Zaloguj się

View Full Version : Dmg palka i sorca

sepheris
29-11-2009, 18:23
Elo, gram msem i dzis walczac z palkiem doszedlem do wniosku ze profesja msa jest calkowicie bez sensu na tym otsie. Ms powinien bys profesja najbardziej ofensywna ale tutaj nadaje sie jedynie do padania. Pall na rownym lvlu zdejmuje mnie na 2 erexy + c arrowa a ja zeby go ubic musze walnac 3-4razy.... Pozatym ma on o wiele wiecej hp a jego hity z erexa sa nie wiele mniejsze i w polaczeniu z c arrowem bije on wiecej odemnie O.o. Wiec pytam sie po kiego huja grac tu sorcem skoro pallem bije tak samo lub wiecej i mam wiecej hp?? Wg mnie sila vity palka powinna byc zwiekszona ale hity zmniejszone bo to jest jakas porazka.

.!.Kosa.!.
29-11-2009, 18:25
Wcale ze nie , poprostu masz chujowe pvp , mi sie dobrze walczy z rp , chociaz tez gram ms ...

Savater
29-11-2009, 18:25
Przed chwila widzialem jak 80 ms bil sie z 105 rp. Bili sie z 10 minut. Albo nie umieja grac albo postacie sa odpowiednio zbalansowane. Niech zostanie tak jak jest.

Marcelllo
29-11-2009, 18:32
Nie no... Masz trochę racji... :d Ale nie można przesadzać :D Powinni zmniejszyć siłę g bolta bo jest za duża i to stanowczo -.-

*KaRpeQ!*
29-11-2009, 18:34
Jest dobrze... po prostu poćwicz pvp .

Dαniel3k =)
29-11-2009, 18:39
Z max erexa mało bije... Jedyne do czego można się przyczepić to hity z bolta. Ale jeżeli je pomniejszać, to tylko TROCHĘ! Nie tak jak Dopalacz chciał, żeby zmniejszyć o 20%. Mi chodzi o jakieś 3-5%. Vita pall'a jest dobra, hity ms'a też.

Ernesto
29-11-2009, 19:01
Nie no... Masz trochę racji... :d Ale nie można przesadzać :D Powinni zmniejszyć siłę g bolta bo jest za duża i to stanowczo -.-

moze i jest duza ale malo sie vita palek i sadze ze temu takis silny bolt jest ze jak sie bijesz z kims on tez musial sie leczyc a nie tylko napierdalac w spamie . dodam majac 1.8k rp ledwo leczylem sie od 1.8k msa i zeby nie bolt bym tylko sie leczyl ;)

Łowca Postów
29-11-2009, 19:14
Pvp sorca jest słabe do 200 lv od 200+ zaczyna sie zabawa ;OO niech będzie tak jak jest ja np 260 ms rozwaliłem solo 280 rp ;o kwastie pvp zostawmy już tobie.

Memphisss
29-11-2009, 19:18
nie pomyslales ze koles mial eq dzieki ktoremu nie mogles go tak szybko ubic?
moim zdaniem teraz jest dobrze i powinienes pocwiczyc pvp
i jeszcze co do vity palka chuba calkiem ci na glowe padlo... ty mozg na smietniku znalazles?
zeby palkowi vite zmniejszyc? omg stary an 600 lvl lecze sie vita 4k gdyz mam 12 hp wiec chyba rewelacji nie ma a ty 85%+ sie leczysz......wiec nie placz i pocwicz pvp

Seth Drut
29-11-2009, 19:19
moze tak latwo padasz bo masz maly lvl ;)
to fakt ze na malym lvl nic nie zrobisz sorcem.. ;/
pal na malym lvl jest chyba najlepsza profesja do pvp...

co do dmg, to sa dobre moim zdaniem ;s

^Hmm^ o.O
29-11-2009, 19:28
a ja gram 840 ed i to akurat moge potwierdzic ze ms/ed malo wali ale to ze padasz z rownym palkiem to tylko przez Twoje slabe pvp , ja rozwalilem parokrotnie 960+ rp na 820 lvlu. 900+ rp uciekal na redzie po schodach. Wiec pocwicz pvp i nie bedziesz narzekal

Jurassko
29-11-2009, 19:30
Ja mam 775 palka 850ms z noob pvp pada jak pies
I nie mam g bolta,s seta,pandemki.

^Akynaoo
29-11-2009, 19:41
Nie zgadzam sie. Ms ma bardzo silne combo + vita sie za 3/4 hp.

Farben Lehre
29-11-2009, 19:58
#up
3/4? Chyba 5/6 ....

Jestem na nie. Po co zmieniać to co dobre?

