PDA

View Full Version : Alternatywy 4, czyli manasy cd.

Badzjos
18-11-2009, 19:48
Jak już wiadomo zrobiła się teraz niezła nagonka na manasy itp, więc ja dodaje swój kolejny pomysł pod dyskusje. Właściwie to nie jest mój pomysł, ale zwykłe xero z Rl.

A więc:
Proponuje wprowadzenie różnych rodzajów megamanasów, które zależnie od lvla mogły by być używane.
Jak wiadomo Na Rl są chyba 4 takie progi lvlowe. Ponieważ jest to ots można by zrobić ich nawet więcej, chociaz myślę że starczyły by i te 4 granice.

Przykładowe progi lvlowe dla megamanasów:
* dla graczy od 0 do 399 lvla podstawowe
* dla graczy od 400 do 699 lvla
* dla graczy od 700 do 999lvla
* dla graczy od 1000 do 1499lvla
* dla graczy od 1500lvla wzwyż

Po przekroczeniu każdego progu lvlowego można by było używać lepszych manasów, dających te 100-200 many więcej, lub po prostu jakiś większy % lvla i mlvla danej postaci byłby brany pod uwagę.

Dołączam sonde i mówcie co na ten temat sądzicie. Myślę że skoro sprawdza się to w nowszych wersjach Tibii, to byłoby to dobre również tu.
Dla próby można by na kilka dni wprowadzić test server 7.6 z danymi manasami i zobaczyć jak to wygląda w praktyce.

^Akynaoo
18-11-2009, 19:56
Proponuje wprowadzenia skryptu, ktory w zaleznosci od tego w jakim progu lvlowym znajduje sie nasza postac dodaje bonus w postaci kilkuset mp wiecej za uzycie megamanasa.

Belhior
18-11-2009, 20:04
Jestem jak najbardziej za! Świetny pomysł, można by choćby wprowadzić to na przetestowanie i myślę że się sprawdzi.

#up Właśnie o to autorowi chyba chodzi, każdy próg przekroczony to premia w postaci więcej many przy ładowaniu

Psyhol
18-11-2009, 20:06
Wedlog mnie jest to troche zbedne jak wiadomo mega manasy daja many zaleznosci jaki mlvl posadamy wystarcz zwiekszyc zaleznosc tego % i bedzie z glowy . Przykladowo mi mega manas daje 750-800 a mam 1,8k lvl i 147 mlvl mi to wystarcza w zupelnosc jak by dali lepsze manasy to by bylo tak manas ue manas ue i tak w kolko .

M4A1
18-11-2009, 20:11
Jestem na tak ale tylko ze wzgledu na lvl bo to jest zalowe taki ek do ms z mlvl ;p
jestem na tak

Dolar $
18-11-2009, 20:38
I knight by się manasował tyle co ms/ed. :)

Kolejny durny temat. Jest dobrze, a doszukujecie się problemów, bo nic wam się nie chce ręcznie robić. : /

Adasik
18-11-2009, 20:49
Jestem na tak ze względu na naprawdę dużą ilość many jaką posiadam na swojej postaci jednakże proponuję zrobić więcej progów lvl'owych ze względu na to, że z 1500 na 2000lvl dojdzie ci 15k many i mam się manasować po tyle samo mając 15k many więcej?
Zostawić auto manasa i po sprawie :D

Saylor
18-11-2009, 20:51
Nie no joke;d
Kapitan juz zrobił temat o manarunkach:PP
To chyba na to samo by wyszło;d

Oczywiście popieram pomysł i jestem na tak.

Badzjos
18-11-2009, 20:55
Nie no joke;d
Kapitan juz zrobił temat o manarunkach:PP
To chyba na to samo by wyszło;d

Oczywiście popieram pomysł i jestem na tak.

Manarunka to zupełnie coś innego, ją mógłby mieć każdy a tutaj zależnie od lvla masz premie dodatkową

Dolar $ I knight by się manasował tyle co ms/ed.

Kolejny durny temat. Jest dobrze, a doszukujecie się problemów, bo nic wam się nie chce ręcznie robić. : / Durny to ty jesteś, nie zrozumiałeś chyba też mojego posta który masz na podpisie... No cóż, nie każdy stał w kolejce po mózg...

