Zaloguj się

View Full Version : [Strona] Wspó?finansowanie stron w stylu skust.info

Osecik
04-12-2009, 19:43
Witam.
Wchodząc dzisiaj na stronę skust.info zobaczyłem napis:
Z dniem dzisiejszym skust.info zawiesza swoją działalność z braku pieniędzy na hosting(40zł na rok ale z jakiej racji mam płacić). Mam nadzieje że stroną była przydatna! Powodzenia!

Bardzo mnie to zdziwiło a zarazem nakłoniło do napisania tejże propozycji.
Czy administracja nie mogła by współfinansowac stron w stylu skust.info itp.?
Była ona bardzo popularna i bardzo estetycznie wykonana.
Warto się zastanowic wszystkim wyszło by to na dobre...
@Wiceps
Jednakże nie jest ona tak wspaniała jak twoja... Poza tym nie widzę aby była ona aktualizowana

Vojska
04-12-2009, 19:45
Nie zajmuje się już tym. Jest drugi fansite...

Senshi
04-12-2009, 19:45
jestem na TAK!!! poniewaz na tej stronie byly zawarte informacje takie jak na www.armia.toproste.pl + kto ile hp ma i co najwazniejsze ile banow dostal:D:D:D i inne ciekawsze wiadomosci;)

Kowalu$
04-12-2009, 19:50
Jestem za :) chociaz mozna zrobic cos takiego na oficjalnej stronie apo :)

Elite Filutek
04-12-2009, 20:02
nie? Z jakiej racji administracja ma za to płacic . Oni to zrobili niech oni za to płacą !!!Apo może zrobic swój fansite.

Zarexoholik?
04-12-2009, 20:11
Po co komu coś takiego? Jak Mortiis będzie miał taki kaprys to zrobi to na swojej str.? : /

Wolly
04-12-2009, 20:23
Ta strona zakończyła już swoją działalność, ale jest inny fansite w którym są podobne funkcje, więc nie ma się co martwić. :)

Kumpel Armii
04-12-2009, 20:25
Nie
Jeżeli ktoś chce prowadzić fansite, to ze swoich kosztów.
p.s. skust i tak później lekko się zjebał

Crayon
04-12-2009, 20:28
Z jakiej racji Administratorzy mieliby wspierać takie strony? To tak jakby CipSoft miał utrzymywać wszystkie swoje supported fansite...

! BDH !
04-12-2009, 20:28
Czemu nie, mozna by cos takiego zrobic, ale lepsze bylo by to np. na stronie glownej armi...

>>Vegos<<
04-12-2009, 21:08
Tak (podaj powód)
Ponieważ mi się bardzo przydała... Fajna była itp nic więcej dodać !!

Karpek
05-12-2009, 11:14
Tak. Bardzo przydatne bylo skust.info ^^
Brakuje mi tej stronki xd

Zbigniew Wodecki
05-12-2009, 12:15
Dokładnie, była bardzo przydatna.
Ale z jakiej racji oni mają ją opłacać?

adrianeq :)
05-12-2009, 12:18
Nie. Chyba dla wszystkich jasne będzie jak napisze, że APO ma inne wydatki, a nie współfinansowanie stron typu funsite.

xD Lukki xD
05-12-2009, 12:55
"Fansite" sama nazwa wskazuje...
Fan założył, niech fan płaci.

v.27.0
05-12-2009, 12:57
bardzo mnie to zdziwiło a zarazem nakłoniło do napisania tejże propozycji.
Czy administracja nie mogła by współfinansowac stron w stylu skust.info itp.?
Była ona bardzo popularna i bardzo estetycznie wykonana.
Warto się zastanowic wszystkim wyszło by to na dobre...

chcesz to mi daj te 40 zl !

Janq18
05-12-2009, 13:06
Jestem na nie, jeszcze tego brakowało by temu chwastowi płacić. Ten zjeb jest zdolny nawet do wrzucenia keyloggera na tą stronę, więc po ch mu płacić?

Czesio Knight
05-12-2009, 14:38
Tak!
Bardzo podobala mi sie ta strona
Mysle ze Mortiis powinien cos z tym zrobic

Białas
05-12-2009, 14:56
Zdecydowane NIE z jakiej racji administracja ma ponosić koszta za fansite stworzony przez gracza?
nikt Wicepsa o to nie prosił, założył tą stronę z własnej nieprzymuszonej woli więc niech płaci z własnej kieszeni,
jeszcze gdyby ten Skust był zrobiony elegancko (dopięty na ostatni guzik)
to można by było pomyśleć o jakimkolwiek dofinansowaniu! ta strona nawet nie była estetyczna.

