PDA

View Full Version : Nowy quest :o [Nowo??!]

Vivek
01-11-2009, 08:53
Moja propozycja polega na zrobieniu questu, który jest nie do zrobienia. Jaskinia pełna małp ulepszonych przez naszych gmów, 0 loota, no może banany.
Gdzie haczyk? To proste. Quest polegałby na tym by sprytem przejść na koniec.
Np. Ukryte przejścia, przy użyciu liny przez przepaść.
Różne zagadki, np zakodowana wiadomość na tabliczce oznaczająca nr pola na którym mają stanąć osoby żeby się otworzyło przejście.
Na końcu pokonywało by się dość trudnego potworka. Nie będę określał jego siły i loota bo to sprawa gmów.
I na końcu byłaby nagroda. Banana staff. Mało przydatna rzecz nie? :D
Zanosiło by się ją do wiedzmy. Bagna itp. Ona wołała by od nas winged helmet i softy. Cena wzrośnie. I kase :D
Dostawalibyśmy wskazówki jak dotrzeć do starej wieży maga :O
Wieża pełna demonów. Na samej górze znajdowała by się skrzynia z feather headdress.
Teraz wypada opisać ten przedmiot.
Feather Headdress
Dawałby dodatkowe obrażenia od mieczy, różdżek i strzał(nie boltów:)). Obrażenia to to w zależności od lvla do 2k obrażeń, ale pamiętajcie, że osoba nosząca ten helmet nie założy kaptura i s seta. Będzie latała w p armie lub b robce. Różnicy dużej to nie zrobi, a ceny w helmetów i softów wzrosną i będzie mniej kasy na servie.
Gracze od zawsze domagali się questu na myślenie.
Zaraz dodam sonde.

@edit
Jeszcze dodam, ze na rl też jest podobny system questów. Dużo tracisz na zrobienie questa, dostajesz item który jest wart tyle co straciłeś. Żeby przejść ten quest napewno dużo osób straciłoby dużo sli xD

@down
Poprawione XD

Τettmeier
01-11-2009, 09:04
Dostawalibyśmy wskazówki jak dotrzeć do starej wierzy maga :O
Wieża pełna demonów.
zastanów się: wierza czy wieża? Grrrr

@topic
Dobra propozycja chociaż nie do końca przemyślana, Wiceps dawał lepsze i nie wchodziły..

Assassin Mateusz
01-11-2009, 09:06
Ciekawy pomysl! Z checia poszedlbym na ten wlasnie quest ;]

<Vetebcio>
01-11-2009, 09:35
Ciekawy pomysł ale mi się jakoś nie podoba sory ;|

Baniu
01-11-2009, 09:37
Hehe Pomysl Dobry;p Chetnie Bym Poszedl Na Tego Questa;p

Pokémon
01-11-2009, 09:41
Fajna propozycja ale jedyne co mi się nie podoba to jest nagroda. Bezsensowna w 100%. Jak cos zyskac to zyskac a nie dojść do punktu wyjscia

Vivek
01-11-2009, 09:50
@up
Kaptur zwieksza o 1k hity, ale daje defa. A ta nagroda dawałaby 2k ale 0 defa.

Wujaszek
01-11-2009, 10:31
Propozycja ciekawa, ale niektóre rzeczy trzeba przemyśleć.
Zobaczymy czy Administracja rozważy tą propozycje.

Saheer Fin
01-11-2009, 12:50
Pomysł nie jest zbyt ciekawy,po co te małpy... Rozumiem jakiś inny potwór,inny item. :o :rolleyes:

Lord Morgan.
01-11-2009, 12:55
Jestem na Nie [!]
To jest ots a nie all byscie chcieli sciagac z rl tibi
Nie.

Duff
01-11-2009, 13:00
To nie jest pomysl z rl tibii. Tylko poprostu ma podobny system :OOOo
Pomysl super :) Ofc jestem na tak.

sqlterpa
01-11-2009, 14:20
No tak fajnie fajnie. Tylko zważ na to, że z tym jest trochę roboty ;). Jestem na tak ale tak jak napisałem trzeba by było się z tym trochę pobawić:p

Kowalu$
01-11-2009, 14:25
Pomysl fajny :D tylko ciekawe jakby wygladalo wykonanie go przez naszych gmów :D

Senshi
01-11-2009, 14:39
ja zaglosowalem na nie poniewaz:
helmet: Winged daje szybkosc, MSH z s setem at. magiczne, m turban ataki magiczne, Kaptur at. magiczne
armor: Blue Robe at. magiczne, panda at. zmniejszone od magii,
buty: bohy szybkosc, softy mane i hp, klapki at. magiczne
legi: ... ???

nie widze koniecznosci wprowadzania nowego questu na helmet, armor czy buty (bo jest ich od huja) na legs mozna cos wymyslec bo nie ma zadnych legs ktore cos daja;o

Vivek
01-11-2009, 14:44
@up
Wiesz, że jest 11 spr legów? I każdy w użyciu? (plate, eleven,dsl, s legs, demon, crown, brass, knight, golden, leather, chain)
S legi w połączeniu z resztą seta doją "coś".

