PDA

View Full Version : Jak unikn?? zebrania O.o?

Imistin_Love
13-01-2010, 14:46
Tak jak w temacie. Ma ktoś jakieś sposoby itp? Ciekaw jestem czy istnieje "złoty środek" xD

Mehu
13-01-2010, 14:56
Chodzi o wywiadówkę.
Osobiście nie mam żadnego sposobu. Stara lub stary i tak dowiedzą się, że była, więc wole już przeżyć ten przypał..

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
13-01-2010, 15:00
Omg omg...chciałbym mieć takie problemy jak ty. Użyj takiego argumentu :

oMGOMG MAMO NIGDY NIE CHODZIŁAŚ DO SZKOŁY, ŻE SIE TAK NAPINASZ?

Ktoś II
13-01-2010, 15:00
Unikać :D? Ja mówię o każdej ocenie jaką dostanę i niby rodzicie są powiadomieni co ich czeka. Przychodzą do domu i palą głupa, że o niczym nie widzą: 'Bartek, a ta jedynka to skąd się tu wzięła?'. Bez sensu...

Nie ma sensu unikać wywiadówek, bo prędzej czy później i tak się dowiedzą.

Discover xd
13-01-2010, 15:04
Po prostu nie mow im o zebraniu i tyle! ;D
Naj prosciej xd tez tak robie ;P

Ktoś II
13-01-2010, 15:13
Po prostu nie mow im o zebraniu i tyle! ;D
Naj prosciej xd tez tak robie ;P

U mnie w szkole, jak rodzic w ciągu dwóch tygodni nie zgłosi się do nauczyciela to ze szkoły dzwonią do domu i mama lub tata się dowiaduje :P

handlarz_narkotykow
13-01-2010, 15:21
u mnie w szkole nie ma wywiadówek :)
rodzice przychodzą tylko raz do roku na półrocze ;)

Imistin_Love
13-01-2010, 15:24
U mnie w szkole dzwonia odrazu jak rodzic nie przyjdzie xd Ehh moze nie bedzie tak zle i pozostaje mi chyba tylko modlitwa :x

Wolly
13-01-2010, 15:35
Nie unikaj, powiedz wszystko przed wywiadówką, żeby się czegoś nowego nie dowiedzieli. :)

Eiyael
13-01-2010, 15:35
Unikać :D? Ja mówię o każdej ocenie jaką dostanę i niby rodzicie są powiadomieni co ich czeka. Przychodzą do domu i palą głupa, że o niczym nie widzą: 'Bartek, a ta jedynka to skąd się tu wzięła?'. Bez sensu...

Nie ma sensu unikać wywiadówek, bo prędzej czy później i tak się dowiedzą.

No właśnie. Ja wolę starej od razu powiedzieć o złych ocenach. Pokrzyczy i przestanie, a przynajmniej nie dostanę wpier**l po zebraniu.

Τettmeier
13-01-2010, 15:41
a przynajmniej nie dostanę wpier**l po zebraniu.
Biją cie w domu? Kablem? Czy może brutalniej - żelazkiem? Moi rodzice chyba stosują lepsze metody wychowawcze niż napieprzanie. : [

@topic
Nie unikniesz zebrania, nie ukrywaj ocen przed rodzicami bo to w niczym nie pomoże..

Artis
13-01-2010, 15:49
Najlepiej jest bić grubym kablem od komputera, albo telewizora.Drogie dzieci nie da się uniknąć zebrania.Chyba, że ktos z waszych rodziców nie będzie chciał się iść na zebranie.
Sure.

Azonka
13-01-2010, 16:02
W podstawowce byl looz. NIGDY nie mowilem jakie oceny dostalem. Dlaczego? Za kazde zle oceny dostawalem kare. To juz lepiej dostac jedna kare po zebraniu na 2 tygodnie, niz pare kar na tydzien.

