View Full Version : Piłka Nożna - temat ogólny
Τettmeier
05-08-2010, 13:06
Chelsea dostaje w dupe 3 sparing z rzędu. A co ma powiedzieć Manchester City? "Jesteśmy daremni". Najpierw z Interem 3:1, gdzie jakieś młodziki dwie genialne bramy walnęli, teraz z Borrusia Dortmund na Cośtam Insua Stadium również 3:1. Tym razem Lewandowski pokonał Citizens. To, co się dzieje z tym zespołem to jest tragedia, byłoby mi nawet smutno, gdyby nie to, że sikam na ten klub tak mocno, jak sikam na Scousersów. Życzę im środka tabeli, ewentualnie 7 pozycji, zaraz za Liverfools. Ja powiem co trzeba w Chelsea zmienić. Turołosia numer 22 aka rezerwowy stawacz podpoprzeczkowy. Tam by się przydał jakiś Hart, Begovic, albo niech wróci młody Szmajchel
Tak w ogóle to zamieszanie w Realu. Krysia dostanie 7, chociaż na moje oko, oni powinni ten numer zastrzec dla Raula. Xabi Alonso 14, Bezzembuw 9, a Di Marysia 11. The Special One już wygrał, 2:3 z jakimiś Meksykańcami. http://www.youtube.com/watch?v=kAjI0r4Vljk
Pierwsza brama fajna, rozklepali magicznie. Ten bramkarz Królewskich to jakaś miernota, bo jak na 1:1 Dudzio nie miał szans, to już na 2:1 ten śmieszny 3 bramkarz zagrał gorzej, niż w trampkarzach. Tak samo w Club America, daremny golkiper, brama Ronaldo na 3:2 prosto w środek bramki, a ten się patrzy
HAHhahaahaah XDd ale mam zwałe z tego posta XD nie no Crayon mnie rozwalił ksywkami Di Marysia, bezzembuw, Turołoś numer 22 aka rezerwowy stawacz podpoprzeczkowy, Cośtam Insua Stadium, liverfools i Meksykańce XDXD
@topic
Ja kibicuję Manchesterowi City mimo wszystko. Mam jakąś nadzieję, że osiagną teraz chociaż fazę grupową LM :s
Dziś Wisła. Henio walczy o życie? :)
Azbestowy v.62.0
05-08-2010, 16:10
Dziś Wisła. Henio walczy o życie? :)
Heniowi musi się udać, bo inaczej to już będzie coś więcej niż kompromitacja.
City dostaje ostro po dupie od każdego zespołu na świecie, a zza miedzą United dzielnie karze za występki kolejne zespoły. Tym razem XI najlepszych zawodników ligi Irlandzkiej dostało srogie manto od Chicharito i spółki. Rooney 2 kapitalne okazje, ale nie wykorzystał, pewnie jeszcze w płucach ma tą smołę co ostatnio wykurzył. Polecam http://www.youtube.com/watch?v=TXrJF5jJLyY&feature=player_embedded oglądać do samego końca, bo ostatnia akcja jest genialna. Kuszczak tak pięknie to zrobił, że złapałem się za głowę. Ale chyba on to niechcący zrobił, bo myślał że doskoczy do tej piłki, ale i tak brawa : D
O curwa, ale polew z tej interwencji Kuszczaka XD Wyskoczył jak czapla , haha
ładnie się zaczęło 1:0 w plecy Wisełka
Czas się przyzwyczajać do takich porażek
aha już 3:0
Postawy polskich zespołów nie komentuję, bo to jest tragedia i śmiech na sali. Jedynie Jaga coś walczyła, bo opór był i 2:2 z dupy nie wyjęli.
Ale wracając - zwracam honor Turołosiowi, są gorsi od niego. Wystarczy popatrzeć na rezerwową kalekę Barcelony, chyba Pinto czy jak mu tam. Nie dziwię się, że Wiktor broni w lidze i w pucharach
http://www.youtube.com/watch?v=E0bJCNuyvog&feature=player_embedded#!
Gol na 1:0 - cudo
Old Shidishi
06-08-2010, 08:40
Pinto to ciota ze klekajcie narody :<
Co do meczu to taki sredni jak na Barce. Bardzo dobrze ze Pep wprowadza mlodych do druzyny.
Τettmeier
06-08-2010, 08:57
Szczery Henryk: '- Cały dwumecz przegraliśmy jak frajerzy. ' Nie przebiera w słowach. ;)
Szkoda trochę Jagielloni(i?) bo w sumie mieli dogrywke w ~60 min, ale mecz kończy się przecież w 90. Ogólnie odpadli wszyscy, szkoda.
Old Shidishi
06-08-2010, 09:22
Dzisiaj losowanie IV rundy eliminacji LM (12.00) i LE (13.30). Oto druzyny na ktore moze trafic Lech :
FC Porto
CSKA Moskwa
PSV Eindhoven
Alkmaar
Steaua Bukareszt
Lille
Galatasaray
Bayer Leverkusen
Paris Saint-Germain
Celtic Glasgow
FC Brugge
Palermo
Getafe
Manchester City
AEK Ateny
Aston Villa
Lokomotiw Moskwa
Metalist Charków
Unirea
Austria Wiedeń
Feyenoord
Dnipro Dnipropietrowsk
Napoli
Borussia Dortmund
BATE Borysów
Mallorca
Liverpool
Juventus Turyn
Sporting Lizbona
Maccabi Tel Awiw
VfB Stuttgart
Besiktas
Hajduk Split
Lewski Sofia
Dinamo Mińsk
CSKA Sofia
Odense
Szczery Henryk: '- Cały dwumecz przegraliśmy jak frajerzy. ' Nie przebiera w słowach. ;)
Szkoda trochę Jagielloni(i?) bo w sumie mieli dogrywke w ~60 min, ale mecz kończy się przecież w 90. Ogólnie odpadli wszyscy, szkoda.
Jeszcze Lech 'powalczy' o Lide Europejską ;S pierdolili w Polsacie Ekstra ;<
Postawy polskich zespołów nie komentuję, bo to jest tragedia i śmiech na sali. Jedynie Jaga coś walczyła, bo opór był i 2:2 z dupy nie wyjęli.
Ale wracając - zwracam honor Turołosiowi, są gorsi od niego. Wystarczy popatrzeć na rezerwową kalekę Barcelony, chyba Pinto czy jak mu tam. Nie dziwię się, że Wiktor broni w lidze i w pucharach
http://www.youtube.com/watch?v=E0bJCNuyvog&feature=player_embedded#!
Gol na 1:0 - cudo
Popatrz na rezerwowych bramkarzy Chelsea - Turnbull i Hilario. Oni są dopiero do dupy, ale zarząd nie rozumie, że trzeba kupić porządnego rezerwowego bramkarza. Teraz Cech ma kontuzje i nie wiem co CFC pokaże w meczach o Tarcze Wspólnoty i na początku sezonu tym bardziej, że przegrali 3 sparingi pod rząd z zespołami o klasę słabszymi. Może jedynie Ajax godny uwagi. Już się boję.. Może w końcu zrozumieją, że tym samym składem nie uda nam się powtórzyć dubletu z przed sezonu. Potrzebne są wzmocnienia, a nie pozbywanie się graczy! Pierwszy skład może jeszcze ujdzie, ale jak nabawi się kontuzji taki Cech, Lampard czy Drogba to nie wiem kto będzie grał. Chyba sam Ancelotti w duecie z Abramovichem wejdą na boisko.
A pamiętasz drugą połowę sezonu w wykonaniu United? Mielibyśmy majstra, gdyby nie kontuzje. A było ich sporo. Haregreaves, Vidic i Ferdinand. Byliśmy zmuszeni grać rezerwowymi środkowymi obrońcami w najważniejszym momencie sezonu. Ale Jonny Evans - młody, ambitny Irlandczyk spisał się znakomicie. Na tyle dobrze, że kibice Manchesteru wybrali go do przyszłej jedenastki sezonowej, w parze z Vidicem. Dzięki Bogu, Manchester ma niesamowitą młodzież. I to nie tylko na linii ataku, jak widzę w przypadku Chelsea(Sturridge, Kakuta), ale rówież na pomocy i obronie. De Laet, bracia Da Silva, Evans, Smalling i wielu innych, których wypożyczono. To jest siła United. Nie musimy kupować, żeby być najlepsi. Tego nam City zazdrości i niech sobie wydaje miliardy na Silvy, Tevezów i innych. Nic nie osiągną. Co do bramkarzy CFC - mówiłem już, wystarczyłoby zainwestować w Rensinga, który się marnuje w Bayernie.
Kamor Wielki
06-08-2010, 13:59
Ale bym się śmiał jakby Kolejorz w losowaniu trafił na Juventus XD
Grają z teamem z Ukrainy.
Azbestowy v.62.0
06-08-2010, 16:36
Ale bym się śmiał jakby Kolejorz w losowaniu trafił na Juventus XD
Ale bym się śmiał jakby przeszli Juve XD
Szkoda, że trafili na ukrainców, bo tak to mogli chociaż z czystym sumieniem odpaść, a tak mają jakiś cień szansy.
Ale bym się śmiał jakby przeszli Juve XD
Szkoda, że trafili na ukrainców, bo tak to mogli chociaż z czystym sumieniem odpaść, a tak mają jakiś cień szansy.
Zdziwił byś się ... ;]
nawet sobie z taką Ukrainą nie poradzą ..
Zobaczycie że Jagielonia w tym roku mistrza polski albo przynajmniej w top3 będzie bo chłopaki chyba najlepiej z wszystkich polskich drużyn do tej pory się spisują . Lechia jeszcze może też powalczyć bo nie najgorzej się zaprezentowali. Wisła do tej pory to co grali to się nawet na 1 ligę nie łapie nawet porażka ..
i już Polonia wygrywa po golu Sobiecha
A na inauguracje sezonu Ekstraklasy Bałchatów wygrał 2:0 z Polonią Bytom
Nie wiem co to było, ta bramka Sobiecha. Odwracam się, patrzę - dup, brama.
Ale tam Kwiek se strzela z daleka na bramkę Przyrka, jeszcze to wygrają, bo Polonia się wycofała i Częstochowy broni, na kontrę
Teraz prawie urwali, ale Przyrowski życiówka : D
@ 0:2 dla Polonii Warszawa, mogło być lepiej, mogło też być gorzej. Przyrowski życiowo jak nigdy, bardzo dużo szczęścia po stronie goroli. Taka jest piłka, czasami się przegrywa. Gra Górnika wyglądała zdecydowanie lepiej, niż z tymi miernotami Gorawskimi, Strąkami i Szczotami. Na początku za bardzo się cofnęli zawodnicy z Zabrza, ale to był wyrównany mecz. Obie drużyny mogły wygrać, a wynik mógł wyglądać całkiem inaczej. Nie ustawiajmy już tabeli, bo jeden mecz o niczym nie znaczy. A Smolarek dobry agent, najpierw próbował cycem strzelać, potem się zadryblował, zupełnie jak Jarka, ahahah
@down
No widzisz, gdyby Górnik i Cracovia grały w pucharach, to by sobie poradziły z Azerbejdżanami, bo Algeria > Azerbejdżan : ddd
ładnie grają, szkoda sytuacji Bonina, raczej do przerwy bedzie 1:0
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw
xD
@edit
Piłkarze Cracovii pokonali mistrza Algierii - MC Algier 1-0 (0-0) w ostatnim sparingu przed nowym sezonem ligowym.
Old Shidishi
06-08-2010, 21:58
Koniec 2:0 dla Polonii, ale Górnikowi należała się bramka honorowa ;)
Τettmeier
07-08-2010, 08:03
Obstawiłem ten wynik dokładnie. Przecież to było do przewidzenia, że Górnik za słaby na Czarne Koszule.
???
Przypominam że dzisiaj Arsenal zakopuje Legie na ich nowiusieńkim stadionie!!!
Τettmeier
07-08-2010, 10:35
No i Widzew Lech o 15:45 transmisja na TVP2 : D A w ogóle to Juventus pocisnął nołnejmów.. z Wysp chyba oni byli. xd
No i Widzew Lech o 15:45 transmisja na TVP2 : D A w ogóle to Juventus pocisnął nołnejmów.. z Wysp chyba oni byli. xd
Nie ma już biletów na Widzew bo bym sobie poszedł powyzywać pyrów ;D
Dzis o 17 Arsenal gra meczyk licze ze padnie duzo bramek w wykonaniu kanonierow
Górnik za słaby na Czarne Koszule.
Jak to był mecz równorzędnych rywali. Po prostu Nawałka źle założył, żeby cofnąć się i próbować z kontry. Zbyt wystraszeni byli Sobiechem, myśleli że on jakoś życiowo wszystkich rozkraczy, a nie sprezentował się źle, ale jakiś wyjątkowo dobry też nie był. Po stracie bramki dopiero się gra rozkręciła, bo Górnik się otworzył, a Polonia się mocno wycofała. I tak to było przez resztę meczu, potem kolejny błąd, po wejściu Dancha, nie upilnowali w środku, zdarza się. W zasadzie ten mecz mógł się zakończyć bez problemu wynikiem 5:3 dla Górnika, bo Przyrowski na serio życiowo.
Bydgoszczanin
07-08-2010, 15:06
Nie ma już biletów na Widzew bo bym sobie poszedł powyzywać pyrów ;D
Nie dziwię się, że już nie ma miejsc na ten kurnik...
@topic
Ciekawe w jakim składzie wystąpi Arsenal. Ciekawe jak kibice Legii się pokażą.
Nie dziwię się, że już nie ma miejsc na ten kurnik...
Kurnik? To ty chyba nie byłeś nigdy na zawiszy albo ełksie.
Widzew rozpyka Kolejorza, wierze. Co do Górnika to chujowo troche że przegrali z gorolami, no ale wkońcu niedorozjebywalny Artur Sobiech...
