View Full Version : Server 7.6, Dopracowana ?adnie Propozycja
Prosił bym moderatora który tylko wszedł na ten temat o nie usuwanie go
Moja propozycja jest to PRÓBNY SERVER: ( co nie którzy widzieli już moje tematy na ten temat
i mówili, że takie propozycje już były, akurat ta jest troszeczke inna i prosił bym moderatorów o nie usuwanie jej bo numero uno nie łamię regulaminu i numero tłajs jeszcze takiej nie było )
Proponuję żeby któryś z Gmów/Godów/Adminów ( Czy jak wy tam siebie nazywacie )
Zrobił zapowiedź kiedy ewentualnie mógł by być nowy server 7.6 ewentualnie restart na starym, ponieważ jak wynika z mojej ankiety co odwiadywałem się po serverach gdyby ruszyło nowe APO ( Bo 8.42 i rox to nie jest nazywane APO tylko odrazutkami ) grało by na nim 95% starych graczy
licząc z tym, że przez te kilka lat nazbierało się ich sporo kolejki by były o wiele większe niż na samym starcie... Nie chce tutaj nic kolorować, zrobiłem ten temat bo bardzo mi brakuje starej atmoswery na APO, kiedy grało 700+ osób i była to gra tylko dla gry nie dla pieniędzy nie dla Załatwiania smsów...
Tu jest kilka słów ode mnie dla samego Mortiisa, pytałem się ludzi co by zrobili gdyby ruszył nowy server APO prawie 85% odpwiedziało mi "Kupił bym pacca i zapierdalał tak ostro" większość oczywiscie opowiadała "zaczą bym grę Knightem, ale to zależy jeszcze od uha" ..
Więc naprawdę proszę czy nie warto by postawić nowego servera 7.6?
na którym znowu była by walko o pierwszą pandemke? jaka to była radość
gdy zdobyłeś taki rare przedmiot, gdy miałeś domek w city? HOHo !
Gdy dałeś rade solo ots kinga za 150lvlu? mogłeś sie tym pochalić na forum i był byś bohaterem... teraz pokonanie ots kinga to dla więkości tak zwany "HIT" czy nie warto spowrotem przywrócić tej atmoswery? chociaż na próbe Mortiis błagam cie, zobaczył byś... postawił byś np warunek 600+ osób, zdziwił byś się bo przy reklamie i gdyby serv wystartował na ferie miał byś 800+++ ...
Sonda Dodana, Regulamin nie jest w żadnym punkcie łamany
Edited: Kilka słów do Moderatorów, gdyby ten temat w jakimś najmniejszym punkcie łamał regulamin, proszę o poinformowanie mnie Jak, postaram się to jak najszybciej poprawić
Patryk1441
05-01-2010, 13:40
Jéstem za serwerem 7.6 ale nowym. Jak wiadomo wiele osob powbijalo te hlvle i Mortiis napewno nie usunie im dorobku kilku lat. Mogl by postawic ten probny 7.6 , zobaczyc ile osob bedzie na nim grac.
Ja jestem jak najbardziej na tak... Podoba mi sie Twoja propozycja... Grał bym napewno na tym nowym serverze... To by bylo cos... Stary klimat apo... Wiem ze bylo bardzo duzo takich propozycji ale Mortiis moglby sie poważnie zastanowić nad tą propozycja...
Jak dla mnie to nie ma kompletnego sensu, ponieważ powiedz mi co na to powiedzą Hlvl'e z teraźniejszego APo Na bank będą zadowoleni haha :rolleyes: NOT
w tym poście będę umieszczał odpowiedzi na poniższe i powyższe posty,
krótko ujmując, żeby nie robić spamu każda odp będzie ujęta w tym poście
Jak dla mnie to nie ma kompletnego sensu, ponieważ powiedz mi co na to powiedzą Hlvl'e z teraźniejszego APo Na bank będą zadowoleni haha :rolleyes: NOT
Tak, tyle, że Grających teraz hide lvli jest max 100, zostali by oni na starym serverze, a nowi gracze przesli by na nowy server *przy tym starzy by jeszcze wrócili*
Jak to ujełem, server mógł by powstać na próbe
7.6 jeśli ma powstać to mogł by ale tylko jakiś np. na 1msc tymczasowy skopiowane wszystkie chary z starej armii, i np. exp x50 ,fragi 10min , żeby można było się pobawić i potestować
Wyjdź mi stąd z takimi propozycjami, proponowałem na próbe ale nie po to żeby jakis ułomek zaproponował skopiowanie servera... won.
Omg... Powaliło Cię? Gdyby zrobili restart pewnie polowa polowa by odeszla.. ZEDCYDOWANIE NA NIE !!!!!
