Zaloguj się

View Full Version : APO World

Kumpel Armii
27-11-2009, 14:37
Chyba najwyższy czas przygotować APO, na przywitanie osób z zagranicy.
APO istnieje już bardzo długo! Najdłużej chyba ze wszystkich ots, a w każdym bądź razie jest najlepszym ots!
Nadszedł więc już czas, na przygotowanie i zawitanie oczywiście wszystkich serwerów APO na zagoszczenie osób z zagranicy.
Plusy jakie by to przyniosło każdy niech sobie sam przemyśli.
p.s. Nie uwzględniajcie minusów typu "zajęte expowiska", poniewaz sami wiecie, że kiedyś na dużo mniejszej mapie grało dużo więcej osób!!!

Strona fanowska także dołącza się do tej ankiety: TUTAJ (http://www.cennik-apo.pun.pl/index.php)
*Sonda na fansite zakończona! Oto wyniki: http://i45.tinypic.com/wgsztv.jpg

@DOWN
Pracy dużo ... ale jaki zysk!
p.s. Co wy się przejmujecie ich pracą? :o:D

MalyKSG
27-11-2009, 14:44
i nie bylo expa teraz zeby poexpic na kingach magic trzeba czekac ....
to jest wlasnie duzy minus ale zaglosowalem tak hmm poniewaz mam nadzeje ze bede new

Veto
27-11-2009, 14:45
Heh, nie wiem, czy zauważyłeś, ale każdego mało obchodzi Twoje rozdwojenie jaźni i ta nic nie warta strona fanowska =]

Ale jednak uważam, że faktycznie, możnaby spróbować przygotować apo dla graczy "z zewnątrz".

Savater
27-11-2009, 14:52
Tak, zwiekszylo by to rozwoj apo i moze powrocilaby stara atmosfera? ?:D

⊕ Cineczeq ⊕
27-11-2009, 14:52
APO istnieje już bardzo długo! Najdłużej chyba ze wszystkich ots, a w każdym bądź razie jest najlepszym ots!

Masz nieaktualne dane, przez chujową politykę zarządzania apo przestało być najlepszym otsem gdzieś na początku 2008 roku.

Topic: Nie.
Edit: Albo jestem na tak, chętnie zobaczę osoby piszące 'kturych respuw?' próbujących dogadać się w języku angielskim. xdd

geboj pall
27-11-2009, 14:57
Chyba najwyższy czas przygotować APO, na przywitanie osób z zagranicy.
Nadszedł więc już czas, na przygotowanie i zawitanie oczywiście wszystkich serwerów APO na zagoszczenie osób z zagranicy.
Plusy jakie by to przyniosło każdy niech sobie sam przemyśli.
p.s. Nie uwzględniajcie minusów typu "zajęte expowiska", poniewaz sami wiecie, że kiedyś na dużo mniejszej mapie grało dużo więcej osób!!!

Strona fanowska także dołącza się do tej ankiety: TUTAJ (http://www.cennik-apo.pun.pl/index.php)

Jeśli APO jest najlepszym OTS'EM to ja jestem Presley :(

Zasmucę Cię niestety ... myślisz ,że jakieś osoby z zagranicy zaczną grać na APO ? Wejdą na stronkę zobaczą expa x5 i 2,5k lvl to od razu bb...
Chociaż sam bym popekował się z obcokrajowcami na APO (w czasach początków APO :]) ,lecz niestety pozostaje to niemożliwe...
Dobrym sposobem było by zrobienie nowego serva APO exp x3 lub x15- 25 (marzenia ...)

Max'iu
27-11-2009, 14:58
Tak, ale tylko 8.42.

Lady Knighter
27-11-2009, 15:10
Nie, wcale i w ogóle. To jest PODKARPACKI ots a nie WORLD ots -.- Ty i twój jebany fansite wypierdalajcie z tąd -.-

UHASUHASUHASUHASUHASUHASUHASUHASUHAUHS ZA TEN POST MAM 2 PUNKTY KARNE ASUHUHASASUHUHASUHASUHASUHAS A BYŁ NAPISANY 1,5 MIESIĄCA TEMU ASUHASUHASUHASUASHUSAHUSAUHS

Anu
27-11-2009, 15:16
Lol bezsensu. Leady Knighter dobrze pisze - armia PODKARPACKI ots ; /

Ktoś II
27-11-2009, 15:24
Jestem na TAK!
Oczywiście jest kilka warunków :D Ekipa APO musiałaby biegle porozumiewać się w języku angielskim. Raporty przez obcokrajowców pisane byłby w języku ANGIELSKIM!
Kolejny warunek to forum. Moderatorzy również musieliby znać język angielski(wątpię, że chociaż 2 osoby potrafią porozumiewać się w stopniu komunikatywnym :)).

