PDA

View Full Version : Energy Ring

Vivek
12-11-2009, 14:20
Zakładam temat, po to by pomóc Druidom i Msom.
Jak wiemy, 90% edów/msów używa energy ringa. Dzięki niemu może składać nawet 300lvli lepszego gracza. Jest to dosyć denerwujące.
By podołać temu problemowi trzeba zastanowić się dlaczego tak się dzieje.
Myślę, że problemem jest rozłożenie sił profesji. Druid i sork raczej nie mają szans rozwalić rpka z dobrym pvp. Chodzi tu o bolta. Rpkowie żalą się, że ms/ed używa ringa. Trzeba rozwiązać to tak żeby obie strony coś dostały.
Przedstawię wam więc kilka propozycji.

1. Usunięcie energy ringa(palladyni się ucieszą), osłabienie g bolta o 10%.
Raczej palladyn będzie w stanie ubić eda/msa i na odwrót.

2. To samo co wyżej tylko osłabić g bolta o 20% i poprawić magiie pallka o 5%.

3. Ulepszenie s wanda i m mace i usunięcie e ringa.

4. Usunięcie e ringa i dodanie nowego.
"Fire ring"
http://images.tibia.pl/static/items/ring/golden.gif
Ulepszałby bronie(bez broni z coda)Czyli c arrow, power bolt, sprite wand, sova i mlsa o 10% tylko w playerów.. 30 użyć i dostępny by był po wykonaniu questu.

5. Siła uderzenia w gracza z energy ringiem(nie utamką, w pvp się nie przydaje) zwiekszona by była o 100%, czyli jak ktoś by bił 5k to 10k w e ringa(sama mane). Tylko od playerów, od monsterów normanie, to dla low lvli.
Zaraz dodam ankiete, wielokrotnego wyboru.

@Pan którego postu już niema
No niewiem czy to jest nie jest bot. Skoro ktoś się manasuje i zakłada e ringa.
Zakładam ten temat ze względu na wczorajszą histroię. Pih vs 1500ms i pih zakłada e ringa.

Chyba dlatego jest napisane, osłabić bolta o 20% i ulepszyć czar o 5%?

@diamondback
A ciebie z ringiem może ubić 600lvl.

Kapitan Alkohol.
12-11-2009, 14:36
Jestem na nie. Nie ma sensu sie w to bawić, e ring przydaje się np kiedy biją Cie w 3, chyba proste że mając 16k hp na spam od 3x 1000 lvl sie wyłoże, a z 36k many zdarze im uciec.

diamondback
12-11-2009, 14:39
Każda z propozycji jest idiotyczna ,energy power. z ringiem potrafię ubić 1150 sork/ms mając 900 :)

jestem na NIE

Juxxifi
12-11-2009, 14:46
nie mają szans rozwalić rpka z dobrym pvp.

To, że ktoś ma chujowe pvp to jest jego problem.
Killerek (1522ed) musi założyć ringa żeby mnie ubić (1281rp).
White Uher (1212ed) zakłada ringa praktycznie z full hp, potem nie umie go zdjąć i pada.

Takie dzieci jak wyżej nigdy się nie dowiedzą co to jest pvp bo albo właśnie założą ringa albo leją tylko z kumplami.
Tak to jest jak się dostanie kasę na komunię a potem kupuje za nią chara.

#

Wcześniej nikt tego gówna nie używał i nikt nie psioczył, że mu źle. Jak komuś nie pasuje profesja, którą gra niech sobie zrobi nową postać z inną.

Dopalacz
12-11-2009, 14:47
CO za kurw^a za przeproszeniem usunęła mojego posta? , bez sensu pomysł mana kiedyś się konczy .. i musze 2min ładować rp i bolt i tak jest 20% za mocny , rp nie może więcej bić
trzeba być ogarem ja z ringiem wczoraj 1.3k ed ubiłęm 4 razy 1.5k ms ;/ do tego full eq miał XD 2 razy nawet nivelato ;d

Vivek
12-11-2009, 15:12
@up
Bondi.
@Juxxifi
Ale wytłuumacz mi co to za pokaz pvp z ringiem? Widzisz jakby niebyło ringów pvp było by dobre nie? A 1500ed by niemógł złozyć 1300rp.

Dαniel3k =)
12-11-2009, 15:20
3, 4, 5 bardzo rozsądne propozycje. Mi najbardziej odpowiada 3, chyba ed/ms będą tego samego zdania :]

Wolly
12-11-2009, 16:47
Osłabienie g.bolta to rzecz oczywista, która nie podlega dyskusji, z tym energy ringiem to też nie jest ciekawie, chociaż mi tam nie przeszkadza. Jestem za 3, lub 4 propozycją.

Splaxor
12-11-2009, 16:53
Ani jedna propozycja mi się nie podoba. Propozycja trzecia jest dobra, ale jestem przeciw usunięciu energy ringa, więc automatycznie propozycja numer trzy odpada.

Adasik
12-11-2009, 17:33
Żadna z odpowiedzi mi się nie podoba.
Energy ring był od początku powstania serwera i niech tak pozostanie.
Co do bolta beż wątpienia powinien zostać osłabiony.
Mówiłeś co za pokaz pvp z energy ringiem. Ogarnij swoje pvp i zacznij grać bardziej defensywnie. Oficjalnie mogę ci powiedzieć, że żadną tylko parę solówek padłem przez kogoś kto użył energy ringa, a więc da się i wygrać z kimś kto ringa używa więc nie wiem o co ten płacz.

Shadow Sorcer
12-11-2009, 19:05
co do punktu 2 w ywojej propozycji to oslabienie bolta o 20% oraz do magii nie dodac a odjac 5% i polepszyc silverke i bedzie gitara ;]

Juxxifi
12-11-2009, 22:33
Ale wytłuumacz mi co to za pokaz pvp z ringiem? Widzisz jakby niebyło ringów pvp było by dobre nie? A 1500ed by niemógł złozyć 1300rp.

A to jest moja wina, że koleś jest nieogarnięty? Tak jak wcześniej napisałem, to jest jego problem.

Duff
13-11-2009, 12:16
Karelq+e ring+bot=wykladka 1500 msa. Proste obliczenie nie? :)
1,3,4 Bardzo rozsadne propozycje tylko szkoda ze nikt tego nie wprowadzi :<