Czyta sie cały temat, pozdro.
Edit: prosił bym o bana dla Ravax, 25 postów w 3dni? nabijacz here?
E,mnie osobiście ta propozycja w ogóle nie podchodzi :(! Czemu? Armia stoi już kilka lat ,co z czasem włożonym w exp?;] Ludzie wydali masę kasy na APO pewnie nie byli by zadowoleni gdyby im teraz wszystko usunięto =) ..Owszem , cieszył bym się gdybym to ja zdobył pierwszą pandemke na serwerze ,gdybym pierwszy wbil 500 czy 1000lv ,ale jednak wolę to nasze noobowskie APO :mad:
Jest jeszcze porpozycja nowego próbnego, nie resetu ;>, pozdro
N-series
05-01-2010, 13:57
Jaki lvl miałem najwiekszy? , nie jest dobrze i tyle nie chcesz to idz na inny albo na 8.42 apo ,rox czy coś to że nie umiesz expić to nie nasza wina
..:TaLoS DrUid:..
05-01-2010, 14:21
Nie niech usuna apo 8.42 i Rox a dodadza jakis serv pod 7,6 ale tego starego APO ZEBY nie usuwali!
N-series
05-01-2010, 14:23
7.6 jeśli ma powstać to mogł by ale tylko jakiś np. na 1msc tymczasowy skopiowane wszystkie chary z starej armii, i np. exp x50 ,fragi 10min , żeby można było się pobawić i potestować
Old Ravax
05-01-2010, 14:26
Omg... Powaliło Cię? Gdyby zrobili restart pewnie polowa polowa by odeszla.. ZEDCYDOWANIE NA NIE !!!!!
diamondback
05-01-2010, 14:33
E,mnie osobiście ta propozycja w ogóle nie podchodzi :(! Czemu? Armia stoi już kilka lat ,co z czasem włożonym w exp?;] Ludzie wydali masę kasy na APO pewnie nie byli by zadowoleni gdyby im teraz wszystko usunięto =) ..Owszem , cieszył bym się gdybym to ja zdobył pierwszą pandemke na serwerze ,gdybym pierwszy wbil 500 czy 1000lv ,ale jednak wolę to nasze noobowskie APO :mad:
Old Ravax
05-01-2010, 14:37
Tak. Popieram Cię. APO podoba mi się właśnie w tym, że stoi już kupe lat i do tego nigdy nie było tu resetu. Wiele graczy wsadziło w APO połowe swoich kieszonkowych ;) Dlatego nie podchodzi mi ta opcja ;/
Bylo ze 100 tematów i zaden nie wszedł i nie sądze zeby ten wszedl.
Tak juz jest.
Oczywiscie glos na tak
Zbigniew Wodecki
05-01-2010, 15:06
Jak Mortiis się wypowiedział, nie będzie serwera 7,6.
ale głos na tak.
Co prawda to prawda, apo osiągneło sukces jeśli chodzi o OTS, może ktoś inny w przyszłości wpadnie na inny pomysł zrobienia OTS'a to wtedy będziesz się cieszył pierwszym questem na jakiś inny item. Nie ma sensu robienia 2 serwera.
Ile razy można wam do cholery powtarzać ?!
Nie będzie drugiego serwera pod protokół 7.6 !
Jestem na nie.
Jak pan wyżej powiedział, nie będzie nowego 7.6. Administracja tłumaczy się tym, że silnik pod starą Tibię jest bardzo niestabilny. Osobiście znam pewien OTS, który jedzie na protokole 7.6, silnik jest nieco edytowany i jakoś nie ma crashy i bugów. Dla chcącego nic trudnego... Nawet gdyby taki serwer powstał, nie grałbym na nim. Nie chcę znów wracać do tych pikseli... Powstrzymam się od głosu w sondzie.
Ero Senin
05-01-2010, 15:56
@up
Nie wiem po co się wypowiadasz na tibijskim forum skoro nie grasz : l
Poza tym pewnie na tym OTS'ie o którym mówisz nie graja takie cwane osoby jak tu dlatego nie ma crashy :p
@top
Jestem za ale mortiis raczej tego nie zrobi :(
Po pierwsze, aby powstał nowy serwer, trzeba włożyć w przygotowania dużo pracy. To nie jest takie łatwe. Po drugie musiałaby powstać jakaś nowa mapa, bo ta powoli staję się nudna. Ogólnie jestem na nie, bo takowy serwer i tak nie powstanie.
