View Full Version : Kaptur vs s set
Jak w temacie kaptur jest zbugowany s set jak i kaptur dodaja po 6% do obrazen lecz gdy zaklada sie kapturek to sie mniej bije niz noszac s seta : < Mozecie to sprawdzic ?
@@
jak by bilo sie tyle samo bym nie pisal nic ...
@@@
freak powinno dawac 6% ale nie dodaje ....
@@
jus
o to wlasnie mi chodzilo ; >
19Fifi64
11-11-2009, 18:29
Bije się tyle samo, tylko że do kapturka możesz założy p arma i mieć większą ochronę.
Dαniel3k =)
11-11-2009, 18:34
Bije się tyle samo, tylko że do kapturka możesz założy p arma i mieć większą ochronę.
Skąd możesz wiedzieć że bije się tyle samo?
Na serio bije się mniej z samym kapturem niż z samym setem. Nie wiem dlaczego tak ;f Może kaptur daje 5%? A się pomylili i napisali 6, nie wiadomo xd. Czekamy na odpowiedź kogoś z administratorów.
silver ghostek
11-11-2009, 19:07
Wydaje mi się, że daje tyle samo, ale nie mam s seta żeby to sprawdzić. :f Zaraz od kogoś pożyczę i dam edita.
Dopalacz
11-11-2009, 19:11
Osobicie nie miałem kaptura ale skoro tak jest kaptur powinien dawać więcej do magii np.9 % bo skoro daje tak jak s set/mniej to wywalić 250kcc ;/ na troche arma ;p nie bardzo się opłaca
@up.
Daje , z tego co pamietam, 6 do magii, i 6 od magii, razem z panda, masz 16 od magii, i 6 do magii . A sset 6 do, i 10 od . Proste .
Z kapturem są większe rozbieżności w ataku niż z s.setem. :)
Z kapturem są większe rozbieżności w ataku niż z s.setem. :)
Owszem, jest większa rozbieżność, ale rzeczywiście kaptur mniej % do magii dodaje niż set. w Secie dającym 6% walnę do 19.8 a w kapturze (rzekomo 6%) walnę 19.6.
Nie jest to duża różnica ale zawsze jest. Niech to sprostują.
Ero Senin
11-11-2009, 22:45
Nie powinni tego prostować bo jeśli nosisz kaptur to możesz założyć też b robe i masz większy dmg : /
Ciężko powiedzieć xd wydaje mi się że jest równo ;/
@down
Może zmniejszył troche ; /
Taki mądry a napisał tylko że powinni naprawić : // a z tego co wiem auto tematu o to nie pytał ;c
Nie powinni tego prostować bo jeśli nosisz kaptur to możesz założyć też b robe i masz większy dmg : /
Nie rozmawiamy o kapture i b-robe tylko o samym kapturze. Nie kumam jak jedno 6% może być większe od drugiego.
#
powinni naprawić.
Dαniel3k =)
12-11-2009, 09:33
Nie rozmawiamy o kapture i b-robe tylko o samym kapturze. Nie kumam jak jedno 6% może być większe od drugiego.
#
powinni naprawić.
no normalnie XD wystarczy że będzie z innej liczby haha :D
może po prostu te 6% właśnie liczy od mniejszej liczby? o;
_down
http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=59629
Heh, no nie wiem
Akananto
12-11-2009, 10:03
no normalnie XD wystarczy że będzie z innej liczby haha :D
może po prostu te 6% właśnie liczy od mniejszej liczby? o;
Szerlok gra w tibie ?
drasty131
12-11-2009, 11:23
Nie ma nic za darmo... Musisz cos tracic, aby cos zyskac...
PS. Proponuje przeniesc ten temat bo ludzie tutaj nabijaja posty... ; )
Kapitan Alkohol.
12-11-2009, 14:21
Nie ma nic za darmo... Musisz cos tracic, aby cos zyskac...
PS. Proponuje przeniesc ten temat bo ludzie tutaj nabijaja posty... ; )
Ciekawe gdzie ? Sam nic nie dajesz do tematu, wiec po co sie odzywasz.
