Zaloguj się

View Full Version : Zwi?kszenie exp

Mortiis
23-12-2009, 18:20
Z powodu problemów technicznych, które pojawiły się dzisiaj na ots, zwiększamy exp do x7 na serwerze APO 7.6 do odwołania.

Vojska
23-12-2009, 18:22
Dobre i to :D, kiedy reset? :D

Edzio Wariat
23-12-2009, 18:22
aleblagam na wigilie dajecie exp x7 takie noy nie odejda od kompa ja osobiscie w wigilie nie gram ;d

Neku$
23-12-2009, 18:25
od której to dajecie bo na razie nie ma ;/:D
ale to dobry pomysł :)
/edit
juz jest ;)

Azielu$
23-12-2009, 18:36
Porażka... Podobno nie odpowiadacie za błędy serwera, a przepraszacie i zwiększacie exp... Wg mnie to zły pomysł.

Aliant
23-12-2009, 18:40
Porażka... Podobno nie odpowiadacie za błędy serwera, a przepraszacie i zwiększacie exp... Wg mnie to zły pomysł.

potwierdzam... zgadzam sie w 100% i proponuje wyłączyć serv dzisiaj i włączyć na szczepana o 12++

Scoop
23-12-2009, 18:42
@up
A co z tymi co nie obchodzą świąt? ;)

Kumpel Armii
23-12-2009, 18:42
Bardzo dobrze.
@Up
Nie macie racji.

- po resie będzie ten exp?

Mortalix
23-12-2009, 18:43
No nic drodzy gracze pozostaje tylko expić... : )
Wigilijna nocka na APO to jest to!

Kruchy pomysł, zaexpią się na śmierć. :(

Τettmeier
23-12-2009, 18:44
Jak dla mnie idiotyczny pomysł, nie ma to jak zachęcić ludzi do gry w święta. Powinniście wyłączyć serwer na te przynajmniej 3 dni, a nie jeszcze debili w to wciągać. Klapa

.Zaxer.
23-12-2009, 18:48
zamiast powiekszac, to zmniejszcie do exp 2.

pacap
23-12-2009, 18:49
a powiedz mi co bedziesz robic jak juz bedzie po Wigilli czyli po kolacji??Bo ja sie nudzic nie bede a tak to sobie pogram ;)

Kreweta
23-12-2009, 18:58
@up
Ja będę odpakowywał prezenty i jak jakaś gra na kompa to zainstaluje i pogram...
@topic
Nie gram w tibie ale może być
@Większość up
Co was obchodzi czy ktoś będzie grał przez święta w tibie jego wybór ty się dobrze baw a on po wigilii i sylwestrze będzie pamiętał tylko że wbił 50lvli na apo...

Belfus Adri
23-12-2009, 18:59
Dobrze ze ekipa chce zwrucic cos graczom za błedy serva, ale porazka jest to ze wlasnie przed swietami tera dzieci neo zapomna wogule o swietch i bd 24/7 na apo pykac ;/;/

Mordimer
23-12-2009, 19:01
Co za koszmar. Nie widzicie, że i tak jest już za łatwo? Coraz więcej 4k+ lvli, już na 300 poziomie gracze biegają z najlepszym ekwipunkiem a wy jeszcze zwiększacie expa. Do tego moment gorzej niż beznadziejny- teraz już prawie nikt nie znajdzie czasu na pomaganie w przygotowaniu do Świąt.

Stronghold
23-12-2009, 19:05
Weź mortiis zastanów się,teraz dzieci w święta będą grać,nie będąc z rodziną.
Przemyśl to następnym razem.

Arcano
23-12-2009, 19:08
Jak dla mnie pomysl jest dobry. Osobiście grał nie będę a taki zwiększony exp to zawsze jakaś promocja, jak sie Wam nie podoba to nikt nie każe Wam grać.

Kapitan Alkohol.
23-12-2009, 19:19
No to widze że nowy mazurski sie szykuje i do końca roku mariusz 2600 ...
Można dac takiego expa na 2h, w ewentualnosci cały jeden dzien ale nie na Bóg wie ile ...

