PDA

View Full Version : Legalizacja.

Amu$
14-01-2010, 17:56
Co sądzicie o legalizacji ? Czy jest ona potrzebna czy też nie. Chodzi mi wyłącznie o marihuanę, nie o żadne narkotyki twarde.

Wypowiedzi mogą być tak lub nie. Mile widziane są dłuższe komentarze. : )

Pozdrawiam. ELOS

Wolly
14-01-2010, 18:09
Był już taki temat, osobiście nie jestem za legalizacją. Już widzę tych naćpanych małolatów pod sklepem, wolę oszczędzić sobie ten widok.

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
14-01-2010, 18:13
Oj, Grulix by sie wtedy obłowił, że huhu.
#topic
A co to ma za znaczenie, skoro i tak ludzie to jarają/wciągają/wcierają/lub bóg wie co? :OO

Τettmeier
14-01-2010, 18:21
Jestem na nie. Kto będzie chciał sobie zajarać to i tak to zrobi, a takie szopki są niepotrzebne, wystarczy mi widok na*ebanych żuli pod sklepem (mam zdanie takie jak Wolly..).

Assassin Mateusz
14-01-2010, 18:35
Mysle, ze jest to niepotrzebne, ale nie przeszkadzaloby mi to tak bardzo :)

West Side Ryder
14-01-2010, 18:42
Niepotrzebne. Poprostu mogliby zmniejszyć kare za Marihuane, bo to co teraz jest to owiele za dużo.
No i ten, żeby można było mieć przy sobie 2 gramy .
No i 18 +.

Viseq
14-01-2010, 19:23
Wiesz co, w sumie nie ma narkotyków 'miękkich i twardych', marihuana należy do gatunku narkotyków, podobnie jak amfetamina, kokaina czy też tablety.
Mogliby zalegalizować [ czego nigdy w Polsce nie bedzie, OKEJ ] jedynie marihuane do palenia w jakichś budkach i max.przy sobie 1-2 g i gra gitara.;p

btw. w Czechach zalegalizowano podobno : o

xD Lukki xD
14-01-2010, 19:34
Po co legalizowac jak i tak teraz dostac maryhe to nie problem :O

Azonka
14-01-2010, 19:50
Narkotyki sa jedna z 3-ch rzeczy ktorych nie jestem zwolennikiem.
Sa to narkotyki, papierosy i alkohol.

Nie jestem za legalizacja.

Takarji
14-01-2010, 20:40
Ofc jestem za legalizacją, nie wiem co komu to przeszkadza ale taki rząd to chyba nigdy nie będzie legalizacji :o

Quki18
14-01-2010, 20:58
Tak? Tak tak ;)

1. Troszkę na nie bo starsi by palili jak papierosy i by se łeb przejarali bo mam takiego kumpla powiesz coś do niego to dopiero po kilkunastu sekundach odpowie ;p
2. Ja pale rzadko ale i tak jestem na Tak i cieszę dupe z tego :P

LEGALIZACJA WEED !!

Mehu
14-01-2010, 21:05
Mimo, że jaram bardzo często to nie jestem za legalizacją. Mam takie zdanie jak Wolly i Tett, że wystarczy mi widok żuli pod sklepem. Jakby była legalizacja to w chuj społeczeństwa będzie inna, zmieni

lol nie wiem co pisze :?

halO
14-01-2010, 21:14
Ciekaw jestem ilu z piszących "tak" paliło kiedy kol wiek trawę. Naoglądał się jeden z drugim filmów, nasłuchał się jakiś piosenek o tym i teraz "tak kurvva legalizacja !".

Okazyjnie zapale, nie mam nic przeciwko.

Axelo .
14-01-2010, 21:31
@ up

Ok, za to Ty kupujesz pewnie od Grulixa. :(

@ topic

Paliłem maryśkę raz narazie nie będe palił chyba że w jakimś doborowym towarzystwie, ale jestem za.

Noviterious
14-01-2010, 21:39
Sadzić palić zalegalizować heh !!! No jestem na tak bo i czemu nie?xd
nikogo przeciez nie zabilo 'podobno' hehs

Qluska
14-01-2010, 22:08
Był już taki temat, osobiście nie jestem za legalizacją. Już widzę tych naćpanych małolatów pod sklepem, wolę oszczędzić sobie ten widok.

ty wolly wyjdz z forum :)

@topic.
jestem za, moim zdaniem to nic szkodliwego.

G_R_U_L_I_X
14-01-2010, 22:47
Jestem za legalizacją czechy dali do 15 gram ja bym się piązą* zadowolił.

Raqq
14-01-2010, 23:19
Jestem całkowicie na tak !
Dlaczemu ?
Alkohol, czemu jest legalny ? Gorsze skutki są po nim, uzależnia.. : )
@ktoś tam
Łatwo dostać teraz, zgadzam się, ale porównaj sztofik z kofiszopu, a to co łapiesz : ) Różnica straszna ; p
Jestem za tym, żeby mieć w domu do 2 roślinek, uncja przy sobie. Extaze też zalegalizować, lsd i grzyby. Reszte olać.
Takie moje zdanie,
Bless Ya.

Pitbull19945
15-01-2010, 10:59
Jestem na tak ale wydaje mi sie ze powinny byc jakies OGRANICZENIA!