.Panicz.
29-11-2009, 20:03
Moim zdaniem Sorc powinien najwięcej (więcej niż teraz ^^) uderzać z czaru i mieć mniej HP... Wtedy kto szybciej padnie na tym samym poziomie zależne jest od nas. :p

Wolly
29-11-2009, 20:56
Balans postaci, co do czarów ofensywnych jest dobry. Najbardziej można przyczepić się do hitów, golden bolta. Siła jego uderzeń powinna zostać zmniejszona. :)

Veres
29-11-2009, 21:12
Hmm.. Albo masz za mały lvl myślę o 50-90 albo masz 0 pvp i tyle grałem kiedyś ms i mi się dobrze grało przy solo z rp padał :)

drasty131
29-11-2009, 21:18
Powiem Ci tak... Kazda profa jest dobra na swoj sposob... Taki ed zarabia na siohaniu i duzo bije, ale ma najmniej hp, rp ma duzo hp i many, srednio bije, ms ma wiecej hp niz ed, ale nie ma sio, rowniez najwiecej bije ze wszystkim prof, ek malo bij, malo many, ale w hooy hp... Fakt, rp jest zbyt silny, ale jak jestes obcykany to dasz rade...

Tarry
29-11-2009, 21:39
Fakt RP jest bardzo dobra profesja, ale jezeli ktos umie grac ED/MS to ma duze szanse na zabicie rp. ;>
Kazda prof ma swoje (+) i (-)
All jest okey...

@Edit

napisalem zeby zwiekszyc vite palka, a nie zmniejszyc.
Ze co !? Rp ma i tak juz za dobrze.. Przesada nie jest vita ani hity tylko golden bolt..

*** Niech zostanie tak, jak jest i bedzie git.. -.-

Senshi
29-11-2009, 21:44
albo jak wyzej mowili PVP musisz pocwiczyc albo masz troche maly lvl zeby dobrze uzywac sorca;)
PS: pallek mogl miec s seta np. wiec od jego eq zaleyz;)

sepheris
29-11-2009, 22:00
Na sorcu mam 200 lvl. Nie wiem jak bedzie pozniej, ale napisalem to co mi sie wydaje teraz. Wg mnie na 200lvlu sorc ma bardzo male szanse z palkiem. A co do memphisssa to naucz sie czytac idioto zanim zaczniesz kogos wyzywac, napisalem zeby zwiekszyc vite palka, a nie zmniejszyc. Duzo ludzi pisze ze ms lepszy na wiekszym lvlu wiec chyba mozna zamknac temat.

Curly
29-11-2009, 22:30
Palladyn to dobra profesja lecz przy walce Ms bardzo często wykorzystuje energy ringa i zostają małe szanse, że pall się wyvita.
Jestem na nie. Jest dobrze tak jak jest.

Noob Char
29-11-2009, 23:39
Masz człowieku słabe pvp. Albo mały lvl i chu**** Eq. Jest dobrze i niech tak zostanie.

drasty131
29-11-2009, 23:43
albo jak wyzej mowili PVP musisz pocwiczyc albo masz troche maly lvl zeby dobrze uzywac sorca;)
PS: pallek mogl miec s seta np. wiec od jego eq zaleyz;)

Z pvp u profesji magicznych jest tak : auto manas, duzo biegania...
Potem, gdy masz red hp energy ring + combo...

Psyhol
30-11-2009, 06:34
Wedlog mnie powinni tylko bolta oslabic o 10-20% albo zostawic bolta tak jak jest tylko niech rozbieznosc hitow bedzie tak jak przy c arrow.
Zastanawiam sie czemu palek wali z magic jak ms/ed bolta powinien bic fizycznie a nie z magi to jest jakies chore ....
No coz nic nie poradzimy Mr Tygrys gra palkiem i raczej nic nie bedzie zmienione :<
Mowicie ze pallek ma slaba vite? Tylko patrzcie na to ze jak ots startowal to mieliscie o 1/3 mniej hp wiec palek leczyl sie 2x na full wiec nie placzcie bo vtita jest caly czas ta sama tylko hp sie zmienilo...

@edit
A co dmg ms/ed to powinni ustawic aby mlvl doddawal do obrazen z wanda poniewaz teraz gowno daje a rp niedosc zr bije z magi boltem to doddatkowo skil w discie dolicza mu sie do dmg.

1st R. Boonek
30-11-2009, 07:28
Powiem Ci tak... Kazda profa jest dobra na swoj sposob... Taki ed zarabia na siohaniu i duzo bije, ale ma najmniej hp, rp ma duzo hp i many, srednio bije, ms ma wiecej hp niz ed, ale nie ma sio, rowniez najwiecej bije ze wszystkim prof, ek malo bij, malo many, ale w hooy hp... Fakt, rp jest zbyt silny, ale jak jestes obcykany to dasz rade...

Chuj ze ms ma tyle samo hp co ed... :|

trzeba tylko bolta oslabic pallkowi to tyle...

