PDA

View Full Version : Informacje

Mortiis
12-12-2009, 19:53
Chcieliście aby pojawiało się więcej informowani co się dzieje, to postaram się pisać coś więcej, aczkolwiek niektórych rzeczy możecie nie zrozumieć do końca...
w ostatnim czasie na 7.6:
- patrz poprzedni news
- napisany został kod blokujący ilość połączeń do serwera do 10 w krótkim odstępie czasu (zabezpieczenie przed nadużyciami)
- napisany kod monitorujący pakiety na serwerze ots (lepsze wykrywanie botów)
- napisany kod poprawiający depo dla nowego edytora map.
- napisany kod poprawiający problem z niedziałającymi schodami po zmianie edytora map.
- napisany kod blokujący wysyłanie czarów, gdy brakuje many.
- blokada przesuwania viali (zabezpieczenie przed niektórymi botami).
- poprawiona niewidka GM
- wlaczone follow.
- poprawiony częściowo błąd z chodzeniem po skosie z esc.

apo 8.42 i ROX:
- stworzenie npc do questów i dodanie kodu do istniejących npc (na obecną chwilę zostało dodane 14 stron dialogów w formacie A4)
- Queen Merry
- Cooker
- Vincent
- Cindy
- Stolnik
- Irmana
- Remi
- Moldy
- Farmer
- skrypty do budynku na Expgard
- Straznik
- Mutated Gary
Zostało jeszcze do przerobienia 11 stron dialogów do npc.
W to wchodzą również różne skrypty potrzebne do wykonania questu.
Quest najpierw pojawi się na serwerze 8.42, dopiero gdy zostanie rozwiązany zostanie wprowadzony na ROX.
Quest będzie składał się z wielu mniejszych lub większych zadań do wykonania.

Salik Shoter
12-12-2009, 19:57
LOL Najs, dobrze ze cos sie dzieje. i dobrze ze piszecie all co robicie :) duzy +

@edit

First!x D

Szyszus
12-12-2009, 20:02
A mowia ze nic nie robicie, brawo.. oby tak dalej ;>.

@edit

Moze tak bardzo tego nie widac, ale jednak robia duzo dla serwera..

Wolly
12-12-2009, 20:09
Jednak moja propozycja w jakiś sposób zadziałała i mamy więcej informacji. :) Dobrze Mortiis, że robisz zmiany. :)

#Kazek

Podlizuję się.

Misiaczek Sorc
12-12-2009, 20:10
to juz zostalo zrobione czy dopiero bedzie??

Viseq
12-12-2009, 20:13
bardzo duży +. Mega dobra robota, teraz wiadomo co robicie, podoba mi się. ; )

Joogi
12-12-2009, 20:14
Jakie boty teraz nie będą mogły działać? XD

Dobrze, że coś robicie, ale i tak z apo jest coraz gorzej, nowe rzeczy nie przyciągają, bo plaga 10-12 latków którzy nie umieją się normalnie zachować popycha niektórych do skończenia z tym serwerem...

KaZeK
12-12-2009, 20:17
Jednak moja propozycja w jakiś sposób zadziałała i mamy więcej informacji. :) Dobrze Mortiis, że robisz zmiany. :)

Co Ci daje podkreślanie i pogrubienie?

Każda informacja o aktualnej robicie jest dobra , oby tak dalej.

! Bardaha !
12-12-2009, 20:20
No brawo wkoncu sie cos dzieje na tym apo, juz nie mozna powiedziec ze spada na psy bo rosnie w gore, oby tak dalej.
Gratulacje dla ekipy apo !

