Zaloguj się

View Full Version : Kary skutkuj??

KubusS
24-11-2009, 10:46
Witam!
Patrząc po banliście, można zauważyć prosty wniosek: Od 23 listopada, ilość banów za boty wyraźnie spadła. Gdyby patrząc teraz, to głównym problemem są Handel/Wymiana postaciami, sprzedaz/kupno za prawdziwe pieniadze oraz nazwy/formaty postaci. Ciekawe jak długo będzie mniejsza ilość botów. Co Wy na to, aby powiększyć kary za sprzedaz/kupno za prawdziwe pieniadze, oraz handel/wymiane postaciami?

Tarry
24-11-2009, 11:09
Co Wy na to, aby powiększyć kary za sprzedaz/kupno za prawdziwe pieniadze, oraz handel/wymiane postaciami?
To nie jest potrzebne.

Liczba botow spadla.. Na jak dlugo ? Sami zobaczymy.. ^^
Miejmy nadzieje, ze juz tak zostanie. ;>

Knight Lukas
24-11-2009, 11:16
Jak ...... spadła.
W grze dalej widać jak bocą a na raporty gm i tak nie odpisuje!!"

taki torus albo breed pall biega na auto manasie zbiera lota tibia auto lub blackD i co? dalej sobie gra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS. Knight jest najbardziej udupiona profesja! Knight z botem zawsze dostaje bana a rp/ms/ed sobie graja na wosso i nic

@@ @@
Jak bym mógł zmienić profe to najbardziej się palka opłaca xD a od nowa nie mam zamiaru grać.
Cya!

Killaz
24-11-2009, 11:30
PS. Knight jest najbardziej udupiona profesja! Knight z botem zawsze dostaje bana a rp/ms/ed sobie graja na wosso i nic
Trza bylo brac ms/ed/rp -.-

@Tak jest mniej cave ale wosso byl ina zawsze chyba bedzie na apo ;p

Stronghold
24-11-2009, 12:14
A niech wosso sobie,będzie,tylko cave zniszczyć.
Do tego celu proponuje jeszcze 1 GM'a przyjąć.

Wujaszek
24-11-2009, 12:42
Niepotrzbne to wystarczy wyeliminowac boty i git xD

Seth Drut
24-11-2009, 12:45
kary takie jakie sa niech zostana...
najbardziej trzeba cave karac i tak robia ;)
jest dobrze ;p

Old-Don Ja
24-11-2009, 13:00
Lukass masz racje coś o tym wiem, chodź Breed pall boci to jak napiszesz 200 raportów Gm Ci nie odpisze. Ek już sie grać nie da nawet jak nie masz bota to i tak bana dostaniesz. Prosta zasada jak masz zamiar grac to all profami prócz ek.

Splaxor
24-11-2009, 13:03
Handel i wymiana postaciami nie wpływa na niekorzyść serwera, a boty jak najbardziej tak, dlatego nie trzeba zwiększać długości czasa bana za wymianę i handel.

Kowalu$
24-11-2009, 13:36
Jak ...... spadła.

taki torus albo breed pall biega na auto manasie zbiera lota tibia auto lub blackD i co? dalej sobie gra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@@ @@
Jak bym mógł zmienić profe to najbardziej się palka opłaca xD a od nowa nie mam zamiaru grać.
Cya!

[24/11/2009 11:08] Dexoti -> Knight Lukass was banished because of Uzywanie macro/botow itp.
Mowisz na Torusa a radze najpierw spojzec na siebie :) ktory to ban za boty?? 7? Zal mi cie czlowieku nie umiesz grac EK to go sprzedaj tyle

@Topic
Pewnie skutkuja bo jak o 1 w nocy jest 25 osob online to prosze :D

Kapitan Alkohol.
24-11-2009, 13:56
Jak ...... spadła.

@@ @@
Cya!

[24/11/2009 11:08] Dexoti -> Knight Lukass was banished because of Uzywanie macro/botow itp.
Don't cry. Oki ?

