Zaloguj się

View Full Version : ROOK - lucky rat

Midas
20-11-2009, 11:16
Tak patrzę na lucky rata którego wprowadziliście i uważam, że w obecnym stanie nie powinien on mieć racji bytu na Rooku.

2 proste do dojscia respy, 10k xp za zabicie i do tego 1cc w loocie + fire mushrooms potrzebne na quest, które też da rade drogo sprzedać.
Wszystko fajnie, ale porównajcie to np do Draculi ( mob strasznie trudny do zabicia na Rooku, hity po 800, jak wejdzie combo to wogóle strach się bać, do tego potrzebne uh bo samymi ihami nie da rady utrzymać blokera przy życiu) za którego otrzymujemy 10-20 platynek. Dobra pomijam to że da radę z Draculi lootnać bright sworda, vampire shield. Ale bez przesady.

Albo porównajmy zabicie Dark Lorda (15k xp) a lucky rata(10k xp). Na którym lvl odważyliście się huncic dark lordy??

Przecież ja lucky rata zabiłem nowym charem na 7 lvl (tyle co kilka pająków zabiłem i zdobyłem serpenta) Po 30 min gry byłem gotów do przejścia na maina :o

Proponuję:
1. Przyciąć znacząco xp i loot. Same fire mushroom niech będą nagrodą. No dobra fire mushroom, 500 xp i 2-3 platynki (co do p setu to niech zostanie)
2. Zmienić mu resp na trudniejszy do dotarcia.
Może 1 niech się pojawia tam gdzie devil helmet quest, a drugi np za dworcami, tam gdzie kiedyś było przejście na smoki ??

Komentujcie.

Techniks
20-11-2009, 11:22
Szczesliwy szczurek daje 1k expa, nie 10.
Resp niech zostanie !
Kazdy moze zarobic i latwiej zaczac gre na rook. : )
A dracula to nie potwor do expienia ,tylko miala byc pulapka, ale mozna bylo sie tego spodziewac, ze hlvl sie zbiora i beda chcieli zdobyc jakies rary na rook.
Grzyby nie leca z kazdego rata, wiec myslem, ze jest dobrze i powinno zostac tak jest z lootem, ale moze dodac ognie na respie.

Sobi
20-11-2009, 12:04
Zaznaczyłem "Nie - dobrze jest jak jest"
Tak jak Techniks.

Ja ofc. nie gram na Rooku, ale dla innych na pewno się przyda.
Nie usuwać tego respa.

Nieznajomy
20-11-2009, 12:06
Jest dobrze jak jest na dracule juz nikt prawie na rook nie chodzi bo sca juz nie leci i demon helmet... a pozatym szczesliwy szczur sie respi co 2h wiec nic nie trzeba zmieniac bo i tak przyjdzie jakis dzieciak 200 lvli i ci zajebie tego lucky rata jak ty dostaniesz 2k a on 8k ;o i do tego on ci loota zawali...

Saylor
20-11-2009, 12:21
Nie.
Ten potwór i tak respi się co 2 godziny wiec.
i nie daje 10k expa.
Słuchaj dalej noobow i wyjdz.

Jestem na nie!>

Krsix
20-11-2009, 12:55
Nie, idealny dla lov lvli. Rzadko sie respi, a dużo ludzi się na niego czai ;)

Elite Filutek
20-11-2009, 13:35
Nie zostanie jak jest tak jest dobrze i on daje 1k expa -.- a nie 10 ;d

Wolly
20-11-2009, 13:54
Nie które są lepsze do expa, a nie które do loot'a. :) Osobiście nie gram na rook'u, ale dobrze, jest jak jest. Ten temat założyłeś, a dokładnej wiedzy nie masz.

Marcelllo
20-11-2009, 16:20
Ten szczęśliwy szczurek daje 10k xp ale respi się co 2h :) Więc ja nie wiem o co Ci chodzi...

PS. Gdyby nie te szczury to fire mushrooms by było za trudno zdobyć :)

A co do Draculi - już nikt tam nie chodzi bo zepsuli loota :)

!!sQaua!!
20-11-2009, 16:45
Po1. Zawsze na nich jest po 3-6 osób... więc wiesz...
Po2. Respi sie co restart i chyba co 2h.
Po3. Loot nie jest aż taki zły...

