View Full Version : Mikrofon nie dzia?a... ?
>>Vegos<<
05-01-2010, 16:23
Witam.
Wczoraj kupiłem słuchawki z mikrofonem VAKOSS podłączyłem do komputera. Wszystko słychać, ale... Mój znajomy mówi, że tylko szept słyszy.(przez skype'a) Jak podłączyłem starsze słuchawki z mikrofonem-wszystko jest jak trzeba.
Jak rozwiązać problem?
PS. Patrzyłem w panel sterowania i tam wszystko mam na max'a ustawione, zaznaczone na mikrofon...
Co się tu dzieje ?
Oczywiście, za każdą, nawet jak nie pomogło to dam reput (+)
Jak w panel sterowania patrzyłeś to wejdz w ustawienia skype i tam masz głośność spróbój tam coś poszperać.
Palldino
05-01-2010, 16:31
A zrobiles rozmowe testowa??? zobacz to moze
.Panicz.
05-01-2010, 16:35
Sprawdź czy słuchawki mają jakiś suwaczek (pokrętełko) do sterowania dźwiękiem czy tam mikrofonu. Jeśli to nie pomoże to:
- Kliknij w panel sterowania
- Dźwięk
- I tam masz takie trzy paski na górze.
Na pewno będzie tam wyświetlany twój mikrofon (w którymś pasku)
Jeśli nie,to kliknij prawym przyciskiem myszy na białe tło i tam będzie coś takiego jak pokaż niepodłączone urządzenia.
SPRAWDŹ USTAWIENIA W SKYPE!
BO KAŻDE NIESKONFIGUROWANE URZĄDZENIE MA USTAWIENIA FABRYCZNE USTAWIONE NA NAJNIŻSZE,MOŻE DLATEGO JAK PODŁĄCZASZ STARE URZĄDZENIE TO WSZYSTKO JEST OK.
WIĘC SPRAWDŹ W PANELU STEROWANIA 'DŹWIĘK' I W SKYPE!
JEŚLI TO NIE POMOGŁO TO ZAINSTALUJ STEROWNIKI,A JEŚLI TO NIE POMOŻE TO MUSISZ IŚĆ DO BIEDRONKI xD i wymienić na nowe. :D
Przecież napisał że dzwonił do kolegi -.-
>>Vegos<<
05-01-2010, 16:41
Jak w panel sterowania patrzyłeś to wejdz w ustawienia skype i tam masz głośność spróbój tam coś poszperać.
Nic nie dało :/
Nic nie dało :/ Skype nie wykrywa głos.
Sprawdź czy słuchawki mają jakiś suwaczek (pokrętełko) do sterowania dźwiękiem czy tam mikrofonu. Jeśli to nie pomoże to:
- Kliknij w panel sterowania
- Dźwięk
- I tam masz takie trzy paski na górze.
Na pewno będzie tam wyświetlany twój mikrofon (w którymś pasku)
Jeśli nie,to kliknij prawym przyciskiem myszy na białe tło i tam będzie coś takiego jak pokaż niepodłączone urządzenia.
SPRAWDŹ USTAWIENIA W SKYPE!
BO KAŻDE NIESKONFIGUROWANE URZĄDZENIE MA USTAWIENIA FABRYCZNE USTAWIONE NA NAJNIŻSZE,MOŻE DLATEGO JAK PODŁĄCZASZ STARE URZĄDZENIE TO WSZYSTKO JEST OK.
WIĘC SPRAWDŹ W PANELU STEROWANIA 'DŹWIĘK' I W SKYPE!
JEŚLI TO NIE POMOGŁO TO ZAINSTALUJ STEROWNIKI,A JEŚLI TO NIE POMOŻE TO MUSISZ IŚĆ DO BIEDRONKI xD i wymienić na nowe. :D
Przecież napisał że dzwonił do kolegi -.-
Patrzałem, co do skype'a nic nie ma złego wszystko na max'a. W panel sterowania wszystkie paski na max'a i nic...
Zrobiłem test i pisze, że źle podłączyłem, ale jak znów starsze podłączyłem to jest ok...
Może nowe sterowniki do tego trzeba ?
!!sQaua!!
05-01-2010, 16:56
Miałem coś podobnego, zrobiłem coś takiego:
Panel sterowania>dźwięk, mowa i urządzenia audio>dźwięk i urządzenia audio>głos>urządzenia domyślne <w nagrywaniu głosu> i tutaj zmieniłem <bo były tylko 2 opcje, zmieniłem pierwszą na drugą>
>>Vegos<<
05-01-2010, 18:53
Miałem coś podobnego, zrobiłem coś takiego:
Panel sterowania>dźwięk, mowa i urządzenia audio>dźwięk i urządzenia audio>głos>urządzenia domyślne <w nagrywaniu głosu> i tutaj zmieniłem <bo były tylko 2 opcje, zmieniłem pierwszą na drugą>
Trochę nie rozumiem... ?
Możesz normalnie wytłumaczyć ?
Trochę nie rozumiem... ?
Możesz normalnie wytłumaczyć ?
http://i49.tinypic.com/142bfqq.png
Jak podłączyłeś do front panelu, a masz rear zaznaczony, to się nie dziw że cicho jest. No i vice versa. Jak rear, to front.
@Down
Forma obrazkowa > Twoja łopatologiczna
.Panicz.
07-01-2010, 15:15
^Crayon - to samo ja napisałem -.-
Patrzałem, co do skype'a nic nie ma złego wszystko na max'a. W panel sterowania wszystkie paski na max'a i nic...
Zrobiłem test i pisze, że źle podłączyłem, ale jak znów starsze podłączyłem to jest ok...
Może nowe sterowniki do tego trzeba ?
Powiedziałem Ci że jeśli to nie pomoże to idź do sklepu w którym kupiłeś te słuchawki... Nawet na starych sterach powinno działać (Jeśli nie masz w ogóle sterowników,to zainstaluj i sprawdź). ;) :rolleyes:
adrian rook xD
09-01-2010, 15:43
Dobrze podłącz mikrofon w dowolnym omg nie wiem jak sie to nazywa ja mam realtek ;d tam dobrze podłącz mikrofon
>>Vegos<<
09-01-2010, 17:44
^Crayon
Oto efekt...
http://img297.imageshack.us/img297/497/beztytuuexh.png
Opcje dźwięku i zwiększ głośność nagrywania. Możesz również zwiększyć czułość/wydajność mikrofonu. Skoro stary mikrofon działa to sterowniki nie mają nic do rzeczy. ;)
>>Vegos<<
04-02-2010, 23:11
Już nieważne !!!
Proszę modka o zamknięcie tematu....
Dostałem gwarancję...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.