W gimnazjum jest juz gorzej. Aktualnie w mojej szkole jest tzw. Dziennik elektroniczny tzn. ze kazdy rodzic moze sprawdzic oceny w kazdej chwili poprzez wejscie na odpowiednia strone internetowa. Teraz juz dla mnie bez roznicy czy jest czy nie ma zebrania.

Jesli chodzi o unikanie zebrania. Teraz tak sobie mysle, ze nie ma wiekszego sensu. I tak sie dowiedza, i tak.

Ancarius
13-01-2010, 17:55
Też masz problem...
Boisz się wywiadówek o0? xd
Ja ze średnia 5.1 na półrocze i stypkiem to tylko czekam do czwartku ;]
Boje sie bardziej próbnych ;p
Tak właściwie najlepiej nie mówić, a jeśli już chcesz coś wymyślić to... rozchoruj sie (udawaj) i czekaj do wywiadówki. Jak nadejdzieni matka sie spyta czmue jej nei powiedziales to pwiesz ze byles chory ;pp

Noviterious
13-01-2010, 18:15
to ja moze powiem jak uniknac 'przejebki za zebranie'
po prostu uczyć sie ;D a nie napierdalac ciagle w kwadraty ;DDD
a tak to po prostu nic nie mow i zachowuj sie normalnie to sie nie skapna o zebraniu (czy cos takiego) hehs

Joogi
13-01-2010, 18:18
u mnie w szkole nie ma wywiadówek :)
rodzice przychodzą tylko raz do roku na półrocze ;)

Hahahahahahah owned - raz do roku na półrocze XDDDDDDDDDDD

#Topic
Mój stary i tak nie chodzi na wywiadówki, zawsze ciśnie wtedy do pracy XDDD Ale tak, to albo nie mówić, albo powiedzieć i przeboleć, nie ma skutecznego sposobu ;[

Pagon
13-01-2010, 18:28
Zamiast pytać się forumowiczów zapatrzonych w kwadraty zabrałbyś się za naukę. Wtedy nie miałbyś takiego głupiego problemu.
Osobiście informuje mamę o każdej mojej nowej ocenie. Na zebraniu dowiaduje się to samo co Jej mówię.

Zezikan
13-01-2010, 18:33
a ja myślałem że chodzi o to "jak uniknąć żebrania" xD

a co do zebrania to tak ... powiedz że nauczyciel kazał przyjść tylko pru rodzicom ;D działa xd

Dżablona
13-01-2010, 20:12
Mówisz mamo/tato mam wywiadówkę wtedy i wtedy, jak masz jakieś słabsze oceny to mówisz, że masz z dwie 2 i styka ;D

G_R_U_L_I_X
13-01-2010, 20:26
Zrób rodzicom herbatę i dosyp środek na przeczyszczenie. Jak zejdą z kibla to już będzie późny wieczór, tylko dobierz prawidłowe proporcje.

Habemus Papam
13-01-2010, 20:28
Zrób rodzicom herbatę i dosyp środek na przeczyszczenie. Jak zejdą z kibla to już będzie późny wieczór, tylko dobierz prawidłowe proporcje.

Nie wiem co Ty musisz przeżywać w domu... boże dzieciaku ogarnij sie.. :|

@ Po prostu zacznij sie uczyć ..

Kornas Pall.
13-01-2010, 20:31

Idiota Power

@
Najpierw się zastanów czy warto żeby poszli , jeżeli masz duży przypał to powiedz im o wywiadówce i staraj się przekonać ,że nie warto tam iść.

Marcin <3
13-01-2010, 20:37
moja mama chodzi, ale zrob tak jak moja ciocia:
niech twoja mama powie do wychowawczyni ze jest pojebana i po sprawie do szkoly nie musi chodzic XD

halO
13-01-2010, 20:41
Nie powiedzieć starym ?

Zbigniew Wodecki
13-01-2010, 23:16
Posprzątaj pokój po wywiadówce, albo idz na dwór na cały dzień.

