View Full Version : Jak cz?sto pijecie.
Napiszcie jak często pijecie alkohol, a może wcale go nie łoicie choć w to wątpie, w końcu to Polska :D.
Miesiąc temu miałem taki maraton że piłem 3 tygodnie z rzędu, codziennie było za co pić, potem już się ogarnąłem. Ostatnio piłem w piątek bo opijałem osiemnastke więc wiadomo, a najbliższa faza chyba mnie czeka na sylwka :rolleyes::rolleyes:
Pzdr.
Lechista92
20-12-2009, 14:29
Jak jest okazja.. Dość często się ona zdarza ;)
rzadko- jedno piwo na 2-3 tygodnie. Obecnie zero alko, bo teraz jest adwent czy jak się to zwie.
Regulaminowy człowiek
20-12-2009, 14:51
co weekend kilka piwek z kumplem, w dni powszechne prawie w ogole, chyba ze jakas okazja jest.
@edit
* 1991 – Polska została przyłączona do Internetu.
kto idzie internetowe piwo?
Mikiel Król Sedesów, ej!
20-12-2009, 14:54
Prawie codziennie browarek, bądź jakieś whisky z colą (1 szklaneczka xd) . W weekend (piątek-niedziela) coś się ogarnia większego, teraz zima to za bardzo nie ma jak, a dom nie jest zawsze wolny :(
Sopranic
20-12-2009, 14:57
Ja nie pije:) Raz czy 2 razy się zdarzyło,ale już się raczej nie zdarzy.
Co do okazji to patrz ile masz okazji na ten dzień-20 grudnia:
Wydarzenia w Polsce [edytuj]
Drugi Prezydent RP Stanisław Wojciechowski
* 1409 – Zakon Krzyżacki zawarł antypolski sojusz z królem Węgier Zygmuntem Luksemburskim.
* 1655 – oblężenie Jasnej Góry: obrońcy pod wodzą Stefana Zamojskiego dokonali brawurowego wypadu z twierdzy, podczas którego zagwoździli dwa szwedzkie działa i wybili kopiących tunel olkuskich górników.
* 1918 – powstała Wojskowa Szkoła Lotnicza.
* 1919 – powstał Polski Związek Piłki Nożnej.
* 1922 – Stanisław Wojciechowski wybrany na drugiego prezydenta RP.
* 1929 – utworzono rząd Kazimierza Bartla.
* 1930 – z więzienia mokotowskiego w Warszawie uwolniono senatora Wojciecha Korfantego.
* 1934 – premiera filmu Czarna perła.
* 1938 – została uruchomiona kolej linowo-terenowa na Gubałówce.
* 1968 – album Czesława Niemena Dziwny jest ten świat jako pierwsze polskie wydawnictwo muzyczne otrzymał status Złotej Płyty.
* 1970 – Władysław Gomułka odsunięty od władzy. Edward Gierek został pierwszym sekretarzem KC PZPR.
* 1981 – zakończył się strajk w Porcie Gdańskim.
* 2003 – otwarto stację metra warszawskiego – Dworzec Gdański.
* 2003 – wystartowała komercyjna stacja telewizyjna Kino Polska.
Wydarzenia na świecie [edytuj]
* 69 – zwolennicy Wespazjana opanowali Rzym.
* 1334 – Benedykt XII wybrany na papieża.
* 1582 – we Francji wprowadzono kalendarz gregoriański.
* 1786 – w New London w stanie Connecticut wykonano egzekucję na 12-letniej zabójczyni Hannah Ocuish, najmłodszej kobiety skazanej na karę śmierci w amerykańskiej historii.
* 1803 – Kongres Stanów Zjednoczonych ratyfikował zakup Luizjany.
* 1806 – Fryderyk August I został królem Saksonii.
* 1835 – ogłoszono niepodległość Teksasu.
* 1848 – Karol Ludwik Napoleon Bonaparte został prezydentem Francji.
* 1860 – Stany Zjednoczone: Karolina Południowa jako pierwszy ze stanów amerykańskiego Południa dokonała secesji. Za jej przykładem poszły kolejne, co doprowadziło do wybuchu wojny domowej, zwanej również secesyjną.
