Zaloguj się

View Full Version : Tr?dzik

Kto$
18-01-2010, 23:04
hej denerwują mnie te pryszcze dbam o higiene urzywam różnych ciulstw i nic no normalnie to rujnuje zycie..ladnie sie ubiera itp tylko te pryszcze.. gdyby nie one to bylbyl fajne ciacho ;d

Rzulf
18-01-2010, 23:08
spoko, ale szukasz pomocy czy się zalisz ?

Też mam z tym problem, mam tego chujstwa od zajebania, ślady, ale kiedys przejdzie... Jebać...

Viseq
18-01-2010, 23:11
idz do dermatologa, jeżeli masz trądzik, nic z tym nie zrobisz to poźniej będziesz miał ślady po tym, to bardzo źle wygląda, poważnie.
Mój kolega ma z tym problem, poszedł do dermatologa, dostał jakąś maść i jakiś żel do oczyszczania skóry i stopniowo mu to schodzi. ; ]

Stronghold
18-01-2010, 23:12
Polecam preparat Zineryt.
Uprzednio konsultując się z dermatologiem.

^Deduś.
18-01-2010, 23:15
Ja tam codziennie na wieczór przejade miejsca, w których pojawi sie krostka spirystusem salicylowym i w ten sposób mam prawie czysty ryj:P

Saylor
18-01-2010, 23:35
@up
Bardzo mądre.

To z wiekiem minie, lecz jak chcesz, by to szybko zeszło to idz do dermatologa i on (dermatolog) przepisze Ci jakiś żel lub maść;)
A jak nie masz zamiaru się szwędać to musisz czekać;)

.:Speed Fireman:.
18-01-2010, 23:36
Ja się męczę z tym gównem już dobre 3 lata. Od kilku miesięcy chodzę do kosmetyczki i efekty są widoczne gołym okiem. Jednak kosmetyczka może wyczyścić twarz tylko do pewnego stopnia, potem to już musisz isc do dermatologa po lekarstwo. Najczęściej są to: żel do oczyszczania skóry i maść, lub tabletki zależnie od zaawansowania trądziku.

deeL `
18-01-2010, 23:51
Też to mam (XD)
Wkurwiająca sprawa, ale co wieczór nacieram twarz żelem, i efekty widać po 2 tyg.

^Deduś.
18-01-2010, 23:59
@up
Bardzo mądre.

Coś Ci nie pasuje? : >
wiesz w ogóle jak działa spirytus? wysusza... każdy lekarz powie Ci, że to dobra metoda =]

@topic
Jak masz brzydkie białe to wyciśnij i wodą utlenioną przypierdol, a potem na noc spirytusem i rano masz porządek na ryju :D

Wrobel 2
19-01-2010, 00:34
@up

Bardzo mądre, wyciskać, a to wszystko się rozchodzi (bakterie) i taka kołomyja :x...

@topic

Nie miałem problemu z trądzikiem, ale w dziedzinie kosmetologii trochę się znam, czy dieta wpływa na pryszcze? -Nie. To jest pewne. Czy kosmetyczka pomoze? - Na maksymalnie dwa tygodnie, więc musisz regularnie chodzic na oczyszczanie twarzy, ale odradzam.

Jeżeli zależy Ci na ciemnej karnacji, to trudna sprawa, przeważnie każdy lek (w postaci maści) wybiela skórę.

Jeżeli wiesz, jaki masz rodzaj trądziku, sprawa jest trochę łatwiejsza, na krostki, polecam nadtlenek benzoilu (Benzeance w stężeniu 5%, 10% jest jest silny i wysusza bardzo skóry, do 10zł bez recepty w aptece)

Jeżeli masz pryszcze podskórne, gule bolące, polecam maść ichtiolową, nakładasz tej maści dużo na gule, czekasz 2-3 godziny (możesz zakleić plastrem) cała ropa wychodzi na wierzch, i wtedy możesz to 'białe' [;)] posmarować Benzeance 5%. (NIE WYCISKAJ!!, wiem że korci, ale NIE!)

Jeżeli masz plamy czerwone, już cholera po tym wyciskaniu, to polecam na trądzik (wybiela) Acne Derm, około 21zł w aptece bez recepty.

Solarium? - NIEEEE!!! (Krótko, nie daj się dobrym opiniom na ten temat!!!)

Ogólnie... Dermatolog jak najbardziej...

Domowe sposoby? Cóż... Mało efektywne. Nie rozdrapuj, nie drap, nie dotykaj.