@topic
Co do kar za handel/wymiana/kupno etc to można by je ew powiększyć, ale jak widać ludzie boją się bocić - taki Leo Master ciągle stał w city na auto vicie, a tu wczoraj jak to często bywa chciałem go fragnąc to poleciał a na 2 szybkie jak to powinno być XD

Ale z 2 strony tak jak napisał Psikass to Torus z Breedem ciągle latają na bocie na wardach i nic ...

Ernesto
24-11-2009, 14:34
Witam!
Patrząc po banliście, można zauważyć prosty wniosek: Od 23 listopada, ilość banów za boty wyraźnie spadła. Gdyby patrząc teraz, to głównym problemem są Handel/Wymiana postaciami, sprzedaz/kupno za prawdziwe pieniadze oraz nazwy/formaty postaci. Ciekawe jak długo będzie mniejsza ilość botów. Co Wy na to, aby powiększyć kary za sprzedaz/kupno za prawdziwe pieniadze, oraz handel/wymiane postaciami?

Ja dalem propozycje co do kar za handel wymiane macie jak w propozycjach elo .

ReMover
24-11-2009, 14:40
nie spadła ilość botów na apo tylko ich wykrywalność bądź chęć GM'a do odpisania na raport tudzież sprawdzenia prawdziwości raportu :)

Wolly
24-11-2009, 14:49
Zobaczymy, kiedy ktoś z 'wyższej półki' zostanie usunięty. Wtedy można powiedzieć, że owy 'program' administracji skutkuje. :)

.Bart.
24-11-2009, 15:33
Jak ...... spadła.

@@ @@
Cya!
to dziwne, że knight z botem zawsze dostaje bana, bo ty tyle czasu leciałeś na automanasach, uhach z hotkeya, autozbieraniu cc i dopiero dzisiaj ban:(

nie spadła ilość botów na apo tylko ich wykrywalność bądź chęć GM'a do odpisania na raport tudzież sprawdzenia prawdziwości raportu :)
podbijam;)

@topic
Ilość botów nie spadła, po prostu temat zrobiłeś w godzinach kiedy większość graczy jest w szkole i nie mieli za bardzo kogo banować, jedynie może o jakiś % spadła ilość cave.

Xaveq
24-11-2009, 15:42
to sie zgodze Z tobą bart ;p zrobiłem kiedy było pełno osób w szkole . i masz lipkie

Zgredeq
24-11-2009, 15:44
Jak ...... spadła.

@@ @@
Cya!

W sumie z tym auto lotem Breed Palla i to że GM nie odpisuje na raporty to prawda ostatnio pisałem 3 raporty czekając po 30 min santano był online + dexoti i gellert żaden nie odpisał dziwne ;/ hehe A banowali za Handel + boty HEH a tych banów za handle nie powiększać bo w ogóle apo zejdzie na psy

Adasik
24-11-2009, 15:53
Lukass masz racje coś o tym wiem, chodź Breed pall boci to jak napiszesz 200 raportów Gm Ci nie odpisze. Ek już sie grać nie da nawet jak nie masz bota to i tak bana dostaniesz. Prosta zasada jak masz zamiar grac to all profami prócz ek.

Ty o botach to masz najmniej do powiedzenia chociaż znasz sie na nich najlepiej. Żadną profesją nie grałeś bez bota i ubiegasz się, że knightem nie da się grać...

Badzjos
24-11-2009, 15:59
Czyżby spadła? Tylko dziś do godziny 16 wpadło 14 banów za macro... Nie wiem czy spadło... Zauważcie jeszcze że to zwykły dzień w ciagu tygodnia, gdzie dużo osób ma zajęte godziny przedpołudniowe bo wraca późno + gmowie nie są cały czas online, więc nie wyłapią wszystkiego. Ponaddto:
16.11.2009 do godziny 16 było tylko 5 banów za macro... Więc nie uważam że liczba używających spadła :)

Adasik
24-11-2009, 17:51
W sumie większość H lvli mają full eq i nie zaglądają w trade ale wydłużenie tych banów zmniejszyłoby pracę GMów :)
Skoro tak to czemu nie :) Jestem na Tak. :D

