View Full Version : Dlaczego Mortiis nie chce dawa? delete za cave ???
Kapitan Alkohol.
01-11-2009, 00:55
Przeciez to jest przesada - ludzie 1k wbijają w 2-3 miechy, przecież takie chary powinny być usuwane. Przykłady takich cave to Shox, Essam al Ridi, Stasek Kanclerz.
Wiem ze takich tematów były już setki, ale prosze tu o konkretną odp czy za cave powinien być delete ?
Aha i prosze o wypowiedź Mortiisa ;)
Saheer Fin
01-11-2009, 01:00
APO - SYF?
Może i nie?
Odpowiedź jest prosta.
Kiedyś NIE,teraz TAK.
DELETE ZA BOTY!!! :D :D:D :D
Za płyciznę umysłową też powinni dawać delete...
@topic
Z jednej strony to dobre rozwiązanie, ale z drugiej... Każdy GM może się pomylić i czasem ten błąd skutkowałby delete'em tak jak to było w przypadku Rzulfa... Ale warto znów spróbować. ;d
A Mortiis chyba ma dość po odpisywaniu na maile Przemo zioma, do których przeczytania potrzebny był grafolog i psychiatra...
@topic
Z jednej strony to dobre rozwiązanie, ale z drugiej... Każdy GM może się pomylić i czasem ten błąd skutkowałby delete'em tak jak to było w przypadku Rzulfa... Ale warto znów spróbować. ;d
A Mortiis chyba ma dość po odpisywaniu na maile Przemo zioma, do których przeczytania potrzebny był grafolog i psychiatra...
Nie będę tłumaczył kto to 'grafolog',ale masz idioto.
Grafologia - w kryminalistyce: technika śledcza - zwana ekspertyzą pismoznawczą polegająca na badaniu autentyczności pisma i ustalania tożsamości jego autora, bądź potwierdzenia lub wykluczenia osoby z kręgu podejrzanych. Kształt nakreślonych znaków pisarskich, wielkość, kąt ich pochylenia, tempo i nacisk narzędzia pisarskiego, jego rodzaj oraz wszystkie inne cechy pisma (wielkość odstępów między słowami, znakami, stosowane skróty) charakteryzują pismo każdego człowieka. Grafolog (osoba, zajmująca się badaniem pisma) w niektórych przypadkach bada także rodzaj np. pasty długopisowej, tuszu czy atramentu gdy zachodzi przypuszczenie przerobienia oryginalnego dokumentu poprzez dopisanie czegoś lub nawet materiał (np. papier), na którym napisano badany tekst, ustalając czy nie usunięto zeń czegoś mechanicznie lub chemicznie, bądź czy papier ten jest autentyczny (np. dokument, co do którego zachodzi podejrzenie fałszerstwa).
Przy badaniach grafologicznych podejrzany musi napisać prawą i lewą ręką kilka razy (wymogi są różne) tekst, co do którego istnieje podejrzenie, że on jest jego autorem. Często badania grafologiczne są potrzebne przy samobójstwach, kiedy denat zostawił list pożegnalny - w sytuacji gdy zachodzi podejrzenie upozorowania samobójstwa. Tego rodzaju ekspertyzy bywają także stosowane w wypadku anonimowych listów, szantaży czy więziennych grypsów.
Obecnie ekspertyzę pismoznawczą można studiować między innymi na Uniwersytecie Wrocławskim.
Tak,skopiowane z Wikipedii,tylko dlatego że nie chce mi się tego tłumaczyć.
<płacze>
silver ghostek
01-11-2009, 01:13
APO - SYF?
Może i nie?
Odpowiedź jest prosta.
Kiedyś NIE,teraz TAK.
DELETE ZA BOTY!!! :D :D:D :D
@edit
Jak lubisz szukać pojęć na Wikipedii to poszukaj jeszcze jednego - Ironia.
@topic
...::Sido::...
