PDA

View Full Version : SOAD - Toxicity na skrzypcach.

Brain
19-01-2010, 20:24
Wielki szacun dla pań. Na skrzypcach xdd.

Link
http://www.youtube.com/watch?v=UVK_K3xY6lU&feature=channel

@topic
Pojebało mi się całkiem nie interesuje się instrumentami smyczkowymi xd. Jak by jakiś mod zmienić nazwe.

Melman Shooter
19-01-2010, 20:34
Wow. Nieźle ; O Brawo dziewczyny, brawo. ^^

PS. Też jestem fanem System of a Down :) to mój ulubiony zespół.

Regards,
Melman Shooter.

Stronghold
20-01-2010, 13:50
Buahhaahha Wiolonczela hahahahahaah XDDDD!

Całkiem przyjemne dla ucha

Emo
20-01-2010, 13:57
Apocaliptica robi lepsze covery na instrumentach smyczkowych. Nie wiem dlaczego wszyscy tu się tak zachwycają tym SOADem, przecież oni jaj nie mają -.-

@Down
Tym razem akurat nie miałem na myśli prowokowania nikogo, to czyste stwierdzenie.

@Down 2x
Stwierdzenie oparte na fakcie możliwości wyrażenia własnego zdania. SOAD to czysta komercha razem z tymi LP i Slipknotami... Nic nie wnieśli ciekawego do metalu, a właściwie do hard rocka...

@Down 3x
Znam mniej więcej dyskografie SOADu, nie licząc tych pierwszych czterech, czy trzech epek i nie przemawia jakoś do mnie takie "granie studencików". Wszystko jest u nich takie czyste i ładne...

@Down 4x
Slipknot - nu metal; Linkin Park - nu metal... Pozdro? Teraz jeden argument dlaczego nie mam porównywać tych zespołów do siebie. No i szczerze, powiedz Bondi na podstawie obrazków, czym różnią się od siebie skrzypce i wiolonczela?!

@Down 5x
Death? Proszę Cię... Jak już to tHrash, nie trash... Chociaż... Może masz racje, może grają śmieć metal:)

Down 6x
Czyli śmiało twierdzisz, że Black Sabbath, Led Zeppelin,czy Iron Maiden nic nie wnieśli? A jeśli koniecznie chcesz przypasować mi "sieki metalowe", rozumiem, że Napalm Death albo Carcass to jakieś garażowe kapele... Lepsi od Metaliki?! Żadna płyta Slipknota nie jest chociaż w połowie tak dobra jak Kill'em all, czy Master of Puppets... Oczywiście kwestia gustu, ale każdy obeznany trochę w temacie powie Ci to samo. Widzisz, to chyba Ty się ograniczasz tylko do tego Slipknota, czy tam SOADu, ewentualnie do true norwegian goregrindowego Green Daya...

Melman Shooter
20-01-2010, 15:21
Apocaliptica robi lepsze covery na instrumentach smyczkowych. Nie wiem dlaczego wszyscy tu się tak zachwycają tym SOADem, przecież oni jaj nie mają -.-

@Down
Tym razem akurat nie miałem na myśli prowokowania nikogo, to czyste stwierdzenie.
Czyste stwierdzenie czy usiłowanie obrazy mojego kochanego SOAD'a ? Fakt że za nimi nie przepadasz nie upoważnia Cię do obrażania mojego kochanego SOADzika. :x

@Topic
Racja, to były skrzypce.. na początku też nie rozróżniłem ale zauważcie jak wpada w ucho. :)

Regards,
Melman Shooter.

Vivek
20-01-2010, 15:25
@emo
Proszę nie odzywaj się, to jest jedna ze spokojniejszych piosenek tego zespołu.
Jeśli lubisz coś mocniejszego to posłuchaj sobie
http://www.youtube.com/watch?v=qAIRsLPDFdA

@emo x2
Słuchaj Linkin park gra raczej rock/metal alternatywny
a Slipknot heavy, trash i alternatywny metal
tak sobie tylko myślę głośno

SOAD to czysta komercha razem z tymi LP i Slipknotami... Nic nie wnieśli ciekawego do metalu, a właściwie do hard rocka...
Jak LP może coś wnieść jak nie gra hard rocka?
@topic
Tak to są skrzypce xD Kolege zmylił napis "Electric Violin".
Ja uważam, że fajną piosenke można zagrać na wszystkim i nie zmieni to jej wartości.
Bardzo fajne wykonanie, ale zostanę przy oryginale xD

Bondi
20-01-2010, 18:13
Stwierdzenie oparte na fakcie możliwości wyrażenia własnego zdania. SOAD to czysta komercha razem z tymi LP i Slipknotami... Nic nie wnieśli ciekawego do metalu, a właściwie do hard rocka...

Porównujesz Slipknot do Linkin Parka? Pozdro.