I co najwazniejsze, nie patrz na kolegów którzy mają piękną gładką cerę, oni pewnie byli u dermatologa ;) Nie ulegaj temu że to wielkie 'halo', większośc ma trądzik, to ludzka rzecz, miej silną psychikę, zmieniasz się, dorastasz... Powodzenia! :)

Drako o.o
19-01-2010, 07:18
jak mialem tradzik pare lat temu dali mi rade chodzic duzo na slonce aby wysuszyc i zejdzie z biegiem czasu i faktycznie zeszlo dzis nie ma sladu
tyle, ze jest zima i slonca jest jak na lekarstwo:)

Arcano
19-01-2010, 08:20
@up

Bardzo mądre, wyciskać, a to wszystko się rozchodzi (bakterie) i taka kołomyja :x...

idioto, przecież napisał że po wyciśnieciu trzeba polać wodą utlenioną, jeśli cie nie nauczyli w podstawówce jak działa woda utleniona to masz problem...

#topic

też mam, może nie tak dużo jak kiedyś ale mam, jebać

Pawel_W
19-01-2010, 08:46
idioto, przecież napisał że po wyciśnieciu trzeba polać wodą utlenioną, jeśli cie nie nauczyli w podstawówce jak działa woda utleniona to masz problem...

#topic

też mam, może nie tak dużo jak kiedyś ale mam, jebać

a Ciebie nie nauczyli, że po tym będziesz miał blizny?

bo o ile pamiętam to kiedyś nam o tym w szkole wspominali ;o

@topic
wg mojej dermatolog to przez czekoladę, dlatego przestałem jeść i mi się znacznie poprawiło, od 3 lat w ogóle słodyczy nie jem, no może od święta się coś zje :D

Senshi
19-01-2010, 09:27
umyj twarz woda z myłem i sie nasmaruj kremem antybakteryjnym:)

Belfus Adri
19-01-2010, 11:17
Mydło siarkowe,jakies garnier czysta skóra i powoli ci znikna ;d

.:Speed Fireman:.
19-01-2010, 13:52
Chciałem dodać jeszcze, że woda lub mleko z drożdżami bardzo dobrze wpływa na cerę

Ktoś II
19-01-2010, 14:08
Kilka lat temu miałem to samo... Polecam maść Benzacne 15%, kupisz w każdej aptece. Możesz iść do kosmetyczki i ona zrobi Ci maseczkę po której nic nie będziesz miał.
Głównie chodzi o to, żeby wysuszyć twarz. Z pryszczy zrobią Ci się takie strupki, które same odpadną.

Sempacz__
19-01-2010, 14:10
moj kolega troche czasu temu sobie posmarowal czolo kremem do golenia i do teraz nie ma pryszczow

@2x down
ja wtedy z nim bylem XDDDDDDDDDD i tez nie mam pryszczow ( latwo sie domyslic )

Dark Devorious
19-01-2010, 14:14
Solarium-wysusza. Dermatolog da ci masc ale w 100% nie wyleczy bo poprostu dorastasz i tak musi byc. NIe rozdrapuj.Jak musisz to tylko wycis i go zostaw.

Τettmeier
19-01-2010, 14:17
@2up
to pewnie ty ale nie chcesz sie przyznać i mówisz że kolega xDDD

@topic
Też mam trochę tego ciulstwa na ryju, ale idzie wytrzymać. Kiedyś miałem więcej, teraz już mało xd Ale smaruje się jakimś żelem i daję sobie radę. xd

^Deduś.
19-01-2010, 15:11
Jakie blizny, co sie roznosi? o jezu ludzie, naczytaliście sie pierdół... wszystko co napisałem jest testowanie na mnie, a skóre mam czystą _._

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
19-01-2010, 15:14
Oj... upierdliwe to to jak nie wiem. Ale da się żyć, tylko nie wolno drapać i odczekiwać z ruszaniem go dopiero aż zropieje. Ja to robie igłami a nie paznokciami

Trikol <3
19-01-2010, 15:40
Polecono mi under20. Jak dotad sie sprawdza zaczyna schodzic powoli ;) (zel do mycia + taki krem po myciu).

Puntek
19-01-2010, 19:46
MAm pare tam strupkow..
Czasami jest tak ze obudze sie po nocy i mam takieego bialego.. Wtedy mnie to wkurza i wyciskam to xd

Smaruje sie jakas mascia taka.. nie pamietam nazwy ale jak bylem u kosmetyczki kiedys na oczyszczanie to mi ja podala...
Bardzo fajna tylko troche taaka tlusta i morda sie po niej swieci jak 'psu jajca' xd
Ale widac ze dziala bo sa po niej efekty xd

Moja rada :
Przestan jesc slodycze, pojdz do dermatologa, lub przeczekaj to xd z wiekiem napewno zniknie chociaz pewnie bedzie widac jakies blizny '; /

Axelo .
19-01-2010, 20:39
1. Pod przysznicem mam taki żel do mycia twarzy. (under 20)
2. Po przysznicu mam żel taki i z wacikiem wycieram
3. Jak nie zejdzie po kilku razach i ten cwaniak jest duży to wyciskam i smaruje tym samym co up żelami.