Amu$
15-01-2010, 12:49
Wiesz co, w sumie nie ma narkotyków 'miękkich i twardych', marihuana należy do gatunku narkotyków, podobnie jak amfetamina, kokaina czy też tablety.
Mogliby zalegalizować [ czego nigdy w Polsce nie bedzie, OKEJ ] jedynie marihuane do palenia w jakichś budkach i max.przy sobie 1-2 g i gra gitara.;p

btw. w Czechach zalegalizowano podobno : o
Tak, zalegalizowano. I to dosłownie wszystko. Palenia możesz mieć przy sobie 15, kilka dropów, 2g białego. Można dilować na ulicach, patrzeć sobie co to jest, ważyć itp lecz nie można tego spożywać. Pewnie są jakieś wyznaczone miejsca tak jak w Holandii.
A dlaczego od razu mówisz, że w Polsce nie będzie legalizacji ? Może kiedyś nasze dzieci bądź wnuki się tego doczekają. : P
Zawsze jakaś nadzieja jest. : )

@Wolly
Dlaczego widzisz tylko negatywne aspekty legalizacji ? Czy od razu muszą być ćpuny pod sklepem ? Nie może być takiej kultury jak w Holandii ? Jeśli nigdy nie paliłeś to nie wiesz jak to jest "latać". Gdybym nie palił to nawet bym takiego tematu nie założył.

@top
Piszcie dalej, chętnie poczytam. ; )

Old Dzolo/Seba :)
15-01-2010, 13:18
@Wolly
Dlaczego widzisz tylko negatywne aspekty legalizacji ? Czy od razu muszą być ćpuny pod sklepem ? Nie może być takiej kultury jak w Holandii ? Jeśli nigdy nie paliłeś to nie wiesz jak to jest "latać". Gdybym nie palił to nawet bym takiego tematu nie założył.

Amuś, jaki kraj, taka kultura ; ) To jest nie możliwe żeby POLACY potrafili brać z rozsądkiem. Holandia to w przeciwieństwie do nas "wychowane" państwo.

#Topic - osobiście mnie to nie interesuje, bo i tak nie będę tego brał

Habemus Papam
15-01-2010, 13:40
Mogliby zacząć od zmniejszenia kar za posiadanie, ciekawe jakby to wyszło.. potem mogliby zalegalizować.

Tracek
15-01-2010, 21:25
LEGALIZACJA!!!!
Pewnie mi nie uwierzycie ale w tym momencie jestem spalony, w końcu jest piątek i trzeba sie wyluzować. Gdzieś czytałem że jak sie pali maryche raz na jakiś czas to pomaga oczyścić płuca palaczom.
Peace my niggas!

Dark Devorious
15-01-2010, 21:35
Tak 3/4 z was ktorzy wypowiedzieli sie ze sa za legalizacja nigdy nie widziala nawet ziola na oczy a co dopiero palic.Tak tak mozecie mi wrzucac ze skad mam niby wiedziec..... 1/4 z was zapewne nie miala jeszcze mutacji. A co do legalizacji jestem na nie. Po co i na co? Jak ktos bedzie chcial zapalic to i tak zapali.

Habemus Papam
15-01-2010, 22:12
Tak 3/4 z was ktorzy wypowiedzieli sie ze sa za legalizacja nigdy nie widziala nawet ziola na oczy a co dopiero palic.Tak tak mozecie mi wrzucac ze skad mam niby wiedziec..... 1/4 z was zapewne nie miala jeszcze mutacji. A co do legalizacji jestem na nie. Po co i na co? Jak ktos bedzie chcial zapalic to i tak zapali.

Ludzie.. Dzieci i wszyscy inni... w legalizacji nie chodzi o to, że bd mógł palić wszędzie gdzie chcesz i możesz nosić przy sobie 100g, chociaż możesz, ale o to żeby nie było wyroków za posiadanie.. a co do wypowiedzi Dark'a to sie zgadzam.. ktoś dobrze powiedział, że wszyscy za legalizacją, a widzieli zielsko tylko na .jpg, albo tak zrozumieli przesłanie Firmy JPJPJP..

Chodzi głownie o to żeby nie było wyroków za posiadanie.. : x

Tal
16-01-2010, 09:18
Czy od razu muszą być ćpuny pod sklepem ? Nie może być takiej kultury jak w Holandii ?

Ja to widzę w Polsce tak:
ekhm... Najarane dzieci z 'pokolenia HWDP' pod sklepem. Kultura? Nie, nie ma opcji, więc nie wyobrażam sobie pełnej kulturki po/przed/w trakcie jarania.
Powiedziałbym, że jestem za, ale pod warunkiem, że dostęp będą mieć tylko kulturalni ludzie.

Zielone, ale tylko dla dobrego człowieka. xd

@down
Jak ktoś przesadza to trudno, a z tymi samobójstwami? Pierdolenie. -.-

Pokój.

Fifek
16-01-2010, 10:10
Zdecydowanie nie. Każdemu, który był na tak polecam posłuchać to http://patrz.pl/mp3/bodek-narkotyki

Więcej nic nie mam do powiedzenia.

handlarz_narkotykow
16-01-2010, 10:51
mogliby to zrobić maryha jest zdroffsza od fajek wiec dlaczego nie?