Wolly
18-11-2009, 21:04
Nie no, kolejny temat o 'megamanasach'. Może poczekajmy, aż administracja wypowie się chociaż w jednym? Co do propozycji, jest dobra, ale czemu teraz nagle każdy chce takie 'manasy'? Ze względu na surowsze kary? Czy właśnie teraz nie ujawniają się osoby które grały/grają na botach?

Badzjos
18-11-2009, 21:07
Nie no, kolejny temat o 'megamanasach'. Może poczekajmy, aż administracja wypowie się chociaż w jednym? Co do propozycji, jest dobra, ale czemu teraz nagle każdy chce takie 'manasy'? Ze względu na surowsze kary? Czy właśnie teraz nie ujawniają się osoby które grały/grają na botach?

Własnie teraz się ujawniają i o to chodzi. Bo wcześniej nikt nie pomyślał że takie coś by się przydało :) Teraz można się zastanowić i coś zaproponować. A administracja ostatnio mało się udziela w tego typu tematach, czekamy...

Dolar $
18-11-2009, 21:09
Manarunka to zupełnie coś innego, ją mógłby mieć każdy a tutaj zależnie od lvla masz premie dodatkową

Durny to ty jesteś, nie zrozumiałeś chyba też mojego posta który masz na podpisie... No cóż, nie każdy stał w kolejce po mózg...

Tak, manarunka jest totalnym niewypałem ściągniętym z chujOTS'ów. Jest to runka na serwerach typu 1000000 exp żeby dzieci sobie mogły porobić ss'y jakich to oni leveli nie bili. Robisz co chwilę nowy temat o uhy albo manasy. Daj spokój. Masz manasy, po co ci manaruny? Kiedyś biegło się z mana fluidami, wiesz? Yeah Bunny ++436 many... Ogarnij, że możliwość noszenia sobie 10 gbp mmax jest dużo lepsza niż noszenie 60 gbp manafluidów. Jak dla mnie nie powinni nic robić z manasami.

A co do tego, czy jestem durny to sobie daruj. W kolejce po mózg nie musiałem. Dostałem go jako pierwszy. Twój post, który mam w podpisie zrozumiałem bardzo dobrze. Skoro przedmioty w grze wywołują u ciebie takie emocje to ciekawi mnie jak zachowałbyś się, jakbyś zobaczył dziewczynę w samej bieliźnie. : /

Do tego te twoje durne nabijanie postów. Chyba regulaminu nie czytałeś. Istnieje coś takiego jak edytowanie postów, a nie piszesz co 1-2 posty swoją durną wypowiedź. : /

Badzjos
18-11-2009, 22:51
Tak, manarunka jest totalnym niewypałem ściągniętym z chujOTS'ów. Jest to runka na serwerach typu 1000000 exp żeby dzieci sobie mogły porobić ss'y jakich to oni leveli nie bili. Robisz co chwilę nowy temat o uhy albo manasy. Daj spokój. Masz manasy, po co ci manaruny? Kiedyś biegło się z mana fluidami, wiesz? Yeah Bunny ++436 many... Ogarnij, że możliwość noszenia sobie 10 gbp mmax jest dużo lepsza niż noszenie 60 gbp manafluidów. Jak dla mnie nie powinni nic robić z manasami.

A co do tego, czy jestem durny to sobie daruj. W kolejce po mózg nie musiałem. Dostałem go jako pierwszy. Twój post, który mam w podpisie zrozumiałem bardzo dobrze. Skoro przedmioty w grze wywołują u ciebie takie emocje to ciekawi mnie jak zachowałbyś się, jakbyś zobaczył dziewczynę w samej bieliźnie. : /

Do tego te twoje durne nabijanie postów. Chyba regulaminu nie czytałeś. Istnieje coś takiego jak edytowanie postów, a nie piszesz co 1-2 posty swoją durną wypowiedź. : /

Wyglądasz mi na dzieciaka z gimnazjum wiesz? :) Przeczytaj sobie gdziekolwiek, w jakimś wiarygodnym źródle znaczenie "przenośni", "alegorii". Może zrozumiesz o co chodziło... Jak nie to wybacz, nie poradze...