Ogólnie nie wypaliłoby. Co jest główną przeszkodą? - Język angielski!
Pamiętam jak wszyscy kiedyś chwalili się, jakie to oni mają super oceny, a jak przyszło do pokazywania świadectw(robienie skanów/fotek) to kilka osób udzieliło się temacie.

Na dzień dzisiejszy APO narobiłoby sobie wstydu, gdyby obcokrajowiec grał tutaj :]

Axelo .
27-11-2009, 15:27
Nie bo trzeba by zmienić język NPC na angielski a połowa apo go nawet nie umie ;)

Zrazik
27-11-2009, 15:29
Co wy się Dylusa i jego cennika czepiacie ?! Wy zróbcie cennik to zobaczymy jak wam wyjdzie !

@Topic
Pomysł bardzo dobry !
Jstem na Tak

Adasik
27-11-2009, 15:38
Jestem za, a nawet przeciw lecz prawdę mówiąc to nie mam zdania xd
Sugeruję iż jeśli obcokrajowcy chcą tu zagrać to zagrają... więc nie widze w czym szukacie problemu. ;P

^Akynaoo
27-11-2009, 15:44
Tak jak juz ktos napisal, takie 'przygotowanie' serwera dla obcokrajowcow jest rownoznaczne z przebudowa wszystkich skryptow NPC. Jest mi to obojetne bo i tak sadze ze malo kto lubi grac w pojedynke na serwerze zdominowanym przez graczy innej narodowosci.

drasty131
27-11-2009, 16:36
Oczywiscie, ze tak... Byloby jak Roxor666 i rozne servery, ktory trwaja juz kilka Ładnych lat...
Moze znow byly by kolejki po 600 osob ?; >
Mysle, ze to dobry pomysl... Jestem na tak :p

.Panicz.
27-11-2009, 16:45
Zdecydowanie TAK!:p
Minusy można wykluczyć w ten sposób:
Powiększyć expowiska,zrobić ich więcej. (Płatne i darmowe,dla facc i PACC).
Więcej domków! :p

sqlterpa
27-11-2009, 17:09
Tak to fajny pomysł. Ale na pewno by nie powróciła stara atmosfera:D . No wtedy administracja musiała by przygotować stronę również w języku angielski. Ale z tym chyba by nie było wtedy problemów;);).

Saylor
27-11-2009, 17:15
Oczywiście popieram
Mortiis zarobil by o wiele Zł

.............................................

Akananto
27-11-2009, 17:17
Ja to bym wsumie z chęcią porozmawiam z inna narodowoscią niz polaczkami , którzy maja wiecznie problemy i smiech na hotkeyu O TAK!

Myst
27-11-2009, 17:17
Jestem za, ale trzeba by pozmieniacz wtedy język npc na angielski

Seth Drut
27-11-2009, 17:19
niee...
to jest polski ots ;/
duzo roboty by miala ekipa..
raporty po angielsku
NPC by musieli po ang. gadac ;d
i rozne rzeczy.. za duzo pracy

Elite Filutek
27-11-2009, 17:26
jestem na nie ;d. APO to Polski server i niech tak zostanie

Azielu$
27-11-2009, 18:01
Szczerze mówiąc na APO jest wystarczająco dużo polskich dzieci. Zagranicznych nam nie trzeba.
Jestem na nie.

Odeon
27-11-2009, 18:04
w sumie tak no bo czemu nie ?

brecht
27-11-2009, 18:11
Nie kurna. Wystarczy ze pod depo w thais jest ciagle BR GER PL JP, na apo tego nie potrzeba.

Old-Don Ja
27-11-2009, 18:12
Trochę zabawy dla Mortiisa all questy i rozmowy z NPC musiały by być po Angielsku.Jestem z atak jak im się spodoba niech graja, nie to nie.

Show 2.9.1
27-11-2009, 18:15
Na APO Wchodzą ludzie nie tylko z polski jak i na inne serwery tylko ze kiedy gracz spojrzy ze nikt nie rozmawia w jego ojczystym języku anie nie rozumiem NPC rezygnuje z Gry To tak samo kiedy jak ty byś grał na serwerze z dajmy 400 graczami online a jestes jedynym polakiem reszta to Br ? I nic nie rozumiesz z tego co piszą NPC czy Player..
Po za tym dochodzi strona główna wszystko spisywane bylo by po ANG

Sturnusek
27-11-2009, 18:18
Nie, wcale i w ogóle. To jest PODKARPACKI ots a nie WORLD ots -.- Ty i twój jebany fansite wypierdalajcie z tąd -.-
a ty ic z tont do ksiengarni kupic suownik, oki
i tak to nie przejdzie. zaraz bedzie, ze mortiis nie po to spolszczyl serwer, zeby to zmieniac, na rzecz, ktora moze nie wypalic : \

Tarry
27-11-2009, 18:29
Tak.
Moze przyjda ogarniete osoby i APO nie bedzie kojarzone z "Botami" i "Noobami/Dziecmi"...