MassDenim
16-01-2010, 12:13
taka ich zajaawkaa wylapaci tych kturych jara trawkaa ;];];];];]
legalizacion !!!!

Alvaros
16-01-2010, 13:54
Narkotyki są dla ludzi o słabej woli, próbujących się upodobnić do grona, poprzez narkotyki uciec od spraw życiowych. Poprzez promowanie narkotyków, popieranie legalizacji, pokazać, że jest się osobą silną nad, którą narkotyki nie zawładnęły. Nic bardziej mylnego.

Ktoś II
16-01-2010, 14:44
Szczerze mówiąc, to czy marihuana będzie legalna czy nie ludzie chcący ją palić i tak ją dostaną. Dla chcącego nic trudnego ;]. Jaki sens jest w zakazywaniu im tego? Co prawda, gdyby ją zalegalizowano dostęp do niej byłby o wiele łatwiejszy. Dlaczego alkohol jest legalny? Dlaczego papierosy są legalne? To przecież przez alkohol spowodowane są miliony wypadków na całym świecie. Przez papierosy mnóstwo osób umiera na raka płuc. Państwo polskie nie wyobraża sobie jaki zysk mogliby z tego mieć. Powstałyby nowe bary 'Gandzia' od których państwo pobierałoby podatek. W takich barach sprzedawano by zioło od którego także państwo brałoby podatek. Ludzie nie chowaliby się tylko mogliby legalnie zapalić. Nie trzeba się obawiać, że nagle zwiększyłaby się ilość osób palących. Chcesz palić pal, nie chcesz nie pal.
Minusem jest to, że dzieciaki w celu zaimponowania kolegom sięgaliby po narkotyk, a z tego co mi wiadomo regularne palenie marihuany spowalnia pracę mózgu, człowiek chodzi przymulony. To akurat wpływałoby negatywnie na nastolatków, którzy nadal się uczą.
Papierosy są legalne i co? Każdy pali? Rocznie umiera mnóstwo osób z powodu papierosów i nikt sobie z tego nic nie robi.

Czy kręci Was robienie zakazanych rzeczy? - Pewnie, że tak!
Ludzie uważają, że rzecz zakazana w jakiś sposób jest fajna i chcą to robić. Dlatego wiele osób łamie zasady. Co by było gdyby zioło było legalne? - Nie kręciłoby to tylu osób ile teraz. Dla nastolatków frajdą jest to, że się muszą chować przed kimś, żeby ich nie przyłapał. Coś zakazanego staje się z czasem czymś fajnym.

Przedstawiłem tutaj meritum tematu w świetle bardziej pozytywnym. Musiałbym się rozpisać na drugie tyle, aby ukazać Marihuanę w ciemnym świetle.

Helloween
16-01-2010, 17:27
Amek, *****. Pojebało Cie? Chcesz w Polsce Amsterdam robić? W
Czechach zalegalizowali to u nas też muszą? ;o

Przecież i tak masz skąd załatwić, więc w czym problem? xd

Karpek
16-01-2010, 18:47
Hmm, według mnie marihuane powinni w Polsce zalegalizować. Kto chce to niech pali nie? xd

pozdro.

Mikiel Król Sedesów, ej!
16-01-2010, 18:50
Szczerze mi to wisi, będzie jak będzie, ogólnie na zachodzie można mieć do bodajże 1g marihuany, a jak się ma troszke więcej to są mandaty, a nie jak u nas do więzienia asadasdasds etc.

edit

W większości pozostałych krajów UE np. Francji, Portugalii posiadanie zostało częściowo zdepenalizowane, tj posiadanie marihuany w "niewielkich ilościach" (3-10 g) jest karane jedynie mandatem.
W niektórych stanach USA, i krajach UE np w Niemczech, Włoszech marihuana została zdepenalizowana, co oznacza całkowite zniesieniu karalności za posiadanie "niewielkich ilości" (3-10 g). by wikipedia xd

Habemus Papam
16-01-2010, 20:13
Dzisiaj funkcjonariusze z wydziału dochodzeniowo- śledczego przedstawią 19-latkowi zarzut. Za posiadania prawie 1 grama marihuany grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.
Za posadania prawie 1 g.. ( co to jest 1g? -.- ) można dostać 3 lata więzienia.. no najs... Może legalizacja to za dużo jak na 1 krok ale wprowadzenie takich systemów jak podał Mikiel byłoby najlepszym rozwiązaniem.

Monkey
16-01-2010, 20:52
nie chce bo nie chce truc sobie zyca :)))))

i nie chce by ludzie umierali :)

This forum requires that you wait 120 seconds between posts. Please try again in 63 seconds.

Zrazik
16-01-2010, 21:00

This forum requires that you wait 120 seconds between posts. Please try again in 63 seconds.

jescze nie dowiedziono żeby ktokolwiek zaliczył deda po Marihuanie.

@topic
Osobiście jestem za legalizacją ale od 21 roku życia. + nie można palić w miejscach publicznych(tak jak pić alkoholu)

Drunking Knight
17-01-2010, 16:28
Jestem za legalizacja!

Dlaczego?

