PDA

View Full Version : ?wiczenia

Fifek
21-11-2009, 12:55
Otóż mam do was prośbę, abyście mi powiedzieli jakie mam robić ćwiczenia na wyrzeźbienie klatki i brzucha : ) i rąk też XD. Tylko jest problem, otóż nie mam dostępu do siłowni : o Jakie ćwiczenia mam robić aby wyrzeźbić każdą partię mięśni? Nie mam ławeczki żadnej, mam tylko hantelki :d

mam 180 wzrostu, 61kg wagi, hantle 5 kg ; o

Stronghold
21-11-2009, 12:56
LuL,mało ważysz,musisz przytyć z 9kg do 70.

Ja też tyle mam wzrostu i 70 kg xD

No to tak,hantelki 5kg narazię starczą,rób serie po 10-20 40 sekund przerwy i takich 5 serii (jak dasz rade xD)

Lord Kdpl
21-11-2009, 13:54
Otóż mam do was prośbę, abyście mi powiedzieli jakie mam robić ćwiczenia na wyrzeźbienie klatki i brzucha : ) i rąk też XD. Tylko jest problem, otóż nie mam dostępu do siłowni : o Jakie ćwiczenia mam robić aby wyrzeźbić każdą partię mięśni? Nie mam ławeczki żadnej, mam tylko hantelki :d

mam 180 wzrostu, 61kg wagi, hantle 5 kg ; o

klatka- Pompki na trzech krzesłach z obciazeniem(bynajmniej plecak z ksiazkami), a brzuch- a6w

Mejgerq
21-11-2009, 14:29
#up
To już lepiej robić 8 minut ABS, niż a6w.

#Topic
Kup sobie magazyn Men's Health, tam są zawsze świetne porady :)

Marek
21-11-2009, 14:45
Jeśli chodzi o okolice przedramienia to znam bardzo dobre ćwiczenie

1.) Znajdź sobie 5L butelkę albo jaka tam Ci pasuję ( aby nie była za lekka) , nalej do niej wody. Później weź sobie np. kij od miotły , sznurkiem zawiąż na środku kija i połącz z butelką.
Ćwiczenie wykonujesz dość prosto. Stoisz prosto ( wyprostowany ) , ręce wyciągnięte w przód - trzymasz kij przed sobą i zwijasz butelkę aż do samej góry po czym odwijasz ( pamiętaj aby robić to starannie i nie za szybko ).
Po takich kilku seriach Twoje przedramienia będą strasznie napompowane i zbite. To ćwiczenie jest prymitywne ale stosuję je wiele kulturystów.

2.) Tutaj wykorzystujesz swoje hantle ( co prawda 5kg mało ale na rzeźbę starczy). Siedzisz np. na krześle od komputera , kolana zgięte , przed ramiona kładziesz na uda tak aby tylko dłoń wystawała za kolana , łapiesz hantle w ręce najpierw nad chwytem ( od góry ) a później pod chwytem ( od dołu ) i machasz góra dół , pamiętaj aby przedramiona cały czas przylegały do ud.

Jeśli chodzi o brzuch to brzuszki wszelkiego rodzaju , klatę robisz pompki także wszelkiego rodzaju ( z obciążeniem , z użyciem krzesełka , pompki ze "ścianą " itp...na google znajdziesz ). Wpisz "trening domatora"
5kg na biceps to mało więc radzę wziąść plecak - napchać go książkami i po prostu trenować biceps - ja tak robiłem i efekty były.
Triceps wykonujesz hantlami , możesz także tym plecakiem.

Wiesz nie chcę mi się ustalać Tobie treningu i omawiać co i jak , wpisz na google "trening domatora domowym sposobem" i będziesz miał to o co Ci chodzi.

Pozdrawiam i sukcesów życzę , pamiętaj nie przetrenuj się i rób przerwy między seriami.

sir Hubert
21-11-2009, 15:17
Witam,ćwicz całe ciało albo nie ćwicz wcale, polecam www.sfd.pl ,dział Trening w Domowych warunkach .

Pozdrawiam :)

Marek
21-11-2009, 16:06
Witam,ćwicz całe ciało albo nie ćwicz wcale, polecam www.sfd.pl ,dział Trening w Domowych warunkach .

Pozdrawiam :)

Dlaczego tak ? zastanów się co mówisz ziomek :) popatrz na tych co ćwiczą sport "siłowanie na rękę " niektórzy ćwiczą tylko łapy a klata piersiowa , nogi itpp.. bez zmian.

Znam też naprawdę zbitych koksów co trenowali wszystko oprócz nóg..
Najważniejsze jest to aby trenować tak aby nie było jakiś wielkich nie proporcji odnośnie innych partii ciała.