Moje odczucie jest takie, że Wiceps zaczął robić te śmieszne fanste, kalkulatory itp.
z myślą, że w niedalekiej przyszłości odbije się to na jego wizerunku i przydzielą mu Moderatora/Tutora.

Zobaczył, że Administracja nie docenia jego wkładu pracy, zbulwersował się i olał fansite.

Vojska
05-12-2009, 14:59
Zdecydowane NIE z jakiej racji administracja ma ponosić koszta za fansite stworzony przez gracza?
nikt Wicepsa o to nie prosił, założył tą stronę z własnej nieprzymuszonej woli więc niech płaci z własnej kieszeni,
jeszcze gdyby ten Skust był zrobiony elegancko (dopięty na ostatni guzik)
to można by pomyśleć o jakimkolwiek dofinansowaniu a ta strona nawet nie była estetyczna.

ja nie grafik a darmowe layouty sa do dupy :)

Moje odczucie jest takie, że Wiceps zaczął robić te śmieszne fanste, kalkulatory itp.
z myślą, że w niedalekiej przyszłości odbije się to na jego wizerunku i przydzielą mu Moderatora/Tutora.

Pierwsze założenie było to nauczyć się programować... kolega mi w tym pomagał i jak na razie są efekty

Marcelllo
05-12-2009, 15:08
Jestem na tak, ale jeżeli będzie przydatna. Jeżeli ma w to wchodzić cennik Dylusia to jestem na nie.

Kumpel Armii
05-12-2009, 15:38
@Up
Ogarnij się chłopie!
Skust to była jakaś żenada !
np.? *Ogłaszali sprzedaż postaci na serwerze (co jest niezgodne z regulaminem).
No! Wiadomo, że była to strona przydatna bo dużo info było, ale prowadzenie strony to był nieogar!

@Down
To ty płaczesz, że ci brak kasy na stronę :o
Po za tym to tz. forum ma więcej funkcji niż jakakolwiek inna stworzona strona.
p.s. Teraz prowadzę portal :)
A twoją stronę nie odwiedzano chętniej tylko częściej, ze względów możliwości docierania do informacji, a to jest róznica której ty dziecko nie dostrzegasz.

Vojska
05-12-2009, 15:40
@Up
Ogarnij się chłopie!
Skust to była jakaś żenada !
np.? *Ogłaszali sprzedaż postaci na serwerze (co jest niezgodne z regulaminem).
No! Wiadomo, że była to strona przydatna bo dużo info było, ale prowadzenie strony to był nieogar!

Nie płacz że moją stronę chętnie odwiedzali niż to twoje forum :<

@Down
To ty płaczesz, że ci brak kasy na stronę :o
Po za tym to tz. forum ma więcej funkcji niż jakakolwiek inna stworzona strona.
p.s. Teraz prowadzę portal :)
A twoją stronę nie odwiedzano chętniej tylko częściej, ze względów możliwości docierania do informacji, a to jest róznica której ty dziecko nie dostrzegasz.

A co jest lepszego? No jasne... zainstalowany gotowy skrypt forum.

Dark Devorious
05-12-2009, 16:12
Jestem na nie , dlaczego ? bo dzieci wykorzystywaly to tylko patrzac kto ile mial banow ; > Chodz miala ona swoje +

Franuś
05-12-2009, 16:49
Dobry pomysł , ta stronka była bardzo przydatna ponieważ można było oblukać różne ciekawostki , ale z drugiej strony przez nią na forum powstawały różne tematy o ilości banów innych graczy ..

btw . Tak ;O

H5N1
06-12-2009, 11:30
Nie zajmuje się już tym. Jest drugi fansite...

Ale Twój był lepszy.

@Top
Te 40pln to nie jest majątek... juz Morty mógłby wpłacić i mieć z głowy..

Anusiak Wielki
06-12-2009, 13:09
Tak przydatna jest ta strona i Fajna :)
Powinna byc jakos wspolfianansowana ^^

Knight Lukas
06-12-2009, 19:52
Jest dużo darmowych hostingów, więc co za problem?

Angu$ XD
06-12-2009, 20:01
Jestem na nie. Mortiis zawsze może zrobić to na głównej stornie.. Nie powinien płacić za głupie bezsensowna według mnie strone.