1. Ponieważ jest to zajebista używka
2. Państwo by mogło na niej zarobić
3. Nie powoduje dużego uzależnienia
4. Jest zdrowsza od Papierosów

TO CHYBA WSZYSTKO!

Mehu
17-01-2010, 16:49
@up
Uwierz, że powoduje uzależnienie, ale psychiczne ;/ Chujowa sprawa.
Zdrowsza od papierosów jest konopia indyjska, prawdziwa konopia, a nie pierwszy lepszy, napakowany chemią skun, który nawet słońca "na oczy nie widział". W dzisiejszych czasach gatunki skuna mają po 15-20% THC, a kiedyś było może max 5%.
Z marihuaną trzeba uważać, bo to taki mózgojeb jebany jest ;/ Jak słyszę co moi kumple, z którymi palę, przeżywają teraz, mają dziwne fazy, schizy, np. jednemu się upierdala, że nie może żyć w społeczeństwie, nie może miec rodziny. Pali krócej odemnie, ale częściej.

Niech ograniczą te żałosne kary, bez przesady 3 lata za posiadanie grama ? Śmieszne. Za grama nie powinni się nawet przypierdalać(ofc. do osoby pełnoletniej).

Viseq
17-01-2010, 21:36
Mniemam, że w Polsce legalizacji nie będzie przez najbliższą kadencje sejmu i prezydenta ponieważ są oni 100 lat za mongolskimi kozami. Dla nich narkotyk to zło które trzeba tępić. Tyle, że czemu alkohol/papierosy są 'dla ludzi' skoro tak samo mogą zniszczyć człowieka jak narkotyki. Rozumiem, koka czy chuj wie co, ale marihuana, boli to kogoś, że ktoś woli mieć taką faze, a nie faze po wódce czy winie.:confused: Wiadomo, palić zielsko z umiarem, tak samo jak pić alkohol z umiarem, ale to nie wina thc, że kopie i ktoś może się tym najarać 'za bardzo'. To wina głupoty ludzi, którzy nie wiedzą na ile można sobie pozwolić. Ja np.wole mieć faze na której 'ide' i kontaktuje, niż mam leżeć pod pierwszym lepszym płotem i srać pod siebie:cool:. Nie ma co myśleć o legalizacji, w sumie kto chce palić czy brać jakieś dragi, to to weźmie bez problemu. Akurat w tych czasach nie trudno znaleść dilera.; < Np.Gruliks [ ma 40 ziarenek jarania !!!!!!]

Seerj
18-01-2010, 13:55
Co sądzę o legalizacji...

Otóż sądzę iż zagadnienie legalizacji jest przejawem czystej głupoty niedowartościowanych chłopczyków którzy zamiast porządnego zajęcia stają na klatce lub/i walą konia pod pierzyną... O to że jest niby zdrowsza od petów to inna sprawa. Zdrowsze od papierosów są również kocie gówna, a założę się o Milijon dolarów że żaden z was produktu kociego metabolizmu by nie spróbował... A tyle tam witamin!!!! ( nie żebym ja gustował )

Senshi
18-01-2010, 13:58
nie jestem za legalizacja
od maryhy sie zacznie, pozniej wszystkie narkotyki bedzie mozna brac
PS:u mnie przy szkole rosnie xDD

Ancarius
18-01-2010, 14:49
Jasne... uwielbiam takie tematy, lecz najlepsi są 12-latkowie, którzy nigdy tego nie mieli rękach i widzieli tylko na tapecie telefonu...

Przecież co to by się działo jakby 80% młodzieży chodziła najarana...
Ja również wole sobie oszczędzić takiego widoku.

Duff
18-01-2010, 15:08
Jestem za legalizacja. Po co krzywe akcje za palenie skoro i tak marihuane mozna wszedzie zdobyc. Dzieki legalizacji nie bedzie wecej palaczy, bo i tak kto chce to pali.

Ancarius
18-01-2010, 15:12
Zastanów się co ty piszesz...
że przez legalizacje będzie mniej palaczy <lol2>

Weź przykład piwa, gdyby piwo było zabronione to nie sądzę że byłoby więcej wypadków i pijaków...

Viseq
18-01-2010, 17:11

Weź przykład piwa, gdyby piwo było zabronione to nie sądzę że byłoby więcej wypadków i pijaków...

sorry, nie umiesz czytać. On napisał, że nie bedzie ich wiecej, a nie ze liczba sie zmniejszy. ; <<<<

Duff
18-01-2010, 17:33

Czytanie ze zrozumieniem sie klania :(
Napisalem ze przez legalizacje liczba palaczy nie wzrosnie.

Ancarius
18-01-2010, 17:46
Tak, dobrze przeczytałem chłopcze. Przykład z piwem miał być jako kontrast.
Sam napisałeś "Dzięki legalizacji nie będzie więcej palaczy"

Bzdura ...

Kapitan Alkohol.
18-01-2010, 18:00
Osobiście nie pale, ale jestem za legalizają. Jest to narkotyk 'lekki' który w niewielkich ilościach nie jest szkodliwy. W Czechach przesadzili z tym, legalizacja amfy, hery itd to początek końca tego państwa. Dzięki temu, budżet krajowy który jest i tak w fatalnym stanie mógł by zarobić.

jestem na nie, ofc nie palę, i nie chciałbym na ulicy widzieć ćpuna, którego nawet nie można zaskarżyć na policję (ja tego nie robię, ale wolę oszczędzić sobie takiego widoku).
P.S.: Widać jakiego pokroju ludzie grają na APO.
Skoro byś nie palił to co by Cie ten 'ćpun' obchodził, nie kminie Cie koleś czasem przedstawiasz gorszą biedote umysłową niż Grulix ...

