View Full Version : Master Atom/Minion - Losowy Resp
Knight Lukas
17-01-2010, 11:16
Jak wiemy na mapie apo jest dużo nieodwiedzanych miejsc m.in. podziemia soran, cyclopolis, itp a potwór Master Atom jest spotykany raz na pol roku przy najeździe? Minion jest quest ale tylko raz można go zabić... i wpadłem na pomysł stworzenia Losowych respów tych potworów. Polegało by to na tym, że np gm wybierze 3-5 miejsc na mapie i będzie się tam pojawiał Master Atom a w innych 3-5 miejscach Minion ale nie co 10 minut tylko raz na 2 dni raz na 7 róznie. Dam tutaj ss mniej więcej jak by to wyglądało:
X - dzień, w którym się zrespi Master Atom
X - dzień, w którym się zrespi Minion
http://img191.imageshack.us/img191/3707/losowyresp.png
To jest przykładowy rozkład dni z respe, w każdym miesiącu może być inny, a może też być tak, że któryś z tych potworów zrespi się tylko raz lub wcale w danym miesiącu.
@DOWN
Devil Atom respi się na cod.
Niema respa z Minionem, jest tylko quest.
No w sumie tak ale Szymek już tak próbował to któryś z gm specjalnie obciął lota :D a potem jak wykonał znowu zrobił taki sam ;p
!!sQaua!!
17-01-2010, 11:19
Jestem za, ale Minion respi się na respie, więc nie wiem, czy Mortiis postawi go gdzieś jeszcze na mapie. Chciałbym zauważyć, że było już takich tematów kilka. Myślę, że skończy ten temat jak poprzednie. Zamiast Miniona mógłby się respić Omen, ale Devil Atom, albo cuś, nie wiem.
Edit.
Devil/Master atom <nie wiem który> respi się na COD co 10 minut.
@Up
Chodziło mi właśnie o to, ale jakby ktoś chciał, to mógłby nie robić questa <mówie o EK> i sobie tam wchodzic i ubijac z siocherami i shooterami...
Pan Gonzalezik
17-01-2010, 11:54
Jestem na tak! :D Byłoby jakieś urozmaicenie bo najazd jest raz/dwa razy na miech. Można by też dać od czasu do czasu respy innych bossów np. apo czy omena. Myślę, że jak się po 2-3 razy na miesiąc zrespi minion czy omen to katastrofy nie będzie.
Jestem na tak.
Przynajmniej GM nie będzie musiał się wysilać ;)
Jestem na Tak, na pewno urozmaiciło by to w jakimś większym stopniu grę, mam dopiero 400 lvl ale za rok też bym skorzystał z tego jakże przemyślanego pomysłu :P
Popieram ;]
tak dlatego ze mi sie podoba ten pomysl ^^ nie no :d
pomysl fajny duzo ludzi bd sie tam cislo i bd wiecej pk do lania ^^
G_R_U_L_I_X
17-01-2010, 12:17
Jestem na tak, ale powinni się respić na 4 tygodnie.
Pomysł Jest dobry, ale poczekajmy do update, który może być w tym tygodniu:)
ps. Zaznaczyłem TAK, lecz nie gram;d
Lord Morgan.
17-01-2010, 12:23
Nie No Kevinek (old Lukass) pierwszy raz cos madrego napisales gz, bardzo podoba mi sie ta propozycja ;oo
Pomysł dobry lecz wykonanie trudne :D taki skrypt by trzeba było pisać na innej bazie niz yurots przynajmniej tak mi sie wydaje ale jestem na tak :D
Fajnie by było ale znając życie nie wprowadzą tego.... Tłumaczenie "Brak czasu"
Hmm, ciekawa propozycja, ale lepiej jakby dodali gdzieś stały resp Master Atoma, a Minion to tylko na najeżdzie : P
pozdro
Raczej jestem na tak ale wątpie żeby to wlazło w norme ; S
jestem na tak
ciekawy pomysl:D:D:D ale niech respia sie w 1 miejscu:D
Jestem na tak, ale czy wy nie myślicie jak może się respić co tydzień skoro,
co restart serwera jest np. taki Lucky Rat co się respi co 2h.
Jestem na Tak, jak napisałem wyżej.
Kapitan Alkohol.
17-01-2010, 13:05
Mastera ubije 1800~ ek z sio od 1550~ ed, miniona też idzie ubić w 2-3 osoby, loso mógł by się respić omen :D Ale co do tego pomysłu jestem za, małe urozmaicenie się przyda.
Tak przyda się gdyż minion tylko na queście a pare osób by zabiło więc .. ;)
na tak
Zbigniew Wodecki
17-01-2010, 13:29
Jak najbardziej na tak, przyda się coś nowego ;)
Dareluss
17-01-2010, 13:31
Po co? I tak nie uwalicie tego..
Jestem na NIE
Azbestowy - KRUL FETYSZUW
17-01-2010, 14:15
[SIZE="2"]Jak wiemy na mapie apo jest dużo nieodwiedzanych miejsc m.in. podziemia soran, cyclopolis, i
Temple, dp city, kingi magic, kingi/msy cod - tam też nikt nie chodzi!
@topic
Skoro nikt tam nie chodzi, to jak ma sie dowiedzieć że akurat sie coś tam zrespiło? hm? Telepatia?
Całkiem fajny pomysł, było by ciekawiej, tylko żeby nie było w takich miejscach chaosu to proponuje żeby to nie były takie normalne respy, tylko np jakas jaskinia na cyc i danego dnia respiłby się tam ten master/omen/minion. Za każdym razem żeby bylo to inne miejsce którego wszyscy by szukali
Dość fajnie to wymyśliłeś, takie respenie się w tygodniu. :) Już widzę te kolejki na respa. Z jednej strony jakieś urozmaicenie, ale z drugiej gracze wbijali by na respa.
Zarexoholik?
17-01-2010, 19:11
Jeśli chcecie takich respów to niech się respi jeden na 20~ minut. Miejsce mogłoby być gdzieś daleko, gdzie by się troche szło.
Co do miejsc typu cyclopolis, to mogliby dodać poniżej kingów respy glacków/omnib itp.
Taki losowy respawn to dobry pomysł, ale można by tak zrobić że system by czasem wała wciskał i np jeden boss w miesiący a raz 2 w tygodniu. Taki cały czas inny musiałby być
Marcelllo
18-01-2010, 13:48
Jestem na tak bo są to moby, które mogłyby występować na respach. Devil Atom już jest słaby... Tylko żeby nie ucinali loota bo tak to lipa...
Pomysł dobrze dopracowany, bo loot powinien zostać taki jaki jest (aby była z niego satysfakcja) :D
PS. Tylko resp mógłby być częściej bo tak to masz najazdy mniej więcej w takim rozkładzie :d
Myślę, że co 2 dni styka :d
Adrian <3
18-01-2010, 16:30
Nie, a dlaczego?
Ponieważ znowu będzie więcej kasy na servie...
Pomyślcie o lov lvl...
Tak-dlaczego?
dlatego że h lvle chciały by sobie ubić takiego potworka częściej niż raz na 2miechy na najaździe/najeździe
.Panicz.
21-01-2010, 23:17
Jestem na TAK.
Ale tylko raz na 7 dni. ;) :p
Folgowsky
22-01-2010, 07:09
Jestem na TAK!
Atom moze sie respic co 3-4 dni a minion co 5-6 :P
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.