Zaloguj się

View Full Version : Rook-MaiN

Elite Filutek
09-01-2010, 20:42
Witam wszystkich w związku z zaistniałymi sytuacjami tzn kradzieżami rook main
mam pewną propozycje a mianowicie.Proponuję wgrac taki teleport np

Podchodzimy do NPC piszemy Hi>TP i gdy nas przeniesie do miejsca 1 SQM w którym możemy dokonac tranzakcji z osobą z maina

By zapobiedz przeniesieniu lepszych itemków z maina na rooka można by było zrobic by gracz z maina mógł przechodzic tylko z pieniędzmi 0 itemków

Zapobiegło by to wielu kradzieżom oraz moim zdaniem poprawiło by to stan rzeczy na Apo tzn. , że będzie więcej zadowolonych graczy oraz wiele osób zostanie na serverze czyli zwiększy to liczbe osób i może przywrócic dawny klimat servera

PS. DODAJĘ ANKIETE

@EDIT EDIT EDIT EDIT

Sądząc po waszych wypowiedziach można by było zrobic ustalony cennik przed administatorów i np typo z maina pisze Knight armor i automatycznie może wziąc 50 cc tylko ze sobą resta leci do DP

Takanori~
09-01-2010, 20:48
Chlopcze ! Pomysle co Ty napisales !!!
Gdyby takie cos bylo ludzie nie mieli by po 5kcc, ale po 500kcc !!!
N I E !

Seth Drut
09-01-2010, 21:16
Nie
jezeli chcesz sie wymienic, to zaryzykujesz. jezeli nie, to po prostu tego nie robisz..

Badzjos
09-01-2010, 21:17
Raczej nie do wykonania, bo ktoś sobie weźmie na mc z maina jak mówisz że można miec tylko kase, to on weźmie 5kcc na rooka trade da i co wtedy? Chyba nie da się wprowadzić czegoś takiego...

Knight Lukas
09-01-2010, 21:23
Heh propozycja nie do końca przemyślana. Każdy na roku by miał xxx kasy.

.!Z@rk!.
09-01-2010, 21:27
lol. żal peel. xD. Podchodzisz na mc rook-main i dajesz sobie na rooka z 100kcc, bolty etc etc? xDD

Jestem na nie x[

KaZeK
09-01-2010, 21:31
Jestem na nie.

Robisz zamianę rook/main na własną odpowiedzialność.

Dark Devorious
09-01-2010, 21:40
@up tak jak napisal pan up ...

Pomysl jak zrobisz nastepna propozycje , jestem na nie ! Robisz wymiane na swoja odpowiedzialnosc - boisz sie ? nie rob.

Axelo .
09-01-2010, 21:42
Ta, i w dark lordy rzucamy sc'kami
Jestem na nie.

ARMEDIS
09-01-2010, 21:51
Teraz coś napisze drogi Elite Filutku i sobie to przeanalizuj.

Ile różnych harów bierze udział w transakcji rook/main ??

Jeżeli nawet byłby ustalony cennik to tak transakcja nie mogła by przebiec tak łatwo, bo z tego co napisałeś to nie byłaby to wymiana tylko przenoszenie np kasy z maina na rook.

Pamiętaj że przy takiej transakcji bierze udział:
jeden har z maina osoby z którą robisz transakcje
jeden har z rokardu osoby z którą robisz transakcje
drugi har z maina osoby która robi z tobą transakcje
drugi har z rokardu osoby która robi z toba transakcje

A więc wbrew pozorom nie jest to takie łatwe :]

Jak zrozumiałeś daj reputa :P

diamondback
09-01-2010, 22:04
Zwariowałeś chyba :) ..Wymieniasz -ryzykujesz.. Niedopracowany pomysł tak w ogóle.

Wolly
09-01-2010, 22:36
Jestem na nie, po drugie jest to chyba nie wykonalne. Transakcje wykonujesz na własną odpowiedzialność, pierwotnie przyjęte jest, że wymian main/rook robić się nie powinno, ale ta zasada na APO została zniesiona.

Adherent
10-01-2010, 00:54
Po co komu zamiany rook-main?
W ogóle coś takiego powinno być banowane!
Każdy powinien starać się zdobyć to ile potrafi i na rook i na main. A to, że wywalczysz 1sc na rook to super. Ja mam na rook 92 lvl i nie raz padłem na głupim bk. Jest to wkurzające, bo na moim lvlu już trochę tracisz a tak to by cię waliło czy padniesz czy nie. Przerzuciłem się na rooka, bo jest klimat, który kiedyś miała tibia i ta specyficzna chęć zabicia jakiegoś potworka po raz pierwszy. I radość po jego zabiciu. Nie pamiętam bym się cieszył bardziej z Tibii w ogóle jak po zabiciu 1-szego vampa na 50 lvlu przy blue robe quest.
I to jest właśnie to. Sam dałem 2 posty tutaj (3-ci skasował GM, chodziło o sprzedaż od razu wszystkich itemówtego samego typu) i szczerze to ci ludzie, którzy są na nie mają rację. Bo moje propozycje zepsuły by klimat rooka.

Dziękuję za uwagę.

Pablosikk
10-01-2010, 13:04
Filutek bez obrazy ale cie chyba coś popierdoli*o ... chcesz kase wymieniac to ryzykujesz;] jak potrzebujesz fast to po 1cc wymiana omg

Kumpel Armii
10-01-2010, 17:46
Jestem na TAK!
Pomysł przemyślany i do zrobienia, nie można jednak o niczym zapomnieć ...

Wypowiedzi ankietowanych powyżej są żenujące - nie rozumiecie tej propozycji.

NarQ

Marcelllo
10-01-2010, 17:59
Jestem na nie... Na rooku byłoby wtedy xxxxxxx kcc... Pomyśl zanim napiszesz coś... Jak już, to żeby trzeba było ustalić określoną cenę za itemek, NPC pobierałby kasę i itemek i dokonywał wymiany...

Xelix
10-01-2010, 18:09
Jestem na nie... Bo na rooku było by za dużo kasy :o ogarnij sie... Jak ktoś cię oszukuję to nie graj na rooku albo sam zarób na nim kase ;o