Badzjos
20-11-2009, 21:34
Respi się co niecałe 2h, więc jak ktotś chce tam expić zamiast na dark lordach np to zapraszam... Po 2 zawsze ktoś jest, wiele razy logowałem się pierwszy, a na redzie jak był LR to nagle 5 noobów log i sobie wyrywają deda mojego... To jest bardzo "lucky" ubić i złapać samemu, gdyż żadki respawn i dużo osób zmniejszają szanse na loota większego. Niech zostanie jak jest

White Nygas
21-11-2009, 15:21
Pacanie z Drakuli leci Demon helmet nie ma na rooku go ale jak zdobędą to co niech zostanie tak jak jest

drasty131
21-11-2009, 16:23
Jestem na nie... Poniewaz stanowi to zarobek dla low, jak i wyzszych lvli ...

Seth Drut
21-11-2009, 19:20
nie. jego resp jest tak rzadki, to wystarczy ;)

Dark Devorious
21-11-2009, 20:54
Jestem na nie , bo ? Bo jest zajebiscie tak jak jest ;D Jak sama nazwa wskazuje jest to LUCKY rat ( czyt. szczescliwy szczurek ). Respi sie co 1h i ty mowisz ze on nie powinien byc na rooku ? Loot z niego tez jest odpowiedni. W ogole wszystko ok niech zostanie tak jak jest; )

H5N1
21-11-2009, 20:57
Szukasz dziury w całym, jest dobrze. Podoba mi się ten potworek.

Norix
24-11-2009, 23:59
Niech zostanie.
Nie expilem nim jeszcze a mam postac na rook. ale z tego co czytam to juz wiem na co ide jutro;d

Lagga
24-03-2010, 16:06
Wez Sue "Je*" Ok ??
Nie Nie Nie jest dobrze i lubie ten daszek.

czemu odswiezasz stare tematy?

@top niech zostanie. dochodowy stworek;]

Badzjos
24-03-2010, 16:07
Bardzo fajnie że jest lucky, zawsze jest ciekawiej jak taki mobek istnieje. Co prawda niektórzy dają loga na respie i przy każdym resie jest tam 20 osób bijących się o to 1cc i grzybki, ale to w sumie też jest ciekawe. Można by zrobić tam np trainera w jakiejś klatce, który uniemożliwiałby wylogowanie się w tym miejscu i trzeba by było dawać logi gdzieś dalej :)

Dareluss
24-03-2010, 16:15
Dobrze jest , Lucky Rat dla nizszych leveli aby mogli zarobic na te Life Fluidy , pozatym respi sie co restart wiec lepiej isc huncic te black knighty i masz wiecej kasy.Dracula jest dla ''mistrzow'' rook'a ; >

Fear Factory
24-03-2010, 16:52
Jest dobrze, bo chociaż jest "walka" o zabicie tego potora, co tworzy rookgard ciekawszym :)

Devil murder
24-03-2010, 18:26
Jest dobrze, wręcz wyśmienicie. Chyba o to chodzi, żeby dawał dużo expa oraz aby loot był dobry, prawda?

Lucky rat respi się rzadko, stąd ten exp oraz cc. Sama nazwa wskazuje L-U-C-K-Y R-A-T. Ogarniasz? ;>

Karpek
24-03-2010, 19:08
Fajny ten potworek, idealny dla mniejszych leveli. : p
Nie usuwać.

Artis
24-03-2010, 19:23
Fajnie, że jest taki mobek dzięki któremu gracze z niskimi lvl szybko zdobędą kasę na odpowiednią broń, czy też kupi jakieś fluidy.
Pozdrawiam

Skeptikz
24-03-2010, 20:42
Wszystko wam przeszkadza...
Niech będzie tak jak jest teraz.

Rat rodzi się raz na jakiś czas wiec exp za niego może być większy.

ChamTrzymaPion
24-03-2010, 21:58
Jest dobrze tak jak jest ;)
Nie zmieniajcie niczego ;)

MorgiBack
26-03-2010, 14:03
Resp niech zostanie !
A dracula to nie potwor do expienia ,tylko miala byc pulapka, ale mozna bylo sie tego spodziewac, ze hlvl sie zbiora i beda chcieli zdobyc jakies rary na rook.
Grzyby nie leca z kazdego rata, wiec myslem, ze jest dobrze i powinno zostac tak jest z lootem, ale moze dodac ognie na respie.

