View Full Version : This is it!
Witam
This is it
produkcja:USA
gatunek: Dokumentalny, Muzyczny
data premiery: 2009-10-28 (Polska), 2009-10-28 (Świat)
reżyseria Kenny Ortega zdjęcia Kevin Mazur
czas trwania: 112
dystrybucja: United International Pictures Sp z o.o.
opis:
Większość materiału filmowego została nakręcona w czerwcu 2009 roku w STAPLES Center w Los Angeles oraz w Forum w Inglewood podczas przygotowań Jacksona do "This Is It" - serii pięćdziesięciu koncertów, jakie Jackson planował zagrać w O2 Arena w Londynie. "This Is It" oferuje fanom Jacksona i wielbicielom muzyki na całym świecie rzadkie zakulisowe spojrzenie na wykonawcę, jego karierę i przygotowania do spektakularnego widowiska. Film zapewni kinomanom niezapomniane przeżycie zestawione z obszernym materiałem pokazującym szczegółowe przygotowania Jacksona do londyńskich koncertów.
źródło: filmweb.pl
Oglądał już ktoś z Was?
Macie zamiar obejrzeć film o Królu Popu?
Co sądzicie o samej produkcji?
Wszystkie bluzgi będą zgłaszane moderatorom.
`Carlosek
02-11-2009, 23:44
Bylem w dniu premiery ;f po tym 'koncercie' publicznosc wstala i bila brawa ;) cos pieknego ;o wszystkim polecam obczaic, bo ukazuje 50 letniego Jacksona w swietnej formie, pelnego energii i wkladu w prace dla fanow. Chociaz wolalbym, aby zamiast filmu byly koncerty.. ;x
bywaja tez smieszne momenty, np ten z zepsutym podnosnikiem.xd
pozdro
Zaczynam ściągać. Jeszcze 80~ % :< Editne jak obejrzę.
Mój brat mi mówił, że całkiem dobry film. Nie mam zamiaru wybierać się do kina, ale na pewno zobaczę w domu. Wiem, że to nie jest to samo, ale tylko to mi pozostaje :)
`Carlosek
03-11-2009, 12:06
Oficjalna piosenka 'promująca' film, chodz podobno zostala wydana w roku 1990. Click (http://www.youtube.com/watch?v=8rVRjLPObBs)
pozdro
Hmm z chęcią wybrałbym się na ten film do kina, ale chyba go ściągnę xD
`Carlosek
04-11-2009, 13:46
Od razu mowie, ze sciagajac film z neta, nie doswiadczycie tego co w kinie, zupelnie inna atmosfera... no ale jak chcecie ;x
xD Lukki xD
04-11-2009, 17:13
A nigdzie nie mogę pobrac z Polskimi napisami, albo źle szukam =\
_Spajki_
04-11-2009, 20:33
Takie synki co się czują swobodnie przed komputerem ściągając filmy zajeb@łbym!
Piracenie jest niedozwolone!
@Topic
Nie obejrze.
Stronghold
05-11-2009, 08:52
Takie synki co się czują swobodnie przed komputerem ściągając filmy zajeb@łbym!
Piracenie jest niedozwolone!
@Topic
Nie obejrze.
Ojeju jeju,tylko,że my mamy kasę w kieszeni...
@top
Leci Download :p
Zobaczymy da radę.
Ojeju jeju,tylko,że my mamy kasę w kieszeni...
@top
Leci Download :p
Zobaczymy da radę.
Wydaje mi się, że 16zł to nie jest jakaś ogromna suma, której zaoszczędzenie daje taką satysfakcję jak Tobie ;)
Ja również polecam obejrzeć film w kinie. To nie to samo co na kompie.
`Carlosek
05-11-2009, 19:37
Dla tych ktorych nie stac na bilet znalazlem wersje w jezyku ktorego nie znam. XD
http://www.megavideo.com/?v=RKCDTFGF No ale co tam jest do rozumienia, wazne, ze piosenki sa : d pozdro
ByOutek aka Kulfonek
07-11-2009, 17:10
Ciekawy film, jednak jakoś mnie nie kręcą takie pseduo-musicalo-biografie or whatever. Wolę kino akcji ;)
`Carlosek
07-11-2009, 19:57
@Byout: http://republika.pl/blog_ad_547482/983489/tr/ja_pierdole.jpg
Posłuchałem Carloska i wydałem te 16 zł i poszedłem na film (właśnie wruciłem ^^)
Bardzo mi się podobał, bardzo fajny film ;)
Jackson jest na nim w lepszej formie fizycznej niż ja :D
@down
nie zaskakuje że był w lepszej formie w wieku 16-30 lat, ale w wieku 50 :O
`Carlosek
08-11-2009, 21:32
@up: no i bardzo dobrze, lepiej wydac te 16zl i obejrzec film w swietnej jakosci, na duzym ekranie, no i w zajebistej atmosferze.. a co do formy, to podejrzewam, ze przez cale swoje zycie byl w lepszej formie fizycznej niz Ty i my wszyscy razem wzieci :D
Wydaje mi się, że 16zł to nie jest jakaś ogromna suma, której zaoszczędzenie daje taką satysfakcję jak Tobie ;)
Ja również polecam obejrzeć film w kinie. To nie to samo co na kompie.
16 zł nie ale 120 minut serjo mi żal. Nie wiem czemu, ale ostatnio straszne zniechęcenie poczułem do "króla POPu", w ogóle nie mam ochoty go słuchać albo tym bardziej oglądać. Zobaczycie po śmierci zarobią na nim więcej niż on przez całe życie.
