View Full Version : No?ownik z Krakowa zabi?, bo kibicuje Cracovii.
http://i33.tinypic.com/vemc8p.jpg
Artur K., który 11 listopada na osiedlu Jagiellońskim dźgnął śmiertelnie nożem w
szyję 17- letniego chłopca usłyszał w piątek w Prokuraturze Rejonowej w Nowej Hucie zarzut zabójstwa.
Przesłuchany w charakterze podejrzanego Artur K. przyznał się do popełnienia
zarzucanego mu czynu. - W wyjaśnieniach podał, że nie chciał zabić - informuje
Bogusława Marcinkowska, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Krakowie.
Noża użył, gdyż doszło do sprzeczki z pokrzywdzonym. Przyznał, że jest kibicem
„Cracovii”, a na os. Jagiellońskim mieszkają kibice „Wisły”. - Zawsze, gdy szedł na to
osiedle, brał ze sobą nóż, pałkę lub kastet.
W ten dzień zabrał nóż. Żałuje tego, co się stało - relacjonuje jego zeznania prok.Marcinkowska,
podkreślając, że zaatakowany nożem chłopak nie był kibicem żadnego z krakowskich klubów.
Prokuratura kieruje do sądu wniosek o tymczasowe aresztowanie Artura K. na okres trzech miesięcy.
Grozi mu kara 25 lat pozbawienia wolności albo dożywotnie więzienie.
Oficjalne wydanie internetowe www.polskatimes.pl/GazetaKrakowska (http://www.gazetakrakowska.pl/GazetaKrakowska)
Przypadkiem dźgnął nożem w szyje. Ciekawe... Nie było w tym żadnego przypadku, wyjął nóż, mógł tego nie robić. Żadne tłumaczenie, że chciał postraszyć. Dożywocie sku*****nowi. :)
`Carlosek
17-11-2009, 17:20
Kretyn, zjebal sobie tym zycie, bo zapewne dostanie 25 / dozywocie ; o. No ale coz, tacy sa ludzie.
Pogratulować temu idiocie... zabił niewinnego chłopaka bo myślał, że to kibic wisły. Takich tylko wieszać za jaja w komorze gazowej. :mad:
Właśnie przez takie zachowanie krakowskich kibiców i `zalegalizowanie` w tym mieście sprzętu tak zwykły obywatel widzi polskich kibiców - tylko by się bili i zabijali.
^Akynaoo
17-11-2009, 20:20
Dzis byl pogrzeb Łukasza i bylo bardzo duzo ludzi : o Jagiellonskie/Kazimierzowskie to najniebezpieczniejsze osiedla w Krakowie. Tam naprawde strach chodzic bo nawet jesli jest sie za Wisla (te osiedla sa) to i tak mozna dostac wpierdol, bo pytanie 'za kim jestes' jest tylko pretekstem. Nierzadko mozna zobaczyc wieloosobowe grupy kibicow biegajace za soba z palkami i innym 'sprzetem'. Lol nosic przy sobie noz o,O
_Spajki_
17-11-2009, 22:16
@Akynaoo
Co jest dziwnego w noszeniu nożu?
np. Ziomki muszą mieć licencje na ostrą amunicję/broń, to latają z pistoletami kalibru witrówki.
Na limanowskiego latają z nożami jak z dilerami mają prze*&^%$# i co źle jak dbają o własną dupę?
@Topic
Ja rozumiem poczucie wspólnoty w drużynie, ale żeby zabić?
Życze mu tego dożywocia.
W Krakowie już tak jest ;<...Cracovia z kos jest juz znana tak jak ich flaga "Kraków miasto tysiąca noży,nie czekaj az ktos ci go pierwszy włozy"
I tak wole Passy od Białej gwiady
Dożywocia napewno nie dostanie, maksymalnie 25 lat.
Na limanowskiego latają z nożami jak z dilerami mają prze*&^%$# i co źle jak dbają o własną dupę?
Co do ul. Limanowskiego to tak się składa, że 31 sierpnia mój ojciec został
ugodzony nożem w serducho po czym zmarł w szpitalu, zbieg okoliczności.
Aż mi się gorąco zrobiło jak przeczytałem tego Twojego posta, pozdro.
Tego typu sytuacje są niestety w Krakowie na porządku dziennym, nie popieram tego, bo sam chciałbym czuć sie bezpiecznie, nie że sobie pójde ulicą i zza rogu wyskoczy ekipa i dostane 4 kosy w serce...
