Zaloguj się

View Full Version : Moja skromna grafika:)

Tacho
23-12-2009, 19:42
Od trzech dni zaczalem sie zajmowac grafika i prosil bym was o komentarze do moich prac. Zalezy mi na szczerosci i na opinii osob doswiadczonych.
Praca 1 http://img705.imageshack.us/img705/2696/tacho2.jpg
Praca 2 http://img46.imageshack.us/img46/3559/szymek.jpg
Praca 3 http://img85.imageshack.us/img85/9825/lukas4kopia.jpg

To jak narazie tyle. Reszta prac to proby i glownie praca z tutoriali.
Zapraszam do oceniania i pozdrawiam!!

Dark Devorious
23-12-2009, 19:44
Zapomniales dodac sygnaturka , tego ktorego mam w opisie :) Takze jego dzielo , podobaja mi sie twoje prace.

.!Z@rk!.
23-12-2009, 19:57
Mi również się podobają, ćwicz dalej. Może zaczniesz robić avatary? :P

Tacho
23-12-2009, 20:02
Moze, jak troche jeszcze sie podszkole. Narazie wole robic cos wiekszych rozmiarow, ale kwestia czasu;p

Nie zebym uwazal ze moje prace sa dobre, bo nie mi tu oceniac, ale wezcie sie ludzie ogarnijcie 5 ocen na nie 0 uzasadnien. Domyslcie sie co to oznacza...
Nie na tym mi zalezalo. Ankiete dalem bo trzeba. Oczekiwalem ocen co jest na + co na -, a jak narazie widze ludzi, ktorzy lubia zaznaczac ankiety...

Ps. Osoby biorace udzial w ankiecie, a w szczegolnosci osoby glosujacy na NIE proszone sa o uzasadnienie swojego zdania

Trikol <3
23-12-2009, 21:34
Zaznaczylem tak bo mysle , ze te Twoje wypociny zaowocuja ;) Cwicz dalej ;))

.Spajki.
23-12-2009, 21:47
Zaznaczyłem NIE.
Te prace to syf.
Ale zachęcam cię do dalszej działalności.
Ćwiczenia czynią mistrzem.

Tacho
23-12-2009, 22:06
Mozesz sprecyzowac slowo syf?? Bo nic mi to nie pomoglo. Moze powiedz co powinienem poprawic i co jest zle

Delta
23-12-2009, 22:55
Zaznaczylem Tak bo mi sie twoje prace podobaja :P Jakim programem to robiles?

Sea Ranger
23-12-2009, 22:55
Zajmujesz się grafiką od trzech dni i już takie fajne prace. Szczególnie podoba mi się druga. Może zacznij robić avatary lub sygnaturki na zamówienie... zamówił bym sobie coś. ; p

Mortalix
23-12-2009, 22:59
Wg. mnie to tak:

Pierwsza Zdecydowanie za ciemna. : ( Przydałby się jakiś kontrast..
Druga Całkiem, całkiem tylko, że skopałeś napis. : / Nie mam nic do czcionki, ale kolor jest porażką.
Trzecia Nie podoba mi się ani tło, ani czcionka.

Niestety musiałem zaznaczyć 'nie', ale pracuj nad tym, bo jakieś tam efekty są. : )

Karpek
24-12-2009, 00:05
Sory, ale zaznaczyłem nie ; s
Prace takie sobie popracuj jeszcze troche ;).

Tacho
24-12-2009, 08:52
@@Delta

Adobe photoshop cs 2

@@Mortalix

Jednyna konkretna osoba i wiadomo, kazdy ma swoj gust ;p
Popracuje popracuje;p, daj mi jeszcze z tydzien, dwa i moze cos ci sie spodoba.

@@ Sea Ranger

Jeszcze popracuje troche, pozniejszym czasem pewnie pomysle o pracach na zamowienie;p

@@

Karpek, a co ci sie konkretnie nie podoba??

Cytexx
24-12-2009, 10:17
Zaznaczyłem tak, i mam prośbę.

Moglbys zrobic mi sygnaturkę :)?

Jesli tak, to pisz PW.

z Gory dzieki.

Kosmo
24-12-2009, 12:29
Ty nie złe mi sie podoba ;] ćwicz dalej pozdro...

Storm
24-12-2009, 12:40
Bardzo ladne , prace misie podobaja.
Daje Ci 10/10 .

KaZeK
24-12-2009, 13:10
Dla mnie nawet wstawienie prostego napisu było by arcydziełem :D.