Duff
24-11-2009, 17:58
Pewnie ze pomoglo. Jakos lista online jest taka sama. Nawet powiem ze troszke przybylo nam graczy. Napewno teraz zmieni sie troche klimat gry :) Bedzie o wiele przyjemniejszy :P

Senshi
24-11-2009, 18:07
niepotrzebne jest takie cos ale za to podoba mi sie praca GM od 23 listopada ale po 2 dniach nie mozna tego ocenic;)

*^*Hunterpall*^*
24-11-2009, 18:33
Moze i liczba botow spadla, ale nie sadze ze to przez kary. Mozliwe ze boja sie juz cave wlaczyc. Co do powiekszania banow za handel.
Dobrze jest tak jak jest, nic nie trzeba zmieniac.

Badzjos
24-11-2009, 20:26
Powinni zwiększyć kary za handel, bo to jest po prostu wkurw*jące, gdyby zwiększyli kary byłby spokój po jakimś czasie, a tak to jest zabawa w kotka i myszke z takimi noobami. Jestem też za zwiększeniem kar za ogłaszanie innych serverów itp

...!...
24-11-2009, 20:57
jak nie delete to coś i wiecznie wam cos nie pasuje... to ich sprawa czy beda banować czy nie i na ile...

@topic
Moim zdaniem osoby które stawiały cave nie chcą stracić postaci...

.Gonzalo.
24-11-2009, 21:04
Skutkuję to i mam nadzieję, że trochę graczy na APO wróci :):)

Łowca Postów
24-11-2009, 22:43
Że tak powiem " Gówno " to dało , spadłą ilość botów hmm może troche , ale ludzie nadal na nich grają , gm nie odpisuje na raporty , a ludzie którzy grają więcej uważają i czują sie bez karni ..

@topic :

Mam pytanko czy gm teraz też przed zbanowaniem pisze coś w stylu " XXX Prosze o natychmiastowe wyłaczenie bota " ..... czy już jest inaczej bo nie wiem ... nie używam.

Vojska
24-11-2009, 22:53
Myślę, że te kary poskutkują. Gracze narazie nie boją się tak bo nie wiedzą że już zostało skasowanych kilka postaci.

Wiceps (2009-11-24 20:19:05)
ile osob dostalo juz delete? xd

Santano (2009-11-24 20:20:10)
Ode mnie z 3//Scoop
Postacie nie są kasowane tylko mają bana na 11 lat (?) ;D
[Santano] I są usuwane z konta..

Ktoś II
24-11-2009, 23:08
Ja uważam, że za handel postaciami/wymianę nie powinno być w ogóle banów.
Postacie są graczy i to oni powinni decydować co ma się z nimi stać.

KubusS
25-11-2009, 06:52
Mam pytanko czy gm teraz też przed zbanowaniem pisze coś w stylu " XXX Prosze o natychmiastowe wyłaczenie bota " ..... czy już jest inaczej bo nie wiem ... nie używam.[/QUOTE]

Też o to pytałem Santana - powiedział że to zależy od wykroczenia.

H5N1
25-11-2009, 13:13
Cya! Może jeszcze dodasz, ze dlatego knight jest najgorszy.
Ja na bocie grałem tylko Mystic Healingiem jak go mialem :)

@Top
Myślę, ze na bardziej okazałe efekty, trzeba bedzie jeszcze poczekać.
Dobrze, ze administracja trzyma botów krótko. Widać, że ten świat stanął na głowie... Kiedyś jak ktoś grał na bocie to był pizda, zero, ciota. Obecnie jest dokładnie odwrotnie.

Teraz jak ktoś gra bez bota, to jest uważany za nie*oje*an*go, Bo niby komu sie chce manasować i uhać recznie... Duży + dla ekipy ~!

Jurassko
27-11-2009, 10:25
Ilość banow za boty zmniejszyła sie o dużo :)
Zobaczymy na jak dlugo.
Mortiis zmieni system jak mu zacznie mniej kasy przypływać na konto.

Saylor
27-11-2009, 13:01

Ty tam japa ok?
I nie płacz ze nie jedziesz na wosso bo jedziesz więc pysk.

