View Full Version : Avatar
Co myslicie o tym filmie? Ja uwazam ze warto ogladnac, aczkolwiek jak na wklad tak wielkiej sumy pieniedzy wyszedl im chujowo? ;f
Szacowany budżet na poziomie 237 milionów dolarów daje mu trzecie miejsce pod tym względem w historii kina.
@Edit
A i taka sugestia. Lepiej isc do kina na 3d niz ogladac na kompie ;f o Niebo lepsze efekty
G_R_U_L_I_X
11-01-2010, 10:00
Właśnie wczoraj miałem iść na to do kina, ale na torentach siępokazał i mam dylemat.
Franxi Wizard
11-01-2010, 10:49
Ja wlasnie jestem w trakcie pobierania tego filmu jak ogladne to edytne posta ;Dmam nadzieje ze bedzie fajny
@edit wlasnie skonczylem ogladac film jest naprawde genialny polecam ;)
Stronghold
11-01-2010, 10:51
Weźcie nie ściągajcie tych żałosnych TS XviD'ów.
Jakość z Dupy wyciągnięta.
Ten Film trzeba ściągnąć w HD. !
xD Lukki xD
11-01-2010, 15:57
Ten film trzeba obejrzec w kinie w 3D! Kolega był i opowiadał mi, że warto wydac te 20 zł.
W piątek jedziemy ze szkoły do kina właśnie na avatara i bardzo ciekawi mnie ten film
Bardzo fajny film. Warty ogladniecia :) Goraco polecam!!
Pitbull19945
13-01-2010, 13:28
Ja tez sie mialem wybrac do kina, ale kolega byl i mowil ze beznadzieja.. ale to leszczu jest!! tak wiec nie wiem co robic ^^
Co myslicie o tym filmie? Ja uwazam ze warto ogladnac, aczkolwiek jak na wklad tak wielkiej sumy pieniedzy wyszedl im chujowo? ;f
@Edit
A i taka sugestia. Lepiej isc do kina na 3d niz ogladac na kompie ;f o Niebo lepsze efekty
Wyszedł ch*jowo? Wyszedł im genialnie! Z tego co wiem nakład jaki został włożony w film zwrócił się kilkakrotnie(film zarobił ponad 2 miliardy dolarów!).
Zadałeś głupie pytanie... Avatar został stworzony pod 3D więc efekt w domu przed kompem będzie o wiele gorszy niż przed ekranem kinowym. Fabuła Avatara jest genialna, jednak moim zdaniem efekty 3D nie spełniły oczekiwań, spodziewałem się czegoś więcej. Dźwięk, praca komputerowa wyszła perfekcyjnie, słychać dosłownie wszystko.
Podobno w IMAXie są jeszcze lepsze efekty niż w Kinoplexie 3D.
Czytałem gdzieś, że ten film miał powstać dawno temu, lecz komputery nie miały jeszcze takich osiągów jak teraz i produkcja nie wyszłaby idealnie.
Naprawdę polecam!
Fabuła Avatara jest genialna
Jeżeli kogoś zadowala fabuła, która jest w 80% inaczej opowiedzianą (w nowszym świetle) historię Pokahontaz, to naprawdę świetna.
#Topic
Nie jarają mnie płytkie filmy z dobrymi efektami, już wolę obejrzeć coś z klasyki kina, której budżet nie przekraczał jednej dziesiątej części tego filmu.
#down
Nie uczyli cię na polskim, że w przypadku nazw zapożyczonych można używac polskiej jak i obcej wersji, vide chociażby Chopin i Szopen?
Τettmeier
13-01-2010, 17:00
Pokahontaz
e, a nie Pocahontas? =(
Topic:
No właśnie chciałem na to iść. Mam bilety na film, ale bez haj technolodżi jaką jest tszyde i boję się że stracę :P
up
fajnie sie obroniłeś!
Ancarius
13-01-2010, 17:45
Ja Film oceniam 9/10.
Byłem w czwartek na 3D, efekty i kolory jakie użyto niewyobrażalnie zaskoczyły.