Ps. Moja dziewczyna lubi chodzić w bieliźnie i uważam to za normalny odruch że wtedy "łapie ślinke" (pisze w cudzysłowie, żebyś wiedział że to nie dosłowne znaczenie, tylko przenośnia, której znaczenia najwidoczniej jeszcze nie znasz). Jeśli ty tak nie masz, to znaczy że jesteś homo...

I kolejna rzecz której nie zrozumiałeś, to to, że to nie byłyby manafluidy dla profesji, tylko megamanasy nadal tylko że z progami lvlowymi.
Masz manasy, po co ci manaruny?Przeczytaj mój 1 post, przeczytaj topic i sprawdź czy jest tam mowa o manarunach...

To że kiedyś wystarczyło 436pkt many, było uwarunkowane niewielkimi lvlami na serverze. Ale jak widzisz większość zrobiła postęp pod tym względem (ty nadal stoisz w miejscu mi się wydaje...) i potrzebuje czegoś więcej niż te 500-600pkt many przy jednym manasie.

Co do postów, mam edytować post na 1 stronie, cytując kogoś na 2? Jak jest potrzeba, to edytuje, jak musze napisać new posta, to to robie...

Krsix
18-11-2009, 23:02
Jestem na tak:
- podstawowe 500 many
- średnie 600 many
- duże 700 many
- mega 800 many
Nie przesadzajmy ;)

Dolar $
19-11-2009, 00:25
Ps. Moja dziewczyna lubi chodzić w bieliźnie i uważam to za normalny odruch że wtedy "łapie ślinke" (pisze w cudzysłowie, żebyś wiedział że to nie dosłowne znaczenie, tylko przenośnia, której znaczenia najwidoczniej jeszcze nie znasz). Jeśli ty tak nie masz, to znaczy że jesteś homo...

I kolejna rzecz której nie zrozumiałeś, to to, że to nie byłyby manafluidy dla profesji, tylko megamanasy nadal tylko że z progami lvlowymi. Przeczytaj mój 1 post, przeczytaj topic i sprawdź czy jest tam mowa o manarunach...

To że kiedyś wystarczyło 436pkt many, było uwarunkowane niewielkimi lvlami na serverze. Ale jak widzisz większość zrobiła postęp pod tym względem (ty nadal stoisz w miejscu mi się wydaje...) i potrzebuje czegoś więcej niż te 500-600pkt many przy jednym manasie.

Ta, tibijczyk będzie mi mówić kto tu jest homo, a tak się naspinałeś na skype, że aż wyszedłeś. : /

Twoje pomysły (manaruny, nowe manasy) to jeden syf. Grasz z tym swoim głupim bratem jedną postacią i myślisz, że jesteś pro elo.

Uwarunkowane niewielkimi levelami? Ludzie spalali więcej many w 2006 roku używając zwykłych mana fluidów na expieniu niż teraz. Wtedy paladinem biło się po jednym Kingu, zresztą po co mam ci to mówić jak ty jesteś tak ograniczoną osobą, że hehe, hehs oraz hihi. Nie ogarniasz, że robiąc nowe manasy w końcówce 2009 roku to porażka? Gracze, którzy wybili tyle potworów żeby osiągnąć swoje levele nie mieli innej możliwości jak zwykłe manasy? Zresztą knight będzie dostawał tyle many co ms/ed na tym levelu tak? Hehs _/ ! TO o czym ty tutaj napisałeś jest totalną porażką. Każdy kto gra tu od dłuższego czasu, nie tak jak ty 5~ miesięcy wie, że manasy zależą od poziomu magicznego. : /

22. Wladca Smokow 1364 13 //Nie moja wina, że masz 13 magic level. Chcesz więcej się manasować powbijaj sobie magiczny. : /

Mogłeś kupić sobie sorca albo druida wtedy byś się więcej manasował. Tematów o nowych manasach było już dużo. Manaruna odpada na starcie. Może zaproponuj nowe uhy, bo za mało się uhasz, co?

Nie pisz tych swoich durnych tematów, a i te twoje 'podpowiedzi' typu: '500 levele niech się nie wypowiadają' to sobie możesz pisać białym kolorem, bo jestem tego święcie przekonany, że nie jeden 500 level gra tutaj dużej niż ty i wie o wiele więcej niż ty na temat pvm na APO, synek.