Mi by to odpowiadało, ale nie wiem czy Mortiis w ogóle liczy się ze zdaniem graczy, którzy są nieodłączną częścią tego serwera. Ale to nie wejdzie w życie niestety ;/
Głos na tak.
Jestem za, ale nowy serwer, bez restartu starego. Były by 2 równoległe serwery, dedyk już jest (zamiast roxa lub 8.42 na których nawet sie nie zwraca dedyk).
Sam bym zaczął grać na nowym 7.6 , gdyż na pewno atmosfera byłaby fajna. Chciałbym bardzo aby Mortiis albo Tygrys wypowiedzieli się w tym temacie czy w ogóle mają w planach odpalenie nowego 7.6 bądź 8.42 z rl mapą :D
Dla Mortiisa , Tygrysa napisanie nam tutaj to kilka sekund a dla nas jakże cenna informacja. Obyło by się bez spamu itp...Wiedzielibyśmy na czym stoimy.
Ja też składałem taką propozycję ale nie przeszła. Osobiście grałbym na takim serwerze :)
Zaznaczyłem najgorsza z możliwych odpowiedzi dlatego bo w twoim temacie pojawiła się ewentualna sugestia usunięcia dorobku wielu graczy. Ten serwer nigdy już nie upadnie, nie może upaść a tym bardziej nie zostanie zlikwidowany i zrestartowany.
Twoja propozycja w 20% może jest słuszna, mianowicie gdyby powstał serwer taki jak: dokładna kopia APO 7.6 koniecznie z exspem razy 5 (na pewno nie większym, ani mniejszym bo gdyby był mniejszy to możliwe, że nowi gracze by go nie wybrali, a większy też nie bo z 7.6 przenosili się by na 7.6) (ten nowy). Warunkiem utrzymania takiego serwera było by np. (przez miesiąc stworzenie 1000 postaci (które osiągną przynajmniej 100lvl), i ewentualny warunek że jak się Gmowi ten serwer nie spodoba to po miesiącu może go usunąć a jeżeli się spodoba to zostaje na stałe :]
NIE NAWIĄZUJĄC DO NICZEGO MIŁO BY BYŁO JAKBY NA FERIE POSTAWILI TEST SERWER NA 7.6 Z EXSPEM RAZY 500 ALBO Z PVP ENFO :p
I jeszcze jedno jak może powstać serwer nie dla sms i nie dla pieniędzy myślisz że wynajęcie serwera kosztuje 1zł na miesiąc ? To się mylisz. A twoje statystyki że 95 % graczy by wróciło są lekko przesadzone :] ale ogólnie propozycja z małymi poprawkami do przyjęcia moim zdaniem.
Marcelllo
05-01-2010, 20:53
Jestem za! Tylko mógłby być exp x2 lub x3 to wtedy by była zabawa... Znów w 5 osób na queeny :D Kiedyś to było coś... A niski exp wydłużyłby zabawę :)
Stara atmosfera nigdy nie wróci, nie pomogłoby 5 nowych serwerów. Poza tym nikt nikogo nie zmusza do gry na aktualnym serwerze.
Daremna propozycja.
Fajnie gdyby powstał nowy serwer 7.6
Jak kiedyś, wystartowałby wielki wyscig szczurów.
Tylko proonowałbym na starcie "skurczyć" mapę. Tak, żeby nie dało się odrazu lecieć na Dracule. Niech kolejne fragmenty obecnej mapy i expowisk, będą otwierane co np miesiąc.
Ahh te zarwane nocki, pełne ekspowiska, chodzenie w grupie, żeby cie z respa nie przegnali.
Czy ktoś z was pamięta wrażenia przy biciu Kingów podczas najazdów, albo jak dali Ots Queen obok ghostlandu i ze 40 osób padło :D Ahh te emocje
Chcę nowy serwer i może to być z restartem starego ;) gdyż mam 4 kumpli którzy odeszli bo na APO już latają po 2.5k lvl więc co to jest za gra , zaznaczyłem nowy z restartem starego ale nowy też może być ;p ale z tą mapą która jest i exp x3 powiedzmy lub exp x4 i gitara
Dobry pomysł reput dla ciebie
Seth Drut
14-01-2010, 08:11
ile mozna pisac takich propozycji ;)
nawet jak powstanie nowy serwer, to watpie ze 95% graczy wróci. zabicie kinga na 150lvl i wstawienie ss na forum... to dalej nie bedzie wyczyn, bo wiele ludzi juz to robilo ;)
Jestem na tak ale to i tak nie wejdzie w życie ponieważ, bardzo dużo osób grało na 8.42 a gdy powstało APO ROX to dużo osób odeszło z 8.42 na ROX a gdy im sie znudziło rox do poprostu odeszli z apo bo nie chciało im sie wracać na 8.42 i Mortiis właśnie dlatego nie chce zrobić nowego serwera 7.6 aby nie stracić ostatecznie wszystkich graczy...
