Zaloguj się

View Full Version : Bany za "Exp counter"

Marcelllo
21-12-2009, 09:35
Mam propozycję aby wprowadzić bany za exp counter :) A dokładniej za wyświetlanie expa na pasku. Jak wiadomo jest to wbudowane do wielu botów, lecz jest też oddzielny program do tego służący. Wiele osób pomyśli: "A jak ktoś używa tego oddzielnego programu?" - proste! Niech go nie używa! Jest przecież bardzo dobry program firmy Microsoft który się nazywa kalkulator, bardzo przydatna funkcja servera która nazywa się "!exp" oraz bardzo przydatna funkcja systemu komputerowego jaką jest zegarek!

Mianowicie chodzi mi o to, że ludzie wstawiają ss na których widnieje taki pasek z expem który niejednoznacznie wskazuje na bota. Z tego co wiem to "Exp Counter" można nazwać macro :d Więc teraz wystarczyłoby, że ktoś da ss z takim paskiem i można komuś dać bana (np. jak ma ukryte wosso xD). Przykładowo za exp counter dać bana na 5 dni. Myślę, że nie jest to dużo ale nie jest to też mało :)

Pozdrawiam marcelllo :)

Demon Huntter
21-12-2009, 09:51
Tak , bo to jest tylko glupia wymowka , a policzyc exp/h czy expa do lvl'a nie jest trudno :)

Storm
21-12-2009, 10:02
Jestem na nie poniewaz, to nie jest wbudowanie tylko w boty, ale i w klienta :<

.Panicz.
21-12-2009, 10:07
Nie. Nie jest to żadna pomoc w grze :D Nie aż tak jak wosso czy chociażby tibia auto. :p

Marcelllo
21-12-2009, 10:16
@up - jak nie jest to pomoc to po co używać? :o Właśnie o to chodzi... że nie jest to pomoc a jest to wymówką, że niby ktoś ma tylko sam exp counter ;) A oczywiście ma bota schowanego ;d

Daaron
21-12-2009, 11:24
Jestem na TAK. Przynajmniej będzie to jakieś ograniczenie bo wiadomo, że każdy kto używa botów ma taką pyche, że nie da rady się nie pochwalić. Będzie musiał kombinować i wyłączać bota, chociaż problem to to nie jest.

KaZeK
21-12-2009, 13:35
Jasne że tak ;)

Teraz co czwarta osoba daje ss'a z paskiem u góry na ktorym znajdziemy "Potrzebujesz xxx expa by xxx poziomu".

Za takie coś ban na 5 dni.

Senshi
21-12-2009, 13:36
jestem na tak
pasek swiadczy o tym ze masz bota;)
BAN: nie tak dlugo jak za boty ale ban;)

Wolly
21-12-2009, 15:54
Oczywiście, bot to bot. Przede wszystkim powinny być bany za zdjęcia z 'takimi' programami. Tylko, spotykamy się ze stwierdzeniem, że 'ss' to nie dowód.

Midas
21-12-2009, 16:05
Jak ktoś wsadza screena, gdzie jest wosso, tibia auto na belce to powinien być ban.

Tak samo za pasek z expem.

Tamto ograniczenie ze ss to nie dowód, dotyczyło chyba sytuacji, gdy robili fake na którym ktoś ma z 10 linijek Yea Bunny nad głową. Bo wtedy nie wiadomo, fake, bot itd.

Ale jak ktoś daje screen z własną postacią, no to sorry ban. Tak samo za light hacka.

Lady Knighter
21-12-2009, 16:44
Jestem na nie, gdyż np. ktoś używa programu który ktoś zrobił go specjalnie to co?? Musi mieć bana??
P.S Ciekawe jak wyliczyć średni exp/h -.-

Seth Drut
21-12-2009, 16:58
jestem na tak!
mysle ze "!exp" wystarczy w zupelnosci ;p

*^*Hunterpall*^*
21-12-2009, 17:12
Tak, bo jest to jedna z funkcji wosso i napewno pare osob to uzywa.

Bot to bot.

Marcelllo
21-12-2009, 17:22
@Lady Knighter - boty też są specjalnie stworzone -.-
Zapisz sobie (np. w notatniku) punkty experience, expisz przez jakiś czas, masz punkty expa, odejmujesz stare od teraźniejszego stanu (pomocny kalkulator) i obliczasz ile w godzinę pkt expa wychodzi? Trudne nie? Jak ma się 5 lat to tego w przedszkolu jeszcze nie było srry. Ucz się w szkole to będziesz umieć korzystać z matmy ;)

Elite Pitek
21-12-2009, 17:40
Mi jest to obojętne ;d xd ;p

I nie wiem nawet o co wam chodzi xd

Marcelllo
21-12-2009, 21:33
3 głosy na Nie, ponieważ... tylko są ważne. Reszta (w tej chwili 7) jest nie ważnych z powodu braku uzupełnienia/uzasadnienia...