Widzę że robisz postępy, oby tak dalej a będziesz mieć zlecenia na sygnaturki/avki ;)

Seth Drut
24-12-2009, 14:07
ladnie to wyglada ;d
sam sie na tym nieznam wiec moze dlatego mi sie wydaje ze to dobre prace..
najlepsza chyba na pierwsza.
co do tematu to zaznacylem Tak ;)

Wolly
24-12-2009, 14:16
Jak na tak krótki czas nauki, to bardzo dobrze. Ćwicz, a będziesz robił na prawdę 'potęgi'. :)

Emo
24-12-2009, 21:50
Z tych trzech przedstawionych najbardziej podoba mi się praca nr 2. Nie jestem osobą doświadczoną w robieniu grafik, ale powiem co mi się podoba, co nie. W pierwszej pracy zawiodła kolorystyka, ale to takie subiektywne spostrzeżenie, po prostu nie trawię żółtego i brązu i jeszcze ta postać jakoś tak "sztywno" wklejona. Napis jest w miarę ok. Praca nr 2 podoba mi się kolorystycznie, fajne tło i ten koleś pasuje całkiem nieźle. Co do napisy czcionka mogłaby być troszkę łagodniejsza. Trzecia praca ma najlepsze tło, ten przystojniak wydaje mi się jakoś tak za bardzo na lewo, a napis to już masakra... Kolory całkiem nie pasują, czcionka zresztą też. Gdyby nie ten napis, była by to z pewnością najładniejsza z tych 3 grafik. Pracuj dalej, życzę powodzenia i mam nadzieje, że kolejne sygnaturki będą coraz lepsze. Zaznaczyłem "tak" bo pewnie trochę pracy w to włożyłeś, przynajmniej ja bym takich na pewno nie wykonał.

Merol
24-12-2009, 22:00
Mi się najbardziej podoba dwójka, jedynka zdecydowanie nie, trójka w 80%.

Jak na te początki, to bardzo dobrze Ci idzie, pracuj dalej.

Tak :)

Kamilka
24-12-2009, 22:14
Nawet jak na bardzo początkującego użytkownika te prace są baaardzo słabe:
po pierwsze jakość, bosh, jak można zapisywać prace w JPEG? ;o
po drugie, jak się nie umie robić własnych stocków, to lepiej brać z neta, bo te twoje abstrakcje, to poziom 3latka z kartką i kredkami woskowymi
po trzecie, jak już wtapiasz render, to go wtapiaj, a nie bluruj dodając glow
po czwarte, nie nakładaj cienia na render jak w pierwszej pracy skoro jesteś laikiem
po piąte napisy, jenyyy, jak można było aż tak skrzywdzić prace?!

Jak już coś robisz, to proszę, nie nakładaj na to gradietów jak nie umiesz, bo i tak wychodzi kicz. Trenuj, może kiedyś ci coś wyjdzie.

Emo
24-12-2009, 22:41
@up
Widać, że programy do obróbki grafiki masz w małym palcu. Zapewne jak zaczynałaś rasować sobie fotki na NK, tudzież fotkę, czy inne portale społecznościowe, to wszystko wiedziałaś od początku. Jeszcze to "bosh", a rzekomo masz 27 lat. Nie przesadzajmy, że prace są "baaardzo słabe", przeciętni początkujący na pewno nie robią lepszych...

Tacho
24-12-2009, 22:52
@@ Emo
Zgadzam sie z toba. Wasze komentarze mialy mi udzielic informacji i pomocy, a nie oburzen i samej krytyki. Załoze sie kamilka ze jak zaczynalas to tez nie mialas idealnych prac, poza tym zamiast dobrych rad, czyt. tego co miałbym zmienic lub poprawic to mi mowisz zebym praktycznie niczego nie robił, bo i tak jest źle... Po to wstawiłem moje prace, żeby posłuchac rad bardziej doswiadczonych osób.

Kamilka
24-12-2009, 23:00
@up
Widać, że programy do obróbki grafiki masz w małym palcu. Zapewne jak zaczynałaś rasować sobie fotki na NK, tudzież fotkę, czy inne portale społecznościowe, to wszystko wiedziałaś od początku. Jeszcze to "bosh", a rzekomo masz 27 lat. Nie przesadzajmy, że prace są "baaardzo słabe", przeciętni początkujący na pewno nie robią lepszych...

potnij sie emowcu, to konto jest dla picu ;o

#Topic
Są na tym forum 3 bardziej doświadczone osoby oprócz mnie jeżeli chodzi o PS'a, Byout, Mejgerq i ktoś tam jeszcze, także możesz possać. Jak ci nie pasi, to nie musisz patrzeć, bo te twoje efekty to wyglądają jak z GIMP'a ;)

Tacho
24-12-2009, 23:07
A powiedz mi co wniósł Twój komentarz? Bo z niego można wywnioskowac tylko tyle, że chcesz sie pochwalic swoją domniemanie dużą wiedzą na temat grafiki, i pokazac, że jesteś lepsza. Może daj jakąs dobrą radę a nie unoś się ambicją?