* 1880 – I wojna burska: zwycięstwo Burów nad Brytyjczykami pod Bronkhorstspruit.
* 1915 – I wojna światowa: ostatnie oddziały australijskie ewakuowały się spod Gallipoli.
* 1917 – powołano Cze-Ka.
* 1924 – Adolf Hitler został zwolniony z więzienia.
* 1945 – kanclerz Karl Renner został wybrany prezydentem Austrii, nowym kanclerzem został Leopold Figl.
* 1951 – Idaho Falls: reaktor jądrowy EBR-1 jako pierwszy w świecie dostarczył energii elektrycznej zapalając cztery żarówki po 200 W.
* 1955 – Cardiff zostało stolicą Walii.
* 1960 – powstał Wietkong.
* 1963 – we Frankfurcie nad Menem rozpoczął się drugi proces oświęcimski.
* 1968 – USA: doszło do pierwszych dwóch zabójstw popełnionych przez seryjnego mordercę – Zodiaka.
* 1971 – powstała organizacja Lekarze bez Granic.
* 1973 – premier Hiszpanii Luis Carrero Blanco zginął w zamachu bombowym ETA w Madrycie.
* 1979 – premiera filmu Cały ten zgiełk.
* 1987 – Filipiny: ponad 4 tys. osób zginęło w wyniku kolizji promu pasażerskiego Doña Paz z tankowcem.
* 1987 – u wybrzeży Kuby rozbił się polski jacht SY Dar Przemyśla, na którym Henryk Jaskuła jako pierwszy Polak opłynął samotnie Ziemię bez zawijania do portów.
* 1989 – rozpoczęła się inwazja Stanów Zjednoczonych na Panamę.
* 1991 – Paul Keating został premierem Australii.
* 1991 – premiera filmu JFK.
* 1994 – nagła dewaluacja peso wywołała kryzys walutowy w Meksyku.
* 1995 – Kolumbia: 160 osób zginęło w górach na północ od Cali w katastrofie należącego do American Airlines Boeinga 757.
* 1995 – NATO rozpoczęło operację IFOR w Bośni i Hercegowinie.
* 1997 – premiera filmu Życie jest piękne.
* 1998 – w szpitalu św. Łukasza w Houston urodziły się ośmioraczki Chukwu.
* 1999 – Akił Akiłow został premierem Tadżykistanu.
* 1999 – Makau przeszło pod administrację Chińskiej Republiki Ludowej.
* 2004 – Węgry ratyfikowały konstytucję europejską.
* 2007 – Elżbieta II stała się najstarszym monarchą w historii Wielkiej Brytanii.
* 2008 – Boliwia zadeklarowała, że jest wolna od analfabetyzmu.
Sea Ranger
20-12-2009, 15:03
W każdy weekend jedną - dwie szklanki piwa (stary mi daje). A tak żeby więcej wychlać to w sylwestra/urodziny lub jak ktoś stawia.
3 piwa na miesiac zalezy jak okazja jest
malo pije;)
xD Lukki xD
20-12-2009, 15:25
Przeważnie co weekend z kumplami na jakieś piwko czy coś.
Ja taki maraton miałem na wakacje, że dzień w dzień coś tam % piłem przez mniej więcej miesiąc.
To Ci okazja!
Piję bardzo rzadko wręcz okazyjnie. Nie ciągnie mnie do spożywania trunków wysokoprocentowych, ostatni raz kiedy zalałem pałę to 8 marca i od tego czasu do dnia dzisiejszego może wypiłem z 4 piwa łącznie, raz grzańca z sokiem malinowym jak byłem chory, piwko ze znajomymi z osiedla bo mnie namawiali oraz 2 piwka na koncercie Ostrego w Szczecinie z czego po części przyssał się Mikiel z Maatinim.
