View Full Version : Liga ?wiatowa - Siatkówka m??czyzn
Jak wszyscy doskonale wiemy, Polacy wygrali z Bułgarią 3-1, dzięki czemu utrzymali się na pierwszym miejscu w fazie grupowej.
Tylko Polska i Brazylia mają komplet zwycięstw w fazie grupowej.
Niektórzy uważają, że nasze wicemistrzostwo świata, to był zwykły przypadek. Teraz Polacy pokazują, że Raul Lozano to naprawdę wielki człowiek. Dokonał tego, czego nie dokonali (i zapewne nie dokonają) inni trenerzy naszej reprezentacji.
A teraz obstawiajcie. Kto zagra w finale.
Ja mam nadzieję, że w finale Ligi Światowej znów spotkają się Brazylia i Polska. Tylko, że tym razem Polacy dadzą po dupach Kanarinios. ;)
Tak jak Pan Elvan;) mam nadzieje ze Polska zmierzy sie z Brazylijczykami i rozjada ich 3-0 w setach ;)
A ich wicemistrzostwo świata to nie przypadek tylko umiejetnosci jakimi dysponuja nasi gracze ;):cool:
PzD KaZeK
Tak każdy twierdził, że powinno być tak na mistrzostwach.
Brazylia,Bułgaria,Polska itd.
Teraz po 5 zwycięstwach z Bułgarami dowiedliśmy, że to było zasłużenie.
Brazylia teraz gorzej gra i możemy wygrać z nią.
W finale mam nadzieję, że będzie Polska-Brazylia.
Jeśli nawet to przegramy to będzie to wielkie widowisko.
Ale wygramy nie musimy się martwić
Lord Kdpl
01-07-2007, 22:04
Oby w finale Brazylia zmierzyła się z Polską to wtedy w Katowicach Polacy jako gospodarze rozniosą Brazilów w pył xD
Polska - jak już udowodnili, wysoki niebieskooki blondyn naprawdę umie poskłądać tą drużynę.
Jeśli chodzi o finał wolałbym zobaczyć kogoś innego oprócz faworytów taką niespodziankę ; )
Mam nadzieję że Polacy zbytnio się nie zmęczyli, bo przecież graliśmy o pietruszkę - awans i tak był zaklepany. Co dalej będzie? Zobaczymy, miło by było usłyszeć Mazurka [;
SyncMaster
06-07-2007, 15:52
Moim zdaniem Polska powinna Dokopać Brazylij. To nie ważne, że przegrali Mistrzostwa Europy ale nie wolno sie tym załamywać Miejmy nadzieje, że na Mistrzostwach Świata rozniosom wszystkich w pył. I zgarnom wszystkie nagrody jakie tylko można wygrać :D
Sync: widać, że siedzisz w temacie.. Polska przegrała finałowy mecz w Mistrzostwach Świata nie Europy. teraz rozgrywane są mecze LIGI ŚWIATOWEJ (impreza komercyjna), nie mistrzostw świata.
Polska : Brazylia
2 : 3
Iakovlev
06-07-2007, 17:01
W geografii też jest mocny :d
Liczę, że Polacy pokażą klasę i zwyciężą :)
Mam nadzieje ze Polacy tam dojda i Wygraja ;P GO GO POLSKA !!