Święta prawda po co zmieniać rook jak i tak dużo jest już zrobione dla niego.

Ryśku xD
26-03-2010, 14:17
Myślę że powinno zostać tak jak jest :)

Bilon
26-03-2010, 14:20
Bardzo fajnie ze jest cos takiego jak lucy rat :)
Poniewaz latwo zarobic kase :)

Nagash
26-03-2010, 15:34
Resp niech zostanie !

popieram zdanie Techniksa. A jeszcze co do draculi to nie chodzi o to, zeby na niej expic tylko jak narazie to jest na zasadzie pulapki cos jak zombie na main.

.Lion.
04-04-2010, 12:57
Powinno zostać tak jak jest Ktoś dednie Lucki rat'a i zdobędzie 1 cc które wymieni przed przejsciem na Main na 50 cc na main....
Wiec nie zmieniał bym nic w tym....

.Lion.
04-04-2010, 12:59
Wszystko wam przeszkadza...
Niech będzie tak jak jest teraz.

Rat rodzi się raz na jakiś czas wiec exp za niego może być większy.
Mylisz się Lucki Rat Respi się co KAZDY restart servera...

Devil murder
04-04-2010, 14:08
@Up & 2x Up, używaj edita :<

Axelo .
05-04-2010, 16:20
Jest coś na rooku przynajmniej, moim zdaniem powinno zostać tak jak jest.

Rastamanek
05-04-2010, 16:36
Najlepiej żeby było tak jak jest nie powinno się tego zmieniać :]

Jankulowski
05-04-2010, 16:50
Ey ty jestes wogule ogarniety?? Zal.... Lucky. Sama nazwa wskazuje respi sie co 2h wiec wiesz ... Do zamkniecia temat.

Lunatic Volt Here
05-04-2010, 17:38
Jankulowski wg. Ciebie nazwa "Lucky" oznacza,że respi się co 2 h ? oO

TuK!
05-04-2010, 17:59
Resp niech zostanie !

Ten szczurek kolego, daje 10k expa, z tego co wiem w sumie może masz racje, mi nic nie wiadomo czy się coś zmieniło.
@top
Moim zdaniem, powinno być tak, że;
- Potwór uderza, 50-100.
- Summonuje jakieś huntery;
- Jeżeli taki hardkor jaki napisałem jest na nim ;], to by można było dodać 1-3cc loot(Nie zawsze), jakiś fire sword/dragon lance(np. w loocie, takim jak dragon scale legs z ots kinga?]

Saylor
05-04-2010, 18:58
Jestem na nie, ponieważ jest go trudno zabić samemu, co jest dobrze powiązane z rook'iem, który i tak już jest prawie jak main;P

Miarek
05-04-2010, 19:03
Resp niech zostanie !

Niestety muszę Cię zaskoczyć lucky rat daje 10000 expa : )

Szaloony Zieloony
05-04-2010, 20:17
"Lucky rat został stworzony dla nowych graczy, aby łatwiej im było zacząć grę."

Tylko problem jest taki, że nowy gracz nie tyle, co nie znajdzie respawnu tego szczurka, ile go nie zastanie. Poszedłem dziś zobaczyć jak to mniej więcej wygląd i okazało się, że ten monster nie jest dla nowych graczy. Raczej dla graczy, którzy chcą łatwo zarobić, bądź rookmasterów z problemami finansowymi. A, że respi się on co restart (czyli około 3-4 razy na dobę), przed restartem zawsze się ktoś tam czai. Tak więc gracz będący 1 dzień na serwerze ma bardzo duże szanse na ubicie go.

Jak tak ma wyglądać pomoc nowym graczom to ja bardzo dziękuję.

Moim zdaniem lepiej by było dać na respie szczurów quest na np. 10 platynek. Za to "ogarnięty" gracz kupiłby już sobie jakieś podstawowe eq u npc Sally. Potem questy takie jak serpent sword, plate set nie powinny już sprawiać problemów. I gra już na starcie staje się łatwiejsza.

Wracając do lucka - niech respi się co restart w innym miejscu na respie ratów, ale tak, żeby trzeba go poszukać, a nie kilka kroków i już masz rata.