PS: Dziewczyna w tibii ci się rozbiera? Ściągając eq i wkładając je do bp? : /

Skopiowałbym ile godzin siedziałeś w grze, ale nie chce mi się w to bawić. Więc poświęcasz tyle czasu grze, że o dziewczynie to ty możesz zapomnieć.

Badzjos
19-11-2009, 07:24
Ta, tibijczyk będzie mi mówić kto tu jest homo, a tak się naspinałeś na skype, że aż wyszedłeś. : /

Twoje pomysły (manaruny, nowe manasy) to jeden syf. Grasz z tym swoim głupim bratem jedną postacią i myślisz, że jesteś pro elo.

Uwarunkowane niewielkimi levelami? Ludzie spalali więcej many w 2006 roku używając zwykłych mana fluidów na expieniu niż teraz. Wtedy paladinem biło się po jednym Kingu, zresztą po co mam ci to mówić jak ty jesteś tak ograniczoną osobą, że hehe, hehs oraz hihi. Nie ogarniasz, że robiąc nowe manasy w końcówce 2009 roku to porażka? Gracze, którzy wybili tyle potworów żeby osiągnąć swoje levele nie mieli innej możliwości jak zwykłe manasy? Zresztą knight będzie dostawał tyle many co ms/ed na tym levelu tak? Hehs _/ ! TO o czym ty tutaj napisałeś jest totalną porażką. Każdy kto gra tu od dłuższego czasu, nie tak jak ty 5~ miesięcy wie, że manasy zależą od poziomu magicznego. : /

22. Wladca Smokow 1364 13 //Nie moja wina, że masz 13 magic level. Chcesz więcej się manasować powbijaj sobie magiczny. : /

Mogłeś kupić sobie sorca albo druida wtedy byś się więcej manasował. Tematów o nowych manasach było już dużo. Manaruna odpada na starcie. Może zaproponuj nowe uhy, bo za mało się uhasz, co?

Nie pisz tych swoich durnych tematów, a i te twoje 'podpowiedzi' typu: '500 levele niech się nie wypowiadają' to sobie możesz pisać białym kolorem, bo jestem tego święcie przekonany, że nie jeden 500 level gra tutaj dużej niż ty i wie o wiele więcej niż ty na temat pvm na APO, synek.

PS: Dziewczyna w tibii ci się rozbiera? Ściągając eq i wkładając je do bp? : /

Skopiowałbym ile godzin siedziałeś w grze, ale nie chce mi się w to bawić. Więc poświęcasz tyle czasu grze, że o dziewczynie to ty możesz zapomnieć.

Po 1 nie gadaliśmy na skype nobku, nie gadam z patafianami, po 2 ja jestem na forum obecny, a mój brat gra na apo, więc to 2 różne rzeczy, bo ja już raczej żadko gram, dlatego właśnie że mam komu czas poświęcać tibiarzu...

Kolejna sprawa, na apo wbiłem 1krp, 800 ek, i 900+ msa, (to niegdyś wbiłem ja, nie brat) All chary sprzedałem i kupiłem takiego i chuj ci do tego.
Ps. Wladca ma 2% do 14 mlvla

Grając na starych manafluidach, wbiłem tutaj 400ek, więc wiem jak to było, a do Ciebie nie dociera, że idzie się za potrzebami społeczeństwa i robi coś do przodu a nie stoi w miejscu? Jeśli tak to jak podrośniesz zapisz się do jakiejs konserwatywnej partii i tam swoje poglądy krzew.

Kolejna sprawa... Nigdy nie powiedziałem słowa o manarunie...

I jeszcze co do mlvla. Każdy wie że manasy zależą od mlvla, ale jest to tak znikoma różnica, że jest wielkością "zaniedbywalnie małą".
Dla przykładu, swoim 1,3k ek manas daje mi około 500-600 many, a 1,5k ms dostaje tej many 600-700 przy 3x większej ilości many. Nie widzisz różnicy?

Moim zdaniem trzeba coś robić, a nie uważać jak stary komunista że "jest dobrze więc po co coś zmieniać"?

