Zaloguj się

View Full Version : Update APO OTS 7.6 /1

Tygrys
24-12-2009, 00:44
Wiadomym jest, że na naszym świecie żyje wiele gatunków roślin i zwierząt. Niestety, na naszym pięknym świecie żyją również potwory. Istnieje wiele przeróżnych gatunków, od tych mało niebezpiecznych i raczej nieszkodliwych, aż po te najgorsze bestie, przez które wielu zginęło tragiczną śmiercią. Jedni szybko i bezboleśnie, inni w okropnych męczarniach... Nie mówmy jednak o tym, pomówmy o tym, co dopiero może się stać!

Pewnie wielu z was pamięta wyspę nowych, wyspę Rookgardu - prawda? Jedni wspominają ją mile, inni nieco gorzej, a niektórym tak się ona spodobała, że pozostali na tej wyspie na stałe. Dziś pomówimy właśnie o Rookgardzie i o tym, co czeka ich mieszkańców. Nie mam jednak dobrych wieści...

Wiem od swojego dobrego znajomego, który zna pewną kobietę, która... - nie ważne, przejdźmy do rzeczy. Otóż pewien Mag o imieniu Endiergo, podczas rzucania czaru ożywienia, popełnił straszliwą pomyłkę! Wymówił on dawno zapomniane zaklęcie, które wskrzesza kości zmarłych i to akurat tych najgorszych. Ale to nie koniec złych wieści... Zanim Endiergo się zorientował, spod ziemi zaczęły wyłazić "żywe kości", pragnące tylko jednego - ŚMIERCI NAS WSZYSTKICH!
Endiergo zrozumiał, że jeśli czegoś natychmiast nie zrobi, świat czeka zagłada! Sam jednak, nie potrafił odesłać złych szkieletów tam skąd przyszły, a tym bardziej z nimi walczyć. Pozostało mu tylko dostać się do wąskiej szczeliny góry, gdzie znajdowało się jedyne wejście i wyjście z wyspy, gdzie pojawiły się siły zła - tak też zrobił.
W wąskim przejściu wypowiedział potężne zaklęcie ochronne, które jest w stanie powstrzymać hordy szkieletów, pragnące wydostać się z wyspy i nieść zagłądę ludzkości.

Endiergo trzymał swój błąd w tajemnicy przez długie lata, w tym czasie szkielety nie próżnowały. Nacierały na wąskie przejście, lecz nie udawało się im przejść dzięki zaklęciu. Góry, które znajdowały się na wyspie, zostały przez szkielety całkiem zmienione. Nie jestem pewien, ale podobno na kształt ogromnej czaszki...

Mam tu nawet zdjęcie od swego znajomego, ukazujące wyspę z lotu ptaka:
http://www.armia.toproste.pl/czaszm.jpg (http://www.armia.toproste.pl/czasz.jpg)
Nie pytajcie skąd je ma, bo nie mam pojęcia...

Tak czy inaczej, zaklęcie Endiergo słabnie, czego on sam się nie spodziewał. Jedynym ratunkiem, aby nadal szkielety pozostały w zamknięciu jest ciało pewnego stwora, w którym znajduje się coś, co może pomóc Endiergo w utrzymaniu zaklęcia.
Dlatego proszę was, udajcie się do maga i pomóżcie mu! W zamian pozwoli wam zmierzyć się ze szkieletami, lecz bądźcie ostrożni! Szkieletów są setki! I z każdą chwilą przybywa ich coraz więcej! Są też niezwykle niebezpieczne! Uważajcie na siebie, proszę...

~~
Na serwerze 7.6, na wyspie nowych został dodany nowy teren wraz z respami "nowej rasy" szkieletów.
Update zostanie wprowadzony dnia 24 grudnia 2009r. o godzinie 12:00.

Również już niedługo i na Main 7.6 przewidziany update, prosimy jedynie o cierpliwość...

Jeśli jednak chodzi o serwer 8.42, parce są już na ukończeniu i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, bez żadnych komplikacji, to i na tym serwerze czeka was update:)
Tylko prosimy o cierpliwość oraz o wyrozumiałość.

Pozdrawiamy!
Ekipa APO

Salik Shoter
24-12-2009, 00:51
HeHe. W końcu jakieś konkrety! tak dalej. Jak na moje oko na rook' będą mieli ciekawie D: :D Pozdro.

@edit o kurna first :D

Wolly
24-12-2009, 00:54
Bardzo cieszy mnie, że wszystko jest tak ładnie opisane w formie fabuły, trzymającej klimat. Myślę, że ten uptade będzie bardzo udany i tak jak powiedziałeś, to jest. :) Nie pozostaje nam nic innego jak: Czekać!

.Panicz.
24-12-2009, 01:11
Hehehe!
Na to czekałem! :D
Wiedziałem że niedługo będzie jakieś update.
Ale nie wiedziałem czy rook czy też main.
Skąd wiedziałem ? - Twój avatar :D
Nie no Tygrys,powiem Ci jedno! Masz talent. :p

[Tygrys] Talent do map, czy do pisania "opowiadania"? :> :P
Tygrys,do tego i do tego :D

Okey
24-12-2009, 01:38
Hehehe!
Na to czekałem! :D
Wiedziałem że niedługo będzie jakieś update.
Ale nie wiedziałem czy rook czy też main.
Skąd wiedziałem ? - Twój avatar :D
Nie no Tygrys,powiem Ci jedno! Masz talent. :p

Inteligencie, był zapowiadany ten update. A avatar, Tygrys ma od wczoraj? Dziś?