Pontius
19-01-2010, 21:18
Wizyta u dermatologa, laboratoryjne badanie plytek krwi, wykrycie wirusa, dobranie odpowiednich lekow przez lekarza w chuj czasu brania i po sprawie :)

Orlen Ochrona
19-01-2010, 21:35
Najlepsza metoda na pryszcze to poprostu :
Wycisnać:
http://i45.tinypic.com/34tbar9.jpg

czubass 1349
19-01-2010, 21:37
up malzonka wyciska przyszcza dobra metoda pzodrawiam

Death
21-01-2010, 22:29
Nie mam pryszczy, ale polecam Ci wyciskanie lub jakiś droższy lek na trądzik.

Pozdrawiam,
Death.

Joogi
21-01-2010, 23:09
Ja tam mam jakiś żel z Niemiec, najlepiej bez pillingu, krem bambino(dla dzieci, to najlepszy, najskuteczniejszy krem :)). I to mi starczy, jak czasem coś wyskoczy, rano i wieczorem myję i smaruję mordę, to schodzi po 2-3 dniach ;)

Duff
22-01-2010, 00:22
Mi od czasu do czasu wyskoczy jaki hujek na plecach. Wtedy ide do mojej kochanej rodzicielki i problem z glowy :)

Mortalix
22-01-2010, 00:47
Nie no po prostu rozpier!@#$%^&!! XD
Proszę moda o przeniesienie tego tematu do działu 'Humor'. XDD!

#Topic
Proponuję nacierać twarz peelingiem do stóp.
Nie próbowałem, ale może pomoże. :0

Paladyn Zabijaka
22-01-2010, 00:48
Coś Ci nie pasuje? : >
wiesz w ogóle jak działa spirytus? wysusza... każdy lekarz powie Ci, że to dobra metoda =]

@topic
Jak masz brzydkie białe to wyciśnij i wodą utlenioną przypierdol, a potem na noc spirytusem i rano masz porządek na ryju :D
Ty weź sobie przypierdol w łeb idioto. BIAŁE+ ODBROBINA GŁUPOTY=DEADS

Nie mam z tym problemu. Ale zapewniam was odejdźcie od kompa na słoneczko, pomoże.

Quki18
22-01-2010, 07:42
Ja osobiści mam pryszcze czasem gdy są duże to poprostu sobie wycisnę ;) a tak to smaruje rano/po poludniu/wieczorem aby 2-3x dziennie i schodzi powoli ;) nie pamiętam nazwy ale chyba 12zł i schodzi pięknie

PacxKnight
24-01-2010, 12:13
Jakie blizny, co sie roznosi? o jezu ludzie, naczytaliście sie pierdół... wszystko co napisałem jest testowanie na mnie, a skóre mam czystą _._

To, że na Tobie tak działa to wiesz, u mnie w okolicy jakoś wszyscy którzy wyciskali mają pieprzone blizny, dziwne, nie? Poza tym jak wyciskasz, to roznosisz bakterie..... i syfisz sobie dalej. Nacierasz spirytusem, gz! Te syfy to nadmierny łojotok, spiryt wysusza skórę = intensywniejsze wydzielanie łoju, więc tylko to pogarsza sytuację. Owszem u niektórych może działać, ale u znacznej większości nie. Jak masz poważny problem to idź do dermatologa.

Edzio Wariat
24-01-2010, 12:52
ja tam myje tonikiem NIE JEM SLODYCZY i jakos wygladam od czekolady mi pryszcze wyskakuja XDDD

Carlos
24-01-2010, 21:35
Z tego co wiem to niejaki Ross ma na twarzy okolo 40 czerwonych krost. Bardzo cierpi z tego powodu, czesto mowi mi ze juz nie moze wytrzymac. Wspieram go calym swoim sercem.
Trzymaj sie Ross!

Aha
26-01-2010, 18:09
E no sorry ze odswiezam ale nikt tego nie napisał
Przestań grać w tibie ogarnij sie i idz poruchać :|

Hjubert
26-01-2010, 19:34
Slyszalem, ze wyskakuja od czekolady, keczupu, sera i jeszcze tam czegos ;d Calkiem mozliwe, ale mi nieraz wyskakuja jak siedze z 4h~ i wiecej na kompie i jak mnie twarz zacznie piec :x Ale smaruje twarz taka mascia za 20zl Brevoxyl i w miare pomaga ;d Niedlugo tez chyba pojde do dermatologa, bo chce sie calkiem tego pozbyc, bo mnie wnerwiaja te krosty ;x Nieraz jest tak, ze z tydzien albo i lepiej jak mi ze 2-3 wyskocza, to max, a nieraz sporo nawet ;o Wkurzajace ;x

Ahe, wiekszosc tibijczykow ma problem z krostami? XD

Nie siedzcie tyle na tych kompach ;d