PDA

View Full Version : No?ownik z Krakowa zabi?, bo kibicuje Cracovii.

Białas
17-11-2009, 15:28
http://i33.tinypic.com/vemc8p.jpg

Artur K., który 11 listopada na osiedlu Jagiellońskim dźgnął śmiertelnie nożem w
szyję 17- letniego chłopca usłyszał w piątek w Prokuraturze Rejonowej w Nowej Hucie zarzut zabójstwa.

Przesłuchany w charakterze podejrzanego Artur K. przyznał się do popełnienia
zarzucanego mu czynu. - W wyjaśnieniach podał, że nie chciał zabić - informuje
Bogusława Marcinkowska, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Krakowie.

Noża użył, gdyż doszło do sprzeczki z pokrzywdzonym. Przyznał, że jest kibicem
„Cracovii”, a na os. Jagiellońskim mieszkają kibice „Wisły”. - Zawsze, gdy szedł na to
osiedle, brał ze sobą nóż, pałkę lub kastet.

W ten dzień zabrał nóż. Żałuje tego, co się stało - relacjonuje jego zeznania prok.Marcinkowska,
podkreślając, że zaatakowany nożem chłopak nie był kibicem żadnego z krakowskich klubów.
Prokuratura kieruje do sądu wniosek o tymczasowe aresztowanie Artura K. na okres trzech miesięcy.
Grozi mu kara 25 lat pozbawienia wolności albo dożywotnie więzienie.

Oficjalne wydanie internetowe www.polskatimes.pl/GazetaKrakowska (http://www.gazetakrakowska.pl/GazetaKrakowska)

Kruspe
17-11-2009, 17:04
Przypadkiem dźgnął nożem w szyje. Ciekawe... Nie było w tym żadnego przypadku, wyjął nóż, mógł tego nie robić. Żadne tłumaczenie, że chciał postraszyć. Dożywocie sku*****nowi. :)

`Carlosek
17-11-2009, 17:20
Kretyn, zjebal sobie tym zycie, bo zapewne dostanie 25 / dozywocie ; o. No ale coz, tacy sa ludzie.

`Artas
17-11-2009, 18:18
Pogratulować temu idiocie... zabił niewinnego chłopaka bo myślał, że to kibic wisły. Takich tylko wieszać za jaja w komorze gazowej. :mad:

Bondi
17-11-2009, 19:26
Właśnie przez takie zachowanie krakowskich kibiców i `zalegalizowanie` w tym mieście sprzętu tak zwykły obywatel widzi polskich kibiców - tylko by się bili i zabijali.

^Akynaoo
17-11-2009, 20:20
Dzis byl pogrzeb Łukasza i bylo bardzo duzo ludzi : o Jagiellonskie/Kazimierzowskie to najniebezpieczniejsze osiedla w Krakowie. Tam naprawde strach chodzic bo nawet jesli jest sie za Wisla (te osiedla sa) to i tak mozna dostac wpierdol, bo pytanie 'za kim jestes' jest tylko pretekstem. Nierzadko mozna zobaczyc wieloosobowe grupy kibicow biegajace za soba z palkami i innym 'sprzetem'. Lol nosic przy sobie noz o,O

_Spajki_
17-11-2009, 22:16
@Akynaoo
Co jest dziwnego w noszeniu nożu?
np. Ziomki muszą mieć licencje na ostrą amunicję/broń, to latają z pistoletami kalibru witrówki.
Na limanowskiego latają z nożami jak z dilerami mają prze*&^%$# i co źle jak dbają o własną dupę?
@Topic
Ja rozumiem poczucie wspólnoty w drużynie, ale żeby zabić?
Życze mu tego dożywocia.

Andrea
17-11-2009, 23:18
W Krakowie już tak jest ;<...Cracovia z kos jest juz znana tak jak ich flaga "Kraków miasto tysiąca noży,nie czekaj az ktos ci go pierwszy włozy"

I tak wole Passy od Białej gwiady

Białas
18-11-2009, 15:26
Dożywocia napewno nie dostanie, maksymalnie 25 lat.

Na limanowskiego latają z nożami jak z dilerami mają prze*&^%$# i co źle jak dbają o własną dupę?

Co do ul. Limanowskiego to tak się składa, że 31 sierpnia mój ojciec został
ugodzony nożem w serducho po czym zmarł w szpitalu, zbieg okoliczności.
Aż mi się gorąco zrobiło jak przeczytałem tego Twojego posta, pozdro.

Arcano
18-11-2009, 20:27
Tego typu sytuacje są niestety w Krakowie na porządku dziennym, nie popieram tego, bo sam chciałbym czuć sie bezpiecznie, nie że sobie pójde ulicą i zza rogu wyskoczy ekipa i dostane 4 kosy w serce...