_woto_
12-12-2009, 20:26
Dobrze, ze takie cos wprowadziliscie :) Przynajmniej teraz niektorzy nie beda mowili ze Ekipa nic nie robi :>

Royal Shi
12-12-2009, 20:33
apo 8.42 i ROX:
- stworzenie npc do questów i dodanie kodu do istniejących npc (na obecną chwilę zostało dodane 10 stron dialogów w formacie A4)
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///G:%5CDOCUME%7E1%5CAdmin%5CUSTAWI%7E1%5CTemp%5Cmsoh tml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:RelyOnVML/> <o:AllowPNG/> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Calibri; mso-font-alt:"Century Gothic"; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]-->- Queen Merry
- Cooker
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///G:%5CDOCUME%7E1%5CAdmin%5CUSTAWI%7E1%5CTemp%5Cmsoh tml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:RelyOnVML/> <o:AllowPNG/> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Calibri; mso-font-alt:"Century Gothic"; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]-->- Vincent
- Cindy
- Stolnik
- Irmana
- Remi
- Moldy
- Farmer

Jak cos sobie przypomnę to dopiszę.
Zostało jeszcze do przerobienia 15 stron dialogów do npc.

z tego co wiem ,tyle mieliście już miesiąc temu zrobionego.......

Vojska
12-12-2009, 20:34
Dobrze robicie, trzeba wytępić boty.....................

Pinedzio
12-12-2009, 20:35
z tego co wiem ,tyle mieliście już miesiąc temu zrobionego.......
dobrze ze nas informujecie co zrobiliscie/robicie ale takie moje pytanie czy to zostalo dodane juz na 8,42?

-=Inflamel=-
12-12-2009, 20:59
Chcieliście aby pojawiało się więcej informowani co się dzieje, to postaram się pisać coś więcej, aczkolwiek niektórych rzeczy możecie nie zrozumieć do końca...
w ostatnim czasie na 7.6:
- patrz poprzedni news
- napisany został kod blokujący ilość połączeń do serwera do 10 w krótkim odstępie czasu (zabezpieczenie przed nadużyciami)
- napisany kod monitorujący pakiety na serwerze (lepsze wykrywanie botów)
- napisany kod poprawiający depo dla nowego edytora map.
- napisany kod poprawiający problem z niedziałającymi schodami po zmianie edytora map.
- napisany kod blokujący wysyłanie czarów, gdy brakuje many.
- blokada przesuwania viali (zabezpieczenie przed niektórymi botami).
- poprawiona niewidka GM
- wlaczone follow.
- poprawiony częściowo błąd z chodzeniem po skosie z esc.

apo 8.42 i ROX:
- stworzenie npc do questów i dodanie kodu do istniejących npc (na obecną chwilę zostało dodane 10 stron dialogów w formacie A4)
<link rel="File-List" href="file:///G:%5CDOCUME%7E1%5CAdmin%5CUSTAWI%7E1%5CTemp%5Cmsoh tml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:RelyOnVML/> <o:AllowPNG/> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Calibri; mso-font-alt:"Century Gothic"; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]-->- Queen Merry
- Cooker
<link rel="File-List" href="file:///G:%5CDOCUME%7E1%5CAdmin%5CUSTAWI%7E1%5CTemp%5Cmsoh tml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:RelyOnVML/> <o:AllowPNG/> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Calibri; mso-font-alt:"Century Gothic"; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]-->- Vincent
- Cindy
- Stolnik
- Irmana
- Remi
- Moldy
- Farmer

Jak cos sobie przypomnę to dopiszę.
Zostało jeszcze do przerobienia 15 stron dialogów do npc.

dodawanie tych samych questow na rox i 8.4... najwiekszy idiotyzm na swiecie... nawet jak an rox demony zastapicie orshami to i tak w ciagu 1 dnia bedzie mozna rozpracowac questy~~ idiotyzm~~

Konrus
12-12-2009, 21:05
Bardzo dobrze, że znów bardzo angarzujecie się w sprawy serwera i korzystacie z naszych propozycji... Oby tak dalej...;]

Curly
12-12-2009, 21:07

Dokładnie. Ostatnio ciągle coś się dzieje!
Oby tak dalej :)

Folgowsky
12-12-2009, 21:09
Noooo! I tak trzymać! Więcej info na stronie!
Too ja rozumiem ^^

fazio0
12-12-2009, 21:25
możne byś dodał ze Fexah czyli ja znalazł tego buga co xD ?:p