Kurnik? To ty chyba nie byłeś nigdy na zawiszy albo ełksie.
Widzew rozpyka Kolejorza, wierze. Co do Górnika to chujowo troche że przegrali z gorolami, no ale wkońcu niedorozjebywalny Artur Sobiech...
http://stadiony.net/stadiony/pol/stadion_widzewa_lodz
http://stadiony.net/stadiony/pol/stadion_zdzislawa_krzyszkowiaka
No i może stadion Widzewa to nie jest kurnik?
Ciekawe gdzie był Finał Pucharu Polski w 1 czy 2?
To chyba Ty w Bydgoszczy nie byłes nigdy
Lepszy finał był na Śląskim niż na tym czymś co całymi dnami zalatuje pustkami. Nowy stadion bez zadaszenia? Za pare lat będzie podchodził pod przciętny, ale nie w tym rzecz.
http://img210.imageshack.us/i/0678resize1bg.jpg/ - stary stadion zawiszy. Co może lepsze od obecnego stadionu Widzewa? Zobaczymy za te pare lat kiedy 3/4 stadionów będzie zmodernizowane.
#down
naucz sie składać zdania, to ja gratuluje inteligencji
Lepszy finał był na Śląskim niż na tym czymś co całymi dnami zalatuje pustkami. Nowy stadion bez zadaszenia? Za pare lat będzie podchodził pod przciętny, ale nie w tym rzecz.
http://img210.imageshack.us/i/0678resize1bg.jpg/ - stary stadion zawiszy. Co może lepsze od obecnego stadionu Widzewa? Zobaczymy za te pare lat kiedy 3/4 stadionów będzie zmodernizowane.
No zdjęcie z ponad 3 lat, gratuluje inteligencji
Uciekając tematem od daremnych stadionów, jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć, o co chodziło Lechitom w meczu z Widzewem w pierwszej połowie meczu z tymi rzutami rożnymi i dlaczego sędzia coś gwizdał? Nie wiem co gwizdał, ale spalony to nie był
Legia - Arsenal... co za mecz, świetne widowisko, mnóooostwo bramek, jeśli Legia będzie grała w Ekstraklasie tak jak w 1 połowie tego meczu to Europa stoi przed nami z otwartymi rękami ;) mimo przegranej Legia zaprezentowała się na prawdę dobrze.
To chyba Ty w Bydgoszczy nie byłes nigdy
Zarząd zawiszy dawał dupy za ten stadion więc ryj nisko.
@top
Ukah i jego cudowny hit w głowę frajerskiemu kapitanowi pyrów zamkną ciotą z lecha mordy na zawsze
Ukah i jego cudowny hit w głowę frajerskiemu kapitanowi pyrów zamkną ciotą z lecha mordy na zawsze
Ja przez to starcie wyłączyłem ten mecz, bo aż mi się szkoda zrobiło Bartosza. Zagrał dobry mecz, a skończył nie za ciekawie.
Nadal czekam na osobę, która mi wytłumaczy, co to wydziwiał ten sędzia w pierwszej połowie meczu
Mecz Widzewa z Lechem był bardzo ciekawy jako inauguracja otwarcia Ekstraklasy. 10,5 k kibiców Widzewa natomiast 800+ Lecha. Szczerze mówiac Lech nie popisła sie zbytnio w meczu z Beniaminkiem.
Wydaje mi sie , ze widzew skonczy ten sezon wysoko w tabeli.
Co do Lecha nie klei im sie zbytnio gra. Może to po tych porazkach w rozgrywkach europejskich ? Ale nie mozna na nich najezdzac wkoncu to 1 mecz ligowy ; D.
widzew gral dobrze , aczkolwiek wolalem aby wygral lech (bo jestem za Łksem).
Co do slow kogos up "mysle ze widzew zajmie wysokie miejsce"
ja natomiast mysle ze bedzie sie wachal w srodku tabeli . lech nie jest w formie . :/
Τettmeier
08-08-2010, 09:42
Zainteresowanie Esktraklasą wśród młodych ludzi jest ogromne jak sami widzicie. Gdyby tak jeszcze wszyscy zaczęli chodzić na stadion i dopingować swoje drużyny.. Do tego reformy szkolenia młodych zawodników jak w Niemczech czy Hiszpanii i wracamy do europejskich pucharów w wielkim stylu. Tylko trzeba chcieć to robić a nie brać kasę do siebie. Tak jeszcze wracając do tej porażki choćby Wisły Kraków...
@Korona 1:1 Zagłębie.
Forumowa liga typerów PLX?
Nadal czekam na osobę, która mi wytłumaczy, co to wydziwiał ten sędzia w pierwszej połowie meczu
Zapewne Amica przyjechała ze swoim sędzią ale nawet on rady nie dał Widzewowi.
@co do sektorówki na zegarze
2 ziemniaki- jeden z herbem Lecha drugi z herbem ŁKS tarte przez Widzew. Płakałem ze śmiechu strzał w dyszke!
http://www.youtube.com/watch?v=DHLWK1hWidU&feature=player_embedded
Ciekawy meczyk i ladne bramki choc ta pierwsza dla LA to przez dzue zamieszanie
Co do meczu Widzew - Lech, dzisiaj oglądałem na C+ Sport powtórke (miałem wczoraj upojny dzień i nie miałem czasu) i przyznam że widowisko na poziomie. Brakowało skuteczności z obu stron. Jedyne co mi sie nie podobało to te "kurwy" na trybunach i boisku (oglądałem mecz z ojcem, a on nie ma zbyt wiele współnego z kibicowskim światem).
Mecz Legii z Arsenalem arcyciekawy. Dodam jeszcze że Ruch zremisował z Lechią 0:0, ale nie chce mi sie komentować tego faktu.
Dobranoc.
Arcano, a spodziewałeś się czegoś więcej, niż remisu ze słabiutką Lechią po sprzedaniu 2 napastników? Janoszka sam wszystkiego nie ogarnie, a samą linią defensywy meczu się nie wygra.
Manchester United pokonał 3:1 Chelsea, która jest w niesamowitym dołku. Ale o sytuacji głębszej w CFC nie wypowiadam się, bo nie wiem, już bardziej, jakby Sedan to przybliżył, bo się interesuje poczynaniami The Blues ; d
Zestaw par I rundy Pucharu Polski:
Zawisza Bydgoszcz - Widzew Łódź
OKS 1945 Olsztyn - Warta Poznań
Unia Swarzędz - Pogoń Szczecin
Jarota Jarocin - Flota Świnoujście
Wigry Suwałki - Górnik Łęczna
Concordia Piotrków Trybunalski - Stal Stalowa Wola
Ruch Zdzieszowice - GKS Katowice
Stal Sanok - Dolcan Ząbki
Olimpia Elbląg - Łódzki KS
Start Otwock - Podbeskidzie Bielsko-Biała
Miedź Legnica - GKP Gorzów Wielkopolski
GKS Tychy - Sandecja Nowy Sącz
MKS Kutno - KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
Świt Nowy Dwór Mazowiecki - MKS Kluczbork
Wisła Płock - Górnik Zabrze
Znicz Pruszków - wolny los
o ***** mecz żydzewem
Τettmeier
10-08-2010, 18:38
lol gramy z Górnikiem. I teraz Crayon będzie mnie wyśmiewał jak przegramy. Ale z szefem prywaciarzem nie pociagniemy daleko
Problem bedzie, jak to Górnik przegra, ale nie powinien się błaźnić i dostawać oklepu od jakiś drugoligowców. Chociaż każdy chyba pamięta rok temu, jak szybko odpadliśmy po 'boju' z Zagłębiem Sosnowiec...
Rodowity ^^
11-08-2010, 00:19
Co Do Rożnych To chyba mu sie cos Pojebało ... Bo Jeżeli ta Parówa Z Widzewa Stała na Lini To nie ma Spalonego... Idiotyczne
#Lordzik#
11-08-2010, 07:34
My z KSZO gramy ... Jeszcze ich oklepiemy ^^. Podejrzewam, że oleją puchar bo walczą o utrzymanie w I-szej lidze. Ofc. wolałbym abyśmy trafili na ŁKS, oj co to by się działo na mieście ;c
Dziś odbyło się losowanie 1/32 Pucharu Polski. Los sprawił, że spotkamy się 25 sierpnia w Bydgoszczy (środa) z występującym w ekstraklasie Widzewem Łódź. Na to spotkanie nie trzeba chyba mobilizacji - na tym meczu po prostu każdy musi być!
Nic dodac nic ując to będzie piękny mecz !
Polska w meczu z Karemunem? Zero zaangażowania i ambicji. Tylko Sadlok, Mierzejewski i Błaszczykowski coś grali, reszta stała i się patrzyła. Ja bym ich, tych wszystkich nierobów wypieprzył z kadry i powołał drugoligowców. Może umiejętności nie te same, ale zaangazowaniem przewyższaliby nasze 'gwiazdy' o klasę.
Dobre bramy Ablablabla na 3:0 i tego niedożywionego z Interu. Kapitalnie się obrócił przy bramce na 2:0, Papieros bez szans, chociaż gdyby stał bliżej bramki, to kto wie...
Drenthe Bro
11-08-2010, 23:15
up a co ty bys chcial zebysmy wygrali z kamerunem pilka u nas ruszy za 30-40 lat
Old Knighcik
11-08-2010, 23:33
@Drenthe Bro
Mowisz , ze pilka u nas ruszy za 30-40 lat ?
Spojrzmy prawdzie w oczy , caly czas tylko "juz za cztery lata , juz za cztery lata Polska bedzie mistrzem swiata". Tak bedziemy spiewali nawet gdy bedzie 30 wiek i dalej "juz za cztery lata" i tak do usranej smierci , nie ma sie co oszukiwac XD
@top
Mecz Polska-Kamerun 3:0 dla nas do przodu , ladne bramki , akcje kombinacyjne , zgranie swietnie , prawie jak w Barcelonie , atak to klasa sama w sobie , ogolnie euro 2012 jest nasze. ; )
Spójrzmy prawdzie w oczy, polska nigdy nie będzie piłkarską potęgą i musimy się z tym liczyć. Czekam już tylko na porażkę z San Marino...
Spójrzmy prawdzie w oczy, polska nigdy nie będzie piłkarską potęgą i musimy się z tym liczyć. Czekam już tylko na porażkę z San Marino...
Dokładnie. Szkoda oglądać tych 'patałachów' >_> Polsce przydałby się tak drugi Putin co by wyjebał wszystkich dziadków z tego PZPN...
Old Shidishi
12-08-2010, 09:11
Powiem tylko jedno " Za wysokie progi na drewniane nogi '' ;]
Czytającto (http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Reprezentacja-nie-istnieje,wid,12562936,wiadomosc.html?ticaid=1ab09) to aż mi szkoda wszystkich byłych i przyszłych trenerów Reprezentacji. Obwiniają trenerów za chujową gre piłkarzy >_>
Taak;/
Czasy świetności naszej reprezentacji pod kierownictwem ś.p Kazimierza Górskiego poszły do ziemi z jego trumną...
Jeszcze ta porażka z Kamerunem :/ Ahh...
Azbestowy v.62.0
12-08-2010, 10:43
Phew, jak zwykle tylko Błaszczykowski cokolwiek pokazał, a reszta poruszała się jak we mgle. Ciekawe czy Smudę czeka ten sam los co Benhauera xd No ale przynajmniej obrona jest 2x lepsza niż z Hiszpanią.
Phew, jak zwykle tylko Błaszczykowski cokolwiek pokazał, a reszta poruszała się jak we mgle
Dokładnie, nawet gwiazdeczka (ten pajac z lecha co poszedł do szwabsów) nic specjalnego nie pokazał.
Kajtas (11-08-2010 22:03)
kto ***** daje żewłakowi bić wolne...
ja pierdole.
przeciez on w zyciu z wolnego nie wdupił, a ciagle jebie te wolne w kadrze.
Przecież piłkarzy nie mamy jakiś złych. Nie są giga-daremni. To profesjonaliści, większość z nich gra za granicą. Umiejętności na pewno im nie brakuje, szkolą się jak potrafią, ale do sytuacji z tego co się dzieje z reprezentacją Polski idealnie można podsunąć tekst z koszulek (http://www.gornik.zabrze.pl/pilkarzyki.jpg), które dostał zespół Górnika Zabrze od swoich kibiców dwa lata temu. Przecież tam nikt nie grał. 9 stało, albo spacerowało, samym Sadlokiem i Błaszczykowskim meczu się nie wygra. Nie dziwię się, że dostajemy w dupę z Kamerunem, który nie dość że wydolnościowo jest lepszy od nas, to jeszcze...biega. Tak, oni biegali. Polacy spacerowali
Zaangazowania ze strony trenera tez nie widzialem. Gdy byl Leo zawsze stal blisko linii i caly czas staral sie cos przekazac graczom a Smuda stoi i tylko sie lapie za glowe gdy tracimy gola.
Ranking FIFA w roku 2012:
1. Hiszpania
2. Brazylia
.
.
.
.
.
.
107. Papua Nowa Gwinea
108. Watykan
109. Wyspa Wielkanocna
110. Grenlandia
111. Polska
112. Bezludna Wyspa
All Eyez On Me
12-08-2010, 15:26
Ja nawet nie oglądałem, rozłożyłem ręce jak się dowiedziałem że 3:0 :D
Flamaster
12-08-2010, 20:37
No cóż drewna nie da sie niczego nauczyć :rolleyes:
3 mecze - 9 bramek straconych... ;o Fuuu
Może gdyby Smuda wyjebał jakąś taktykę i piłkarze umieli by ją zastosować w praktyce to my cieszylibyśmy się z 3 bramkowej wygranej nad cameronem:cool:
@edit
Gdyby Minister sportu potrafił zainwestować dość sporą ilość pieniędzy na rozwój to myślę, że udało by nam się osiągnąć dość spory sukces na arenie między narodowej w ciągu już najbliższych 5-10 lat ;o
Kiedyś slyszałem rozmowę na ten temat i mówili, że "wyprodukowanie" porządnego piłkarza musi nastąpić od najmłodszych lat a nie, że Ci sobie kopią na podwórku a od 17 lat dopiero idą do szkółek...