PS. Nie ma nikt na sell biltow na 15 do 100 zl potrzebiuje 2 czy do 200 zl za 2
Obstawiałem wyniki przed każdym meczem grupowym i pomyliłem sie tylko w jednym. W finale zagra Polska z Brazylią, pierwszego seta przegrają, następne 3 wygrają. Będzie 3:1 dla nas. :P
Taaak 11 lipca sięwszystko zacznie : ) 5 dni emocji ; )
Teraz gdy już wszystko wiadomo macie jakieś swoje typy? : >
@edit
Dla ciekawych : >
11. LIPCA 2007
Nr. Mecz Godzina Wynik
1. Brazylia - Bułgaria 17:00 2:3
2. Polska - Francja 20:00 3:2
12. LIPCA 2007
Nr. Mecz Godzina Wynik
3. Bułgaria - Rosja 17:00 0:3
4. Francja - USA 20:00 0:3
13. LIPCA 2007
Nr. Mecz Godzina Wynik
5. Rosja - Brazylia 17:00 -:-
6. Polska - USA 20:00 -:-
Z góry przepraszm że post pod postem, ale chce odświerzyć temat : )
Pierwsza emocjonująca kolejka za nami! 2 świetne mecze - czas na komentarze ; )
Brazylia - Bułgaria
Niestety nie mogłem oglądać tego meczu ponieważ nie mam telewizjii kablowej. Co raz bardziej dokucza mi brak kablówki bo niedługo nię będę mógł obejrzeć meczu polski bez 'cyfrowego polsatu'
Jedyne co mogę powiedzieć - zaskoczenie. Może to już koniec 'panowania' Canarinhos? : >
Polska - Francja
Mecz na szczęście transmitowany więc się trochę rozpisze : )
I SET:
Było dobrze do 2 przerwy technicznej. Później zacięcie przy grze w jednym ustawieniu i zaczęły się kłopoty. Chłopaki pokazali zimną krew co pokazały 2 ostatnie akcje.
II SET:
Podobnie jak w 1 secie, dobrze do 2 przerwy technicznej choć mecz już był bardziej wyrównany. Po przerwie kompletny kryzys polaków, nic im nie wychodziło co skończyło się źle i wyglądało naprawdę źle
III SET:
Mała pobudka, choć kryzys wciąż trwał w połowie seta świetne zmiany Szymańskiego, Bąkiewicza i Gruszki co pokazały w końcówce, ale już było za późno na odrabianie strat.
IV SET:
Tu już się zaczeła gra Polaków. 4:0 na otwarcie seta. Szymański pokazuje klase po swojej kontuzji i zostaje naszym liderem w meczu. Set już dosyć spokojnie wygrany
V SET:
Tutaj już nie ma co komentować. Polacy pokazali to co naprawdę potrafią - wspaniały blok, niewiarygodne ataki i piękna obrona. Choć set na początku był wyrównany było widać że to Polska przeważa. Po zmianie stron trójkolorowi już dużo do gadania nie mieli ; )
Mój komentarz do meczu - 'Wróciliśmy z dalekiej podróży' jak to mawiał kiedyś Ciszewski po meczu Polski : ) Dodam że w trudnych momentach z całą rodziną śpiewałem 'Pieśn o małym rycerzu'. A gdy już wygrywaliśmy to sam uśmiech pojawiał się na twarzy jak Nasi się cieszyli bo udanych akcjach. Dla mnie takie mecze są dużym przerzyciem, a jak tak dalej pójdzie to zostaną świętem ; ) Teraz już z niecierpliwością czekam na mecz z USA.
Licze na jakieś dłuższe refleksje/wypowiedzi choć po poziomie tego forum mogę się tylko zawieść, ale wierzę w Was jak w naszych 'rycerzy'.
Jutro kolejne spotkania, kolejne emocje : >
Wie ktoś czy główny Polsat będzie transmitował któryś z jutrzejszych meczy?
2.30 godziny solidnej gry z obu stron. Szczerze to myslałem, że tak zaczynając szybko ten mecz się zakończy no, ale trzebabyło odczekać 5 setów. Teraz raczej trzeba przegrać z USA, by nie skończyć na 1 miejscu i trafić na Brazylie w półfinale, która dzisiaj chyba specjalnie odpuściła mecz.
