View Full Version : [7.6] Nowy serwer - nie usuwa?!
Witam,
Mam takie pytanie do graczy! Od dłuższego czasu ciągle są zakładane tematy na temat nowego serwera 7.6. Teraz pytanie do was.
Jeżeli stworzenie JEDNEJ postaci na nowym serwerze kosztowałoby np. sms za 3,66 grałbyś tam? :)
Myślę, że nawet zapłacenie symbolicznej kwoty wiązało by się z zarobkiem 300 pln /m-c, czyli na opłacenie hostingu
A w pierwszym miesiącu na pewno z 1000pln ponieważ każdy chciałby spróbować zagrać tam.
OCZYWISCIE SERWER TYPU
Exp: x1-2... itp
Tak. Tylko myślę, że Mortiis może się bać stworzenia nowego 7.6. Mogło by się stać tak jak z 8.4 i roxem. Nikt nie gra na 8.4 bo zrobiono roxa.
Itak jestem za. Choć wolałbym żeby koszt zrobienia postaci był większy.
Jak będzie exp x2 to tylko najwytrwalsi będą pogrywać na tym ots, a nie nooby. 8,42 upadł bo Mortiis zrobił nowy serwer z expem x200... i wszyscy poszli tam ponieważ poziom szybciej idzie :P
Myślę, że każdy kto gra na apo już 2,5 roku+ chciałby taki serwer. To były czasy! :)
Prawdopodobnie tak. Ale gdyby zrobili z niego uber pr0 high exp, to nie!
Low raty są najlepsze. Nie było by w miesiąc 1000lvli. Tylko 200, 300 czy tam 400. Ogólnie fajnie by się grało na 'Hard APO'.
Jestem oczywiście za. Przy stanie gdy zrestartowanie obecnego serwera 7.6 jest niemożliwe najlepszym rozwiązaniem byłoby założenie nowego. Przynajmniej będzie znów gdzie grać a adminstracja ściągnie jakieś zyski...
Wydaje mi sie ze tak chociaż płacić za konto hmm.
Jeżeli zakładał bym na jednym koncie z tymi charami co mam to tak ale jeżeli płacić mam za chara i za pacca to już gorzej :mad:
West Side Ryder
14-01-2010, 20:29
jak będzie to serwer apo, to na 100% taAaaaaaa XDDDDDDDDDDDDDd
w sumie czemu nie mozna sprobować XDD
nawet jakby sms kosztował 10 zł, to pietnaście minut na czaterii i mam 2x takie xd
Old-Don Ja
14-01-2010, 20:41
Pomysł dobry ale co to da jak Gm Mortiis nie chce "podziału servera 7.6 " na 2 części, po 1 przy up date 2x wiecej roboty tak jak jest z roxem po 2.Mało opłacalny interes. Jestem na tak chodź wiem ze to nie wypali.
Na Tak gdybym miał kase to bym wysłał bo myślę że te k**wy by nie przeszły na new APO ale na old by grało i exp 4x powiedzmy alb może większy 15x coś ;d
Pomysł dobry ale co to da jak Gm Mortiis nie chce "podziału servera 7.6 " na 2 części, po 1 przy up date 2x wiecej roboty tak jak jest z roxem po 2.Mało opłacalny interes. Jestem na tak chodź wiem ze to nie wypali.
Gdyby stworzyli taki serwer to nie trzeba by było robić wielu updatów.
Po 1.
Jest bardzo dużo terenów które można szybko edytować.
Pathfindery - dać tam orshe i po kłopocie. Ponieważ przy expie x2 nikt nie wbije 1klvla tak szybko :P
Marcelllo
14-01-2010, 20:54
Jestem na tak :d Myślę, że Multi-World na 7.6 nie jest aż taki trudny do zrobienia -.- Mogliby się trochę pomęczyć dla nas (graczy) :D
Mogliby dać taki serwer :D Bym założył z wejścia ze 3 postaci (ek, rp i rookstayera) :D
Taka trudniejsza wersja APO to dobry pomysł, ale jestem za potworkami Do Kingów, bez quennow, fw, bally itd. Only kingi z lepszych potworów
Bastek10
15-01-2010, 14:44
Oczywiście że bym nie grał jak bym miał płacić za stworzenie postaci
A jakby było za free to kto wie ale pewnie pograł bym ze dwa dni.
