Zaloguj się

View Full Version : Pomocy!! :sad: :mad:

Veto
23-11-2009, 20:14
Kurde. Wyzwiecie mnie od noobów itd, ale chuj...

Zaczynamy:
Kumpel podobno znalazł czystego elfa na necie. Mówie, wrzuć na speedy, ściągne, wypróbuje itp. Ściągam, instaluję, wszystko ładnie, pięknie, aż tu nagle... readme. Pisze, że trzeba włączyć jakiś jebany program, by jebnąć cracka do elfa. Włączam, a tu zonk. Dopiero wtedy pomyślałem, że po włączeniu może mi się key albo jakieś gówno wpierdolić. Chciałem włączyć menadżer zadań, żeby wyłączyć uciążliwy proces, a tu : menedżer zadań został wyłączony przez administratora.

I teraz rodzi się me pytanie - co robić, by wyjebać to gówno, oraz móc znów korzystać z menadżera?! Jeżeli ktoś chce, to mogę wrzucić tego elfa zasranego na speedy i komuś na pw posłać w celu pomocy mi.

@edit
Ten feralny plik (po jego nazwie i otworzeniu się skapłem, że to może być key) : Rejestr info =/

Z góry dziękuję.

@edit2
Daaron : Nie można zaimportować >: błąd przy otwieraniu pliku. Mogła nastąpić awaria systemowa albo dysku.
W takim razie, chyba tylko format wchodzi w grę?

@edit3
Hijackiem sprawdzałem, nic nie wykazał, ale Norton Security Scan znalazł jakieś gówno w rejestrze, przypuszczam, iż może to być to : HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run->Systool

Co o tym sądzisz?

Daaron
23-11-2009, 20:58
Start uruchom: regedit >

HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Pol icies\System
dodaj lub zmien wpis DisableTaskMgr wartość 1

@Edit
Format nie zawsze niszczy wirusy szczególnie jak się ma więcej niż jedną partycję:
Skorzystaj:
http://www.mks.com.pl/skaner/

I użyj jakiegoś konkretnego antywirusa.

Polecałbym też wykonać optymalizacje systemu dla samej etyki i przyspieszenia komputera:
http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=17478

Gdyby wirus nie ustąpił zaniechaj wpisywania haseł do gry powstrzymaj się póki co i skorzystaj z jakiegoś forum komputerowego, zwróć uwage czy są tam aktywni użytkownicy bo ja nie jestem w stanie pomóc Ci we wszystkim. Jak możesz wrzuć loga z Hijackthis, ale nie obiecuje sukcesu.

@Topic
Systool to program, który oczyszcza komputer. Mniemam, że jeżeli tego nie instalowałeś to trojan/wirus po prostu taką sobie nazwe przyjął lub został ten program zakarzony.

Veto
24-11-2009, 14:25
Ogarnąłem sytuacje z menedżerem ("Odpal gpedit.msc (Start -> Uruchom -> gpedit.msc) i z jego poziomu zmień (Konf urzytk. -> Szablony administracyjne -> System -> Opcje klawiszy CTRL+ALT+DEL -> Usuń Menadżera zadań -> ustaw na "Nie skonfigurowano").

Tylko teraz - czym skanować, by wiedzieć, że nic nie zostało po tym ustrojstwie?

Btw. wczoraj skończyła mi się darmowa licencja avasta, co ściągnąć, by mieć pewne bezpieczeństwo? (Chodzi mi o darmowe programy)...

DannRook
24-11-2009, 15:10
Ogarnąłem sytuacje z menedżerem ("Odpal gpedit.msc (Start -> Uruchom -> gpedit.msc) i z jego poziomu zmień (Konf urzytk. -> Szablony administracyjne -> System -> Opcje klawiszy CTRL+ALT+DEL -> Usuń Menadżera zadań -> ustaw na "Nie skonfigurowano").

Tylko teraz - czym skanować, by wiedzieć, że nic nie zostało po tym ustrojstwie?

Btw. wczoraj skończyła mi się darmowa licencja avasta, co ściągnąć, by mieć pewne bezpieczeństwo? (Chodzi mi o darmowe programy)...
żaden darmowy antywirus nie wykryje ci dobrego keyloggera więc skanowanie nimi jest po prostu syzyfową pracą. Lóknij sobie hijackthisem czy jakoś tak : d