@topic

http://www.fxmusic.pl/foto/foto_266_3.jpg

Wiolonczela

http://tematy.gazeta.pl/admin/images/2569.jpg

Skrzypce

Widzisz różnicę? :P

Co do samego coveru jak dla mnie bardzo fajne wykonanie :)

Brain
20-01-2010, 19:41
@Down 2x

Mi się raczej zdawało, że Slipknot gra coś w stylu Death Metal albo Trasha. LP jest raczej bardziej spokojną muzyczką coś w stylu hard rocka. Nie ma co porównywać LP do SOAD lub tak samo do Slipknota :d.

@topic
Ej nie rzucajcie się -.-. Nie znam się na smyczkowych więc jeśli mod móglby zmienić nazwę.

Trikol <3
20-01-2010, 19:44

@Down

@Down 2x

@Down 3x
Znam mniej więcej dyskografie SOADu, nie licząc tych pierwszych czterech, czy trzech epek i nie przemawia jakoś do mnie takie "granie studencików". Wszystko jest u nich takie czyste i ładne...

@Down 4x
Slipknot - nu metal; Linkin Park - nu metal... Pozdro? Teraz jeden argument dlaczego nie mam porównywać tych zespołów do siebie. No i szczerze, powiedz Bondi na podstawie obrazków, czym różnią się od siebie skrzypce i wiolonczela?!

1.Nic nie wniesli? Spoko , ja widze , ze Ty ograniczasz sie do takich siek death metalowych itp. Byly twierdzenia , ze Slipknot zaczyna "byc lepszy od Metallicy".Moge smialo twierdzic , ze Twoje zespoly nic nie wniosly do muzyki ;)

2.Slipknot nu metal? Haha , maja owszem takie kawalki , ale oni graja alternatywe ;*

Brain
20-01-2010, 21:20
Dobra Emo, nie kłóćmy się zbytnio. Nie znam się na podgatunkach metalu. Iron Maiden dużo wnieśli do tego rodzaju muzyki. Metallica też jest dobra Slipknot dorównuje jej tylko w niektórych kawałkach. Ogólnie nie słucham tylko SOAD'u, ale spodobał mi się ich styl proste. A piosenkę wrzuciłem bo podziw dla pań.

@Emo
;o

Vivek
20-01-2010, 21:32
Dobra posłucham Slipknotu i ocenie co jest lepsze, narazie slucham Metallicy.

@Edit
Piosenka Psychosocial taka sobie, przypomina album soadu toxicity, głośny wokal przeplata cichszy. I tyle podobieństw
PS: Mają fajne maski xD
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d2/Corey_Taylor_at_Mayhem_Fest_6.jpg/250px-Corey_Taylor_at_Mayhem_Fest_6.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2a/Corey.jpg/200px-Corey.jpg
Albo się pomylili albo cóś. To jest ten sam koleś. xD

Emo
20-01-2010, 21:38
Już zamotanie z tymi editami...

Jak LP może coś wnieść jak nie gra hard rocka?
Nigdzie nie twierdze, że LP gra hard rock. Napisałem tylko, że jest podobnie komercyjny co SOAD i Slipknot, następnie jest "...". Widocznie mnie źle zrozumiałeś. Mam nadzieje, że zacząłeś dyskografie od początku, bo jeśli zaczniesz od takiego Death Magnetic, to czasami Ci się ten Slipknot bardziej spodoba.
Skoro waszym zdaniem Slipknot i LP to metal alternatywny, to i tak mimo wszystko mam co porównywać. Brain pisze "LP gra coś w stylu hard rocka", a potem Vivek "jak LP może coś wnieść jak nie gra hard rocka". Odnoszę wrażenie, że plączecie się we własnych argumentach.
@Brain
Gdybym nie był przekonany tego o czym mówię, to siedziałbym cicho. Skoro nie znasz się na podgatunkach metalu, cóż, nie mamy o czym rozmawiać. Wcale się nie kłócimy, no i nie mam do ciebie jakiegoś żalu, że wrzuciłeś ten filmik:)

Vivek
20-01-2010, 21:56
Ja myśle, że się braian pomylił :P Raczej hard rock to nie jest.
Death Magnetic to średnio udany album. Wole coś starszego(Black Album)
Dobra uznajmy, że każdy woli coś innego. I zaufajmy wikipedii xD
Metallica raczej spokojna muzyka. thrash metal, heavy metal, speed metal, hard rock
Slipknot coś mocniejszego. heavy metal, metal alternatywny, rap metal(:O), nu metal, thrash metal
Soad hard rock, metal alternatywny, heavy metal, nu metal
Linkin Park nu metal, metal alternatywny, rock alternatywny

Goatee
24-01-2010, 17:47
Heh xd Nawet fajnie im to wyszło. Macie więcej taki coverów?

Crayon
24-01-2010, 18:19
Heh xd Nawet fajnie im to wyszło. Macie więcej taki coverów?
Apocalyptyca ma masę coverów Metallicy. Ostatnio jednak wydali bardzo fajną płytkę, na której są tylko ich utwory. Wokal wzięli z innych zespołów(gościnnie Corey Taylor, Till Lindermann i inni ; d)

Linkin Park nu metal, metal alternatywny, rock alternatywny
http://i47.tinypic.com/52jdi1.jpg
http://i50.tinypic.com/6qgxtj.jpg
http://i48.tinypic.com/2utt4x5.jpg
http://i47.tinypic.com/2zhfxqf.jpg

Kurde, jeśli dalej będziecie się opierać tylko i wyłącznie na Wikipedii, daleko nie zajdziecie.