Tak, gralbym : )))))))))))))))))))))0.
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
16-01-2010, 13:42
Jeżeli stworzenie JEDNEJ postaci na nowym serwerze kosztowałoby np. sms za 3,66 grałbyś tam? :)
Buehehehe forum (pod moim zacnym dowództwem) zjechałoby ,,EKIPĘ" za ten ruch :OO Nie przejdzie za chuja wafla :s No ale sam pomysł dobry
.Panicz.
17-01-2010, 13:01
Za mały EXP ;) Nie grałbym tam. _
@Vojska
Ty chyba nie myślisz?
Wole grać na RL za darmo, niż na exp x 2 za 3,66zl Ogarnij
Jestem za. Jeszcze usunąć roxa :D Nawet jakby sms kosztował te 10 zł to bym zagrał.
Tak. Tylko myślę, że Mortiis może się bać stworzenia nowego 7.6. Mogło by się stać tak jak z 8.4 i roxem. Nikt nie gra na 8.4 bo zrobiono roxa.
Jak będzie exp x2 to tylko najwytrwalsi będą pogrywać na tym ots, a nie nooby. 8,42 upadł bo Mortiis zrobił nowy serwer z expem x200... i wszyscy poszli tam ponieważ poziom szybciej idzie :P
Myślę, że każdy kto gra na apo już 2,5 roku+ chciałby taki serwer. To były czasy! :)
Seth Drut
17-01-2010, 15:07
nie gral bym. zal mi troche postaci na 7.6 ;)
sam pomysl nie jest zly. ja bym zmienil troche:
zamiast tych 3,66 za sms, to 10,98 za pacc (bez pacc bys nie mogl grac) czy cos w tym stylu ;)
czubass 1349
17-01-2010, 15:12
pomysl ma swoje plusy i minusy
zaczne od plusow
na pewno bylaby rywalizacja
super atmosfera ze sie gra od poczatku
znowu expienie w 6 na queenach kingach
itd
minusy
z czasem byloby jak na 8.4 i roxie
musieliby byc nowi gm bo na 7.6 i na nowym serwerze to malo
ogolnie moglby sie rozpasc 7.6
wiec moze nie robic na stale tylko od czasu do czasu test serwa albo zajac sie tylko 7.6 8.4 usunac roxa??
handlarz_narkotykow
17-01-2010, 16:01
Masz tutaj odpowiedź i daj sobie już spokój z nowego tego typu tematami ;\
Wolly: Powstają propozycję, aby administracja otworzyła kolejny serwer 7.6, jak się do tego odniesiesz?
Mortiis: Według mnie jest to trochę głupie posuniecie, ponieważ:
Będzie bardzo dużo pracy, aby przystosować stronę do obsługi drugiego serwera 7.6.
Większość zapewne przeszłaby z 7.6 na nowy serwer.
Wtedy na jednym i drugim grałoby mało osób, a z tego co wiem fajnie jest jak gra więcej osób, ponieważ jest ciekawiej. Stworzenie kolejnego serwera spowodowałoby obniżenie ilości osób na APO 7.6, kolejne plotki o upadku serwera itp. :)
@ topic
Nie, poza tym exp x1 x2 to mało dobra propozycja.
Assassin Mateusz
17-01-2010, 17:08
Ja jestem jak najbardziej za tym, zeby postawili takiego serwa i gralbym nawet jezeli to mialoby kosztowac te 3.66 czy wiecej ;o
Exevo knight
17-01-2010, 17:32
Przeczytajcie sobie, co Mortiis napisał w wywiadzie i się zastanówcie... Podpisuję się pod Mortiisem w 100% i jednocześnie jestem na NIE.
