Zaloguj się

View Full Version : A?a, moja r?ka czyli przes?anie o manasach do Mortiisa

.Serafin
17-11-2009, 17:38
Delete za cave - pomysł żalosny, ale moge to zrozumiec.
Bany na miesiąc za wosso na mane? Nie wiedzialem czy to głupi zart na prima aprilis czy literówka, ale dzien mi nie pasował, a po 5 stronach krytyki poprawiliby juz z 1000 na 100.

To teraz najwazniejsza rzecz.

Gra ma byc przyjemna. Była taka w 200x roku gdy 500 ms musial przewijac backpackami zeby naladowac te parenaście k many, mimo ze nie bylo MegaManasow. Teraz? MegaManasy to swietna rzecz, ale te kilkadziesiąt k many to juz przesada. Nie mowie zeby zmniejszyć mane profesjom magicznym i innym. Rozwalanie sobie nadgarstka przez napieprzanie myszką w kółko:

BACKPACK|PLAYER|BACKPACK|PLAYER|BACKPACK|PLAYER|BA CKPACK|PLAYER|BACKPACK|PLAYER|BACKPACK|PLAYER|BACK PACK|PLAYER|BACKPACK|PLAYER|BACKPACK|PLAYER|BACKPA CK|PLAYER|BACKPACK|PLAYER|BACKPACK|PLAYER|BACKPACK |PLAYER|BACKPACK|PLAYER|BACKPACK|PLAYER|BACKPACK|P LAYER|BACKPACK|PLAYER|BACKPACK|PLAYER|BACKPACK|PLA YER|BACKPACK|PLAYER

Gratuluje. Naładowałes 10k many.

Wracając do tematu. Gra przestaje byc przyjemna, gdy ms musi az tyle w siebie ładowac. Wiec moja propozycja jest taka.

Postawić warunek dla profesji magicznych i palladyna który sprawdzając poziom, będzie powiększał te 500 many o dany %. Ten % juz zalezy od was [ekipy], bo nie będe teraz obliczał rzeczy oczywistych. Poprostu ma być więcej.

Knight ma z jednej strony najłatwiej, z drugiej musi manasowac sie i uhać. Na próbe, sprawdzilbym narazie to przy tych 3 profesjach.

Podsumowując.

Nie traćcie graczy przez pochopne - i bardzo często głupie - decyzje. Gracze na rooku mają to ułatwienie, bo gdyby 350 lvl mial leczyć sie lfami jak 1 lvl byłaby to tragedia. Obecnie ta tragedia jest na mainie. ;)

Sonda jest tu zbędna, bo tylko Ci, ktorym narazie nie przeszkadza duza ilosc many, zaglosują na nie, czyt. 1-800 ? lvle.

Taki se pazdzioszek
17-11-2009, 17:42
Czy ten pomysł jest dobry? To sprawa dyskusyjna bo na załóżmy 4000 levelu będzie UE UE UE UE MANAS UE UE UE UE MANAS. Wtedy to też będzie kompletnym idiotyzmem. Na pewno potrzebna jest jakaś reforma w systemie manasowania się (bo z uhami jest zrobione poprawnie), więc zaznaczyłem na tak, choć akurat z TĄ propozycją w 100 % się nie zgadzam.

Master Sio
17-11-2009, 17:44
Jestem na nie xD a manasuj sie sam . CZemu niby znowu magiczne i poł magiczne maja cos dostac a rycerzyk w dupe. pozdro

.Zaxer.
17-11-2009, 17:46
najlepiej zlegalizowac wosso... pomysl zly jestem na nie.
@Down
hahahahahahahahahahahahahahah XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

.Serafin
17-11-2009, 17:47
Czy ten pomysł jest dobry? To sprawa dyskusyjna bo na załóżmy 4000 levelu będzie UE UE UE UE MANAS UE UE UE UE MANAS. Wtedy to też będzie kompletnym idiotyzmem. Na pewno potrzebna jest jakaś reforma w systemie manasowania się (bo z uhami jest zrobione poprawnie), więc zaznaczyłem na tak, choć akurat z TĄ propozycją w 100 % się nie zgadzam.

