PDA

View Full Version : Formatowanie kompa. POMOCY!!

Savater
02-01-2010, 17:44
Witam. Chce sformatowac komputer, dawno tego nie robilem. Jak moge tego dokonac? Co jest potrzebne??

ja probowalem cos takiego
moj komputer>Prawym click na dysk D>formatuj Ok formatuje
Probowalem to samo z dyskiem C ale pisze:Nie mozna sformatowac tego dysku. Zakoncz dzialanie wszystkich narzedzi dyskowych i innych programow, ktore korzystaja z tego dysku oraz upewnij sie, czy w zadnym oknie nie jest wyswietlana zawartosc dysku.wtedy ponow formatowanie.

Wolly
02-01-2010, 18:47
Musisz mieć płytę do systemu operacyjnego którego posiadasz. Wkładasz płytę do stacji, włączasz ponownie kompa, powinna się odpalić i tam instalując jeszcze raz system masz, formatowanie. ;)

Tu masz coś takiego: http://komputery.katalogi.pl/search.asp?wczym=tytul&search=formata

Fragmakers
02-01-2010, 18:48
@up
sekundy

Musisz mieć płytę od Windowsa (oryginalną lub pirata) wkładasz do dysku, robisz rozruch z płyty i formatowanie masz dalej w procesie instalacji..

Savater
04-01-2010, 16:42
Mam plyte z win xp, gdy instaluje pisze ze na plycie jest starsza wersja od tej co jest na komputerze. Na 2 plycie z win xp tez tak pisze ale moge instalowac, a tu okazuje sie ze trzeba kod wpisac 25 literowy 0.o podalby ktos takowy kod? byl bym bardzo wdzieczny...

'Oxidosis'
04-01-2010, 16:48
Mam plyte z win xp, gdy instaluje pisze ze na plycie jest starsza wersja od tej co jest na komputerze. Na 2 plycie z win xp tez tak pisze ale moge instalowac, a tu okazuje sie ze trzeba kod wpisac 25 literowy 0.o podalby ktos takowy kod? byl bym bardzo wdzieczny...

Przecież ten kod powinieneś mieć gdzieś na płytce/pudełku/instrukcji czy kij wie gdzie indziej. Nikt Ci nie poda kodu o.o

Ernesto
04-01-2010, 17:44
Przecież ten kod powinieneś mieć gdzieś na płytce/pudełku/instrukcji czy kij wie gdzie indziej. Nikt Ci nie poda kodu o.o

hah usmialem sie kiedys jak formatowalem dla ziomka pozyczonym winem to byl zly kod na kopercie <nie pytajcie skad mialem :P > sa w necie klucze do windowsow i czasem mozesz znales odpowiedni do swojego wina : > tylko nie pamietam jaka to stronka ale w google.pl napewno znajdziesz: >