Jestem ciekawy co to będzie, ale tylko ciekawy. Nie mam pacc, więc nie pozwiedzam. Wszystkiego dowiem się od kolegów, lub kogoś kto będzie opowiadał. Żeby ten quest na to axe nie był przegięciem...

Haat
24-12-2009, 02:02
^ sekundy ;s

parce

Ehh, i znów za miesiąc zaczną się teksty że "nic nie robicie z rookgardem" ciągle tylko main, main i main. Jestem tego pewien, a wręcz przekonany.

top. na mainie pewnie zostanie wprowadzony quest na nowe axe, lecz trzeba spodziewać się nie spodziewanego;)

Sturnusek
24-12-2009, 02:38
Inteligencie, był zapowiadany ten update. A avatar, Tygrys ma od wczoraj? Dziś?
kolo tygodnia : )
bardzoo fajnee miejsce zrobiles

diamondback
24-12-2009, 03:07
No ,czekamy na update ;) mam nadzieję ze jakieś respy dla 1k+ będą :) :P a mapka kozacka ,gratulacje!

!!sQaua!!
24-12-2009, 07:41
Powiem wam jedno.
Tygrys ma bardzo duza zdolnosc do wymyslania takich historyjek Xd

A co do update.
Mogliby zrobic go szybciej na 8.42, bo tam juz jest masakra, gra tam po 6 osob.
Ja osobiscie czekam na 7.6 main.

Palldino
24-12-2009, 07:59
a dzis tez bedzie update na 8.42 czy tylko 7.6?

Elite Pitek
24-12-2009, 08:21
tylko 7.6 ;d na 8.42 pozniej.
bardzo fajnie bedzie miec teraz mój rookstlayer ;d

Sobi
24-12-2009, 08:26
No, fajnie tobie to wyszło Tygrys
Ciekawe, jakie będą tam potwory ;)
Już nie mogę się doczekać.

Stronghold
24-12-2009, 08:45
Mamo boje się !

Bardzo fajnie to wyszło, i szczerze zachęciło mnie do gry na rooku ;P

PS. Zamienie kaskę main na rook !

Bambucha Rook
24-12-2009, 08:51
Powiem Wam Zarąbiście tylko to na Pacc czy na Facc? i od jakiego tam Lvl mozna chodzic? jakby mógł wypowiedzieć sie Tygrys

Edit Tera lepszy Avek masz

Tygrys
24-12-2009, 08:56
Teren ten, jest dostępny na terenie pacc. Tak jakoś wyszło, nie robiłem tego specjalnie ;s

Co do potworów, nie radziłbym iść tam na niskim poziomie. Chociaż na początku wyspy, nawet dość mały lvl sobie poradzi, tak sądzę ;)

Wnorekkk
24-12-2009, 08:58
No, no Tygrys. Postarałeś się i z wyspą i z "opowiadaniem" :D Czekam jedynie na Update Main.

Druidiks
24-12-2009, 08:59
Tygrys a ile wam jeszcze zostalo na update 8.42/rox????

Azonka
24-12-2009, 09:00
No, no postarales sie :)

Opowiadanko bomba, sam pomysl jeszcze lepszy.

.Zaxer.
24-12-2009, 09:21
Tygryskuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu dobra robota, ale kiedy bedzie ten update 8.42?

Kapitan Alkohol.
24-12-2009, 09:53
I ofc all na rooka. To ma byc wyspa początkujących a nie 2 main ! Ogarnij ...

Saylor
24-12-2009, 10:00
Extra Tygryś. Nono jestem pod wrażeniem;)

Może jednak pogram na Apo:)

Wkońcu!;)

Franxi Wizard
24-12-2009, 10:18
Jeśli jednak chodzi o serwer 8.42, parce są już na ukończeniu i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, bez żadnych komplikacji, to i na tym serwerze czeka was update:)
Tylko prosimy o cierpliwość oraz o wyrozumiałość.

ta gadke widze juz od wrzesnia

@
fajnie ciesze sie

Karpek
24-12-2009, 10:24
Fajnie to wyszło, postarałes się Tygrys :p

@topic
Teraz czekamy na uptade na 7.6 : P

Folgowsky
24-12-2009, 10:49
Heh pewnie lecą z nich (skieletow) jakies mpa itp :d
moglby leciec hunting speaR!

Pagon
24-12-2009, 11:01

Muszę się z Tobą Kapitanie zgodzić.

@topic
Jak czytałem to zapowiada się ciekawie. Tylko szkoda, że ta cała praca poszła na cele "zmainowania" rooka.

Mortalix
24-12-2009, 11:14
Dajcie im w końcu coś na tym 8.42 zamiast zajmować się rookiem 7.6 to może ktoś wróci.. XD

Powodzenia w odkrywaniu mapy...

