PDA

View Full Version : Mana

Taki se pazdzioszek
18-11-2009, 15:34
Siema,
ostatnio zauważyłem tendencję do powstawania propozycji, które mają na celu ułatwienie manasowania się wszystkim profesjom (jedynie knightowie o to tak bardzo nie zabiegają, bo wiadomo, że mają mniej many, czar atakujący jest mniej wymagający pod względem many i mają uha).
No więc proponuję zrobić questa:
przejście po całej mapie APO, chodzenie od npca do npca i dawanie im odpowiednich itemów czyli quest byłby podobny do Postmana na rlu, lecz wymagałby dużej ilości itemów (nie opisuję dokładnie, bo pomysł może zostać przyjęty negatywnie). Po wykonaniu questa gracz miałby dostęp do dwudziestu rozstawionych w niektórych miejscach na mapie (niedaleko respów i daleko od depo) dziupli, gdzie mógłby naładować całą manę za podwojony koszt wymanasowania się zwykłymi manasami. Oczywiście w miejscach tych byłoby pz, tak aby nie mógł tam wejść gracz z pk. Naładowanie many trwałoby załóżmy 15 sekund bezczynnego stania. Oczywiście można zmienić ilość tych dziupli w zależności od humoru Mortiisa.
Do graczy z "mieczami" pk niestety nic nie mogę wymyślić, ponieważ jestem zbyt niemądry, ale jak coś wymyślę to dodam (chyba, że mnie zjedziecie).
Dzięki xd
(opinia "Pazdzioch to debil ;/" jest uznawana za głos nieważny)

@marcelllo
manarune? To pker użyje manaruny i zacznie nawalać UE. Ja napisałem, że dziupla będzie zabezpieczona PZtem. Pkowanie powinno zostać takie jak jest teraz, bo wszystko jest w miare równo wyważone. Dodanie manaruny zniszczy ten system. ; / Napisz mi, czy ktoś oprócz Twojego rookstayera jest teraz poszkodowany w systemie pkowania? No właśnie, więc chyba nie chcesz tego zniszczyć. Proszę o edycję postu i wyjaśnienie dogłębne, bo uznam Pana opinię za bezsensowną i gównianą!!!!

@Dopalacz
A jednak jakoś tam bana dostałeś. Niby nie da się wykryć, ale dajmy jakiegoś plusa graczom, którzy nie używają botów!

@Badzjos
Ja przynajmniej nie chce manasów i uhów na hotkeyach

ronida
18-11-2009, 15:40
Pomysł uważam za całkiem pozytywny, tym bardziej że dobrze, że nie napisałeś, że takie 'dziuple' miały by być na każdym respie. Dam Tak xD

Marcelllo
18-11-2009, 15:41
Dziuple? Na co to komu? :d Już lepiej niech dadzą nowe manasy/manarunki... Chociaż po co one, jak wystarczy zwiększyć zależność ilości many od poziomu magicznego np +2*mlvl - u sorca z 150 mlvl dawałby manas 300 więcej, u rp z 45mlvl dawałby 90 więcej i u knighta 30 więcej... Niby zdaje się mało, ale nie liczcie na więcej... Zauważcie, że jakby manasy dawały 1k many to taki ms waliłby spam ue,manas,ue,manas i many by mu zbytnio nie ubywało... Ek jest w najbardziej komfortowej sytuacji :) Wszyscy grać ek!!

@edit - A kto tu mówi o rookstayerze? Myślisz, że innej postaci nie mam? ;)

Dopalacz
18-11-2009, 15:42
Nie i tyle omg many auto nie da si wykryć xD jebnij sobie scara i mordeczka jusz

Pazdzioch ;/ chciałem nocke 1 stawić od 6 dni na nowych msc xD i tak się stało że glan musiał k@#a o 1 zalogować
za auto mane miałem 1 bana i to nie na karelq ;s więc nie da się wykryć

Azielu$
18-11-2009, 15:55
@Dopalacz
A jednak jakoś tam bana dostałeś. Niby nie da się wykryć, ale dajmy jakiegoś plusa graczom, którzy nie używają botów!

Cave.

@topic
Moim zdaniem to beznadziejny pomysł. Jest dobrze, a dzieci, które narzekają na to, że nie wyrobią z maną, niech idą na mazurka.

Wolly
18-11-2009, 16:04
Co do quest'u to pomysł ujdzie, ale nie jestem zwolennikiem wprowadzenia czegoś takiego. Nagle wszyscy zabiegają o zwiększenie 'ładowania' many, bo administracja wprowadziła 'surowsze kary.' Czy to nie jest dowód na to, że większość jechało na bocie?

Badzjos
18-11-2009, 17:03
"Pazdzioch to debil ;/"
Wymyśliłeś coś bardzije pojebanego niż reszta pomysłów razem wziętych.
Musiałbym zejsc z respa żeby iść naładować mane tak? To teraz tak: mana skończy mi się po 4 queenach (jak dobrze pójdzie to ubije aż 4!), czyli jak ubije 4 queeny to musze zejść z respa żeby naładować mane i wrócić na kolejne 4 queeny... Trace, czas, czas i jeszcze raz czas... Nawet nie chodzi o kase, bo to się nie liczy, ale to po prostu jest debilne... Przemyśl zanim dasz jakiś kolejny pomysł

Badzjos
18-11-2009, 17:05
Co do quest'u to pomysł ujdzie, ale nie jestem zwolennikiem wprowadzenia czegoś takiego. Nagle wszyscy zabiegają o zwiększenie 'ładowania' many, bo administracja wprowadziła 'surowsze kary.' Czy to nie jest dowód na to, że większość jechało na bocie?

To jest tego najlepszy dowód, ale chyba każdy wiedział że tak było, więc zdziwienia nie powinno być :)

Adasik
18-11-2009, 21:06
Nie róbmy z APO rl Tibii. Rl Tibia też wyglądała tak jak apo, a teraz? Czego to nie wymyślili? Niedługo będzie się tam helikopterami latać i pływać na rekinach po morzu..
@Topic
Jestem na nie.

Dolar $
18-11-2009, 21:15
(jedynie knightowie o to tak bardzo nie zabiegają, bo wiadomo, że mają mniej many, czar atakujący jest mniej wymagający pod względem many i mają uha)

Knights* knight'ci*, ale knightowie? :O !

No też właśnie mają najmniej many, ale muszą się uhać. Jak ktoś się uha to się raczej nie wymanasuje nie? : /

#Topic

Epic fail. Nic więcej.