Może gdyby Smuda wyjebał jakąś taktykę i piłkarze umieli by ją zastosować w praktyce to my cieszylibyśmy się z 3 bramkowej wygranej nad cameronem:cool:
Na co im taktyka, jak oni niech się najpierw nauczą walczyć ambitnie? Kurna, taktyka tu nic nie pomoże, jak stoją w miejscu i się patrzą, jak przeciwnik biega. W meczu z lepszym przeciwnikiem trzeba zapieprzać od pierwszej do ostatniej minuty, trzeba stawić taki opór, że boisko ma być zaorane przez te korki. Nie sądzę, żeby połowa Polaków się tam spociła na tym boisku.
Smudy nie zwalniać, Smudę trzeba wypierdolić
W pełni popieram zdanie pana Tomaszewskiego, Smuda to dno.
W pełni popieram zdanie pana Tomaszewskiego, Smuda to dno.
Jak tak to uważasz ze kto niby powinien być trenerem? Polskich trenerów z takim doświadczeniem i umiejętnościami jest mało. A zagraniczny to byłby pewnie kolejny niewypał
Przypomnialem sobie filmik ktory juz jakis czas temu ogladalem :)
http://www.youtube.com/watch?v=JU3zC_JFZXE
Czatboks Monkey
13-08-2010, 11:26
@up
Piekny Filmik Smolarek Strzela na Zawolanie, Matusiak Walczy, Gargula Dzieli...
Gdzie oni saTeraz? ...
Smolarek truchta sobie w Polonii Warszawa, Matusiak próbuje odzyskać formę w Cracovii, a Garguła podobno gra w Wiśle Kraków.
Ja nie wiem co się stało z formą Mariusza Lewandowskiego, który w tym Szachtarze Donieck jeszcze rok, dwa temu niesamowicie orał, nawet prawie bramkę strzelił w finale Ligi Europejskiej, tylko słupek mu przeszkodził...
Powtórzę kolejny raz, tu nie chodzi o umiejętności, tylko o zaangażowanie
Czatboks Monkey
13-08-2010, 11:42
@up
no I zaangazowanie mial Matusiak... Bo latal jak szalony za ta pila :P
Wystarczy porównać każda formacje z Eliminacji do Euro 2008 do aktualnego składu
Wszystko działało lepiej , począwszy od Obrony
Wszystko działało do czasu faktycznych Mistrzostw Europy, gdzie dobry był tylko zawodnik stojący na bramce o dźwięcznym nazwisku Borubar.
Eh, pożyjemy zobaczymy, może jak Smuda przestanie być takim bucem, to przekonanym tych Perquisów, Koscielnych i Boenschow, że warto u nas grać. Wtedy byśmy mieli opór kadrę niesamowicie. Janczyka trzeba by znowu powołać do repry, bo gość gra aż miło.
Azbestowy v.62.0
13-08-2010, 20:05
Wszystko działało do czasu faktycznych Mistrzostw Europy,
Raczej do listopada 2007. Potem zaczęło się powoływanie na ślepo Matusiaka, oraz takie wynalazki jak Wawrzyniak, czy Lisowski.
Old Shidishi
13-08-2010, 22:36
No i legła warszawa :// Polonia czarny koń ligi ? :)
Po blamażu Ległej, Wygranej Śląska na wyjeździe z Cracovią wreszcie wszedł mi wynik. I to dokładny! Jagiellonia 3:1 GKS Bełchatów. Teraz tylko czekam, aż Polonia rozprawi się z Lechią, a Lech zniszczy Arkę + Górnik przełamie się z Zagłębiem Lubin i zdobędzie trzy punkty. : D
All Eyez On Me
14-08-2010, 20:12
No to chyba Lech nie podoła.. :s
Haha, Lech daremny, Polonia oddała pod koniec mecz Lechii i zdołali wyrównać, a Górnik się nie dał i wygrał 1:2 z Zagłębiem Lubin. W lidze typerów dwa dokładne wyniki, jestem krulem.
Chelsea 6:0 WBA, już widzę ten roześmiany ryj Sedana, bo wygrali z zerowcami : D
Stalowy Ax3lowy Rzeszów 4:2 Tetmajerowa Wiseuqa Płock
Τettmeier
15-08-2010, 08:55
@up
Nie interesuje mnie Wisła Płock w 3 klasie rozgrywkowej więc możesz tych wyników nawet nie podawać.
Dobre Chelsea, Sedan podjarany, faktycznie. A i za Górnik mam 3 punkty : ) Crayon mi chyba wysłał link do bramek, który nie działał. aaa.. potem obejrzę. Kieedy rusza liga włoska? Za tydzień? : )
MamProblem
15-08-2010, 09:20
Stalowy Ax3lowy Rzeszów 4:2 Tetmajerowa Wiseuqa Płock
Axel Jude.
Stalowcy znowu w derbach dostana...
Puszcza Niepolomice - Resovia Rzeszów 0:1 (0:1)
CWKS Resovia Rzeszow.
Dzisiaj WIDZEW-KORONA, 2:0 dla Widzewa.
http://i38.tinypic.com/29zloj.jpg
Dobry meczyk sie szykuje ; d
http://i38.tinypic.com/29zloj.jpg
Zią , pierw na Miedź przyjdź w środę dopiero później można mówić o Widzewie
obrazek (http://i38.tinypic.com/29zloj.jpg)
Widze tyfusy sie szykują na pierwszy taki mecz od x lat. Zbierzecie sie w sile 5tys. żeby zobaczyć jak dostajecie baty 3:0.
Widze tyfusy sie szykują na pierwszy taki mecz od x lat. Zbierzecie sie w sile 5tys. żeby zobaczyć jak dostajecie baty 3:0.
Nie badz smieszny. 5 tys to jest na co drugim meczu.Bedzie nas pewnie ponad 10k.
1.Zero napinki. Jeśli chcesz się wypowiedzieć negatywnie na temat klubu, zawodników czy kibiców jakiejś drużyny niech to będzie wypowiedź konstruktywna i poparta porządnym argumentem. Nie tolerujemy "Jeb*ć Ruch bo to psy"
Wiec zamknij pyska : \
Ostatnie kilka słow mowią same za siebie
All Eyez On Me
15-08-2010, 16:22
Mimo że jestem za Lechem, to myślę że w lidze są teraz dwa czarne konie. Polonia i Widzew...
Nie badz smieszny. 5 tys to jest na co drugim meczu.Bedzie nas pewnie ponad 10k.
1.Zero napinki. Jeśli chcesz się wypowiedzieć negatywnie na temat klubu, zawodników czy kibiców jakiejś drużyny niech to będzie wypowiedź konstruktywna i poparta porządnym argumentem. Nie tolerujemy "Jeb*ć Ruch bo to psy"
Nie spinaj żydowskiej dupki judaszu ;*
Zabrania się zamieszczać obraźliwych treści w podpisie/avatarze.
Hipokryta..
Wracając do tematów czysto piłkaskich, pomijając zespoły dobre 'statystycznie' to musze stwierdzić że Polonia W-wa i Jaga ciśnia równo, jak narazie.
All Eyez On Me
15-08-2010, 19:36
Przestańcie się kłócić bo zamkną temat :D
Jestem ciekawy kto w tym roku będzie top1 :D
Myślę że Wisła albo Polonia :D
Arsenal 1:1 Liverpool
Wedlug mnie mecz nie byl zly ani dobry. Szkoda ze Koscielny w debiucie zostal skoszony i nie pogral dalej. Arsenal wg mnie mialby wieksze szanse z Fabregasem i Van Persim w skladzie.
Korona 1:2 WIDZEW
RUCH 2:0 Wisła
Ależ dzisiaj był piękny dzień ;] Statystycznie Ruch miał dostać baty, ale jak zwykle zadzwiająco czysta wygrana ;] Co do Widzewa to na początku było różnie, ale później już tylko Widzew sie liczył na boisku.
Ruch zepsuł mi dzień, a raczej Wisła - nie sądziłem że są tak bardzo daremni. Środek tabeli w tym roku ; d
Ale Widzew mnie nie zaskoczył, wiedzialem że są w stanie pokonać Koronę. Liczyłem jednak na więcej bramek i wygraną Widzewa 2:3, ale 1:2 też sympatyczne, bo w typerze forumowym za ten mecz mam 1 punkt : D
Myślę że Wisła
Chyba Płock : DDDD
Drenthe Bro
16-08-2010, 00:25
to powiedz mi czemu mielismy najwieksza frekwencje ostatnio z 1 i 2 ligi?;o
to powiedz mi czemu mielismy najwieksza frekwencje ostatnio z 1 i 2 ligi?;o
Bo Bydgoszcz to miasto z wielkim potencjałem... ale nie dla II ligowego klubu. Uwierz że gdybyście grali w Ekstraklasie to frekwencje mielibyście ogromną, duży stadion, duże miasto, niestety kibice to dzicz ;/ patrz napinka kolegi wyżej.
Trochę mnie dziwią decyzje PZPNu, które nie chcą, żeby mecze Reprezentacji Polski odbywały się na stadionie Zagłębia Lubin. Bardzo fajne boisko mają, trybuny cycuś glancuś. A oni nie i muszą widzieć drużyny przeciwne smród i ubóstwo, vide stadion Pogonii Szczecin.
A Manchester United w pierwszej ligowej kolejce FA Premier League pokonał spokojnie Newcastle United 3:0. Mecz spokojny, kontrolowany przez United od pierwszej, do ostatniej minuty. Kolega - kibic Realu - zachwycał się grą Man. Utd. mówiąc, że jeszcze długo Królewscy tak nie pograją jak oni : D
Old Shidishi
17-08-2010, 13:34
Real za duzo kasy wydaje na transfery, ktore i tak im sie nie zwracaja. Rowniez ciagle zmiany trenerow i ich taktyk maja znaczenie. Man Utd dobrze robi ze wydaje malo i daje pograc mlodym wychowankom.
A Manchester United w pierwszej ligowej kolejce FA Premier League pokonał spokojnie Newcastle United 3:0. Mecz spokojny, kontrolowany przez United od pierwszej, do ostatniej minuty. Kolega - kibic Realu - zachwycał się grą Man. Utd. mówiąc, że jeszcze długo Królewscy tak nie pograją jak oni : D
Chelsea Londyn - West Bromwich 6:0. Obawiałem się tego meczu tym bardziej, że przegrali 3 sparingi pod rząd. Drogba hat-trick =]
All Eyez On Me
17-08-2010, 16:03
Stadion Zagłębia Lubin.
Pierwszy stadion na którym byłem w życiu :O
Ładnie pograli, ale co się spodziewasz po zespole, który zawsze okupuje dolne miejsca w tabeli? Towarzyskie Chelsea grała z zespołami, które w swoich krajach siedzą zawsze na czubie tabeli, więc nie dziwota. Chelsea jest za dobra na daremne WBA, ale za słaba na Ajax ; d
Kamor Wielki
20-08-2010, 21:01
No ja myśle,że Inter Mediolan wygra superpuchar włoch : ]
A co tam Superpuchar Makaroniarzy! Jakie bramki padają w Polskiej Ekstraklasie! Gol Bartczaka na 1:0 w meczu z Polonią Warszawa to stadiony świata, Przyrowski znowu nie wiedział co się dzieje. Tam samo jak Cabaj, które powinni powołać do reprezentacji, bo genialnie spowalnia grę. 13 sekund trzymać piłkę i oddać zwycięstwo Legii. To prawie, jak słynny Jojko. Może też mu dopłacili Legioniści ? : DDD
Ładnie pograli, ale co się spodziewasz po zespole, który zawsze okupuje dolne miejsca w tabeli? Towarzyskie Chelsea grała z zespołami, które w swoich krajach siedzą zawsze na czubie tabeli, więc nie dziwota. Chelsea jest za dobra na daremne WBA, ale za słaba na Ajax ; d
Ta.. Na Ajax. Sparingi przedsezonowe są po to, aby przygotować piłkarzy do sezonu, a nie aby koniecznie wygrywać.
Jakiś pionek z NAC Breda przeszedł na fotel trenerski Wisły Kraków. Pewnie ich skusiła ta wersja, że w pierwszym roku w Holandii awansował do Europejskich Pucharów. Nie znam gościa, nie wiem jaki jest z charakteru, ale uważam, że Wiśle potrzeba człowieka, który jest w stanie powiedzieć '*****, wy macie zapierdalać a jak sie nie podoba to tam są drzwi'. To są jakieś takie pseudo gwiazdeczki, nie ma tam więzi klubowej.
Old Shidishi
21-08-2010, 22:23
Barca vs Sevilla 4:0
Superpuchar Hiszpanii dla Katalończyków:P
Arsenal i Chelsea po 6:0 wygrali ladnie :)
Nie moge doczekac sie meczu Arsenal-Chelsea 03.10.2010 17:00
Krulowiec
21-08-2010, 22:34
Będzie w TV?
Obstawiam Arsenal, nie lubie Terrego. !
Na pewno będzie, tylko nie na publicznej.