AHA. Jeżeli zalegalizowali by to były by na to przepisy, gdzie można palić i ile.

Jasne... uwielbiam takie tematy, lecz najlepsi są 12-latkowie, którzy nigdy tego nie mieli rękach i widzieli tylko na tapecie telefonu...

Przecież co to by się działo jakby 80% młodzieży chodziła najarana...
Ja również wole sobie oszczędzić takiego widoku.
A sam ile masz ? : O Tak jak do Paździocha - jeżeli byś nie palił to co Cie to obchodzi.

Ogólnie generacja Grulixów się rozrasta XDDDDDDDDDD

Ancarius
18-01-2010, 18:26
Taa... bo up napisał nałogowy palacz <lol2>
Jeżeli ktoś nie pali tego ścierwa to znaczy, że nie może tutaj pisać? :D
Aha thx ;p

Aha, uważaj, bo wszyscy by przestrzegali ile można palić

Trikol <3
18-01-2010, 18:40
Zapomnijcie o legalizacji poki ten smiec (Kaczynski) jest prezydentem.
PALIKOT NA PREZYDENTA ! ;D

deeL `
19-01-2010, 19:07
Niekórzy piszą, że nie chce widzieć jak 80% społeczeństwa chodzi najarana. . . Ja osobiście przez ostatnie wakacje zjarany chodziłem codziennie i zjarany wracałem do domu, zjarany też czasem byłem w szkole. Uwierzcie, że wracając do domu spokojnie gadam sobie ze starymi(częściej niż kiedykolwiek), w szkole to samo, same + za aktywnośc dostaje(ofc jak jestem w tym stanie). Choćbyś nie wiem ile zjarał to możesz się bardziej ogarnąć niż po wypiciu takiej ilości alkoholu, po której jesteś nieźle wstawiony. Odkąd zacząłem jarać dni w szkole lecą mi szybciej, naprawdę w chuj szybciej. Oceny mi się polepszyły. Kondycja się nie osłabiła .. Jedyne minusy jarania są takie, że ma się lekką sklerozę, trochę wolniej się reaguje i czasem łapie się zawiechy<laggi>(ale to akurat dla mnie nie jest złe, bo wtedy fajne rozkminy na łeb przychodzą).

Po co ja to piszę jak i tak nie zrozumiecie ;/

Death
21-01-2010, 22:33
Jestem przeciwko legalizacji, ponieważ nie chciałbym patrzeć jak nasz kraj pogrąża się w takim gównie.

Pozdrawiam,
Death.

Scoop
21-01-2010, 22:41
Większość osób która piszę, że jest przeciwko legalizacji bo w kraju wzrośnie ilość narkomanów nie mają racji, osoby które chcą ćpać, już ćpają, osoba która chce sobie zapalić trawkę, nie ważne czy jest zalegalizowana czy nie to ją kupi i zapali, więc legalizacja tylko by ułatwiła do niej dostęp, nic więcej, każdy ma swój rozum. Można by jeszcze opodatkować trawkę, a na 100% by się tak stało gdyby weszła do sprzedaży, więc podejrzewam byłoby z tego więcej korzyści niż strat, bynajmniej państwu by się to opłaciło ale jak to ktoś kiedyś powiedział "polska jest 100 lat za murzynami". Po przeczytaniu mojej wypowiedzi, jak sami się domyślacie jestem w pełni za legalizacją.

Belfus Adri
21-01-2010, 22:47
Scoop ma racje, jesli ktos chce zajarac to zajara i tyle...
Czy według was jakby była legalna trawka to 1/3 kraju by chodzila "zajebana" po ulicach ??
Lecz i tak nie oszukujmy sie w polsce legalnej trawki raczej nie dozyjemy.

Joogi
21-01-2010, 23:11
Jestem za legalizacją, sam palę XD Nie no na serio nawet jak zjarasz w chuj dużo tego shitu, to i tak nie umrzesz ; ) Można co najwyżej zasnąć, nie mieć kontaktu z rzeczywiscością, mój koleszka tak miał, pospał 2h i potem normalnie xDD Wiadomo, mafia zarobi, wszyscy będą szczęśliwi, politycy też nie będą narzekać, kopertę tam zawszę dostaną ;)

http://images7.cafepress.com/product/413676527v4_480x480_Front.jpg

fR33
23-01-2010, 13:08
Większość osób która piszę, że jest przeciwko legalizacji bo w kraju wzrośnie ilość narkomanów nie mają racji, osoby które chcą ćpać, już ćpają, osoba która chce sobie zapalić trawkę, nie ważne czy jest zalegalizowana czy nie to ją kupi i zapali, więc legalizacja tylko by ułatwiła do niej dostęp, nic więcej, każdy ma swój rozum. Można by jeszcze opodatkować trawkę, a na 100% by się tak stało gdyby weszła do sprzedaży, więc podejrzewam byłoby z tego więcej korzyści niż strat, bynajmniej państwu by się to opłaciło ale jak to ktoś kiedyś powiedział "polska jest 100 lat za murzynami". Po przeczytaniu mojej wypowiedzi, jak sami się domyślacie jestem w pełni za legalizacją.