Gdy byłem na 2012 widziałem reklame "Avatar", lecz sądziłem że to jakiś denny film. Nie żałuję tych 22 zł ^^
Na wielu forach zauważyłem kontrowersyjne pytanie :"Czy on na końcu otworzył oczy"? Jak ja widziałem to otworzył...
Polecam!!
A ja się nie zgodzę z bratem. Mi się ten film podobał.
Oglądałem w 3D z napisami, nie było tak źle mniej więcej rozumiałem co mówią, czasami się tekstem posiliłem xD
Zajebiste efekty. Jak na taką kasę wydaną na produkcje to zajebiście.
Jeszcze dodam, że scenariusz był napisany 6 lat temu tylko nie dało się tego filmu wtedy zrobić.
Zamiast pobierać ścierwo z neta idźcie do kina. //Vivek
xD Lukki xD
17-01-2010, 16:01
Film był wart kina! Powiem więcej! Obejrzał bym jeszcze kilka razy, ale niestety do najbliższego dobrego kina autobusem musze wydac 20 zł w obie strony ;\
Dragon Prince
17-01-2010, 22:03
Film jest zajebisty :D Byłem w kinie 2 razy na nim, dwa razy na 3D i zastanawiam się czy iść 3ci raz :) Polecam!
A no i tak swoją drogą reżyser chce z tego zrobić trylogie! Czekam na następne części :D
Byłem na tym filmie wczoraj, fabuła jest średnia, ale efekty w 3D po prostu zdumiewające. :)
!!sQaua!!
18-01-2010, 19:44
Moim zdaniem warto było wydać to 20zl~ na bilet, byłem na 3D. Efekty były świetne, jednak fabuła była nudna, chyba nie podobała mi się, bo nie lubię za bardzo Science Fiction.
Kornas Pall.
18-01-2010, 19:50
Oglądałem w kinie 3d i powiem szczerze ,że nie ma sensu oglądać go w domu na kompie w chujowej rozdzielczości . Lepiej wydać te 17 zł , choć film i tak nie warty tych pieniędzy ;<
Gdyby nie efekty to można się zanudzić .
polecam obejrzeć film nawet dla samych efektów ! byłem ofc na 3D ocene bym dał 8+/10
xD Lukki xD
18-01-2010, 20:21
Do osób wyżej dla których fabuła była nudna powiem tylko, że w film trzeba się wczuc, a nie tylko patrzec...
Belfus Adri
19-01-2010, 11:13
Flim zajebisty, efekty graficzne piekne naprawde warto wydac te 20 zl...
Sempacz__
19-01-2010, 18:57
bylem tydzien temu tsu'tey to muj krul fajny film
Melman Shooter
19-01-2010, 20:27
Byłem kilka dni temu na filmie "Avatar" w 3D.
Ten film jest bardzo dobry i spodobał mi się.
Fabuła - Świetna
Efekty - Pro Elo Kozackie
Długo by wymieniać dobre cechy tego filmu.
Regards,
Melman Shooter.
Ja też mam flow, Maatini
19-01-2010, 23:11
Film słaby a nawet bardzo słaby. Mówili że to przełom taki jak kiedyś Matrix nie wiem jak takie coś można porównać do Matrixa. Pomysł zajebisty ale wykonanie fatalne. Za mało akcji a za dużo gadania. Skrócił bym ten film o 30min i wyciął te sceny romantyczne a wstawił bym więcej akcji lub jakiś konkretów. Może i efekty fajne ale efekty to za mało jak za taki budżet.
xD Lukki xD
19-01-2010, 23:25
@up
Za mało jak na taki budżet?
Wyobraź sobie ile musiało kosztowac stworzenie całego świata "Pandory"
Melman Shooter
19-01-2010, 23:39
Film słaby a nawet bardzo słaby. Mówili że to przełom taki jak kiedyś Matrix nie wiem jak takie coś można porównać do Matrixa. Pomysł zajebisty ale wykonanie fatalne. Za mało akcji a za dużo gadania. Skrócił bym ten film o 30min i wyciął te sceny romantyczne a wstawił bym więcej akcji lub jakiś konkretów. Może i efekty fajne ale efekty to za mało jak za taki budżet.