Dziś w sumie zaskoczyła mnie Arka wygrywając z Górnikiem
Przed chwilą gola zdobył jeleń dla Auxerre na 1:1 z Valenciennes
Oj tam, Górnik nie strzelił bramki Arce na wyjeździe od 1978 roku. Sędzia kalosz wyciągnął karnego z dupy (http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91850,8279237,Kontrowersyjny_karny_dla_Arki.htm l) i mecz się w zasadzie ustawił. Nieśmiertelny jest wywiad z Burkhardtem w przerwie spotkania, gdzie dziennikarz pyta się go, czy wie za co jest karny, a on drapiąc się po głowie odpowiada "Yyy, no nie wiem za co, chyba popychali Ivanovskiego..." Jasna cholera, przecież na powtórce ewidentnie widać, że Ivanovski z początku leci z pretensjami do sędziego myśląc, że akcja jest zatrzymana przez niego(faul w ataku), potem patrzy się na niego jak na wariata i ręką wykonuje gest, chyba sygnalizujący, co po meczu zrobi sędziemu na zapleczu.
Internaszynal Levur nie wykorzystał sam na sam z bramkarzem, Bębenek z efeja nie trafił w bramkę, a Świątek z taką mordą to wiadomo że nie strzeli.
Ruch Chorzów mi nie wszedł w typerce, bo w ciągu 2 minut dał sobie strzelić dwie bramki i ostatecznie przegrać 3:2, zamiast spokojnie wygrać 1:2. Parodia, śmiech na sali. Tak przegrać to gorzej niż puścić Cabaja, czy Pawełka t.t
Azbestowy v.62.0
22-08-2010, 09:49
UOOOO GURNIK DOSTAŁ WPIERDOL, ZACHORSKI NIE POMUGŁ
O ja jebe. Myślałem, że Arka w tym sezonie będzie rozdawać punkty jeszcze mocniej (postawiłem na gurnik). A tu 2:0 -.- Jednak miejsca w górnej połowie tabeli na koniec sezonu obu drużynom nie wróżę.
Bydgoszczanin
22-08-2010, 10:41
Górnik zawiódł ;// Myślałem, że wyjedzie z Gdyni 3pkt. Ruch 3-2 Zagłębie trafiłem w 10 :D W środę Puchar Polski.
12-0 - dorobek bramkowy Chelsea po dwóch kolejkach.
Też się nie mogę doczekać, czekam z niecierpliwością.
Bo Bydgoszcz to miasto z wielkim potencjałem... ale nie dla II ligowego klubu. Uwierz że gdybyście grali w Ekstraklasie to frekwencje mielibyście ogromną, duży stadion, duże miasto, niestety kibice to dzicz ;/ patrz napinka kolegi wyżej.
Bydgoszcz. Dobre miasto tak jak napisałeś z dużym potencjałem. Ale u nas w Bydgoszczy jest za dużo dyscyplin. Miasto kasy tyle nie ma ... Żużel, piłka nożna, siatkówka, wioślarstwo, koszykówka, lekkoatletyka, pływanie... Stadiony mamy zajebiste a wyniki ? 0 ! Gdyby w żużlu byłby lepszy, nowszy stadion, to byłoby więcej kibiców = więcej kasy.
Jeszcze 'kibole' z Zawiszy... dzieciarnia chodzi do podstawówki/gimnazjum, skiny, JP i tylko Zawisza...
Bydgoszcz. Dobre miasto tak jak napisałeś z dużym potencjałem. Ale u nas w Bydgoszczy jest za dużo dyscyplin. Miasto kasy tyle nie ma ... Żużel, piłka nożna, siatkówka, wioślarstwo, koszykówka, lekkoatletyka, pływanie... Stadiony mamy zajebiste a wyniki ? 0 ! Gdyby w żużlu byłby lepszy, nowszy stadion, to byłoby więcej kibiców = więcej kasy.
Jeszcze 'kibole' z Zawiszy... dzieciarnia chodzi do podstawówki/gimnazjum, skiny, JP i tylko Zawisza...
Nie ogarniam Cie fanie motorków, dlaczego nowszy stadion miałby przyprowadzić więcej fanów , skoro tego śmietnika na sportowej nawet nie zapełniacie, w szczególności walcząc o utrzymanie.
Żużel w Bydgoszczy już dawno upadł.
A wracając do poważniejszego sportu czyli Piłki Nożnej , to ciekawi mnie jak Lech który niby się przełamał z Dnipro Dniepropetrowskiem zagra z dosyć słabą Cracovią
We Wrocławiu to samo. Dzieci, które nigdy nie były na meczu Śląska chodzą po ulicach z hasłami "tylko Śląsk". Żałosne. ;\
Nie ogarniam Cie fanie motorków, dlaczego nowszy stadion miałby przyprowadzić więcej fanów , skoro tego śmietnika na sportowej nawet nie zapełniacie, w szczególności walcząc o utrzymanie.
Żużel w Bydgoszczy już dawno upadł.
A wracając do poważniejszego sportu czyli Piłki Nożnej , to ciekawi mnie jak Lech który niby się przełamał z Dnipro Dniepropetrowskiem zagra z dosyć słabą Cracovią
Nie chce flejma, zią. Nie jestem ani fanem Zawiszy ani Polonii. Na Zawiszy byłem chyba 2 razy. Na mitingu jakiegoś tam European Cup Bydgoszcz 2004 - mam bilet na ścianie i na meczu Polska - Finlandia.
Może i Polonia walczy o utrzymanie, ale jeździ i jeździła w najlepszej lidze i miała osiągnięcia. A Zawisza ? *patrzy na wikipedie*
Sukcesy
4. miejsce w I lidze sezon 1989/90
1/2 finału Pucharu Polski sezon 1990/91
Mistrzostwo Polski juniorów U-19 1981 r.
Wicemistrzostwo Polski juniorów U-19 1958 r.
ŚMIECH.
Nie zapełniamy ? Popatrz na Grand Prix w Żużlu. Stadion pełny. Zajebista atmosfera. W tym roku byłem na SGP w Toruniu. Jest czego pozazdrościć.
Żużel w Bydgoszczy nie upadł dopóki jest Klub i kibice. W tym roku Polonia może niestety spaść przez kontuzje Emila, który sezon ma z głowy.
Kolejny raz powtórze, Polskiej piłki dla mnie nie ma.
Nie chce flejma, zią. Nie jestem ani fanem Zawiszy ani Polonii. Na Zawiszy byłem chyba 2 razy. Na mitingu jakiegoś tam European Cup Bydgoszcz 2004 - mam bilet na ścianie i na meczu Polska - Finlandia.
Może i Polonia walczy o utrzymanie, ale jeździ i jeździła w najlepszej lidze i miała osiągnięcia. A Zawisza ? *patrzy na wikipedie*
Sukcesy
4. miejsce w I lidze sezon 1989/90
1/2 finału Pucharu Polski sezon 1990/91
Mistrzostwo Polski juniorów U-19 1981 r.
Wicemistrzostwo Polski juniorów U-19 1958 r.
ŚMIECH.
Nie zapełniamy ? Popatrz na Grand Prix w Żużlu. Stadion pełny. Zajebista atmosfera. W tym roku byłem na SGP w Toruniu. Jest czego pozazdrościć.
Żużel w Bydgoszczy nie upadł dopóki jest Klub i kibice. W tym roku Polonia może niestety spaść przez kontuzje Emila, który sezon ma z głowy.
Kolejny raz powtórze, Polskiej piłki dla mnie nie ma.
Nie oszukujmy sie bo wsrod młodziezy polonii jest jak na lekarstwo. Na zuzel chodza stare dziady. Pospiewaja 5-10 min i gardło im wysiada. A prawdziwy doping jest na gdańskiej.
Nie oszukujmy sie bo wsrod młodziezy polonii jest jak na lekarstwo. Na zuzel chodza stare dziady. Pospiewaja 5-10 min i gardło im wysiada. A prawdziwy doping jest na gdańskiej.
Ehehhe. Nom doping w żużlu jest bardzo potrzebny, z racji tego, że podczas jazdy wszystko słyszą. Co ma doping kibiców do efektywnej gry ? Nic.
#down.
przede wszystkim. ;<<<<<<
#2x down.
sam zacząłeś pierdolić o żużlu jaki to on zuy itp. więc pomyśl. Dobrze że rok szkolny zaraz się zaczyna, przyda Ci się ta 6 klasa podstawówki. ;<
now gtfo & stfu. skończyłem pisać na dziś.
Ehehhe. Nom doping w żużlu jest bardzo potrzebny, z racji tego, że podczas jazdy wszystko słyszą. Co ma doping kibiców do efektywnej gry ? Nic.
W takim razie po co idzie sie na jakas ' impreze zbiorowa'? Chyba przedewszystkim chodzi o dobra zabawe a przez to rozumiem doping :rolleyes:
***** czy to jest temat Żużel- temat ogólny albo Bydgoszcz- miasto sportu czy chuj wie czego?
Po 2 czemu gadasz coś na temat dopingu skoro nigdy nie byłeś na normalnym meczu?
Po 3 Sukcesy może i były ale już nie ma
Po 4 Finał Pucharu Polski tez był w Bydgoszczy i tez był prawie cały stadion
i coś na temat frekwencji motorków
Natomiast Polonia Bydgoszcz. Po pierwszym spotkaniu, kiedy to mecz derbowy z Unibaxem obejrzało 15 tysięcy widzów, w kolejnych sześciu meczach przyszło... łącznie 20 tysięcy widzów.
Ciekawi mnie jak będzie to wyglądało jak Polonia będzie w 1 lidze( czyli oficjalnej 2) i Zawisza w 1 lidze (też 2)
Panowie, żużel jest daremny, jeżdżą na tych swoich piździkach w kółko przez cały czas, a jakieś ludzie się tym zachwycają, bo ktoś kogoś tam wyprzedził. To nie jest sport : D
Wracając. W naszym temacie bardziej - Wenger powiedział, że Alumunia będzie numerem jeden, co oznacza dla Fabiańskiego kolejny rok siedzenia na ławce. Ja bym na jego miejscu uciekał z Kanonierek, bo ten klub to jest porażka. Od dawien dawna nic nie wygrali, zajmują się przede wszystkim sprzedażą swoich najmłodszych zawodników. Tak, nie wybaczę im tego, że sprzedali Hleba i Senderosa.
Szkoda Niecieczy, 4 mecze za nimi i tylko 1 punkt. Ale bardziej mnie interesuje postawa Ruchu z Radzionkowa. Mam nadzieję że nie spadną i utrzymają się w 1 lidze ; d
Radzionków da rade się otrzymać, maja kilku dobrych zawodników
Gorzej właśnie z Niecieczą która ma pieniądze ale wyników brak.
A co do naszych Polskich bramkarzy to szkoda mi ich , bo niby talent maja ale będą jedyne co bd robić to siedzieć na ławce
Kuszczak Fabiański Szczęsny i może Boruc, Kilka lat temu było mówione ze to kwestia czasu kiedy bd grali w większych klubach a na razie jedynie grzeją lawę
Azbestowy v.62.0
22-08-2010, 19:21
Lech - Cracovia 5:0 JEZUS MARIA CO SIĘ DZIEJE! Chyba wreszcie wrócili do normalnego poziomu.
2 połowa (jedyna którą widziałem) była zajebista w wykonaniu Lecha
Super zagrał Kikut na prawej obronie
Jak tak bd grali to myślę ze Grupa Ligi Europy będzie dla nich
Gorzej z Cracovia bo z taką grą to tylko spadek ja czeka
All Eyez On Me
22-08-2010, 20:19
Lech wrócił ! :D
Oby się nie podjarali tym za bardzo, bo z innymi drużynami może nie być już tak łatwo :D
Monkey 1.0
22-08-2010, 22:30
Newcastle 6:0 Aston Villa
: D
W Gdańsku to była piłka wodna :).Fajna atmosfera podczas ulewy.Piłkarsko 1 połowa dobra 2 gorzej.Jaga była lepsza i tyle.10 kibiców z Białegostoku na naszych trybunach.
Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok 1:2
Słaba kolejka... Przegrane Ruchu i Widzewa nie dają powodów do zachwytu. Jedyne pocieszenie to
Arka 2:0 Górnik
:D
Za tydzien Derrrrby :D
All Eyez On Me
23-08-2010, 03:25
Słaba kolejka...
Kpisz! 5:0 !!!!!!!! :D
MISTRZ POWRÓCIŁ MA SIĘ ZDRÓW!:D xD
Bydgoszczanin
23-08-2010, 09:34
Słaba kolejka... Przegrane Ruchu i Widzewa nie dają powodów do zachwytu.
I to nie wasza ostatnia słaba kolejka :DDDD
@topic
Lech zadziwił mnie takim wynikiem, tak samo jak arka.
I to nie wasza ostatnia słaba kolejka :DDDD
@topic
Lech zadziwił mnie takim wynikiem, tak samo jak arka.
W sprawie kolejek Widzewa i Ruchu masz najmniej do powiedzenia bo twoje ulubione drużyny grają na gównianym poziomie w gównianych ligach. Pozdro żydku.
@down
Ogarnij się pajacu, który mecze swojej ulubionej drużyny widział co najwyżej w Canal+
http://kotburger.pl/uploads/201008/1281205802_by_ktooooosia_500.jpg
Nie spinaj się tak bo kupę zrobisz kanapowcu
Arka 2:0 Górnik
D
Karny ustawił mecz, Arka nastawiła się na kontrę, Górnik musiał wyrównać za wszelką cenę. Internaszynal Levur sam na sam na sam nie wykorzystał a Świątek z taką mordą jest postrachem obrońców, ale bramkarzyna Witkowski się go za bardzo nie przestraszył : D
Ty mi lepiej opowiedz, jak to jest stracić w 3 minuty 2 bramki i przegrać z daremnym Bełchatowem : D
Fullham zremisowało 2:2 z Manchesterem United. Londyńczycy zawsze się mocno spinają w tyłkach i pokazują fajny futbol w spotkaniach z Manchesterem. Ale to dopiero druga kolejka, nie załamujmy się jakoś. Raczej Czerwone Diabły nie przestraszyły się tych wielkich wyników Chelsea, albo masakry Aston Villi, co mnie niesamowicie dziwi, bo po genialnym transferze(kasa + Ireland za Milnera) myślałem że będą lepsi, niż dostanie batów z beniaminkiem. Nawet takim jak Newcastle, które tanio skóry nie sprzeda
twoje ulubione drużyny grają na gównianym poziomie w gównianych ligach. Pozdro żydku.
