej bramek niż Barcelona? Jeżeli Chelsea bez napastnika strzela więcej bramek niż Barcelona to chyba coś serio jest źle z tym klubikiem :)

autobusu nikt nie będzie pamiętał, bo przynajmniej wygrali to uczciwie w porównaniu do LM z 2009 roku Barcelony, gdzie to trofeum dał im sędzia. Ludzie to pamiętają i będą jeszcze trochę pamiętać :)

Mr Cwelcarz
09-12-2012, 00:28
http://www.chamsko.pl/18175/Balotelli_chuj_sie_znasz

Zarexoholik?
09-12-2012, 16:34
W pojedynku City z United stawiam na tych pierwszych.

To był błąd. Wygrywa klasa, a nie kasa.

Eklerq
09-12-2012, 16:42
Derby Manchesteru są przekozackie, bez żadnego teatru, jak to się ma w przypadku meczy Barcelony z Realem. Dawno już nie oglądałem tak dobrego widowiska - szacunek dla obu drużyn za pokazanie PRAWDZIWEJ piłki nożnej.

Τettmeier
09-12-2012, 16:53
To był błąd. Wygrywa klasa, a nie kasa.

Ostatnio Man Utd to żadna klasa. Bo problemy z Clujem i bramki w 90 minutach to specjalność Czerwonych Diabłów przez kilka meczow.

Widzew oglądałem sobie akurat, ekstraklasa to kpina, tak lubię piłkę ale jak widzę to co dzieje się u nas w kraju to ręce opadają. Juve na plus !

Zarexoholik?
09-12-2012, 17:10
Ostatnio Man Utd to żadna klasa. Bo problemy z Clujem i bramki w 90 minutach to specjalność Czerwonych Diabłów przez kilka meczow.

Problemy z czym? Jak Manchester miał pewny awans z pierwszego miejsca w grupie to w meczach grał sobie rezerwami. A co do bramek w 90+ minutach - tak jest od zawsze, to specyfika tego klubu. Zresztą gra się do końca, a ty nie masz pojęcia o czym piszesz. :confused:

Baton
09-12-2012, 18:54
Gratulacje dla Manchesteru United grali do końca i to się opłaciło.
Stawiałem na City bo w ostatnich meczach przeciwko United pokazywali że umieją z nimi grać i nie ważne czy to jest wyjazd czy spotkanie u siebie.

ManiQ
09-12-2012, 18:55

To byl komentarz do bramki Chelsea w 93min gdy Moses strzelil.

Problemy z czym? Jak Manchester miał pewny awans z pierwszego miejsca w grupie to w meczach grał sobie rez erwami. A co do bramek w 90+ minutach - tak jest od zawsze, to specyfika tego klubu. Zresztą gra się do końca, a ty nie masz pojęcia o czym piszesz. :confused:

A to jest tlumaczenie gdy Manchester strzela w 92min.

@topic
Bylem w barze na derbach i typek przy remisie sie tak uciszyl, ze zaluje ze Manchester to wygral. Mecz zajebisty, bo angielskie derby* sa zawsze zajebiste.

*(Londynu, Manchesteru, Liverpoolu, Birmingham)

@down
Aha. No tak Chelsea strzela na farcie, a Manchester nie, bo tak przewaznie wygrywaja. Wiem, ze sie gra do konca.. Ale tu nie jestes obiektywny i chcialem Ci to pokazac, a ty mi tu z jakims 'typem' wyjezdzasz.

Edit@
To nie Arteta, a Cazorla (juz widac, ze nie ogladales meczu). Pietnuje takie symulki i zaluje, ze to akurat musialo sie zdarzyc w Arsenalu gdy jeszcze nietak dawno Cazorla z tottenhamem zostal sfaulowany,wstal,pobiegl i zdobyl asyste.
Zreszta nazywanie kogos nurkiem po jednym wybryku to troche na wyrost, bo w takim razie jak mozna nazwac Younga ?

Zarexoholik?
09-12-2012, 19:14
To byl komentarz do bramki Chelsea w 93min gdy Moses strzelil.

Typie chodzi o to, że jest zapisane w historii Manchester United strzelanie w końcówkach meczy, a w Chelsea? Też tak jest? Więc odbij i ogarnij, Chelsea miało farta, a Manchester United zrobił to do czego przyzwyczaił kibiców.

Zapomniałbym wspomnieć o wczorajszym niesłusznym wygraniu meczu przez Arsenal, gdzie nurek Arteta Cazorla oszukał wszystkich swoją grą aktorską i przez jego oszustwo padł taki, a nie inny wynik.

To nie Arteta, a Cazorla (juz widac, ze nie ogladales meczu). Pietnuje takie symulki i zaluje, ze to akurat musialo sie zdarzyc w Arsenalu gdy jeszcze nietak dawno Cazorla z tottenhamem zostal sfaulowany,wstal,pobiegl i zdobyl asyste.
Zreszta nazywanie kogos nurkiem po jednym wybryku to troche na wyrost, bo w takim razie jak mozna nazwac Younga ?

Myślałem o Cazorli, a napisałem Arteta - chyba przez to, że wykonywał karnego. Mecz oglądałem, mój błąd. Young też naciągnął sędziego, zgadzam się.

rikoszecie

Co to jest ten RIKOSZET hahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahah ahahhahahahahahaha

To dobrze obrazuje całą postać Zarexa i w sumie eh ten cały hipokrytyzm. Żal mi tego człowieka - to wszystko. Chelsea strzela w 93 minucie po normalnym stałym fragmencie i dobrej główce Mosesa, Manchester strzela na koniec po rikoszecie i tam fart jest, ale tutaj już nie ma. Taka prawda, że bramki w końcówkach to żaden fart bo gra się do końca. Fart jest tylko wtedy gdy np. po błędzie sędziego, po rikoszecie itp itd..

Najpierw typie naucz się liter, poćwicz swój RIKOSZET bezbekowcu. Pomyliłem się przy wypisaniu nazwiska zawodnika, bo o jednym myślałem, a o drugim napisałem, zresztą nieważne. Prawda jest taka, że RIKOSZET [hahahahhaa] pomógł, ale to chyba normalne, że jak ktoś stoi w murze może pomóc albo zaszkodzić drużynie.

SedaN*
09-12-2012, 22:16
Dzięki ManiQ, dokładnie to samo miałem napisać. To dobrze obrazuje całą postać Zarexa i w sumie eh ten cały hipokrytyzm. Żal mi tego człowieka - to wszystko. Chelsea strzela w 93 minucie po normalnym stałym fragmencie i dobrej główce Mosesa, Manchester strzela na koniec po rykoszecie i tam fart jest, ale tutaj już nie ma. Taka prawda, że bramki w końcówkach to żaden fart bo gra się do końca. Fart jest tylko wtedy gdy np. po błędzie sędziego, po rykoszecie itp itd..