Kurna. Nie chodzilo mi ze 4k lvl dostnanie 4k many za manasa. Miałem na mysli zeby np taki 2.5k edzio manasowal sie po 1k? ; | Nie wiem.

Master Sio:
HAHAHAHA Macie najmniej many i placzecie? Ek dostaje po dupie tylko tym ze slabo bije. Jedyny problem ;) Btw. Czy ja ***** mowie o wosso? Ja jebie, chodzi mi o sam temat manasów. Na manualu nie idzie wymanasowac sobie 56k many, daj spokoj czlowieku.

Up: To ze nie umiesz zrobic otsa podobnego do apo i ja nie chce ci pomagac, to nie znaczy ze musisz krytykowac kazdy moj pomysl.

Dαniel3k =)
17-11-2009, 17:50
Jak zobaczyłem tego newsa, to od razu za chciało mi się grać znów. =D
To jest najlepszy pomysł jaki mogli wymyślić. W końcu zauważyli że bany na 10 dni nic nie dają, to teraz będą mieli... :D
Trzymać tak dalej!

_
ms/ed z 144 mlvl'em manasuje się 700+. Mało? Pół gan mas morta...

Mehu
17-11-2009, 17:56
Spoko propozycja tylko tu wychodzi na jaw takie coś:
Gdyby manas dawał załóżmy 800-1000 many to wtedy taki 500 pall/sorc/drut mógłby napierdalać spama 3x dłużej niż dotychczas.

*^*Hunterpall*^*
17-11-2009, 17:57
Ja bym zlegalizowal manasy na hoty a cave, auto vity normalnie banowane powinny byc;s

:| Tyle

Dolar $
17-11-2009, 17:59
Jak zobaczyłem tego newsa, to od razu za chciało mi się grać znów. =D
To jest najlepszy pomysł jaki mogli wymyślić. W końcu zauważyli że bany na 10 dni nic nie dają, to teraz będą mieli... :D
Trzymać tak dalej!

_
ms/ed z 144 mlvl'em manasuje się 700+. Mało? Pół gan mas morta...

Popieram w 100%'ach. Teraz jak każdy ma grać uczciwie to każdy. Jednak do momentu aż nie zbanują każdego 1300+ level'a tj. pala, druida, sorca to nie uwierzę, że ludzie grają bez botów.

Orson_Pall
17-11-2009, 18:09
LOL NIE! Jest dobrze, ms/ed manasuje sie ok. 700 mp (prawie polowa/polowa ataku), rp ~450 (tez polowa ataku). Osobiscie jak zobaczylem tego newsa, to sie zastanawiam czy nie wrocic na apo. I nie mow ze sie nie da manasowac tyle many, jakbys zawsze sie recznie manasowal, to by Ci to nei przeszkadzalo. A że zawsze jechales na wosso, to Twoj problem. Grałem tu 1,4k msem (m.in), i spokojnie dawalem rade expic bez zadnego bota -.-

Elite Filutek
17-11-2009, 18:10
hehe były takie pomyśły ale ten jest dobrze przedstawiony opisany więc daje na tak bo to też jest męczące ;d

Kapitan Alkohol.
17-11-2009, 18:23
Serafin tak żeś to opisał że guzik co zrozumiałem. Wg mnie ekipa powina pozwolic uzywac auto manasa ludziom z 1000+ lvl'em (jest takowych już ok 250 na servie) lub inna opcja - wprowadzenie questa na możliwość kupywania manaruny (coś ala quest na ihy na rooku). Manaruna dawała by wstępnie 1k many, ale później jej 'moc' wzrastała by wzraz z lvl i mlvl.

Kuki
17-11-2009, 18:46
dodajcie mr'ki, i kazdy bedzie happy ........................

Mehu
17-11-2009, 18:49
Serafin tak żeś to opisał że guzik co zrozumiałem. Wg mnie ekipa powina pozwolic uzywac auto manasa ludziom z 1000+ lvl'em (jest takowych już ok 250 na servie) lub inna opcja - wprowadzenie questa na możliwość kupywania manaruny (coś ala quest na ihy na rooku). Manaruna dawała by wstępnie 1k many, ale później jej 'moc' wzrastała by wzraz z lvl i mlvl.

