Zaloguj się

View Full Version : Sorcerer

Shalis
07-01-2010, 22:33
Witam,
z kalkulatora na stronce apo wynika, że sorc jest niewiele lepszy od druida, jeśli chodzi o siłę czarów. Na przykład porównałem wyniki obrażeń obu profesji na 500 lvl i 110 magic lvl. Czar druida Conjure Death ma moc równą czarowi sorca Ultimate Explosion. Jeśli chodzi o Greater Ultimate Explosion, jest on o niewiele lepszy od Imminent Death, o jakieś 130 pkt.... Poracha....
Przecież druid od zawsze był słabszy od sorca jeśli brana jest pod uwagę siła czarów. W dodatku druid ma sio, a jest to jedna z głównych zalet tej profesji i nie mówcie mi, że nie.
Uważam, że siła czarów sorca powinna zostać polepszona.
A wy co o tym sądzicie? :)

Megereess Onwed
07-01-2010, 22:35
zalezy od pvp jak dla mnie sorc jest dobry rownie jak druid z tym ze druid lepiej zarabia ;D

N-series
07-01-2010, 22:35
Weź sie lecz ciekawe czemu na 1.6k lvl prawie bije 13.5k -15.9 a ms w moim eq bije 14.5-16.5

AHA

xxxElteserxxx
07-01-2010, 22:36
Ja jestem na nie.Osobiscie gram rp ale jak mam pvp z ms o podobnym lvlu ciężko jest mi sie wyuhac.Wedłóg mnie ms i tak bardzo duzo bije i nie trzeba nic zmieniac.

Duff
07-01-2010, 22:36
Ms bije wiecej od edeka i to dosc spro. Ponadto sorc ma mniejsze exh. Jednak duza zaleta druida jest siohanie :)

Wolly
07-01-2010, 22:43
Akurat siły MS'a są bardzo dobrze rostawione i nie ma nic do zmieniania. Jestem na nie.

Shalis
07-01-2010, 22:54
Weź sie lecz ciekawe czemu na 1.6k lvl prawie bije 13.5k -15.9 a ms w moim eq bije 14.5-16.5

Wg. ciebie na takim lvl jest to duża różnica?
Popatrz, na servie nie grają tylko h lvle.

AHA, leczyć to ty się możesz o ile za późno nie jest, bo widzę, że coś cię za bardzo ponosi.

zalezy od pvp jak dla mnie sorc jest dobry rownie jak druid z tym ze druid lepiej zarabia ;D

Dlatego właśnie powinien mieć jeszcze troszkę słabsze czary niż sorc.

Ja jestem na nie.Osobiscie gram rp ale jak mam pvp z ms o podobnym lvlu ciężko jest mi sie wyuhac.Wedłóg mnie ms i tak bardzo duzo bije i nie trzeba nic zmieniac.

rp to inna bania
i tak kozak jest :P

Posłużę się biednym (co nie znaczy złym) cytacikiem z wiki:

Mag (ang. Sorcerer) – . Bazuje on głównie na źródłach energii magicznej i magii ofensywnej. Zazwyczaj nie atakuje w bezpośrednim starciu. Posiada dużą liczbę punktów many oraz niezbyt dużą ilość punktów życia. Bardzo szybko zdobywa kolejne poziomy magiczne. Podobnie jak druid może przywoływać potwory, jednak w przeciwieństwie do druida jest bardziej ofensywną profesją i posiada dużo czarów ofensywnych.

Ah i nie oburzajcie się wielce bo jest to moja opinia i spytałem tylko co wy o tym sądzicie.