Ogarnij się pajacu, który mecze swojej ulubionej drużyny widział co najwyżej w Canal+. To jest temat o piłce nożnej i możemy porozmawiać nawet o B klasie Bytomskiej, jeśli ktoś jest obeznany w temacie i nie zakłamuje czasoprzestrzeni. Jeśli przez kolejne posty masz zamiar wyzywać innych od Żydów tylko dlatego, że urodzili się w miejscu, gdzie naturalną koleją rzeczy jest kibicowanie ŁKSowi, czy Polonii/Zawiszy to szczerze i bez zażenowania - spierdalaj
Przestrzegaj naszego mini regulaminu, który kategorycznie zabrania obrażania innych klubów oraz kibiców. Oczywiście - przyjmujemy krytykę, ale konstruktywną, a wyzywanie taką nie jest.
@na razie jedyną osobą która się spina jesteś ty ;)
Słabe pozdro
Monkey 1.0
23-08-2010, 11:24
Bramkarze: Artur Boruc (AC Fiorentina, Włochy), Przemysław Tytoń (Roda JC Kerkrade, Holandia), Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok).
Obrońcy: Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909, Niemcy), Sebastian Boenisch (SV Werder Bremen 1899, Niemcy), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor Kulübü, Turcja), Kamil Glik (US Città di Palermo, Włochy), Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań)Michał Żewłakow (MKE Ankaragücü SK, Turcja).
Pomocnicy: Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Maciej Iwański (Legia Warszawa), Adam Matuszczyk (1.FC Koeln), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Ludovic Obraniak (Lille OSC), Sławomir Peszko (Lech Poznań), Maciej Rybus (Legia Warszawa).
Napastnicy: Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre, Francja), Robert Lewandowski (BV Borussia 1909, Niemcy). Euzebiusz Smolarek (Polonia Warszawa), Artur Sobiech (Polonia Warszawa).
Powolani na Mecze z Ukraina i Australia [?]
widzlabym to tak
--------------------Boruc------------------------
Piszczek[?]-----Glik-----Wojtkowiak[?]----Boenisch
-------------------------------------------------
-------------Iwanski [?]----Obraniak-------------
Kuba---------------------------------Mierzejewski
--------------Smolarek----Jelen------------------
Bydgoszczanin
23-08-2010, 12:37
W sprawie kolejek Widzewa i Ruchu masz najmniej do powiedzenia bo twoje ulubione drużyny grają na gównianym poziomie w gównianych ligach. Pozdro żydku.
Żydem możesz być jedynie tY. Jak napisał Crayon mecze co najwyżej ogladałeś w tv. Co z tego, że Zawisza jest w 2 lidze, a ŁKS w 1lidze? Uważasz, że wIdzew jest w ekstraklasie i będzie grał jakąś rewelke? Wątpie...
Azbestowy v.62.0
23-08-2010, 12:40
Bramkarze: Artur Boruc (AC Fiorentina, Włochy), Przemysław Tytoń (Roda JC Kerkrade, Holandia), Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok).
Obrońcy: Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909, Niemcy), Sebastian Boenisch (SV Werder Bremen 1899, Niemcy), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor Kulübü, Turcja), Kamil Glik (US Città di Palermo, Włochy), Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań)Michał Żewłakow (MKE Ankaragücü SK, Turcja).
Pomocnicy: Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Maciej Iwański (Legia Warszawa), Adam Matuszczyk (1.FC Koeln), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Ludovic Obraniak (Lille OSC), Sławomir Peszko (Lech Poznań), Maciej Rybus (Legia Warszawa).
Napastnicy: Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre, Francja), Robert Lewandowski (BV Borussia 1909, Niemcy). Euzebiusz Smolarek (Polonia Warszawa), Artur Sobiech (Polonia Warszawa).
SANDOMIERSKI WOLOLOLOL XD
Mimo wszystko, szkoda że wziął Peszkę. Wejdzie pewnie w okolicach 70 minuty i zacznie strzelać z zerowego kąta :f
Żydem możesz być jedynie tY. Jak napisał Crayon mecze co najwyżej ogladałeś w tv. Co z tego, że Zawisza jest w 2 lidze, a ŁKS w 1lidze? Uważasz, że wIdzew jest w ekstraklasie i będzie grał jakąś rewelke? Wątpie...
Co za koleś.. Widzew sobie zasłużył na gre w Ekstraklasie i uwierz że swoje jeszcze pogra. Lepiej chodzić oglądać Zawisze albo eŁKSe w II albo I lidze i ryczeć co pierwsze słowo "je*ać żydów" (kompleks) a co drugie "ku*wa mać".
@Monkey
Smolarek nie który nie może zagrać 90 min z zagłębiem Lubin na pewno nie zagra w podstawie w meczach reprezentacji
@Arcano
I mówi to osoba która nigdy nie była na meczu w Bydgoszczy ;o
Zapraszam w środę w Bydgoszczy na PP to możemy wtedy pogadac
All Eyez On Me
23-08-2010, 15:31
Można zrobić tak żeby zablokować możliwość wypowiadania się przez tych 16 letnich napinaczy, którzy mecze oglądają tylko w telewizji bo mama nie chce puścić na stadion cisnących się od żydów:D?
Azbestowy v.62.0
23-08-2010, 16:41
Ja nie wiem tylko po co oni się kłócą, skoro ten spór jest nie do rozstrzygnięcia :O
Τettmeier
23-08-2010, 16:57
Cieszy mnie powołanie do kadry Tomka Bandrowskiego który ostatnio w meczu z Dnipro robił za porządnego wyczyszczacza. : DD Smolarek nie wierzę, żeby jakoś zaraz robił furorę, Sobiech to samo, ale dobry Mierzejewski i Jeleń. Fajnie, fajnie się zapowiada, mam nadzieję, że nie skończy się tak jak w ostatnich ~5 meczach.
Na moje oko, to nie ważne, czy tam w tej kadrze będą Smolarki, Jelenie i Frankowskie. Ważne, żeby tam było 24 graczy, którzy chcą i starają się. Którzy przez 90 minut wylewają siódme poty dla swojej reprezentacji.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-europy/kibice-zniszczyli-wlasny-stadion,1,3560426,wiadomosc.html
30 pseudokibiców Panioniosu Ateny zniszczyło własny stadion. Wszystko po to, aby ich lokalny rywal AEK, którego obiekt jest w złym stanie, nie mógł tu rozegrać rewanżowego meczu czwartej rundy eliminacyjnej piłkarskiej Ligi Europejskiej z Dundee United.
All Eyez On Me
25-08-2010, 19:44
Co do reprezentacji to czuję że nasi pobiją rekord. W ilości przegranych spotkań z rzędu. Ktoś wie jaki jest rekord?:D
Wisełka Płock 1:3 GÓRNIK ZABRZE
2 bramki Gierczaka, jedna Zahorskiego. DOOOBRZE!
A co się to dzieje na Zawiszy w Bydgoszczy? 41 minuta i mecz przerwany bo kibice się leją między sobą. Eh, wiadomka. Widzew przyjechał to niewychowani są i muszą się bić między sobą. Szkoda
@Ruch Zdzieszowice 1:0 GKS Katowice ?????????????????????????????????????????????????? ????????????????
Co to jest Zdzieszowice?
@down
I tak przegrywali 0:1 XD
Monkey 1.0
25-08-2010, 19:56
42' Piłkarze schodzą do szatni, a pseudokibice Zawiszy walczą z policją. Prawdopodobnie skończy się walkowerem.
41' Mecz został przerwany z powodu zamieszek na trybunie B.
Jakieś 30min temu skończył sie mecz z Widzewem , to była istna prowokacja z strony policji
Wbili na Nasz sektor i zaczeli grozić bronią oraz psikać tym spierdolonym gazem
Nie miało to wgl związku z kibicami widzewa ;o
Ogólnie 3:0 w plecy choć nie graliśmy najgorzej
Ponoć nawet w tvn24 było o Naszym meczu
Pitekk, to może jakaś relacja ze 'środka'? Filmiki, zdjęcia? Jak Was prowokowali? Możesz się podzielić tym tutaj z nami, bo ja osobiście jestem ciekaw. Nie często zdarzają się 'rozróby' na meczu, tym bardziej na takim poziomie.
@Avandar weź wyjdź z takimi tekstami, bo jesteś bardzo żałosny. Przeczytaj nasz mini regulamin tematu i się dostosuj, a innych, normalnych użytkowników prosiłbym o nie podbijanie jego wypowiedzi, nie próbowanie go ripostować i ogólnie - ignorowanie takich jak on. Z góry dzięki
Bydgoszczanin
25-08-2010, 22:58
@up
Jutro będą jakieś filmiki i zdjęcia z meczu.
@topic
Niestety szczęście tego dnia nam nie spisywało. Wynik nie był adykwatny do gry Zawiszy. Jednak pokazaliśmy na trybunach, że należy się nam ekstraklasa. Po rtSie spodziewałem się lepszego dopingu...
" My walczymy wY siedzicie..."
Filmików jeszcze nie ma, ale jutro będą
To była ogólna głupota kibiców Bydgoskich jak i naszych braci z ŁKSu
Chuj wie dokładnie od czego się zaczęło ale na pewno reklamy Bydgoskiej Piłce nie zrobiliśmy
Policja początkowo zajęła się Widzewem który próbował wejść do Nas lecz ich powstrzymali i Oni się uspokoili
Gorzej było u nas Policja zaczęła psikać tym zjebanym gazem
W 40min było najgorzej policja wbiła na sam środek i psiknęła gazem w grupę około 5tys ludzi xD, zaczęli mierzyć w Nas bronią .
Poszło w ich stronę kilka krzesełek itp, na szczęście Prowadzący uspokoił tłum i mecz zaczął się dalej , i wtedy już było to normalne spotkanie z ładna oprawa Rtsu i Naszą
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/puchar-polski/news/awans-widzewa-na-trybunach-walki-z-policja,1523300
KOMUNIKAT: W zamieszkach zostało rannych czterech policjantów. Według ich relacji agresja leży po stronie chuliganów Zawiszy i sympatyzujących z nimi kibolami ŁKS Łódź, którzy szczerze nienawidzą się z kibicami Widzewa. Łącznie aresztowano już sześć osób – trzy na stadionie i trzy poza jego terenem. (BOG) Więcej o sprawie piszemy na www.Pomorska.pl w kategorii Bydgoszcz.
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100825/BYDGOSZCZ01/355215729
Nie udawajcie potęgi, przejąłbym sie prowokacjami na was ze strony policji no ale... "***** kurwie łba nie urwie".
Licze na jakiegoś egzotycznego przeciwnika w remes, może GKS Tychy?
@up
GKS Tychy ładnie, Gieksa się zbłaźniła totalnie. Może Ruch : Górnik w Remes? Co Ty na to?
na pewno reklamy Bydgoskiej Piłce nie zrobiliśmy
http://img.interia.pl/sport/nimg/4/d/trybunach_stadionu_doszlo_4519962.jpg
Cudowne zdjęcie, Europejska Stolica Kultury i bijący się pod nią kibice : D
Pitekk piszesz zapewnie na gorąco, w nerwach, ale nadal nie napisałeś, na czym dokładniej polegała ta prowokacja policji? Uspokoili kibiców Widzewa, którzy chcieli wejść na Wasze sektory, a potem zaczęli bez powodu psikać w Was gazem? Na tym to polegało?
@down
W sumie ta. A my remont stadionu i trudno byłoby z kibicami gości, trochę lipa. Gdyby nie rozbierali trybun na Śląskim, tam to dopiero byłby mecz! Znowu 40tyś ludzi i Wielkie Derby byłyby naprawdę Wielkie. Jak te, kiedy Doda wystąpiła i wspólnie żeśmy ją wygwizdali ; dddd
@up
GKS Tychy ładnie, Gieksa się zbłaźniła totalnie. Może Ruch : Górnik w Remes? Co Ty na to?
Miałbym ciśnienie na Ruch - Górnik, no ale teraz gracie w Ekstraklasie to nie jest to już taki rarytas :p, pozatym mecz odbył by sie w Zabrzu bo zawsze gospodarzem jest drużyna z niższej ligi, a jak wiadomo drużyny sortowane są według klasy rozgrywkowej z zeszłego sezonu.
[...] na czym dokładniej polegała ta prowokacja policji? Uspokoili kibiców Widzewa, którzy chcieli wejść na Wasze sektory, a potem zaczęli bez powodu psikać w Was gazem? Na tym to polegało?
I widzisz, gimbusy z tego forum uważają za śmieszne te całe JP, bo nie ruszają sie sprzed komputerów i nie spotkali sie nigdy z czymś takim jak "policyjna prowokacja".
Pitekk, to może jakaś relacja ze 'środka'? Filmiki, zdjęcia? Jak Was prowokowali? Możesz się podzielić tym tutaj z nami, bo ja osobiście jestem ciekaw. Nie często zdarzają się 'rozróby' na meczu, tym bardziej na takim poziomie.
@Avandar weź wyjdź z takimi tekstami, bo jesteś bardzo żałosny. Przeczytaj nasz mini regulamin tematu i się dostosuj, a innych, normalnych użytkowników prosiłbym o nie podbijanie jego wypowiedzi, nie próbowanie go ripostować i ogólnie - ignorowanie takich jak on. Z góry dzięki
wiesz co mozesz nie?
@up
Pitekk piszesz zapewnie na gorąco, w nerwach, ale nadal nie napisałeś, na czym dokładniej polegała ta prowokacja policji? Uspokoili kibiców Widzewa, którzy chcieli wejść na Wasze sektory, a potem zaczęli bez powodu psikać w Was gazem? Na tym to polegało?