Dareg
27-11-2009, 19:12
Nie wiem czemu wy tak chcecie grać z tymi brazolami -.-.
Btw. nie wiecie ile to by było roboty.. jestem na nie.

Kumpel Armii
27-11-2009, 20:02
http://i50.tinypic.com/jv2bmp.jpg

Na prośbę Quiet'a wklejam jego słowa z SS'em :)
Nie wiem czemu on nie może się sam wypowiedzieć ...

Lady Knighter
27-11-2009, 20:07
a ty ic z tont do ksiengarni kupic suownik, oki
i tak to nie przejdzie. zaraz bedzie, ze mortiis nie po to spolszczyl serwer, zeby to zmieniac, na rzecz, ktora moze nie wypalic : \

Sam "ic" -.- Słownik mam w domu, ale raczej ty nie grzeszysz rozumem... Jak już to pomyśl 2 razy zanim coś na mój temat napiszesz.

Patrol
27-11-2009, 20:14
z tąd
No brawo.

Jebie mnie to, nie gram.
Ale jakby zwieracze popękały 90 procentom* grającym, którzy nie umieją się wysłowić w języku ojczystym, a co dopiero obcym!

*90 procent - dane uzyskane z Tainei Basy Analwapetysmó.

Teotihuacan
27-11-2009, 20:26
boże weź przestan
kto Ci qwa mać wbije na otsa 5x exp, gdzie są 2000 + lvl?
watpie ze kto kolwiek..
pozdrow wszystkich...
jakby zrobili reset charow to pewnie tak.
Daje NIE

drasty131
27-11-2009, 20:33
@up.
Ci, ktorzy maja jakies ambicje ?
Ty ich nie masz, wiec nic w zyciu nie osiagniesz... :(

Mc Maciek
27-11-2009, 20:38
Pomysł niczego sobie, ale najpierw proponowałbym popracować nad osobami, które grają w tej chwili. Skoro teraz większość nie ma szacunku do drugiej osoby, to jestem pewny, że nie miałoby go do obcokrajowca. Przypuszczam, że do chamstwa i wyzwisk dołączyłby jeszcze rasizm :/ A chyba nie chcemy, żeby polska młodzież była na świecie kojarzona z rasistami, albo niewychowanymi dziećmi?

@down
Wina Administracji, że grają takie osoby, hmm... Btw tym co napisałeś udowodniłeś, że jesteś jednym z nich (chodzi mi o końcówkę).

drasty131
27-11-2009, 20:48
Pomysł niczego sobie, ale najpierw proponowałbym popracować nad osobami, które grają w tej chwili. Skoro teraz większość nie ma szacunku do drugiej osoby, to jestem pewny, że nie miałoby go do obcokrajowca. Przypuszczam, że do chamstwa i wyzwisk dołączyłby jeszcze rasizm :/ A chyba nie chcemy, żeby polska młodzież była na świecie kojarzona z rasistami, albo niewychowanymi dziećmi?

Spoko, ale to wina administracji !
Powinni banowac za kurwowanie itp. na miesiac jak nie dluzej... Za haking na 3 miechy, a za boty po pol roku... Wtedy byl by looz, a nie kurwy i chuje... Nie dojebane dzieci neo ! -.-

Kumpel Armii
27-11-2009, 20:55

To i nawet na RL jest i tego nie zmienisz.
A regulamin mówi o tych sprawach, a więc można by je w końcu przykładniej wykorzystać (te słowa). Wtedy bany by szły za rasizm aż w końcu byśmy się tego pozbyli :)

Noob Char
27-11-2009, 23:53
Nie. Nie potrzeba nam już botów i thiefów z zagranicy :(

pawelcio
05-12-2009, 21:15
Fajnie by było . np.taki war; Polska -Niemcy :D:D
jestem na TAK :p

.Carlos.
05-12-2009, 21:43
tak, chetnie ponabijalbym sie z jakiegos murzynka badz niemca .

