PDA

View Full Version : Jakie zwierze?

Savater
01-01-2010, 19:10
Witam. Doradzcie mi jakie moge kupic zwierze? Nie chodzi mi tu o psa... Chce jakiegos chomika moze rybki czy papuge. Co wy byscie polecali.

Azonka
01-01-2010, 19:14
Polecam Ci swinke morska albo chomika. Oba sympatyczne zwierzaki.

Emo
01-01-2010, 19:22
Możesz kupić rybkę. Wyprowadzać na spacer nie musisz, sprzątać kuwet też nie ma co. Ogólnie mało roboty. Od czasu do czasu sypniesz trochę żarcia, zmienisz wodę i wszystko.

Zimer
01-01-2010, 19:42
Hmm to zależy od Ciebie, czy chcesz mieć z tego zwierzaka trochę radości, czy chcesz go mieć żeby mieć.
Rybka jak ma być tak żeby była
Chomik/świnka morska dla radości ale też trochę więcej obowiązków ; )

Stormczester
01-01-2010, 19:42
Terrarystyka.. kup sobie modliszki, może gekona jakiegoś :D.

Axelo .
01-01-2010, 19:49
Ja tam mam królika i jest bardzo fajny, nauczyłem go sikac do klatki i jest lajt.

Ridz_Forester
01-01-2010, 19:55
kup sobie węża, albo pająka tylko gorzej jak Ci uciekną ;x

czubass 1349
01-01-2010, 19:55
kanerek lub papuga mam to i to i jestem zadowolony

KaZeK
01-01-2010, 19:56
Ja tam mam królika i jest bardzo fajny, nauczyłem go sikac do klatki i jest lajt.

Rotfl

Kup sobie ptasznika albo świnkę morską.

!!sQaua!!
01-01-2010, 19:56
Hmm ja bym wziął chomika, miałem już kiedyś i wiem, że to takie małe, sympatyczne, włochate...
Rybki nie dadzą ci żadnej przyjemności... Nie mają 'tego czegoś' wg. mnie.

Adasik
01-01-2010, 19:58
Ja bym ci proponował ślicznego kochaniutkiego Jaguara :) Taki śliczny kotek :)

Bastek10
01-01-2010, 19:59
Polecam Ci abyś zakupił sobie królika ,na pewno nie będziesz żałował.
Tylko tak jak napisał Axelo musiał byś jedno nauczyć króla.

sikac do klatki

Dżablona
01-01-2010, 19:59
Kup chomika, bardzo fajne zwierzątko ;D_________________

Kapitan Alkohol.
01-01-2010, 21:35
Jeżeli przywiązujesz się do zwierząt to nie polecam chomika - żyje max 3 lata i . Papugi są bardzo drogie w samym kupnie jak i w utrzymaniu. Najlepiej kup sobie jakieś akwarium ok 30l, z filtrem, grzałką, ozdobami i wpuśc tam kilka mieczyków (nie są wymagające a dośc ładne).

Precision
01-01-2010, 21:41
A ja poleciłbym koszatniczke, troche podobne do chomika, fajny ogonek z tylu ma i ciekawostka jest taka że jeśli ona gdzieś o coś zachaczy moze odlecieć ogonek ;D I ją to nie boli praktycznie. Zwierze strasznie przywiązuje się do ludzi i 'świerszczy' jak sie cieszy, jak ja do swojej podejde to normalnie cały czas 'świergoli' ale to nie aż tak głośno, choć czasem potrafi. Do tego skacze na niezłe wysokości, mi osobiście czasem po meblach biega, z łóżka skacze bardzo fajnie też. Do tego żyje do 5 lat, myśle że 3 spokojnie. :> Moja ma 2, ostatnio była przeźiębiona ale ją wyratowałem ( chyba 6 zastrzyków u weterynarza ) ale przeżyła i ma sie dobrze, a nie mogła chodzić i jeść nie chciała. :( Naprawde polecam zwierzątko bo jest super, moja sama na ręke chce wejść :D Jak się ją drapie koło mordki to fajne minki robi: D, do tego ma pomarańczowe zęby, to znaczy że jest zdrowa :) I wiele zwierzak nie wymaga, normalny pokarm, woda i troche wypuszczania po pokoju żeby miala gdzie pobiegać;D

adrianeq :)
01-01-2010, 21:48
Hmm... Coś z kudłatych chcesz... Polecam Ci Chomika Dżungarskiego albo Szynszyla- ( Szynszyle lubią kable gryźć, dlatego trzeba mu kupić coś do tępienia siekaczy) Oba zwierzątka miałem. Jeżeli chcesz coś bardziej zaawansowanego z chęcią bym Ci polecił rybki, byś zaczął od żyworodnych bo przy nich najmniej roboty jest aż do malawi i pielęgnic ;)

Ja też mam flow, Maatini
01-01-2010, 22:05
Ja osobiście miałem królika i był naprawdę fajny. I polecam tobie zakup królika.

Duff
01-01-2010, 22:19
Na rybkach trzeba sie troche znac. Niektore z nich potrzebuja odpowiednich warunkow jak i odpowiedniego towarzystwa (rybek). Polecam Ci chomika. Jest przy nim troche roboty ale jezeli Ci sie chce to polecam :)
Ja osoboscie zdecydowalbym sie na psa ale skoto nie chcesz to twoj problem. Psy to najmadrzejsze zwierzeta. Jezeli dobrze go wyszkolisz to bedzie ci sprawial duuuuuuzo radosci :)

Elite Pitek
01-01-2010, 22:26
kup sobie swinke morska ;d

.................................................. ............................

Arcano
01-01-2010, 22:38
Polecam Ci swinke morska [...]

[...] świnka morska dla radości ale też trochę więcej obowiązków ; )

kup sobie swinke morska [...]