Nie oszukujmy się bez powodu na pewno nie, Ciężko mi powiedzieć od czego dokładnie u Nas się zaczęło
Ale gdyby zostali z boku nie było by problemów z przerwaniem meczu
Pewnie jak Widzew chciał się dostać do nas to od nas ludzie tez chcieli się spotkać, a policja próbowała to uspokoić
Co im nie wyszło
http://www.tvn24.pl/0,1670822,0,1,w-bygoszczy-chuligani-przerwali-mecz,wiadomosc.html
http://www.itv24.com.pl/film/1029/czy_to_koniec_profesjonalnej_pilki_bojki_ranni_po_ meczu/
http://www.youtube.com/watch?v=oZ7gyTrAFqM
http://www.tvp.pl/bydgoszcz/aktualnosci/sport/przerwany-mecz-na-zawiszy-przez-kibicow-a-na-boisku-lepszy-widzew/2500233/zamieszki-na-meczu-zawiszawidzew/2500473
Czterech bydgoskich policjantów trafiło do szpitala w wyniku zamieszek na stadionie Zawiszy, podczas meczu Pucharu Polski z Widzewem. Policja aresztowała sześciu chuliganów. W czasie awantur zniszczono jedną z trybun obiektu. Prezes Zawiszy rozważa rozwiązanie klubu - poinformował tvn24.pl.
Hłe Hłe Hłe Hłe. Oby do tego doszło.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/08/24/burmistrz-chojnic-nazwal-kibicow-zawiszy-durniami/
Zaczynam sie mu nie dziwic xd
http://demotywatory.pl/2032263/Europejska-Stolica-Kultury-2016
Dzis o 18 losowanie LM
Koszyk 1: Inter Mediolan, FC Barcelona, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Bayern Monachium, AC Milan, Olympique Lyon
Koszyk 2: Werder Brema, Real Madryt, AS Roma, Szachtar Donieck, Benfica Lizbona, Valencia CF, Olympique Marsylia, Panathinaikos Ateny
Koszyk 3: Tottenham Hotspur, Glasgow Rangers, Ajax Amsterdam, Schalke 04 Gelsenkirchen, FC Basel, SC Braga, FC Kobenhavn, Spartak Moskwa
Koszyk 4: Hapoel Tel-Awiw, Twente Enschede, Rubin Kazań, AJ Auxerre, CFR Cluj, Partizan Belgrad, MSK Żilina, Bursaspor
własne
Licze ze grupa Arsenalu bedzie taka:
1.Arsenal
2.Real ( a jak nie to Werder)
3.Ajax
4.Auxerre
Τettmeier
26-08-2010, 11:14
Manchester Real Schalke Rubin grupa śmierci....xd
W piątek superpuchar europy: Atletico vs. Inter :D
Bez wątpienia Inter to wygra :)
Monkey 1.0
26-08-2010, 11:56
Forlan 2, Aguero 1
Eto'o 1, Sneijder 1, I ten argentynczyk bo mi z glowy wylecialo XD
Taki se pazdzioszek v1.01
26-08-2010, 12:16
Bez wątpienia Inter to wygra :)
Buahahaha człowieku nigdy tak nie było żeby jedna drużyna wygrała dwa razy pod rząd puchar LM, zwłaszcza, że Inter to słaba drużyna, bez Mourinho mogą jedynie podrapać się po tyłku. Nawet Barcelona nie dała rady wygrać 2 razy z rzędu, a wcześniej mój kochany Manchester United.
Monkey 1.0
26-08-2010, 12:19
Buahahahahahaha mowimy o super pucharze europy koxie hahahahahahahahahahaha
Jak Forlan będzie grać tak jak na Mistrzostwach Świata a Aguero się ogarnie + ten młody bramkarzyna będzie miał życiówkę, albo chociaż bardzo dobre zawody, to Interowi będzie trudno wygrać ten pojedynek. Ale wierzę, że dadzą radę ; d
Wszystkie drużyny, które zagrają w fazie grupowej Ligi Mistrzów zostały już wyłonione. UEFA podzieliła zespoły na cztery koszyki - losowanie odbędzie się w czwartek w Monako o godz. 18:00.
Losowanie fazy grupowej najbardziej elitarnych rozgrywek klubowych na świecie zbliża się wielkimi krokami. 32 drużyny oczekują na swoich rywali, których poznają podczas losowania w czwartkowy wieczór w Grimaldi Forum w Monako.
Fazę eliminacji przebrnęło 10 drużyn, które dołączą do piłkarskich potęg, takich jak Manchester United, FC Barcelona, Real Madryt, AC Milan, Bayern Monachium czy Inter Mediolan, które grę w Lidze Mistrzów miały zagwarantowaną.
Sześć drużyn zadebiutuje w Champions League (Tottenham Hotspur, MSK Żylina, Sporting Braga, Hapoel Tel Awiw, Bursaspor i Twente Enschede). Z drugiej strony stoi Manchester United, który rekordowo rozlosowany zostanie po raz 16 w LM, z możliwych 19 startów. Tylko dwanaście ekip z poprzedniego sezonu zdołało wywalczyć awans i w tym roku. Po raz pierwszy w historii w fazie grupowej wystartują trzy drużyny z jednego miasta. Londyn reprezentować będą: Tottenham, Chelsea oraz Arsenal.
Na losowanie, 32 drużyny zostały podzielone na cztery koszyki, w zależności od pozycji w klubowym rankingu UEFA. Każda z grup LM będzie zawierała jedną drużynę z każdego z koszyków, z zastrzeżeniem, iż w jednej grupie nie mogą spotkać się zespoły z tej samej federacji.
W fazie grupowej Ligi Mistrzów może zagrać kilku polskich zawodników - m.in.: Łukasz Fabiański i Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Jerzy Dudek (Real Madryt), Rafał Murawski (Rubin Kazań), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Ireneusz Jeleń i Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Sebastian Boenisch (Werder Brema).
W tegorocznej edycji rozgrywek zabraknie polskiego zespołu. Mistrz Polski Lech Poznań odpadł w trzeciej rundzie eliminacji w rywalizacji ze Spartą Praga.
Początek rozgrywek zaplanowano na 15 i 16 września.
Źródło : onet.
KOSZYKI :
Koszyk nr. 1
Inter Mediolan, FC Barcelona, Manchester United, Chelsea Londyn, Arsenal Londyn, Bayern Monachium, AC Milan, Olympique Lyon
Koszyk nr. 2
Werder Brema, Real Madryt, AS Roma, Szachtar Donieck, Benfica Lizbona, Valencia CF, Olympique Marsylia, Panathinaikos Ateny
Koszyk nr. 3
Tottenham Hotspur, Glasgow Rangers, Ajax Amsterdam, Schalke Gelsenkirchen, FC Basel, Sporting Braga, FC Kopenhaga, Spartak Moskwa
Koszyk nr. 4
Hapoel Tel Awiw, Twente Enschede, Rubin Kazań, AJ Auxerre, CFR Kluż, Partizan Belgrad, MSK Żylina, Bursaspor
Moim zdaniem najmocniejsza grupa jaka może być, była by :
Chelsea/Barca
Real
Tottenham/Sporting Braga
Auxerre
No i oczywiście LM wygra Chelsea ;)
A jakie sa wasze typy ?
#down
Dlatego napisałem 2 drużyny -.-
Monkey 1.0
26-08-2010, 14:48
Gratuluje
Chelsea nie moze byc z Tottenhamem, Barca z Realem...
Inter
Real
Tottenham
Twente
Najlepsza grupa :]
Old Dzolo/Seba :)
26-08-2010, 15:13
1.Inter
2.Real
3.Tottenham
4.Auxerre
Moim zdaniem najmocniejsza grupa. Ofc kibcuje Interowi.
Z całego serca jestem za Chelsea, jednak mam świadomość, że będzie bardzo ciężko.
Grupa śmierci?
Inter, Real, Tottenham, AJ Auxerre.
Kamor Wielki
26-08-2010, 18:44
Pewnie,że Inter wygra !
Ta, sami piłkarze Interu wybrani.
Milan, Real, Ajax i Auxerre - grupa śmierci ;x.
Chelsea w miarę łatwa grupa.
'Oxidosis'
26-08-2010, 19:00
Nie wiem jak ja to zrobiłem, ale idealnie trafiłem z grupą Milanu..
GRUPA A
- Inter Mediolan
- Werder Brema
- Tottenham Hotspur
- Twente Enschede
GRUPA B
- Olympique Lyon
- Benfica Lizbona
- Schalke Gelsenkirchen
- Hapoel Tel-Awiw
GRUPA C
- Manchester United
- Valencia
- Glasgow Rangers
- Bursaspor
GRUPA D
- FC Barcelona
- Panathinaikos Ateny
- FC Kopenhaga
- Rubin Kazań
GRUPA E
- Bayern Monachium
- AS Roma
- FC Basel
- CFR Cluj
GRUPA F
- Chelsea Londyn
- Olympique Marsylia
- Spartak Moskwa
- MSK Żylina
GRUPA G Grupa Śmierci.
- AC Milan
- Real Madryt
- Ajax Amsterdam
- AJ Auxerre
GRUPA H
- Arsenal Londyn
- Szachtar Donieck
- SC Braga
- Partizan Belgrad
#Lordzik#
26-08-2010, 19:12
Grupa A - Inter z 1 i o 2 walka między Werderem a Kogutami.
Grupa B - Każdy zespół ma szanse na wyjście ;c
Grupa C - ManU i Glasgow.
Grupa D - Barsa jak zwykle najłatwiejsza grupa :o, Ateny z 2.
Grupa E - Bawarczycy i Roma.
Grupa F - Chelsea z Marsylią.
Grupa G - Real z 1 i "Oser". Milan nie wyjdzie beueuh.
Grupa H - Arsenal a reszta ciężko wskazać.
Chyba najprawdopodobniejsze typy. ;x
Trzymam kciuki za Arsenal powinien dac sobie rade poniewaz grupa nie jest wymagajaca.
Jelen w grupie smierci ale naet fajnie bo bedzie mogl pograc z "gwiazdami"
Grupa Barcelony smiech na sali
Τettmeier
26-08-2010, 19:24
Grupa G
AC Milan
Real Madryt
Ajax Amsterdam
AJ Auxerre
komentarz jednym słowem? SRAM
Chelsea Londyn
Bayern Monachium
Manchester United
Olympique Lyon
Ofc, że Barca wygra ;)
Młodzikami z grupy wyjdzie.
Bayern na szczęście w miarę łatwa grupa, będę za nich trzymał kciuki.
Przenoszę do działu ogólnego.
GRUPA A
Może się wydać, że Inter zdeklasuje rywali i zajmie pierwsze miejsce, a walka o drugą pozycję odbędzie się między Werderem i Tottenhamem, ale Twente jest dobrze przygotowane i na pewno sprawi nie jedną niespodziankę.
GRUPA B
Ciekawa grupa, zespoły wyrównane, trudno byłoby mi na gorąco typować tych, którzy awansują. Naprawdę, jeśli nic się nie stanie poważnego, to przejść dalej może każdy z tych czterech drużyn, z Hapoelem włącznie.
GRUPA C
Również bardzo ciekawie może zapowiadać się ta grupa. Od zawsze Tureckie zespoły były oporowe, Buraspor może przysporzyć wielu kłopotów zespołowi Sir Alexa Fergusona. Valencia z problemami finansowymi, ale na pewno tanio skóry nie sprzeda. Glasgow może sprawić niespodziankę, ale nie widzę ich w kolejnej fazie LM
GRUPA D
Barcelona znowu spotka się z Rubinem Kazań, może być ciekawie. Ogólnie, wygląda to, jakby Farsa dostała chłopców do bicia, chociaż Panatinaikos może sprawić niespodziankę. Po Kopenhadze nie spodziewałbym się jakiś wielkich emocji, bo po męczarniach awansowali do grupowej, po boju z Roseborgiem, który wcale nie był gorszy
GRUPA E
Niczego ciekawego po Basel bym się nie spodziewał, tak samo jak po Cluj, ale mogą sprawić niespodziankę zespołom Bayernu i Romy. Jednak wielkich nadziei i sensacji bym się nie spodziewał. 1 i 2 pozycja będzie należeć do Niemców i Włochów.
GRUPA F
Kolejna ciekawa grupa. Po Spartaku możemy się wiele spodziewać, liga Rosyjska z roku an rok staje się coraz bogatsza i sprowadzane są wielkie nazwiska do tego kraju. Będą grać twardo i agresywnie. Marsylia zawsze walczyła o szczytne cele, ma Heinezgo w formie. Nie oddadzą łatwo punktów. Może się wydawać, że nonameowa Żylina będzie tylko oddawać punkty, ale mistrz Słowacji jak się zaprze to może sprawic megasensację z Chelsea na miarę tego, co zrobili Szwajcarzy, którzy pokonali Hiszpanów. Od siebie dodam, że w przedsezonowych przygotowaniach Żylina przegrała z Podbeskidziem 1:0 ; ddd
GRUPA G
Niesamowicie ciekawa grupa. Real Madryt, który gra pod ogromnym ciśnieniem musi zmierzyć się z Ajaxem, który albo jest daremny, albo jest aż za dobry. Ale oni też przez kilka lat nie awansowali do dalszej fazy rozgrywek. Ciekawe czy Suarez pokaże się z pozytywnej strony, a na pewno chciałby kontynuować swoje dobre mecze patrząc na to, co wyprawiał na MŚ. Ocenę Milanu pozostawię Oxidosisowi. Auxere, najbiedniejszy z grupy, może pokazać ząbki, a zrobił to już w meczu z faworyzowanymi Rosjanami
GRUPA H
Ubiegłoroczny zwycięzca Ligi Europejskiej na pewno nie odda za darmo punktów Kanonierom, a Partizan Belgrad tylko będzie czekać na niespodzianki. SC Braga rozniosła Celtic i jest na fali, na pewno nie popuści Wyspiarzom z Londynu.