Kibice powinni unikać sprzętu, tak jak to robią m.in. kibice Czarnych Jaslo:
http://i47.tinypic.com/ax1k4o.jpg
Na pewno dźgnięty był kibicem wisły. Miał pecha bo w Krakowie rządzi Cracovia!
nie ma to jak krakow ...... czy slyszeliscie o takich przypadkach na /G\órnym Ślońsku ??:D
albo w Wielkopolsce ??:D nie.....
@up w krakowie hmm nikt nie rzadzi......... rzadzi sprzet !!!!!!!!!!!!!!
nie ma to jak krakow ...... czy slyszeliscie o takich przypadkach na /G\órnym Ślońsku ??:D
albo w Wielkopolsce ??:D nie.....
@up w krakowie hmm nikt nie rzadzi......... rzadzi sprzet !!!!!!!!!!!!!!
Tak słyszałem, 30.10.2009 - Górnik Zabrze vs. Widzew Łódź. Kibic Widzewa pchnięty nożem.
Tak słyszałem, 30.10.2009 - Górnik Zabrze vs. Widzew Łódź. Kibic Widzewa pchnięty nożem.
Chociaz nie lubie Zydzewa i Róhu to i tak mi wstyd za ta sytuacje na Górniku :P bo wiem ze byli tam tez kibice GieKSy :(
Jak sie lac to juz na piesci a nie na noze, palki itp :P
ChamTrzymaPion
02-12-2009, 23:55
A ja to pier**le.. zakładam kominiare jak ide na robote...
A ja to pier**le.. zakładam kominiare jak ide na robote...
Wjeżdżam na osto Waszka g
Dla tego kolesia z Cracovi dożywocie to za mało psychopata powinien też zostać dźgnięty nożem:D
w co Wy wierzycie ;P dostanie pewnie 18-25 lat .. .
Kumpel tam dostał pałą po głowie i trzema gumowymi kulami, bo się zagapił i z jednej strony miał kiboli Widzewa, a z drugiej policję.
Takie przypadki się zdarzają, ostatnio u mnie w mieście na głównej ulicy się z siekierami ganiali, bo gość kibicował Polonii Bytom. A w części miasta, w której bytuję to tylko za Trójkolorowymi ; d
Jaros Jaroz Jaro
20-12-2009, 01:16
Debilizm,ludzie chodzą na te mecze żeby sie tłuc. I tak te mecze są kupywane... Wieśniaki.Pewnie dużo osób obraże,gdzieś to mam głeboko.
Demon Huntter
20-12-2009, 08:59
Kretyn, zjebal sobie tym zycie, bo zapewne dostanie 25 / dozywocie ; o. No ale coz, tacy sa ludzie.
w Polsce dostanie 25?
nie te czasy zią :\
_topic
rozumiem kibic , ale nie chcacy zabic czlowieka ;| .
ale wiemy , ze tacy ludzie byli , sa i beda ;d
szkoda chlopaka : <.
Old Shidishi
20-12-2009, 10:15
Takiemu to tylko jaja uciac, ew. szubienica ;x
Pablosikk
20-12-2009, 11:12
Dostanie 25 lat... a wyjdzie po 15 za dobre sprawowanie i znów coś takiego zrobi
Mi Zal Tylko Tego Chłopaka i Jego Rodziny tyle cierpienia im Przyniósł ze masakra....
Boze, nie dziewne to jest przecisz to krakowiak, nie nawidze takich ludzi u nas w warszawie Legia vs Cracovia bodajże rok temu tez robili zadyme na sektorze gosci ...
misiek rambo
29-12-2009, 19:30
No kraków to niebezpieczne miasto a najgorzej nowa huta :d wiem bo sam bym tam dostał wpierdol kolo 22+ jak stałem na przystanku ale dobrze ze uciekliśmy to było na albertyńskim ;p ci co mieszkaja w hucie wiedza gdzie to no piastów to tez ostr osiedle albo kozłówek :d
Zaraz dojdzie do tego, że zawodników będą zabijać, a to już będzie przesada... :|
Już rozumiem kibicować klubowi, ale do granic. Zaraz będą latać z kałachami po miastach.
Pojebani są ci psychofani co potrafią zajebać za klub, kibicuje mojemu klubowi ale za chuja bym nie dźgną kibica przeciwnej druzyny nozem, nawet bym pałką mu nie zajebał..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.