Zobaczymy jak to będzie, ale myślę, że będzie to nasz triumf w lidze światowej:cool:
xD Luki xD
12-07-2007, 00:50
Dziś polacy zagrali trochę gorzej niż w innych meczach, popełniali dużo błędów, a Francja je wykorzystywała. Polacy zdołali się jakoś podnieśc gdy dostawali 2:1 no i wygraliśmy 3:2 :)
@Amedain
Tak, to jest też wojna planów - kto na kogo trafi. Akurat mamy ten plus że ostatni mecz rozgrywamy z Amerykanami i będzie wszytko wiadome, ale myślę że Lozano w takie gierki nie będzie się bawił i za wszelką cenę wygramy ten mecz ; )
@edycja
Pokazali klasę, ale czy nie uważacie, że to, że Szymański tak łatwo przedzierał się przez blok Francuzów, mogło wiązać się z ich zmęczeniem? W końcu prawie cały mecz grali w tym samym składzie.
Antiga, Samica, ten z dziwną fryzurą (ten ciemniejszy) i ten młody 20 latek ... Oni grali cały mecz bez przerw ... (nie licząc przerw pomiędzy setami :P)
Ja myślę że nie. Choć atakował Wlazły, Winiarski czy Pliński często udawało im się zblokować. Poprostu w tym meczu na Szymańskiego nie było mocnych i trudno bylo go zatrzymac - to tak jak my mielismi problemy z ich srodkowym, udalo nam sie go zblokowac 2-3 razy, ostatni raz w przepięknym stylu Kadziewicz na pojedyńczym bloku w V secie.
Co do Kadziewicza, moim zdaniem rozegrał naprawdę słaby mecz. Jego serwis nie był tak grożny jak w fazie grupowej, ale wygrana to jest sukces całej drużyny więc nie ma co narzekać ; )
Francja pokazała klasę, dostali dziką kartę, ale nie odstają od pozostałych drużyn. Mam wielką nadzieje, że Polska będzie grała w pozostałych meczach, tak jak zagrała w IV, V secie. Szymański, Bąkiewicz - kompletne zaskoczenia w szeregach naszego zespołu, Szymański wrócił po kontuzji, ale grał wyśmienicie, najlepiej z naszych zawodników, dysponował na prawdę znakomitym blokiem, atakiem, przyjęciem... Nie wiem dlaczego nie wpuścił go wcześniej Raul w tym III secie troszkę wcześniej.Bąkiewicz - Bardzo dobrze grał w ataku, być może załapie się do podstawowego składu, bo jak chyba wszyscy dobrze wiedzą, Mariusz Wlazły złapał na nowo kontuzje, tak na prawdę, to coś ze starej kontuzji się w nim odezwało i musiał zakończyć mecz na ławce rezerwowych. Teraz nie pozostaje nam nic innego, tylko czekać na piątkowy mecz Polska - USA. Ciekawe jak potoczy się mecz Brazylia - Rosja, może to tylko przypadek, że Bułgarzy pokonali Brazylijczyków? Może zagramy w Finale z Rosją i mecz będzie tak emocjonujący, jak na Mistrzostwach świata? Oby!
#edit, down Dlaczego Oby nie? :< Jeśli już by miał być taki finał to chciałbym obejrzeć taki emocjonujący mecz jak wtedy, a nie zmiecenie przeciwnika jak to w fazie grupowej było. ;]
#Tripp Również podobało mi się jak Kadziewicz wyśmiał jednego z francuzów po walce na siatce. ^^
@up
Ostatnie zdanie powinno brzmieć "oby nie !"
Czemu ? A bo z Rosją przegrywaliśmy 2:0 i mogliśmy mieć przesrane :D Oczywiście moglibyśmy sobie zagrać z Rosjanami, ale żeby nie było tak jak na MŚ :D
@Co do meczu Polska-Francja (3:2)
Faktycznie ... Lozano bardzo dobrze zrobił, że wprowadził do gry Gruszkę, Bąkiewicza i Szymańskiego (ostatni wymiatał jak cholera ;D). Pokazali klasę, ale czy nie uważacie, że to, że Szymański tak łatwo przedzierał się przez blok Francuzów, mogło wiązać się z ich zmęczeniem? W końcu prawie cały mecz grali w tym samym składzie.