SoniQ
09-12-2012, 23:22
zarex ty serio jesteś głupi : /

dyskusja na temat bramek uznanych w doliczonym czasie gry nie ma sensu gdyż bramki strzelone w tym czasie nie różnią się niczym od goli zdobytych w regulaminowym czasie gry. Gra sie do gwizdka sędziego, a nie do 90 min.:confused:

jeżeli chodzi o gol Van Persiego to oczywiście było tam trochę szczęścia ale szczęście sprzyja lepszym :)

@t

super mecz, pełen dynamiki i zwrotów akcji ale do tego nas przyzwyczaiły mecze zespołów z górnej półki w Anglii. Zwycięstwo w pełni zasłużone choć w wypadku porażki MU, po interwencji sir Alexa sędzia boczny byłby w najbliższym czasie pozbawiony pracy :DD

Zarexoholik?
10-12-2012, 01:10
zarex ty serio jesteś głupi : /

dyskusja na temat bramek uznanych w doliczonym czasie gry nie ma sensu gdyż bramki strzelone w tym czasie nie różnią się niczym od goli zdobytych w regulaminowym czasie gry. Gra sie do gwizdka sędziego, a nie do 90 min.:confused:

Ty na szczęście jesteś głupszy! Kto dyskutuje na temat uznawania bramek w doliczonym czasie typie? Ja napisałem tylko, że Chelsea przyfarciła z bramką w doliczonym czasie, a Manchester United ma to wpisane w historię. To taki znak rozpoznawczy - można by tak napisać. W IQ mógłbyś powalczyć z Jolką Rutowicz. :confused:

#topic

Messi pobił rekord. Barcelona 11 pkt nad Realem - bardzo ładnie.

Baton
10-12-2012, 13:51
Messi nie pobił rekordu lecz go wyrównał bramka z meczu przeciwko Athletic Bilbao to bramka samobójcza bo gdyby piłki kopniętej przez Messiego obrońca nie dotknął przeszła by ona obok bramki.
Na potwierdzenie:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=enWqy80wJHQ

W lidze mistrzów chce aby Real trafił na Manchester ;)

SedaN*
10-12-2012, 18:06
Ja chyba w LM będę za Realem w tym roku, niech Mou zrobi co trzeba i wraca do domu! :))

Eklerq
10-12-2012, 18:25
Ja chyba w LM będę za Realem w tym roku, niech Mou zrobi co trzeba i wraca do domu! :))

Łojej, ja wątpię w sukces Realu, bo teraz grają straszny kibel.

Baton
10-12-2012, 21:05

Nic w tym domu nie zrobi bo pieniądze nie grają co widać po Realu, który jest lepszy niż Chelsea, ale tego nie udowodni bo The Blues grają w LE a Real w LM.

Eklerq-nic takiego nie napisałem typie naucz się czytać ze zrozumieniem.
[Eklerq] Sugerujesz, że Mou nic nie zrobił dla Realu?! <ręce opadają>

SedaN*
10-12-2012, 21:26
Nic w tym domu nie zrobi bo pieniądze nie grają co widać po Realu, który jest lepszy niż Chelsea, ale tego nie udowodni bo The Blues grają w LE a Real w LM.

ok ziomek, ale o czym ty teraz pierdolisz? nie mówię, że wygra ale po prostu chyba będę za nimi w tej edycji i tyle. na chuj juz siejesz napinke, ah pewnie jestes kibicem barcelony i dalej nie możesz się pogodzić ze zdarzeniami z poprzedniego sezonu, oki

#down
przynajmniej UCZCIWIE w porównaniu do barcelony :) w 2009 roku chelsea lepiej grała i przegrała, teraz piłkarsko była gorsza i wygrała to charakterem w porównaniu do barcelony, której mecz wygrał sędzia. Za to właśnie też kocham ten klub :)

Baton
10-12-2012, 22:06
ok ziomek, ale o czym ty teraz pierdolisz? nie mówię, że wygra ale po prostu chyba będę za nimi w tej edycji i tyle. na chuj juz siejesz napinke, ah pewnie jestes kibicem barcelony i dalej nie możesz się pogodzić ze zdarzeniami z poprzedniego sezonu, oki

Mówię o tym, że ktoś taki jak Mourinho chce wygrywać i zdobywać puchary a z Chelsea nic nie zdobędzie oni już raz na farcie LM w tym stuleciu wygrali a na kolejne mistrzostwo Anglii też pewnie troszkę zaczekają.

Eklerq
10-12-2012, 22:54
Mówię o tym, że ktoś taki jak Mourinho chce wygrywać i zdobywać puchary a z Chelsea nic nie zdobędzie oni już raz na farcie LM w tym stuleciu wygrali a na kolejne mistrzostwo Anglii też pewnie troszkę zaczekają.

Przyznaj lepiej, że nie potrafisz złożyć zdania, które da się zrozumieć. "Nic w tym domu nie zrobi bo pieniądze nie grają co widać po Realu" - to da się zrozumieć tylko tak, że Mou nie pomógłby Chelsea, co widać na przykładzie Realu, czyli zasugerowałeś, że gówno zrobił dla Realu.

Mario Trollotelli
11-12-2012, 10:44
Messi pobił 40 letni rekord strzelonych bramek w roku - kolejny gruby argument stojący po jego stronie, jeżeli chodzi o Złotą Piłkę. Co wymyślą teraz halowcy? hehe

Messi nie pobił rekordu lecz go wyrównał bramka z meczu przeciwko Athletic Bilbao to bramka samobójcza bo gdyby piłki kopniętej przez Messiego obrońca nie dotknął przeszła by ona obok bramki.
Na potwierdzenie:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=enWqy80wJHQ
Jeśli chciałeś zabłysnąć to ci nie wyszło, bo ta bramka została zaliczona przez wszystkie serwisy (oprócz madryckiej Marci) i Messi oficjalnie pobił rekord Mullera. Nawet sam Gerd komentował ten rekord.

btw. nie radzę dyskutować z fanboyami Mourinho (sam fakt podniecania się tym człowiekiem to już debilizm) i Chel$ea typu sedan, to do niczego nie doprowadzi XD

Τettmeier
11-12-2012, 16:45
Problemy z czym? Jak Manchester miał pewny awans z pierwszego miejsca w grupie to w meczach grał sobie rezerwami. A co do bramek w 90+ minutach - tak jest od zawsze, to specyfika tego klubu. Zresztą gra się do końca, a ty nie masz pojęcia o czym piszesz. :confused:

Gra się do końca, faktycznie, tylko, że bramki zdobyte przez Man Utd w ostatnim czasie to wielka kpina :) Proponuję jednak pooglądać trochę meczów, obserwować styl gry zawodników a potem punkty i wyniki bo widzę, że czytasz jakieś marne artykuły po których wnioskujesz, że drużyna grała dobrze..