Amu$
30-11-2009, 09:11
Niech zostanie tak jak jest. Ale jeśli Ty padasz od takiego samego lvl palladyna to sry ale musisz iść na jakiś pvp enfo i ogarnąć trochę. =]

adrian rook xD
30-11-2009, 11:06
poprostu masz chujowe pvp

No właśnie. Poprostu nie umiesz grać Ms'em.
Zrób sobie RP lub EK.

Hrabia Olaf
30-11-2009, 15:35
Elo, gram msem i dzis walczac z palkiem doszedlem do wniosku ze profesja msa jest calkowicie bez sensu na tym otsie. Ms powinien bys profesja najbardziej ofensywna ale tutaj nadaje sie jedynie do padania. Pall na rownym lvlu zdejmuje mnie na 2 erexy + c arrowa a ja zeby go ubic musze walnac 3-4razy.... Pozatym ma on o wiele wiecej hp a jego hity z erexa sa nie wiele mniejsze i w polaczeniu z c arrowem bije on wiecej odemnie O.o. Wiec pytam sie po kiego huja grac tu sorcem skoro pallem bije tak samo lub wiecej i mam wiecej hp?? Wg mnie sila vity palka powinna byc zwiekszona ale hity zmniejszone bo to jest jakas porazka.

To graj na roku:)
Albo zrób sobie inną prof, jak są takie por. Wbijesz ten sam lvlel i stwierdzisz, że np. rp jest cienki...

xxxElteserxxx
30-11-2009, 15:41
Rp nie jest az tak dobry jak sie wydaje kazda profa ma plusy i minusy to jest wina wyłącznie twojego pvp niech zostanie wszystko tak jak jest nic nie zmieniac!!!

Maly
03-12-2009, 21:39
Ja mam bardzo dobre pvp i mojego 170 sorka zdejmuje 140 pall na 2 hity a moj 70 pall zdejmuje na 2 hity 120 sorka więc widać

MalyKSG
04-12-2009, 15:02
tak zmiejszcie palkowi hity z g bolta ze 2k rp bedzie bil za 2k ... a i z ema moze hmm 2k rp bd bil 5k ?? no i oczywiscie vite zmniejszcie bo juz sie i tak lezy 2/5 hp ....
TO TYLKO ZALEZY OD TWOJEGO PVP NIE OD TEGO ZE PALL JEST ZA DOBY
dzis mialem solo z 520 msem ja tez 520 ale rp i co ??
raz padl potem solo z next msem 500+ i co padlem ?? wina tego ze byli msami ??? nie
powtarzam po raz kolojny wina twojego pvp
close topic

sepheris
05-12-2009, 15:46
Tak sie sklada ze w momencie kiedy padlem mialem auto heal i go nie atakowalem, rozwalil mnie zanim nawet bot zdazyl zalapac. I prosze idiotow o nie wyskakiwanie z moim pvp, bo wiekszosc to pewnie dzieci majace 100lvl, ktore pvp enfo nie widzialy.

Ps: Tak mam bota mozecie sie podniecac:D

Manny
18-12-2009, 18:26
Zgadzam się z autorem posta. Nie chodzi tu o same pvp ale o fakt, że pal i sorc na podobnym lvlu mają taki sam dmg... Coś tu jest nie halo. Rozumiem balancing ale to juz troche przesada...

.Serafin
18-12-2009, 18:30
co chwile dodają pallkowi albo do vity albo do hitow, oslabili g bolta ale nadal jest przejebane, niestety nikt tego nie pojmuje. przydałoby się o pare % oslabic erexa.

Veq
18-12-2009, 19:19
Wcale ze nie , poprostu masz chujowe pvp , mi sie dobrze walczy z rp , chociaz tez gram ms ...

Mówisz o tym jak przegrales 560sorcem z 420rp?

@topic

Ja wlasnie sie zamieniam z kolegą, bo rp ma za male hity. Wale rp 3800-4200 na 480lvlu, a kolega 4600-4900 na 400lvlu. Roznica? Jeszcze cos? MS/ED vitują sie do full hp, a ja musze 3 razy vite by miec full hp. ;)

Beny Knight
18-12-2009, 19:27

Odezwal sie pro gracz, i to jeszcze analfabeta.

@Topic

Poprostu graj rp ;-)

Senshi
18-12-2009, 22:42
Z pvp u profesji magicznych jest tak : auto manas, duzo biegania...
Potem, gdy masz red hp energy ring + combo...

brawo nareszcie ktos to popiera ze to zalosne;)

*^*Hunterpall*^*
18-12-2009, 22:43
Teraz jest to troche bardziej zbalansowane i jak profesja magiczna zalozy e ringa to rp ma nie lada problem zeby sie uleczyc:) No chyba ze botem na uhy (nie polecam).
Musisz znalezc sobie profesje, ktora ci sie dobrze gra. Nie pasi ms? Wybierz rp albo ek.