Jeszcze raz powtarzam, TO NIE WYPALI !!

Wytłumaczę

Gdyby taka manaruna dawała 1k i więcej many to popatrz na pewną rzecz: 500 sorc walnie ue za 100 many, manas daje mu 500 więc ogólnie jest do tyłu 500 many, a gdyby na turę postać dostawała 1k i więcej many to wtedy byłbyś co turę x many do przodu. Ilość kosztu many za poszczególne czary nie może się zmienić, bo wtedy low lvle nie dadzą rady wbić większego lvla.

A więc thc

Azielu$
17-11-2009, 19:24
HAHAHAHA Macie najmniej many i placzecie? Ek dostaje po dupie tylko tym ze slabo bije. Jedyny problem ;)

Chyba nigdy nie grałeś ekiem bez bota... Rp/Ms/Ed nie ma takiego problemu, że jak go przesuwają to nie może się leczyć. Moim zdaniem dobrze zrobili wprowadzając surowsze kary. :)

#edit

I znów nie mówcie że ek będzie miał wtedy najłatwiej, bo kto gra ek, ten wie że uhy na hocie nie gwarantują że jak begniesz to ten uh wpadnie... (w 70% ten uh nie wchodzi jak biegasz)
Dlatego jak uciekasz to padasz. :c

Zuczek Przemas
17-11-2009, 19:30
mogli by dac mansa na hota ale tez jezeli manasowac bedzie trzeba sie recznie beda mniej lvli wbijac zamiast 10 np 5 tylko mogli to wstawic rok temu;p

Ktoś II
17-11-2009, 19:47
[B]Delete za cave - pomysł żalosny, ale moge to zrozumiec.
Bany na miesiąc za wosso na mane? Nie wiedzialem czy to głupi zart na prima aprilis czy literówka, ale dzien mi nie pasował, a po 5 stronach krytyki poprawiliby juz z 1000 na 100.

Chyba sobie jaja robisz!
Genialnym pomysłem było delete za cave. Super też, że za manasy/uh na hotkeyu są tak długie bany! Na pewno wprowadzą coś, co podnosi mane.
Bany mają zostać takie jakie są! Ludzie zaprzestaną używać programów wspomagających i wszystko będzie cacy.
Co do krytyki, to chyba rzecz jasna, że botom się to nie podoba!

Popieram pomysł Mysticusa.

geboj pall
17-11-2009, 19:49
Kurna. Nie chodzilo mi ze 4k lvl dostnanie 4k many za manasa. Miałem na mysli zeby np taki 2.5k edzio manasowal sie po 1k? ; | Nie wiem.

Zgodził bym się jeżeli 2,5 k lvl dostawał by max tak ja ty napisałeś 1k many.
Co do tematu z manasami mam lepszy pomysł ,ale nie chce mi się pisać :D.
Może napiszę nową propozycje ;d

Zagłosowałem na tak :D

<Vetebcio>
17-11-2009, 19:53
No to pozostaje tylko gra knigtem , , , :rolleyes:
Lub na rooku bo tam chyba nie banuja :D

Demon Huntter
17-11-2009, 19:57
okolo rok temu grajac Adrian of Sork wtedy byl to ok. 1250~ lvl'a .. mialem chyba 43k many czy 36 nie wiem nie obchodzi mi to , ale wiem , ze 1200-1300 jechalem manual , chara stracilem , a nastepnymi postaciami nie gralem XD
jestem na tak =)

Dopalacz
17-11-2009, 20:59
nie wiem o co płacz XD poradnik by karel będzie za pare dni na allegro ;/ :D Scar i jazda , ew wosso , pomysł do dupy samm a 39k many .. wkurwia mnie to ;/ bo ek na moim lvl ma 42k hp 4 uhy i ma full eq do tego z wosso uhy ale cóż ; /

Shoter
18-11-2009, 11:43
I bez bota to robota według mnie Mortiis dobrze zrobił może dzięki temu więcej ludzi na apo wróci a boty odejdą

Old Shidishi
18-11-2009, 15:07
Jakos ja nie narzekalem gdy gralem swoim msem (1,5k lvl) a troche many mialem do naladowania... Wiec o co tu placzenie? ; /