PDA

View Full Version : Snowboard / Narty.

West Side Ryder
19-01-2010, 12:47
Siema
Jeździcie na nartach lub snowboardzie ?XD

Bo ja w tym roku wybieram sie (3-7 lutego) na zakopane .

Gdzie wy sie wybieracie?

Rusty Archer
19-01-2010, 12:54
eee? amatorsko jezdze na nartach (XD) mamy nawet w lesie wlasna skocznie K9 XDDDDDDDD ogolnie snowboard mi sie nie podoba, ale narty ofc.

.Storm.
19-01-2010, 13:03
Ja sobie amatorsko, smigam na snowbordzie.
W tym roku smigam do Wloch w gory ...

Viseq
19-01-2010, 13:05
snowboard, w następnym tyg.jade do zakopanego ; > a tymczasem mamy zajebisty las, w którym latem skaczemy rowerami, a zimą na snowboardach/nartach. ; ] Nie wm, narty jakoś mnie nie kręcą. ; )

Azbestowy - KRUL FETYSZUW
19-01-2010, 15:16
Już nie pamiętam kiedy miałem narty na nogach :O Na snołbordzie nigdy nie jeździłem.

Sea Ranger
19-01-2010, 15:41
Co roku jeżdżę do Białki Tatrzańskiej na narty. W tym roku od 15 do 20 lutego.

!!sQaua!!
19-01-2010, 16:29
Hmm jakoś nigdy nie miałem przyjemności jeździć na natrach/snowboardzie. W górach byłem tylko 2 razy w życiu: raz na koloniach w wakacje, a drugi na wycieczce z klasą w maju. Ogólnie nie lubię śniegu i zimy, ale na nartach chętnie bym pojeździł, pewnie bym zaliczył z 100 gleb na pierwszym zjeździe.

'Oxidosis'
19-01-2010, 16:33
<3 narty :D po prostu kocham, co 2 tygodnie jeżdze do czech na jeden dzień pojeżdzić, wyjeżdzam rano a wracam wieczorem :p do Czech mam tylko 120 km, a że moi rodzice kochają jeżdzić na nartach to zabieram się z nimi. a 2 x w sezonie wyjeżdzam na minimum 3 dni :).

Co do Snowboardu, nigdy nie probowałem, ale chyba czas zacząć.

Lost Girl
19-01-2010, 16:37
Preferuje narty. Próbowałam na snowbord'zie ale tylko pupę sobie potłukłam. Trudno się skręca i w ogóle a narty to całkiem inna bajka.

WaszkaG
19-01-2010, 16:48
<3 narty :D po prostu kocham, co 2 tygodnie jeżdze do czech na jeden dzień pojeżdzić, wyjeżdzam rano a wracam wieczorem :p do Czech mam tylko 120 km, a że moi rodzice kochają jeżdzić na nartach to zabieram się z nimi. a 2 x w sezonie wyjeżdzam na minimum 3 dni :).

Co do Snowboardu, nigdy nie probowałem, ale chyba czas zacząć.
nie wiedzialem ze jest taka technologia ze wymyslili narty dla psow.

@topic
ta jezdze nan nartach na snowboardzie bede jeszcze probowac bo siostra ma

Fangol
19-01-2010, 16:48
Jak miałem 7 lat nauczyłem się jeździć na nartach i teraz jeżdżę tam gdzie chcę, mam przyjemność z jazdy i w ogóle się nie denerwuję jak większość początkujących gdy wiedzie na najwyższy szczyt i myśli, że da sobie radę. Gdzieś 4 lata temu wypożyczyłem sobie snowboard, spodobało mi się, 2 lata temu kupiłem sobie własną deskę, a rok temu wziąłem sobie instruktora. Więc teraz jeżdżę sobie na zmianę, ale na desce śmigam tylko na mniejszych górkach XD
W tym roku wybieram się do Austrii od 15 do 22 lutego ;d

Puntek
19-01-2010, 16:58
Na nartach jezdze ;d
Snowboard ciezki jest; /

Puszkin
19-01-2010, 16:58
snowboard, w następnym tyg.jade do zakopanego ; > a tymczasem mamy zajebisty las, w którym latem skaczemy rowerami, a zimą na snowboardach/nartach. ; ] Nie wm, narty jakoś mnie nie kręcą. ; )

o viseq : D jedzie e zakopane ; d pamietasz moze majora jescze?:D
daj swoj nr tel i sie spotkamy gdzies : d to zobaczyymy jaki mocny w jaraniu jestes : D

Ktoś II
19-01-2010, 23:05
Siema
Jeździcie na nartach lub snowboardzie ?XD

Bo ja w tym roku wybieram sie (3-7 lutego) na zakopane .

Gdzie wy sie wybieracie?

W okresie świąt byłem w Zakopanem przez tydzień i jeśli jesteś początkującym to polecam boczne małe stoki na Nosalu. Możesz też jechać za Zakopane(z 2km) koło hotelu Kasprowy są dwa wyjebiste stoki. Naprawdę polecam!