Rezerwami hahahaha Manchester jest w głębokim kryzysie jeśli te "rezerwy" jak to nazwałeś nadawałyby się na gówno to SAF by ich nie wpuszczał bo pieniądze jakie dostaje się za wygrany mecz w Lidze Mistrzów to sumy których sobie nie wyobrażasz. Ja nie wiem o czym pisze? Usiądźmy do stołu i pogadajmy, albo na skypie, zobaczymy kto bardziej orientuje się w kierunku piłki. :) Pozdrawiam

Sciex
13-12-2012, 16:03
Chelsea będzie 1 zespołem w historii co wygra LM a potem LE. XDD

AHAHAHAHA teraz to mnie synu rozbawiles. Chelsea nie ma zadnych szans na LE i nie ma co sie tutaj oszukiwac.:)

Messi: 87, 88;)

Zarexoholik?
13-12-2012, 17:23
Gra się do końca, faktycznie, tylko, że bramki zdobyte przez Man Utd w ostatnim czasie to wielka kpina :) Proponuję jednak pooglądać trochę meczów, obserwować styl gry zawodników a potem punkty i wyniki bo widzę, że czytasz jakieś marne artykuły po których wnioskujesz, że drużyna grała dobrze..

Rezerwami hahahaha Manchester jest w głębokim kryzysie jeśli te "rezerwy" jak to nazwałeś nadawałyby się na gówno to SAF by ich nie wpuszczał bo pieniądze jakie dostaje się za wygrany mecz w Lidze Mistrzów to sumy których sobie nie wyobrażasz. Ja nie wiem o czym pisze? Usiądźmy do stołu i pogadajmy, albo na skypie, zobaczymy kto bardziej orientuje się w kierunku piłki. :) Pozdrawiam

Aha, bramki zdobyte przez Manchester United to kpina? Co w nich jest takiego, że z nich 'kpisz'? Typie on wystawia młodych by zdobyli troszkę ogrania w meczach o taką stawkę. Jeśli mają zagwarantowane wyjście z grupy na pierwszym miejscu to czemu ma nie przetestować jak się spisze skład w połączeniu doświadczonych graczy ze świeżakami? Pieniądze to nie wszystko, a ty myślisz na krótką metę.

Ty tam chyba za Juventusem, to napisze coś ciekawego o Bonuccim. elo breko raz dwa

SedaN*
13-12-2012, 17:49
AHAHAHAHA teraz to mnie synu rozbawiles. Chelsea nie ma zadnych szans na LE i nie ma co sie tutaj oszukiwac.:)

Messi: 87, 88;)

bez przesady, wychodzą z kryzysu, w 3 meczach strzelili 12 bramek i gra wygląda coraz lepiej :) nawet torres się przełamał.. LE nie jest łatwe tym bardziej po odpadnięciu z LM (może zabraknąć motywacji), jednak wierzę w zespół

Baton
14-12-2012, 00:28
bez przesady, wychodzą z kryzysu, w 3 meczach strzelili 12 bramek i gra wygląda coraz lepiej :) nawet torres się przełamał.. LE nie jest łatwe tym bardziej po odpadnięciu z LM (może zabraknąć motywacji), jednak wierzę w zespół

No właśnie bez przesady Chel$ea nie ma najmniejszych szans wygrać LE.
12 bramek to oni strzelili jakimś liściom.

Eklerq
16-12-2012, 13:35
KMŚ, Chelsea przegrywa z Corinthians 0:1. Torres miał PATELNIE w 85 minucie i zamiast zapytać bramkarza, w który róg ma strzelić, to uderzył prosto w niego - żałosne. Ogłaszam wszem wobec, że Chelsea zaniża poziom juropejskiej piłki, dzięki \,,/

SedaN*
16-12-2012, 13:41
3 finały w tym roku, wszystkie trzy przejebane :)) brak mi słów na aktualną Chelsea, Torres znowu się załamie, heh rasowy snajper. Cole na lewej obronie robiony jak dziecko (najlepszy lewy obrońca świata?????). Ale chuj zobaczymy, teraz już musi być chyba tylko lepiej. ja pierdole

[Eklerq] Dobrze komentator zauważył, że Cole biega sobie rozluźniony, przez co Chelsea traci bramki. Najlepszy lewy obrońca świata? - DOBRY ŻART. SedaN*, ja narzekam na żałosną formę Realu, ale co Ty masz powiedzieć odnośnie poziomu, który reprezentuje twoja ulubiona drużyna.

Demon
16-12-2012, 13:44
oglądałem pierwszą połowę, w sumię to gra była wyrównana, ale nie spodziewałem się przegranej Chelsea, wielka szkoda :(

Faamous
16-12-2012, 14:08
Też kibicowałem Chelsea, ale to co zagrali w drugiej połówce to pozostawię bez komentarza.

Może to zmiana trenera :confused::confused::confused:

SedaN*
16-12-2012, 14:38
[Eklerq] Dobrze komentator zauważył, że Cole biega sobie rozluźniony, przez co Chelsea traci bramki. Najlepszy lewy obrońca świata? - DOBRY ŻART. SedaN*, ja narzekam na żałosną formę Realu, ale co Ty masz powiedzieć odnośnie poziomu, który reprezentuje twoja ulubiona drużyna.

to z tym najlepszym obrońcą świata to bardziej w formie ironii, bo powoli gra coraz gorzej ale mimo tego przez wielu nadal uważany za najlepszego, a na pewno w czołówce :) Przecież początek sezonu był taki zajebisty, potem ten niefortunny mecz z Manchesterem, który gdyby Chelsea wygrała miałaby 8 punktów przewagi i kto wie czy by nie było tego kryzysu jak zawsze w tym samym czasie.. Przez to przegraliśmy Superpuchar, KMŚ, odpadliśmy z LM i powoli przestajemy się liczyć w lidze. Coś czuję, że w tym roku może być słabo jeśli chodzi o puchary, ale porównując z tym jaką radość mi dostarczyli w poprzednim sezonie to przeboleje! :) Chelsea aktualnie potrzebuje lidera zespołu, strasznie brakuje TERREGO! WRACAJ!

aa no i ta zmiana trenera.. Abramovich trochę psuje ten zespół, chociaż on myśli, że robi dobrze.

Mario Trollotelli
16-12-2012, 15:02
3 finały w tym roku, wszystkie trzy przejebane :))
Wykorzystaliście całe szczęście na Lige Mistrzów...

#
Dziś o 21:00 w lidze hiszpańskiej lider podejmuje wicelidera. Barcelona vs Atletico. Messi vs Falcao. Będzie ciekawie, czekam z niecierpliwością.

'Oxidosis'
16-12-2012, 19:52
abstrahując od tematu, nie ma czegoś takiego Messi vs Falcao, Messi vs Ronaldo i inne tego typu durnoty, rozgłaśniane przez media byleby podgrzać atmosferę przedmeczową... gra się jedenastu na jedenastu. Liczę na dobre widowisko i zwycięstwo Atletico.

ciiq
16-12-2012, 20:08
ale to czelsi jest slabe japierdzieleeeee XD
hihi i mam nadzieje, ze atletiko wygra dzisiaj z szajsa :):):L):)

SedaN*
16-12-2012, 20:38
a tak z innej beczki: po tym jak Cahill dostał czerwoną kartkę, ponoć skauci Barcelony byli zdumieni talentem aktorskim Emersona i chcą go sprowadzić do siebie w letnim okienku transferowym :)) zobaczymy co z tego wyjdzie

Τettmeier
16-12-2012, 21:36
Jest gdzies to na YT za co on dostal ta kartke? Bo jak ogladalem mecz w TV to byl taki ch*jowy realizator ze nawet nie wiem za co xd

Baton
16-12-2012, 21:51
a tak z innej beczki: po tym jak Cahill dostał czerwoną kartkę, ponoć skauci Barcelony byli zdumieni jego talentem aktorskim i chcą go sprowadzić do siebie w letnim okienku transferowym :)) zobaczymy co z tego wyjdzie

Takiego liścia w życiu nie kupią to jest marny grajek który nic ze swoim śmiesznym klubem który opiera się tylko na $$$ nie osiągnie.