Azielu$
23-12-2009, 19:26
@up
A co z tymi co nie obchodzą świąt? ;)

Odpoczną od APO ;) A jak nie będą mieli co robić to niech się pouczą. W końcu to ferie świąteczne. :)

xxxElteserxxx
23-12-2009, 19:39
Sry najbardziej najgorszy i beznadziejny pomysl wedłóg mnie:mad:
I wedłóg mnie to bardzo niesprawiedliwe do innych graczy ale administracja wie co robi mam taka nadzieje...

Marcelllo
23-12-2009, 19:42
I znowu nie poexpiłem :D

Jedynie lvl wbiłem... :D Moglibyście już naprawić to :/

Quki18
23-12-2009, 19:43
Mi tam dobrze ale czemu mi 2 dni pacc poszły się jeb**ć ? wchodze patrze a tutaj pacc nagle nie ma a miałem 2 dni jeszcze aby wbić 400 żal .. i teraz nie moge expić

Wojasso
23-12-2009, 19:43
Drobny kozak z Ciebie, a i tak sam grasz ile sie da jak jest podniesiony exp, kazdy z nas kto gra na 7.6 wie że expi sie cieżko w takim czasie poniewarz jest mnostwo osob na respach ale i tak sie oplaca bo lvl leci szybko. Wdług mnie jest to potrzebne do urozmaicenia życia serwera. Wy estescie na eszystko negatywnie nastawieni, nie robia zle, robia zle, wynagradzaja błedy zle, nie wynagradzaja zle.

Darken Shadowbolt
23-12-2009, 19:45
Weź mortiis zastanów się,teraz dzieci w święta będą grać,nie będąc z rodziną.
Przemyśl to następnym razem.

Gowno cie to obchodzi ! Ludzie ogarnijcie sie nalogi i tak i tak by siedzieli przed tibia w swieta.

Wojasso
23-12-2009, 19:47
Gowno cie to obchodzi ! Ludzie ogarnijcie sie nalogi i tak i tak by siedzieli przed tibia w swieta.

Po pierwsze ten czas który mamy spedzic z rodzina na pewno spedzimy poniewarz ja nie wieże w to że ktos nie bedzie siedzial przy wigili z radzina tylko gral w tibie. Albo robi to przed albo po. Nie wszyscy ludzie sa w polsce jednej wiary.... i nie kazdy ma wigilie i nie kazdy wtegy swietuje...

pijany ludek
23-12-2009, 19:48
a co was to obchodzi czy ktos gra przez swieta czy nie placzecie bo wam starzy wylaczaja kompa i kaza spiewac koledy
@powinien byc exp x10 bo znowu server off

Senshi
23-12-2009, 19:50
yeah i znowu sie psy zleca:| taki Karelq ktory 50% nie umie poczekac bo expic cave musi...
znowu Crash wiec nici z tego exp x7;)

Folgowsky
23-12-2009, 19:50
exp x6 4ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie no moze byc do nowego roku

luko
23-12-2009, 19:51
Według mnie UP
Powinieneś się najpierw nauczyć polszczyzny..

Proste kto chce grać w święta to gra , Ale nie wypadało by nie usiąść przy wigilijnym stole.. Za pól roku będzie tu 5 osób + 3 k lev. Wiec jak najszybciej trzeba sellać h lev póki można za nie coś dostać ;>

saori
23-12-2009, 19:59
@Większość up
Co was obchodzi czy ktoś będzie grał przez święta w tibie jego wybór ty się dobrze baw a on po wigilii i sylwestrze będzie pamiętał tylko że wbił 50lvli na apo...

popieram wypowiedz w 100% lepiej sie zabawic niz expic. ale co tam pewnie duza czesc z graczy spedzi sylwka/wigilie na kompie.

imprezowicze pozdrawiaja tibijczykow :>

Habemus Papam
23-12-2009, 20:33
Zrobiliście najlepszy prezent dla tych pajaców .. xd

Mortiis jak dasz exp 8x na Wigilie to bd Cie uwielbiali.. xd

Pozdro Tibijczyki.

KaZeK
23-12-2009, 20:59
[Od razu przepraszam za słownictwo]

Przepraszam bardzo ale ***** co Wy macie do tego jeżeli ktoś będzie grał w Sylwestra/Wigilię w Tibie? Wasze życie? NIE ! Więc za przeproszeniem zatkajcie mordy i zajmijcie się swoim! Nie każdy ma 20 lat jak większość z Was udaje że pije browary a tak naprawdę jest maminsynkiem przy cycku.
Jak chcą grać to niech grają nie zabronicie im tego.

