View Full Version : [8.42][ROX]12 punkt regulaminu
12 - Zakazanym jest rozdawanie przedmiotów za darmo, lub sprzedawanie ich za zbyt niską cenę.
To jest totalna głupota. Załóżmy założyłem konto, kupiłem pacca, zarobiłem kase podchodzi jakiś newbie i prosi o aol daje a w świetle prawa jest to zabronione.
WIEM ŻE ZA TO NIE BANUJĄ ALE MOGLI BY TO ZMNIENIĆ BO TO JAKIŚ ABSURD!
Marcelllo
03-11-2009, 17:56
Niech nie usuwają tego punktu.
Za prośby do łamania regulaminu też są bany (destruktywne zachowanie) :)
Więc jak Cię newbie męczy to piszesz raport i GM looka na niego i ewentualny ban. Jeżeli będzie się usprawiedliwiał, że nie wiedział to powinien dostać delete konta, gdyż nie przeczytał regulaminu, a go zaakceptował... A założenie konta jest równoznaczne z zapoznaniem się i akceptacją regulaminu :)
Myślę, że przy jednym itemie nie dostałbyś bana, ale jeżeli krzyczałbyś na całe depo: "free items" i do tego rzucałbyś po całym depo itemki to mógłbyś dostać ban.
Niech punkt zostanie.
Demon Huntter
03-11-2009, 18:40
mysle , ze to glownie dotyczy 7.6 w starych czasach , bo wtedy duzo bylo 'newbie'.
punkt jest i niech zostanie , bo w niczym nie przeszkadza prawda? <lol>
Seth Drut
03-11-2009, 19:56
obojetnie ;p
jak ktos sie boi to przestrzega ;p
osobiscie mnie to wkurza, jak ktos tak rzebra... ja sie sam wszystkiego dorobilem, to on tez nie moze? ;)
obojetnie ;p
jak ktos sie boi to przestrzega ;p
osobiscie mnie to wkurza, jak ktos tak rzebra... ja sie sam wszystkiego dorobilem, to on tez nie moze? ;)
Mnie też wkurza jak ktoś "rzebra" :|
Splaxor dobrze napisał wołanie po depo "fri itenz" i rozdawanie w dużej ilości powodując zamieszki w dp i przepych ofc do tego by doszło obrażanie graczy i masa skarg na forum.
Jest dobrze.
to nie żadna ściema...
ja dostałem bana za to, że rozdawałem itemki za free;/-naprawde
ban na 2 dni o ile się nie myle;/
ps. niech zostanie bo to prawda..
Sea Ranger
03-11-2009, 21:22
Ja jestem za usunięciem tego punktu regulaminu ponieważ:
1 - Ludzie i tak łamią ten punkt i nawet o nim nie pamiętają.
2 - Jak ktoś zdobył jakieś itemy to są one jego i on powinien decydować co z nimi zrobi.
A wołanie w depo o darmowe itemy nie dotyczy tego punktu.
Whistler
03-11-2009, 23:26
Myślę, że przy jednym itemie nie dostałbyś bana, ale jeżeli krzyczałbyś na całe depo: "free items" i do tego rzucałbyś po całym depo itemki to mógłbyś dostać ban.
(...)
i całe depo zostałoby zablokowane. Bany za sprzedawanie itemów za zbyt niską cenę jest jak najbardziej potrzebne. Dzięki temu punktowi ceny przedmiotów drastycznie nie schodzą w dół.
Temat raczej już do zamknięcia.
Kiedyś było fajne zabezpieczenie, bo jak wywaliłeś coś cennego na podłogę, to miałeś kicka, to było gdzieś na początku APO, co były kolejki liczone w setkach o.0.
Sam pamiętam jak wywaliłem sobie na środek dp DSL, które chciałem schować i kick. Myślę że Ekipa by to sama usunęła, jakby to było zbędne. Wychodzi na to, iż jest to potrzebne skoro jest w regulaminie.
Kiedyś było fajne zabezpieczenie, bo jak wywaliłeś coś cennego na podłogę, to miałeś kicka.
A teraz wogóle nie można dawać w depo, na podłoge itemów...
#topic
I tak nikt nie czyta regulaminu...
Assassin Mateusz
04-11-2009, 15:50
Zgadzam sie z tym, ze nikt nie czyta regulaminu ani tymbardziej go nie przestrzega. Dlatego proponowalbym aby ten punkt zostal i byl przestrzegany :)
Saheer Fin
04-11-2009, 16:40
MhMhMh,Dzieci mają teraz gdzie nabić 1k postów,jak zakładasz takie durne tematy,no ale...
Wypierdalać z tym regulaminem,fajnie że jakby Edzio first,dał 50 cc jakiemuś zjebowi (Daniel3k) to by dostał bana? Nie. ; o
Dαniel3k =)
04-11-2009, 16:51
MhMhMh,Dzieci mają teraz gdzie nabić 1k postów,jak zakładasz takie durne tematy,no ale...
Wypierdalać z tym regulaminem,fajnie że jakby Edzio first,dał 50 cc jakiemuś zjebowi (Daniel3k) to by dostał bana? Nie. ; o
Dobra już się wyżaliłeś?
_
Myśle że ten punkt jest w miare dobry, bo sępiąc free items łamiesz regulamin czyli możesz dostać bana. Tak więc, czasem jest to przydatne.
*^*Hunterpall*^*
04-11-2009, 17:11
Zulili, zula i beda zulic.
Takie sa nooby.
Wszystkich h-lvl to wkur**** ale ja mam dobry sposob.
Ignore.
Kto chce dac free item moze mu dac.
Wydaje mi sie ze ten zakaz jest z old apo, gdzie bylo malo kasy i takie sovy byly duzo warte. Teraz odnosi sie to do np m mace, g bolta, seta itp
Nie mowmy o tym ze ktos jest idiota ale jak myslicie jakby to bylo gdyby np edzio dal jakiemus 30lvlowi s seta? Wtedy tamten by szybciej wbil ten lvl itp
Kazdy powinien zaczynac sam gre, sam zarabiac a nie zulic jak pies w dp co deda ze nie ma na aol -.-
@up
Nie wiem czy wiesz, ale ta propozycja tyczy się serwerów 8.42 i ROX, a nie 7.6 ;)
@top
Moim skromnym zdaniem powinni go zostawić, albo zmienić w taki sposób aby tyczył się tylko FREE ITEMS W DP!!. To nic złego dać nowym graczom te głupie 1k manasków jak masz w hooya kasy...
Royal Shi
07-11-2009, 13:04
Może zostać , bo wątpię czy w ogóle ktoś kiedykolwiek dostał za coś takiego
bana :O
Nie ma za to banów, a po za tym ostatnio gm'owie ( santano ) sam rozdawał kase to możecie i wy robić co chcecie bo to przeciez wasze.
Troche głupia sytuacja gdyż, ceny itemki i tak spadają. Obojętnie mi to jest. Gdyby nie czasem fri itemz pliks to by low levele nie miały za co expic. Obojetne mi to.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.