@topic
Może walisz troche mniej, ale masz więcej obrony od magi ;)
Omg..Nie pasuje wam to nie róbcie kaptura.Moim zdaniem to dlatego bije się o 200 mniej bo przeliczcie sobie zakładając kaptur macie +6% od magi,zakładając pandemke macie +10% od magii,zakładając perfekt amulet macie już 5% od magii,zakładajac nawet głupiego Might ringa macie juz +20% od magi i wychodzi nam 41% od magii.To jest praktycznie maszyna nie do ubicia.A w secie,ringu,perfecie mamy jakieś-35%.A więc różnica zmniejszania obrażeń od magii jest ogromna.Podejżewam, że to dlatego mortiis tak zrobił,Tak samo jak np z Blue robe i mistic turbanem.Nie chronia od magii ale razem dają +6% do magii,a przepuszczalnie z setem bijemy tez niby +6% ale chroni nas 10% od magii i jak przeliczymy,Albo zobaczymy na kalkulatorze na stronie apo po załozeniu także bijemy mniej niz z blue robe i mistic turbanem co prawda róznica jest nie wielka.Działa to chyba na tej samej zasadzie co kaptur i s set. ;)
Kaptur powinien dawac 10% obrony i z 8% magi a nie zrobili tyle sam co set..
set =35kcc a kaptur 250kcc a daja tyle samo, jezeli zalozymy p armor to 10% wiecej daje ale 220kcc wydac na 10% to bez przesady :/
Omg..Nie pasuje wam to nie róbcie kaptura.Moim zdaniem to dlatego bije się o 200 mniej bo przeliczcie sobie zakładając kaptur macie +6% od magi,zakładając pandemke macie +10% od magii,zakładając perfekt amulet macie już 5% od magii,zakładajac nawet głupiego Might ringa macie juz +20% od magi i wychodzi nam 41% od magii.To jest praktycznie maszyna nie do ubicia.A w secie,ringu,perfecie mamy jakieś-35%.A więc różnica zmniejszania obrażeń od magii jest ogromna.Podejżewam, że to dlatego mortiis tak zrobił,Tak samo jak np z Blue robe i mistic turbanem.Nie chronia od magii ale razem dają +6% do magii,a przepuszczalnie z setem bijemy tez niby +6% ale chroni nas 10% od magii i jak przeliczymy,Albo zobaczymy na kalkulatorze na stronie apo po załozeniu także bijemy mniej niz z blue robe i mistic turbanem co prawda róznica jest nie wielka.Działa to chyba na tej samej zasadzie co kaptur i s set. ;)
napisales w chu. a co do tematu nic ? powinien dawac 6% a nie daje to na chu.. piszesz i laczysz inne wlasciwosci innych przedmiotow? ...
@@@
jak ty nie na temat pisales brawo ; ]
napisales w chu. a co do tematu nic ? powinien dawac 6% a nie daje to na chu.. piszesz i laczysz inne wlasciwosci innych przedmiotow? ...
Tak robie to dla porównania...
zeby wyjasnic ta sprawe..:(
W kapturze i pandzie dostawałem 5.7k max, a w secie dostałem za 6k. Różnica 300 hp. Zawsze to coś. :)
Marcelllo
13-11-2009, 15:38
Ja tam nie wiem, ale spróbuj dłużej pobić z kapturem i trochę dłużej z setem. Hity powinny się pokrywać :) Ja też odczuwam tą różnicę bo w secie walę zawsze 10k+ a w kapturze czasem walnę poniżej 10k -.-
Kaptur kosztuje tak duzo dlatego poniewaz dodaje tylko co s set i mozesz nosic Kaptur DSL I Pande...
I To jest o wiele lepsze.
Szerlok gra w tibie ?
Gz do tematu;)
@topic.
Ja nie mam kaptura, ale jak piszecie ze bug to powinni naprawic;/
OMG saylor, ale z ciebie archeolog...
Po kiego odkopujesz temat, w którym ponad miesiąc nie było żadnego postu
SETNE KONTO WAWY
09-12-2009, 21:15
OMG saylor, ale z ciebie archeolog...
Po kiego odkopujesz temat, w którym ponad miesiąc nie było żadnego postu
7 dni, hehs.............................................. ..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.