Antiga, Samica, ten z dziwną fryzurą (ten ciemniejszy) i ten młody 20 latek ... Oni grali cały mecz bez przerw ... (nie licząc przerw pomiędzy setami :P)
Co nie zmienia faktu, że Szymański i tak pokazał co umie. Mam nadzieję, że Lozano wpuści go podczas meczu z USA i tam też pokaże klasę.
P.S. Bułgaria-Brazylia (3:2) ... Bardzo dobry mecz ... Oglądałem, bo na TV4 transmitowali (TV4 mam bez kablówki xD Nie wiem jakim cudem ;p Bo ponoć teraz jest z kablówką :D) i powiem wam, że bardzo zacięty. Brazylijczycy starali się do końca. Nie wyglądało na to, że chcą specjalnie przegrać mecz.
Albo Kanarinios nie byli wystarczająco przygotowani do tego meczu (nie wiem ... zła rozgrzewka, nagły spadek formy, zuy humor?), albo po prostu to Bułgaria świetnie grała ... Mam nadzieję, że to drugie. Dlaczego? Bo to My wygraliśmy z Bułgarią dwa razy, a nie Brazylia ! :)
W poprzedniej edycji Ligi Światowej Bułgarzy pokonali Brazylię 3:0. Oni mają po prostu na nich patent :).
Polska : Francja.
Podczas tego meczu moje trzy paznokcie uległy dezintegracji. Kolejne sety zostały już należycie skomentowane, więc nie mam co powtarzać. Szymański był po prostu nieoceniony... Odrzucająca zagrywka, destrukcyjne ataki i wysoka skuteczność w bloku. Świetna zmiana.
Bąkiewicz także miał parę chwil sławy, chociaż nie zabłysnął tak, jak Szymański.
Przez pewien okres meczu miałem wrażenie, że Zagumny nie wie co zrobić z piłką. Nie udawało mu się tak jak zwykle wyśmienicie gubić bloku Francuzów (zdaję sobie sprawę, że nie można wciąż gubić bloku przeciwnika, lecz w tym meczu bardzo często był postawiony podwójny blok chociażby). Może to tylko moje zwidy :). Wlazłego po prostu nie lubię... Wchodzi na zagrywkę w ciężkim momencie i wali pięciometrowe outy. Świderski moim zdaniem zagrał także bardzo dobry mecz, tak jak zawsze :).
Kadziewicz mnie w kilku momentach rozśmieszał, a jego ***** MAĆ po zepsutej zagrywce zasługuje na wyrazy uznania xD. Poza tym często gapił się na Francuzów po udanym bloku, lub walce na siatce.
Podsumowując wolę taki mecz (tzn. emocje, walka do końca, zwroty akcji), niż zmiecenie Francji 3:0. Mecz z USA zapowiada się na nie lada gratkę (oby USAńczycy dobrze grali :)).
PS: czy także odnieśliście wrażenie, że zawodnik francuski- Samica (glebne nazwisko :D) wydawał się, jakby był czymś pobudzony. Miał trochę tępe spojrzenie :).
Polska-Francja
Myślałem, że ten mecz szybko się skończy.
Polacy mieli załamania w setach tak około 17-tego punktu i wtedy nas doganiali i wyprzedzali.
Francja jest też najlepiej broniącym się zespołem na świecie...i udowodnili to.
Miejmy nadzieję, że Polska wygra LŚ bez względu jak...
Bułgaria-Brazylia
Podobał mi się mecz... Najlepsze było jak Bułgaria wygrywała i wszyscy polscy kibice krzyczeli "Bułgaria"...
I też jak Polska drużyna weszła na halę. I krzyczeli "Polska. Biało-czerwoni."
Bułgaria-Rosja
Głosowałem na Bułgarię. Ale poległa....
Francja-USA
Francja odpadła już. Teraz My podejmiemy się walki z Amerykanami.....
