Zaloguj się

View Full Version : Anty Hack

Adasik
08-11-2009, 20:56
Witam. Opierając się na doświadczeniu zdecydowanie za dużo hacków jest.
Raz już ekipa APO wprowadziła program do logowania się na serwer poprzez wirtualne konto.
Chodzi mi o to aby Ekipa APO jeszcze raz wprowadziła ten program.
Dla niewiedzących jak ten program działa objaśniam:
W programie za pomocą myszki i wyświetlonej na monitorze klawiatury wpisujemy tam swoje passy do serwera, zakładając, że byłoby to 1111/tibia takie też passy wpisujemy w programie za pomocą myszki, którą klikamy na klawiaturę wyświetloną przez program. Po zrobieniu tego passy do apo: 1111/tibia zmieniamy na wirtualne passy np. 2222/TIBIA
Tak więc mając keyloggera na kompie nie dostaną hackerzy prawdziwych passów do apo (1111/tibia, a wirtualne, nie działające do zalogowania 2222/TIBIA)
Raz już ekipa wprowadziła ten program jednakże wystąpiło wiele błędów u większości graczy, mimo tego chciałbym zrobić reaktywację tego programu i poprosić GM'ow o zabezpieczenie graczy przed hackami.
Czekam na wypowiedź GM'ow.

Bastek10
08-11-2009, 21:20
Szczerze powiedziawszy jeżeli ktoś jest ostrożny i wie co ściąga to nie będzie miał hacka,
A jeżeli ten program nie miał by żadnych błędów to był bym zdecydowanie szczęśliwy jakby coś takiego zostało wprowadzone

Kewins
08-11-2009, 21:22
Jestem na Tak. Na serwerze będzie o wiele bezpieczniej. :):)

KaZeK
08-11-2009, 21:25
Jestem na Tak. Na serwerze będzie o wiele bezpieczniej. :):)

Od czego ma być bezpieczniej? Od hacków? To wina Mortiisa że jest taka banda za przeproszeniem idiotów która ściąga byle co z neta lub jest okradana przez własnych ziomków?

Każdy użytkownik dba o swoje konto jak i itemy i to właśnie ON powinien się dobrze zabezpieczyć przed Hackiem a nie APO jego..

Jestem na nie.

Arhadus
08-11-2009, 21:30
Ja dzisiaj wpadłem na taki program: http://www.youtube.com/watch?v=eHZl1TTSFIY&feature=player_embedded i właśnie proponowałbym napisanie owego programiku dla APO.

Emiluwa .
08-11-2009, 21:36
^up
Podoba mi się ta propozycja. (;

Ofc. tak . :)

Viseko .
08-11-2009, 22:14
Ja dzisiaj wpadłem na taki program: http://www.youtube.com/watch?v=eHZl1TTSFIY&feature=player_embedded i właśnie proponowałbym napisanie owego programiku dla APO.

Bardzo dobry pomysł, takie coś jest wykorzystane właśnie w Cabalu, jest klawiatura ekranowa i tam hacki zdarzają się 1000 x rzadziej niż w Tibii.

Dałoby rade to zrobić. ; )

Adasik
08-11-2009, 22:48

Twój przykład programu jest naprawdę fajny aczkolwiek zamiast tego mogłoby być tak, że wpisujesz swoje pass z APO na klawiaturze ekranowej i te prawdziwe passy podmieniasz se na wirtualne, którymi byś się logował do serwera

Seth Drut
08-11-2009, 22:57
pomysl dobry, ale i tak wiekszosc hakow jest spowodowana glupota gracza ;s

drasty131
09-11-2009, 15:58
Moze i troche by to zmiejszylo haki na servie... Ale to wina Mortiisa... Ludzie, ktorzy rozsyŁaja linki takie jak np. Wejdz tutaj i tutaj bo dostaniesz delete ! Ekipa apo.
Albo robia nicki typu santano etc powinni dostawac bana na ip... ( 20 dni ? ) ... A jezeli ma zmienne ip to robic tak, ze na jaka postac zaloguje sie z tego ip bedzie dostawac automatycznie bana na miesiac...

Nieznajomy
09-11-2009, 16:13
Jestem na nie bo jak ktos bedzie chcial wpisac to wpisze a przeciez mozna klawiatura ekranowwa wpisac to to samo co powiedzailes ale jest w windowsie ;o Dla niewiedzacych
Start>Wszyskie programy>Akcesoria>Ułatwienia dostępu>Klawiatura ekranowa ^^

Wolly
09-11-2009, 16:23
Program mógłby też zmniejszyć ilość botów, jeśli byłby odpowiednio skonfigurowany. Gadałem kiedyś z Dexotim o tym i powiedział, że przez to zmniejszyła by się ilość graczy na serwie.

.Zaxer.
09-11-2009, 17:46
Najlepiej usunąć całe APO to nie będzie w ogóle hacków.
@@
Jestem na nie, wedlug mnie niepotrzebne.

Gaston
09-11-2009, 18:41
Oczywiście jeśli to tak działa to jestem na tak
ps. ale zeby nie bylo dużo bawienia się przy tym.

Simi
09-11-2009, 19:39
Od czego ma być bezpieczniej? Od hacków? To wina Mortiisa że jest taka banda za przeproszeniem idiotów która ściąga byle co z neta lub jest okradana przez własnych ziomków?

Każdy użytkownik dba o swoje konto jak i itemy i to właśnie ON powinien się dobrze zabezpieczyć przed Hackiem a nie APO jego..

Jestem na nie.

100% Signed.

To nie wina APO Teamu, że ściągacie byle co, nie macie dobrych programów antywirusowych itp.

Greyback
09-11-2009, 20:08
Ja tam coś znalazłem :D (http://tibiasoft.com/index.php?page=file&id=129)

Można by zrobić ale jak dobrze pamiętam to tamten programik usuneli bo dużo osobom podobno nie działał :D

KubusS
11-11-2009, 12:17
Byłoby dobrym rozwiązaniem, wprowadzenie APO-Connect.
Jestem na tak, zabezpieczyłoby to konta!

19Fifi64
11-11-2009, 18:33
Nie ściągać byle czego z netu i nie dzielić konta. ;)

`Artas
11-11-2009, 19:00
Świetny pomysł z tym APOconnectem. Liczba hacków zmniejszyła by się o naprawdę dużą liczbę. Administracja powinna pomyśleć z tym. ;)