View Full Version : Nowy set
N-series
06-01-2010, 15:01
http://images.tibia.pl/static/items/legs/bastskirt.gif
http://images.tibia.pl/static/items/armor/rangers_cloak.gif
te itemy są w 7.6 , ;d legi są na apo ale nie maja zastosowania można je smiało usunąć
Ok przejdźmy do rzeczy , jak wiadomo na apo 500lvl nawet już smigają sobie w s setach klapach , a na 800 maja full eq(bez kaptura)
przydaał by się nowy set , set by działał tylko wtedy , po wykonaniu kaptura (czyt. postać musi mieć wykonany quest , oraz posiadać kaptur)
po wbiciu 1500lvl nie ma co robić i quest ma się wykonane wszystkie ,(przynajmniej teoretycznie) , tylko , zakup manasów i run, exp, i tak cały czas
Dlatego wprowadzanie tych 2 itemów było by przydatne , tym bardziej że nie ma legów na apo co coś dają ;d
obecnie nalepsze eq to
Przeklęty kaptur, posiada Arm:6
Zwiększa ataki magiczne o 6%
Zmniejsza otrzymywane obrażenia od magii o 6%
Panda 10 od magii
legi jakie chcesz nosisz
czyli 16 od magii mamy i 6 do magii (panda i kaptur)
armor i legi jak wyżej wspomniałem będą działały od 1500lvl i wykonaniu kaptura oraz posiadaniu go , arm i legi do kaptura dawały by 10 od magii (jak panda) i 10 do magii z kapturem mamy seta co daje 16 od magii i 16 do magii
(czyli od pandy i kaptura , było by 10 do magii więcej)
myślę że armor bramka 1.4k lvl apo solo(i tak trzeba mieć kaptur done i mieć go żeby działało)
a legi np. master atom we 2 osoby bramka 1.8k
myślę że fajny pomysł zmotywowało by to graczy do expa ; p
Uprzedzam pytanie , czemu dla h lvl , właśnie temu że na 500 masz seta : ).
@down mi jakoś działają
@up
a mi jakos nie ; >
Obrazki nie dzialaja popraw to z edytuje posta ; D
WTF czego mi posta nie nabilo :\
Pablosikk
06-01-2010, 15:07
przyda się ale nie armor jedynie legi jakieś z właściwościami 3% do magi czy cos a quest np 1,5k ;]
Master Atom SOLO na 1.8k LVLU? HHAHAH XD
Propozycja nie dopracowana, zresztą poczekaj do update może coś będzie.
Niektórzy nie kupują kasy na allegro i ich nie stać na sety czy kaptury więc ogarnij.
^Edit
Nie przesadzaj... Znów będą siadać hity 2 miliony siedem i wszystko na strzała.
Edit2
Wali mnie to ile będziesz bił ważne jest to że tylko zwiększy to hity ms/ed i później będzie płacz bo ed/ms biją za dużo.
N-series
06-01-2010, 15:08
@up kazek czytaj wszystko kaptur i panda to 16 od magii 6 do magii
nowy set z kapturem to 16 od magii i 16 do magii , błąd był z master atomem , master atom we 2 osoby xd
@up 10magii będzie więcej czyli zamiast 14 -16k bić bił bym 10% więcej :o?
Kapitan Alkohol.
06-01-2010, 15:12
Trafiłeś w 10 :D
@top
Jak najbardziej jestem na tak. Legi mogły by dawać -5% od fizycznych (hity z c arrow, broni knighta, od wardów). Jestem za nowym setem ; )
K\/!N$T0R
06-01-2010, 15:13
Ale zal mi twojej propozycji taki quest po zrobieniu kaptura... poprostu zal co maja powiedziec gracze miedzy 300-500 zadnego ciekawego questa. Niewiem czemu myslicie tylko o h lvl. Jestem na nie.
P.S niemusze brac kasy z allegro zeby miec na sl i manasy gram uczciwie
N-series
06-01-2010, 15:15
@up na 300-500 masz tak , bicz, pande (ek i rp na 500 da rade zrobić), shq , wh,coś jeszcze chyba ale nie pamiętam , wbijasz 666 masz klapki 800-1k bh , i qod , więc mało questów? po 1.5k nic nie ma i na 500 można mieć seta bez allegro wystarczy oszczędzać i nie dobijać h lvl , zbierać czasem lota np. za darkrsoe na fw , zresztą kiedyś i ty wbijesz 1500 może i będziesz inaczej na to patrzył ; o
Belfus Adri
06-01-2010, 15:16
Jestem na tak lecz od 2k lev niech maja jakis cel gry ;>
diamondback
06-01-2010, 15:18
Ogólnie chaos jeśli chodzi o tą propozycje:p Nowe spodnie pewnie wprowadzą nam po update i to będzie tyle ze strony naszych władz :) Master Atom solo na 1,8k? Zastanów się :P
Mc Maciek
06-01-2010, 15:22
Tak, tak, niech h-lvle się bogacą... Niby są questy dla średnich lvli, ale jakie są opłacalne? Panda? Później tylko klapy... Cały czas dodawane jest tylko coś dla h-lvli, jestem na nie.
