View Full Version : Anty Hack
Witam. Opierając się na doświadczeniu zdecydowanie za dużo hacków jest.
Raz już ekipa APO wprowadziła program do logowania się na serwer poprzez wirtualne konto.
Chodzi mi o to aby Ekipa APO jeszcze raz wprowadziła ten program.
Dla niewiedzących jak ten program działa objaśniam:
W programie za pomocą myszki i wyświetlonej na monitorze klawiatury wpisujemy tam swoje passy do serwera, zakładając, że byłoby to 1111/tibia takie też passy wpisujemy w programie za pomocą myszki, którą klikamy na klawiaturę wyświetloną przez program. Po zrobieniu tego passy do apo: 1111/tibia zmieniamy na wirtualne passy np. 2222/TIBIA
Tak więc mając keyloggera na kompie nie dostaną hackerzy prawdziwych passów do apo (1111/tibia, a wirtualne, nie działające do zalogowania 2222/TIBIA)
Raz już ekipa wprowadziła ten program jednakże wystąpiło wiele błędów u większości graczy, mimo tego chciałbym zrobić reaktywację tego programu i poprosić GM'ow o zabezpieczenie graczy przed hackami.
Czekam na wypowiedź GM'ow.
Bastek10
08-11-2009, 21:20
Szczerze powiedziawszy jeżeli ktoś jest ostrożny i wie co ściąga to nie będzie miał hacka,
A jeżeli ten program nie miał by żadnych błędów to był bym zdecydowanie szczęśliwy jakby coś takiego zostało wprowadzone
Jestem na Tak. Na serwerze będzie o wiele bezpieczniej. :):)
Jestem na Tak. Na serwerze będzie o wiele bezpieczniej. :):)
Od czego ma być bezpieczniej? Od hacków? To wina Mortiisa że jest taka banda za przeproszeniem idiotów która ściąga byle co z neta lub jest okradana przez własnych ziomków?
Każdy użytkownik dba o swoje konto jak i itemy i to właśnie ON powinien się dobrze zabezpieczyć przed Hackiem a nie APO jego..
Jestem na nie.
Ja dzisiaj wpadłem na taki program: http://www.youtube.com/watch?v=eHZl1TTSFIY&feature=player_embedded i właśnie proponowałbym napisanie owego programiku dla APO.
Emiluwa .
08-11-2009, 21:36
^up
Podoba mi się ta propozycja. (;
Ofc. tak . :)
Viseko .
08-11-2009, 22:14
Ja dzisiaj wpadłem na taki program: http://www.youtube.com/watch?v=eHZl1TTSFIY&feature=player_embedded i właśnie proponowałbym napisanie owego programiku dla APO.
Bardzo dobry pomysł, takie coś jest wykorzystane właśnie w Cabalu, jest klawiatura ekranowa i tam hacki zdarzają się 1000 x rzadziej niż w Tibii.
Dałoby rade to zrobić. ; )
Twój przykład programu jest naprawdę fajny aczkolwiek zamiast tego mogłoby być tak, że wpisujesz swoje pass z APO na klawiaturze ekranowej i te prawdziwe passy podmieniasz se na wirtualne, którymi byś się logował do serwera
Seth Drut
08-11-2009, 22:57
pomysl dobry, ale i tak wiekszosc hakow jest spowodowana glupota gracza ;s
drasty131
09-11-2009, 15:58
Moze i troche by to zmiejszylo haki na servie... Ale to wina Mortiisa... Ludzie, ktorzy rozsyŁaja linki takie jak np. Wejdz tutaj i tutaj bo dostaniesz delete ! Ekipa apo.
Albo robia nicki typu santano etc powinni dostawac bana na ip... ( 20 dni ? ) ... A jezeli ma zmienne ip to robic tak, ze na jaka postac zaloguje sie z tego ip bedzie dostawac automatycznie bana na miesiac...
Nieznajomy
09-11-2009, 16:13
Jestem na nie bo jak ktos bedzie chcial wpisac to wpisze a przeciez mozna klawiatura ekranowwa wpisac to to samo co powiedzailes ale jest w windowsie ;o Dla niewiedzacych
Start>Wszyskie programy>Akcesoria>Ułatwienia dostępu>Klawiatura ekranowa ^^
Program mógłby też zmniejszyć ilość botów, jeśli byłby odpowiednio skonfigurowany. Gadałem kiedyś z Dexotim o tym i powiedział, że przez to zmniejszyła by się ilość graczy na serwie.
Najlepiej usunąć całe APO to nie będzie w ogóle hacków.
@@
Jestem na nie, wedlug mnie niepotrzebne.
Oczywiście jeśli to tak działa to jestem na tak
ps. ale zeby nie bylo dużo bawienia się przy tym.
Od czego ma być bezpieczniej? Od hacków? To wina Mortiisa że jest taka banda za przeproszeniem idiotów która ściąga byle co z neta lub jest okradana przez własnych ziomków?
Każdy użytkownik dba o swoje konto jak i itemy i to właśnie ON powinien się dobrze zabezpieczyć przed Hackiem a nie APO jego..
Jestem na nie.
100% Signed.
To nie wina APO Teamu, że ściągacie byle co, nie macie dobrych programów antywirusowych itp.
Greyback
09-11-2009, 20:08
Ja tam coś znalazłem :D (http://tibiasoft.com/index.php?page=file&id=129)
Można by zrobić ale jak dobrze pamiętam to tamten programik usuneli bo dużo osobom podobno nie działał :D
Byłoby dobrym rozwiązaniem, wprowadzenie APO-Connect.
Jestem na tak, zabezpieczyłoby to konta!
19Fifi64
11-11-2009, 18:33
Nie ściągać byle czego z netu i nie dzielić konta. ;)
Świetny pomysł z tym APOconnectem. Liczba hacków zmniejszyła by się o naprawdę dużą liczbę. Administracja powinna pomyśleć z tym. ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.