^top
Exp 7x? Ehhh wolał bym 4x :)

Seth Drut
23-12-2009, 21:14
glupio troche ze exp x7 bo ludzie beda expic zamiast ten czas spedzac z rodzina.. jedyne takie swieta w roku ;c
z drugiej strony dobrze ze mortiis dba o graczy i server..

Wolly
23-12-2009, 21:46
Czemu uważacie, że lepiej będzie wyłączyć serwer? nie rozumiem tego, aż tak martwicie się o innych? Każdy ma swoje zdanie i sam wybiera, nie możemy tego potępiać, ani nawet oceniać.

#topic

Dobrze, niektórzy sobie poexpią.

.Bart.
23-12-2009, 21:56
Mortiis, jak już dajesz większy exp to wypadało by poprosić przynajmniej jedną osobę z ekipy którą po jakimś czasie zmienił by ktoś inny do pilnowania porządku na respach..i tak 95% 1200+ leveli expi przynajmniej z automanasem, w czasie takiego expa jest ich jeszcze więcej, a Ty sobie najspokojniej w świecie dajesz większy exp i nie przejmujesz się tym, że przez ten exp gracze będą bić wszystko co się rusza, żeby za wszelką cenę dostać xxx więcej expa, a za tym idzie włączenie botów, aby szybciej expić..

ZŁY POMYSŁ, jak dzisiaj dajesz exp 7x to jutro na kilka godzin mógłbyś go zmniejszyć do 3x lub w ogóle wyłączyć server nawet na 6h.

Senshi
23-12-2009, 22:04
czemu server wylaczyc??? swieta sa swietami i na wspolna "wieczerze" sie pojdzie ale to trwa gora 1h wiec potem ludzie expic beda np. czekajac na pasterke:D:D:D na sylwka mozna off zeby chociaz raz spedzic czas ze znajomymi alko czy inne uzywki:) a nie przy tibii;o

Bambucha Rook
23-12-2009, 22:54
moim zdaniem tylko w 1 dzien powinien byc SerVeR Onn w 1 lub 2 dzien swiąt a reszta off moge sie zalozyc ze jak bd exp x10 to bd 300+osob na servie a na rooku to juz sie w ogole nie po expic nie bd dalo wylaczcie SerVy i bd Git

Zezikan
23-12-2009, 23:09
Dobija mnie już to "wyłącz Server bo grać będą" 90% piszących to osób gra teraz i będzie e grać jak jesteście tacy święci to czemu nie pomagacie rodzicom w porządkach -.- ??

Zwiększenie expa ;) Hmm Ciekawe, ale tak jak Bart napisał żeby kontrolować sytuacje na respach....

Ahaaa moim zdaniem wyłączyć 4um powinniście .... bo to tylko będzie napinka przez neta, nic więcej

Wrobel 2
23-12-2009, 23:58
Tak więc, jeżeli to czytasz dziękuję.
Moim zdaniem, każda zmiana tymczasowa jest dobra, i sprzyjająca. Doceniam to iż no... Jest ten exp x7, ale, jak dobrze wiemy, rzadko tutaj panuje demokracja. Mortiis, jeżeli to czytasz, to dzięki, i pomyśl nad tym co napisze. Jeżeli macie w planach coś 'nowego' zrobić w grze, poprzedź to ankietą, aby większość była za lub też przeciw, wtedy dajmy przykład 51% graczy chce exp razy 7, a 49% graczy - nie. Wtedy na każdą negatywną odpowiedź masz motyw, a mianowicie "Bo większosć tak chciała", bo jeżeli robicie tak nagle coś, to robi się miszmasz zdań, i wielki bunt. Chociaż, pewnie... Inaczej, wybraźmy sobie wizualnie przed sobą ankiete, "Czy chcecie aby na nieokreślony czas, na serwerze 7.6 był exp razy 7?" Przykładowo Wrobel klika "Tak" ale przedtym, nie pomyśli jakie mogą być skutki tego, dużo graczy na przykładowo ms'ach. Wtedy powstaje owy dyskomfort, walka o resp, duże lvl'e na publicznych respach, 'przeludnienie'. Ale polak mądry po szkodzie, więc to raczej jest jasne ;)

@topic

Hm, cóż mogę napisać na ten temat, "niespodzianka" zapewne niektórym - Nie pasuje. Ja w tej sytuacji jestem neutralny, ponieważ wątpię, aby wszyscy byli tak zorganizowani jak na pożegnaniu Scorpiona. Może że znajdzie się pewnien Don Kichot na serwie ;)

@ xTopic

Ktoś gra przez święta/sylwka? Hm, no i co? Umrzesz za mnie? - Nie. Tak więc git.