Zanim coś napiszesz to przemyśl wszystko na spokojnie. Absolutnie się z tobą nie zgadzam ponieważ to co napisałeś = bzdury.
Regards,
Melman Shooter.
Jaros Jaroz Jaro
20-01-2010, 13:54
Słaby nie jest,tylko ci się nie podoba albo go nie rozumiesz.<lol5>
Byłem w kinie na 3D,siedziałem z boku,a i tak super się oglądało.
Temat,fabuła bdb no i film z przesłaniem.
Film bardzo dobry ale wolałbym żeby za te 300 milionów wysłali jedzenie,ciuchy na wsype Haiti.
Akananto
21-01-2010, 11:27
Film jest genialny, dwa razy byłem na 3d w kinie i powiem wam, ze się opłacało. Co do biletów to do 30 zł bilecik, a wrazenia sa super, jezeli ktos ogladał film na kompie, to jest dla mnie idiotą.
hah, jeżeli mam skomentować ten film to napiszę, że jak na taką kasę, jaką oni wydali na zrobienie filmu, to nie jest on jakimś hitem, fabuła oklepana chociażby z Pocahontas :D, więc jakichś nowości nie było, jeżeli jest dobra fabuła to o wiele lepszy film można zrobić 10x taniej, takie jest moje zdanie ;)
Stronghold
21-01-2010, 13:04
jezeli ktos ogladał film na kompie, to jest dla mnie idiotą.
Dzięki dowartościowałeś mnie : )
PS. Miałeś spierdalać stąd jak mniemam.
@top
Nie pojade 100km do Poznania na jakiś Film,mam na kompie w HD i styka.
Film bardzo dobry polecam wszystkim bylem na nim w kinie na 3D i teraz az se go scaglem na kompa i ogladam ciagle :DD
Stormczester
24-01-2010, 20:03
Moja krótka opinia o Avatarze:
Film świetny, przynajmniej w 3D. Opowiada o niestety prawdziwej ludzkości (chamstwo, chęć czegoś, zdobyć coś za wszelką cenę). Animacje świetnie zgrane, wszystko dopracowane. Jednym słowem - POLECAM !!
Film zajebisty.. Ogladalem go w kinie 3D :) Polecam.
'Oxidosis'
25-01-2010, 19:39
Ten film to istne gówno. Szkoda mi wydanych 21 zł na Avatar 3D. Ciacho jest filmem zajebistym, a to po prosti shit i nic więcej. Fabuła fatalna, w połowie seansu razem z kolegami i koleżankami mieliśmy wychodzić z kina, no od połowy filmu zaczęło się coś dziać ale jak dla mnie dno. Liczyłem na dobry film a nie oglądanie elfów oraz elfów scoutów. Może i efekty dobre, ale mnie do takich filmów nie ciągnie..
[.l.]Korupcjonista
26-01-2010, 15:03
Film do dupy moim zdaniem, taka bajeczka dla przedszkolaczków... Efekty może i w miarę ciekawe. Obejrzałem pierwsze 20minut filmu, później zdjąłem okulary i się przespałem xD
Lady Knighter
26-01-2010, 15:08
"Jakesully welcome."
Teraz po polsku:
"Żejksuli witamy"
Mnie to dobiło :0
Korupcjonista;581552']Film do dupy moim zdaniem, taka bajeczka dla przedszkolaczków... Efekty może i w miarę ciekawe. Obejrzałem pierwsze 20minut filmu, później zdjąłem okulary i się przespałem xD
Dokładnie kolejna bajeczka dla dzieci która się dobrze kończy, wydali na to taki sos , zarobili jeszcze większy a przecież ten film to nic specjalnego , a jego realność to juz wogole pozostawia wiele do życzenia.
Choćby to że kosmici mieli łuki a przecież zostały one wynalezione przez ludzi.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.