Podsumowując: czekają nas OGROMNE emocje
Sub Zero 2
26-08-2010, 22:00
Z tego co mi wyszło , wygra Barca.
'Oxidosis'
26-08-2010, 22:24
Ocenę Milanu pozostawię Oxidosisowi.
Przedsezonowe spotkania pokazały, że Milan jest w przyzwoitej formie. Gdy łysy skończy negocjacje, a do Rossonerich trafi Zlatan Ibrahimovic jestem w stanie zaryzykować i rzec, że Milan będzie faworytem tej grupy. Wiele osób pewnie zaprzeczy i powie, że czerwono-czarni są w ogromnym kryzysie i nie mają szans na wyjście z grupy. Dlaczego ja stawiam ich w roli faworyta? Od zawsze wiadomo, że Milan kocha takie mecze, tylko z takimi rywalami pokazuje na co ich stać. Przykład? Chociażby poprzedni sezon, rozgrywki grupowe LM, przegrana ze skazanym na porażke Zurichem, wygrana z wielkim Realem. Mimo, że grupa jest naprawdę silna i każdy zespół w niej może zająć miejsce premiowane awansem ja się nie boje, bo wiem, że Milan ma LM w DNA!
Zycze Lechowi takiej grupy
Atletico Madryt (Hiszpania)
Manchester City (Anglia)
Borussia Dortmund (Niemcy)
Lech Poznań (Polska)
Azbestowy v.62.0
27-08-2010, 12:25
Marnie oceniam szanse Lecha w fazie grupowej. No chyba, że Zieliński będzie miał jaja i posadzi Peszkę i Murzyna na ławce.
I Stilica, który nie wiem dlaczego, ale gra gorzej niż moja babcia. W ogóle nie przypomina tego destruktora z poprzedniego sezonu, gdzie z zamkniętymi oczami podawał piłkę do nogi kolegom.
A co myślicie o Lewandowskim? Trener Dortmundu stawia go za Barriosem, a to mu nie leży i nie ogarnia za bardzo tej kuwety. Myślę, że skończy się tak samo jak Niedzielan, Sikora, Rasiak, Smolarek i wielu innych
http://www.90minut.pl/news/132/news1329100-Protest-pilkarzy-Ruchu-Radzionkow.html
Kto mi wytłumaczy dlaczego Oni mają licencje?
Old Shidishi
27-08-2010, 12:51
Krivets co wczoraj gral to porazka :o Zadnego pojedynku 1vs1 nie wygral chyba. Powinien go zdjac w 45 min...
http://www.90minut.pl/news/132/news1329100-Protest-pilkarzy-Ruchu-Radzionkow.html
Kto mi wytłumaczy dlaczego Oni mają licencje?
Dlaczego ŁKS i Ruch Chorzów też taką licencję posiadają? To pytanie raczej trzeba kierować do PZPNu. Może dostali licencję + specjalny nadzór, tak samo jak dostał Górnik przez stadion.
@down
Ale w Radzionkowie przychodzi bardzo dużo osób na mecz! To jest klub z tradycjami, bardzo fajna atmosfera jest tam wśród fanów tego zespołu.
No w sumie racja choć już w łksie płaca niby, Najśmieszniejsze jest to ze jeszcze w lipcu jak Menelski chciał odejść bo mu nie płacili to kasę znaleźli , Teraz znowu jej nie dostaje ; o
i nie ma co się dziwić na Łks czy Ruch jednak trochę ludzi na mecze chodzi w porównaniu z Radzionkowem
Właśnie się zaczyna Losowanie Grup Ligi Europy , ciekawe kogo wylosuje Lech
Piękna grupa Lecha
Juve
Man City
Salzburg
'Oxidosis'
27-08-2010, 14:01
hehe Lech grupe dostał, z Juve i ManCity Xd.
Boże.. Lech podostaje dwucyfrówki i na tym się skończy ;|.
Τettmeier
27-08-2010, 14:54
Grupa A:
Juventus Turyn
Manchester City
FC Salzburg
Lech Poznań
pograne Lech
Juve wygra grupe.
Grupa A:
Juventus Turyn
Manchester City
FC Salzburg
Lech Poznań
pograne Lech
Juve wygra grupe.
Zgadzam się, od razu mogę przewidzieć, że gdy przegrają all powiedzą, że mięli grupę śmierci :(
Mikiel Psowi
27-08-2010, 19:20
Zgadzam się, od razu mogę przewidzieć, że gdy przegrają all powiedzą, że mięli grupę śmierci :(
bo to jest grupa śmierci synku, pokaż mi lepszą grupe
Azbestowy v.62.0
27-08-2010, 19:20
I tak by nie wyszli xd Podstaw sobie w innych grupach Lecha, za drużynę z 4 koszyka.
Taki se pazdzioszek v1.01
27-08-2010, 22:29
Sezonowcy zmieńcie szybko ulubioną drużynę z Interu Mediolan na jakąś inną, póki jeszcze nie jest za późno.
'Oxidosis'
27-08-2010, 23:04
nie ma chyba innego kibica Interu, jak Kamor.
Czekamy na zmiane klubu ! : D
Kamor polecam kibicowanie Realowi - historia, dużo kasy i bardzo dobrzy piłkarze. XDD
Τettmeier
28-08-2010, 08:15
xXDxddd Milito tępak karnego nie trafił! XD
A w ogóle Benitez nadaje się na gówno. Inter w tym roku w Serie A 3 miejsce.. ;d
Dareluss v0.5
28-08-2010, 09:13
a ja sobie ogladnalem meczyka i chujowo ze inter przegral i milito ten zj** nie trafil karniaka
Kamor Wielki
28-08-2010, 09:15
(za przeproszeniem)
A spierdalać kolesie !
Nie wygrali trudno,nie mam żalu,zdarza się.
Azbestowy v.62.0
28-08-2010, 10:40
Gdyby Mourinho został, to pewnie by to jakoś wygrali :f
All Eyez On Me
28-08-2010, 11:03
Ale się cieszę, zobacze na żywo JUVE i MANCITY:D
Jak Inter nic nie osiągnie w tym sezonie to zacznie się gadanie, że to przez to, że Mourinho odszedł.. I w sumie racja.
Widział ktoś wyrównujące(na 1:1) trafienie GKSu Katowice w meczu z Podbeskidziem(1:6)? Strzał życia synek miał, z ~20 metrów tak się złożył, że ja złapałem się za głowę. To kolejny dowód na to, że piękne bramki mogą wpadać również w niższych klasach.
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/i-liga/wideo/gks-podbeskidzie-11-bramka-nowaka/2527566
Dlatego nie lubie obstawiać wyników Naszej Polskiej Ekstraklasy,
Takich wyników tej kolejki to bym sie za chuja nie spodziewał
Bo się nie znasz, większość wyników zdecydowanie do obstawienia była, zadziwić mogły tylko porażki Lecha i Legii, po których w tym sezonie nie wiadomo za bardzo czego się spodziewać. Grają strasznie nierówno, podobnie zresztą jak Wisła, która mimo wszystko skrobie jakoś te punkty.
W Lubinie zgasło światło, kibice się pobawili i oświetlali sobie wszystko zapalniczkami i telefonami komórkowymi : D
A GÓRNIK ZABRZE wygrał 1:0 z Ruchem Chorzów i pokazał, że jest najlepszą drużyną na Śląsku. Za pół roku też to pokaże na Cichej, gdzie będzie kontynuować panowanie. Strzał Magiery i kombinowanie Kwieka razem z Banasiem to mistrzostwo świata. Podobnie jak bramka Buzały. Stadiony świata : D
@down
Dziwić może patrząc na poprzedni sezon i nazwiska oraz oczekiwania. Są nierówni strasznie, co pokazali w LE do której jednak awansowali po meczu z rywalem znacznie silniejszym niż oni.
⊕ Cineczeq ⊕
29-08-2010, 21:14
Bo się nie znasz, większość wyników zdecydowanie do obstawienia była, zadziwić mogły tylko porażki Lecha i Legii,
Jak porażka Lecha mogła zdziwić? W LE kompletnie nic nie pokazali, w pierwszym meczu bramka na farcie i bronienie jej, a w drugim zwykła kopanina w stylu 'jak najdalej od nas'. Moje oczekiwania sprawdziły się na stadionie, miażdżąca przewaga Jagi w każdym momencie meczu.
Jako jedyny wytypowałem zwycięstwo Lechii w typerze haha.Szkoda że o 1 bramkę za mało dałem :).Wszyscy wtopili ten mecz :D.A o do samego meczu no atmosfera fajna jednak mimo braku dopingu z naszej strony to było najgorsze spotkanie od lat od strony śpiewanej (parę razy Śląsk tylko krzyczał a tak to przyłączyli się do protestu).Samo spotkanie z wrocławianami ciekawe ba mam nawet pamiątkę (fotka w odpowiednim temacie).Mecz 1 połowa cienizna 2 już o wiele lepsza no i ładne bramki :).Śląska hmm trudno zliczyć ale było ich pewnie koło 1500.No to tyle.
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław 2:0
Bo się nie znasz, większość wyników zdecydowanie do obstawienia była, zadziwić mogły tylko porażki Lecha i Legii, po których w tym sezonie nie wiadomo za bardzo czego się spodziewać. Grają strasznie nierówno, podobnie zresztą jak Wisła, która mimo wszystko skrobie jakoś te punkty.
W Lubinie zgasło światło, kibice się pobawili i oświetlali sobie wszystko zapalniczkami i telefonami komórkowymi : D
A GÓRNIK ZABRZE wygrał 1:0 z Ruchem Chorzów i pokazał, że jest najlepszą drużyną na Śląsku. Za pół roku też to pokaże na Cichej, gdzie będzie kontynuować panowanie. Strzał Magiery i kombinowanie Kwieka razem z Banasiem to mistrzostwo świata. Podobnie jak bramka Buzały. Stadiony świata : D
@down
Dziwić może patrząc na poprzedni sezon i nazwiska oraz oczekiwania. Są nierówni strasznie, co pokazali w LE do której jednak awansowali po meczu z rywalem znacznie silniejszym niż oni.
panowanie? większej padaki niż ten mecz w życiu nie widziałem. szczęśliwe trafienie, nic więcej, bo to miał być remis. a kibicowsko to tego panowanie nie widać ;p
nie bede usprawiedliwial poraznki mojego klubu bo to przez skurwialy zarzad i wysprzedanie calutkiego składu. no ale cóż, na wiosne wam klupniemy z 2:0 :D
Τettmeier
30-08-2010, 07:51
panowanie? większej padaki niż ten mecz w życiu nie widziałem. szczęśliwe trafienie, nic więcej, bo to miał być remis. a kibicowsko to tego panowanie nie widać ;p
nie bede usprawiedliwial poraznki mojego klubu bo to przez skurwialy zarzad i wysprzedanie calutkiego składu. no ale cóż, na wiosne wam klupniemy z 2:0 :D
haahahahahahaha ;]]]]]]]]]]]]]]]]]] spina gimbusa OK
@Top
Juventus przegrał. Co tu więcej dodawać? Nowy trener i 50 mln euro nie dały NIC.
http://2.bp.blogspot.com/_rzJHDdHabLw/SZ1jvzCXJkI/AAAAAAAABus/Z832YgxnFXw/s400/crying%2Bbaby.jpg
Patrzyliśmy chyba na inny mecz. Magiera mierzył to uderzenie przez prawie 30 sekund, w momencie gdy Banaś z Kwiekiem odwracali uwagę Ruchu. Mecz był bardzo fajnym spotkaniem derbowym, dużo walki, emocji. Serce mi drżało jak widziałem tego nieporadnego Stachowiaka. Padake to mieli raczej te płaczki w niebieskich strojach, zwłaszcza ten Piech, niby jakaś wielka gwiazda, a przewrócił się i już płacz_on. Stymulant, nic więcej. Tak samo jak Janoszka, nie wiem co on robił w drugiej połowie, przewrócił się, leży, zwija się 'z bólu', Górnik wybija piłkę na aut a on wstaje jak gdyby nigdy nic i już biega. Tego po stronie Zabrzan nie widziałem. Musisz przyznać, że trochę śmiesznie to wyglądało, gdy piłkarze Ruchu przewracali się i wielce cierpieli. Jak popchnęło się zawodnika KSG, to on automatycznie wstawał, bo wiedział, że to męska gra i czasami ktoś kogoś popchnie.
Kibicowsko tego widać nie było, bo na stadionie tylko 13k ludzi(na tyle pozwoliła policja, stadion w remoncie). Na trybunach szczerze nie było dać poczuć, że to Wielkie Derby Śląska. Nie było kibiców Ruchu, dlatego to nie były to tak emocjonujące derby pod tym względem.
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon, tak długo w sercach naszych brzmieć będzie taka pieśń: "Zwycięży Górnik Zabrze, zwycięży Śląska brać, zwycięży Ruch z Górnikiem jak się nauczy grać."
Jest to grupa śmierci, lecz wczoraj wszystkie drużyny z tej grupy przegraly swoje mecze ;)
Zawisza Bydgoszcz 3-1 GKS TYCHY Pozdrawiam zgode.
3-0 moja Barcelonka wygrała :D
A Real 0-0, muahahhaa, dobre rozpoczęcie XD!!!!!
Według FutbolNews.pl miejsce, jako pierwszy bramkarz Górnika, ma zająć Adam Stachowiak, który po raz pierwszy w tym sezonie wystąpił w spotkaniu z Ruchem Chorzów. Mam nadzieję, że oni tylko plotkują, bo oglądając jego grę, serce drżało bardziej, niż wtedy, kiedy w bramce stał Sebastian Nowak.