@@ Bajalt

W ps'ie bawie sie 3 dni, czy to duzo??

@@ Stronghold

Moglbys mi zacytowac zdanie, w ktorym sie wywyzszam?? Bylbym wdzieczny =O

@@ Bajalt

Wiesz nie kazdy jest toba. Jezeli podalbys mi linka do dobrych tutoriali bylbym wdzieczny.
Aaa i apropo napisow, zgodze sie z toba bo napisy sa moja slaba strona. Moze cos doradzisz??

@@ arcano

Własnie ja z tutoriali nie robilem tych prac, bo chcialem zobaczyc jak mi wyjdzie i dlatego dalem je tutaj. Tutoriale sa bardzo przydatne, bo idzie sie z nich dowiedziec jak sie robi konkretna rzecz, do ktorej mozna wprowadzic wiele zmian. Od jutra zaczynam dalsza walke z grafika i przydadza mi sie ciekawe tutki oraz wasze podpowiedzi co do napisu (czcionki, efektow itp), bo napisy to moja slaba strona:P

Stronghold
24-12-2009, 23:18
A powiedz mi co wniósł Twój komentarz? Bo z niego można wywnioskowac tylko tyle, że chcesz sie pochwalic swoją domniemanie dużą wiedzą na temat grafiki, i pokazac, że jesteś lepsza. Może daj jakąs dobrą radę a nie unoś się ambicją?
A twój co wniósł ?

Próbujesz się wywyższać,lecz z takim postępowaniem daleko nie zajdziesz.

@top
IMO przeciętne,więcej efektów.

Bajalt
25-12-2009, 09:47
Takich prac lepiej nie pokazywać nawet w internecie. No chyba, że na forum APO gdzie wklejenie rendera na kartkę z plakatu i porysowanie jej pastelami. Do tego jakże profesjonalny napis i masz pro sygnę. Poćwicz chłopie... Nie wiem ile się bawisz w PS'ie czy gdzie tam ale ten sport nie jest dla Ciebie.

1/10.

Bajalt
25-12-2009, 10:24
Przez 3 dni potrafiłbyś zrobić coś lepszego wzorując się na tutorialach... Taka jest prawda. Ja po trzech dniach potrafiłem porządnie wtapiać render nie wspominając o ładnych napisach. Wystarczy chcieć.

Assassin Mateusz
25-12-2009, 10:49
Bardzo mi sie podobaja ! Pocwicz jeszcze, a bedziesz w tym najlepszy ;o

Arcano
25-12-2009, 12:45
Twoja grafika jak najbardziej mi sie podoba, jednak skoro mówisz że z tutoriali to nie aż taka sztuka,, zacznij stopniowo robić bez tutoriali z własnego doświadczenia, a bedziesz robil nie takie prace bez pomocy poradników.

pozdrawiam

Xelix
25-12-2009, 14:47
No fajne sa najlepsza moim zdaneim jest praca nr 2 :D z csa ;p

Axelo .
28-12-2009, 12:44
Dwójka najlepsza, potem trójka i najmniej do gustu mi przypadła jedynka, poprostu taka dziwna jakaś. ;D ale trenuj dalej może otwórz ,,sklep'' sygnaturkowy za reputy i pocwiczysz wtedy na różne zlecenia.

Mitek
30-12-2009, 17:38
Mi sie podobaja. ^^ Takie tworcze... xD xD

Tofix
30-12-2009, 17:41
Zapomniales dodac sygnaturka , tego ktorego mam w opisie :) Takze jego dzielo , podobaja mi sie twoje prace.

Tak Mi Tez Super Są Te Prace..
Pomogłem? Daj Reputka ;)

Dżablona
30-12-2009, 17:53
Podobają mi się,2 najlepsza (fajny napis) ;d

Habemus Papam
30-12-2009, 19:16
Kamilka ma 12 lat i jest wyznawcą JPJPJPJP. :<

a co do grafiki, to obrazy bardzo fajne, a jeżeli miałbym Ci udzielić kilka informacji co masz robić itd. to dobieraj kolory tak aby pasowały do siebie.. ;)

2 obrazek jest b. fajny.