SedaN*
16-12-2012, 23:18
Takiego liścia w życiu nie kupią to jest marny grajek który nic ze swoim śmiesznym klubem który opiera się tylko na $$$ nie osiągnie.

gdybyś był trochę ogarniety Batonie to byś wiedział, że chodzi o Emersona a nie o Cahilla

pozdrawiam,
sedan

Baton
17-12-2012, 00:07
gdybyś był trochę ogarniety Batonie to byś wiedział, że chodzi o Emersona a nie o Cahilla

pozdrawiam,
sedan

Mój błąd,ale tylko dlatego go popełniłem ponieważ nie oglądam meczów z udziałem Chel$ea. Messi 2-1 Falcao,Barcelona 4-1 Atletico, -13 w Madrycie, 90 bramek Messiego.

Pozdrawiam,
Baton.

Mario Trollotelli
17-12-2012, 10:43
abstrahując od tematu, nie ma czegoś takiego Messi vs Falcao, Messi vs Ronaldo i inne tego typu durnoty, rozgłaśniane przez media byleby podgrzać atmosferę przedmeczową... gra się jedenastu na jedenastu. Liczę na dobre widowisko i zwycięstwo Atletico.
Dla mnie jest coś takiego jak Messi vs Falcao. W końcu to najlepsi napastnicy w lidze i trudno, żeby nie było żadnych porównań. Tak samo Messi z Ronaldo, nazwiska mówią same za siebie i zawsze ludzie będą ich ze soba porównywać, zwłaszcza w bezpośrednich meczach.

a tak z innej beczki: po tym jak Cahill dostał czerwoną kartkę, ponoć skauci Barcelony byli zdumieni talentem aktorskim Emersona i chcą go sprowadzić do siebie w letnim okienku transferowym :)) zobaczymy co z tego wyjdzie
hehehe, dobre, dobre. :) widzę, że masz dobry humor, pomimo wczorajszej, kolejnej porażki Chelsea, tak trzymać.

Mój błąd,ale tylko dlatego go popełniłem ponieważ nie oglądam meczów z udziałem Chel$ea.
Nie oglądasz meczów Chelsea, a Cahilla oceniłeś jako liścia i marnego grajka - na jakiej podstawie? : O

#
1. FC Barcelona 46
2. Atletico 37
3. Real M. 33
4. Malaga 28
5. Levante 27

:)

SedaN*
17-12-2012, 18:39
Mój błąd,ale tylko dlatego go popełniłem ponieważ nie oglądam meczów z udziałem Chel$ea. Messi 2-1 Falcao,Barcelona 4-1 Atletico, -13 w Madrycie, 90 bramek Messiego.

Pozdrawiam,
Baton.

Sam się tym pogrążyłeś i resztę swoich poprzednich postów ;P a ten avatar i nienawiść do Chelsea to od kiedy? od półfinału poprzedniej LM? ciesz się, że to forum apo bo na innych stronach przeznaczonych piłce nożnej już dawno byłbyś zbanowany :))

no Messi 90 bramek ładnie, szacun ciekawe za ile lat ktoś pobije ten rekord. Szkoda, że wczoraj było bez emocji w końcówce..

Mr Cwelcarz
17-12-2012, 21:32
Sam się tym pogrążyłeś i resztę swoich poprzednich postów ;P a ten avatar i nienawiść do Chelsea to od kiedy? od półfinału poprzedniej LM? ciesz się, że to forum apo bo na innych stronach przeznaczonych piłce nożnej już dawno byłbyś zbanowany :))

no Messi 90 bramek ładnie, szacun ciekawe za ile lat ktoś pobije ten rekord. Szkoda, że wczoraj było bez emocji w końcówce..

u mnie na boisku szkolnym to po 200 goli strzelajo w sezonie a nikt nie robi wienkszych awantur

Eklerq
17-12-2012, 22:20
Ale mnie porobiło :eek:

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/12/f581a82462ac8cf8d23c14e932c11116_original.jpg?1355 681625

Devixx
19-12-2012, 11:57
aS9VY2aJ1TQ
Karim Benzema życzy wszystkich Wesołych Świąt!

Xienus o.O
19-12-2012, 14:23
Niedawno minął rok od operacji Tito Vilanovy, któremu 22 listopada 2011 usunięto nowotwór ślinianki przyusznej w szpiatlu Vall d'Hebron. Dziś napłynęła smutna wiadomość o nawrocie choroby.
Z tego powodu FC Barcelona odwołała dzisiejszy świąteczny obiad z mediami. Klub odmówił jakiejkolwiek informacji w tej sprawie i zdecydował sie odwołać wszelkie wydarzenia zaplanowane na dziś. Możliwe, że po popołudniowym spotkaniu z zawodnikami poznamy oficjalny komunikat klubu w tej sprawie.

Wnorekkk
19-12-2012, 15:43
CgI1HDZrXfQ
Co sądzicie o tej bramce Falcao?:p

[Eklerq] Grubo dał.

Faamous
19-12-2012, 16:15
Co sądzicie o tej bramce Falcao?

Miazga, kunszt zajebisty, ale dużą robotę samym balansem zrobił podający.

Zarexoholik?
19-12-2012, 20:31
Mistrzostwo świata, nikt się takiego rozwiązania nie spodziewał.

'Oxidosis'
19-12-2012, 21:14
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/406746_479959365376627_356671940_n.jpg

najlepsza jedenastka dekady wedlug uefa. w zasadzie wszystko sie zgadza, no moze za thurama zanetti ;)

Τettmeier
19-12-2012, 21:31
Up
To jest do 2010 tak? BO nie ma ani jednej gwiazdy Barcy, a pewnie w innym wypadku byłoby z 6 piłkarzy.. ;d

Wpisałbym tu jeszcze kilku chociażby na ławkę rezerwowych :D Z zamianą za Thurama nie ryzykowałbym Lahmem, a żaden inny tak ciekawy jak ten młody Niemiec mi w tej chwili do głowy nie przychodzi. Ale umieściłbym tu jeszcze takich jak Terry, Makelele, Del Piero, Pirlo itp. itd, długo wymieniać ;)

'Oxidosis'
19-12-2012, 21:43
Terry, Makalele, Pirlo, Del Piero - no tak, tylko, że za kogo? Ja też bym ich umieścił, gdyż Ci piłkarze na zawsze zapisali się w historii piłki nożnej, tylko, że po prostu nie ma za kogo. Są wielcy i najwięksi, chociaż tak naprawdę ciężko wybrać jednoznaczną, uczciwą najlepszą jedenastkę dekady ( 2000-2010 )

_woto_
19-12-2012, 22:23
A Ronaldo chudnie :P
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/25062_475466642496851_1173018908_n.jpg

Simi
20-12-2012, 11:15
11:30 - Eurosport. Losowanie 1/8 CL.

