PDA

View Full Version : Wielka odnowa serwera.

Stormczester
03-01-2010, 15:11
Witam. Mimo, iż nie gram na serwerze to orientuję się jaka panuje tam sytuacja.. gra bardzo mało osób. Chciałem więc zaproponować renowację serwera.

Moja propozycja:

[Strona]

Zmiana desingu strony na FLASH! W końcu technika informatyczna idzie do przodu, nieprawdaż ? :).
Zacząć współpracować z jakimiś serwisami o tematyce gier komputerowych, wiadomo.. reklam nigdy nie za wiele :>
Zlecenie PROFESJONALNEJ firmie stworzenia wersji trial o serwerze apo.

[Serwer]

Zacząć robić porządne odnowienie starych miejsc.. Tiquanda, Evul.. Na nowoczesne :)
Nowe ekspowiska dla graczy nisko poziomowych, jak i średnio poziomowych
Zbudować a'la hotel. Wykupuje się mieszkanie powiedzmy na tydzień za 5 tysięcy kryształowych pieniążków (5kcc). I nie można kupić znowu przez dwa tygodnie. Każdy by chciał mieć swój domek, chociaż przez chwile, bo nie można już kupić
Nowe domki wolno stojące.
Zmiana miasta rookgard na nowoczesne.

[Administracja, zarząd, obsługa serwera]

Do pilnowania porządku w grze zatrudnić przynajmniej 5 Mistrzów Gry! tak duża ilość osób używająca nielegalne oprogramowanie nie ma problemu ustawić "cave bota", bo mała ilość Mistrzów Gry nie może wszystkich wyłapać.

Pozdrawiam.

Poziomkuwa
03-01-2010, 15:15
Strona we Flashu? Wiesz co to odznacza dla słabych kompów? =/ FLASH mojemu komputerowi nie straszny, ale na laptopie moich rodziców mozilla się ścina, więc resztę można sobie samemu dopisać. Aha, i co masz na myśli mówiąc 'nowoczesne'?

Wolly
03-01-2010, 15:18
Z tym FLASH'em przesadziłeś, ale po za tym jest za. Takie zmiany wiele by zmieniły i myślę, że na dobre. Może ktoś z administracji się wypowie na ten temat.

Dark Devorious
03-01-2010, 15:18
Rookgard pare miesiecy temu zostal przerobiony ... Nie wiem co chcesz w nowym "nowoczesnym" rooku ^.-. Co do propozycji , kazdy chce zeby wrocil dawny klimat APO :)

Axelo .
03-01-2010, 15:19
Może jeszcze dodajmy reklame w TVN, reportaż w faktach i uwadze, napewno kogoś przyciągnie tak korupcyjny ots.

Assassin Mateusz
03-01-2010, 15:23
Wszystko okej, ale co do stronki to nei zabardzo... Tutaj polowa ludzi ma kompa tlyko do tibii ^^

KaZeK
03-01-2010, 15:25
Może jeszcze dodajmy reklame w TVN, reportaż w faktach i uwadze, napewno kogoś przyciągnie tak korupcyjny ots.

Przepraszam mistrzu za moją obrazę.

Jak najbardziej za, najlepszy pomysł to odnowienie Evul i Tiquandy.

Emo
03-01-2010, 15:27
Zmiana desingu strony na FLASH! W końcu technika informatyczna idzie do przodu, nieprawdaż ? .
Ta... Flashowy zamulacz. Myślę, że jest to niepotrzebne. Obecna strona jest dosyć przejrzysta, niedawno właśnie wygląd został zmieniony.

Zacząć współpracować z jakimiś serwisami o tematyce gier komputerowych, wiadomo.. reklam nigdy nie za wiele :>
Niby tak. Z drugiej strony APO jest wśród OTSów spory czas, większość ludzi wie o istnieniu tego serwera, ale nie wszyscy chcą wracać do Tibii 7.6, gdzie są już bardzo duże lvle, a załapanie się chociażby na top 10 w statystykach zajmowałoby bardzo dużo czasu. Są serwery 8.42 ...na których gra po 15 ludzi.

Zacząć robić porządne odnowienie starych miejsc.. Tiquanda, Evul.. Na nowoczesne
Takie odnawianie może pochłaniać więcej czasu niż robienie miejsc od nowa. Zamiast jakiś wielkich innowacji, lepiej dorobić kawałek terenu.

Nowe ekspowiska dla graczy nisko poziomowych, jak i średnio poziomowych
Po co?! Expowisk jest naprawdę bardzo dużo dla low lvli, dla średnich trochę mniej, ale i tak wystarczająco. Problem w tym, że wszyscy chcą expić na potworach, które dają najwięcej loota i expa, nie lepiej czasami iść na coś słabszego i zdobywać lvle w spokoju?