01-11-2009, 02:22
Po co takie tematy robic jak tutaj jest wazna kasa kasa kasa a nie to czy wbijesz 1k lvl w miech czy 2 lata. Jezeli tak bardzo chcesz zeby byly delety i robisz ciagle tematy to napisz do Mortiisa ze bedziesz mu dawac na jego konto co miech po 1tys zl i moze dzieki tobie beda delety bo bedziesz za to placil i Mortiis nie bedzie na minusie. Tak naprawde gowno macie do gadania i tylko spamujecie takimi tematami na forum.
EDIT nie powino byc delete za cave nie umiesz stawiac nie placz. Nie pasuje ze ktos spi i mu char expi a ty musisz expic manualnie to nie graj nikt cie nie zmusza do tego.
Gra się dla zabawy, a nie po to, żeby komputer wbijał za kogoś poziomy. Ban za cave powinien być od zawsze.
Jeszcze Postacie Wicepsa na mainie i rooku. Wszystkie kevinki (czyt. deads shooter, knight lukass i brox) Ghael, Rilisek, dark bartek. Co to za przyjemność z gry jak bot zrobi 90% za nas. Postaci się już nie opłaca sprzedawać.. Kiedyś 1400ek dostawał oferty kupna za 1000zł teraz 500 to zadużo :<
Nieznajomy
01-11-2009, 08:03
Jakby tak było to by grało bardzo mało osob na apo co łączy się ze stratą pieniędzy...
@up
50% wiekszych lvli odeszło przez boty.
Jak ktoś nie gra dla przyjemności, tylko dla pieniędzy to takie są efekty. Wielu jest takich kozaków. Oni byli, są, i będą !
Assassin Mateusz
01-11-2009, 08:55
Zapominacie o Arcelku ktory wybocil sie od 0 do 1k w niecaly miech ? ;o
oczywisice ze jestem na tak !
silver ghostek
01-11-2009, 09:22
Zapominacie o Arcelku ktory wybocil sie od 0 do 1k w niecaly miech ? ;o
oczywisice ze jestem na tak !
Fajnie, ale Arcel już z rok miał 400 lvl... A tak poza tym nie raz byłem na orshach cod i widziałem, że nie jedzie na cave...
<Vetebcio>
01-11-2009, 09:37
A co da delete? Mortiis nie będzie miał z czego utrzymać serwera bo skoro ktoś dostał delete konta to raczej już pacc"a nie kupi :)
DannRook
01-11-2009, 11:18
Cytowałem te słowa już raz, ale zacytuję ponownie.
Kiedyś to APO to był Ots, teraz to źródło dochodów Mortiisa
Nic dodać, nic ująć.
Nie rozumiesz , że Mortiis w takich tematach nigdy się nie wypowie ? chyba nie powie Wam prawdy , że nie może kasować bo ma z tych ludzi zysk (pacc).
Dlatego nie zakładajcie już takich tematów.Jeżeli weszło by w życie delete od razu było by to widać :) a jeśli chodzi o sam temat to także jestem za delete za cave.
jestem na tak ale zamiast delate mozna dawac np bana na 3 miechy po takim banie odechcialo by sie cavic ;d
Autor tematu ma rację, ale z drugiej strony należy się postawić w sytuacji Mortiisa. Jeżeli na APO przykładowo 500 osób regularnie kupuje PACC to jest to sporo kasy, więc mówiąc przenośnią nie będzie "zabijał kury znoszącej złote jaja".
Mówi się, że po wyeliminowaniu botów wiele starych, porządnych graczy wróciłoby do gry. Otóż ja nie wróciłbym bo APO to kojarzy mi się z syfem, który tam panuje. Nawet wyeliminowanie botów w 100% nie przywróci starego APO. Do tego potrzeba ludzi, którzy wtedy grali, a co najważniejsze Ekipy, która wtedy grała.
Odpowiedzcie mi na pytanie. Dlaczego kiedyś Mortiis spokojnie mógł sobie chodzić po City (widoczny) kiedy było 500+ osób online, a teraz przy 300 to nawet się nie pokaże na dłuższa chwilę?