.Serafin
07-01-2010, 22:55
Dzis mialem incydent 710 rp w secie klapach bolt i jeah bunny amulet nie moglem uwalic 650 ed w pandemce i z pand amuletem i autovitą... Wczesniej pall mialby takiego na pff 2 hity + bolt. Tego biłem 5 minut bo na 4 hity go mialem a jeszcze to ich jebane sio po full hp -.- Jak nie palla spierdolą to sorca, jak nie knighta to palla, jak nie sorca to? Nie, eda nie spierdolą :)

Senshi
07-01-2010, 22:58
Przecież druid od zawsze był słabszy od sorca jeśli brana jest pod uwagę siła czarów. W dodatku druid ma sio, a jest to jedna z głównych zalet tej profesji i nie mówcie mi, że nie.
Uważam, że siła czarów sorca powinna zostać polepszona.
A wy co o tym sądzicie? :)

piszesz ze MS jest lepszy od ED, ale chcesz jeszcze mu zwiekszyc sile czaru:O???

@topic
rzeczywiscie MS jest lepszy od ED
ale spojrz na APO
ED jest o wiele wiele wiecej niz MSow mimo ze ED slabszy jest
np.
SHQ
porownaj ilosc ED a MS na SHQ;)

jestem na NIE
niech zostanie tak jak jest

Daaron
07-01-2010, 23:06
Już od dawna były o to spory, też mi się wydaje, że Druid ma albo za wysoki dmg albo Sorc za mały. Ale jeżeli, Administracja miałaby od nowa balansować postacie to już niech zostanie jak jest. Moim zdaniem na taką sprawe po prostu nie warto brać Sorca bo to lama w porównaniu z Druidem.

.Serafin
07-01-2010, 23:25
Już od dawna były o to spory, też mi się wydaje, że Druid ma albo za wysoki dmg albo Sorc za mały. Ale jeżeli, Administracja miałaby od nowa balansować postacie to już niech zostanie jak jest. Moim zdaniem na taką sprawe po prostu nie warto brać Sorca bo to lama w porównaniu z Druidem.

O własnie, ten to dobrze gada ;D Nawet nie grając.

To Druid wali za mocno. Gdyby polepszyc sorca to juz w ogole bylby chaos ^^ Równy lvl pall na 3 hity, heh? ;d

No i musialbym odmieniac sie charami : |

Shalis
08-01-2010, 00:01
O własnie, ten to dobrze gada ;D Nawet nie grając.

To Druid wali za mocno. Gdyby polepszyc sorca to juz w ogole bylby chaos ^^ Równy lvl pall na 3 hity, heh? ;d

No i musialbym odmieniac sie charami : |

W sumie to masz racje, byłby płacz.
A skumaj, co by się działo jakby druidowi zmniejszyli moc (a powinni). Do niektórych nie docierają proste fakty. BO ON GRA DRUIDEM
Wiesz chyba co mam na myśli :)

Ktoś II
08-01-2010, 00:15
Moim zdaniem na taką sprawe po prostu nie warto brać Sorca bo to lama w porównaniu z Druidem.

No i Radku mylisz się :P
Grałem 1100+ sorcem przez kilkanaście dni i jechałem większe od siebie lvle jak chciałem. To zależy od umiejętności.
Sorc wcale taki zły nie jest jak się może wydawać.

#top.
Nie kieruj się tym kalkulatorem, bo on źle oblicza silę czarów itd.

Dziki
08-01-2010, 01:36
Ludzie ogarnijcie sie denerwuje mnie juz placz tych wszystkich dzieci typu...Druid jest zbyt mocny wzgledem sorca... lub ...oslabcie druida bo jest za dobry nie da sie go zabic... no zal mi was ogromnie. Ja mam dla was rozwiazanie po co wam druid... Napiszcie posta niech mortiis zamieni wszytskich druidów w sorców i bedzie po sprawie niech tylko dadza sorcowi sio i po problemnie nie bedzie placzu ze druid za silny bo nie bedzie druida i wszyscy beda zadowoleni... a jak tego nie chcecie to nie piszcie wiecej takich beznadziejnych postow bo do nieczego to nie prowadzi....

Max'iu
08-01-2010, 07:03
1.1k ed'em w ludzi bez eq biłem po 6,6k max., a 1,1k ms'em po 7k. To jest dość spora różnica.