Od dawien dawna przestałem uważać Linkin Park za to, co na tamtej stronie jest napisane. Linkin Park w dzisiejszych czasach bliżej do rapcore, pop-rocka i soft rocka, niż do nu metalu. To jest taka popieprzona hybryda. Połączenie rapu, rocka i kawałka muzyki elektronicznej. Bliżej im do Fort Minor(de facto projekt gościa z LP + Styles Of Beyond) i Hollywood Undead(rapcore), niż do takiego Disturbed, który jest za słaby, żeby grać heavy metal, ale za mocny na hard rock. Taki w sam raz nu metalowy zespół.
Jeśli LP to taka 'ostra' muzyka, to co robią gościnnie w niektórych piosenkach wokaliści, tacy jak Jay-Z(de facto raper), czy Trevor Smith Junior aka Busta Rhymes(j.w)?

Porównanie Slipciot(pozdrawiam) do Linkin Parka? To może zestawmy Green Day z Metallica? Takie coś nie ma sensu, bo to afaik inne nurty muzyczne. A argument, że są pozerscy(sic!) i sprzedajni(SIC!) też do mnie za bardzo nie przemawia. Bo nie sprzedają się w zasadzie tylko podrzędne, czwartoligowe 'sciepy' grające w garażach. W dzisiejszych czasach wszystkie zespoły chcą zarobić i być sławne. A robienie dobrej muzyki to jeden ze sposobów 'reklamacji' samych siebie.

We łzach rozpaczy,
nie pozdrawiam.

Death
24-01-2010, 18:51
Nic nie wnieśli ciekawego do metalu, a właściwie do hard rocka...
Chyba do alternatywnego metalu, mistrzu.

#Topic
Bardzo fajnie wykonane. Gratulacje dziewczęta ^^

Emo
24-01-2010, 21:22
Chyba do alternatywnego metalu, mistrzu.
To może po kolei będziemy rozpatrywać, w której sekundzie, którego kawałka można usłyszeć hardrockowy riff, a gdzie można trochę rapcoreowego wokalu, czy może alternatywnego werbla, tudzież stopy czy cowbella. Powiedz, czy przeczytałeś wszystkie moje wypowiedzi? Czy tylko wyrywasz - co jak co - mało znaczący kontekst, z ogółu wszystkiego, mistrzu? Nie zmienia to faktu, że ten zespolik nic ciekawego nie wniósł do muzyki, którą reprezentuje...

Porównanie Slipciot(pozdrawiam) do Linkin Parka? To może zestawmy Green Day z Metallica? Takie coś nie ma sensu, bo to afaik inne nurty muzyczne. A argument, że są pozerscy(sic!) i sprzedajni(SIC!) też do mnie za bardzo nie przemawia. Bo nie sprzedają się w zasadzie tylko podrzędne, czwartoligowe 'sciepy' grające w garażach. W dzisiejszych czasach wszystkie zespoły chcą zarobić i być sławne. A robienie dobrej muzyki to jeden ze sposobów 'reklamacji' samych siebie.
Moje porównanie Slipknota do LP nie miało podłoża gatunkowego. Patrząc na dzisiejszą Metallice, bardziej im do Green Daya, niż do porządnego thrash/heavy, który grali - powiedzmy - do albumu Metallica. Zależy co rozumiesz pod pojęciem "sprzedajność", jeżeli zespół, który wyda płytę, jest już dla ciebie komercyjny, to rzeczywiście, tylko garażowe kapele nie są sprzedajne. Wszystkim zespołom na pewno nie zależy na sławie i kasie (weźmy dla przykładu chociażby jakiś przeciętny norweski black metal), no chyba, że dla ciebie "wszystkie" to właśnie Metalika, LP, czy tam jakiś Green Day. Metal nie ogranicza się tylko do SOADu i Metallicy...

@Edit/Down
To może coś z true swedish black metal, dajmy na to Dark Funeral?:D Poważnie mówiąc, wiele czytałem i oglądałem wywiadów z Titusem, czy innymi chłopakami z Acid Drinkers i też jakoś nie sądzę, żeby zależało im na kasie, raczej grają dla zabawy i przyjemności, a jak już jesteśmy przy AD to warto też wziąć pod uwagę Motorhead.

Bondi
26-01-2010, 16:21
Wszystkim zespołom na pewno nie zależy na sławie i kasie (weźmy dla przykładu chociażby jakiś przeciętny norweski black metal)

Przecież oni sami mówią, że dla nich muzyka się nie liczy tylko przesłanie. W tym przypadku akurat propagowanie satanizmu i słów szatana.
Co do tej komercji to każdy jest komercyjny na swój sposób, chyba nie ma takiego zespołu oprócz wymienionego przez Emo norweskiego black metalu, dajmy na to Gorgorotha, którzy tworzą muzykę tylko dla czystej idei i pasji. Oczywistym jest, że każdy chce na tej swojej pasji zarobić.