Najlepsze i najciekawsze rozwiązanie: Real - ManU,
Najgorsze: Real - Juve/Bayern.

#edit
Galatasaray Stambuł - Schalke Gelsenkirchen

Celtic Glasgow - Juventus Turyn

Arsenal - Bayern Monachium

Szachtar Donieck - Borussia Dortmund

AC Milan - FC Barcelona

Real Madryt - Manchester United

Valencia - PSG

FC Porto - Malaga

Ciekawe mecze.

ManiQ
20-12-2012, 11:56
('.^)\/,,
Chcialem to masz. W sumie kazdy chcial widowiska Real vs Mu.
Wspolczuje Milanowi i w sumie sam sobie, ze Arsenal bedzie gral przeciwko Bayernowi, chcialem Juve :/

'Oxidosis'
20-12-2012, 12:10
Kiedy wylosowany został Milan, z góry było wiadomo, że zagrają z Barceloną. Bo oprócz Barcy był jeszcze Real i Valencia, a jak wiadomo, drużyny z tego samego kraju nie mogą spotkać się ze sobą w 1/8.. więc w tym momencie nie mogliśmy trafić ani na PSG, ani na ManUtd.. nie pojmuję tego durnego przepisu, naprawdę.

Ciekawy mecz to będzie Szachtar vs BVB

tak swoją drogą, te same pary wylosowano na próbie generalnej.. przypadek?

Zarexoholik?
20-12-2012, 13:07
Liczyłem, że będzie Manchester United vs Celtic/Real - i trafiłem.

'Oxidosis'
20-12-2012, 13:11
Losowanie ustawione, potwierdzone info

_woto_
20-12-2012, 14:44
najlepsza beka bedzie jak puszcza mecz shakhtar z bvb zamiast milanu z barca lub arsenalu z bayernem lub realu z united . znajac zycie tvp tak zrobi

Zarexoholik?
20-12-2012, 15:00
Głosowanie masz na stronie tvp, oczywiście sms'ki trzeba wysyłać. Także nie dzięki.

Eklerq
20-12-2012, 15:52
najlepsza beka bedzie jak puszcza mecz shakhtar z bvb zamiast milanu z barca lub arsenalu z bayernem lub realu z united . znajac zycie tvp tak zrobi

13.02.2013 - jeden z dwóch meczy będzie transmitowany w tvp

Real Madrid CF / Manchester United FC
FC Shakhtar Donetsk / Borussia Dortmund

20.02.2013 - jeden z dwóch meczy będzie transmitowany w tvp

Galatasaray A.S / FC Schalke 04
AC Milan / FC Barcelona

06.03.2013 - jeden z dwóch meczy będzie transmitowany w tvp

Juventus / Celtic FC
Paris Saint-Germain / Valencia CF

13.03.2013 - jeden z dwóch meczy będzie transmitowany w tvp

FC Bayern Munchen / Arsenal FC
Malaga CF - FC Porto

Czerwonym kolorem zaznaczyłem mecze, które chciałbym obejrzeć.

Goldi
20-12-2012, 16:06
@up
i prawie wszystkie co wymieniłeś będą w tvp poza real-united bo oczywiście w tym czasie grają polaczki i ich trzeba pokazać

Baton
20-12-2012, 16:37
Liczyłem, że będzie Manchester United vs Celtic/Real - i trafiłem.

Licz się również z tym ze Manchester zakończy rozgrywki LM w sezonie 2012/2013 na 1/8 finału ;)

Zarexoholik?
20-12-2012, 16:41
Licz się również z tym ze Manchester zakończy rozgrywki LM w sezonie 2012/2013 na 1/8 finału ;)

Poczekamy, popatrzymy. Licz się również z tym, że Real jako ubiegłoroczny mistrz ligi hiszpańskiej, zajmuje, które miejsce? :confused:

A jak sytuacja wygląda w lidze angielskiej? odbij

#niżej

nie interesuje mnie komu ten typ kibicuje? stwierdzam fakty z lig noobie? : [

'Oxidosis'
20-12-2012, 17:12
dogryzać Realowi w stronę kibica Barcelony, so sad

Τettmeier
20-12-2012, 17:44
Poczekamy, popatrzymy. Licz się również z tym, że Real jako ubiegłoroczny mistrz ligi hiszpańskiej, zajmuje, które miejsce? :confused:

A jak sytuacja wygląda w lidze angielskiej? odbij

#niżej

nie interesuje mnie komu ten typ kibicuje? stwierdzam fakty z lig noobie? : [
Sytuacja w lidze nie zawsze obrazuje poziom w Lidze Mistrzów, patrz Borussia Dortmund + kilka innych drużyn w kilku innych sezonach. Man Utd w lidze jest na szczycie tylko dlatego że inni lamią. Zrozum to wreszcie psychofanie który nie dopuszcza zdania że jego ulubiona drużyna gra słabo..

SedaN*
20-12-2012, 18:15

a czemu? dla mnie powinien być ten mecz. Pomijając temat borussi, ale sam mecz w sobie przecież ciekawy. Shakhtar i Borussia to dwie najładniej grające zespoły w grupowej fazie LM. Jaram się tym meczem tak samo jak Arsenal - Bayern, Milan - Barcelona a szczególnie Manchester - Real, bo dawno takiej pary nie było a może być ciekawy pojedynek.

#tak z innej beczki, LE heheh ;];]

chelsea trafiła na sparte praga, a że jestem z wrocławia i mam blisko to się prawdopodobnie na ten meczyk wybiorę 21 lutego ;D

Simi
20-12-2012, 18:26
chelsea trafiła na sparte praga, a że jestem z wrocławia i mam blisko to się prawdopodobnie na ten meczyk wybiorę 21 lutego ;D

to nie wiesz, że jutro koniec świata? heh

tak na poważnie, to moge się założyć o warna, że zamiast RM - MU pokażą boRUSSIA - Szachtar. :c

/Demon/OK :D

SoniQ
20-12-2012, 19:22
Baton, widzę, że twoja nienawiść do ligi angielskiej jest spowodowana jakimiś traumatycznymi zdarzeniami z przeszłości, może sie nimi z nami podzielisz? :)

@t

liczyłem na Milan ale Realem nie pogardzę :D mam nadzieje, że sir Alex wymyśli coś ciekawego i będziemy oglądać fantastyczne widowisko! oczywiście licze na korzystny rezultat moich diabełków, GGMU!

ciiq
20-12-2012, 21:36
borussia z szachtarem najlepszy mecz bedzie :D:D:

Sasha Rookslayer
21-12-2012, 15:47
Najlepsze mecze to będą:

Real Madrid vs Manchester United Wyrównany mecz, jestem za Mu, ale sądzę, że wygra Real :).
Shakhtar Donetsk vs Borussia Dortmund Borussia win.
AC Milan vs FC Barcelona Oczywiste jest to, że Visca El Barca !
Juventus vs Celtic FC - Celtic wygra.
Paris Saint-Germain vs Valencia CF - Paris wygra.
FC Bayern Munchen vs Arsenal FC - Ciekawy mecz, Bayern wygra.