Martin16
20-12-2009, 15:51
Hm, wczesniej co tydzień jak było troche cieplej, teraz rzadziej bo zimno. ; < i browar niewchodzi, a na wódke niemam ochoty :D najbliższe % w moim organizmie to pewnie wtorek po wigili klasowej :D no i później Sylwester. ; )
Ja pije co weekend, no ale czasami po lekcjach wyskocze na browar z dziewczyna :D
Habemus Papam
20-12-2009, 16:21
Hm, wczesniej co tydzień jak było troche cieplej, teraz rzadziej bo zimno. ; < i browar niewchodzi, a na wódke niemam ochoty :D najbliższe % w moim organizmie to pewnie wtorek po wigili klasowej :D no i później Sylwester. ; )
Ja tak samo bo najczęściej pije z Tobą.. : >
każdy weekend piwko :P
no a czasem urodziny jakiegoś qmpla czy coś... to jest mocna libacja
Raz w tygodniu nie licząc imprez. Co weekend z kumplami na 2-3 piwa.
Rzadko, ogólnie jakoś nie ciągnie mnie do tego, nawet na imprezach, chociaż ostatnia była dość procentowa.
Zbigniew Wodecki
20-12-2009, 17:03
Pije okazyjnie, czyli dość często xd
Trikol <3
20-12-2009, 17:51
Browarek , dwa na tydzien :D Nie czesto pije , ale jak przychodzi pic z ekipa to konkretnie. Ostatnia blaza hmm 1,5tyg temu jakos tak.
Adwent!
Ogólnie w zimę rzadko piję cokolwiek, bo zimno wchoy! Chyba, że na bilard idziemy to przy okazji jakieś piwo, może dwa się wypije.
W najbliższym czasie prawdopodobnie dopiero w sylwestra będzie coś głębszego :D.
Piwko raz na ~półtora tygodnia. Wódka mnie odrzuca. Piję ją może 3-5 razy w roku.
Co tydzien piwko :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Τettmeier
20-12-2009, 18:38
Chyba dla szpanu temacik. Wszyscy piją co tydzień piwko a nawet w wakacje miesiąc pod rząd. Ale pro z was !
@topic
Dosyć często się zdarza (zależy jak rozumiesz to słowo) ale nie będę o tym tutaj pisać bo po co..
Co weedend i czasami w tygodniu.....
Moze nie sa to duze ilosci ale zawsze :)
Orlen Ochrona
20-12-2009, 19:53
Rzadko tylko jak ktoś stawia. : C czyli prawie nigdy XD
'Oxidosis'
20-12-2009, 20:09
Piwko raz na jakiś czas, a jakieś mocniejsze chlańsko raz na 2-3 miesiące. Jednym słowem praktycznie w ogóle nie pije ;]
NIGDY!! Jezeli to bezalkoholowe :D no i ew. pikolo na sylwka :P
Precision
20-12-2009, 20:38
Nie pije, nie będe zatruwał w tym wieku organizmu.. Teraz to pije ale Pepsi xd..
Memphisss
20-12-2009, 20:42
kiedys co piatek...teraz nic bo silownia i dieta ale na sylwka cos bedzie :D
Discover xd
20-12-2009, 20:44
Hmm Jak czesto?
Czesto prawie co dzien chodz troche trzeba ograniczac ! ;D
Mc Maciek
20-12-2009, 21:22
Czasem browarek-dwa wieczorkiem, ewentualnie jakieś winko albo mały drineczek, ale nie codziennie... A pić, żeby pić więcej, to jak jest okazja :P
diamondback
20-12-2009, 21:42
Okazyjnie ,sporadycznie, z umiarem,bez nałogów hehs .:rolleyes:
.Spajki.
20-12-2009, 21:42
Nie pije, nie będe zatruwał w tym wieku organizmu.. Teraz to pije ale Pepsi xd..
Dokładnie.
Nie pije nie piłem.