Osobiście jeżdżę na snowboardzie ;p Jeśli masz dobrego instruktora to w 1h opanujesz podstawy. Ja miałem pecha, bo w czasie świąt nie było śniegu w Zakopcu i było sztuczne naśnieżanie. Pojechaliśmy na nosal no i zamiast śniegu był lód! Jak się wypier*oliłem to nie mogłem jeździć przez dwa dni z powodu okropnego bólu nadgarstków :] Do dziś czuję ból jak się mocniej oprę o coś.
Plusem jeżdżenia na snowboardzie jest to, że trudniej sobie złamać nogi, niż na nartach ^^, za to łatwiej złamać obojczyk, mocno obić nadgarstki.

Na nartach jeździ się strasznie łatwo w sumie to na snowboardzie więcej frajdy ;].

Younone
19-01-2010, 23:17
Ja jeżdże na nartach od hmm... 4-5 lat ale chyba się przeniosę na snowboard.A takto jutro jade w góry niewiem gdzie xDD na ponad 1 tyg.

Loordzix
19-01-2010, 23:24
Amatorsko od 4 lat jezdze na snowboardzie (oczywiscie tylko w ferie). Bikos mieszkam nad morzem. ;d

GladeQ
20-01-2010, 19:58
Na nartach śmigam od 9 lat. Co roku jezdze do Białki Tatrzańskiej. Kiedyś próbowałem jazde na snowbordzie ale znudziło mi sie szybko xDD

Pawel_W
20-01-2010, 19:59
snowboard, nawet dzisiaj byłem, najczęściej w Kasinie Wielkiej bo blisko, do Białki i Zakopca mam 2 godziny, ale po co tam jechać jak tam straszna 'nubiarnia', tzn. nasrane ludzi na stoku :D. A tak to po szkole się zabieram, 40 minut i jestem :D

btw na nartach też jeździłem ale mu się znudziły, snowboard jest o wiele fajniejszy, dlatego że trudniejszy, wystarczy że lekko tyłem deski zachaczysz o coś i już obrót o 180 i gleba :D

Xelix
20-01-2010, 20:26
Ja snowboard :D i jade na 2 tyg do Zakopanego :)

'Oxidosis'
20-01-2010, 20:42
nie wiedzialem ze jest taka technologia ze wymyslili narty dla psow.

@topic
ta jezdze nan nartach na snowboardzie bede jeszcze probowac bo siostra ma

??????????????????????? widze ze zostal jeszcze jedyny lamus ktory ma cos do mnie na tym forum :/ za nim cos do mnie powiesz to moze bys sie przedstawil, he ? i czemu nikt sie nie smieje???????????????

Maciek, nie wiem jak Ty, ale ja z takich plaskich goreczek ( wnioskuje z kamerek ) nie moglbym zjezdzac :/ na kreske i nic wiecej

Mc Maciek
20-01-2010, 20:43
Ja jeżdżę około 5-6 lat na nartach (nie pamiętam dokładnie). Mam w miarę duży stok w Przemyślu, więc nie muszę nigdzie dalej jeździć, żeby sobie pośmigać :)

Kamerki z przemyskiego stoku:

http://mediahost.pl/kamera_stok_stacja_gorna.html
http://mediahost.pl/kamera_stok_stacja_posrednia.html

Zbigniew Wodecki
20-01-2010, 20:45
Ja jezdze na snowboardzie, i 5 lutego wybieram się do Norwegii.

Wnorekkk
20-01-2010, 20:47
Dziś poraz pierwszy jeździłem na nartach zjazdowych. Kiedyś biegałem na biegówkach, ale mi się znudziło. Dziś nawet skakałem sobie z kumplem na skoczni, która znaleźliśmy :D Na snowbordzie nigdy nie jeździłem i nie mam zamiary. Osobiście polecam narty.

Axelo .
20-01-2010, 20:54
Jeżdżę na nartach jakieś 6 lat i bardzo dobrze sobie radze. Jeżdżę rekreacyjnie, byłem na 1 zawodach.

Dżablona
20-01-2010, 20:55
Ja jeżdżę gdzieś tak od 7 lat na nartach ;D w tym roku też gdzieś jadę bodajże do białki tatrzańskiej ;d
ale teraz na snowboardzie zaczynam

M4A1
21-01-2010, 15:09
wole snowboard lubie se porobic czasem jakies tricki na stoku ^^

Death
21-01-2010, 22:16
Narty, ale tylko amatorsko jak mi się nudzi.

Pozdrawiam,
Death.

West Side Ryder
28-01-2010, 15:20
Narty, ale tylko amatorsko jak mi się nudzi.

Pozdrawiam,
Death.

Nie tak zadałem pytanie, jeżeli masz spamować wyjdź ;]

No ja juz pisalem .

A i jutro zakopane, jak ten śmieć tede odjedzie...

Ja też mam flow, Maatini
28-01-2010, 15:43
Ja jeżdżę na desce kiedyś na nartach le dla mnie to za nudne jest : <
W tym roku jak co roku jadę do Szklarskiej Poręby ale po feriach.