Ja bym wolal zeby zrobili roxa na 7.6 i usuneli z niego elemtenty rla, czyli kupowanie czarow, czary, itemy, potwory itp. Cos jak mazurski tylko bez nieustajacych lagow, masy bugow i msow walacych z morta;p
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
14-01-2010, 12:21
i mówili, że takie propozycje już były,
No bo były. Jak zwykle temat utrzyma się z 6h, a potem olany ciepłym moczem spadnie daleeeekooo. W sumie to nawet jestem za takimi tematami, bo można sobie elegancko nabić posta
#topic
A żeby się nikt nie przyczepił, to powiem, że za. Ale pod jednym warunkiem. Tylko na tydzień, a nie na 4 miechy.
#edit
To jeden z moich dłuższych postów 0o
West Side Ryder
14-01-2010, 14:11
Cogu!
POwiem Ci nawet że kilku znajomych by grało z old apo arystos, pustelnik, johnny knoxville, 2x czarnych lucyferow, chir itd / itp.
Najlepszy rozwiazaniem bylo by restnac chary na apo 76
ale to zalezy od wszystkich
Pan Gonzalezik
14-01-2010, 14:37
Jestem za nowym APO 7.6. Ale żeby serwer miał starą mapkę APO. Kiedy to Kanion był wielką nowością i 200 wbijało się na dlach w ev.
Nowe APO to byłby powrót starej atmosfery. I większa szansa bycia najlepszym. :D
Vortigen
14-01-2010, 17:09
Fajny pomysł, ale najbardziej chciałbym jednej rzeczy na nowym serwie (jesli powstanie). Ścisłej kontroli rzeczy typu Wosso i inne boty, a przypadku złapania ban na ip na parę set godzin, żeby nie mógł uczestniczyć w wyścigu szczurów. Bo jak teraz widzę 100lvla na draculach który "bierze na klatę" sorkiem to mnie krew zalewa.
Fajny był też pomysł ze stopniowym odkrywaniem mapy (może mapy z drobnymi zmianami i n[ bonusami dla pierwszych zwiedzajacych).
PS. Zaznaczylem TAK, ale na nowym serwie.
handlarz_narkotykow
14-01-2010, 17:27
7.6 to już jest przeżytek niech się zajmą serverem 8,42 lepiej niech tam coś zmienia a nie o nowym serverze 7.6 walkujesz temat.. ;|
!!sQaua!!
14-01-2010, 17:28
Nie wiem, czemu nazywasz APO 8.42 'odrazutkami', moim zdaniem jest to bardzo dobry server, tylko frekwencja graczy na nim spadła, po wprowadzeniu ROXa.
Zgadzam się na nowy server 7.6, ponieważ szanuję to, że większość ludzi chce grać na 7.6, ale nie powinno się dyskryminować ludzi, którzy wolą 8.42, mimo bardzo małej ilości osób, które tam grają.
Uważam że powinni zrobić nowy server 7.6...... tu są 2.5k++ ....jednak proponuje zostawienie starego servera 7.6 dla h lvli...
Reput dla ciebie
K\/!N$T0R
14-01-2010, 17:52
Jestem na tak, administracja mogla by zrobic probny server pod 7.6 np. na 2 tygodnie.
P.S Gdyby powstal nowy server bylo by mi szkoda starego apo 7.6 :(
Ludzie zacznijcie myslec po co wam nowe servery jak stare sie wogole nie rozwijaja, po prostu zenada, tak samo jak last update...
sodziewalem sie czego co mnie zacheci do expienia dalej na roku, a tu totalna klapa, zawiewa lajnem i nie mam sensu tutaj juz grac,a tak pozatym postaram sie pozbyc chara jak to to "ZGNIJE" :)))
sqlterpa
14-01-2010, 18:37
Chcesz nowy server? BUhahaha albo restart !?! TO JESZCZE WIĘKSZE BUHAHAHA!!!! Chłopie co Ty myślisz , że jakby zrobili restart to nagle ktoś był by kimś?! Co zabiją kinga na 150 lvlu . aha 50% graczy by odeszła bo stwierdzili by, że to bezsensu... 4 lata nie było restartu a teraz ma być? Weź ogarnij...reszta by grała fakt ale to tylko z tego powodu żeby na tym zarobić.
Tak, ale nowy.
Mortiis nie zrobi restartu serwera, tego co jest. Prędzej doczekamy się nowego serwa, niż restartów postaci.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.