Innych meczów, tzn. Malaga vs Porto, oraz Galatasaray vs Schalke, nie będę oglądał, bo to nudne mecze :).

'Oxidosis'
21-12-2012, 16:04
@Up

Widzę, że mamy jasnowidza na forum.

Sciex
21-12-2012, 16:17
Najlepsze mecze to będą:

Real Madrid vs Manchester United Wyrównany mecz, jestem za Mu, ale sądzę, że wygra Real :).

Innych meczów, tzn. Malaga vs Porto, oraz Galatasaray vs Schalke, nie będę oglądał, bo to nudne mecze :).

Na chwile obecna zgadzam sie z tymi wynikami ale kto wie co bedzie za pare miesiecy?? Niestety nikt tego nie wie :eek:

ManiQ
21-12-2012, 16:38
Porto vs Malaga nudny mecz.. co za kolejny prymityw.

Mowicie, ze Celtic wygra, a co za nimi przemawia ? tak z ciekawosci pytam.
Ja bym tak szybko nie skreslal Shakhtaru, graja piekna pilke podobna stylem do Arsenalu za dawnych lat i moga sprawic ciekawa niespodzianke. Poza tym mecze za 2 miesiace, a tu juz piszecie kto przejdzie dalej.

SedaN*
21-12-2012, 16:52
Najlepsze mecze to będą:

Jeżeli mamy mówić o obecnej chwili to Shakhtar = Borussia, Juve > Celtic, więc troche dziwne te twoje typy. Juve wita się z LM i może wejść w nią z ostrym pierdolnieciem jak się postara. A szkoda, że Shaktar i Borussia trafili na siebie bo to były takie dwa czarne konie, jeden bedzie musiał odpaść ;P

ciiq
22-12-2012, 11:35
@up
ale moze byc przechoy mecz :D

Devixx
22-12-2012, 22:54
Real kolejny mecz przegrał, -16 punktów do Barcelony, dafuuq

Baton
23-12-2012, 00:14
Na chwile obecna zgadzam sie z tymi wynikami ale kto wie co bedzie za pare miesiecy?? Niestety nikt tego nie wie :eek:

Jak możesz zgadzać się z tymi wynikami na chwile obecną skoro Real jest w takiej formie i to co prezentuje to śmiech więc jasne jest że "na chwile obecna" Manchester ze spokojem wygrał by z Realem
Co do reszty meczów typuje na zwycięzców: Barcelonę,Borussie,Juventus,Valencie,Bayern,Malagę ,Schalke.

Sasha Rookslayer
23-12-2012, 00:16
Barcelona jak zwykle wygrała 3:1 z Realem Valladolid, a Real Madryt przegrał z Malagą 3:2. Barcelona, bardzo dobrze! Tak trzymać, messi słabo coś. Jedna bramka w meczu, a powinien strzelić dwie. Real do domu!

'Oxidosis'
23-12-2012, 01:13
Bardzo się cieszę, że informujesz mnie o wynikach Barcelony i Realu.

unk
23-12-2012, 01:40
cwelsi i milan srilan :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
tylko Barcelona w mym sercu
zaraz wychodze na dwur, jak zwykle w moim ulubionym outficie
http://www.fanzone.pl/media/products/c6ab484fc0785c27790488a056e5fccd/images/thumbnail/thumb_Zrzut-ekranu-2011-12-12-o-13-43-32.png?updated_at=1323693911

hahahaha ktos tu wczesniej porownywal giggsa z lampardem, giggs to jeden z najlepszych pomocnikow dekady, w wazniejszych meczach zawsze prowadzil united do zwyciestwa a lampard? tylko z ogorami potrafil strzelać. jeżeli chodzi o wygrana chelsea w tegorocznej LM wygrali tylko dlatego, ze sędziowie im pomogli

Mamed first
23-12-2012, 01:55
Sygnature opuszczasz?
Barca śmierdzi moczem Realu :)

Simi
23-12-2012, 11:15
Wypalony skład, wypaleni piłkarze. Zero ambicji, zero walki, zero motywacji. Liga przegrana w grudniu.

The Special 2 Years wystawia Adana zamiast Casillasa. Tłumaczy to, że Iker nie ma formy. Spoko. Może i nie gra jak w poprzednim sezonie czy na Euro, ale ***** każdy, nawet Ronaldo, jest bez formy. Nie wiem po co wystawia Angela, po co Karim gra cały mecz jak grają piach. Lepiej już dać młodzików z Castilli, np. Morate... Zapowiedział również 0 wzmocnień w styczniu. No tak. Bo po co, niech wszyscy myślą, że mają pewne miejsce w 11, a dalej będą grać piach.

Kontuzje też dołożyły do pieca. Marcelo, Higuain, Coentrao co chwila jakiś uraz, niby Benzema, Albiol...

Z Ozila robi się drugi Kaka. Jeden mecz mu wyjdzie, następne 5 porażka. Może kiedyś Kaka dostanie szanse od 1 minuty.

Goldi
23-12-2012, 11:49
Wypalony skład, wypaleni piłkarze. Zero ambicji, zero walki, zero motywacji. Liga przegrana w grudniu.

The Special 2 Years wystawia Adana zamiast Casillasa. Tłumaczy to, że Iker nie ma formy. Spoko. Może i nie gra jak w poprzednim sezonie czy na Euro, ale ***** każdy, nawet Ronaldo, jest bez formy. Nie wiem po co wystawia Angela, po co Karim gra cały mecz jak grają piach. Lepiej już dać młodzików z Castilli, np. Morate... Zapowiedział również 0 wzmocnień w styczniu. No tak. Bo po co, niech wszyscy myślą, że mają pewne miejsce w 11, a dalej będą grać piach.

Kontuzje też dołożyły do pieca. Marcelo, Higuain, Coentrao co chwila jakiś uraz, niby Benzema, Albiol...

Z Ozila robi się drugi Kaka. Jeden mecz mu wyjdzie, następne 5 porażka. Może kiedyś Kaka dostanie szanse od 1 minuty.

Potrzebny nam 2 bramkarz który mógł by rywalizować z Casillasem do tego taki typowy napastnik jakim jest Falcao i konieczny powrót Marcelo. CR7 mógł by też trochę posiedzieć na ławce a nie każdym meczu grać do ostatniej minuty prócz tego bardzo dobrego wolnego na początku meczu w sumie niczym innym się już nie popisał. Co do Ozila to raczej wolał bym zobaczyć Modrica od pierwszej minuty wydaje mi się że więcej świeżości wniósł by do gry.

@edit

Widział bym w Realu jeszcze Mate ale Czelsi raczej go nie puści...