Zezikan
12-12-2009, 22:57
hmm dobrze że robią coś.

ale i tak jakoś nic nie widać i nie słychać o zimowym update ;p

Xaveq
12-12-2009, 23:44
No sory ja sie nie pociesze bo ban do 25.01 2010 az mi zal co ja trace ;/

Takanori~
13-12-2009, 00:43
ja pierdole... Chuj niech Wam bedzie... Dobrze, ze cos robicie, ale Wam to nie wychodzi ... Po chuj cos na 7.6 jezeli obiecaliscie update na 8.42 ?!?!?!?
Zal, zal i jeszcze raz zal... ;s

Stronghold
13-12-2009, 09:20
Bardzo dobrze,tak trzymać,ciągle coś robić.

Aspekt z Botami jest najlepszy.

Franxi Wizard
13-12-2009, 10:47
Zgadzam sie z inflamkiem to niemam sensu robic identycznych questow na roxie bo sie je rozpracuje w kilka godzin totalnie bez sensu mortiis wez to pod uwage

Farben Lehre
13-12-2009, 11:12

I kto to mówi..... Sam całe życie jedziesz na wosso. Wcześniej BlackD..

Dobrze, że coś takiego robicie. Proponowałbym zrobienie Changelog'a i tam wpisywanie każdej informacji o zmianach na serwerach.

Arcano
13-12-2009, 12:45
Może zmiany mało istotne ale dobrze wiedzieć że coś sie dzieje. Naprawde wielki pozytyw dla was!

Angu$ XD
13-12-2009, 13:46
Dobrze, że powiadomiłeś nas o zmianach na ots.
Wielki plus dla ekipy, że robicie wreszcie coś na rzecz otsa:)

Mortiis
15-12-2009, 08:34
Zaktualizowałem newsa.

Teos
15-12-2009, 10:57
W końcu może znowu wrócą czasy Apo 8.42 ; ]]

Quki18
15-12-2009, 16:44
No zrobili coś :P ale ten magic axe to dla mnie troszke źle bo nowy item dla knighta chociaż jest coś :p patrze że jednak Ekipa APO coś robi ;)

Bashiok
15-12-2009, 19:44
Zaktualizowałem newsa.

Mózg sobie zaktualizuj ...

01:03:52 Bashoo (xxxxxxx)
Co z tym update ? Bo ile to można czekać?
Może jakiś konkretny termin ? ;s

01:04:51 Tygrys (xxxxxx)
nie chyba wole sie nie pograzac bardziej
ale chcialbym zdazyc do 6 grudnia

Dobra nie wyszło ale powiedz mi jedno. Skoro zostało Wam do napisania jeszcze 14 stron to jak Ty chciałeś skończyć to 6 grudnia ? ( pisałeś to 4 grudnia )

Widzę, że nie doczekamy się update w tym roku. A może chodziło Ci o 6. grudnia 2010 ? Jak tak to sory bardzo ale mam wyjebane i nie będę specjalnie czekał aż szanowny pan Mortiis zacznie coś tu robić.
Pieniądze za serwery ściągacie a nie robicie nic dla graczy. Z tego co wiem to Tygrysa nie było ok. miesiąca więc jest looz. No i wgl mapa już jest przecież gotowa, więc może rusz tą dupę i zacznij coś tu ***** robić bo to jest żenujące ...

I nie pisać mi tu żebym się uspokoił bo jak na razie to mam tego Ots'a głęboko w dupie i na pewno nie będę tu grał jak nie będzie update..

Tyle z mojej strony. Mam nadzieję, że Mortiis weźmie sobie to do głowy i coś z tym zrobi.

Podrawiam,
Old Metaxa, Now Wojownik zpołudnia.

Waleczny
18-12-2009, 15:57
Ja pozdrawiam tych panów z szefostwa servera. 8.42 już upadło dawno (w tym dniu kiedy ruszył rox wszyscy co zaczynali gre na 8.42 ją skończyli ponieważ na roxie szybciej było można sie dorobić lvla) Tak dużo wam zostało do zrobienia hmm... macie tyle samo do zrobienia co miesiąc dwa i trzy temu. Nic nie robicie a przynajmniej efektów nie widać. Server juz przepadł i trzeba z tym się pogodzić.