A może jednak mają rację. Trawa od lat jest stawiana na równi z innymi narkotykami, wg mnie bez sensu. Nie zmienia to jednak faktu, że jest postrzegana jest jako narkotyk, a ten schemat jest powielany od lat. I właśnie dlatego, że trawa jest stawiana na równi z prawdziwym shitem, jest swego rodzaju oknem na shit. Czemu by nie spróbować amfy? Oczywiście, nie są to moje wymysły, ale naprawdę mogłem swego czasu to obserwować.

Po 2, za legalizacja opowiadają się osoby niedojrzałe. Co może wiedzieć o życiu 15 latek? Nic. Zauważcie, że teraz wiele gnoi przyjmuje taki śmieszny, uliczny styl życia i to na siłę. I tak mamy coraz głupsze społeczeństwo, bo wszystkie ideały poszły się ... i są coraz mocniej ... . Legalizacja? Nie w tym społeczeństwie i chwała za sprzeciw. Zamiast propagowania legalizacji, proponuję propagować kulturę.

Vivek
23-01-2010, 14:16
Pan Up ma racje. To jest czysta głupota. Kiedyś ludzie mogli się obyć bez tego, to czego wy nie możecie?
Np. Joogi 15 lat wg daty z profilu.

Jestem za legalizacją, sam palę
Przez takie coś Polacy są uważani za debili. Co 2 dziecko udaje kozaka.
Ustawiają tapety z liśćmi i się podniecają, a nawet na oczy tego nie widzieli.
To samo tyczy się większości dzieci JP, udają kozaka puki się policja nie pojawi.

@Scoop
Czy ułatwienie dostępu nie wiąże się ze wzrostem ilości palaczy.
Czy to znaczy, że jak ktoś coś robi to trzeba to legalizować? Dobra, niech zalegalizują działanie pseudo kibiców, kradzież, podrabianie alkoholu itd. Dużo osób to robi, to dlaczego to ma być niedozwolone?

Joogi
23-01-2010, 15:20
Pan Up ma racje. To jest czysta głupota. Kiedyś ludzie mogli się obyć bez tego, to czego wy nie możecie?
Np. Joogi 15 lat wg daty z profilu.

Przez takie coś Polacy są uważani za debili. Co 2 dziecko udaje kozaka.
Ustawiają tapety z liśćmi i się podniecają, a nawet na oczy tego nie widzieli.
To samo tyczy się większości dzieci JP, udają kozaka puki się policja nie pojawi.

@Scoop
Czy ułatwienie dostępu nie wiąże się ze wzrostem ilości palaczy.
Czy to znaczy, że jak ktoś coś robi to trzeba to legalizować? Dobra, niech zalegalizują działanie pseudo kibiców, kradzież, podrabianie alkoholu itd. Dużo osób to robi, to dlaczego to ma być niedozwolone?

Nom, faktycznie udaję kozaka, nie palę, jestem maminsynkiem i w ogóle pedałem, wiesz? hahahhahah
Dobra, jak chcesz, myśl sobie, że nie palę. Nie jestem takim typem JP JP na 100 %, nie uznaję tego, jestem normalnym nastolatkiem, który czasem zrobi coś na nie-legalu. Nie jestem też tym, który myśli, że zielone pali się w liściach hehs. Jak ktoś chętny, to zapraszam odlot w kosmos, za jedyne 30 zł ! :)

PS: a co myślisz, że u mnie w gimnazjum młodsi nie jarają? Mnie wciągnęło dwóch kolegów z klasy, ja wciągnąłem z 5 osób rok - dwa młodsze ;)

#Down
Nie chcę, nie mam zamiaru : d Znam kolesi, nie daję frajerom, spoksik.

Niekórzy piszą, że nie chce widzieć jak 80% społeczeństwa chodzi najarana. . . Ja osobiście przez ostatnie wakacje zjarany chodziłem codziennie i zjarany wracałem do domu, zjarany też czasem byłem w szkole. Uwierzcie, że wracając do domu spokojnie gadam sobie ze starymi(częściej niż kiedykolwiek), w szkole to samo, same + za aktywnośc dostaje(ofc jak jestem w tym stanie). Choćbyś nie wiem ile zjarał to możesz się bardziej ogarnąć niż po wypiciu takiej ilości alkoholu, po której jesteś nieźle wstawiony. Odkąd zacząłem jarać dni w szkole lecą mi szybciej, naprawdę w chuj szybciej. Oceny mi się polepszyły. Kondycja się nie osłabiła .. Jedyne minusy jarania są takie, że ma się lekką sklerozę, trochę wolniej się reaguje i czasem łapie się zawiechy<laggi>(ale to akurat dla mnie nie jest złe, bo wtedy fajne rozkminy na łeb przychodzą).