Btw 500lvle biegają w s-setach? A to ciekawa ciekawostka...
#topic
Śmieszne, ja nie lubię nowych setów/sond, jestem na nie.
N-series
06-01-2010, 15:24
@up nie kminisz że jak ktoś selnie takiego seta np. 500lvl to nie będzie działał? bo nie ma wykonanego kaptura ten 500lvl ://? czytaj ze zrozumieniem , low to kwestia paru dni 500lvl w 1msc da rade wbić , coś ty chciałeś żeby było na low wszystko do wykonania? powinno być więcej rare
""obecnie nalepsze eq to
Przeklęty kaptur, posiada Arm:6
Zwiększa ataki magiczne o 6%
Zmniejsza otrzymywane obrażenia od magii o 6%
Panda 10 od magii
legi jakie chcesz nosisz
czyli 16 od magii mamy i 6 do magii (panda i kaptur) "" << zapomniałeś o nowych amuletach więc twoje obliczenia są chybione :)
btw. propozycja nieprzemyślana, ogólnie bez sensu... solowaniem atoma na 1.8 to już mnie rozbawiłeś :):) jeżeli można coś dodać to może dla mniejszych lvl???? bo high lvl i tak ma za dobrze na tym servie (przykładem jest woder :):) :) )
a nawiasem mówiąc poczekajmy na update :D
@@ propozycja jeszcze pod jednym względem chybiona :) nie wszyscy lubią maniaczyć żeby osiągać jak największe lvl. jak brakuje ci questów, nudzi ci się exp zawsze pozostaje pvp :)
@@ down
szkoda to jest tej propozycji... wracaj na allegro ...;>
N-series
06-01-2010, 15:34
@up ja biore pod uwage seta a nie amulety , ogarniaj? , i na 1.8k lvl pisze że master atom a on apo wzywa , jak się ***** nie znasz to się nie wypowiadaj bo aż szkoda czytać
Przydalo by sie ale od czego jest blue robe i mistic turban!
Nie podoba mi sie to zabardzo(dam nie potrzebny jest nowy set):o
*^*Hunterpall*^*
06-01-2010, 15:37
Wedlug ciebie za rok czy dwa to beda mieli 50% od magii i 50% do magii ; o
Taki 2k juz i tak jest za silny, a jak mu dodac jeszcze % to juz by byl terminator.
nie mam zdania
najlepiej poczekac do update moze bedzie cos w tym rodzaju:O
Jestem za stworzeniem nowego seta, ale musi to być dopracowany pomysł, a Twój taki nie jest.
N-series
06-01-2010, 15:43
Nie kminie czego tu nie ma dopracowanego , jest biało na czarnym co by dawał i jak było by go można zdobyć , ale ok
Nie potrzebny jest nowy set... Niech zostanie jak jest (niedługo ma być update więc może wprowadzą nowe legi do kaptura i będzie dobry set...)
xxxElteserxxx
06-01-2010, 16:02
Chlopie zastanów sie co ty piszesz proponujesz zeby nowy set dzialal trzeba miec wykonany kaptur na którym bramka to 1.5 k lvl a na set napisales bramke 1.4k lvl wedłóg mnie wogóle nie przemyslana propozycja jak mozna zrobic tego seta od 1400 jak niema sie zrobionego kaptura który jest od 1500 lvla?
.Panicz.
06-01-2010, 16:04
Fajny pomysł nowy set to dobry pomysł
Pomysł mi się podoba,ale nie do końca wymaga on oczywiście poprawek administratora :)
Fajnie jakby w końcu zaczęli robić przemyślany Update z korzyścią dla postaci z mniejszym poziomem doświadczenia jak i dla tych z większym. :o
Odpowiedzi kogoś z Administratora to nawet się nie spodziewajmy,ale miejmy chociaż nadzieję że to przeczyta i weźmie sobie do serca. ;)
GooHooNe
06-01-2010, 16:18
Ehh Kareleq Po co new Set Jeżeli każdy ma s seta [Broń z QoD] a chcesz new seta.... I na dodatek Bije wiecęj o 10 czy 16% A i tak Nooby w pvp sakładaja Energy ring Jestem na nie
Tak, tak, niech h-lvle się bogacą... Niby są questy dla średnich lvli, ale jakie są opłacalne? Panda? Później tylko klapy... Cały czas dodawane jest tylko coś dla h-lvli, jestem na nie.