Mnie osobiście ta odpowiedź rozbroiła:

Jestem na nie, gdyż np. ktoś używa programu który ktoś zrobił go specjalnie to co?? Musi mieć bana??
P.S Ciekawe jak wyliczyć średni exp/h -.-
A co jeśli ktoś stworzył bota? :D Pozdro ;d

Angu$ XD
21-12-2009, 21:41
Jestem na nie. Nie używam tego, ale innym może być lepiej wiedząc ile expa do następnego lvla itp. Bo bez sensu za każdym zabiciem potwora pisać:
!exp
21:37 Stracilas 268 punktow zycia w walce z monster skeleton.
!exp
Zdecydowane nie:P..

Ktoś II
22-12-2009, 00:12
Zwisa mi to i powiewa... Jak wprowadzą taki zakaz, to ludzie będą ucinać paski ;|
Temat zbędny.

handlarz_narkotykow
22-12-2009, 09:18
omg w czym ci to przeszkadza.. ?
jak ktoś umie schować bota to go schowa a jest to dopuszczone pokazywanie ile expa do lvla to niech będzie, nie każdy ma bota wiec nie rob zamieszania

Diduus
22-12-2009, 14:57
@up - jak nie jest to pomoc to po co używać? :o Właśnie o to chodzi... że nie jest to pomoc a jest to wymówką, że niby ktoś ma tylko sam exp counter ;) A oczywiście ma bota schowanego ;d

Omg... sam pisałeś ze to nie koniecznie bot to poco tez piszesz ze na 100% ma ktos schowanego bota??
Jestem na nie przez to twoje gadanie..

Zbigniew Wodecki
22-12-2009, 15:03
Nawet nie wiedziałem że takie coś można używać.
@topic Zaznaczyłem, tak.

Marcelllo
22-12-2009, 21:39
Jestem na nie. Nie używam tego, ale innym może być lepiej wiedząc ile expa do następnego lvla itp. Bo bez sensu za każdym zabiciem potwora pisać:
!exp
21:37 Stracilas 268 punktow zycia w walce z monster skeleton.
!exp
Zdecydowane nie:P..

Jeżeli byś była choć trochę mądra to sobie możesz policzyć chyba ile expa za potwora dostajesz? (Wyświetla się też na biało) Nawet jak np. bierzesz 3 monster skeletony to wpadnie Ci około 400k expa, to nie umiesz odjąć w pamięci? :d

Cywilizacja tutejsza mnie powala.

Saylor
22-12-2009, 21:45
Eheehee No dowaliłeś;)

Ps.
Co do tematu to niewidziałem jeszcze nikogo kto bydał taki ss z tym czymś, ale jak wam tak na tym zależy to moge zagłosować na tak.

Druid z Armi
22-12-2009, 22:03
mi obojętne, bo nie urzywam nie potrzebuje bo umiem sobie sam wyliczyć tzn zazwyczaj przeliczam na sztuki (eg. 300 000 expa do levela a bije dark lordy, to 300000/15000 to wiadomo ze 20), ale jak komuś to ułatwia gre i np tylko urzywa exp countera to czemu ma dostać bana, ale z drugiej strony jak on udowodni ze urzywa tylko countera, a gm jak udowodni, że całego bota? więc ja jestem obojetny

Quki18
22-12-2009, 22:26
Totalna głupota bo jak mówiłeś ktoś ma ten program a zostanie zbanowany?
A no aż 5 dni? za kilka cyferek? przesada moim zdaniem jak coś to 2-3 dni

Vojska
22-12-2009, 22:42
Totalna głupota bo jak mówiłeś ktoś ma ten program a zostanie zbanowany?
A no aż 5 dni? za kilka cyferek? przesada moim zdaniem jak coś to 2-3 dni

Zauważ, że jak ktoś używa tych cyferek to także ma auto atak, auto manas, auto uh :o

@topic
Banować na 500h.... po 500lvlu taki paseczek nie działa... :)

Zezikan
22-12-2009, 23:10
haha najgłupszy pomysł haha pokazywanie exp/h to ban haha dobre

Na stornie apo powinni umieścić link żeby można było pobrać exp counter ....

Nawet rl Tibia teraz ma exp/h omg

zastanów się jaki temat zakładasz!

Folgowsky
24-12-2009, 17:53
a jak to wykryjesz ze ktos ma exp counter? wtedy ludzie screenow nie beda dawali na 4um :)
pozdro i smacznej kolacyjki :)

Aliant
24-12-2009, 18:02
ja jak robię SS to wyłączam w wosso exerience in tite (czy jakos tak) i klikam ctrl+f12
i fajrant
wiec w niczym to nie pomoże przy banowaniu

jestem na NIE