Imistin_Love
14-01-2010, 13:57
LoL xD wy mnie naprawde macie za debila i nieuka :< moi rodzice maja troche zawyzone ambicje, a ja uwazam ze w 3 klasie gim warto sie uczyc tylko z tych przedmiotow ktore beda mi sie liczyc do LO mam srednia 4.1 to chyba nie az tak znowu zle xd A co do tematu poprostu powiedzialem mamie o tych dwoch gorszych ocenach i jakos to przyjela O.o

G_R_U_L_I_X
14-01-2010, 14:04
Nie wiem co Ty musisz przeżywać w domu... boże dzieciaku ogarnij sie.. :|

Nie obrażę Cię, bo masz avatar z Tetrisem, a znam go.

LoL xD wy mnie naprawde macie za debila i nieuka :< moi rodzice maja troche zawyzone ambicje, a ja uwazam ze w 3 klasie gim warto sie uczyc tylko z tych przedmiotow ktore beda mi sie liczyc do LO mam srednia 4.1 to chyba nie az tak znowu zle xd A co do tematu poprostu powiedzialem mamie o tych dwoch gorszych ocenach i jakos to przyjela O.o

Jak ja bym miał taką średnią w gimnazjum, to by mi chyba mieszkanie kupili. To ja myślałem, że jesteś upierdo*ony z kilku przedmiotów, wagarowałeś przez 3 miesiące, a ty z takim czymś wyjeżdżasz. A i po co Ci lo jak i tak pracy po studiach nie znajdziesz.

Precision
14-01-2010, 14:15
Gdybym ja miał taką średnią to bym chyba co chwile przypominał rodzicom o zebraniu.. :D Nie no, ale Ty nie masz się czym przejmować!!!! Lol!!!!

Puntek
14-01-2010, 14:49
<rotfl>
Nie unikaj, poprostu powiedz !:D
Chyba cie nie beda bic za oceny ze chcesz unikac?
..
Powiedz uczciwie i juz

Axelo .
14-01-2010, 15:41
Jakieś 2 dni przed zebraniem mówie wszystko rodzicom, staram się ich nie kłamać bo jeśli chodzi o szkołe to prawie wszystko wychodzi na jaw i wole odrazu mówić niż dostać za coś + za kłamstwo jakiś szlaban.

...::Sido::...
14-01-2010, 17:14
Ucz sie albo poprostu nie mów im o niczym a jak zadzowni ktoś z szkoły i rodzic pójdzie to co najwyżej cię opierdzieli i tyle chyba ze masz jakoś patalogie w domu i bedą cie napierda### kablem xd :P

Kubala
21-02-2010, 16:34
Jak masz napisane w dzienniczku ucznia to wyrwij strone najlepiej.

Dareluss
21-02-2010, 17:02
Zacznij sie uczyc a nie graj w tibie , najlepszy sposob

<Vetebcio>
21-02-2010, 17:43
Prędzej czy później i tak wszystko wyjdzie na jaw :)
Lepiej po prostu powiedz :eek:

Zarexoholik?
21-02-2010, 18:03
Powiedzieć, że go w ogóle nie ma i tak wmawiać starym aż do skutku. To może się wam udać dzieciaki. ;o

gram na rook
22-02-2010, 07:52
i tak mam ten %&#^#^^#^ dziennik "librus" ... rodzice wiedza o ocenach zachowaniu . przypalu nie mam bo ogolnie ucze sie dobrze.

1st R. Boonek
22-02-2010, 08:19
Wywiadówki nie ominiesz, ale po zebraniu styka uzyc 1 prostego argumentu "Ucze sie dla siebie, a nie dla kogoś wiec moje oceny to moja sprawa" :) proste ;d

Stoner
24-02-2010, 22:41
U mnie jest tak, ze stary nie lubi chodzić na wywiadówki.
Natomiast stara, aż do przesady chce się mną interesować.

Polecam zagadać z ojcem, żeby zmajstrował braciszka albo siostrzyczkę, wtedy stara będzie musiała leżeć w domu.
Niestety działa tylko w przypadku Matki ;/