Helloween
18-12-2009, 20:19
Dobrze, że coś się dzieje. Moglibyście zrobić coś wrodzaju ChangeLog'u i wpisywać tam każdą wzmiankę w serwerach.

Fresh
19-12-2009, 10:01
***** mac, jak server przepadl to na chuj jeszcze na nim gracie?

Old Shidishi
20-12-2009, 12:47
Mózg sobie zaktualizuj ...

Dobra nie wyszło ale powiedz mi jedno. Skoro zostało Wam do napisania jeszcze 14 stron to jak Ty chciałeś skończyć to 6 grudnia ? ( pisałeś to 4 grudnia )

Widzę, że nie doczekamy się update w tym roku. A może chodziło Ci o 6. grudnia 2010 ? Jak tak to sory bardzo ale mam wyjebane i nie będę specjalnie czekał aż szanowny pan Mortiis zacznie coś tu robić.
Pieniądze za serwery ściągacie a nie robicie nic dla graczy. Z tego co wiem to Tygrysa nie było ok. miesiąca więc jest looz. No i wgl mapa już jest przecież gotowa, więc może rusz tą dupę i zacznij coś tu ***** robić bo to jest żenujące ...

I nie pisać mi tu żebym się uspokoił bo jak na razie to mam tego Ots'a głęboko w dupie i na pewno nie będę tu grał jak nie będzie update..

Tyle z mojej strony. Mam nadzieję, że Mortiis weźmie sobie to do głowy i coś z tym zrobi.

Podrawiam,
Old Metaxa, Now Wojownik zpołudnia.

Tobie tez radze ale zresetowac mozg... Cieszcie sie ze w ogole chce im sie informowac was o rzeczach, ktore robia. Za czasow jak gralem nie bylo takiego czegos i nikt sie do ekipy nie przypie***lal...

luko
20-12-2009, 22:21
Nie ma cie gdzie się kłócić - DO LEKCJI!

Karpek
21-12-2009, 15:59
Dobrze, że piszecie o takich rzeczach, ale zróbcie coś w końcu z tymi kurewskimi crashami! Bo już drugi mazurek się robi... Teraz praktycznie co 2 dzien crash ; o Dawniej tak nie było.

Elite Pitek
21-12-2009, 17:56
duża pochwała dla GM!! Musicie się dzielić tym co dzieje się na naszym OTS :D

Metaxa Kamil
21-12-2009, 19:55
Tobie tez radze ale zresetowac mozg... Cieszcie sie ze w ogole chce im sie informowac was o rzeczach, ktore robia. Za czasow jak gralem nie bylo takiego czegos i nikt sie do ekipy nie przypie***lal...

Ta ? No to gz.
O update jest mowa od 5 miechów? Jakoś tak będzie. I weź mi tu nie pierdol, że mam sobie zresetować mózg... Po takim czasie ekipa pisze, że prace są w trakcie. Pierwszy termin update był jakoś 20 września i się tak ciągnie do teraz i jeszcze ***** nie ma. Więc lepiej się ***** nie odzywaj jak nie wiesz o co chodzi...

Btw. ja pisałem z konta Bashioka jak coś bo akurat byłem u niego ;)

Kumpel Armii
21-01-2010, 15:10
Dwa razy informacje przekazaliście a teraz cisza.
A już miesiąc nowego roku mija!

Death
21-01-2010, 16:13
Duży plusik dla was. :) Może nareszcie niektórzy idioci przestaną pisać głupoty że nic nie robicie.

Pozdrawiam,
Death.

handlarz_narkotykow
21-01-2010, 19:17
No sory ja sie nie pociesze bo ban do 25.01 2010 az mi zal co ja trace ;/

ok mogles nie bocic

@
no.. dużo drobnych rzeczy, dodawajcie kolejne nowe questy na 8.42