Quki18
08-01-2010, 07:20
Ja na nie bo teraz gram rp ale gdy walcze z ed/ms to ciężko mi się wyleczyć gdy walnie 2x mocny czar to reda mam zazwyczaj ale gdy ed/ms wiekszy lvl to po mnie ;p takie hity że ciągle glebe wale ;P

Co do hitów ms na dobre lecz na większym lvl 1k+ to widać różnice ale np 200-500 ed/ms nic nie widać różnicy hitow

Seth Drut
08-01-2010, 07:51
niby w hitach to mala roznica, ale np druid nie wezmie sorca na combo, a sorc druida tak :(
dlatego druid ma sio..

Lady Knighter
08-01-2010, 09:34
Druid ma sio za to i chuj. Jak ci nie pasuje idź na Mazurek tam jest jeszcze lepiej... Grasz Druidem? Nie? To zrozum że on i tak ma mniejsze hity. Tak btw. jak porównujesz ten sam lvl/mlvl to tego nie widać, bo nie każdy odrazu ma taki sam mlvl.

N-series
08-01-2010, 12:10
na małym lvl ed ma na 2 hity ms i odwrotnie, jak wbijesz np. 1.5k to masz 19500 hp i w secie i klapach bijesz max w ludzi 8k z morta co mają seta 6.5-8k
a ms 7.2-8.5 , ms ma nie dość że wieksze hity to bije czły czas w górnych granicach maxymalnych hitów , sio i vita nie leczy całe hp ja na 1580lvl mając 20600 hp lecze sie 14k z sio

Ernesto
08-01-2010, 12:59
na małym lvl ed ma na 2 hity ms i odwrotnie, jak wbijesz np. 1.5k to masz 19500 hp i w secie i klapach bijesz max w ludzi 8k z morta co mają seta 6.5-8k
a ms 7.2-8.5 , ms ma nie dość że wieksze hity to bije czły czas w górnych granicach maxymalnych hitów , sio i vita nie leczy całe hp ja na 1580lvl mając 20600 hp lecze sie 14k z sio

sio weicej daje niz vita i nei gadaj tutaj farmazonow zobacz sobie w kalku~~ sio i vite na tym samym poziomie ... dobrze jest a jak chcecie zeby byla wieksza roznica w hitach ms nad druidem to idzcie na rl

Xelix
08-01-2010, 14:00
Na 500 lvlu nie widać tak zabardzo różnicy w hitach lecz na np. 2k jest duża różnica :> I jestem na nie aby nie polepszac siły czarów sorca

Magikk
08-01-2010, 14:04
Chyba żeś ocipiał ;s Ms na 2k lv wali po 10-12,5k w człowieka + do tego dochodzi s wand . i to ma być mało ?? druid natomiast jest profesją do uhania i ma troszke słabsze ciosy ale nikt o to nie płacze.

btw . Nie ;o !!

Dark Devorious
08-01-2010, 14:05
Zaloze sie ze masz sorca i dlatego placzesz , bo chcesz miec lepsze hity :) Jestem oczywiscie przeciw :o Wedlug mnie wszystko jest okey i nie powinno sie tego zmieniac.

G_R_U_L_I_X
08-01-2010, 14:09
Grałem ek teraz gra rp i to są profesje dobre, tylko rp mogli by polepszyć vite, a reszta profesji są bardzo wyrównane.

Shalis
08-01-2010, 14:34
Druid ma sio za to i chuj. Jak ci nie pasuje idź na Mazurek tam jest jeszcze lepiej... Grasz Druidem? Nie? To zrozum że on i tak ma mniejsze hity. Tak btw. jak porównujesz ten sam lvl/mlvl to tego nie widać, bo nie każdy odrazu ma taki sam mlvl.

Nie osraj się pionku.

Zaloze sie ze masz sorca i dlatego placzesz , bo chcesz miec lepsze hity :) Jestem oczywiscie przeciw :o Wedlug mnie wszystko jest okey i nie powinno sie tego zmieniac.

Tak gram sorcem, ale nikt tu nie płacze smyku.

No i wszystko . Jedyna osoba, która podeszła normalnie do tego tematu.