Old Shidishi
01-11-2009, 12:14
Bo na srake ze ludzie odejda i serwer upadnie calkowicie? : (
Bo teraz ludzie zaspamili by go pytaniami,obelgami,niedorzecznymi pomyslami, dawniej bylo spokojnie a z mortiisem dalo sie pogadac ale to bylo dawniej...
Nie wiem kto wam tk wpil to tych pojebanych bań ze gdy beda delete za cave odejda ludzie? Mortiis tez tak mysli ze straci hajs a to nieprawda. Kiedys byly bany za cave i gralo po 400 osob a teraz? Wielu ludzi wroci gdy zostana wprowadzone delete.
.Gonzalo.
01-11-2009, 13:45
Jak zaczną kasować postacie bo nie mówimy tu chyba o kontach to dużo graczy "może" podkreślam "może" wrócić ale nie musi jest to pewne ryzyko dla Mortiisa którego on nie chce się podjąć. Jeżeli zostanie usunięta postać to taki gracz będzie jechał na cave na innej. To nigdy się nie skończy.
Autor tematu ma rację, ale z drugiej strony należy się postawić w sytuacji Mortiisa. Jeżeli na APO przykładowo 500 osób regularnie kupuje PACC to jest to sporo kasy, więc mówiąc przenośnią nie będzie "zabijał kury znoszącej złote jaja".
Mówi się, że po wyeliminowaniu botów wiele starych, porządnych graczy wróciłoby do gry. Otóż ja nie wróciłbym bo APO to kojarzy mi się z syfem, który tam panuje. Nawet wyeliminowanie botów w 100% nie przywróci starego APO. Do tego potrzeba ludzi, którzy wtedy grali, a co najważniejsze Ekipy, która wtedy grała.
Odpowiedzcie mi na pytanie. Dlaczego kiedyś Mortiis spokojnie mógł sobie chodzić po City (widoczny) kiedy było 500+ osób online, a teraz przy 300 to nawet się nie pokaże na dłuższa chwilę?
I co..
Jak bym miał otsa, i ktos by na cave lecil odrazu delete bym dawał..
@top
DELETE ZA CAVE
Shadow Sorcer
01-11-2009, 14:07
masz racje za cave powinien byc ban ludzie nie po to siedza po pare godzin zeby wbic taki 1k lvl zeby inni sobie mogli wbic 1k lvl ale na cavie ;/ co do Shoxa sie myslisz to moj kumpel manbiaczy a nie boci co do tematu jestem na tak
Teraz to już trochę za późno, w tym momencie ciężko jest określić kto wbijał 'level'e' na Cave Bocie. Gdyby teraz były delete za to, to jestem pewien, że było by wiele pretensji typu:
Czemu dostałem delete postaci, jeżeli gracz o nicku: xxx również jechał na cave?
Bądźmy realistami.
Jeszcze Postacie Wicepsa na mainie i rooku. Wszystkie kevinki (czyt. deads shooter, knight lukass i brox) Ghael, Rilisek, dark bartek. Co to za przyjemność z gry jak bot zrobi 90% za nas. Postaci się już nie opłaca sprzedawać.. Kiedyś 1400ek dostawał oferty kupna za 1000zł teraz 500 to zadużo :<
Vojska - 1 ban
Esercito - 3 bany
Deads Shooter - 8 banów + 1 za shar
Psyhol - 8 banów + 3 za shar
Teraz popatrzmy na Top 10.
Edzio first - 3 bany + 1 shar
Sarumar - 2 bany
Woder Bone - 5 banów + 2 shar
Torus - 2 bany
Szymek knight - 4 bany
Evil Sonic - 2 bany
budzok - 4+1 \/ + 3 shar
[01/11/2009 14:02] Mortiis -> budzok was banished because of Uzywanie macro/botow itp.
Kamikadze Sorcere - 8 banów
Masz racje...napisalem juz raz temat taki np Karelq Druid ma juz 17 banow za cave...niby mialy byc delaty. Pare osob dostalo np Rzulf, Seviper w takim razie powinno sie ich odbanowac skoro inni nie dostaja delatów :)
Taki Kowalczyk pies to powinien dostac delete za twarz :(
@Wiceps
Ale wiesz.. Esercitem wbiłeś tylko 20lvli ręcznie.