Po co ja to piszę jak i tak nie zrozumiecie ;/
Zapomniałem dodać, dobrze gadasz. Skleroza jest ostra, czasem na fizyce wyjmuje zeszyt od niemieckiego i piszę, ale to normalka ;/ Czasem też przy tablicy napiszę 2x ten sam przykład, też już się nauczyciele przyzwyczaili. ; /
Faza jest niezła, ale już chyba więce w szkole nie zajaram, muszę trochę ograniczyć i zacząć się uczyć. Nic, zobaczymy jak mi to wyjdzie ^^

Osecik
23-01-2010, 17:49
Moim zdaniem legalizacja jest bezsensowna ponieważ trzeba by było zmieniać prawo itd. a na pewno większości by się to nie spodobało.
Widok człowieka, który ćpa albo wychodzi z nałogu jest bardzo odrażający wg. mnie.

Mpa <3
23-01-2010, 18:13
#Vivek
Uwazasz ze dostepnosc trawy teraz jest jakims niewykonywalnym zadaniem? Jest bardzo duzo osob handlujacych.. Wiec dostepnosc jest bardzo latwa.

#top
Mam to w dupie ale powinni zlegalizowac i jestem za wypowiedzial Scoopa.

fR33
23-01-2010, 19:05
Uważasz, że nie dorosłem? ; ) Dobrze, napisz teraz, ile masz lat i czy kiedykolwiek jarałeś. Tylko nie opowiadaj bajek, jak Gruliks... Nie będę się rozpisywał, nie chce mi się, a poza tym już do tematu się wypowiedziałem. PAPS

Stary, mam prawie 18 lat, ale czy wiek jest ważny?
Tak, uważam, że nie dorosłeś. Dorosła osoba nie zachowuje się w taki sposób. Sam zresztą napisałeś, że jarasz na potęgę, nawet w szkole i, że wkręcasz w to inne osoby. To co najmniej głupie i wiem co piszę. Szczerze to twoje internetowe słowa do mnie nie trafiają i nie trafią, bo jesteś dla mnie kolesiem, który za dużo jara i jaranie to dla niego coś naprawdę ważnego.

Nom, faktycznie udaję kozaka, nie palę, jestem maminsynkiem i w ogóle pedałem, wiesz? hahahhahah
Dobra, jak chcesz, myśl sobie, że nie palę. Nie jestem takim typem JP JP na 100 %, nie uznaję tego, jestem normalnym nastolatkiem, który czasem zrobi coś na nie-legalu. Nie jestem też tym, który myśli, że zielone pali się w liściach hehs. Jak ktoś chętny, to zapraszam odlot w kosmos, za jedyne 30 zł !

Piszesz, że jesteś normalnym nastolatkiem a po chwili dodajesz:

Zapomniałem dodać, dobrze gadasz. Skleroza jest ostra, czasem na fizyce wyjmuje zeszyt od niemieckiego i piszę, ale to normalka ;/ Czasem też przy tablicy napiszę 2x ten sam przykład, też już się nauczyciele przyzwyczaili. ; /
Faza jest niezła, ale już chyba więce w szkole nie zajaram, muszę trochę ograniczyć i zacząć się uczyć. Nic, zobaczymy jak mi to wyjdzie ^^

Jeżeli to dla Ciebie normalność no to wielkie propsy!

Dlatego właśnie nie chcę legalizacji. Wypowiedzi takich ludzi jak twoja, pokazują tylko do czego doprowadziłaby legalizacja. Co by się działo w gimnazjach, a może nawet w podstawówkach. Jeżeli nie dojrzałeś do pewnych spraw to nawet ich nie dotykaj. Piszę to z czystej życzliwości. Zastanów się czy aby ten zielony susz nie staję się dla Ciebie zbyt ważny.

Na koniec jeszcze raz dodam.

Do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć.

Joogi
23-01-2010, 19:30
Stary, mam prawie 18 lat, ale czy wiek jest ważny?
Tak, uważam, że nie dorosłeś. Dorosła osoba nie zachowuje się w taki sposób. Sam zresztą napisałeś, że jarasz na potęgę, nawet w szkole i, że wkręcasz w to inne osoby. To co najmniej głupie i wiem co piszę. Szczerze to twoje internetowe słowa do mnie nie trafiają i nie trafią, bo jesteś dla mnie kolesiem, który za dużo jara i jaranie to dla niego coś naprawdę ważnego.

Piszesz, że jesteś normalnym nastolatkiem a po chwili dodajesz:

Jeżeli to dla Ciebie normalność no to wielkie propsy!

Dlatego właśnie nie chcę legalizacji. Wypowiedzi takich ludzi jak twoja, pokazują tylko do czego doprowadziłaby legalizacja. Co by się działo w gimnazjach, a może nawet w podstawówkach. Jeżeli nie dojrzałeś do pewnych spraw to nawet ich nie dotykaj. Piszę to z czystej życzliwości. Zastanów się czy aby ten zielony susz nie staję się dla Ciebie zbyt ważny.

Na koniec jeszcze raz dodam.

Do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć.

A czy legalizacja by zmieniła coś? Przecież teraz jest to nielegalne, a i tak ten kto chce jarać, będzie jarał i w to wciągał innych. Nie jest to dla mnie takie ważne, jaram głównie dla fazy, żeby jakąś polewkę pocisnąć, ale czasem nie trzeba się zjarać, żeby mieć banie. Teraz ograniczyć się muszę, trzeba poprawić średnią o 0,5 :). pjonteczka

#Down
Lans? Piszę jak jest... :)

tajemniczy
23-01-2010, 21:07
lans przez kabel ze paliles zielone, okej spalilem kilogram

@topic

nie jestem

Μejger
27-01-2010, 19:53
http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201001/1264603780_by_Malec.jpg

Tyle co mam do powiedzenia w tej sprawie.