K\/!N$T0R
08-01-2010, 14:46
Sorc jest lepszy od druida niewiem co robiles sprawdzajac sile czaru druida i sorca moze u ed zaznaczyles jakis item a u sorca nie dlatego tak wyszlo :)

Axelo .
08-01-2010, 14:59
Tą różnice dobrze widać na wyższych levelach a nie na 500.
Jest dobrze

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
08-01-2010, 15:17
Ale przecież pierwotnie ed jest słabszy ofensywnie od ms, bo ma sio. Pewnie tak zostawili, bo mało kto gra msem

Koczu Rook
08-01-2010, 15:53
Hmm skoro tak chcesz to niech będzie. <Chciałbys jeśli chcesz żeby sorc miął lepsze zaklęcia od druida to druid musi miec lepsze czary leczące ;o.

M4A1
08-01-2010, 16:24
sorc jest za dobry hp ma na 2 vity ... ek ma hity jak rp a rp niby najlpesza profa ...

Eklerq
08-01-2010, 16:24
Ms bije wiecej od edeka i to dosc spro. Ponadto sorc ma mniejsze exh. Jednak duza zaleta druida jest siohanie :)

Wiesz w ogóle chłopcze, co oznacza słowo 'exhausted?', zapewne nie. Każdy twój post jest w stu procentach nabijanym postem, jesteś żałosny, a i mam nową ksywkę dla Ciebie, od dzisiaj jesteś DZOJSTIK.

Topic@
Najlepiej nie zmieniać nic, bo zaraz będzie płakanie, teraz jest dobrze.

Assassin Mateusz
08-01-2010, 17:46
No chyba Cie pojebalo.... Niedosyc ze sorc jest lepszy pod wzgledem hitow na wyzszym lvlu i nie ma takiej rozbierznosci hitow jak druid to ty chcesz go polepszac? Wez sie jebnij w glowe...

Skryper.!
08-01-2010, 17:59
nie no hity i u ed i ms sa dobre ale... tylko z czarow. Hity z silver Wanda to kompletna porazka...

Patryk1441
08-01-2010, 18:08
Na nie.
MS i tak juz jest dobra profesja fakt bije wiecej od EDa ale ED ma sio. I nawet moim zdaniem powinni zmniejszyc hity MSowi ma mniejszy exh niz ED i wiecej uha niz ED czyli jak nawet ED ma sio dobre to MS z botem lepiej wyuha Wiec nie ma sensu jeszcze polepszac MSa

Rock of Golden
09-01-2010, 13:05
Według mnie wszystko dobrze jest zbalansowane w profesjach magicznych, wychodzi to bardzo dobrze na hlvl, wtedy można już zauważyć różnice.

Kornas Pall.
09-01-2010, 13:16
Nie ma zbytnio różnicy. MS wali troche więcej , ale ed ma za to sio. Niech będzie tak jak jest.

>>Vegos<<
09-01-2010, 13:45
Wedłóg mnie ms i tak bardzo duzo bije i nie trzeba nic zmieniac.

"Wedłóg" mnie powinieś brać słownik...

@Topic
Hmm... nie zauważyłem różnicy, ale to ekipa postaniawia...

Shadow Sorcer
09-01-2010, 15:35
No wiesz moze na takich lvlach roznica jest prawie ze zerowa, ale wyprowadze cie z bledu. Kiedys bilem sie z ed o 100lvli wiekszym i hity byly porownywalne wiec chyba roznica zadawanych zwieksza sie wraz z lvlem. Ja to bym obnizyl sile ale rp a nie ed takie jest moje zdanie badz podwyzszyc sile silverki bo w porownaniu z g boltem to jest awaria oraz zwiekszyc o 1hp co lvl u postaci magicznych poziom zycia takie jest moje zdanie.