Zalin
21-12-2009, 21:26
Do założyciela tematu

Kto ci karze grac ms?..
i to by było na tyle..;P

Kosmo
21-12-2009, 21:33
Pall na rownym lvlu zdejmuje mnie na 2 erexy + c arrowa
A co dopiero jak by miał g bolta ;oo .

luko
21-12-2009, 21:41

Hity g bolta zostały zmiejszone.. Ale w tym co napisałes jest trochę racji.. Moim zdaniem ( Gram osoboscie MS) Sorc powinien mieć więcej życia.. Na 2030 lev mam 26 k hp? Żalosne..

Mówisz o tym jak przegrales 560sorcem z 420rp?

@topic

Ja wlasnie sie zamieniam z kolegą, bo rp ma za male hity. Wale rp 3800-4200 na 480lvlu, a kolega 4600-4900 na 400lvlu. Roznica? Jeszcze cos? MS/ED vitują sie do full hp, a ja musze 3 razy vite by miec full hp. ;)

Ms ed/ w cale nie vita się full hp..
Jak np sorc ma 26 khp to sie vita 22-23.. Wiec przej$$$$ za malo hp maja sorcki i tyle.. Powinni to zwiekszyc.. -.^

Angu$ XD
21-12-2009, 21:54
Każda profesja ma swoje plusy i minusy
Ms ma mało hp ale jest profesja która najwięcej bije z czarów.
Ed też ma mało hp, bije dużo, szybko się nim expi, i zarabia szybko kase (siocha, itp:)
Rp ma dużo hp ale wolniej expi, ma lepsze pvp
Ek najwięcej hp, mało many dużo bije wolno się expi według mnie;p

Każdy wybiera profesje jaką mu się najlepiej gra. Skoro Tobie się nie podoba ms, wybierz inna profesje. Może będzie lepsza.

luko
21-12-2009, 22:00
Każda profesja ma swoje plusy i minusy
Ms ma mało hp ale jest profesja która najwięcej bije z czarów.
Ed też ma mało hp, bije dużo, szybko się nim expi, i zarabia szybko kase (siocha, itp:)
Rp ma dużo hp ale wolniej expi, ma lepsze pvp
Ek najwięcej hp, mało many dużo bije wolno się expi według mnie;p

Każdy wybiera profesje jaką mu się najlepiej gra. Skoro Tobie się nie podoba ms, wybierz inna profesje. Może będzie lepsza.

MS tylko dużo wali ? Już się szybko nie expi??
Powiem Ci tyle który 1800 lev ed lata za lootem i kogos siocha ;D
Idzie na Wardy , 10 lev i wynosi 23 kcc. Proste

H5N1
22-12-2009, 09:22

Sam grasz pallem (Nolia Levin) i płaczesz, że jest zły xD

@Top
Mogli by trochę bardziej odróżnić druida od sorcera. Takie jest moje zdanie,
głównie chodzi mi o hity, Ms powinien walić zawsze o 500-1000 więcej niż ed, a troche mniej się witować. Drudi powinien walić tak jak jest teraz, a więcej się leczyć, chodź leczy się i tak prawie całe hp, to rp na podobnym lvl ma go na spama. :)

Aliant
22-12-2009, 09:31
miałem przyjemność grac palkiem od 1-prawie 750
i nie raz jak nie trzymałem palca na F1 (e vita) to padałem od msa błyskawicznie...
mogli by zrobić coś takiego jak Exura Mana
dawało by to komos kogo by ms tym czarem użyczył np... 1000 ms po 5k by dawał
ale z takim trikiem ze sam nie moze na siebie tego czaru...

Xelix
22-12-2009, 09:49
Boże to zluruj na niego jakieś potworki ja jak mam 945 ed s set i yeah bunny bez silver wanda zajebalem 980 pallka ktory mi na resp wbil z g boltem i perfectem wiec... trzeba umiec grac i trzeba byc 1st ownerem zeby miec pvp a nie dzieciaki kupuja hary na allegro po 200zl i mysla ze jak przyjedzie 1500rp do 900 ed i kox...

Krsix
22-12-2009, 11:56
Czy ja wiem. Mam ms'a i 250 ms'em z 103m lvl ostatnio ubiłem 300 rp :/
Po prostu masz słabe pvp ;) Co do siły bolta, zmniejszyć o 10%

Dex von Evil
23-12-2009, 14:50
@topic
poćwicz czlowieku, ms ma najwieksze hity z gry i leczy sie po 90% jak masz dobre pvp to jestes kims a jak nie masz to jestes Toba Haha. Mnie pocisna 50lvl mniejszy, w dodatku ed.

kratek71
23-12-2009, 15:12
nie to akurat jest ok!....jedna z tych nie licznych rzeczy na ots ^^