Karpek
05-12-2009, 22:43
Jest mi to obojętne, ale zaznaczyłem na tak xd
Chociaż w sumie to jest polski OTS, a nie rl tibia... ;s

H5N1
06-12-2009, 11:18
Dokładnie... serwer 7.6 jest przystosowany do gry 800 osób jednocześnie... a gra zaledwie 200-300.
Pojawia się jeden problem? Jak osoby z zagranicy kupowały by pacc? W jakiej walucie? Trzeba by było zrobić nową stronkę apo... w języku angielskim, która była by odświeżana równolegle do polskiej strony. Bo angole nie umieją polskiego :<
Szczerze to była by ślepa inwestycja...

Sea Ranger
06-12-2009, 11:30
Dzięki temu wielokrotnie zwiększyła by się liczba graczy, ale było by przy tym bardzo dużo roboty a APO straciło by ten klimat. Od zawsze grają tu tylko Polacy i niech tak zostanie, już się przyzwyczaiłem że do kogokolwiek podejdę to się dogadam, jestem na nie.

Zbigniew Wodecki
20-02-2010, 18:35
Odświeżam.
@topic, jak najbardziej na tak, tylko że trzeba było by dodać do npc nowy język, angielski.

Krsix
20-02-2010, 18:59
Powiem tak. Fajnie by było gdyby na naszych serwerach graliby obcokrajowcy. Jednak wątpię aby Ekipa tak biegle posługiwała się Językiem Angielskim, aby porozumieć się z obcokrajowcami.
Moim zdaniem to jedyny minus tej sprawy.

Wyobraźcie sobie na Apo 8.42 wojny Polacy vs. np. Szwedzi :D:D
O takich warach narodowych jak na rl'u na Apo można tylko pomarzyć ;)

Elite Pitek
20-02-2010, 19:04
Chętnie przetestowałbym pvp z Ruskami czy Niemcami :p
Jestem na tak !:)!

Crayon
20-02-2010, 19:05
Zawsze można zrobić server tzw 'międzynarodowy' i tam używać tylko języka angielskiego.
W ogóle - Kumpel Armii posłużył się sondą. Nie wiem czy opinia 64 osób jest w stanie 'ruszyć' administrację. Musiałaby to być większość(51%) servera, żeby cokolwiek zadziałało.

Quiet v 2.0
20-02-2010, 19:05
Jednak wątpię aby Ekipa tak biegle posługiwała się Językiem Angielskim, aby porozumieć się z obcokrajowcami.

To chyba nie byłby taki duży problem. Większym problemem byłyby dzieci (brak pomocy dla obcokrajowców, bo wątpię żeby dużo osób umiało powiedzieć coś w języku angielskim skoro polskiego nie potrafią do końca używać :D) lub problemy z PACC.

Ktoś pobawił się w archeologa tak w ogóle :D

@top: jestem za.

Duffi
20-02-2010, 19:15
JESTEM ZDECYDOWANIE NA , TAK
to by bylo cos moze znowu zwiększyła b y się liczba graczy do 600 , + po 200 w kolejkach , swietny pomysl , im wiecej osub gra tym GM'owie są bardziej motwowani do nowych update itp..

SWIETNY POMYSŁ

Wolly
20-02-2010, 19:17
Zawsze można zrobić drugą wersje strony w języku angielskim. Co do gry, to sądzę, że nie byłoby tragicznie.

Jestem za.

Hydra
20-02-2010, 19:20
nie!
czemu? wole polaków na tym otsie niż "brazoli".

.Storm.
20-02-2010, 19:21
Bardzo dobra propozycja, jesli by zrobili cos takiego APO utrzymało by sie duuuuuuuuuuuuuzo dłuzej :D Zaznaczyłem tak .

Xienus Paladin
20-02-2010, 19:22
pojebało?? na chuja ci tu brazolow??

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
20-02-2010, 19:28
Bueheheh polewa by była. Zawsze by sie znalazł jakiś co by go skutecznie zniechęcał dedami + spamem na pw :O

Surio__:D
20-02-2010, 19:30
Może wkońcu by jakiś gm tu kur.wa zajrzał.
@top jak najbardziej za.
@xenius paladin- ta frajerze taki brazol jest w pvp lepszy od ciebie w 100% : >
przydało by się troche niemców,rusów,itp aka itd.

Pozdrawiam Surio__:D

Lady Knighter
20-02-2010, 19:51
@Topic
UHasuhasuhasuhasuhasUHasuhASUHasuhASUHasuhASUHuhas suhuhas
Mam tu punkty karne za posta UAHAHAHAHAAH
Wyjdź z tego ots-a bo ty jesteś raczej wrogiem niż kumplem ;(

3rd Dimension
20-02-2010, 20:51
Pomysł w sumie nie jest aż taki chujowy, na jaki wygląda, tylko języki NPC, stronki, forum, i wiele, wiele innych..
Ale zaznaczyłem TAK. Niezły fun by był xd

Pozdrawiam,
3rd Dimension