Seth Drut
09-01-2010, 15:43
No wiesz moze na takich lvlach roznica jest prawie ze zerowa, ale wyprowadze cie z bledu. Kiedys bilem sie z ed o 100lvli wiekszym i hity byly porownywalne wiec chyba roznica zadawanych zwieksza sie wraz z lvlem..

albo po prostu on mial magic seta, a ty sapphire ;)

Zbigniew Wodecki
09-01-2010, 15:45
HAHA, chyba sobie żartujesz, nie dość, że sio daje mniej od vity, to jeszcze chcesz polepszyć, jak sorc wali takie hity, ze masakra. -.-

*^*Hunterpall*^*
09-01-2010, 15:48
Nieeeee
Jakby ulepszyc sorca to stalby sie lepszy od rp ; o
To juz by bylo zalosne...

Midas
10-01-2010, 01:51
Na niskich lvl rzeczywiście nie widać różnicy, bo czy druid czy sorc to 3 hity i gleba.Co by nie kombinować tutaj, to musieliby hp/siłę czarów mocno zmienić, aby przed 600 lvl odczuwało się różnicę w pvp.

Z drugiej strony każda profka top 200 zaczyn się od 700 lvl. Czyli nie tak duzo ich znowu jest. A mniejsze lvl też chca poczuć jakąś róznicę. Po 800 lvl można trochę pobiegać, pokombinować przy pojedynku bo i więcej hp, to wiecej czasu na zastanowienie. Niższe lvl zabawy tyle nei mają.

Ogólnie ja bym nawet się zgodził na zwiększenie dmg u sorca.
Tylko wtedy trzeba zwiekszyć siłę sio, zeby zrównoważyc. No i pozostałe profki, zeby siła max erexa palka, to było jakieś 0,6 siły ue. A Knighta exori to jakieś 0,4.
No i wtedy znowu kombinowanie, bo trzeba by było knightowi podnieść mocno hp i palkowi też zwiększyć. Ogołnie jeden wielki bałągan

Shalis
10-01-2010, 12:59
Zwiększenie sio w zamian za zwiększenie dmg sorca to wcale nie jest taki zły pomysł, wtedy byłoby wszystko ok. A jeśli chodzi o top 200 na chwilę obecną to tak:
-sorc - od 326 lvl
-druid - od 432 lvl
-knight - od 694 lvl
-palek - od 701 lvl

Knight Lukas
10-01-2010, 13:53
Njeeeee. Jest dobrze tak jak jest teraz. Zmienią i potem będzie płacz innych profesji.

Palladyn Zlosci
10-01-2010, 13:56
Tak, dokladnie takiej propozycji brakowalo, bo przeciez druid ma sio i sobie zarabia i jeszce ma walic tyle samo co sorcer to troche nie fair.
Jesli druid sobie zarabia to niech sorcer wiecej wali to wtedy mniej wiecej wychodzi tak samo ;)
Jestem za.

Zarexoholik?
10-01-2010, 14:14
Trudno, ale na 1500 levelu widać tą różnicę. To wszystko zależy od magic levela i levela oraz co najważniejsze od eq.

Jestem na NIE.

Cytexx
10-01-2010, 14:37
ehe.. kalkulatory smierdzą.. nei czytałem innych komentow, ale mialem 840+ Sorca i byłem na arenie z 910 Ed~~ Walczyslismy do 10 było 7:3 dla mnie. (obaj mielismy full sety). i gralismy bez bota.. przynajmniej ja ;P

KaMaCz
28-01-2010, 12:36
Hity Sorcerera i Druida musza byc mniej wiecej takie same, zobacz ile te profesje mają hp, powinni nieco zmniejszyc siłe golden bolta a sile silver wanda zwiekszyc. Wezmy na przyklad takiego Darkrose, z golden bolta bedzie bil po 7k w ludzi a ms na takim lvlu w ludzi bedzie bil po max. 3k. To jest bez sensu. Takiego Darkrose juz nikt solo nie zabije, przemyslcie to :/

Karpek
28-01-2010, 20:22
Jest dobrze, nie trzeba nic zmieniać :).

diamondback
29-01-2010, 22:19
Porównaj sobie różnice 2000 leveli :) to sobie zobaczysz co MS potrafi ^^.