Shimanos
12-07-2007, 19:41
Polska vs Francja :D
Najfajniejszy był 1 set 38-36 :P poźniej doganiali nas było 17-12 i nas doganiali. i pałowo :D w ostatnim secie gdy bylo 2do2 :P szli punkt za punktem ale wiadomo Psycha Francje zatrzymała
Bald Drah
13-07-2007, 08:29
Pan up@
Złdoziej avów jeba.. skur... ( sorry ale ukradł mojego ava)
Temat:
Polacy w siatkówce są znakomici, ja z drużyny najbardzije lubie gacka i wlazłego:D Są świetnymi zawodnikami, ostatnio w sądzie na onecie ludize najlepsyzm zawodnikiem wybrali Szymanskiego ;D
#Lordzik#
13-07-2007, 08:52
@up : Głosowali na Szymańskiego bo był najlepszym zawodnikiem meczu Polska-Francja -.-
No Polacy teraz jeszcze pokażą. USA pykniemy gładko :P I w finale będziemy albo z Brazylią albo z Ruskami.
@2up
to teraz w sądzie karze się kto jest najlepszy? :Q
@up
Niebyłbym taki pewien że tak gładko pójdzie. Amerykanie wcale niskiego poziomu nie pokazuja co udowodnili wczorajszym meczem z Francja wygrywajac 2 pierwsze sety do 21 i 20. Złośliwi mówią że trójkolorowi byli zmęczeni, a napewno wynik bylby inny gdyby się wcześniej 'obudzili'
Grim Reaper
13-07-2007, 09:52
Jeśli mam obstawiać to mówię że będzie Polska-Rosja. Brazylijczycy mają już ostatnią szanse i mogą być pod presją i w rezultacie przegrać z Rosją. Dziś się dowiemy kto zagra w pół-finałach :D
Jeśli dzisiaj Brazylia, dostanie w dupę z Rosją, to już jest po Canarinhos... Polska musi dzisiaj wygrać z USA, a potem, kto wie... Rosja jest w znakomitej formie, rozgromiła wczoraj pogromców Brazylii, Bułgarów 3:0, więc czy Brazylia ma jakieś szanse? Gdy patrzyłem na grę Rosjan, to aż mi się łezka w oku zakręciła, na myśl, że z nimi możemy zagrać. (: Wszystko okaże się dzisiaj.
Ojaaa !
Polacy znowu pokazali klasę i widać, że są nie do zatrzymania.
3:0 z USA to świetny wynik. USA gra siatkówkę "siłową", a my graliśmy spokojnie i się opłaciło. W tym meczu wspaniale zaprezentował się Pawełek Zagumny ;> Te kiwki, rozegrania ... W końcu to najlepszy rozgrywający na świecie (tak mówi sam Ricardo !)
Również Michał Winiarski zagrał bardzo dobry mecz. Te zagrania z 6 metra ... Majstersztyk.
Szymańskiemu dzisiaj piłka się do rąk nie kleiła ... Zupełnie mu nie szło. Kilka skończonych ataków i koniec. Więc może sprawdziło się to, co mówiłem, czyli, że w meczu z Francuzami Szymański grał dobrze z powodu przemęczenia zawodników Trójkolorowych.
Jutro półfinał z Brazylią. Czyli marzenia o wspaniałym finale prysły. Teraz będziemy mieli wspaniały półfinał ;D
Ale Rosja rozniesie USA, my rozniesiemy Kanarinios i potem znowu Rosję ;)
Kocham siatkówkę ;> Winiarski jaki przystojniak :> :napalony: :)
@up
Nie tylko ty :P
Sam najbardziej lubie Pawła Zagumnego on robi co chce, ma ponad 50% skuteczności gubienia bloku... najlepsze jest to, że rozgrywa jak chce, skąd chce, i gdzie chce... I to zawsze w punkt. Gacuś dziś też poszalał :>
Ahh... Polscy siatkarza są niedozajebywalni. ;D Tak świetnego meczu z ich strony nie widziałem w tej lidze światowej. W każdym meczu mieli trudne chwile, takie jak z Francuzami. Ale wczoraj pokazali na co nas stać, Bułgarzy, Francuzi oglądali ten mecz i wiedzą, że przegrali zasłużenie. Teraz czeka Brazylia, nie jest w najlepszej formie, ale będzie bardzo ciężko, bo to w końcu Brazylia, mistrzowie świata! Ale i tak wierzymy wszyscy, że Polska ich zmiecie z parkietu tak jak wczoraj USA! Każdy set był wyrównany, zwłaszcza ten 2 set, 34:32 :/ Ale ważne, że go wygraliśmy.