@ Moje ścisłe przemyślenie

Zawsze dajecie 'więcej', a zróbcie coś naopak, exp razy 3, to nie będzie złe, to będzie coś, czego (chyba) nie było, jakaś nowość, powtórze, COŚ CZEGO JEST MNIEJ.

@Kończąc

Wesołych Świąt.

Elite Pitek
24-12-2009, 08:34
juz zamiast tego expu x7 mogliscie zrobic wiekszy loot;/

Pawel_W
24-12-2009, 15:02
hah wg mnie wszyscy, którzy piszą, że serwer powinien być wyłączony po części zazdroszczą tym, którzy będą grać... przynajmniej tak to wygląda :D

no bo co Was to obchodzi, co inni będą robić? ;o

mi to osobiście zwisa, do poniedziałku nie odpalam Tibii :D

btw.

czemu server wylaczyc??? swieta sa swietami i na wspolna "wieczerze" sie pojdzie ale to trwa gora 1h wiec potem ludzie expic beda np. czekajac na pasterke:D:D:D na sylwka mozna off zeby chociaz raz spedzic czas ze znajomymi alko czy inne uzywki:) a nie przy tibii;o
do mnie po kolacji wbija cała rodzina i do pasterki kolędy śpiewamy ;)

Saylor
24-12-2009, 15:30
@up?
Zazdrośni? Chyba o głupote.

@topic.

Nie gram więc mi to obojętne;)
NAra ide na pasterke.

xD Lukki xD
24-12-2009, 15:45
No i co z tego, że niektórzy grają w święta. Jak wam starzy nie pozwalają to macie pecha. Ja odejdę tylko na kolacyjke wigilijną i z powrotem na kompa

Brain
24-12-2009, 16:04
@up?
Zazdrośni? Chyba o głupote.

@topic.

Nie gram więc mi to obojętne;)
NAra ide na pasterke.

Będziesz czekać 8h an pasterke, że już poszedłeś :D?

@Topic
Ja tam grałem do 14 teraz na forum wszedłem. Bo wigili może o 23 logne, ale raczej nie.

v.37.0 Azbestowy v.37.0
24-12-2009, 16:37
Tak, to było bardzo dobre posunięcie ze strony administracji, które jednak podzieliło naszą społeszczność forumową

KubusS
25-12-2009, 00:07
Dalej exp 7x?............................................... .........

Merol
25-12-2009, 01:24
Już chyba nie...

Dobrze że wkońcu jakaś odpłata

Pozdrawiam :)

Whistler
25-12-2009, 15:04
Nie rozumiem jednego... Co was to interesuje kto gra święta? Ktoś może nie obchodzi świąt? Ja w takim razie proponuję zamknąć forum...

.Panicz.
26-12-2009, 22:00
To nie było najlepszym rozwiązaniem :(
No ale nic ja tutaj nie rządzę :)

Moge wiedziec dlaczego szanownyt panie @up odswiezasz stary temat? Juz dawno minal ten czas gdize byl exp x7 wiec na kiego chuja za przeproszeniem to odswiezasz.... Gdzie sa cleanerzy zeby zamykac takie tematy gdy sa juz nieaktualne?

TEMAT NIE JEST ZAMKNIĘTY,I STARSZY NIŻ 3 TYG. :D

ozix
26-12-2009, 22:05
Moge wiedziec dlaczego szanownyt panie @up odswiezasz stary temat? Juz dawno minal ten czas gdize byl exp x7 wiec na kiego chuja za przeproszeniem to odswiezasz.... Gdzie sa cleanerzy zeby zamykac takie tematy gdy sa juz nieaktualne?

Suchy614
31-12-2009, 10:29
Dobry pomysl Mortiis ;D Zrobiliscie by jakis qest od 300-600 nie ma ;d PozDr