Zaloguj się

View Full Version : Nowy amulet dla facc - rozkr?cenie pvp

Midas
11-12-2009, 10:54
Witam.
Wpadłem wczoraj na 2 pomysły, bawiąc się w pk na mainie.
Póki co przedstawie propozycje dla graczy facc.

Chodzi o nowy amulet :
Nazwa: Amulet of exp.
Działanie: Po śmierci nie tracimy punktów doświadczenia (albo tracimy np 20% tego co teraz). Jednak w zamian za to nie mamy żadnej ochrony na utratę przedmiotów.
Występowanie: Można kupić tak jak Aol, jednak jest droższy (50 cc). Jako że Aol dropi z potworów (Dark lord), niech Aox wypada z Bossów (Old Widow, Belhior, Oceanus, Demodras - rzadko; Oshraball - często).
Wygląd: Obecnie mamy sporo nieużywanych wyglądów amuletu. Niech ten ma wygląd Woolf Tooth, czy jakoś tak.

Zalety pomysłu:
Gracze facc mieliby do wyboru - utrata expa, albo itemków w przypadku śmierci. Na pewno zainteresowałoby to osoby powyżej 150 lvl, gdzie strata xp i skili jest już znacząca.
A małe grupy pkujące miałyby frajdę. Bo obecnie zabicie kogoś, to tylko kolejny frag na koncie. I tak każdy bez premium ma Aol. A po zmianie pkowanie bardziej przypominałoby to z rl Tibi, gdzie jest duża szansa na "Zdobycie" czegoś fajnego.

Myślę ze pomysł ten nie zaburzy jakoś gry. Pacc nadal będzie używał nowych amuletów, albo Starlight (nie mogę się doczekać, kiedy quest na Perfecta zrobię).

Saylor
11-12-2009, 11:02
Jestem na nie.

Gracze facc i tak maja już takie fory ze mozna wbic spokojnie 500lv na facc.

Od tego jest Pacc..
masz pacc'a- nie tracisz nic.

Coś za coś....

JESTEM na nie.

Midas
11-12-2009, 11:12
Tylko, że jak człowiek chce uczciwie pkować, to nic z zabitych graczy nie wypada.
Wprowadzi się amulet, ze 30% facc zrezygnuje z Aol i huncenie ludzi się rozkręci.

Może nawet więcej pacca kupi. Szczególnie ci niezdecydowani (lepszy Aol czy Aox, a kupie Pacc i będę miał Stalighta)

Tak to zabicie kogoś nie daje absolutnie nic... A to pvp serwer wkońcu, niech bicie facc chociaż daje korzyści

KaZeK
11-12-2009, 15:09
Jestem na nie.

Po co taki amulet ? Większość gania z pacc , tak czy siak później musisz kupić Premium.

! Bardaha !
11-12-2009, 15:13
Jestem na Nie.
Nie powinno byc takieg amuletu, moje rozwiazanie na ten problem ?
Kup Pacc!
http://www.toproste.pl/forum/showthread.php?t=61510

Dark Devorious
11-12-2009, 15:46
Jestem na nie , po to jest starlight dla pacc zeby mortiis mial za co zyc ;o
Dlatego tez , nawet jakby byla wieksza ilosc glosow na tak , to administracja by tego nie wprowadzila :D

Cytexx
11-12-2009, 16:48
Jestem na tak, bardzo dobry pomysł :)

Exp albo itemki.

Wolly
12-12-2009, 12:54
A do czego aol? Facc nie może być taki jak pacc, dla mnie propozycja nie jest dobra i taka na szybko.

Ernesto
12-12-2009, 12:59
Jestem na tak, bardzo dobry pomysł :)

Exp albo itemki.

ty chyba chory jestes i co w tym dobrego ? i tak na 200 lvl kazdy zbey w aolu po co tracic eq ? jak wbicie lvl na takim poziomie to kwestia 4 min ? ; o NIe nie NIe

Senshi
12-12-2009, 13:10
nie poniewaz jest aol a jak masz facc kupujesz pacc;) i po problemie

Midas
12-12-2009, 13:14
Nie rozumiem co macie przeciwko temu amuletowi.Chyba nie wszysccy widzą, ze to nie byłby sl tylko amulet w którym tracimy itemy ale nie tracimy xp.

Jak nie w tą stronę, to może zmniejszmy działanie aola do np 70% szans na nie stracenie bp??
Póki co to jest serwer pvp a zabijanie kogokolwiek jest zupełnie bez sensu.
Jak już wbijam tego fraga, to neich chociaż coś mi leci jak jakiś noob wbija mi na expowisko.

H5N1
13-12-2009, 09:32
W skrócie mówiąc: Nie tracisz levela (lub mało levela), a tracisz eq?
Ogólnie spoko, kolejne urozmaicenie, które popieram :)

Azielu$
13-12-2009, 10:42
Jestem na nie. Pacc na Apo w porównaniu do pacc'a na rl jest tani jak zapałki...

Seth Drut
13-12-2009, 12:24
jestem na nie.
moim zdaniem zniszczylo by to pvp ;p
ludzie ktorzy by nosili taki amulet, nie mieli by eq... tylko manasy czy cos. ;p
w koncu i tak musisz kupic pacc. 10zl to nie duzo.. ;(

*Mlody*
13-12-2009, 14:15
Po co taki amulet?.
Jest aol i sl i nowe
to wystarczy

Adasik
13-12-2009, 15:36
Mi to obojętne gdyż nie gram na Apo, ale skoro jest i AoL i SL to po co jeszcze jakieś gówna? ;\
@Topic
Głosuję na Nie.

Sobi
14-12-2009, 12:18
Jestem na NIE.
Chyba nie szkoda ci 10 zł, to nie aż taki majątek, i to w dodadku na więcej niż miesiąc.

Zbigniew Wodecki
14-12-2009, 12:54
Bardzo dobry pomysł, mi się podoba, powinien zostać wprowadzony ;)

sepheris
14-12-2009, 13:17
Jestem na tak, tez mnie to denerwuje ze pvp polaga tylko na wbiciu fraga. Nawet sie nie oplaca cial otwierac jak kogos zabije bo kazdy ma sl/aol

Zarexoholik?
14-12-2009, 16:22
Facc to okres kiedy masz 200 level. Potem nie ma co grać bez promocji, bo co chwilę cię ludzie upierdalają. Więc ocb? :O

Sillasek
14-12-2009, 16:32
Glupi pomysl na facc aol a potem sl bo przeciez jak juz zapewne wyzej mowili po 200 lvl prawie all kupuja pacc;>