Rembus 2
Rembik 10
I co..
Jak bym miał otsa, i ktos by na cave lecil odrazu delete bym dawał..
@top
DELETE ZA CAVE
Mieć OTS'a to nie wszystko. Mortiis zarabia na tym OTS'ie sporą kasę i tylko dzięki właśnie tym co dostają bany za cavy, więc nie licz, że wprowadzi delete!
Każdy może sobie założyć OTS, ale nie wydaje mi się, aby Tobie ktoś płacił za coś co Ty zrobisz.
Stronghold
01-11-2009, 16:40
Zdecydowanie Delete,ale tylko za CAVE,nie za automanasa czy autouh'a xd
Tak powinien byc, ale nie bedzie, bo admini stracili by za duzo graczy, a czego skutkem by bylo to, ze nie dostawali by kasy za pacce (dostawali by mniej) !
Znając administracje, to zaden gm sie nie wypowie, albo usuną tą wypowiedz pozdro!
Wujaszek
01-11-2009, 17:42
Taka smutna prawda na tym otsie...
Cave na apo powoli staje się codziennością, coraz więcej widze osób grających w ten sposób... Za cave definitywnie powinien być delete ale gracz używający to oprogramowanie powinien dostać ostrzeżenie. Jestem jak najbardziej na TAK.
Bob Marley
01-11-2009, 17:56
jestem na tak ale zamiast delate mozna dawac np bana na 3 miechy po takim banie odechcialo by sie cavic ;d
O wŁasnie kolega ma racje ale taki ban powinŁ byc na pol roku to by nie bylo cave szmatow, z 2 str. jestem za delete
.
Dopalacz
01-11-2009, 18:24
Też jestem za delete za cave ale np. że 1 ban i w ciągu 3 miechów 2 ban za cave =delete
Gram na takim serwerze gdzie za cave byly odrazu delete. Ale na forum sie inni skarzyli to za zlapanie na cave daja bana na 3 lata :)
I po sprawie
Może nie od razu delete, ale tak po 10 banach to się zgodzę, może degradacja lvla, albo ban na jakieś 600h.
Lord Morgan.
01-11-2009, 20:33
Delete AHAH
Seviper dostal delete za boty i slusznie ale juz mu oddali postac wiec mozna botowac ile wlezie dostaniesz delete oddadza Ci chara!
Kapitan Alkohol.
01-11-2009, 20:53
20:48 Seviper: [1307]: Kupie mmace/klapy/bh/sset ! piszcie Wasze oferty !
Widze że dobry delete _/
Seviper
Profesja: Knight
Poziom: 1307
Experience: 37044777754
MLVL: 14
Typ konta: Promocyjne
Ban: Nie zbanowany
Recovery-Key: brak
Ostatnie logowanie: 01/11/2009 20:08:16
Ostatnie wylogowanie: 01/11/2009 20:44:49
SKILLS
FIST 76
CLUB 85
SWORD 75
AXE 124
DISTANCE 24
SHIELDING 127
FISHING 67
Aha i Rzulf :
Rzulf
Profesja: Palladin
Poziom: 757
Experience: 7175726867
MLVL: 39
Typ konta: Promocyjne
Ban: Nie zbanowany
Recovery-Key: aktywny
Ostatnie logowanie: 31/10/2009 10:23:02
Ostatnie wylogowanie: 31/10/2009 10:30:52
SKILLS
FIST 34
CLUB 13
SWORD 17
AXE 11
DISTANCE 108
SHIELDING 107
FISHING 10
No to teraz czekamy na Przemo zioma i oddaje komuś pasów do Glamexora _/
#edite
20:54 Mysticus: po 1. CZEMU POSTAC SEVIPER ZNOW ISTNIEJE ?
20:54 Santano: Zostala odbanowana.
Dopalacz
01-11-2009, 21:10
o kurw^ apo rajem dla boterów niech tylko zejdzie ban to z respa nie zejde chyba ze po manasy
@edit
Jak lubisz szukać pojęć na Wikipedii to poszukaj jeszcze jednego - Ironia.