I ogólnie, na apo grałem około 3-4 lat, ale głównie przez takie dzieci jak ty, przestałem i żadko zaglądam, mój młodszy brat się w to bawi, ale w styczności z takimi noobami pewnie też szybko się znudzi

Rumix
19-11-2009, 11:08
Jestem na tak .
Taki Edzio musi trochę poświęcić czasu na manasowanie .

Been
19-11-2009, 12:49
Jestem jak najbardziej na tak... Bo high lvl bardzo duzo czasu poświęcają na manasowanie...

Seth Drut
19-11-2009, 14:37
to by mocno zmienilo pvp..
trzeba pomysl dopracowac ;)
jestem na tak ;p

Dolar $
19-11-2009, 15:33
żadko zaglądam

Tak, ja jestem dzieckiem. : / EPIC FAIL. : /

ale głównie przez takie dzieci jak ty, przestałem i żadko zaglądam,

To po jakiego chuja w ogóle dajesz pomysły skoro tu nie grasz? Twój brat mówił co innego na skype. : / Mniej więcej, że ty na chara wejdziesz wieczorem i że on się uha tibia gg. : /

krzew

Wiem, znam tą roślinę.

ale w styczności z takimi noobami pewnie też szybko się znudzi

Zapewne nawet nie znasz znaczenia słowa 'noob'. Gram tu dłużej, wbiłem tu więcej leveli, zabiłem tu więcej ludzi niż ty monster'ów, więc noobem możesz być tylko ty. : /

#Topic

Totalna porażka. Nikt msowi ani druidowi nie kazał expić z exevo gran mas vita vis/exevo gran mas mort. To są czary raczej do pvp niż do expa. Do expa masz czary exevo gran mas vis/exevo mas mort. One palą 1k many ~. :) To jest gra, a nie wbijanie leveli na przymus. : /

Badzjos
19-11-2009, 18:26
To po jakiego chuja w ogóle dajesz pomysły skoro tu nie grasz? Twój brat mówił co innego na skype. : / Mniej więcej, że ty na chara wejdziesz wieczorem i że on się uha tibia gg. : /

Co do mojego brata to sobie z nim gadaj, a nie ze mną dyskutuj... Ja grałem tu jeszcze niedawno i czasami równiez wejde, więc mam prawo głosu...

Cytat:Napisał Badzjos
krzew

Wiem, znam tą roślinę.

Widze że nie rozumiesz znaczenia pewnych słów wykraczających jak widać poza Twój personalny słownik. "krzew" tutaj w znaczeniu głosić, wypowiadać coś. Krzew nie jako roślina, ale od słowa krzewić... Staraj się czytać i rozumieć jednocześnie, może kiedyś się uda.

Noob - to określenie osoby nie bardzo znającej się na tym co próbuje robić, noob próbuje również udowodnić że jest dobry w czymś o czym nie ma pojęcia. Błędne jest rozwijanie skrótu noob na język angielski jak to się przyjeło robić, bo "nooba" używano już przed tibią i "mądrymi" tibijczykami którzy zaczeli tłumaczyć to określenie.

Gram tu dłużej, wbiłem tu więcej leveli, zabiłem tu więcej ludzi niż ty monster'ów, więc noobem możesz być tylko ty. : /

Ja wiem, jestes wójek dobra rada... Znasz się na wszystkim itp
Na apo gram od około 4 miesięcy po jego powstaniu, więc nie wiem czy grasz dłużej. Patrząc choćby na Twoje konto na forum, to nie siedzisz tu zbyt długo. Porównaj moje, a Twoje konto i daty założenia. Ale to tak na marginesie. Też moge powiedzieć że na apo gram od początku czy coś nie, przez kabel każdy mocny tak neo? :)

Ostatnia sprawa to to, że po to są czary ofensywne żeby ich używać, a nie trzymać tylko na pvp... Możesz walić z exori mort i bić lvl 2h, Twój wybór, inni chyba wolą posuwać się z biegiem czasu i wprowadzać nowe rzeczy, bez wprowadzenia czegoś nowego, server zrobi się nudny.

Zresztą potrzebe innowacji udowadnia dołączona sonda, a Ty już skończ się wymądrzać

Marcelllo
19-11-2009, 18:30
Jestem na tak, lecz szczerze mówiąc, jest mi obojętne co dodadzą :d Tylko, żebyście nie płakali, że mało się manasujecie... :D