Takarji
24-12-2009, 11:37
Dobra dobra a kiedy 8.42/ROX ? ? ?

kratek71
24-12-2009, 11:45
i poco up na rooka ?....lepiej byscie zrobili coś na main....

Veres
24-12-2009, 11:45
No nareszcie coś robicie.Tylko dlaczego all na rooka ? ;/...

Maciek Diablik II
24-12-2009, 12:50
ludzie wy jestescie slepi? czytanie ze zrozumieniem.. na main chyba tez up bedzie , bylo napisane przeciez.. a ze rook 1 to co , duzo osob gra na rooku to niech tez cos maja.. sam czasem pykam.

Senshi
24-12-2009, 13:13
to fajnie to czekamy teraz na maina:D:D:D moze info jakies kiedy bedzie;P
PS:ale zes sie rozpisal xDD

H5N1
24-12-2009, 13:20
Wszystko ładnie sratatata...
Chodź grałem na rooku to powiem że powstanie wyspy dark lordów to było dużo,
moim skromnym zdaniem, ten rook to jest już normalnie nie wiem co, brak mi słów. Uważam, że klimat się zmienił na gorsze przez maniaków, którzy oprócz levela nie zauważają nic innego. Dlatego chcieli nowe respy itp, aby tylko expić.
A cele i założenia prawdziwego rookstayera poszły w las!
Nikt już nie chce pomagać osobom z małym levelem, tylko nazywa ich zwyczajnie noobkami! Chodź pomocą osobie z małym levelem nie jest danie "Frii itemz pliz"!
Popieram zdanie mojego rówieśnika Krystiana !

Belfus Adri
24-12-2009, 14:02
exp se do 150 lev do xxx lev na darkach to pogadamy.....

Dobrze ze cos robia moze rookstayerzy bd miali nowe cele w grze ^^

Seth Drut
24-12-2009, 14:02
masz talent do pisania opowiadan ;d
przypomina mi sie stary rook na rl i bajeczki o spike swordzie... :D

teraz nic tylko czekac na up main ;)

sepheris
24-12-2009, 14:30
Fajnie ze chcialo ci sie pisac to opowiadanie bo klimat tez jest wazna czescia gry:P Ogolnie up mi sie podoba, thx Tygrys

Marcelllo
24-12-2009, 22:17
Trochę kiepski loot z tych szkieletów :/ Chyba, że mamy pecha :d

No ale cóż. Update jest, nie ma co narzekać. Co do siły potworów to mocne :D Jedynie exp nie dostosowany :d Ale myślę, że to dopracujecie :)

Aliant
24-12-2009, 23:37
Właśnie nigdzie nie moglem znaleźć inf o tych mobach... może ktos cos o nich powiedzieć??
jakie mam tam szanse 86 lvlem??

@Topic
Tygrys dobra robota :)

Whistler
25-12-2009, 15:20
(...)Gdy szkielety zajęły już całą górę nie miały już miejsca na schowanie skarbu który przez lata gromadziły. Postanowiły schować go bardzo głęboko by już nikt go nie odnalazł. Gdy Endiergo zorientował się że szielety chcą ukryć skarb który między innymi mu ukradły chciał odebrać swoją własność. Szkielety szybko się zorientowały co knuje Endiergo postanowiły zamknąć go w tej górze. Do tej pory jego los jest nie znany. Podobno odnalazł skarb i tylko on wie gdzie jest ukryty. Zginęło już wielu dzielnych rycerzy próbujących ukraść skarb ale potężne szkielety obroniły swoje zdobycze. Legenda głosi Endiergo oznajmił rycerzom że powie gdzie jest ukryty skarb pod jednym warunkiem że dostanie złoto które mu ukradły szkielety i jeśli dostanie klucz do krat jego więzienia które strzegą najgroźniejsze potwory na samym szczycie góry...

I teraz proponuję dodać jakiś quest ;)
Niezła robota Tygrys!

Vojska
25-12-2009, 16:40
Zajebisty update. Przynajmniej można expić na czymś innym niż dark lordy. Loot też niczego sobie :)

!!sQaua!!
25-12-2009, 18:19
Z tego co mówią rookstayerzy, to ta nowa 'wyspa-czacha' jest całkiem fajna.
Moim zdaniem, powinniście się wziąść za main 7.6 i server 8.42
Na 8.42 gra coraz mniej osób... wszyscy odchodzą na rl.

Pan Gonzalezik
26-12-2009, 11:15
No i mamy prezent pod choinkę up na święta. Tygrysku masz talent do tworzenia map fajna czaszka ci wyszła.

Axelo .
26-12-2009, 15:58
Mam nadzieje ze te szkielety będą dla low leveli. ;)

K\/!N$T0R
26-12-2009, 20:26
No no wreszcie cos sie dzieje czekam na uptade z niecierpliwoscia

P.S Tygrys kozacko wyszla ta wyspa skeletonow (z lootu ptaka) :D

adoBe39
31-01-2010, 16:09
Dobra robota !! Bardzo dobrze bo ostatnio zaczołem pykać rookstayerem :>