Nie no k*** to już jakaś plaga... Haha ironia synek? Miotasz hasłami których nie rozumiesz a jak wychodzi, że jesteś idiotą wmawiasz Nam, że to ironia? Ironia to takie słowo wytrych dla pixelowych dzieci, oni nie robią błędów ortograficznych bo to ironia, oni nie robią błędów merytorycznych bo to ironia, to że nie zdali klasy to nie świadectwo debilizmu i ciemnoty umysłowej... to.... IRONIA!
@Topic
Za caveboty powinien być bezwzględnie ban, coraz więcej widzę h lvli których nicki widzę pierwszy raz na oczy...
PrZeMaS ZiOm 92
07-11-2009, 12:04
Zgadzam się z toba , za cave powinny być delete. Potwierdzam wszystko co napisałeś ale Shox już ma długo postać i on raczej nie stawieł na cave . Dgyby za cave dawali deleto to może juz powoli zaczęło by wracać Old apo .
pogromcaszczurow II
07-11-2009, 12:20
Też jestem za delete za cave ale np. że 1 ban i w ciągu 3 miechów 2 ban za cave =delete
Czyli Twoje wszystkie chary powinny mieć delete? :O Fajnie. :D
#Topic
Jestem stanowczo za, nie nawidzę jak wbija ktoś ręcznie te 30 lvl dziennie, a ktoś 20 na cavie sprawdzając tylko co 5 minut czy jakiś gm nie obserwuje. :)
Orson_Pall
07-11-2009, 12:49
osobiscie odeszlem m.in. przez to, ze 1k ludzie wbijaja w 2 miechy, a ja to bilem pol roku. I nie zaluje, wiedze ze nic sie nie zmienilo przez ostatnie 3 miesiace.
Skryper.!
07-11-2009, 13:12
Jak wiekszosc z was osiagnie wiek minimum te 17-18 lat to zrozumiecie czemu mortiis nie daje delete za bany (KASA). Majac dochod z glupiej gry, przy ktorej nic praktycznie robic nie musi to po co ma deletowac potencjalnego kupca Pacca? Zastanowcie sie nad tym.
Powinnien być właśnie odrazu delate, za 1 razem i tyle by nie było CAVE wogóle !!!
Songoku v.2.0
08-11-2009, 10:56
zamknijcie temat bo spam jest -.-
08-11-2009, 10:57
Mortiis to skurwiel
.............................
xdddd
Wlasciwie to nie wiem po co odbanowali Sevipera i Rzulfa..
Dostali delete za boty, cavy a tera im konta oddaja; o
Zastanawiam sie po co dawali te delety jak teraz konta oddaja ^^
Oddadza konto Przemo ziom?? :|
ale Krystian nie all wbijaja 1k lvl na cave niektorzy tylko 10 lvli to co odrazu delet? prawda stasek kanalarz to cave wbil on w 1.5 miecha 1k lvl to juz bez przesady i nie mial bana
Razer Rookslayer
09-11-2009, 09:30
Po cholere zakladac takie tematy od dawna juz wiadomo ,ze Mortiisa wali serwer wazne ,ze wysylaja na pacca i tylko to sie liczy.Albo odejdz z serwa albo tez boc proste -.-.
Seth Drut
09-11-2009, 20:12
po co tacy ludzie graja w tibie? przeciez to ma byc zabawa, tak? tez mi zabawa jak wbijasz 1k, bedac 3h na postci...
Dαniel3k =)
09-11-2009, 20:35
No widzisz, jednak może coś robią z botami... Mi zablokowali konto, nie patrząc że to 1,9k rp xD.
Masz racje...napisalem juz raz temat taki np Karelq Druid ma juz 17 banow za cave...niby mialy byc delaty. Pare osob dostalo np Rzulf, Seviper w takim razie powinno sie ich odbanowac skoro inni nie dostaja delatów :)
Seviperowi oddali postać. : )
#Topic
Te gdybania na forum: Czy będą delete za boty? Rozstrzygną się jak wypowie się ktoś z EKIPY APO... Więc te rozmowy tutaj są daremne, bo oni zrobią tak jak będą chcieli...