Fifek
21-11-2009, 19:26
Dlaczego tak ? zastanów się co mówisz ziomek :) popatrz na tych co ćwiczą sport "siłowanie na rękę " niektórzy ćwiczą tylko łapy a klata piersiowa , nogi itpp.. bez zmian.

Znam też naprawdę zbitych koksów co trenowali wszystko oprócz nóg..
Najważniejsze jest to aby trenować tak aby nie było jakiś wielkich nie proporcji odnośnie innych partii ciała.

Nogi mam umięśnione, bo gram już 6 lat w piłkę nożną więc spokojnie : ) ale chciałbym troszkę na ciele przytyć i rozbudować się, dzięki za wszystkie podpowiedzi : )

masiro
21-11-2009, 19:30
@Marek
Poczytaj najpierw lepiej o cyrkulacji krwi itp itd :)

@Fifek
Od piłki raczej nóg nie będziesz miał umięsnionych, jedynie odtłuszczone, bo piłka to tzw. trening aerobowy, a nie siłowy

Tak jak napisał sir Hubert, sfd.pl i tam wszystko jest ;]

Stronghold
21-11-2009, 19:51
Fifeks ma po części rację,ja gram od 15 lat w piłkę nożną,a przy porównaniu z tymi co grają np. 10 lat wypadam o niebo lepiej na siłowni (na nogi).

@top
Możesz w siłowni na nogi też brać z 30 kg na szybkie tempo,a z 80+ dla sprawdzenia siebie xD (mój rekord to 105 kg)

Fifek
22-11-2009, 10:36
@Marek
Poczytaj najpierw lepiej o cyrkulacji krwi itp itd :)

@Fifek
Od piłki raczej nóg nie będziesz miał umięsnionych, jedynie odtłuszczone, bo piłka to tzw. trening aerobowy, a nie siłowy

Tak jak napisał sir Hubert, sfd.pl i tam wszystko jest ;]

Może nie mam takich wyjebanych nóg, ale mam ładnie wyrzeźbione i nie są wcale takie małe. Mi się podobają, chodzi mi aby górę wyćwiczyć : )

Ikki
22-11-2009, 11:58
@Fifek

I tak nigdy nie będziesz piękny ani silny : <

Polecam otwieranie i zamykanie lodóweczki na mięśnie ramion :)

A tak poważnie to rób pompki, miliardy pompek i tryliardy brzuszków i będziesz koxem :*

Sopranic
30-11-2009, 16:32
Pakując co najwyżej schudniesz,a ty zamiast trenować i ćwiczyć powinieneś jeść,bo ja mam 1,73 wzrostu i się ważyłem to było około 58kg.I to jeszcze mało.Bo wyglądam jakbym był niedożywiony.Radze ci jeść aż przytyjesz i jak będziesz za gruby,to żebyś miał co spalić i co zmienić na mięśnie.

'Oxidosis'
30-11-2009, 16:46
Hantelki do dyspozycji to mozesz robic :

Biceps - chyba nie trzeba wyjasniac jak?

Triceps - bierzesz hantla za glowe, uginasz reke i prostujesz

Klatka - Tutaj moze byc lekki problem, ale jak hantle do dyspozycji to mysle ze rozpietki sa dobrym rozwiazaniem.

Zim
30-11-2009, 17:07
na 100 % wyrzeźbisz łapy czyt. bice trice przedramie palce nadgarstki takimi itemkami jak :
Powerball , Krążek do ściskania , no i tradycyjny ściskacz ; P A są naprawde bardzo tanie
No i oczywiście milion sto sposobów podnoszenia hantelków ; P

Co do klaty To wszystkie pompki jakie znajdziesz na necie ; P no i rozpiętki; P

Co do brzucha to nie wiem wybieraj ABS albo a6w no albo różne brzuszki jakie tam chcesz ; P ale to już twoj wybór ; P

Zapomniałem dodać tak jak każdy ci pisał ; P powinieneś przytyć kup se jakieś odżywki i niech twoje kg podskoczą i pozniej rob "rzezbe"

Enjoy

Pomogłem ? Daj reputa ; )

Ktoś II
30-11-2009, 17:54
Żeby 'przypakować' musisz nabrać trochę masy, bo z czegoś te mięśnie muszą Ci urosnąć :P
Jeżeli zależy Ci tylko na wyglądzie możesz brać odżywki, jeżeli na naturalnej rzeźbie i sile, musisz trochę się pomęczyć.

Pokaże Ci tu kilka ćwiczeń na każde partie mięśni:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=15265
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=18793
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=3733

możesz większość tych ćwiczeń wykonać w domu...

Pamiętaj, bez masy, nie masz po co się wysilać. Wejdź na fora kulturystyczne i poczytaj o tym, jak przytyć i jaką dietę stosować.