Zaloguj się

View Full Version : Nieograniczony zasi?g warlocków/smoków

Midas
02-12-2009, 01:09
Otóż taka sytuacja na evul.
Wychodzę z kingów, przebiegam przez warlocki.
1 z nich zaczął mnie bić - myślę spoko przejdę przez dymki, zniknie/ straci mnie z zasięgu.

Stanąłem na zakręcie kładki - Warlock nadal uderza we mnie czarami. Myślę jakim cudem. Ja chce logouta a on mnie bije spoza mapy.
Postanowiłem odejść dalej, ale nic nie pomogło.

Zszedłem z mostku dalej mnie bił, dopiero po wejściu na orshe stracił zasięg :o
Jednak gdy wychyliłem się tylko zza góry, znowu począł we mnie spamować.

Wróciłem się zirytowany z postanowieniem sprawdzenia sytuacji.
Zabiłem tamtego warlocka, lurnąłem kolejnego na trawkę przy wodzie. I o dziwo on także ma zasięg na całą planszę, póki nei zasłoni mnie ściana/góra/zejdę na inne piętro.

Powinno się zmniejszyć potworom zasięg działania. Takim 100+ nie robi to problemu, ale niższe lvl łatwo padną.

Testowałem to też na smoku. Jego gfb bił poza cmentarzem obok City. W ten sposób można łatwo zabić 15-30 lvl i nawet nie będą wiedziały co sie dzieje, bo np siedzą na bezpiecznych gobach

Psyhol
02-12-2009, 09:35
Ten blad wystepuje jesli za szybko przebiegniesz kolo moba i on nie zdazy cie odzaczyc albo jak bedzie maly lag servera.
Nie jest tyo zbyt szkoliwy bug lecz denerwujacy dosyc poniewaz ciagle dostajesz hity ch*j wie skad :d Najprostszym rozwiazaniem jest wrocic sie i zabic potwora albo zmienic pietro + - .
Podobny blad jest przy pvp lecz nie bede go opisywal bo byl by notorycznie wykorzystywany ;p

Karpek
02-12-2009, 10:17
Też tak miałem. Niby to w niczym nie przeszkadza, ale jednak powinni to naprawić :)

Saylor
02-12-2009, 11:29
No tak miałem tak kiedyś z tym warlockiem
.

Pownno być to naprawione;;/

Bug.

Zbigniew Wodecki
02-12-2009, 11:43
Ja też tak miałem, już dawno temu był taki temat, ktoś sie w nim wypowiedział, że to już jest naprawione... Ale jak widać, nie.

drasty131
02-12-2009, 14:32
To jest od dawna... Bug do naprawy ...

Amu$
02-12-2009, 14:52
Pewnie w niedługim czasie zostanie ten bug naprawiony.
Musimy cierpliwie poczekać. ; )

.Carlos.
02-12-2009, 14:56
Tak, uciazliwe, moze w koncu to usuna.
pozdro .

Seth Drut
02-12-2009, 15:30
tak samo jest z bally ;p
ogolnie to bug jest malo przeszkadzajacy, chyba ze np. siochasz kogos, a z za lawy, gdzies daleko nawala cie bally ;x

Wolly
02-12-2009, 16:14
To urok Tibii 7.6. :) Ten 'bład' jest od dawna i kilka razy był zgłaszany. :)

Mehu
03-12-2009, 20:02
Hahahahahaha nawet warlocki mają laggi na APO, że nie zdąrzają odznaczyć celu :> Fail

ReMover
03-12-2009, 21:42
tego buga pewnie nie naprawią mimo, że jest on od dawna:D ale nikomu znacząco nie przeszkadza ;p

wyszukujcie naprawdę poważnych błędów serwera, które znacząco utrudniają grę ;p

Assassin Mateusz
03-12-2009, 21:59
Nie ma co gadac, bug i przydaloby sie go naprawic.