Przeczytajcie ostatni wywiad Showteka z Santano, napisał:
Santano: Gracze mają do nas pretensje, że nie kasujemy kont cave botterom. Gdybyśmy usuwali konta botterów - mielibyśmy mniej pracy; jednak, ten serwer jest stworzony dla graczy, tak więc staramy się wprowadzać kary, które nie uniemożliwią im powrotu na APO. A nuż nie włączą już cave bota.
I ja się zgadzam, boty bedą i tyle, deleta za cave nie będzie, bo to samobójstwo dla Apo. Tematów tego typu było setki, to że Mysticus chce sobie nabić postów nie znaczy że temat trzeba rozwijać raz w tygodniu od początku...
Dla Mortiisa to czysty pieniądz, że nie da delete, bo koleś ten albo kupi pacc za rl kase, albo sms, ostatecznie kupi za kcc od kolesia, który kupił go za sms. Mortiis nie bierze pod uwagę, że zmniejszając liczbę graczy grających na cave prawdopodobnie wróciłaby część graczy z old apo.
Show 2.9.1
15-11-2009, 12:12
@up
50% wiekszych lvli odeszło przez boty.
Tak to 100% prawdy dlaczego bo mówią ze sie nie opłaca , ze graja same boty ze ta gra już nie ma sensu sam znam taki przykład ; D i ja tez tak mowie...
Hmm na pewno Tylko ze Mortiis by pomyślał Ze jak Ktoś Dostawał Dilight na APO to Caly serwer srał w pory ! Ze straci wszystko , wszystko jeżeli nawet to bylo zdobyte przez cave ? Dlaczego ? Bo dużo czasu na tym stracili po drodze dostał nie jednego bana musiał czekać i ma jakieś znajomości na danej postaci czy wejdzie po dilight i powie siema chlopkai to ja dajcie cos bo mi osunęli postać za cave ? Kazdy by zaraz o tym wiedzial ... Raporty by spamowali moim zdaniem nie w tym rzecz na serwie powinno być więcej GM'ow Cm'ow itp przecież ludzie zgaszali by się na ochotników Cm'ow Czemu nie ma Tutorów ? Sa ludzie co robili by to z przyjemnością by oczyścić apo . ; > Znam takie osoby... Wystarczy tylko trochę chęci a nie mówienie ze Cos się robi coś się robi tylko nie ma efektow ; ( WHY ?
Show 2.9.1
15-11-2009, 12:15
Dla Mortiisa to czysty pieniądz, że nie da delete, bo koleś ten albo kupi pacc za rl kase, albo sms, ostatecznie kupi za kcc od kolesia, który kupił go za sms. Mortiis nie bierze pod uwagę, że zmniejszając liczbę graczy grających na cave prawdopodobnie wróciłaby część graczy z old apo.
100% ! PRAWDY ! Czysta prawda.... Tylko jeszcze musieli by chcieć patrząc na te lvl ale jeśli nie posprzedawali swoich postaci za śmieszne pieniądze to dlaczego nie ?:)
Osobiście wolałbym żeby na serwerze grało 150 osób niż 300 z wosso i scarem ! A za nimi przyjda nowi gracze !!!!
MORTIS A ZA NOWYMI GRACZAMI IDA TEZ PACCE !! w końcu wprowadziliście sms'y widać ze więcej osób gra... Bo dzieci Nie muszą isc na pocztę i prosić rodziców zęby im cyferki powpisywali !
Stary nic nie poradzisz chyba, jest tu masa cave o których nawet nie wiemy .... , a to jest kasa dla Mortiisa i wątpie żeby coś z tym zrobił....
Nie ma delete....
Dla Mortiisa only kasa sie liczy;/
Seviper dostał niby delete i co?
teraz dalej boci;/
Pozdro i pjona;/
Wydaje mi się że temat do zamknięcia po ukazaniu się newsa od Santano;)
Techniks
17-11-2009, 13:06
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=60199
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.