Kibice powinni unikać sprzętu, tak jak to robią m.in. kibice Czarnych Jaslo:

http://i47.tinypic.com/ax1k4o.jpg

WerS
29-11-2009, 18:29
Na pewno dźgnięty był kibicem wisły. Miał pecha bo w Krakowie rządzi Cracovia!

MalyKSG
02-12-2009, 21:45
nie ma to jak krakow ...... czy slyszeliscie o takich przypadkach na /G\órnym Ślońsku ??:D
albo w Wielkopolsce ??:D nie.....
@up w krakowie hmm nikt nie rzadzi......... rzadzi sprzet !!!!!!!!!!!!!!

Arcano
02-12-2009, 22:46
nie ma to jak krakow ...... czy slyszeliscie o takich przypadkach na /G\órnym Ślońsku ??:D
albo w Wielkopolsce ??:D nie.....
@up w krakowie hmm nikt nie rzadzi......... rzadzi sprzet !!!!!!!!!!!!!!

Tak słyszałem, 30.10.2009 - Górnik Zabrze vs. Widzew Łódź. Kibic Widzewa pchnięty nożem.

Kowalu$
02-12-2009, 22:55
Tak słyszałem, 30.10.2009 - Górnik Zabrze vs. Widzew Łódź. Kibic Widzewa pchnięty nożem.

Chociaz nie lubie Zydzewa i Róhu to i tak mi wstyd za ta sytuacje na Górniku :P bo wiem ze byli tam tez kibice GieKSy :(
Jak sie lac to juz na piesci a nie na noze, palki itp :P

ChamTrzymaPion
02-12-2009, 23:55
A ja to pier**le.. zakładam kominiare jak ide na robote...

bdus
19-12-2009, 21:53
A ja to pier**le.. zakładam kominiare jak ide na robote...

Wjeżdżam na osto Waszka g

Dla tego kolesia z Cracovi dożywocie to za mało psychopata powinien też zostać dźgnięty nożem:D

Cytexx
19-12-2009, 22:16
w co Wy wierzycie ;P dostanie pewnie 18-25 lat .. .

Crayon
19-12-2009, 22:27
Kumpel tam dostał pałą po głowie i trzema gumowymi kulami, bo się zagapił i z jednej strony miał kiboli Widzewa, a z drugiej policję.

Takie przypadki się zdarzają, ostatnio u mnie w mieście na głównej ulicy się z siekierami ganiali, bo gość kibicował Polonii Bytom. A w części miasta, w której bytuję to tylko za Trójkolorowymi ; d

Jaros Jaroz Jaro
20-12-2009, 01:16
Debilizm,ludzie chodzą na te mecze żeby sie tłuc. I tak te mecze są kupywane... Wieśniaki.Pewnie dużo osób obraże,gdzieś to mam głeboko.

Demon Huntter
20-12-2009, 08:59
Kretyn, zjebal sobie tym zycie, bo zapewne dostanie 25 / dozywocie ; o. No ale coz, tacy sa ludzie.

w Polsce dostanie 25?
nie te czasy zią :\

_topic
rozumiem kibic , ale nie chcacy zabic czlowieka ;| .
ale wiemy , ze tacy ludzie byli , sa i beda ;d
szkoda chlopaka : <.

Old Shidishi
20-12-2009, 10:15
Takiemu to tylko jaja uciac, ew. szubienica ;x

Pablosikk
20-12-2009, 11:12
Dostanie 25 lat... a wyjdzie po 15 za dobre sprawowanie i znów coś takiego zrobi
Mi Zal Tylko Tego Chłopaka i Jego Rodziny tyle cierpienia im Przyniósł ze masakra....

Storm
20-12-2009, 13:40
Boze, nie dziewne to jest przecisz to krakowiak, nie nawidze takich ludzi u nas w warszawie Legia vs Cracovia bodajże rok temu tez robili zadyme na sektorze gosci ...

misiek rambo
29-12-2009, 19:30
No kraków to niebezpieczne miasto a najgorzej nowa huta :d wiem bo sam bym tam dostał wpierdol kolo 22+ jak stałem na przystanku ale dobrze ze uciekliśmy to było na albertyńskim ;p ci co mieszkaja w hucie wiedza gdzie to no piastów to tez ostr osiedle albo kozłówek :d

Merol
30-12-2009, 23:12
Zaraz dojdzie do tego, że zawodników będą zabijać, a to już będzie przesada... :|

Już rozumiem kibicować klubowi, ale do granic. Zaraz będą latać z kałachami po miastach.

Axelo .
31-12-2009, 15:25
Pojebani są ci psychofani co potrafią zajebać za klub, kibicuje mojemu klubowi ale za chuja bym nie dźgną kibica przeciwnej druzyny nozem, nawet bym pałką mu nie zajebał..