W tym temacie wypowiem się negatywnie, dlatego że:
Gdyby powstał taki serwer, liczba graczy rozłożyła by się i nie byłoby dominującego serwera.
Trzeba włożyć dużo pracy, aby taki serwer powstał.
Trzeba znaleźć zaufane osoby do pilnowania - co nie jest łatwe.
Nawet gdyby taki serwer powstał - nie grałbym.
W tej tym temacie wypowiem się negatywnie, dlatego że:
Gdyby powstał taki serwer, liczba graczy rozłożyła by się i nie byłoby dominującego serwera.
Trzeba włożyć dużo pracy, aby taki serwer powstał.
Trzeba znaleźć zaufane osoby do pilnowania - co nie jest łatwe.
Nawet gdyby taki serwer powstał - nie grałbym.
Haha zacytował Mortiisa i chce zabłysnąć ; p
Co do płacenia za konto to jakaś kpina, ale co się dziwić, przecież to pomysł Wicepsa ;]
K\/!N$T0R
18-01-2010, 12:32
Gral bym tam napewno :). I co do sms'a nieoplacisz postaci masz zablokowane konto az do oplacenia.:D
Jestem na nie ... Czemu?? Chodzi o to że Wy nie możecie mieć 2k lvl bo ciężko dogonić omg.... na Rl Tibi zaczynacie i są osoby po 350 lvl i co dogonicie ich ?? -.- chyba za 5 lat ;)
Tu jest tak że osoby które grają tu od samego początku by zostały same bo jakies80% bu poszło na new server
xD Lukki xD
18-01-2010, 16:14
@up
To jest OTS. A na RL też startują serwery na których zaczyna się od 0 i ludzie którzy mają ten wysoki lvl na innych światach z wielką przyjemnością zaczynają grę na nowych światach...
@topic
Jestem jak najbardziej na tak! Napewno zagrał bym na takim serwerze.
Tak , ale opłata za chara?
Poza tym exp 2 ?
Lepiej z 10 , albo 15.
Melman Shooter
18-01-2010, 17:51
Oczywiście że zapłaciłbym za postać na nowym serwerze ponieważ była by szansa zajęcie best house / best lvl i w ogóle wszystkiego bo serwer jest "nowy". :)
Regards,
Melman Shooter.
Tak , ale opłata za chara?
Poza tym exp 2 ?
Lepiej z 10 , albo 15.
Właśnie o to chodzi by nie było większego expa!! Jeśli Mortiis zrobi lepszy exp to będzie tak jak z 8.42/ROX. Wszyscy pójdą na nowy serwer bo większy exp... a jeśli będzie mniejszy to będą same plusy!
- Tak jak kilka lat temu szło się w kilka osób na ots kinga, ots queena!
- Jeśli zdobędziemy jakieś golden boots to będzie to rare!
Folgowsky
19-01-2010, 11:57
No w sumie fajnie ale malo ludzi by gralo z innych serverow bo wchodza patrza ze zakladanie postaci platne to odchodza na inny :P
Ja osobiscie bym mogl zagrac na takim nowym servie.
Grac od zera to jest to:p
Franxi Wizard
19-01-2010, 12:50
Jestem na nie.Dlamnie servery 7.6 to juz przeszlosc juz lepiej udoskonalic server 8.42.
Jestem na nie, bo dorobilem sie majatku wiec nawet bym nie gral tam na 7.6, jestem na Nie.
Spróbowałbym pograć na takim serwie, nie ma problemu z kasą. Lecz sam Mortiis pisał, że tutaj nie chodzi o kasę na hosting tylko o to, że z 7.6 przeszłoby dużo ludzi na nowy serwer i znowu byłoby jak z roxem i 8.42. Na 7.6 grałoby 100 osób i na nowym serwie także 100 osób - nie byłoby już takiej zabawy, ale jestem za.
Oczywiście, że jestem na TAK.
Ale mogłeś zrobić temat w dziale Propozycje
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.