Panowie mają racje, zdecydowanie polecam świnkę morską. Żyją stosunkowo długo i dużo z nich pociechy ;] Na dwór wyprowadzasz raz na miesiąc żeby sobie podzióbała trawe, a tak to tylko karmisz i raz w tygodniu trociny wymieniasz.

Wolly
01-01-2010, 22:54
Odradzam papugi! Weź chomika, małe, a nie takie 'pracochłonne'.

Stronghold
01-01-2010, 22:57
Zależy czy chcesz do zwierzaka się przywiązać emocjonalnie,czy mieć od tak sobie,typu rybka.

Fanatyczek_1945
01-01-2010, 23:09
Ja bym polecał psa... kiedyś przygarnąłem kundla mam go już 3 lata i nie żałuję.Dużo roboty z nim nie jest... Kupić koszyk na bazarku położyć kołdrę i gicior jest.Wyjdziesz z psem 3 x dziennie max i starczy ;].

Merol
01-01-2010, 23:44
Ja Ci polecam papugę, Nimfe. Najlepsza rasa, wypasione są.

Lecz musisz ją wypuszczać żeby polatała, jest ryzyko że ucieknie, ale najlepiej jak ją w pokoju puścisz, zamkniesz drzwi okna i nie wyleci.

Devixx
01-01-2010, 23:51
Kup sobie żółwia, są zajebiście słodkie XD i takie wolne, haha xD

.Zaxer.
01-01-2010, 23:52
zamiast zwierzzaka kup chara na apo !!!!!!

###############
kruliczkuw polecam !! bardzo pozyteczne dla swiata som

Pampalini
02-01-2010, 00:03
Hmm do rybek nie jestem przekonany i odradzam Ci kupować 0 przyjemności.
Chomik to coś wspaniałego, sam miałem chomika i mogę powiedzieć że dobry zwierzak fajnie na kółku jezdził :D. Królik odpada, dużo roboty tzn wyczyszczenie,wymiana itp.

Teotihuacan
02-01-2010, 00:38
psotanowilem podkreslic bo warto

po co ci rybki? Tylko zeby fajnei wygladało

jak chcesz cos 'oryginalnego'
polecałbym Ci pająka
Na początek liczmy do 50/70 złotych
kup sobie T.GIGAS L 8
Tylko jest problem, tych 'zwierzatek' nie mozesz sie bac, boisz sie czar upada, nie dosc ze nie nakarmisz tego zwierzaka, nie dosc ze wydasz zle kase, to bedziesz bał sie wejsc do swojego pokoju
gdzie sterczy pająk w wymiarach 10 cm...

edit

ja mam narazie , t.gigas, t.mundis ale odradzam Ci t.mundis pająk nie dla początkujacych.
w sumie pracy z nimi nie ma, w takim stanie jak ja mam , to rzuce raz na półtoratygodnia mysz, raz na miesiac karaczany i tyle.
Z małym jest wiecej roboty, bo musisz mącznikowi rozjebać łeb..

Senshi
02-01-2010, 00:39
jak nie psa to kota xDDD
polecam swinke morska albo chomika:)
fajne zwierzaki tylko trzeba je oswoic xDD

Deads
02-01-2010, 01:15
Hmmm Chomika Roborowskiego Najbardziej Śliczne małe zwierzaki ;p

http://naszechomiki.blox.pl/resource/chomik_roborowskiego.jpg

xD Lukki xD
02-01-2010, 01:24
Ja tak jak ktoś wyżej polecam Ci żółwia, dużo roboty nie ma, a puścisz po domu to czasem pośmiac się można nieźle ;D

Google
02-01-2010, 02:18
Oklepane zwierzaki to totalna lipa, polecam Ci :

Legwana ewentualnie Papugę Arę
i w tym momencie piszę całkiem na poważnie,
sam bym sobie zakupił Legwana gdybym nie posiadał psa.

Pablosikk
02-01-2010, 10:10
Ja polecam królika sypniesz żarcia a raz na tydzien klatke wyczyścisz ;] i spoko
ja swojego codziennie wypuszczam na 10 minut niech pokica po łóżku ;d

Siejah
02-01-2010, 10:31
mysz! Miałem chomiki 2, miałem 1 mysz. Powiem Ci, że mysza mnie urzekła najbardizej i zamierzam sobie znów kupić ;) Bardzo towarzyskie zwierza i nie sraja na rece

Brain
02-01-2010, 11:22
Hmmm Chomika Roborowskiego Najbardziej Śliczne małe zwierzaki ;p

http://naszechomiki.blox.pl/resource/chomik_roborowskiego.jpg

Deads szkoda tylko, że jak on sobie go kupi to pewnie go nie oswoi. Chomik Roborowski jest abrdzo trudny do oswojenia. Czasem w ogóle trudno go oswoić xd.

Oklepane zwierzaki to totalna lipa, polecam Ci :

Legwana ewentualnie Papugę Arę
i w tym momencie piszę całkiem na poważnie,
sam bym sobie zakupił Legwana gdybym nie posiadał psa.

Legwan też spoko albo jakaś Agama może brodata. Fajnie zwierzątka lecz drogie i musiał by się liczyć z drogim terrarium + robaki do karmy.
@Topic
Szynszyla lub chomika dżungarskiego.

Savater
02-01-2010, 13:49
Duzo mowicie o rybkac,chomikach,krolikach. Nie wiem pomysle nad tym. Kiedys mialem chomika syryjskiego, skubany tyle jadl ze nie nadazalem karmic. Zyl ponad 4 lata. Mialem 2 zolwie, akwarium na cale biorko nawet wieksze. Smierdzi od nich jak nie wiem, duzo sprzatania itp.