@topic.
i tak bd psy co zrobia sobie 15lv i bd okradać na pacc.

DZIECI TO DZIECI.

Skryper.!
29-11-2009, 14:02
ta liczba botow sie zmienila? Chyba tylko cave;/ Przejdzcie sie na msy zobaczcie co nooby robia;o A poza tym chwilowo niektorzy sie wystraszyli (chodzi o h lvle) i TYLKO manasy maja na hotkeyu;o
A jesli chodzi o te namelocki itd. Nie mozna wprowadzic bany na acc? Oduczyli by sie.

Fraelek
29-11-2009, 14:49
W sumie z tym auto lotem Breed Palla i to że GM nie odpisuje na raporty to prawda ostatnio pisałem 3 raporty czekając po 30 min santano był online + dexoti i gellert żaden nie odpisał dziwne ;/ hehe A banowali za Handel + boty HEH a tych banów za handle nie powiększać bo w ogóle apo zejdzie na psy

HEHEHEHEHEHEHHEHEHEHE

Nowego słowa sie nauczyłes ?
hehehe

he
hehehe
hehe

Ty juz dawno zszedłes na takie zwierze .

16:59 Deads Shooter: woso! 16:59 Deads Shooter: wlaisz z czarów16:59 Deads Shooter: i mansaujesz16:59 Deads Shooter: ?16:59 Deads Shooter: wez16:59 Deads Shooter: naŁucz

Wklejamy teksty Deads Shootera [1]

@Topic .
Dzieki własnie zamianie postaci, sprzedazy etc apo ciagle sie kreci . Cze .

Osecik
29-11-2009, 15:04
Kary skutkuja i to dobrze! moze gmowie przesadzaja czasami z ostrzeganiem ze ktos uzywa bota ale oto chodzi aby gracz gral coraz ostrozniej!
Gz dla ekipy.

drasty131
29-11-2009, 15:11
Widac, ze cos sie dzieje... Gralem ek'iem 1k~ nicku nie zdradze i lurowalem po 3 pathfindery... (czyt. scar/wosso), nie bylo, az tak tego widac, ale byla to godz. ok. 3 w nocy, patrze sobie a tutaj ... prosze wylonczyc bota ! Kazde kolejne uzycie bedzie nagradzane banem !, prosze bardzo Mortiis na nockach, nastepny dzien kolejna nocka... Idziemy na e amulet quest. Jeden z 1k+ zucil pytanie czy mamy Tibii gg, wszyscy tak ! ZONK Mortiis wylonczyc bota, bo bany poleca... ;)

Dew
29-11-2009, 15:14
Ja uważam, że za handel postaciami/wymianę nie powinno być w ogóle banów.
Postacie są graczy i to oni powinni decydować co ma się z nimi stać.

Postacie nie są graczy tylko Mortiisa to on zrobił ten serwer i decyduje o tym czy można je sprzedawać czy nie.

Ja jeszcze bym zrobił takie bany za pisanie ofert na game chacie zamiast trade. Mówi się jednemu żeby nie pisał a ten dalej swoje...

Megereess Onwed
29-11-2009, 18:19
Wg mnie jest dobrzee ;d ktos chce sprzedac niech sprzedaje ale zauwazcie ze jesli sprzeda ktos hara ten kto kupi zacheci kolegow czy kogos tam i juz wiecej osob na serwie :D

Veres
29-11-2009, 20:26
Noi dobrze, że są delete za cave boty :) troszkę zwiekszyć karę za Handel/Wymiana Postaciami zobaczcie sami, że jest tylko za handel ; P

handlarz_narkotykow
29-11-2009, 20:32
im większa kara tym lepiej, tylko nie wiem po co skoro i tak wszystko idzie z noob charów :X

Sharks
30-11-2009, 23:56
Jestem za tak.
Apo bylo by cudne gdyby byl restart.
I all zaczynali bez botów ;d hehe

kipslips
09-12-2009, 11:34
troche sie zmniejszyla ilosc banow za boty, ale i tak dalej uzywaja ich