Taki se pazdzioszek
10-11-2009, 19:21
No właśnie płacić 16 złotych, ale komu? Pieniądze dostanie ktoś tam upoważniony do rozpowszechniania filmu. Phi, na pewno bym nie zapłacił. Tak jak mówi Daaron ktoś chce sobie zbić kasiorke.
No właśnie płacić 16 złotych, ale komu? Pieniądze dostanie ktoś tam upoważniony do rozpowszechniania filmu. Phi, na pewno bym nie zapłacił. Tak jak mówi Daaron ktoś chce sobie zbić kasiorke.
No to co, że chce zarobić kasiorke? Widzicie, taki jest głupi polski naród... 'oo nie zapłacę, bo ktoś może na tym zarobić!', bez sensu kur*a.
Nie idziecie, wasza sprawa i wasza strata :)
#topic
Jeśli ktoś oglądał film, to niech zauważy, że Michael śpiewał bez playbacku idealnie jak na oryginalnych nagraniach! To się nazywa głos, klasa i poczucie rytmu. GENIALNIE!
`Carlosek
11-11-2009, 14:00
@up: to byly proby, wiec oczywiste ze nie spiewal z playbacku. oszczedzal swoj glos...
w doddatku ten taniec <3, albo to wyczucie co do jednej sekundy swoich piosenek, ze jesli bylaby jedna sekunda ciszy za duzo, lub jedna za malo, to nie byloby juz tego klimatu.. ;] swietny czlowiek
Taki se pazdzioszek
11-11-2009, 15:06
@Ktoś II
Fajnie Cię rodzina nastawiła przeciwko Polakom. Zapłaciłbym jakby pieniądze szły na konto Jacksona, a nie jakiegoś gościa, który tylko nakręcał próby.
P.S.: Dla mnie to żadna strata, bo nie gustuję w takich filmikach...
@Ktoś II
Fajnie Cię rodzina nastawiła przeciwko Polakom. Zapłaciłbym jakby pieniądze szły na konto Jacksona, a nie jakiegoś gościa, który tylko nakręcał próby.
P.S.: Dla mnie to żadna strata, bo nie gustuję w takich filmikach...
Rodzina mnie przeciwko niczemu, ani nikomu nie ukierunkowywała.
Kieruję się tylko i wyłącznie swoim zdaniem. Zapewne nie byłeś nigdy w USA, ani w Anglii... Ludzie sobie pomagają, chcą dla innych jak najlepiej, a nie to co tutaj.
Człowiek, drugiemu człowiekowi wygryzłby oko, żeby ten drugi nie miał lepiej niż on. Taka głupia mentalność polaka.
btw.
85% ludzi nie rozumie, na czym polega ironia. Jeśli należysz do pozostałych 25%, wklej to do podpisu.
Z tego co mi wiadomo, to 100-85= 15, a nie 25 ;]
#topic
Serdecznie zapraszam do przesłuchania ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Pjzer9dUWmg
Why, why, tell 'em that it's human nature...
Taki se pazdzioszek
11-11-2009, 21:57
@Up
To fajnie obieżyświecie. Ekwador, Rosję, Chiny i Japonię również odwiedziłeś? :)
Skoro doświadczyłeś już takich strasznych niespodzianek w postaci m.in. wygryzionego oka to muszę przyznać Ci rację. Jeżeli jednak jest to nieprawda to nie jest to zdanie obiektywne.
A to:
pozostawię bez jakiegokolwiek komentarza. :)
@topic
Lubię Jacksona i Jego piosenki m.in. Bad, Beat it, Billie Jean, Human Nature, Wanna be Startin' Somethin' czy The Girl is mine, ale czuję, że ten film mnie nie pociągnie, więc nie oglądam. ;d
`Carlosek
12-11-2009, 00:12
@up: no to Ci zaswiadczam, ze Cie 'pociagnie' =o nie mozesz z gory zakladac, ze film jest slaby/glupi/nudny, bo THIS IS IT jest swietnym filmem. :d
Uzalezniam jak likier
12-11-2009, 08:05
btw.
o *****, prawie sie posikałem Xd.
widać psujek że ty nie wiesz co to ironia XD
@topic
nie ogladalem, nie mam zamiaru. brat byl i mowil ze fajna muza.
Dla wszystkich idiotów, którzy sądzili, że Michael Jackson był pedofilem.
http://patrz.pl/filmy/zycie-z-michaelem-jacksonem-lektor-110
Z prawej strony są kolejne części.
Billie Jean
18-11-2009, 19:21
@up: Po co ten film? to miał być temat do rozmów o filmie, nie o RZEKOMYM pedofilstwie MJ'a. Wszyscy wiedzą, ten chłopak wtedy kłamał, bo ojciec mu kazał ;) dostali za to od MJ 22 miliony dolarów. Ojciec chłopaka 5 listopada popełnił samobójstwo. Pozatym źle, że pokazałeś ten film, bo dziennikarz Martin Bashir akurat tutaj przedstawił go z jak najgorszej strony, po zobaczeniu filmu przez samego MJ, pokazał on swoje nagrania. Bashir przyznał się do kłamstwa, i na pare lat zniknął ze sceny dziennikarskiej.
@topic: Oczywiście oglądałem, 3x byłem w kinie. Pozdro.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.