Simi
23-12-2012, 12:12
1 zakup przed sezonem przy kilku sprzedanych piłkarzach ... Największy błąd.
Po sezonie trzeba się pożegnać z Kaka i to wszystko, nikogo więcej. Wzmocnić boki obrony, szczególnie prawą, nie jestem fanem Arbeloi. Moje marzenie to Piszczek. Lepszy w ofensywie od Arbeloi, w defensywie troche gorzej, ale na pewno wiele by się nauczył. Większa rywalizacja w ataku. CR7 to skrzydłowy, Karim klasyczną "9" też nie jest. Higuain jako "9" się spisywał, kontuzja i już chuj.

Teraz kwestia Mourinho. Po sezonie myśle trzeba będzie się pożegnać, jak tak dalej będzie. Niby konflikty, podziały w szatni. Przedtem Ramos, teraz Casillas na ławce. Chyba już pomysłu na gre nie ma. Następca? Pellegrini, jakiś szwab (Loew, Klopp) lub ktoś z klubu (Toril z Castilli do 1szej drużyny, a Morientesowi dać Castille).

Ciężkie jest życie kibica Realu.

ManiQ
23-12-2012, 14:00
Ciężkie jest życie kibica Realu.

LOL ? Nie wiesz co mowisz. Kibice Arsenalu dopiero maja ciezko.

SedaN*
23-12-2012, 14:19
haha no właśnie jak kibice realu mają ciężko to co mają powiedzieć kibice arsenalu, którzy są bez pucharu chyba 7 lat. a chelsea dostarcza mi wiele wzlotów i upadków, heh

/Demon/ wiem, że obraza była dla beki i do ziomka, ale i tak nie obrażaj innych użytkowników :D

Simi
23-12-2012, 16:03
przynajmniej na miejscu (stadione) są normalni. na ESB wygwizdują każdego, nawet CR7, tak samo by było, gdyby grali teraz Zidane, Ronaldo czy Di Stefano. robią to co szmatławce chcą - marca i as. polecam lekturke (http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=42661)

Pan Scorviel
23-12-2012, 16:04
haha no właśnie jak kibice realu mają ciężko to co mają powiedzieć kibice arsenalu, którzy są bez pucharu chyba 7 lat. a chelsea dostarcza mi wiele wzlotów i upadków, heh

twoja chwala na tym serverze sie skonczyla razem z odejsciem szanownego cwela di marija :} chelsi to jeden wielki bajzel nawet arek cwelcarz by tego nie uporzondkowal ;/
@
widzieliscie wczorajszy mecz? :D kope goli sie posypalo jak zwykle chelsi przegralo ;/ masakra powinni spasc do 2giej ligi...

P.S. kibice socceru łonczmy sie z avatarami !!!

'Oxidosis'
23-12-2012, 16:36
:):):) przeciwko kurestwu i chelsea na zawsze

SedaN*
23-12-2012, 18:53
#do oxidosis i pan scorviel
CHELSEA - aston villa 8:0

CHAMPION of Europe!

.antychelsea!

ManiQ
23-12-2012, 18:57
Propsuje Beniteza za wpuszczenie Piazona. Moj ulubiony talent, szkoda tylko, ze nie trafil karnego.

unk
23-12-2012, 20:44
ogladalem czesc spotkania, w zasadzie to nic ciekawego, chelsea zastosowala atak pozycyjny, 8:0 tylko dlatego ze aston villa gra na poziomie polaru wroclaw. 7 bramek po bledach obrony aston villi, zero bramek z ciekawych akcji, ogolnie bardzo mizerny poziom spotkania jednych ze slabszych druzyn premiership, wygrana tak jak wspomnialem dzieki bledow jakie popelnila aston villa oraz geniuszu rafa beniteza

'Oxidosis'
23-12-2012, 20:47
całkowicie zgadzam się z przedmówcą, pomijając już ten mecz ten caly ibrahimovic to istny geniusz, co roku wydaje niezliczona ilosc pieniedzy tylko po to aby chelsea bronila honoru anglii i grala w LE, czyli ligi adekwatnej do poziomu :)

Τettmeier
23-12-2012, 22:05
Aston villa wyraźnie dominowała w tym meczu widać że niesprawiedliwe zwyciestwo piłkarzy Jose Beniteza

Devixx
23-12-2012, 22:30
Torres niestety tym razem się nie popisał i tym razem trafił do siatki. Andre Villas-(Węży)Boas tym wynikiem pewnie zapewnił sobie miejsce na ławce trenerskiej na długi okres. Makelele piękna bramka z przewrotki skośnej a Gudjonhsen to wybitny pomocnik - godny następca Terrego w bramce.

SedaN*
23-12-2012, 22:46
Przestańcie gadać o tej miernej Chelsea. Szkoda, że dzisiaj Manchester remis ale Swansea to mocna ekipa (mam nadzieję, że fergie sprowadzi Michu do Czerwonych Diabłów w okienku transferowym) jeszcze u siebie. Cóż w Londynie nadal zimno bo -11 + jeden zaległy mecz.

GLORY GLORY MAN UNITED!!!

fani sokera łączmy się z avatarami pokażmy ŻE KASA NIE GRA!!!!!

Zarexoholik?
24-12-2012, 01:45
No Chelsea 8:0! Skoro ma się superbohatera na bramce to można wygrywać bez straty bramki...

http://i47.tinypic.com/ric55h.jpg

SedaN*
24-12-2012, 11:22
No Chelsea 8:0! Skoro ma się superbohatera na bramce to można wygrywać bez straty bramki...

http://i47.tinypic.com/ric55h.jpg

widziałem to kiedyś hahahahah dobra beka XD

Najman
24-12-2012, 17:54
Niestety ale to co chelsi gra ostatnio to jakas porazka....

Krul Scorviel Pierwszy
29-12-2012, 20:06
Hahah oglądal ktoś wczorajszy mecz?ale beka kurde. jak oni mogli znów przegrac, to jakaś masakra-przeczuwam szybką klęske w lidze....

Simi
30-12-2012, 10:39
propsy dla Walcotta, który mam nadzieje odejdzie

ManiQ
30-12-2012, 10:52
http://img38.imageshack.us/img38/1782/theoz.gif

('.^)\/,,
Rozwin dlaczego chcesz jego odejscia.

Simi
30-12-2012, 11:09
bo wenger to pipa, theo chce pograć na szpicy, a szansy nie dostaje. poza tym Arsenal, z całym szacunkiem, ale ma śmieszne zarządzanie. kto normalny trzyma tyle lat trenera, który trofeów nie zdobywa? no chyba, że taka jest ich polityka - jak najwięcej wycisnąć kasy, przy 0 nakładzie (ile to już takich statystyk widziałem, w których Arsenal był w czołówce najlepiej zarabiających klubów na świecie)... tak samo sytuacja z RvP. Lider klubu, najlepszy strzelec, a należnej podwyżki nie dostaje = odchodzi.

Cud, że sciągneli Łukasza czy Giroud'a.

ManiQ
30-12-2012, 11:24
Wengera bronic nie bede, ale wszedles na temat zarzadu. Tak masz racje, amerykanin nie interesuje sie klubem i generuje na nim jak najwieksze zyski, sprzedajac zawodnikow, kupujac tansze alternatywy i dostajac sie co roku do LM, Wenger jest dla nich idealnym modelem trenera, ktory to spelnia.Arsenal jest jedynym klubem w Europie, ktory jest w czolowce, a nie jest zadluzony. Wszystkie kluby Kroenke (wlasciciel) sa juz praktycznie na dnie sportowym. Wraz z odejsciem Davida Deina wszystko sie posypalo, a jedynym ratunkiem jest Usmanov, ktory wykupil akcje wlasnie od Deiny.