Ciekawe co Rosja zrobi ze stanami. A może USA nas wszystkich zaskoczy? Przecież jeszcze wczoraj mogliśmy mówić, że przegramy ten mecz, większość tak obstawiała. Więc nie wiadomo jak potoczy się mecz USA - Rosja.
Ale wiadomo jak potoczy się mecz Polska - Brazylia! Piłkarze wygrali, to siatkarze też wygrają!!!
Pozdrawiam, Hoby
A tak poza tym fajne Zagumny serwuje.
Wspaniale gubi blok...
Teraz Brazylia. Nie gra tutaj tak jak na mistrzostwach...
Ale już pokazała, że Ona się dopasuje do drużyny z która gra i wygra mecz.
Mam nadzieje, że Polska będzie w finale :P<marzyciel>
Będzie wielkie widowisko....
A ja jeste zasmucony tym, że prawdopodobnie nie obejrze półfinałó i samego finału z powodu wyjazdu :[ Ale nawet nie oglądając będe mocno trzymał kciuki za naszych siatkarzy.
Po wczorajszym meczu coś czuję że Polscy siatkarze dostaną kilka nagród FIVB : > Ale przed nami 2 mecze i wszystko może ulec zmianie : )
No i świetnie. :/ Brazylia nie grała na swoim poziomie w 2 pierwszych setach. Pierwszy set mieliśmy w kieszeni, ale pod końcem 2 blędy Świderskiego i Wlazłego i przegraliśmy 25:23 ;/ Drugi set wygrany, ale mogło być już wtedy 2:0 dla polaków, w takiej sytuacji myśle, że Brazylia by się podłamała i wygralibyśm ten mecz. 3 i 4 set to już pokaz wielkiej gry Canarinhos, grali świetnie i nie mogliśmy ich dogonić w punktach, przegraliśmy 3:1, ale widać, że reprezentacja naszych siatkarzy dojrzała od tamtego momętu, chodzi mi oczywiście o mistrzostwa świata 2006. Mecz był bardzo wyrównany i widać było, że przeciwko sobie na parkiecie grają 2 najlepsze drużyny na świecie! Brawo Polska! Dzisiaj o 17:00 musimy pokazać Amerykanom jeszcze raz na co nas stać! 3 miejsce to bardzo dobre miejsce, a na wygrywanie jeszcze mamy czas.
Pozdrawiam, Hoby
*Dark Kameleon*
15-07-2007, 08:37
Hmm oni by sie nie zalamali po 2 setach przegranych wkoncu to Brazylia :< wielokrotni medalisci wielkich imprez :< Jeszcze nie dane nam z nimi wygrac :< ale coz przy takiej ilosci blokow... a po 2 Brazylia sama oddala nam tyle pkt ze powinnismy wygrac 3:0
Już pisałem że Brazylia gra dobrze z dobrymi drużynami, a źle ze złymi (ale i tak wygrywa).
Blok w Brazylii był znakomity.
Cały czas przynajmniej podwójny.
Może następnym razem z Nimi wygramy......