Na to przyjdzie pora.
czasami jest tydzien, ze codziennie wieczorkiem po piwie sie napije, czasami co drugi dzien, czasami wgl xd
vodke pijemy w weekendy; d czasami kilka tyg pod rzad, czasami co drugi tydzien xd
Rzadko. Z jednego browara na jakies 2tyg nieraz dluzej. Nie mam ochoty pic, nawet na imprezach ostatnio cos nie mam ochoty, 2 bro i mi sie odechciewa :\ Wodki tez tak nie za bardzo. Cos mnie tak nie ciagnie jak ostatnio (w wakacje) naje**lem sie jak szpak i od wtedy czuje taki wstret do alko. Wypije pol browara i mi sie rzygac chce ;x
No ale w sumie, jak niektorzy pija/pala dla szpanu przed kolegami, no to pozdro ;x Wg. mnie, jest to glupota ;x
Edzio Wariat
21-12-2009, 17:14
nic xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDD tyle wam powiem chociaz ide czasami to wole sie nie napic zachowac swiadomosc i z kolegow cisnac jak sa nawaleni :D
Popijawka , w kazda sobotke ;DDD
Pozdro (:
Loordzix
21-12-2009, 23:33
Najczesciej co tydzien w piatek lub sobote. Czasami bywa tez ze korzystamy z kumplami z weekendu lub sa jakies okazje wiec pijemy w piatek i sobote. A tak to w tygodniu peknie zawsze jakis browar.
Jaros Jaroz Jaro
21-12-2009, 23:42
Co tydzień pjie, jaki alkochol ? to zależy od chumoru. Raz wlewam żubra raz absolwenta.. xd:D
Regulaminowy człowiek
22-12-2009, 08:24
Co tydzień pjie, jaki alkochol ? to zależy od chumoru. Raz wlewam żubra raz absolwenta.. xd:D
ojojoj.
@topic
praktycznie co tydzien kilka piwek i tyle, jak nie ma zadnej imprezy etc. to nie ide pic
@down
ile masz lat ? ;s i czy oni musza cie widziec wtedy kiedy pijesz? ;o
Stronghold
22-12-2009, 09:59
Masz zajebistego starego.
@topic
Ja nie piję wcale, ponieważ rodzice mi nie pozwalają.
Każdy "stary" jest inny,i na coś innego pozwala.
@top
Piłem kiedyś dzień w dzień,dziś dziennie 1 piwko,wesela,impry,sylwester to tam do upadłego ile wlezie :D
Royal Shi
22-12-2009, 10:28
Okazyjnie. Kogoś urodziny,święta .
Masz zajebistego starego.
@topic
Ja nie piję wcale, ponieważ rodzice mi nie pozwalają.
Zasady sa po to zeby je lamac :)
W wakacje pilem prawie codziennie. Teraz prawie wogole. Oczywiscie sylwester jest moj :O
Praktycznie co weekend z kumplami pije. Raz 1-3 piwa a raz setke + cola. :c
A tak naprawde nie pije w ogole bo rodzice mi nie pozwalaja. : ( :mad:
@Up
Tak Ty nie pijesz w ogóle alkoholu :D.
@Topic
Nie lubię piwa, a pije raz w roku (czyt. sylwester) i myślę, że piwo to zło.
Jak jest okazja, a to że okazja jest codziennie to juz nie moja wina :p
Tak serio to 2-3 razy w miesiącu sie nadupić. A tak to piwko co 2 dzień
Drako o.o
23-12-2009, 10:19
od czasu do czasu walne piwko nic wiecej
jestem swiecie przekonany, ze Ci co sie zarzekaja, ze tak ostro chleja i wgl. kac co 2 dzien to siedza na dupie i siurpia tymbarka ;x
Dawniej nawet często z kolegami, a teraz to zajeli się "czymś ^^ innym" to już mało ;p
v.37.0 Azbestowy v.37.0
26-12-2009, 19:30
Co 2~godziny. Pamiętajcie ze dziennie trzeba wypić około 2 litry . Inaczej nasz mózg jest niedowodniony i zaczyna odpierdalać farmazony!
Co 2~godziny. Pamiętajcie ze dziennie trzeba wypić około 2 litry . Inaczej nasz mózg jest niedowodniony i zaczyna odpierdalać farmazony!
Azbest czuje, że dzisiaj nie piłeś jeszcze!
#Topic
Nigdy w życiu nie wezmę alkoholu do ust!
major-łysoń
27-12-2009, 16:01
up
ale mojego wezniesz z mila checia co? ;**
topic
pije raz na rok nie smakuje mi alkohol
haha
hlol
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.