View Full Version : Z jakiej sieci bra? telefon?
Greyback
13-11-2009, 15:53
Z dniem 13 grudnia kończy mi się umowa z erą.
A więc chciałbym abyście mi doradzili z jakiej sieci brać telefon najlepiej na abonament i ważne żeby nie miał minut tylko złotówki na koncie (główny powód rozstania się z erą), i chciałbym żeby abonament był 20-25 zł nie gadam dużo przez tel więc naprawdę więcej nie potrzebuję .
Chciałbym żeby tel miał latarkę :D
Sorry za byk w tytule xD
Jestem Kulturalny
13-11-2009, 17:46
plus, play .
Stronghold
13-11-2009, 17:59
Tylko PLUS,albo Vodafone(dają spokój klientom) .
DannRook
13-11-2009, 18:54
tylko play. prawda jest taka, że tylko ten operator ma sprawiedliwe warunki dla klientów, jest tam tak tanio, że głowa boli :D
Orange...............
znakiznakiznakiznadkiznadki
.Gonzalo.
13-11-2009, 23:41
Heyah lub Play
ZNAKIZNAKIZNAKIZNAKIZNAKIZNAKIZNAKIZNAKIZNAKIZNAKI
Vernereq
14-11-2009, 09:37
TEZ MI SIE KONCZY 13 GRUDNIA XDDDDDDD Ja mam w plusie, za avile place 40 zl na miecha. Dostalem karte 4gb, przy odbieraniu zaplacilem 39 zl, narazie jestem zadowolony ;d Mozesz wziac avile za bodajze 25 zl, ale przy odbiorze doplata 240 zl ; p ja polecam Plusa.
Jestem Kulturalny
14-11-2009, 15:30
mówiłem już bierz w plusie lub play, sam mam w play abonament i jest zajebisty, joł.
Dexter Rook Sorcerer
14-11-2009, 17:40
tuBiedronka. Tanie rozmowy i można się zakochać na odległość.
Lord Morgan.
14-11-2009, 19:21
Wes w Orange naprawde sie oplaca a Pley najgorszy i Era..
Doradzam Ci Orange
LudziO 15
15-11-2009, 16:46
Orange dla firm :) :D:D:D :p:p:p:p:p....
...::Sido::...
15-11-2009, 16:56
Najpierw w Orange wiekszosc osob tam ma :D:D
.!Z@rk!.
16-11-2009, 09:56
Polecam Orange i Plus. Era najgorsza i Play :P
tylko play. prawda jest taka, że tylko ten operator ma sprawiedliwe warunki dla klientów, jest tam tak tanio, że głowa boli :D
Tylko że minuta połączenia do play to ok 79gr/min (w Orange)
@top
Polecam orange, sam tam mam :) Duży wybór telefonów i tanie połączenia (ja płace 29gr/min do sieci :p)
Tylko że minuta połączenia do play to ok 79gr/min (w Orange)
Z czasem to się zmieni... Inne sieci widzą, że play ma zajebiście tanie rozmowy, smsy do innych sieci. Chcą wyeliminować PLAY z rynku.
Polecam jak najbardziej Play. Tanie rozmowy, kilkaset smsów za free przy każdym doładowaniu. Po prostu bajka.
Zbanowany Cineks 2 v 20.0
16-11-2009, 19:43
Więc Ci powiem tak. Ja obecnie mam abonament jak wiekszość mojej rodziny w Erze. Mam tu długo umowę więc nie narzekam na minuty ani nic. Lecz dziś z ciekawości poszedłem do Play'a i popatrzyłem na oferty i powiem, że byłem zszkowany. Może i połączenia do Play'a są drogie ale z czasem inne siecie zaakceptują Play'a i to ulegnie zmianie, gdy popatrzyłem na ceny telefonów i porównałem je Era/Play to różnica wyszła taka. Nokia 5530XM w erze przy abonamencie 80 zł dopłata 400zł a w Play'u ta sama nokia przy abonamencie 65 zł kosztuje 1zł czy w abonamencie 45zł kosztuje 399zł i od dziś zacząłem się zastanawiać nad przeniesieniem numeru do Play'a i jakbyś miał brać telefon to polecam Ci Nokie 5530 XM.
Polecam Plusa. Maja fajne oferty, promocje itp. Ceny sa porownywalne do innych sieci.
Bierz plusa, bo maja fajne reklamy!! :\
`Carlosek
16-11-2009, 21:04
Od 3 lat mam w orange, wczesniej plus. Ale wiekszosc znajomych polecala mi orange, wiec wybralem wlasnie ja. pozdro
Play. Sam mam N73 za 25 zeta miesięcznie, tyle że na 3 lata :|
Powiem Ci tak jezeli jestes nowym klientem w orange to masz dobry wybor telefonów. jeżeli przedłużasz umowę wyglada to troche gorzej xD.
Dark Devorious
22-11-2009, 06:10
Teraz na rynku zdecydowanie najlepsze jest play.Maja do wyboru najlepsze i najtansze telefony.Erę mam osobiscie i nie polecam.
tylko plus i play, inne sa do dupy ;f
Ja mam ere/abonament i jest git. ^^ xddd .. . . .
Demon Huntter
22-11-2009, 11:21
Orange najwiekszy syf w jaki mozesz wejsc , moze i masz tanio , ale do swoich ;o , a do innej sieci ? :_)
Polecam Play/Plus.
Tez odchodze z Ery : pp.
Sprawdź jaką sieć mają osoby, do których najczęściej dzwonisz, aby mieć do nich najtaniej.
Ja mam abonament w Orange i jest dobrze. Dobry zasięg i ceny też nie są zbyt wysokie.
Plus,Orange zawsze mialem telefon w ktorejs z tych sieci i polecam ci je rowniez
Miałem przez 2,5 roku w Plusie, ale w ciągu ostatnich paru miesięcy się na nich zawiodłem. Sms'y z pakietami dochodziły czasem po 12h i często był słaby zasięg. Nie była to wina mojego telefonu, bo kumpel też tak miał. W dodatku mają drogie telefony.
W Play Mixtura masz przez 3 miesiące podwojoną wartość doładowania, która możesz wykorzystać na rozmowy i sms'y do wszystkich sieci. Tu masz link do porównania cen z innymi sieciami. -klik- (http://web.playmobile.pl/pl/play-mix/Porownanie/index.html)
W dodatku mają fajne i tanie telefony. Polecam. :)
Mi konczy sie 20 grudnia :D Mam z plusa ale chyba przejde do orange. Tobie polecam plus lub orange ew. era.
Póki co.
@Topic
Wytłumacze Wam drodzy koeldzy dlaczego Play ma tak tanio, mianowicie każda nowa startująca placówka sieci telefonicznej dostaje na start od Unii Europejskiej duże pieniądze na rozwinięcie biznesu. Jak każdy wie Play musi opłacać anteny, samą sieć, placówki poumieszczane po całym kraju tak więc będą potrzebowali duuużo klientów. Żeby takowych zdobyć potrzebują czegoś na co każdy idzie "darmowe bonusy", z tego co wiem play ma już ponad 4 lata a pieniądze na dofinansowywanie otrzymują na 7 lat. Nie ma co, spodziewać się można, że już w 2013 będą komplikacje w sieci Play czyt. rozmowy mogą zdrożeć, taryfy także mimo tego nie muszą powiadamiać klientów bo kto wie czy w rzeczywistości nie płacicie 10x więcej niż reklamują sieci?
Ja jednak jestem za Orange byłem w Plusie, ale zdałem sobie sprawe, że wszyscy dookoła są w Orange... teraz nie znam nikogo z innej sieci.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.