Nie wiem czy specjalnie to napisałeś "ciekawa ciekawostka" = masło maślane. :)
Jestem na nie. Za chwilę tylę będzie tych itemów, że padne będą typy robić na 300 lvl a bh na 600. Za dużo jest itemów które dają + do maginczych i - od ataków maginczych. Można zrobić ewentualnie same legi, ale żeby miała tylko dobry arm.
Jestem na nie, to byłoby już za dużo. Jedynie co może powstać to jakieś spodnie, ale nie koniecznie dodawające magii itp.
Jestem na tak ale quest od 2k levela i tak jak mówił Kapitan od fizycznych ataków bronić bardziej powinien.
jestem na nie poniewaz jest to glupi pomysl a nowy set bedzie zbedny
Dark Devorious
06-01-2010, 17:39
Jestem na TAK. Ale zeby quest byl od 2k lvl i mniejsze wlasciwosci owego seta ;f Narazie i tak poczekajmy do update.
jak dla mnie to powinni all usunąć i zostawić tylko.. blue robe mys turban
i items z QOD :)
po co ? masz s seta,kaptur,perfecta,klapy...a za male hity walisz ? i tak hity sa duze po co ci to...przeszedlby pomysl twoj a potem by było ze cie zabil ktos szybko i nie zdarzyles sie uhnąc.
Tak, wprowadzą ci to eq, a później poleci kolejna propozycja i znów % do magii i % od magii, aż będzie eq zmniejszające hity od magii o 50% i eq zwiększające hity o 50%. Później kolejne i kolejne... Ile wy checie tego eq? może jakieś nowe respy? bo wardy sa dla 4 osób. Torus+Breed na drugim respie a na pierwszym maxymalnie 2 osoby, żeby się respiły.
@Topic
Nie.
Krulowiec
06-01-2010, 21:09
Jestem na NIE , dlaczego ?
2k ek bedzie nie do zabicia a bedzie strzelał takie hity, ze szok.
Pozatym dodajcie jakies respy tak jak Adasik pisał a nie tylko w magie i w magie.
Zarexoholik?
07-01-2010, 07:32
Po co? Jest oki, więc po co nowy set? On i tak ci nic nie pomoże w pvp. Jesteś skończony. : /
Bezsens , poczekaj do Update może coś wprowadzą swojego bardziej ciekawszego ;S 500 lv latają w setach? to chyba tylko allegro. ;c Ogarnij troszke .
btw . Nie ;s
Marcelllo
07-01-2010, 18:50
Jestem na tak, myślę, że to fajny pomysł :) Nawet sposób wykonania questa jest nawet nawet ale i tak kiepski... Trzeba więcej zabawy a nie solo room i gotowe!
Mogliby coś wprowadzić... :) To nie jest aż tak dużo roboty :s
Zbigniew Wodecki
07-01-2010, 19:01
Tak tak, kolejne rzeczy dla h lvli, najlepiej niech porobią Questy od 3k lvli. Nie pomyslales o low lvlach. Jestem na Daj coś czyli nie : )
Seth Drut
07-01-2010, 19:06
jestem na nie. przesadziles z tym ze dzialaly by od lvl'a ;]
nowe legi sa potrzebne, ale nie takie .. wiec jestem na nie
W sumie to nie wiem ogólnie pomysł niezły, ale szczegóły trzeba dopracować. Oczywiście nie może pomysł być tak prostacki jak opisałeś to nie w stylu APO...:) POZDRAWIAM
Koczu Rook
08-01-2010, 15:46
Nie potrzeba nowego seta na main. I tak nie długo będzie nowe axe.
- Dodany został resp Dracul (pacc).
- Możliwość sprzedaży u npc takich itemów jak winged helmet, soft boots oraz crystal arrow.
- Stworzyliśmy nową broń Magic Axe prawdopodobnie będzie do zdobycia w nowym quescie, który zostanie dodany niebawem.
Jestem za by nowe set powstał na rook od 250~lvl Było by ciekawiej.
Scix aka Tyrek
08-01-2010, 23:44
Propozycja jest ciekawa, tylko dlaczego akurat dodatki do atakow magicznych a nie cos innego? Nie wiem czy to jest wykonalne na 7.6 ale powiedzmy , że to mogł by być +3 dist? Albo nie wiem, nowy outfit czy cos w tym stylu.
Masz dowód:
http://i47.tinypic.com/2dlkfno.jpg
set + klapy 430lvl.
@topic
Masz dobre, chęci i jestem na tak.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.