A w Górniku Wesoła, bramkarz Mateusz Sławik(znany przez niektórych kibiców, bronił kilka lat barw Górnika Zabrze między innymi) zdobył gola z rzutu wolnego. Było to przeszło 50 metrów, ale bramkarz Skry Częstochowa został pokonany. Wielka szkoda, że nigdzie nie zobaczę tej bramki, bo mediów na spotkaniach IV Ligi nie ma...
All Eyez On Me
01-09-2010, 11:46
Dziś też 21 rocznica śmierci Kazimierza Deyny.
"Kaka" zginął w wypadku samochodowym w San Diego. W momencie śmierci miał 41 lat.
Azbestowy v.62.0
04-09-2010, 09:06
o kurdebele
http://www.youtube.com/watch?v=FO3cu-9RDGo
Kamor Wielki
04-09-2010, 09:09
Z cyprem zremisować,HAHAH
Może nawet PL wygrają z Ukr xD
Azbestowy v.62.0
04-09-2010, 12:38
Ciekawe jak mocny wpierdol dziś zobaczymy...
Ukraina nie jest jakaś wybitna w piłkę nożną, wszyscy myślą, że Shevchenko nas rozwali, a on wcale nie ma jakiejś super formy aktualnie. Pokazał to w eliminacjach LM, gdzie jego Dynamo odpadło, a on nie zaprezentował niczego fajnego.
'Oxidosis'
04-09-2010, 16:39
Ukraina nie jest jakaś wybitna w piłkę nożną, wszyscy myślą, że Shevchenko nas rozwali, a on wcale nie ma jakiejś super formy aktualnie. Pokazał to w eliminacjach LM, gdzie jego Dynamo odpadło, a on nie zaprezentował niczego fajnego.
Tu nie chodzi o Ukraine, tylko o Polske. Ukraina może i nie jest wybitna, ale co z tego skoro Polacy nie potrafią strzelić bramki od 400 minut?
Chujowo że właśnie przed chwilą zniszczyli ten jakże ładny rekord 300 paru minut bez bramki
Azbestowy v.62.0
05-09-2010, 12:33
Ale żeby w przedostatniej minucie zremisować wygrany mecz? Jezus maria... zaraz będzie tak, że wygrywać umiemy tylko jak na boisku leży śnieg.
Powiem tak... jak się czegoś nie umie to się do tego nie zabiera, najlepiej by było jak by reprezentacja zniknęła na kilka (kilkanaście?) żeby o tym wszystkim zapomnieć i żeby wrócili jak się nauczą porządne grać
'Oxidosis'
05-09-2010, 15:15
Widzieliście bramke Cleo? Jak dla mnie poezja xD Facet strzela w tym sezonie niesamowicie, w samych eliminacjach do LM strzelił około 10 bramek, do tego już ma na swoim koncie 10 bramek w lidze. Pomyślec, że Lech mógł go kupić za 1,3 mln euro..
http://www.youtube.com/watch?v=OZunZ9SnffY&feature=player_embedded#at=36
A pamiętacie Jo? Tego Brazylijczyka, który gra w Manchesterze City i kosztuje dużo, dużo pieniążków? Pogoń Szczecin go kiedyś testowała i uznała, że jest zbyt daremny. Pozdrawiam Mikiela :)
@Mikiel
Pogoń wygrywa czyli jednak nie zmieniasz obiektu kibicowskiego i dalej jesteś fanatykiem Portowców? : D
Azbestowy v.62.0
05-09-2010, 16:39
Pewnie gdyby poszedł do Szczecina, to by się nie rozwinął i tułał się teraz gdzieś po Polsce.
Mikiel Psowi
05-09-2010, 16:43
A pamiętacie Jo? Tego Brazylijczyka, który gra w Manchesterze City i kosztuje dużo, dużo pieniążków? Pogoń Szczecin go kiedyś testowała i uznała, że jest zbyt daremny. Pozdrawiam Mikiela :)
Nom, dzięki mnie to wiesz. Przyjechał z tymi krawaciarzami, woleli wziąć sprzedawców bananów a go odesłać do Rosji, gdzie trafił do CSKA.
Po wygranej 3:0 z Dolcanem, Pogoń zremisowała z Piastem, są jakieś postępy.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/kolejny-pilkarz-pojdzie-w-slady-boenischa,1,3638959,wiadomosc.html
Ludovic Obraniak i Sebastian Boenisch zdecydowali się na reprezentowanie polskich barw na arenie międzynarodowej. Ciągle szansę na podobny krok w karierze ma utalentowany napastnik z Włoch Robert Acquafresca, którego matka jest Polką. W rozmowie z "Super Expressem" przekonuje, że jej syn jeszcze nie zdecydował, jaki kraj będzie reprezentował.
Fajnie by bylo gdyby gral u nas. Wedlug mnie bylby bardziej skuteczny niz z Jeleniem niz Lewandowski ktory narazie nie robi niczego wspanialego(miejmy nadzieje ze to tylko przejsciowe)
Jakie jest wasze zdanie?
Kamor Wielki
09-09-2010, 19:12
nie ważne kto będzie grał,to nie pomoże polskiej reprezentacji.
ciekawy jestem czy PL wygraja cos w tym roku
CHEBA NIET
Woto oni powinni robić tak jak to robili Niemcy. Od razu powołania wysyłać, wpuścić nawet najsłabszego zerowca na 5-10 minut meczu, a potem jak sie człowiek rozwinie mieć dobrego plejera. Tak zrobili dawno temu z Podolskim, Mirkiem Klosem, Borowskim, Freierem. I jak na tym wyszli? Przepięknie
ciekawy jestem czy PL wygraja cos w tym roku
Co najwyżej gierkę wewnętrzną.
Za cholerę nie wiem, po co Smuda wystawia zespół tak ofensywnie, jak bramek z tego wielu nie ma, a obrona puszcza prawdziwe kapcie. Może lepiej by sobie poradzili w 4-5-1, albo 5-1-2-1-1(z wysuniętymi bocznymi obrońcami, którzy włączają się mocno w akcje ofensywne. Stać nas na to od kiedy mamy Piszczka i Bonenesza)
$Carlos$
09-09-2010, 21:47
http://www.youtube.com/watch?v=6QDNuNNfzCg
brameczka altintopa w eliminacjach do euro 2012, dla mnie najpiekniejsza ze wszystkich jakie widzialem;d
http://www.youtube.com/watch?v=6QDNuNNfzCg
brameczka altintopa w eliminacjach do euro 2012, dla mnie najpiekniejsza ze wszystkich jakie widzialem;d
Jego bramka życia chyba ;d. Ale trzeba przyznać - cut miut i ożeszki
All Eyez On Me
10-09-2010, 10:49
Fakt, jedna z ładniejszych bramek jakie widziałem...
Kamor Wielki
10-09-2010, 17:34
taak,pięknie mu wcisnął pod poprzeczke
dla mnie najpiekniejszy to gol roberto carlosa z wolnego w 1997 - prawa fizyki zostaly prawie zlamane !
A to przecież były MŚ 1998, a nie 7, kiedy grano tylko mecze towarzyskie.
A strzał Altintopowi bardzo fajnie weszł, zasłużył na takiego gola, bo cały meczyk grał przyzwoicie.
A Śląsk Wrocław kupował w 2003 i 2004 roku mecze! Sędziowie się przyznali. Pozdrawiam Oxi & Sedan, Wrocławiaków : D
PS: To już setna strona tematu, hehs : D
Henry poszedl za dolca
Zaskakujące fakty wyszły po przeprowadzeniu na życzenie Sandro Rossela, nowego prezesa Barcelony, audytu finansowego w hiszpańskim klubie. Okazało się, że Thierry Henry został sprzedany do amerykańskiego Red Bulla Nowy Jork za... jednego dolara.
Thierry Henry, jeden z najważniejszych i najlepszych piłkarzy mijającego dziesięciolecia, opuścił drużynę mistrza Hiszpanii za taką kwotę, bowiem poprzedni prezes wolał sprzedać go za dolara, niż rozwiązywać umowę. Druga z opcji zmusiłaby go prawdopodobnie do wypłaty odszkodowania Francuzowi.
Co sądzicie o meczu Jagiellonia - Wisła ?
Końcowy wynik to : Jagiellonia 2-1 Wisła, nie przepadam za tymi klubami, ale moim zdaniem lekko zawiało sensacja ;p
Monkey 1.0
10-09-2010, 22:19
Jagga 5x lepsza= d
Wnorekkk
10-09-2010, 22:26
Nie oglądałem meczu Jagiellonii z Wisłą, ale przejrzałem opis minuty po minucie meczu i dość ciekawe było. Od kilku dni wiedziałem, że Jaga pokona Wisłę. Do tego ta czerwona kartka Pawełka.
a to przecież były mś 1998, a nie 7, kiedy grano tylko mecze towarzyskie.
A strzał altintopowi bardzo fajnie weszł, zasłużył na takiego gola, bo cały meczyk grał przyzwoicie.
A śląsk wrocław kupował w 2003 i 2004 roku mecze! Sędziowie się przyznali. Pozdrawiam oxi & sedan, wrocławiaków : D
ps: To już setna strona tematu, hehs : D
My też Ciebie pozdrawiamy, hehs : D
Nie będę ukrywał, że ekstraklasa mnie bardzo mało obchodzi, nawet ten Śląsk Wrocław =]
Oficjalny Polski Fan Club Barcy :)
http://i55.tinypic.com/29ghmo7.jpg
Więcej zdjęć : http://s963.photobucket.com/albums/ae115/Devvixx/barca/
@down widzisz ja ingeruję w klub bynajmniej nie tak jak Ty ; [ Masz członkostwo Chelsea lub coś podobnego? Nie.
'Oxidosis'
11-09-2010, 12:15
dobra już się nie jaraj, bo założe się że nawet połowy meczów w zeszłym sezonie nie obejrzałeś ;d
⊕ Cineczeq ⊕
11-09-2010, 12:20
Co sądzicie o meczu Jagiellonia - Wisła ?
Końcowy wynik to : Jagiellonia 2-1 Wisła, nie przepadam za tymi klubami, ale moim zdaniem lekko zawiało sensacja ;p
Co Ty mówisz?!
Właściciel Wisły przed sezonem wysprzedał wszystkich wartościowych zawodników i kupił nowych, o 4x tańszych i 10x gorszych. Myślisz, że wygrywa się marką czy zawodnikami? Wisła w obecnym sezonie to piłkarskie zero.
A co do meczu, to było PIERDOLNIĘCIE. xd
Cineq wypowiadasz się a gówno wiesz... Tak się składa, że jestem kibicem Wisły i oczywiście będę jej bronił ;) Tak, Wisła sprzedała kilku czołowych zawodników ale gdybyś oglądał ten mecz nie powiedziałbyś, że Jaga wygrała zasłużenie. Np. słupek uratował Jagę w ostatniej minucie spotkania a sędzia Wiśle karnego nie podyktował (który był słuszny ;<)
Cineq wypowiadasz się a gówno wiesz... Tak się składa, że jestem kibicem Wisły i oczywiście będę jej bronił ;) Tak, Wisła sprzedała kilku czołowych zawodników ale gdybyś oglądał ten mecz nie powiedziałbyś, że Jaga wygrała zasłużenie. Np. słupek uratował Jagę w ostatniej minucie spotkania a sędzia Wiśle karnego nie podyktował (który był słuszny ;<)
haha a co uważasz że Wisła była lepsza?
Jaga zagrała mądrzej i gdyby nie czerwona Pawełka było by 3:1
Za tydzień Wisła na R22 już ;) Wtedy sobie zobaczysz co potrafi ta słaba Wisła.
Azbestowy v.62.0
11-09-2010, 13:40
Myślę, że ta wasza wspaniała Wisła zajmie najwyżej okolice 5 miejsca. Może na wiosnę Maaskant ściągnie paru niechcianych holendrów, którzy się tutaj sprawdzą.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91832,8362240,Efektowny_popis_Grosickiego__Obro na_Wisly_osmieszona.html
Wisła zdobędzie mistrza Polski ;( O tym co zrobił obrońca Wisły już nie napisałeś co? hah Jak zawsze dzieci w internecie pokazują tylko jedną stronę medalu.
Azbestowy v.62.0
11-09-2010, 13:53
Spinaj mocniej, bo juz widze jak budzi się w tobie kibol, który jedzie mi wpierdolić :< Akcję wkleiłem, bo była fajna, a nie dlatego, żeby kogokolwiek wyśmiać/zaatakować. Mistrza i tak nie zdobędziecie, bo to co gra Wisła jest poprostu przeciętne.
⊕ Cineczeq ⊕
11-09-2010, 14:04
ale gdybyś oglądał ten mecz nie powiedziałbyś, że Jaga wygrała zasłużenie.
Byłem na stadionie i mimo to nadal sądzę, że wygrała zasłużenie. Wisła jedynie wygrała w udawania fauli i faulowaniu.
Z całym sentymentem do Wisły stwierdzam, że Wisła przez zarząd w tym sezonie daleko nie doleci. Okolice dolnego środka to maksimum.
All Eyez On Me
11-09-2010, 15:20
Cineq obawiam się że wzbudziłem znowu fale 15-16 letnich napinaczy, którzy nigdy nie byli na meczu a za klub oddadzą życie albo wbiją Ci kose w potylice jak to w krakowie jest modne ostatnio :D
2000 post w tym temacie elo.
czekam i czekam na to rozpoczęcie się Ligi Miszczuw i Europejskiej Ligi ;s chce się pośmiać z Lecha wkońcu.
Mikiel Psowi
11-09-2010, 15:38
Pozdrawiam panike w obronie MU i 2 gole w 2 min hahahahahahahah
Gdyby sędzia nie zakończył meczu w czasie akcji do 4:3 dla Evertonu by było, bo wyszedł na pozycje bardzo ładną.
Pozdrawiam Crayon.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.