~Mari
28-01-2010, 16:38
Jezdzilem kiedys na snowboardzie poprostu porazka, wiecej sie obilem niz mialem uciechy z tego :D Co do nart - jezdze i bede w dalszym ciagu jezdzil ;)

Midq
28-01-2010, 17:14
Na nartach 6 lat, teraz probuje na desce. Na Żar sobie jezdze : D

Bondi
28-01-2010, 17:15
Jeżdżę około 3 lat na snowboardzie. W tym roku chyba raczej nie pojadę w góry, ale jest stok i w Lublinie i kilka innych na Lubelszczyźnie. Jeździłem kiedyś na nartach, ale wolę snowboard :)

Crim
04-02-2010, 18:22
Ja w tym roku jush byłem w Austrii. Jeżdżę na Snowboardzie ;D
Jeździłem na nartach ale znudziły mi sie nuuuda jak dla mnie :)

Styl
04-02-2010, 18:50
Preferuje narty. Próbowałam na snowbord'zie ale tylko pupę sobie potłukłam. Trudno się skręca i w ogóle a narty to całkiem inna bajka.

A ja na odwrót. Owszem potluklem sie juz ostro na snowboardzie, ale na nartach nie umiem nawet skrecac! ; D Takto wiec zapierdalam na snowboardzie ; D. Umiem z 2-3 tricki fajne wiec < loozik >? xd Nauczyc sie jezdzic trudno, ale jak juz zalapiesz to jest totalna bajka xd

Vernereq
04-02-2010, 19:04
@up Dokładnie, ja zaczynam jeździc na snowboardzie, jeżdże pierwszy sezon. Na początku myślałem, że go sprzedam, a potem, jak opanowałem podstawy to spokojnie na stoku śmigam. Na nartach próbowałem, nie ogarniam ich, nie podobają mi się. Mieszkam na Podkarpaciu, nie jeżdże do Zakopca czy dalej, mam wyjazdy ze szkołą na stok niedaleko mnie, jeżdże z qmplami czasami indywidualnie. Kiczera Puławy wyciąg, może ktoś jest z okolic ^^

Pako Kimg
04-02-2010, 19:41
Narty ; D
Jeżdżę na nartach i mi się podoba ;]
Narty rządzą ;*

Pozdro !

Krulowiec
04-02-2010, 20:05
@up Dokładnie, ja zaczynam jeździc na snowboardzie, jeżdże pierwszy sezon. Na początku myślałem, że go sprzedam, a potem, jak opanowałem podstawy to spokojnie na stoku śmigam. Na nartach próbowałem, nie ogarniam ich, nie podobają mi się. Mieszkam na Podkarpaciu, nie jeżdże do Zakopca czy dalej, mam wyjazdy ze szkołą na stok niedaleko mnie, jeżdże z qmplami czasami indywidualnie. Kiczera Puławy wyciąg, może ktoś jest z okolic ^^

Tez jestem z Podkarpacia, planuje z rodzicami w tym roku owiedzic jakis stok, moze akurat do Ciebie :P

@topic

Chciałbym sie wkoncu nauczyc, gdy miałem 6 - 7 lat jezdziłem z chrzestnym oczywiscie wtedy nic nie ograniałem :o.

Piko
06-02-2010, 12:36
ja sobie wczoraj smigałem na snowboardzie pod Suwałkami. Mimo licznych gleb. Większa frajda jest z jazdy na snowboardzie :]

Kamor Wielki
06-02-2010, 14:30
Tak jak piko,takie samo odczucie ze snowboardu.

Na nartach jeżdżę od 10 lat,na desce od 4. Ale i tak wole parapet.

Matii Knight
06-02-2010, 14:33
Jeżdżę na nartach od hmm 7 lat ^^ Snowboard, jakoś tego nie widzę, żeby mieć oby dwie nogi skrępowane :rolleyes:

Piko
06-02-2010, 14:36
@up
tez się z poczatku bałem. Ale to kwestia pierwszych 3-4 zjazdów i człowiek się przyzwyczaja :P
@top
wypowiedziałem się.

Goatee
06-02-2010, 15:15
Snowboard hmm od 4 lat xd Jutro jade do Zieleńca xdddddddddddddddddd

Kubala
21-02-2010, 08:03
Ja tam na snowboardzie, kiedyś próbowałem na nartach ale mi się znudziło.

jacek3332
22-02-2010, 21:56
Ja w tym roku byłem w alpach włoskich a dokładnie na pasmie górskim Dollomity w uroczej miejscowości nad jeziorem- Alleghe. Jeździe tylko na nartach od ponad 6 lat.

Joogi
22-02-2010, 22:04
ja sobie wczoraj smigałem na snowboardzie pod Suwałkami. Mimo licznych gleb. Większa frajda jest z jazdy na snowboardzie :]
Możesz mi powiedzieć, czy jakiś dobry jest ten stok? Są trasy bardziej strome i mniej do nauki? Bo tak ojciec się zamierzał żeby tam pojechać :p

#Topic
Na snołbordzie nie próbowałem, z tego co słyszę, to więcej gleb niż zabawy :x.
Co do nart, to w tamtym roku założyłem pierwszy raz, idzie mi dobrze, w góry może w marcu. :)