Vivek
27-01-2010, 20:13
No i co w związku z tym? Może kara troszkę za duża, ale uczciwa co do innych.

Mikiel Król Sedesów, ej!
27-01-2010, 20:19
Ty ogarniasz? Typ zabił 1.5 roczne dziecko i dostał 2 lata, a typ że sobie prawie zapalił może dostać 3 lata. Śmieszne jest to prawo polskie.

Ancarius
27-01-2010, 22:31
Wszyscy dobrze wiedzą, że najbardziej "bulwersują" się ci, którzy usłyszeli coś o ziele w piosence albo poczytali i się "jarają"... Pff.
Ja nigdy nie paliłem, lecz miałem kilka propozycji. ODMÓWIŁEM, ponieważ dbam o swoje zdrowie. Jestem przeciwko legalizacji! Nie którzy mówią, że to mniej szkodliwe od papierosów lub alkoholu. <lol2> Ciekawe... :)

MÓWIĘ NIE LEGALIZACJI!

Miodzik
24-02-2010, 14:59
Pewnie ze tak byloby zajebiscie i wogole xD
Hodowalbym w doniczce

Jankulowski
24-02-2010, 15:40
Moim zdaniem powinna byc Legalizacja po co ma psiarnia zgarniac za temat przy sobie. To tak jak szlugi (tyton) .

Konopie indyjskie i zawarte w nich kannabinoidy nie są obecnie szeroko stosowane w medycynie, a w wielu krajach (w tym Polsce) w ogóle nie są stosowane jako leki lub środki medyczne.

Nawet zastosowanie w medycynie ;)

Trikol <3
24-02-2010, 16:47
Wszyscy dobrze wiedzą, że najbardziej "bulwersują" się ci, którzy usłyszeli coś o ziele w piosence albo poczytali i się "jarają"... Pff.
Ja nigdy nie paliłem, lecz miałem kilka propozycji. ODMÓWIŁEM, ponieważ dbam o swoje zdrowie. Jestem przeciwko legalizacji! Nie którzy mówią, że to mniej szkodliwe od papierosów lub alkoholu. <lol2> Ciekawe... :)

MÓWIĘ NIE LEGALIZACJI!

Ja znam goscia co cwiczy i jara material i nic mu nie schodzi z tych cwiczen , a po tynxie albo alko polowa by mu zeszla...
Zaraz mi powiesz ,ze lepiej truc sobie zdrowie jakas siara z jabcokow niz trawka ,ktora sobie rosnie z ziemii....

Daaron
24-02-2010, 17:03
http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201001/1264603780_by_Malec.jpg

Tyle co mam do powiedzenia w tej sprawie.

Troche odbiegłeś od tematu, z tego co widze jest tu dyskusja na temat czy zalegalizować marihuanne. Ty napisałeś o skutkach palenia marihuany porównując karę za palenie jej z karą za morderstwo.

@Topic
Nie wyobrażam sobie tego, wchodze do sklepu a tam ekspedientka zaczyna się bezsensownie śmiać i mówić, że ma na imie Włodzimierz Lwowicz. Cały naród bez problemowo zacząłby palić to świństwo i 2/4 ludzi stałoby się tak otępiałych, że skutki byłyby katastroficzne...

deeL `
24-02-2010, 18:00
@up
Taa, otępiałych.
@topic
Legalizacja pogorszy tylko sprawę, bo polak to zbyt głupi człowiek, aby mądrze jarać trawe.

Xaveq
24-02-2010, 19:23
No zajebiście by było :) A co do czego .To idę w parę miejsc i mam trawki pełno :) xD jestem za lecz co do czego ;] Czytałem na o2.pl To pisali że będzie dostępna L(

1st R. Boonek
24-02-2010, 20:46
Po co legalizowac jak i tak teraz dostac maryhe to nie problem :O

Po to zebys nie musial dzwonic czekac tylko mogl pojsc sobie do 1 lepszego kiosku i kupic jointa ;O

Jestem za, a nie jakies qrwa dopalacze dali z dopiskiem ze to nie do palenia i mysla ze ludzie beda happy ..

Piko
24-02-2010, 21:03
Jestem na NIE dla legalizacji. Legalizacja będzie miała opłakane skutki- niedość, że mamy wypadki przez pijaków za kierownicą to jeszcze ma do tego dojśc jakiś najarany manekin ktoremu sie w głowie pojebało i widzi huj wie co przed oczyma?

Megereess Onwed
24-02-2010, 21:22
Ja osobiscie lubie czasem cos ten :D
Ale jakos lepiej zeby nie bylo legalizacji bo to by byla przesada malolaty nacpane pod sklepami i wogole :D

Demon
25-02-2010, 07:49

br? :|

_topiC
no legalizacja by nic nie dala , bo jesli teraz ktos pali i chce palic no to nic mu w tym nie przeszkadza :/
nie wiem po co wam dostepnosc :O