Kur.. tego chyba nikt nie przewidział. W poprzednim meczu wygraliśmy 3:0, a teraz USA, grało poprostu tak znakomicie, że nie mogliśmy wygrać. :/ 3:1 dla USA w meczu o 3 miejsce, ale teraz nie można pamiętać już o lidze światowej, 2 tygodnie odpoczynku mają polscy siatkarze, a później będą przygotowywać się do mistrzostw europy. Tam już nie będzie takich drużyn jak USA, czy Brazylia, ale będzie Rosja, finalista tegorocznej ligi światowej, oraz Bułgaria, która pogromiła Canarinhos 3:2.
Pozdrawiam, Hoby
@Elvan, przepraszam Cię, ale pomyliło mi się coś ^^ Bułgaria pokonała Brazylię wtedy 3:2, jeszcze raz sorry. ;]
@Tripp, tak w zeszłorocznej edycji było 3:0 dla Bułgarów, w meczy z Canarinhos, ten mecz był dopiero piękny... :>
@down, tak, USA też pokonaliśmy 3:0, a po 2 dniach przegraliśmy 3:1...
*Dark Kameleon*
15-07-2007, 19:49
@up
taa a my Bulgarie 4 razy pokonalismy ^.^
@temat
Hmm poprostu ten mecz z USA to byl totalny Żal :<
@Hoby
Powiedz mi do jasnej cholery, kiedy i gdzie Bułgaria rozwaliła Brazylię 3:0 ? ...
Polska dzisiaj pokazała słabą grę, a szkoda bo uporali się kilka dni wcześniej z USA wygrywając 3:0 gdzie teraz ulegli 1:3 i jesteśmy 4 drużyną w lidze światowej, a mogliśmy być 3. Co do finału to lepszego meczu nie oglądałem chyba nigdy. Znakomita gra z obu stron, no ale lepiej się zaprezentowali Canarinhios i to Oni poraz 5 z rzędu wygrali ligę światową.
Elvan: jeśli się nie mylę, to w zeszłorocznej edycji ligi światowej.
Meczyk: nie oglądałem (lajf is brutal, girlfriend is hot ;o), ale się smucę. Szkoda wielka :(.
Poltavsky vs Giba Rox :P
Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi. A tak wogóle to mi się wydaję, że na Brazylię trza było dać Możdżonka bo Pliński nie nadążał z wyskokiem no a Możdżonek to tylko ręce wystawi i czasami bloknie xd.
Aaaa USA - Polska tak? Nie przegraliśmy z nimi, przegraliśmy ze zmęczeniem.
A co do finału byłem za Rosją, Brazylia cwaniaki takie.
Brazylia - Rosja. Mecz na miarę finału. Co do meczu, Brazyliczyjkom trochę się poszczęściło bo imo Rosjanie mogli to ogarnąć. Zagrywka Rosjanów robiła wrażenie. My Polacy, ze swoją zagrywką nie na Brazylię ani na żaden zespół, z ścisłej czołówki. Na dobrą sprawę mamy tylko 1 (2?) zawodnika/ów silnie serwujących. Wlazły i Winiarski. Z tym, że Winiarskiemu zazwyczaj to nie wychodzi i posyła lekki plask. Potrzeba nam, takiego Andre z Brazylii, Poltavsky'ego z Rosji i tego chłopa z USA :D (nie pamiętam nazwiska :<)
Tak w skrócie:
Polska - Brazylia
Za dużo błędów w końcówkach i to zaważyło o końcowym wyniku : )
Polska - USA
Nie było widać w nich żadnej radości z gry, brakowało tej lekkości. To nie był ich dzień. Choć nie wątpie że poprostu zabrakło im już sił - dzień po dniu mecz, ale zrobili swoje ; ) za wygranie 12 meczy w eliminacjach dostali 1mln (nie pamietam jakiej waluty :>) i to powinno ich pocieszyć ; ) ale napewno by lepiej wyglądało dodatkowy milion dla związku i 700 tyś. dla piłkarzy po wygraniu finału :>
@up
USA gra piłkę siłową :> I tam takich dobrze mocno serwujących jest 2 :Q
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.