Musze dopisać xD
Jkc mogę pomóc w robieniu mapy. Troszkę się na tym znam xD

ronida
01-11-2009, 21:41
Ja myślę, że panu Vivek'owi, chodziło bardziej o zaproponowaniu jakiegoś skomplikowanego questu, podobnego do queen questa, i podobnego do tych z real tibii, a nie chodziło o te małpy xD Ale ogólnie pomysł spoko.

Badzjos
01-11-2009, 23:13
Zbytnie zamieszanie... Nie przejdzie. Były już lepsze pomysły które nie przechodziły, nie można w kółko dodawać nowych questów bo niedługo będzie musiała być 23:10 You see: Magicsupermegazajebista bron(atc:123123123123 def:12318237123) W tym ataki + 199%, obrona od magii 150% oraz zmniejsza obrazenia od ciosów fizycznych o 99%... Bez przesady, dodali teraz zajebisty quest z amuletami i na razie starczy, moim zdaniem kaptur był tylko dobrą opcją, bo jest trudny do zrobienia i pozbawia możliwości chodzenia w secie...

Vivek
02-11-2009, 10:56
@2x up
Przykład.. xD Można by zrobić potwora co ma wygląd małpy..
@up
zajebisty quest? Nie opłaca się go robić. Perfekt amulet jest tylko do questów bo doładowanie chujowe. A pandemonium i bunny gówno daje.

>>Vegos<<
02-11-2009, 17:04
Moja propozycja polega na zrobieniu questu, który jest nie do zrobienia. Jaskinia pełna małp ulepszonych przez naszych gmów, 0 loota, no może banany.
Gdzie haczyk? To proste. Quest polegałby na tym by sprytem przejść na koniec.
Np. Ukryte przejścia, przy użyciu liny przez przepaść.
Różne zagadki, np zakodowana wiadomość na tabliczce oznaczająca nr pola na którym mają stanąć osoby żeby się otworzyło przejście.
Na końcu pokonywało by się dość trudnego potworka. Nie będę określał jego siły i loota bo to sprawa gmów.
I na końcu byłaby nagroda.[...]

Pomysł spoko, ale i tak nikt nie odda pandemek :< tam gdzie Ci podkreśliłem to rotfl :o quest nie do zrobienia ? Chodziło, ci o zmiejszenie kasy na serwie-sl'i? :D Tak pomyślałem :p

Senshi
02-11-2009, 22:40
Vivek s legi same nic nie daja i w tym rzecz ze nie ma legow ktore same cos daja
Masz takie eq:kaptur(daje) pandema(daje) s legs(nic nie daja;o) klapki(daja) wiec...?

Janq18
02-11-2009, 22:49
Żaden innowacyjny pomysł, tandeta. Swoją drogą przydałoby się poprzeć swój pomysł jakąś mapą w MapEditorze... Szkoda Twojego czasu na wysmażenie tego piece of shit...

P.S Poćwicz ortografię

Badzjos
02-11-2009, 22:50
@2x up
Przykład.. xD Można by zrobić potwora co ma wygląd małpy..
@up
zajebisty quest? Nie opłaca się go robić. Perfekt amulet jest tylko do questów bo doładowanie chujowe. A pandemonium i bunny gówno daje.

Mówisz że pandemium i yeah bunny nic nie dają bo pewnie sam nie masz :) Ja mam yeah i ponad 500 lepiej z niego wale :) Perfecta da się już doładować, a jak nie to będzie to w najbliższych dniach

Vivek
03-11-2009, 17:25
@up
To dużo? :)
@2x up
Poćwiczę. Jak ty odejdziesz z forum, że ty piszesz 4 kartki w minute, i robisz 0 błędów to nie znaczy że każdy ma być takim "miszczem".

Adasik
05-11-2009, 23:32
No no :D bardzo fajne :D zawsze byłoby to urozmaicenie gry ^^ :D

Gaston
06-11-2009, 08:13
Propozycja dobra ale dlaczego helmet?
mogłby to byc np jakis nowy pierścień bo nie po to jest kaptur przecież nie?

@topic
Tak do dopracowania

Paladyn Zabijaka
06-11-2009, 08:55
Nie mający przyszłości quest... :mad::mad::mad:

Vivek
06-11-2009, 13:33
@up
Tak samo można by napisać o pandzie bo jest s set... S secie bo jest kaptur. I o każdym quesćie nie dla h lvli.

Dolar $
06-11-2009, 15:29
Nie, why? To jakieś ***** badziewie na maksa. : /

Chcesz pobawić się z małpami? Idź pograj w Tarzana...