Nowe domki wolno stojące.
Chociaż parę na pewno by się przydało. Teoretycznie low lvle nigdy nie będą mieć swoich 4 kątów i tu dobrym rozwiązaniem byłby hotel. Można by go zbudować w Evul. Ożywiłoby to z pewnością to miasto.

Zmiana miasta rookgard na nowoczesne.
Myślę, że jest zbędne. Stosunkowo dużo updatów ostatnimi czasy było na rooku. Mam na myśli te rook anihilatory itp..

* Do pilnowania porządku w grze zatrudnić przynajmniej 5 Mistrzów Gry! tak duża ilość osób używająca nielegalne oprogramowanie nie ma problemu ustawić "cave bota", bo mała ilość Mistrzów Gry nie może wszystkich wyłapać.

Do posady GMa potrzeba naprawdę zaufanych osób. Niewiele jest takich. To oczywiste, że im więcej osób z administracji tym lepiej...

diamondback
03-01-2010, 15:30
Jeżeli 350 osób to dla Ciebie bardzo mało to nie wiem ile było by dla CIebie bardzo dużo 900? człowieku 350 osób online na OTS to bardzo duża ilość graczy :) Zmiany prawie wszystkie mi się podobają , pewne jest raczej to ze 90% z nich nie wejdzie nigdy w życie . Strona FLASH? nie dawno zmienili wygląd strony więc wątpię żeby ktoś się teraz tym zajął najbardziej to na 7,6 chyba potrzeba nowych respów dla 300-500 poziomowych graczy oraz pomysł Kapitana Alkohola :) potwór między Queen a Ward dla 1000-1,500.

Arcano
03-01-2010, 15:31
Myśle, że pomysl z flashem marny. Stronka niech zostanie taka jaka jest. Z resztą propozycji się oczywiście zgadzam. :D

Marcelllo
03-01-2010, 15:33
Jestem na tak ale tylko na niektóre propozycje...

Uważam, że to co znajduje się pod napisem [Strona] nie musi być wprowadzane :d Strona jest ładna, jakieś prezentacje na Youtube są...

Reszta jak najbardziej powinna zostać wprowadzona - PS. Rookgard już został odbudowany :s

Stormczester
03-01-2010, 15:57
To tylko i wyłącznie moje propozycje. Zazwyczaj na stronach, gdzie znajduje się wersja flash istnieje możliwość wyboru.. między PHP\xhtml a flashem.

//Axel
Czy ja mówię tutaj o reklamie telewizyjnej? Uspokój się.

Anusiak Wielki
03-01-2010, 16:05
A wszystkie miejsca w hotelu chyba bys sam wykupil to ta 1 propozycja ktoa mi sie nie podoba

Kumpel Armii
03-01-2010, 16:53
Ekstra poymsł!
W końcu coś przemyślanego ...

Rookgard jednak został odnowiony niedawno i już nie ma co tam dodawać, bo też są już same boty!.
Gm'ów za mało i to owiele!
Strona flask, dobry pomysł, ale niektórzy będą mieli problemy :/

Ostatecznie oczywiście jestem na TAK ;)

Zarexoholik?
03-01-2010, 16:57
Zgodzę się tylko z ulepszeniem starych, zaniedbanych miast typu Evul. Tam już się nic nie dzieje, a w momencie usunięcia tzw. 'ev pvp' to miasto jest tylko siedzibą noobków, którzy pozwalają sobie tam botować w trainerkach.

Mitek
03-01-2010, 17:01
Ciekawa propozycja. Moglo by byc cos takiego. Moze na APO zaczęłoby grac wiecej osob jak kiedys. :)

Rou
03-01-2010, 17:30
I tu masz rację, jestem na TAK....:):):):):):)

Alvaster
04-01-2010, 16:36
Z FLASHEM przesadziłeś ,ale reszta propozycji podoba mi się.Jestem za.

Aliant
05-01-2010, 07:30
nie!!...
bo i tak nikt tego nie zrobi...
a powinien powstać potwór miedzy OTS King a OTS Qeen
tylko nie piszcie ze to jest fluber czy ball -.-
bo jak na razie expi się od 200-1000 na kingach...

Zbigniew Wodecki
05-01-2010, 15:12
Jak najbardziej jestem na tak, przydało by się coś nowego.

Mehu
05-01-2010, 15:22
Zgadzam się z wyjątkiem renowacji strony. Najbardziej przejrzysta stronka APO wg. mnie to była ta czarna przez 2007, 2008 i kawałem 2009. Nie zgodzę się także z tym hotelem, bez sensu w ogóle, lepiej już te domki nowe. Najlepiej w city : D