Walcott w tym momencie gra na szpicy (4 ostatnie spotkania), ale czy widzisz jego braki gry na srodku? wczoraj jego gre bronil jedynie hat trick. Sezon temu on nic soba nie prezentowal, wrzucic nie potrafil, okazji sam na sam nie potrafil wykorzystac, drybling zero. Mial na 10 meczy 1 udany. Teraz gra pod umowe (oczywscie powinien dostac lepsza, ale zeby potem gral jak teraz).

Piszesz jakie to ciezkie zycie Realu i zyczysz zle drugiemu klubowi, ladnie.

edit
http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2011/302/7/4/walcott_vs_chealsea_by_arikstrom-d4ebueg.gif Tu jeszcze z pamietnego meczu z Chelsea (Walcott).

@down
Wlasnie ta szanse dostaje i dlatego gra teraz na szpicy. Musi tylko poprawic swoje braki i wtedy ta wieksza tygodniowka bedzie zasluzona. Ostatnio z nim Henry trenowal wykonczenie, a wczoraj przy pierwszym golu strzelil ala Henry. Pamietam przypadki jak wlasnie Wenger z skrzydlowych zrobil wysunietych napastnikow, byli to Henry i Robin.

Simi
30-12-2012, 11:33
sezon temu Real grał najlepszy sezon za Mou, teraz najgorszy. futbol jest przewrotny, nie wiesz czy ktoś, mając najlepszy sezon w karierze, w następnym sezonie będzie grał piach, czy może odwrotnie.

każdemu trzeba dać szansę, a może się uda - Bale przesunięty z obrony do pomocy.

Zarexoholik?
30-12-2012, 11:46
http://img38.imageshack.us/img38/1782/theoz.gif

Ciekawe! Wrzucasz gify, czego to zajebistego wczoraj nie zrobił, a czemu nie wrzucasz gifów jak popsuł podanie po którym by było 1 na 1? W ogóle grał jak straszna łasica, przynajmniej tak do 65 minuty - wolał oddać żałosny strzał, czy się kiwać niż oddać piłkę do lepiej ustawionego gracza... Potem już nie oglądałem.

#niżej

To nie braki gry w środku, a braki w grze zespołowej.

ManiQ
30-12-2012, 11:56
Walcott w tym momencie gra na szpicy (4 ostatnie spotkania), ale czy widzisz jego braki gry na srodku? wczoraj jego gre bronil jedynie hat trick.

Przeciez napisalem o tym =|

Zarexoholik?
01-01-2013, 18:10
Nowy rok przywitany bramkami!

'Oxidosis'
02-01-2013, 22:43
Wracając do tematu, Arsenal oczywiście nie jest jedynym niezadłużonym klubem liczącym się w Europie, co do samej polityki prowadzenia tego klubu można się sprzeczać, ale analizując wszystkie fakty z tym związane bez żadnych skrupułów można stwierdzić, że Arsenal jest prowadzony z roku na rok co raz gorzej.

Najlepiej prowadzonym klubem w europie jest oczywiście Bayern Monachium, od lat generują największy zysk ( nie mylić z przychodem ) przy bardzo niskim nakładzie finansowym, a ich polityka transferowa po wyjściu z zadłużenia polega na zasadzie, "ile zarobimy, tyle wydamy", co z kolei oznacza, że na rynku transferowym korzystają tylko z pieniędzy zarobionych po spłacie należnych zobowiązań, przez co mogą pozwolić sobie na transfery takie jak Javi Martinez. Ogólnie inwestycje związane z futbolem w Niemczech są bardzo opłacalne, gdyż póki co tego kraju kryzys nie dosięgnął, co z kolei wiąże się z bardzo niskimi podatkami ( fatalnie sytuacja wygląda we Włoszech czy Portugalii, na zawodnika zarabiającego 4 mln euro klub zobowiązany jest wydać dwa razy więcej, przez co kluby we Włoszech po prostu pozbywają się zawodników sporo zarabiających, gdyż nie opłaca im się ich trzymać). Kuriozum dosięgnął Francji, w której to wysokich podatków nie ma, jednak wysokie pensje nie wszystkim się spodobały przez co PSG za Zlatana nie wydaję rocznie 12 mln euro, a 48 :).

Widząc co raz gorszą sytuację jak już wcześniej wspominałem UEFA postanowiła wprowadzić FFP, ale niestety póki co system jest mało dopracowany, gdyż można go ominąć w bardzo łatwy sposób ( sam system polega na tym, że kluby będą mogły korzystać tylko z tych pieniędzy, które zarobią ).

A pisanie, że Milan jest taki i taki utwierdza mnie tylko w przekonaniu, jak znikomą wiedzą kierują się co po niektórzy piszący w ten sposób :) Owszem w Milanie aktualnie nie dzieje się dobrze, ale przed sezonem kadra została znacznie odmłodzona i proces ten jest prowadzony do dzisiaj, na samej sprzedaży Ibry Milan zaoszczędził ponad 160 mln euro, Milan wyszedł z zadłużenia, a sam Berlu zapowiada, że w ciągu kilku lat Milan wróci na szczyt ( kiedyś traktował ten klub, tak jak traktuje Chelsea Abramovic, teraz obrał inną, rozsądną strategię ).

Oczywiście ta polityka średnio mi się podoba i wzbudza kontrowersje, ale przeciętny kibic Rossonerich nie może nic więcej zrobić, jak zaufać i czekać. Przynajmniej dzięki temu wiem, jakie perełki można ściągnąć za nie więcej niż 5 mln euro, dla przeciętnego kibica nieznanych.

Każdy kibic Serie A wie, jak wygląda sytuacja we Włoszech i na co mogą pozwolić sobie drużyny tam grające. Ale powiem Wam, że da się odczuć satysfakcję wygrywając z zawodnikami sprowadzanymi za kilka milionów euro, na pewno większą satysfakcję, aniżeli ze zwycięstw klubów, które mają w przeciągu jednego dnia potrafią ściągnąć zawodników kosztujących 30 mln euro i więcej. Na szczęście większość kibiców Milanu z którymi mam doczynienia to osoby dojrzałe, a więc nie ma u niej tej pychy, jaka występuję u kibiców przykładowo Realu, którzy najchętniej mimo kadry jednej z najlepszych w europie wymienili by pół składu :) ( odniosłem się akurat do tego klubu, gdyż systematycznie czytam komentarze na stronie realmadrid.pl i aż czasami wierzyć mi się nie chce, co ludzie potrafią tam wypisywać )

SoniQ
02-01-2013, 23:14
CHELSEA is a club for me!!!!!!!11111oneone

SedaN*
02-01-2013, 23:25
CHELSEA is a club for me!!!!!!!11111oneone

Dobrze, że już im nie kibicuje.